|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
|
|
|
#272 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
![]() albo moje dziecko jest....a wasze? ojej dlaczego w tym wieku nie maja tak samo ?! ![]() Cytat:
Ja w jogę nie wierzę, ale fajne ćwiczenia oddechu mają i na rozciaganie mięśni |
||
|
|
|
#273 | ||
|
Zakorzenienie
|
kasian czemu o Tobie Napisałam nowa spamerka :p Mam sdzis wisielczy humor ale nadrabiając 5 stron rzuciło mi się w oczy no ![]() martusia mam identyko zdjęcie pupki Olafa ale coś dyndało między nogami ![]() Witaj ![]() Cytat:
Nie nastawiaj się źle, mój pierwszy poród 2,5 h wierz mi ja bólu nie pamiętam ![]() Cytat:
Ja sie bałam cc właśnie przez tętno bo był problem z pępowiną ale Olaf sobie na szczęście poradził ![]() Znikam bo jestem dziś cholernie nerwowa, jakąś burzę hormonów przeżywam, lepiej bym sie nie udzielała ![]() Kasian głupolu już napisałam, dobra obiecuję sienei czepiać :p Olaf też nie miał kolek, nie ma reguły
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach Marianek i Rysiu Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2013-11-17 o 09:45 |
||
|
|
|
#274 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Dziś kolejny dzień z TŻ, więc mało mnie będzie tutaj... w planach mamy wycieczkę do muzeum... Racja ten mój był o Wampirach, a Kasjan ten śniła ![]() Cytat:
![]() Fajnie macie z tymi zajęciami w większych miastach... u nas tego nie ma... mam nadzieję, że chociaż na szkołę rodzenia się załapię...
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dobra doczytalam, sprawdzilam kto ma najwiecej postow i ufff nie jestem najgorsza ![]() ![]() A wisielczy humor nie jest zly wiec dawaj dawaj nie uciekaj ![]() Ano ja 3,5 godziny rowno od 1 skurczu a dziewczyna przyjeta przede mna tez tak szybko skonczyla wiec da sie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
hej
, weszłam na nasz wątek, jak zwykle cofnęłam sie o kilka stron by nadrobić co napisałyscie,,, jestem już na kolejnej stronie,,,, chce cytować a tu nie da rady,,, i kolejna część jest... a w niej juz 6 str, szalooooone!!!!! w takim razie nadrabiam nowy wątek, nie było mnie 3 dni a tu takie zmiany ![]() MIŁEJ NIEDZIELI |
|
|
|
#277 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie ze znów razem w ciazy :0 Co słychac? Ja do klubu nie zaglądam bo nie dostałam zaproszenia do nowego klubu. A nawet nie miałam czasu sie o nie upomniec A co u dziewczyn słychac pewnie wiekszosc juz ma drugie dzieciaczki ?Cytat:
Najwyżej bedziemy potem szukac super diety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
łaaaa śliczna pupcia
|
||||
|
|
|
#278 |
|
Wtajemniczenie
|
wampirko- pokazywalas juz tutaj plaszczyk?
![]() martusia - a co jest na 2 zdjeciu? pupcia? ![]() madziula - co sie czepiasz ![]() twoje nerwy mi sie teraz udzieliły ![]() niki- czy naprawde nie ma mojego kalendarza nadal na 1 str? bo mowicie o nim, jakby go nie bylo a ja spradzam i jest. i nie wiem czy tylko ja go widze ![]() top 10 tez robilam na poprzednim bo bylo miejsce, ale potem usunelam bo ty tez wkleilas
|
|
|
|
#279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przepis: 1 kg mąki Przyprawa miodowo-korzenna 4 paczki przyprawy korzennej 5 lyzeczek proszku do pieczenia 2 łyzeczki sody oczyszczonej 3 łyżki kakao 4 czubate łyżeczki kawy mielonej 3 jajka 2 łyzeczki cynamonu Kostka margaryny 1/2 kostki smalcu Zagnieść, piec ok. 15-20 min w nagrzanym piekarniku ok. 180-200 stop. Później można polać polewa czekoladową, albo bawić się w dekorowanie. Jak kto woli. ![]() Może wydaje się dużo składników ale robię je od paru lat i wszyscy chwalą. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
hope kalendarz już jest, ale faktycznie wcześniej go nie było
|
|
#281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pokazywałam linka do aukcji na której go kupiłam... dziś się w niego wystroję, to zrobię fotę i wrzuce do klubu
|
|
|
#282 |
|
Wtajemniczenie
|
light limara - no to nie wiem czemu bo właściwie wczoraj od razu jak Justynka o nim wspomniala (tylko wtedy pisala do niki) to akurat go kończyłam (musialam od nowa go obrabiać bo z poprzedniego wątku się nie dało włączyć edycji już) i go wstawiłam. i był na pewno bo od wczoraj go poprawiam i edytuje i dodaje nowe wizyty a dzis jeszcze niki wciąż pyta czemu go nie ma i czy będzie. Zgłupiałam.
