|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,56% |
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
6 | 15,38% |
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
3 | 7,69% |
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
19 | 48,72% |
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
5 | 12,82% |
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
1 | 2,56% |
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
4 | 10,26% |
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Angel siper to body z muszka
Co do buntu i yskich zavhowan dzieci to wina rodzicow Ze mna i z sis moja mama chodzils wszedzie nigdy nie bylo rzucanis na ziemie czy darcia sie wiec mozna wychowac dzieci i bez takich akcji No ale przeciez yeraz bezstresowe wychowanie hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4682 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Jestem załamana... Mieliśmy jutro iść do domu, a Hubus dostał w nocy gorączki 38,5 stopnia... Ma pobrane wszystkie możliwe wyniki na cito... |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz przyklad jeszcze inny - jak dzieci dostosowuja sie do innych. pod opieka dziadka kinga wchodzila na lozko pietrowe (ma zakaz), artur prosil o chleb z nutella na sniadanie (nie jada jej prawie wcale, ew do nalesnikow), a jak byl mlodszy bujal zyrandolem... bo POZWOLILI ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() moje dzieci np. nie robia cyrku w sklepie ze im czegos nie kupie ale za to potrafia sie zgubic w ch albo ryczec ze nie idziemy bajki w obuwniczym ogladac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem co to bunty jak na razie. Mój Kamil zawsze był grzeczny, a nigdy na niego nie krzyczałam. U mojej mamy zawsze było dużo duperelek na meblach i nigdy tego nie ruszał. W sklepach też nie miałam problemów. On nigdy nic nie chciał
![]() ![]() Teraz jest w 1 gimnazjum i jak na razie żadnego buntu gimnazjalisty nie widać ![]() ![]()
#4685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Zakorzenienie
|
Angel, Brydzia zycze Wam zeby Wasze dzieci byly grzeczne i nigdy nie urzadzily zadnej sceny, choc wg mnie to nierealne no ale
![]() I zeby nie bylo - potepiam zachowanie znajomych ale dziecka nie bo ono najmniej winne. Ja mojej zawsze zwracam uwage gdy zachowuje sie nieodpowiednio gdy jestesmy w gosciach. Jak konczy zabawe to prosze o posprzatanie zabawe i nie przyklaskuje jej zlym zachowaniom. Moj amoze nigdy nie rzucala sie w sklepie na podlodze choc niewiele brakowalo ale wielokrotnie ine sceny urzadzala. |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zakorzenienie
|
monia, właśnie 20 miesięczna córka brata ma etap mówienia nie. Wczoraj byli u mojej mamy na obiedzie i na wszystko mówiła nie, nawet na to co chciała. Daję jej biszkopta, a ona nie i zabiera
![]() ![]()
#4688 |
Zakorzenienie
|
Napisze tylko ta do wszystkich Mam "pojedynczych" - pogadamy za 2 lata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja lodowke myje raz na tydzien/dwa tygodnie a i tak uwazam ze to czuc ja wole dawac smoczek wyparzony a z lodowki to on jest zimny i fleee ale to moje odczucia, nie mowie ze tak jest Cytat:
ja karmilam mialam inny antybiotyk ktory zazywalam dwa tygodnie i karmilam Cytat:
wczoraj dostalam ten sam komplecik od przyjaciolki i jest boski Cytat:
ja zrozumialam z wypowiedzi angel ze to rodzice sa niewychowani sorki ale jak ide ze swoim psem do znajonych i on sie zleje na podloge to po nim sprzatam ![]() wiectym bardziej sprzatam po dziecku tudziez go pilnuje zeby w nieswoim domu nie zrobil rozpierduchy Cytat:
jak raz na jakis czas zwroci witamine to sie nic nie stanie mojej kolezance polozna powiedziala zeby sie tak tym nie stresowala jak czasem.zapomni bo to tylko witaminy i suplementacja ktora jest wazna ale to nie lek podtrzymujacy zycie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mowie o pojedynczych sytuacjach bo takie moga sie zdarzyc, chodzi o ciagle zachowanie takie jak angel napisala, ze to nie pierwszy raz dziecko zachowuje sie tak ja rozumiem jakies pojedyncze akcje ale nie caly czas a rodzice sie patrz i sie smieja poza tym nie kazde dziecko sie tak zachowuje i to dziewczyny ktre maja juz wieksze dzieci potwierdzily wyzej wiec wyluzujmy 83monia no super, tez uwazam ze bylam grzecznym dzieckiem ![]() tutaj nie chce wchodzic w gadki o bezstresowym wychowaniu bo jedne beda dawac klapsy w pupe inne nie i znowu bedzie wymiana zdan co lepsze
![]() |
#4692 | |
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() Cytat:
![]() Mój bratanek uwielbiał garnuszek i na tej podstawie kupiłam ![]() Ja się doczepię zdania o bąkaniu przy ludziach- mojej koleżanki synek był nauczony,że nie można tego robić, trzeba się powstrzymywać.Tak samo bał się zrobić kupkę w przedszkolu.Czym to się skończyło?Poważnymi problemami gastrycznymi.Także dobrze jest uczyć dziecko,że to normalne i nic złego, niech się nie wstydzi ( a mówię to ja,która właśnie się wstydzi nawet przed mężem ![]() Ja akurat Wam wierzę,że na tak małych dzieciach ciężko "wymóc" pewne zachowania. Natomiast zachowanie tamtych rodziców, którzy nie reagowali faktycznie jest karygodne.
