Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-16, 20:48   #241
carolyna86
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
No to coś jest podobne jak pisałaś ... jest ładnie pięknie,wywozi ją tymczasowo,jednak zostają na dłużej i później zaczyna się wszystko,on się zmienia ona płacze,ale wybacza a później w ogóle on ją sprzedaje i takie tam .. już dokładnie nie pamiętam bo czytałam pierwszą cześć jakiś czas temu,w drugiej ona chce odzyskać swoje córki ... Ale na razie jestem na tym etapie,że on ją znów znalazł i wywiozł
meniaa nie zdradzaj za dużo, bo ja nie lubię znać szczegółów

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 20:51   #242
meniaa94
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
meniaa nie zdradzaj za dużo, bo ja nie lubię znać szczegółów
Ojojojoj przepraszam,wybacz zapomniałam całkiem...już siedzę cichutko
Stary 2013-11-16, 21:09   #243
Nikii89
Zakorzenienie

Ramona co do bólów brzucha to w ciąży to normalne , no chyba że boli już Az za bardzo i są plamienia to wtedy trzeba interweniować i zgłosić się do lekarza.
Pomożemy Możesz na Nas liczyć
Ja nie robiłam żadnych innych badań , byłam na USG prenatalnym wyszło OK. i nie szłam dalej nic robić. W pierwszej ciąży tak samo.

Justyna myślałam że Hope go prowadzi bo dała pod moimi postami swój jako „?” i myślałam że tam będą wizyty.
Co do czytników nie pomogę bo się nie znam na tym

Zytus to nie fair ten facet dla niego . Ale fajnie że macie już prezent dla młodego

Carolyna super śliczny brzuszek :

Kasian to mieliście pewnie ubaw

To ja Wam polecę kilka książek co ostatnio czytałam :
1. Barbara Wood "Ulica rajskich dziewic"
2. Khaled Hosseini "Tysiąc wspaniałych słońc"
3. Richard Rayner "dosięgnąć nieba"

4.Marc Levy " A gdyby to była prawda "
I mój ulubiony cytat z tej książki

"Nikt z Nas nie jest jedynym właścicielem szczęścia. Czasem mamy szansę wydzierżawić jakąś cząstkę i stać się jego lokatorem. Wtedy należy regularnie płacić czynsz, bo szybko może nas ono eksmitować." Marc Levy

Lecę do orzechów bo w pon chcę jechać je sprzedać. teściowa swoje sprzedała 20zł /kg Liczę na to samo
Stary 2013-11-16, 21:30   #244
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość

Właśnie to jest coś co mnie najbardziej skłania ku cesarki. Wcześniej też myślałam, że chciałabym rodzić SN, bo szybciej dojdę do siebie, ale właśnie KAŻDA ginekolożka, z którą rozmawiałam powiedziała, że jeśliby ona miała rodzić to tylko CC. Tak samo każdy ginekolog mówi, że dla swojej żony tylko CC. No nie wiem o co chodzi, ale to są ludzie, którzy mają z tym największą styczność...

Ja też nie będę oszukiwać. Straaaasznie się boję bólu Jak idę do dentysty to jestem gorsza niż wasi faceci o których wyżej pisałyście. Wizyty przekładam miesiącami. W dzień wizyty od rana serce mi wali tak, że się wszyscy zastanawiają czy już mnie na kardiologie wieźć, a jak stoje pod gabinetem to prawie mdleje.. A teraz szok.. Nie mam ani jednej dziury, i ani razy nie miałam borowania, a popatrzcie jaki strach To nie chcę nawet myśleć co by było przy porodzie
Ja tez nie wiem o co chodzi, może jednak o bezpieczeństwo dzidziusia? Nie mam pojęcia ale ja jestem po SN i teraz tez tak chce

Dasz radę bez względu na to jak przyjdzie Ci rodzic, ale życzę zeby bylo jak najmniej bolesnie zresztą co tu mówić - ból bólem ale za to jaka nagroda za ten trud! Najwspanialsza na świecie i w mgnieniu oka się zapomina o wszystkim