Wampirko - a to chyba kojarzę taki rozszerzany pod biustem ?
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-11-17 o 10:46 |
|
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#284 | |
|
Zadomowienie
|
Najważniejsze, że już jest i jest kolorowy
![]() Też mam mieć wizytę kontrolną tym tygodniu, ale nie wiem kiedy iść. Chyba w środę wezmę sobie jeden dzień urlopu ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
|
|
|
#285 | |||
|
Zakorzenienie
|
jestem już na bieżąco
ael mi się miło zrobiło, .... że o mnie pamiętacie..... Cytat:
Cytat:
========================= ========================= == Cytat:
tutaj kilka propozycji : === 1. kanał Angeliki >> pełno zestawów ćwiczeń dla przyszłych mam, jak i po porodzie http://www.youtube.com/user/KobietaAktywnaPL/videos http://www.youtube.com/watch?v=O_lq1ttGxwE -------------------------------------------------------------------------------- 2. ćwiczenia z piłką http://www.youtube.com/watch?v=GqJoYWSsGNE ---------------------- 3. Program Mamafit jest stworzony dla kobiet, które chcą aktywnie spędzić czas ciąży i przygotować się fizycznie do wielkiego wydarzenia w życiu jak i szybko wrócić do formy po porodzie. http://www.youtube.com/watch?v=vJ6iOB_-tJU ---------------------- 4. http://www.youtube.com/watch?v=2qo_nCKpTcM =========== i jeszcze info jakie ćwiczenia można wykonywac w ciązy, a czego unikać... http://40tygodni.pl/Poradnik/9,Cwicz...sie-ciazy.html |
|||
|
|
|
#286 | |||
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Martusia śliczny bobo Nikii trzymam mocno kciuki za dzisiejszą rozmowę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mój mały nie miał kolek, miał rżnięcia brzuszka chwilowe po mojej herbatce na laktację, która zawierała koper włoski. Aaaaaa i dobija mnie już całkiem jak ludzie "wszystkowiedzący" popłakiwania maluszków nazywają kolkami, chcieliby żeby dziecko w ogóle nie wydawało dźwięków Kolka to zazwyczaj jest o tej samej godzinie, trwa stanowczo dłużej niż 5, 10 minut bo i nawet do 2 godzin. Dziecko aż czerwone, sine się robi tak go to boli. Nie mówię tego tylko na przykładzie mojego syna, tylko że sporo dzieci w moim otoczeniu miało takie dolegliwości i rózni lekarze, róznie mówili ale jednym wspólnym mianownikiem było to że dorośli każdy płacz, który nie umieją uspokoić nazywają kolkami. I to lekarze w PL jak zagranicą tak mówili więc coś tym jest. Ja z obserwacji moich koleżanek mam takie samo zdanie, nie wiem dlaczego tak jest. Najgorsze, że niektóre kobiety nie dają sobie w ogóle wytłumaczyć tego.
|
|
#287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na moje to poprostu ujecie takie "od dołu" czyli pupcia i udka
|
|
|
|
|
#288 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie naczytałam się,że to jest w ciąży normalnie ... morfologię miałam robioną i ginekolog powiedział,że wszystko jest w normie i krwista ze mnie babeczka,zdziwił się,że tak wyniki mam super
![]() Ale to było jakiś czas temu,teraz po niedzieli pójdę na morfologię i mocz bo gdzies na 28 listopada mam się umówić na wizytę . A co do pryskania wodą morską czy solą fizjologiczna to odpada ... kiedyś w szpitalu stwierdzili,że mam jakąś błonę w nosie uszkodzoną i jak prysnę to mi w ogóle zatyka całkiem nos ...