![]() |
#4693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cotka na nikogo nie patrze ze wspolczuciem ze dziecko sie rzuca na podloge. Nie dziwia mnie rozne zachowania. Dziwi mnie brak reakcji rodzicow i brak konsekwencji no bo to jest 'bunt'. Dziecko sprawdza na ile moze se pozwolic. Cotka tak przy kuzynkach pamietam bo jestem od nich starsza. Tak samo moi bracia. Nigdy nie bylo jakis cyrkow. A jesli robili cos nie tak to byla zwracana uwaga. Moje kuzynki skakaly po meblach w butach a ciotka zero reakcji ![]() Ja nie mowie ze bede miala idealne dziecko. Pracowalam w przedszkolu ale to rodzice sie absurdalnie zachowuja 'jemu wolno' 'przeciez to tylkp dziecko' 'on jeszcze nie rozumie co znaczy nie wolno' a jak ma rozumiec skoro go tego nie ucza ? Kiedy zaczna ? Jak juz bedzie za pozno a rodzice nie beda dawali se rady z wlasnym dzieckiem i zyli pod jego dyktando. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
dryfuję słowami
|
W zetce, u Pawlikowskiej jest dziś gościem Superniania
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4695 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja z wypowiedzi Angel zrozumiałam, że to dziecko jest beznadziejne. Cytat:
Cytat:
Dlatego ja ciągle bronię tego dziecka. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno nauczyłam go rzucać się na podłogę. Na pewno też wcześniej zrobiłam mu pranie mózgu aby mnie nie słuchał bo fajnie pożalić się na forum ![]() ![]() W każdym razie mam nadzieję że u was będzie lepiej. Zawsze przy małym dziecku człowiek myśli że u niego to i tamto a później życie to weryfikuje. Cytat:
Poza tym przedszkole to zupełnie inna sprawa. W przedszkolu są już dzieci serio kumate, wcześniej niekoniecznie. Można próbować tłumaczyć, ale nie zawsze przyniesie to tak szybko efekt. I mówcie do chcecie, ale wg mnie bunt jest. Gdybym nie tłumaczyła sobie niektórych zachowań buntem to bym pomyślała że moje dziecko jest nienormalne. I że zmieniło się w takie z dnia na dzień... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() ![]() ![]() teraz tez wziol ją i pojechali do cioci a mi kazal odpoczywac. To zapalenie piersi to masakra ale przynajmniej te objawy grypy juz troche ustąpily ![]()
#4698 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Wow, duży ![]() Są ![]() Cytat:
Cytat:
Kupiłam sobie jakiś skrzyp (w aptece gemini ![]() ![]() W ciąży też mi nie wypadały ![]() Cytat:
U mnie pierwsze karmienie o północy ![]() Cytat:
![]() Zgadzam się z tym co piszecie ![]() A ja tak z innej beczki. Mamy schody w naszym przyszłym domku ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do mam posiadajacych pieski. Juz sama nie wiem jak sie zachowywac;/ Moja suczka zawsze byla i jest moim oczkiem w glowie ale wydaje mi sie ze czuje sie teraz odzucona;/ Syn zabiera mi wiekszosc czasu, czesto leze z nimi na kanapie ale za kazdym razem jak poglaszcze pieska biegne myc rece do lazienki (kolezanka mi nagadala ze to jest mus) W dodatku musze odkurzac kilka razy dziennie bo u tej rasy siersc wypada caly rok. Moje pytanie brzmi: czy myjecie rece za KAZDYM razem po psie jak chcecie dotknac dziecko/czy moge troche 'olac' siersc i np: nie martwic sie ze polozylam dziecko obok psa na kocyku ? Serce mnie boli jak moja sunia chce sie przytulic a ja ją delikatnie przesuwam dalej od dziecka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cotka, moja Blanka nie byla jakas super ekstra buntowniczka, ten numer przed sklepem odwalila mi tylko raz, w domu sie czasem jeszcze rzuca, ale tutaj to wina ewidentnie tego ze pojawila sie Amelka i w ten sposob jak czegos nie robie od razu ona w rozpacz wpada i rzut na glebe zeby zwrocic na siebie swoja uwage. na szczescie rzadko sie to zdarza. jak miala dwa lata i widzialam ze tlumaczenia efektu nie