Cytat:

co do porodówki - mnie już przeraziło samo to jak dziecko wychodzi - bo nigdy wcześniej nie miałam okazji (i chęci) zobaczyć ale myślę że póki nie będę musiała siebie oglądać od frontu, to będzie dobrze

:
Ja jak rodzilam Hanie to położona w ramach mobilizacji mówiła "już jest główka, daj rękę dotknij" a ja nieeeeee no jakos nie chciałam i wolalam poczekać z dotykaniem

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
:

Kasian to mieliście pewnie ubaw

No żebyś wiedziała hałas niemilosierny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 21:37   #245
Pallas Ril
Rozeznanie

Hope miałaś okazję porozmawiać z mamą odnośnie tej pościeli? Tzn. z jakiego materiału by było ją najlepiej uszyć. Czy taka miękka bawełna ma jakieś oznaczenia, żeby było wiadomo jaką kupić? I co ewnetualnie uważa pościeli z takiej flanelki jak np tu:
http://swiatminky.pl/flanela/64-sowy.html
Stary 2013-11-16, 21:54   #246
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

witam się wieczorową porą, ale naskrobałyście od wczoraj, mam do nadrobienia 9 stron 2 częsci i 9 stron 3 części

na powitanie wrzucę tą moją pupcie

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 22:03   #247
Pallas Ril
Rozeznanie

Pomarańcza dzięki serdeczne za pomysł z mlekiem! Normalnie uratowałaś mi życie kobieto! Co za ulga.... ))))
Stary 2013-11-16, 22:03   #248
ilkas
BAN stały

JJJustynAAA ja podpisuję się rękami i nogami pod tym co napisały dziewczyny odnośnie kindla. Mimo, że lubię zapach papieru, okładkę książki itd.. no to nie oszukujmy się..taki czytnik to mega wygoda. Teraz właśnie czytam na nim ten kryminał o którym pisałam wcześniej Ja mam kindle touch. Trochę kasy za niego dałam, ale warto było. Jest prosty w obsłudze, książki łatwo się wgrywa, trzeba korzystać z tego programu o którym wyżej pisała chyba Pomarańczka.

My jesteśmy u teściów. Mila w raju..wszyscy nią zainteresowani. Padła przed chwilą spać umęczona Zostajemy to do poniedziałku

Witam nowe mamusie
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 22:06   #249
gosius91
Zakorzenienie

Dobry Wieczor.

Kurcze, dziewczyny - weekend a Wy tutaj macie takie tempo. Jestescie niesamowite, nadrobie jutro rano. O ile jeszcze bede w stanie

Bylam z Tz na zakupach, i uwierzcie po 20min, moj bol plecow, byl nie do wytrzymania.. :/

Robilam na kolacje papryczki faszerowane - wyszly obledne !

Kapiel, i leze. Cos mnie brzuszek pobolewa.. No, ale to moze ze zmeczenia? Nie wiem.

Ide spac, dobranoc

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 22:23   #250
JJJustynAAA
Zakorzenienie

NIKI ja nie wiem kto robi kalendarz wizyt. Rzucilam haslo bo go noe widzialam na 1 stronie.
Dziekuje wszystkim za rady co do kindle.
Zmykam do lozka.
Dobrej nocy wszystkim

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 22:32   #251
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Ja tez sie zegnam juz z lozka dzisiaj maz ma wychodne wiec jestem sama tez mialam z nim wyjsc ale mama moja nie bardzo chciala brac odpowiedzialnosc za Hanie na noc bo zmeczona za bardzo takze zostalam ale maz dawno nie wychodzil wiec dobrze mu to zrobi o ile jutro nie bedzie umieral caly dzien bo tego akurat nie cierpie to dobrej nocy wszystkim do juterka

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
witam się wieczorową porą, ale naskrobałyście od wczoraj, mam do nadrobienia 9 stron 2 częsci i 9 stron 3 części

A i jeszcze zobaczylam malenstwo Martusi piekne zdjecia i jakie wyrazne ja tez juz chce zobaczyc mojego okruszka

Stary 2013-11-16, 22:36   #252
janeczka7891
Zadomowienie

hej.
Kurcze dziewczyny sobotnie tempo takie, ze szok. Myslalam, że ze dwie strony tylko będą do poczytania a tu taka niespodzianka.