|
#289 |
|
BAN stały
|
Normalnie w domu chodzi o 20:30. Ale tutaj o dziadków to tyyyle się działo, że z nadmiaru wrażeń nie chciała iść lulu
![]() Witam się dzisiaj ![]() Milcia ma właśnie drzemkę, a ja siedzę z teściami i mężem i plotkujemy sobie Pogoda marna..a szkoda bo liczyłam na fajny spacer w lesie ![]() Pisałyście o porodach. Mój od skurczy do końca trwał 4h z czego 1,5 godz przespałam
|
|
|
|
#290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że moje dziecko umie wszystko, jest najmądrzejsze i najzdolniejsze i nikt się do niej nie chce porównywać w związku z tym ![]() Cytat:
No Inspektor Gadżet prawie że Cytat:
![]() No ja też tak uważam, ze to ujęcie od dołu Hania śpi, ja coś zjadłam szybko, bo już mi było niedobrze z głodu, a Hanka niestety dzisiaj jak na złość strasznie ciężko zasypiała Teraz idę się wymejkapować i włosy uczesać, bo już przed 12
|
|||
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
hmm.... muszę się z wami tym podzielić >>> wczoraj teściowa mi uswiadomila że podczas kapania można utopić dziecko / to akurat wiem/.... ale Uwaga!!! >>> poprzez zalanie uszu !!!!!!!!
czyli jak się zamoczy całkowicie uszy to może sie zachłysnąć / ".... bo przeciez wszytsko jest w śordku połaczone: uszy, nos, przełyk "/ ========= o zalaniu uszu to ja słyszałałm że u PSA nie wolno ale u dziecka!!!!!!! normalnie mnie to rozwaliło...... takie herezje to nie mi.... Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-11-17 o 12:15 |
|
|
|
#292 | |
|
Rozeznanie
|
asiulka dzięki za linki do ćwiczeń, teraz to tylko trzeba ruszyć dupsko i zacząć
choć to jest właśnie najtrudniejsze w tym wszystkim hihi, leń często wygrywa... Cytat:
|
|
|
|
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
asiulka- no i nie rozumiem czemu sie dziwisz - przecież nie zamaczała uszu Twojemu Tż i się nie utopił - ma na to żywe dowody, a TY ?
hehehea i dzięks za linki do ćwiczeń - szkoda, że jestem uziemiona, ale może przekleje dziewczynom na 1 stronę.
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
hope >> hehe no tak coś w tym jest
![]() no i tak wczoraj rozmawiałysmy to mówiła mi że tata męża wogóle jej nie pomagał w takich czynnosciach : kąpanie, karmienie... itp. że ani razu nie wziął swoich dzieci na ręce.... Jak to dawniej ludzie byli wychowywani...zero czułosci i okazaywania miłości, widocznie nie wyniosł tego z domu,,, jak to się mówi: " ZIMNY CHÓW". mówiła że miał inne obowiązki: budowa, warsztat itp. no ale dla mnie to nie jest wytłumaczenie... całę szczescie że mój małż jest inny,,,, nie boi się dzieci, nosił na rękach duzo niemowalków naszych znajomych... nie bał się. jak by miał odziedziczyć takie zachowanie do dzieci po tacie swoim to normalnie nie ręczyłabym za siebie... Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-11-17 o 13:00 |
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
hej
od wczoraj mam takiego lenia że szok.... wykończenie organizmu chorobą.. ile można... ale mamy wytapetowane. szwagier z siostrą nam wytapetowali, znów coś do przodu i o ile wczoraj pospałam do 10.30 (!) to dzis znów pobudka o 7 i na śniadanie biegiem...
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie pamiętam której z Was mąż pracuje w budowlance..... ale wiem ze ktoś taki jest
i tu pytanie; czy można położyć płytki na płytki / mam tu na mysli płytki kuchenne podłogowe/ dzięki
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
a co do pogrubionego, to napisałaś po zobaczeniu mojego zdjęcia czy ogólnie , bo wiesz ta moja odstająca pupa to u mnie rodzinne
|
#298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tak, taki fioletowy.
Cytat:
|
|
|
#299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już mam z nim problemy i jak za długo chodzę lub stoję to mnie boli masz ładną pupcię
|
|
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
ojjjjj ból pleców to masakra
![]() Ja też mam dziś lenia Te linki z tymi ćwiczeniami na piłce to fajnie, gdyby na pierwszej stronie były tak jak Hope napisała
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

to się rozpisałam 

Napisałam nowa spamerka :p Mam sdzis wisielczy humor ale nadrabiając 5 stron rzuciło mi się w oczy no 

moja babcia też się okropnie zachowuje, jest strasznie niesprawiedliwa, aż nie mogłam jej słuchać wczoraj... powinnam to na wiek zgonić może, ale no masakra jak tak można się zachowywać, aż nie chce mi się opowiadać