przynosza to przestalam pokazywac jej ze to mnie rusza w ten sposob widziala ze ty sobie niczego nie zwojuje i przestala. a to co dzieje sie teraz to tlumacze jej ze ona jest duza dziewczynka, moze sama zjesc, isc do toalety a Amelka jest maltka i ze wymaga wiecej mojej uwagi i ze jak tylko oporzadze Amelke to sie nia zajme. na szczescie w jakis sposob to dziala. co do wlosow, ja jestem przerazona iloscia ktora mi wypada. jeszcze chwila i bede lysa bo wychodza garsciami :/ łykam vitapil i mam nadzieje ze cos pomoze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie mi sie cos ciekawego przypomnialo. czytajac ostatnia ksiazke tej sago zmierzch bylo cos tam o wampirach-dzieciach. byl zakaz robienia z dzieci wampirkow bo byly zbyt silne i nieokiełznane na tyle ze mordowaly cale wioski... czyli nawet male wampirki byly nie do opanowania ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- u mnie tez bunt wraz z pojawieniem sie nowej istoty w domu, ale ze juz jest starszy brat to troche mniej problemow (tyle ze on swoje generuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
Zadomowienie
|
Hejka! Pewnie nie wiecie kochane mamusie, ale dzisiaj jest wiatowy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Zadomowienie
|
Hejka! Pewnie nie wiecie kochane mamusie, ale dzisiaj jest Światowy Dzień Wcześniaka, czyli od tego roku małe święto mojej małej dzielnej cudownej córeczki, która ma więcej siły niż my z Arturem razem wzięci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzilo o.latwe rozwiazanie ![]() Cytat:
nie chce najzwyczajniej podawac mu piersi czy butelki rekami po psie ani tymbardziej myc oczu natomiast pies jest w domu, bakterie z psa sa w powietrzu, masz je nabubraniach nic nie da mycie rak bo jak.bedzie sie mialo zyms zarazic czy uczulic to i tak to zrobi ja tez mam sunie przytulanke, bez naszej zgody nie wchodzi do naszej sypialni, ani nigdy jej nie pozwalam do.lozka (w sypialni mamy kokyske i dziecko) a w salonie pozwalam.jej wejscna sofe ale tez nauczylam ze.moze tylko za zgoda wejsc i czesto sobie siedzimy we trojke ![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#4708 |
Zakorzenienie
|
Dirty fioletowe światełko, super! Mój ulubiony kolor
![]() ![]() Popieram podwójne mamuśki, u takiego malca to na serio nie jest złe wychowanie itp. ale na pewno to,jaka będzie reakcja rodziców od najmłodszych lat dziecka rzutuje na jego zachowanie za dwa/trzy lata. Mniemam,że jeśli rodzice od najmłodszych lat reagują na złe zachowanie to w momencie, kiedy dziecko będzie już więcej rozumiało będzie też łatwiej przyswajało pozytywne wzorce. Najważniejsze, to chyba reagować, a nie olewać "bo dziecko jeszcze małe". I w ogóle kiedyś lubiliśmy oglądać Super Nianię z moim TŻem i jakoś oboje nie możemy sobie przypomnieć,żeby zabierała się za takie maluszki.
#4709 | ||||||||
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Już miałam się chwalić brakiem wieczornej i nocnej kolki, ale czego nie było wczoraj męczy Małego od rana ![]() Pręży się, boli go brzuszek i kupki brak. A ja jem już naprawdę ostrożnie, wycofałam póki co cały nabiał. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dobrze że miałaś w końcu chwilę dla siebie i odpoczęłas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() zamówiłam w końcu stanik do karmienia ![]() ciekawa jestem czy w końcu uda mi sie trafić z rozmiarem, póki co chodzę tylko w koszulka z h&mu - to był trafiony zakup ![]() Zbieramy się na spacer - choć pogoda nie zachęca, ale chcemy w końcu na groby dotrzeć.
![]() |
#4710 |
Zakorzenienie
|
Ja tam się zgadzam, że można sobie gadać, jak się dziecko wychowa, a potem się człowiek przekonuje, że to wszystko nie jest takie proste i czarno-białe
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.