Witam nowe mamusie

My dziś byliśmy na zakupach, kupilam sobie buty bo już musiałam, no i tz na Mikołaja kupil mi szalik i czapkę. Mam tego sporo ale takiego koloru nie miałam
ogólnie zakupy udane, jestem zadowolona

Co do porodu to ten ból się zapomina
Kobieta potrafi tyle wytrzymać, że kilka chłopów razem wziętych by nie dalo rady.

Jeśli chodzi o czytniki ja nie posiadam ale mam tablet tylko, ze książki czytam w pdfie i denerwuje mnie to, ze nie zapamiętuje na której stronie kończyłam. Moze jest jakiś specjalny program do tego ?

Usypiałam malego i juz zostalam w łóżku, tz przy kompie a ja z Tel w ręce - to się nazywa spędzanie wspólnie czasu hah.
Stary 2013-11-16, 23:02   #253
VwVampirka
Zakorzenienie

Widzę znowu szalejecie, nawet przy weekendzie... zwolnijcie trochę, bo plan jest taki, że w tym wątku większość z nas ruchy ma poczuć, a w te kilka dni, to nawet połowa tego nie dostąpi

Nadrobiłam pobieżnie, może jak TŻ pójdzie do pracy, to się dokładniej wczytam...
Widziałam, że była mowa o pasach... Ja widziałam tyko takie cienkie, które bardziej służyły jako przedłużki bluzek... ale taki ciepły, który od razu podtrzymuje brzuszek to dobry pomysł... gdzie można dostać taki dobry pas?

No i dziś byłam z TŻ na zakupach w moim nowym płaszczyku Nie wiem, czy większy brzuszek się pod nim zmieści, ale teraz wygląda w nim super, ślicznie go podkreśla... tylko sobie jeszcze jakieś fajne butki muszę kupić do niego

Chyba Kasian (przepraszam jeśli pomyliłam się, ale mi nie zacytowało) pytała się o czas rodzenia mojej mamy... No cóż... ja przychodziłam na świat paręnaście godzin, a mama w tym czasie ciągle zwijała się z bólu

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Muszę Wam w ogóle napisać co mi się dzisiaj śniło

Jeden koleś wymyślił wirus i zaczął nim zarażać ludzi, którzy pod jego wpływem zmieniali się w krwiożerce bestie, które atakowały ludzi zdrowych i tym samym dalej zarażały. Ale nie było wiadomo na pierwszy rzut oka kto jest chory a kto zdrowy, ludzi odróżniało się po tym, że ze sobą rozmawiali, bo te bestie nie mówiły więc atakowały na słuch świat oszalał, mi i mojej rodzinie udało się ukryć w jakimś centrum handlowym, ale tam też dotarli. Znalazłam jakąś bibliotekę i tam udało nam się schować, tzn moim rodzicom, mojej siostrze, która miała na rękach Hanię i mi, no i naszym sąsiadom, z czego sąsiad chodził o kulach (nie wiem czemu), szybko do tej biblioteki wparował też ten facet, który rozpoczął tą apokalipsę wraz z jego synem, który okazał się fajnym dzieciakiem i się bawił z Hanią jak zamykałam drzwi to jeszcze jeden potwór chciał do nas wejść, ale odcięłam mu rękę drzwiami jeszcze pytałam siostry gdzie są jej dzieci, mówiła, że ukryte w bezpiecznym miejscu patrzyliśmy przez okno co się działo i jak te potwory atakowały ludzi, a pomiędzy nimi klęczał ksiądz i się modlił, ale też został w końcu zaatakowany no i się obudziłam
Gdzieś to oglądałam, chyba to Undrerword... tylko sama końcówka zmiksowana z czymś innym, ale też to oglądałam

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy majowo - czerwcowe

mogę się przyłączyć

obecnie jestem w 12 tc, EDD według aparatu USG na 7.06.2014
Witam

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

Ale wygodnie temu Twojemu bejbikowi

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 23:45   #254
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Gdzieś to oglądałam, chyba to Undrerword... tylko sama końcówka zmiksowana z czymś innym, ale też to oglądałam
Ten sen Kasian to film "World War Z"

/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 05:52   #255
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
dziewczyny chyba faktycznie macie racje odnośnie tych testów
pappa czy te nifty sa drogie, chyba coś powyżej 500 zł, gdzies mi się o uszy odbiło. Jesli wszystko we wtorek będzie ok, to nie będę robić

Cytat:
to mój brzusio, tzn. mieszkanie "upasionego misia" w 14 tygodniu

edit: chyba zaraz wrzucę inną fotkę bo tu najbardziej mój tyłek widać

edit dwa: wrzucam drugą focię
Super szybko zacznie teraz rosnąć.
Dziewczyny ćwiczcie kręgosłup

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Witajcie ponownie

U nas dzisiaj zamieszania co nie miara, bo mama moja obchodziła imieniny i było 21 osób, w tym 10 dzieci w różnym wieku więc szaleństwo czyste Hania miała do zabawy rówieśnika, no prawie, o 2 miesiące starszego kuzyna, ale wolała mamę
:
Ale duża rodzinka. impreza była w restauracji czy wszyscy się w domu pomieścili?

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość

Żeby nie było. W żaden sposób nie krytykuje kultury arabskiej. Poznałam wiele kobiet, które uważają, że siedzenie w domu i noszenie chusty na głowie to super sprawa. I jak im to pasuje to mi nic do tego Wkurza mnie tylko jak blondyneczki z Polszy ruszają na wielki podryw do Egiptu i potem jest płacz, że ją mąż zamknął w domu...

Właśnie to jest coś co mnie najbardziej skłania ku cesarki. Wcześniej też myślałam, że chciałabym rodzić SN, bo szybciej dojdę do siebie, ale właśnie KAŻDA ginekolożka, z którą rozmawiałam powiedziała, że jeśliby ona miała rodzić to tylko CC. Tak samo każdy ginekolog mówi, że dla swojej żony tylko CC. No nie wiem o co chodzi, ale to są ludzie, którzy mają z tym największą styczność...

Ja też nie będę oszukiwać. Straaaasznie się boję bólu Jak idę do dentysty to jestem gorsza niż wasi faceci o których wyżej pisałyście. Wizyty przekładam miesiącami. W dzień wizyty od rana serce mi wali tak, że się wszyscy zastanawiają czy już mnie na kardiologie wieźć, a jak stoje pod gabinetem to prawie mdleje.. A teraz szok.. Nie mam ani jednej dziury, i ani razy nie miałam borowania, a popatrzcie jaki strach To nie chcę nawet myśleć co by było przy porodzie
W takim razie polecam ksiażkę "wszystkie jesteśmy niewierne"

Ja bym chciała mieć możliwość tzn. Spróbować naturalnie rodzić, a jak bym już nie mogła to cesarkę niestety u mnie w szpitalu bardzo niechętnie robią cesarki nawet jak już ktoś nie może i czuje, że się nie da wypchnąć dzieciaka

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
light limara - to swietnie ze juz poczulas! wydaje mi sie ze to to! ale fajnie!]
No też mi się tak wydaje, ale nie chcę zapeszać. Jak tak to fajne uczucie, jakby ktoś się dobijał od środka

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Dobry Wieczor.

Robilam na kolacje papryczki faszerowane - wyszly obledne !

Kapiel, i leze. Cos mnie brzuszek pobolewa.. No, ale to moze ze zmeczenia? Nie wiem.

Ide spac, dobranoc
mniam

Ja idę na śniadanie, bo mi już w brzuchu burczy, a jeszcze 6 nie ma nie widzę się na tej glukozie do picia. Nie ma sznas żebym wytrzymała na czczo.

----
Martusiaaa21 ale fajnie sobie leży, chyba tak mu wygodnie; taki oparty :d już ma 12 cm z tego co tam widzę? Który to tydzień?
a to drugie usg to nóżki, a raczej tak między nóżkami?

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2013-11-17 o 08:00
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 07:31   #256
paulka0212
Wtajemniczenie

Dzien doberek
Jem właśnie śniadanko i zaraz idę się szykować. Jak wstałam chciałam wszystko za szybko zrobić, zjadłam kromkę chleba i od razu poszłam głowę myć. Schyliłam się i wylądowałam przy kibelku, oby to się w gościach nie powtórzyło

Miłego dnia Wam życzę kochane mamuśki

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 08:18   #257
Nikii89
Zakorzenienie

Pallas Ril tak jak napisała Kasian dasz radę niezależnie od tego czy będziesz rodzić SN czy CC. Ja też się bardzo bałam, czy dam radę , czy będę wiedziała kiedy przeć itp. Ból bólem , ale ja mogę powiedzieć że w chwili gdy Oskar wylądował mi na brzuchu to zapomniałam o nim

Kasian w sumie jak jest miła atmosfera itp. To też lubię od czasu do czasu takie mega spotkanie rodzinne , ale znając atmosferę tutaj to bym podziękowała

Martusia śliczne zdjęcia

Ilkas tak póżno Milcia chodzi spać ??

Gosius odpoczywaj A brzuch może też od kręgosłupa pobolewać.

Dzień dobry
Ja już po śniadaniu - chlebek z pastą jajeczną Oskar coś strajkuje bo nie chce jeść. A TŻ w kościele.

Dziś Oskar chciał wstac już o 5.30 i płacz bo chce się z tatą bawić , TŻ poszedł sam od siebie do drugiego pokoju spać. Ja zostałam z Oskarem w sypialni i mówię mu "tata poszedł do pracy a my idziemy jeszcze nyny" o dziwo zadziałało i pospaliśmy do 7.15

Dzisiaj jedziemy na urodziny do mojego dziadka i czeka Nas poważna rozmowa o tym co pisałam w klubie Trzymajcie kciuki
Stary 2013-11-17, 08:26   #258
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Witam z rana
powoli nadrabiam ale wolno mi idzie
Widzę nową spamerkę mamy na forum Może nie tak co drugi post odpisywać co?

Podróż wczoraj z przygodami, na przystanek szliśmy 40 min ! No hau hau nie mógł jechac w wózku. A normalnie droga zajmuje 7 min Potem był ryk że do wózka nie bo tylko na nogach ale w autobusie wolę Olafa wozić wózkiem. No i moja mama mi trochę podpadła, kazała uspokajać Olafa przed przystankiem, żeby ludzie nie słyszeli, bo wiecie syrena alarmowa była. Jak te wszystkie babcie, przecież wiedziała że krzywdy dziecku nie robie

Olaf przeszczęśliwy że tate zobaczył Tata zachwycony nową furą, dziś nas zawiezei do teściowej na obiad
I jeszcze kumpela była z małą córeczką, pożegnac się przed wyjazdem.

Dziś też nas nie będzie, więc miłej niedzieli )

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 08:35   #259
mala85
Raczkowanie

Cześć

Niby to weekend a już prawie 300 postów, szalone...

U mnie wszystko wporzadku, w piątek byłam na usg. Nie mam fotki :-( ale serduszko widziałam jak biło 5 grudnia mam genetyczne to Was zasypie fotkami.
Wyniki badań /krew, mocz, toxo/ są oki.

Pogoda taka niemrawa, że szok, szaro strasznie, aż mi się wydaje że zaraz zacznie padać. No u zimno brrr...

Wczoraj piekliśmy pierniczki, tak się narobiłam jak nigdy. Ciekawe kto to będzie dekorował. Trochę ich wyszło bo samej mąki było 2 kilo

No a dzisiaj mamy gości, niedługo przyjadą a potem do moich rodziców na obiadem. Mmmm...

Widziałam, że zaczyna się temat porodu, ja miałam cc (nie planowałam, małej zaczęło tętno spadać). Powiem Wam, że napewno dłużej się wraca do siebie, ale nie jest najgorzej. Ja już na drugi dzień chodziłam, choć pobolewało mnie. Najważniejsze jest aby szybko zacząć się poruszać, bo szybciej się dochodzi do siebie.

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 08:44   #260
meniaa94
Wtajemniczenie

Witam No dziś noc była przespana,tylko niepokoi mnie fakt,że od kilku dni jak mam zapchany nos po nocy i biorę chusteczkę to "smarkam" z krwią ... nie płynie mi ona jakoś tylko jest na chusteczce i to całkiem sporo.
Dobra idę wszamać śniadanko kanapeczki z wędlinką drobiową i uciekam bo mama wyciąga mnie na bazar bo jest czynny w niedzielę
A dziś na obiad ... zupa porowa z pulpecikami
Stary 2013-11-17, 08:50   #261
Nikii89
Zakorzenienie

Madziula no to faktycznie długo Wam zeszło na ten przystanek. Co do mamy to może się bała „co ludzie powiedzą” nie wiem…. Aby autko się jak najdłużej sprawowało

Mala już pierniczki ?? w sumie kiedy najlepiej je piec ? z jakiego przepisu robisz ?
Super że po wizycie OK i wszystko z dzidzią dobrze

Hope będziesz prowadzić jeszcze w tym wątku kalendarz wizyt ? Jak w kolejnym nie będziesz chciała to ja go w next części przejmę , ale w tym wątku chciałabym abyś jeszcze prowadziła bo pod moimi postami jest Twój i tam by było miejsce , bo w moich postach nie ma miejsca . Już nawet w pierwszym nie zmieściło mi się Top 10 gaduł.

Lecę przygotowywać obiad pomału
Stary 2013-11-17, 08:58   #262
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam.sie porannie. Jesze z lozka pisze ale juz mi burczy w brxuchu.
NIKI 3 mam kciuki za udany przebieg rozmowy...
MALA super ze z dzidzia ok. No i brawa za dobre wyniki.
MENIA zapchany nos w ciazy i krew to norma w pewnym okresie ciazy. Takze bez obaw.
Milego dnia

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 09:02   #263
Zytus
Rozeznanie

Witam sie z rana
Dziś moja kolej na spanie do oporu,a tż miał rano z mlodym wstać,i co??
Ja od 7 spac nie moge,a oni jeszcze śpią!
Edit: chyba juz sie budza
10.04.2014

Edytowane przez Zytus
Czas edycji: 2013-11-17 o 09:03
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 09:06   #264
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Witam No dziś noc była przespana,tylko niepokoi mnie fakt,że od kilku dni jak mam zapchany nos po nocy i biorę chusteczkę to "smarkam" z krwią ... nie płynie mi ona jakoś tylko jest na chusteczce i to całkiem sporo.
Dobra idę wszamać śniadanko kanapeczki z wędlinką drobiową i uciekam bo mama wyciąga mnie na bazar bo jest czynny w niedzielę
A dziś na obiad ... zupa porowa z pulpecikami
Też smarkałam krwią. To przejdzie. Nie ma obaw do niepokoju. Miałaś morfologię krwi robioną?
Stary 2013-11-17, 09:12   #265
Zytus
Rozeznanie

A w ogole jak czytam o wypiekach to mam chęć cos zrobić,ale ja lewus jestem i jakos malo rzeczy mi wychodzi. No i poza tym jak zaczynam robic,to zaraz mi sie odechciewa
meniaa94 taka krew to normalne chyba,mi oprócz tego czasami dziąsła krwawią przy myciu zębów
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 09:19   #266
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Dzień dobry

U nas dzisiaj ciężka noc, mąż spał w drugim pokoju, bo wrócił o 3 ze spotkania, no a Hania chyba korzystając, że mama jest tylko budziła się co chwilę i musiałam wstawać, także jestem niewyspana, no ale to nic nowego akurat

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
hej.

My dziś byliśmy na zakupach, kupilam sobie buty bo już musiałam, no i tz na Mikołaja kupil mi szalik i czapkę. Mam tego sporo ale takiego koloru nie miałam
ogólnie zakupy udane, jestem zadowolona

Jeśli chodzi o czytniki ja nie posiadam ale mam tablet tylko, ze książki czytam w pdfie i denerwuje mnie to, ze nie zapamiętuje na której stronie kończyłam. Moze jest jakiś specjalny program do tego ?
.
No to super, że zakupy udane ja na tablecie nie mogę czytać, bo mi to jednak wzrok męczy, ten czytnik ma chyba inny ekran

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

Chyba Kasian (przepraszam jeśli pomyliłam się, ale mi nie zacytowało) pytała się o czas rodzenia mojej mamy... No cóż... ja przychodziłam na świat paręnaście godzin, a mama w tym czasie ciągle zwijała się z bólu

To nie ja pytałam, ale któraś z dziewczyn faktycznie pisała, że często rodzimy tak jak nasze mamy u mnie się to nie sprawdziło, bo ja rodziłam 3,5 godziny a moja mam jednak "trochę" dłużej

A tego filmu nie widziałam

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
Ten sen Kasian to film "World War Z"

O tego filmu też nie widziałam, ale jak wczoraj opowiedziałam siostrze mój sen to też powiedziała, że muszę obejrzeć ten World War Z

Mi się ten sen bardziej skojarzył z serialem Walking Dead, ale tam tymi "potworami" były zombie Nie wiem jak w powyższych filmach? To "Z" w tytule też może wskazywać na zombie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

Ale duża rodzinka. impreza była w restauracji czy wszyscy się w domu pomieścili?
W domu w domu, mamy duży stół ale 7 krzeseł trzeba było donieść właściwie to były 23 osoby, nie licząc Hani i jej kuzyna rówieśnika, ale oni krzeseł nie potrzebowali a rodzina duża, bo dużo dzieci, a w sumie tylko było moje rodzeństwo i najbliższe kuzynostwo, nie licząc oczywiście babci i rodziców

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Kasian w sumie jak jest miła atmosfera itp. To też lubię od czasu do czasu takie mega spotkanie rodzinne , ale znając atmosferę tutaj to bym podziękowała
No czy taka miła to różnie, dzieciaki się biją dużo ciągle któraś pokrzywdzona kuzynka z kuzynem pokłóceni i nie rozmawiają od wielu miesięcy moja babcia też się okropnie zachowuje, jest strasznie niesprawiedliwa, aż nie mogłam jej słuchać wczoraj... powinnam to na wiek zgonić może, ale no masakra jak tak można się zachowywać, aż nie chce mi się opowiadać
Dlatego ja się trochę boję o Twoją sprawę z dziadkami, bo wiem jak to jest z moją babcią, robi się z dnia na dzień coraz gorsza, chociaż naprawdę ją szanuję to nie wytrzymuję z nią niekiedy i naprawdę musze się bardzo często gryźć w język żeby nic nie powiedzieć.. ale oby Twoi dziadkowie byli inni, oby oby

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Witam z rana
powoli nadrabiam ale wolno mi idzie
Widzę nową spamerkę mamy na forum Może nie tak co drugi post odpisywać co?

Podróż wczoraj z przygodami, na przystanek szliśmy 40 min ! No hau hau nie mógł jechac w wózku. A normalnie droga zajmuje 7 min Potem był ryk że do wózka nie bo tylko na nogach ale w autobusie wolę Olafa wozić wózkiem. No i moja mama mi trochę podpadła, kazała uspokajać Olafa przed przystankiem, żeby ludzie nie słyszeli, bo wiecie syrena alarmowa była. Jak te wszystkie babcie, przecież wiedziała że krzywdy dziecku nie robie
A to o mnie? Ja przepraszam bardzo, staram się pisać sensowne posty a nie spamować zresztą dla mnie weekend to jedyny czas kiedy mogę z Wami popisać, bo mąż wtedy się trochę zajmie Hanią a tak w tygodniu to odzywam się tylko jak Hania śpi, bo inaczej nie mogę otworzyć komputera, ale jeśli piszę za dużo to już nie będę "nabijać postów"

To mieliście ciekawy spacer, nie ma się co przejmować co ludzie powiedzą, nie dziwię się, ze mama podpadła, no ale najważniejsze, że przeżyliście i jesteście już całą trójką w domu, a właściwie czwórką no bo pies też no to właściwie piątką jak tak dalej analizować

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość

U mnie wszystko wporzadku, w piątek byłam na usg. Nie mam fotki :-( ale serduszko widziałam jak biło 5 grudnia mam genetyczne to Was zasypie fotkami.
Wyniki badań /krew, mocz, toxo/ są oki.
O witaj mała, dawno Cię nie było cieszę się, że wszystko ok z dzidziusiem i czekamy na 5 grudnia

Cytat:
A to podobno normalne w ciąży, może sobie nawilżaj trochę wodą morską?

A gdzie się podziewa Kasiab91?

Edytowane przez kasian86
Czas edycji: 2013-11-17 o 09:21
Stary 2013-11-17, 09:19   #267
martuszka0
Rozeznanie

Dzień dobry

my już po śniadanku

Nikii za rozmowę

Dziewczyny podrzućcie jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży, muszę zacząć coś robić, bo mało ruchu mam

Laski, które mają synów... Czy Wasi chłopcy mieli kolki?????? Wczoraj dowiedziałam się, że wszyscy chłopcy mają :/

Ja we wtorek idę do laryngologa, bo codziennie rano mam strasznie nos zawalony i się męczę

Edytowane przez martuszka0
Czas edycji: 2013-11-17 o 09:22
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 09:26   #268
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Przepraszam Madziuuula ale muszę jeszcze odpisać

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

Laski, które mają synów... Czy Wasi chłopcy mieli kolki?????? Wczoraj dowiedziałam się, że wszyscy chłopcy mają :/
Ja nie mam syna, ale muszę się wypowiedzieć, bo mnie denerwuje takie coś na pewno nie wszyscy chłopcy mają kolki, ja znam chłopców, którzy nie mieli i niezmiernie denerwuje mnie jak ktoś mówi takie rzeczy: "wszyscy chłopcy mają kolki" albo "wszystkie dzieci lubią herbatki hipp" albo "wszystkie dzieci robią kupę o 17" no faktycznie wszystkie
A już w temacie kolki najlepsza była moja teściowa ukochana i babcia TŻta, które widząc Hanię raz na 2 miesiące po jej jednym zapłakaniu stwierdziły jednogłośnie "Kasia - ona na pewno ma kolkę" no myślałam, że oszaleję... na pewno ma, bo WSZYSTKIE DZIECI W RODZINIE MIAŁY! No ale Hania prawie nie z rodziny, więc nie ma to się rozpisałam
Stary 2013-11-17, 09:35   #269
Emilia 25
404 Not Found

Ja mam zamiar w ramach karty MultiSport zapisać się na jakąś jogę dla ciężarnych albo coś w ten deseń.

Stary 2013-11-17, 09:35   #270
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

my już po śniadanku

Nikii za rozmowę

Dziewczyny podrzućcie jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży, muszę zacząć coś robić, bo mało ruchu mam

Ja we wtorek idę do laryngologa, bo codziennie rano mam strasznie nos zawalony i się męczę
co za pomysł z tymi kolkami, ZAPEWNIAM ze nie wszyscy chłopcy mają kolki, bynajmniej nie w moim otoczeniu
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości