Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,56%
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile 6 15,38%
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy 3 7,69%
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy 19 48,72%
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie 5 12,82%
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi 1 2,56%
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę 4 10,26%
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-17, 18:18   #4771
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Niestety nie wiadomo od czego tą gorączka, dostał inny antybiotyk i widać że zaczyna działać bo znowu zaczął jeść, rozglądać się i płakać, bo do południa tylko spał
Zdrowia;*

I najlepszego dla wczesniaczkow)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
czujecie takie mrowienie/swędzenie gdy dziecko ssie pierś?

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

my z Mikim też gości mieliśmy moich rodziców i teściową
Ja czuje ale zaraz po karmoeniu

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 18:19   #4772
nephelim89
Rozeznanie

Widzę że ciekawa dyskusja mnie ominęła powiem tylko tyle- każda z nas jest matką i każda będzie sie starała jak tylko potrafi by jak najlepiej wychować dziecko. Ale tak jak różnimy sie od siebie tak samo różnią sie nasze style wychowawcze, oczekiwania wobec malucha i rozumienie pojęcia grzeczności u małych dzieci. Nie każdej będą przeszkadzały walające się zabawki czy wrzaski- ja osobiście uznam to za kolejny etap rozwoju który trzeba przejść. Oczywiście są pewne zachowania jak np bicie innych które powinno sie od razu korygować ale dzieci sa tylko dziećmi i czasem mogą psocic celowo bo przez to tez uczą sie świata.
Cytat:
Napisane przez tigaaa814 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam posiadajacych pieski. Juz sama nie wiem jak sie zachowywac;/ Moja suczka zawsze byla i jest moim oczkiem w glowie ale wydaje mi sie ze czuje sie teraz odzucona;/ Syn zabiera mi wiekszosc czasu, czesto leze z nimi na kanapie ale za kazdym razem jak poglaszcze pieska biegne myc rece do lazienki (kolezanka mi nagadala ze to jest mus) W dodatku musze odkurzac kilka razy dziennie bo u tej rasy siersc wypada caly rok. Moje pytanie brzmi: czy myjecie rece za KAZDYM razem po psie jak chcecie dotknac dziecko/czy moge troche 'olac' siersc i np: nie martwic sie ze polozylam dziecko obok psa na kocyku ? Serce mnie boli jak moja sunia chce sie przytulic a ja ją delikatnie przesuwam dalej od dziecka.

ja mam sunie i przyznaje że nie myje rąk po kazdym jej głaskaniu. Sunia ma prawo tez podejść do dziecka oczywiście pod moim nadzorem czasem go liźnie po włosach i tez nie robię z tego afery po prawie 8 tygodniach Luna uważa że dziecko jest członkiem naszego stada, na spacerach pilnuje wózka, w domu obcemu nie da podejść do małego jeśli ja nie pozwolę. Powiem Ci że celowo pozwalam na ten ich kontakt bo jak mały zacznie raczkowac czy chodzić to i tak będzie "narażony" na jej alergeny i sierść. Poza tym mam pewność że mój pies jest czysty, zaszczepiony, odrobaczony itp- po obcym zwierzaku zawsze myje ręce,

nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 18:24   #4773
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Papuga ... Bez komentarza
Trzymaj sie i nie daj sie

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 18:32   #4774
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Przyłączam się do życzeń naszych wcześniaków
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
I ja Dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dużo zdrówka dla naszych wątkowych wcześniaczków! Niesamowite ile Wasze dzieciątka mają siły, że sobie poradziły
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
I najlepszego dla wczesniaczkow)
dziękujemy

Cytat:
Niestety nie wiadomo od czego tą gorączka, dostał inny antybiotyk i widać że zaczyna działać bo znowu zaczął jeść, rozglądać się i płakać, bo do południa tylko spał
współczuję, za jak najszybsze wyjście

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
tz odlaczyl mi telewizje i internet także obawiam się że będę nieobecna na forum.

co gościu
Stary 2013-11-17, 19:13   #4775
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
zdrówka dla malucha !!
Cytat:
tz odlaczyl mi telewizje i internet także obawiam się że będę nieobecna na forum.

wtf
Cytat:

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

czujecie.

T. się obraziła za chrzciny i za to, że w niedzielę tutaj do Koscioła nie chodzimy.... Na chrzcinach jej niet.

Moje dziiecko ma dola dzisiaj jakiegoś. Nie umie zasnąć od samego rana. Spał tylko godzinkę na spacerku. A teraz go nakarmiłam, widziałam, że głodny, dałam mm, zjadł 30 ml i TŻ go usypia, popełniając kolejny błąd wychowawczy, bo nosi go na rękach, ale Dzięciołek w łóżeczku wrzeszczy jak mały zażynany prosiaczek.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 19:18   #4776
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zastanawiałam się gdzie jest mama mojej imienniczki dobrze ze kryzys z tz zażegnany!
I gratulacje za udany zakup tv ja tv nie mam wcale bo amerykańska tv jest tak głupia ze można oszaleć..

Cytat:
DIewczyny czy wam tez tak lecą włosy z głowy? Cała ciąże ani jeden chyba mi nie wypadł a teraz wszędzie moje włosy w mieszkaniu i szczotka po czesaniu tez pełna włosów. Koszmar jakiś..

mi narazie nie i oby tak zostało bo nie mam ich za wiele
ale znów zaczęły się przetłuszczać tak jak przed ciążą a w ciąży to mogłabym włosy i co 4 dni myć takie były fajne, myślałam, że już tak zostanie ale jednak nie :/

Cytat:
tvfto tak na zgodę?
ojjj nie
tu też był problem bo ja chciałam inną ofertę z tv50calowym, a tż 55calowy i oczywiście ze mną nie porozmawiał, pojechał i kupił także zagotowałam się troszeczkę.... nie chodzi o głupi tv, tylko o to że tutaj decyzje podejmuje on, a ja nie mam nic do gadania
a i powiedział że to jego dom i nie będzie słuchał żadnych restrykcji
także no
ale niby jest lepiej oby tak zostało...
Stary 2013-11-17, 19:26   #4777
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
zdrówka dla malucha !!

wtf

czujecie.

T. się obraziła za chrzciny i za to, że w niedzielę tutaj do Koscioła nie chodzimy.... Na chrzcinach jej niet.

Moje dziiecko ma dola dzisiaj jakiegoś. Nie umie zasnąć od samego rana. Spał tylko godzinkę na spacerku. A teraz go nakarmiłam, widziałam, że głodny, dałam mm, zjadł 30 ml i TŻ go usypia, popełniając kolejny błąd wychowawczy, bo nosi go na rękach, ale Dzięciołek w łóżeczku wrzeszczy jak mały zażynany prosiaczek.
cieszysz sie ?

a co do noszenia, to kto mowil ze to blad wychowawczy

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

ojjj nie
tu też był problem bo ja chciałam inną ofertę z tv50calowym, a tż 55calowy i oczywiście ze mną nie porozmawiał, pojechał i kupił także zagotowałam się troszeczkę.... nie chodzi o głupi tv, tylko o to że tutaj decyzje podejmuje on, a ja nie mam nic do gadania
także no
wtf? nie no sporo tych naszych tz powinno isc do odstrzalu, moj ma sporo za uszami,ale w zyciu mi tak nie powiedzial chociaz mieszkanie generalnie jego. a nawet jak by tak powiedzial to zostal by wytrzaskany po swym niewyparzonym pyszczku.
sily zycze i wam i sobie w starciach z dziwnymi zachowaniami tz

wlasnie jem swoje zakalcowate muffinki. dziecko chcialo, mama upiekla i sama musi jesc
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-17, 19:29   #4778
tassia
Zakorzenienie

ufff wrocilam do domu po spacerach i obiedzie u mamy oraz porzadkowaniu rzeczy dla maluszka
mam odsysnietych 6workow prozniowych ubranek 12-24miesiace
pewnie jeszcze troche bedzie trzeba dokupic ale mysle ze wiekszosc wyprawki juz jest

jutro ide z Maciejem na kurs masazu shantala
i odkrylam ze brakuje mi jakichs zajec dla niemowlakow z rodzicem
chetnie chodzilabym raz w tygodniu np na jakies zajecia rozwojowe z instruktorem
tak po prostu zeby spotkac sie z mamami i pogadac o rozwoju maluszkow itp

wiec chyba mam ponysl na biznes

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 19:37   #4779
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
a od kiedy to jest błąd wychowawczy

ciekawa dyskusja
z tego co kojarzę Angel napisała, że to zachowanie dziecka było niewłaściwe. nie do końca, jak już większość mam napisała, dzieci przechodzą przeróżne etapy w życiu i nieraz nie dwa rodzicom jest za nie wstyd natomiast całkowicie beznadziejne było zachowanie rodziców tego dziecka

dziewczyny, czy biogaje po otwarciu trzymacie w lodówce?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 19:53   #4780
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
cieszysz sie ?

a co do noszenia, to kto mowil ze to blad wychowawczy

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

wtf? nie no sporo tych naszych tz powinno isc do odstrzalu, moj ma sporo za uszami,ale w zyciu mi tak nie powiedzial chociaz mieszkanie generalnie jego. a nawet jak by tak powiedzial to zostal by wytrzaskany po swym niewyparzonym pyszczku.
sily zycze i wam i sobie w starciach z dziwnymi zachowaniami tz

wlasnie jem swoje zakalcowate muffinki. dziecko chcialo, mama upiekla i sama musi jesc
czy sie ciesze ?? Nie bardzo, bo widze, że TŻtowi przykro.

A że błąd wychowaczy, wiesz od ilu osób dzisiaj usłyszałam, że noszenie dziecka na rękach do spania, przytulenia, ucałowania, pobawienia się (hmmm kto się bawi z 3 tygodniowym dzieckiem) to błąd, bo dziecko się przyzwyczaja itp, itd. Od całej kochanej rodziny TŻ.

A ja uwielbiam nosić go na rękach, trzymać na kolanach, całować i tulić. usypiać może mniej, ale dzisiaj miał taki dzień, że zasypiał 55 minut.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 19:56   #4781
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Dużo zdrówka dla naszych wątkowych wcześniaczków! Niesamowite ile Wasze dzieciątka mają siły, że sobie poradziły

Ja na noc zawsze pajac bo ma szybki dostęp do pieluchhy A w dzień to różnie, ale często mi zostaje w pajacu w którym śpi i dopiero później przebieram bo zawsze albo uleje, albo osika albo kupka pójdzie - jakaś przygoda zawsze na nas czeka. Ale nie koniecznie body + spodenki - i pajac sie zdarza No i Pola nie ma problemów z rozróżnieniem dnia od nocy

Co do płaczu to powód zapewne jest zawsze, ale niekoniecznie zawsze to choroba. Moja Pola jak jest mega zmęczona a zasnąć nie może to potrafi płakać i kilkanaście minut. Na szczęście to nieczęsto się zdarza. A jak jest głodna i w 3 sekundy nie dostanie cyca to wyje jakby ją ze skóry obdzierali

dla teściowej! Wytrwałości moja droga i mam nadzieję, że przywołasz TZ do porządku!

Trzymam kciuki za synka. Obyście szybko wrócili do domu!

wtf?! zgupiał czy jak?

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

ale dopiero od niedawna. I to często z jednej ssie a mnie mrowi w drugiej mocniej

Pozostaje Ci mieć w domu gości 24/7
Hej, tylko ja nigdzie nie napisałam, że jak dziecko płacze to na pewno chore, ale, że jak jest zdrowe to nie płacze "bez powodu". Jak jest zdrowe to nie wyje ciągle bez żadnego wyraźnego powodu tak jak niektórzy tłumaczą ciągły i nieustającym płacz dziecka ze skokiem rozwojowym

Stary 2013-11-17, 20:00   #4782
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ogarnął Cie smutek?

Cytat:
TŻ go usypia, popełniając kolejny błąd wychowawczy, bo nosi go na rękach
eee ja mojego też noszę, czasem usypiam na rękach w ogóle lubię jak sie tak przytuli albo po karmieniu albo podczas zasypiania, że mi go żal odkładać do łóżeczka

Cytat:
także no
o ja je....

nie chce mi się łóżka ścielić poczekam na małża- jeszcze godzinka

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 20:15   #4783
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

czy stosujecie zasade że na noc jest do spania pajac a na dzień body, bluza + spodnie? mama mi tak zasugerowała zeby robic jako kolejny bodziec że dziecko odróżnia dzień od nocy?? mimo że filip niema z tym problemów..
bede tak robic jak bedzie umialo siedziec czy nawet wstawac, teraz spodnie to ze skarpetkami a jak skarpetki to je ciagle skopuje...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 20:18   #4784
Madzia000
Zadomowienie

Ej ale mnie t. Wkurza... byla w angli i mowila ze kupi cos malenu, spodziewalam sie jakiejs zabawki albo jednego fajnego ciuszka, a ta przywiozla pelno bodow z lumpexu... Nie mowie bo ja tez wyszukuje jakis perelek uzywanych na all, ale to co ina kupila to... No wiem ze liczy sie gest ale za te pieniadze wolalabym jedne nowe fajne body niz dwie siaty uzywanych szmat... no ale ja jestem taka ze ladnie sie usmiechne powiem ze sliczne podziekuje, a po orzyjsciu do domu walne w szafe. Szkoda tylko jej kasy, nie umiem jej tego powiexziec :/ noi mi przywiozla pizame, tez uzywana. dla mnie to tak intymna rzecz ze w zyciu tego nie zaloze :/

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 20:21   #4785
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!
Mam dziecko anioła Przynajmniej w dniu chrztu
No Julek cudownie zniósł ubieranie (zasnął w trakcie), całą mszę przespał u taty na rękach, nie zbudził go nawet kubeł zimnej święconej wody na główkę . Na imprezie też spał w kołysce cały czas z małą przerwą na jedzonko, po którym zaczął płakać, że nie chce być na rękach tylko spać w kołysce
Za to wczoraj dał matce do wiwatu. Obudził się po 23 i nie spał do 2 A o 7 już budzik zadzwonił....
Jakąś fotkę podrzucę do K. jutro, bo zaraz idę w kimę
Ps. Pomyliły mi się dziś piersi i nakarmiłam dwa razy pod rząd tą samą, a że mały robił długie przerwy, więc w lewej zrobił mi się zastój. Bolało jak cholera, teraz jeszcze trochę też, aż temperatura mi skoczyła o kilka kresek, na szczęście nie przekroczyła 36,9. Mam nadzieję, że żadnego badziewia sobie nie zrobiłam

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
My się znów meczymy... Mała leży u mnie na klacie, przysypia, ale męczą ja baki, a co nie puści, to budzi się i płacze bidulcia moja...

Byliśmy w kinie z tz, potem zrobiliśmy sobie foty w automacie, kupiliśmy grę do domu, byliśmy w kawiarni i na koniec kupiliśmy sobie buty tz chciał mi biżuterię kupić, ale żyd jestem i mi szkoda kasy
Super mieliście dzień
A z Encią łączę się w bólu Mój też tak czasem ma i wtedy cieszę się jak głupia jak wali boncura za boncurem

Cytat:
Heh...przedwczorajszy mocz pobrany na posiew wyszedł dobrze, dzisiejszy mocz i badanie ogólne nie bardzo, crp podwyższone, w krwi też współczynniki lekko wyższe... Mamy włączony inny antybiotyk i czekamy na posiew moczu z dzisiejszego pobrania... Jak narazie tfu tfu gorączki nie ma, dużo śpi i jest spokojny, wcześniej często był bardzo duży płacz... Czuję się tak jakby mi ktoś skrzydła podciął...
Dlaczego takie maluszki muszą cierpieć?

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Poraz setny gdy wyszedl na jakas tam impreze obiecywal ze nie wroci pijany, nie ze trzezwy ale ze bedzie normalny po powrocie. Oczywiscie poraz setny wrocil nawalony. On jest pewny ze ja go nie zostawie bo dziecko. Ale wlasnie odkad Maly sie urodzil ja jestem bardziej sklonna go zostawic niz wczesniej. Wole dziecku wytlumaczyc dlaczego nie ma taty niz czemu znow wrocil pijany. Ostatnio mi tak odwalil jak Maly mial 2 tygodnie, myslalam ze to byl ostatni raz ale jak zwykle znow sie mylilam. Po nowym roku chce wrocic do Polski z dzieckiem, ale wiem ze to nie bedzie takie proste...

A najlepsze jest to ze jego matka mu teraz kaca leczy
Przykre
Co do Twojego pytania o krzywicę, to nie wiem, jakie są objawy

Cytat:

WFT?! Dupek

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
chetnie chodzilabym raz w tygodniu np na jakies zajecia rozwojowe z instruktorem

Super sprawa Pewnie u mnie w B. nie ma czegoś takiego

Cytat:
eee ja mojego też noszę, czasem usypiam na rękach w ogóle lubię jak sie tak przytuli albo po karmieniu albo podczas zasypiania, że mi go żal odkładać do łóżeczka
Tak samo ja
Ileż dziś się nasłuchałam, że Julek będzie rozpieszczony, że polubił ręce, że nie oduczę go spania w łóżku z rodzicami. Dziś w czasie imprezy bujałam małego po jedzeniu tak jak lubi, czyli przechylając go do dołu, bo widziałam, że chce dalej spać. Mówię głośno, że Julek tak lubi najbardziej. Na co cichym głosem T. No, nie wiem, czy to dobrze bujać tak dziecko po jedzeniu. Dorosły by zwrócił, dziecku też jest niedobrze.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 20:21   #4786
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
dziękuję

wiem, że to nei sens wypowiedzi
ale wszelaką chemię mam zamiar trzymać daleko od zasięgu malutkich łapek, na początek nei będę polegać na tym, że zrozumie, że nei wolno i nie bęzie blokad na szafki, chemię umieszczę wysoko.

wiem wiem, nie pisałaś tego, po prostu tak mi sie przypomniało jak napisałaś o tym domestosie
tez tak mam i stresuje sie jak jestem u kogos kto tak nie ma (np. moi rodzice naja w kuchni w dolnej szafce...)

Stary 2013-11-17, 20:22   #4787
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Ej ale mnie t. Wkurza... byla w angli i mowila ze kupi cos malenu, spodziewalam sie jakiejs zabawki albo jednego fajnego ciuszka, a ta przywiozla pelno bodow z lumpexu... Nie mowie bo ja tez wyszukuje jakis perelek uzywanych na all, ale to co ina kupila to... No wiem ze liczy sie gest ale za te pieniadze wolalabym jedne nowe fajne body niz dwie siaty uzywanych szmat... no ale ja jestem taka ze ladnie sie usmiechne powiem ze sliczne podziekuje, a po orzyjsciu do domu walne w szafe. Szkoda tylko jej kasy, nie umiem jej tego powiexziec :/ noi mi przywiozla pizame, tez uzywana. dla mnie to tak intymna rzecz ze w zyciu tego nie zaloze :/

Też mam kilka takich pajaców od T., który nie założę, bo są bardzo używane

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 20:30   #4788
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

mi narazie nie i oby tak zostało bo nie mam ich za wiele
ale znów zaczęły się przetłuszczać tak jak przed ciążą a w ciąży to mogłabym włosy i co 4 dni myć takie były fajne, myślałam, że już tak zostanie ale jednak nie :/
oj mam to samo i do tego znowu krosty na ciele...

noszenie czy lulanie jest fajne ale zaczyna byc "bledem wychowawczym" jak dziecko ma powyzej 10 kg

Stary 2013-11-17, 20:34   #4789
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

Pozostaje Ci mieć w domu gości 24/7
oj tak
lubimy z Jaśkiem gości

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
[LEFT]Ranyści kręci mi się w głowie, słabo mi, a mąż musi jechać do pracy... mama do mnie przyjdzie bo boję się sama zostać z małą
koniecznie zrob sobie tą morfologię i odpocznij
Cytat:
o

ja też uwielbiam jak mały zasypia przy cycu po karmieniu, ma wtedy taką rozanieloną minę ja też się w niego wtedy wtulam

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 20:41   #4790
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Witam się wieczorową porą
TŻ bierze prysznic, Maja w łóżeczku, a ja mam chwilę dla siebie

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 20:51   #4791
your Angel
czyli Endżi

O matko, ale zrobiła się burza w szklance wody, nie jestem pewna czy potrzebnie.

Ok Gorgulku, uściślając to miałam na myśli, że zachowanie dziecka było beznadziejne - bo wywołane brakiem ogarnięcia rodziców. No i chyba też niestety kultury, bo każdemu maluchowi może się zdarzyć żeby nabrudzić, narobić szkody itd - ale raczej wypada posprzątać po własnym dziecku.

No i mnie też osłabia argument - nie masz dwuletnich dzieci, to siedź cicho, nie będę z Tobą gadać Jasne, nie obcuję z tym na okrągło, ale skoro coś widzę niejako "z boku" to także dokonuję na ten temat jakichś własnych przemyśleń.

Monia, masz rację, nie będę nadgorliwa w kwestii savoir vivre'u koszuli z muszką Tym bardziej, że odnotowałam, że koszula dla malucha ma muszkę a guziki nie są kryte. Przeszyję tylko tż czarne guziki, bo w nowej koszuli ma szare

Aaaale fajnistą kiecę se kupiłam w H&M - za całe 30 złotych ze zniżką Planuję ją na chrzciny, ale zastanawiam się jak ją ograć. No i mam plan się nieco opalić, bo ma piękny koralowy kolor i przydałoby się ocieplić trochę moją bladość
Może cyknę jutro focię do K.
Stary 2013-11-17, 20:52   #4792
MsLullaby
Zakorzenienie

Przechodzę test cierpliwości życia. Co mały marudził to t. "On chce na ręce, weź go na ręce" wściekłam się i jej powiedziałam że to jest moje dziecko i jak będę chciała to go nawet będę karmić bez dotykania. To tylko spojrzała na TZta a on już widział po mnie że mnie nosi w środku i kazał jej się nie wtrącać. Ech ale za tydzień o tej porze już jej nie będzie Moja mama ciągle mi wysyła smsy "bądź cierpliwa, pokaz jaka z ciebie dobra synowa"

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 21:00   #4793
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Przechodzę test cierpliwości życia. Co mały marudził to t. "On chce na ręce, weź go na ręce" wściekłam się i jej powiedziałam że to jest moje dziecko i jak będę chciała to go nawet będę karmić bez dotykania. To tylko spojrzała na TZta a on już widział po mnie że mnie nosi w środku i kazał jej się nie wtrącać. Ech ale za tydzień o tej porze już jej nie będzie Moja mama ciągle mi wysyła smsy "bądź cierpliwa, pokaz jaka z ciebie dobra synowa"

Ja mojej dziś zabroniłam przyjeżdżac ale to dluzsza historia Do kiedy ta kobieta u Ciebie zostaje? Masakra jakas.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Jak mam wejść do K przez aplikacje na telefon? Nie ogarniam

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-17, 21:02   #4794
your Angel
czyli Endżi

Na TVP Kultura właśnie pokazuję plemię Simbu. Kobiety tam karmią piersią osierocone prosiaki... Jezu
Stary 2013-11-17, 21:02   #4795
83monia
Zakorzenienie

papuga - ja nie mam aplikacji, wchodze na net z komorki i tak moge klub ogladac

Stary 2013-11-17, 21:05   #4796
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

ciekawa dyskusja
z tego co kojarzę Angel napisała, że to zachowanie dziecka było niewłaściwe. nie do końca, jak już większość mam napisała, dzieci przechodzą przeróżne etapy w życiu i nieraz nie dwa rodzicom jest za nie wstyd natomiast całkowicie beznadziejne było zachowanie rodziców tego dziecka

Tak.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:

Ja bym na Twoim miejscu juz dawno stracila cierpliwosc...i do T., i do tz.
Stary 2013-11-17, 21:11   #4797
butterfly20
Zakorzenienie

Papuga podobno nie da się wejść do k z tel.

Cytat:
zrobiłam dzisiaj salatkę jarzynową Miki wszystkie składniki wcześniej "akceptował" więc powinno być ok

Motyl no dla mnie napływanie mleczka i to mrowienie nie są przyjemne, ale też nie jakieś uciążliwe, ale pytam bo się lękałam, że może coś nie tak

kochana a Ty jesz? ja miałam takie jazdy jak nie miałam czasu zjeść, napić się itd.

mój też w pracy, ale o 22:00 kończy- przynajmniej teoretycznie jak się nic nie wys.....raka
W piątek i wczoraj jadłam tak sobie,ale dzisiaj myślalam,że to przez to i normalnie jadłam a dalej tak jest...może ciśnienie?Albo pełnia?

KTÓRA DZISIAJ RODZI???: cojest:

Cytat:
zdrówka dla malucha !!

wtf

czujecie.

Ale dziecinne zachowanie T... ale spoko, jeszcze zmieni zdanie. Może niestety

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ufff wrocilam do domu po spacerach i obiedzie u mamy oraz porzadkowaniu rzeczy dla maluszka
mam odsysnietych 6workow prozniowych ubranek 12-24miesiace
pewnie jeszcze troche bedzie trzeba dokupic ale mysle ze wiekszosc wyprawki juz jest

U nas na sr też prowadzą takie zajęcia i uznałam,że będziemy chodzić. Przynajmniej będzie gdzie wyjść, pogadać z innymi mamusiami, a przecież w zimie to można deprechy dostać.

Cytat:

ciekawa dyskusja

Na ulotce pisze,że nie trzeba w lodówce,więc przechowuję w temp pokojowej.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się!
Mam dziecko anioła Przynajmniej w dniu chrztu
No Julek cudownie zniósł ubieranie (zasnął w trakcie), całą mszę przespał u taty na rękach, nie zbudził go nawet kubeł zimnej święconej wody na główkę . Na imprezie też spał w kołysce cały czas z małą przerwą na jedzonko, po którym zaczął płakać, że nie chce być na rękach tylko spać w kołysce
Za to wczoraj dał matce do wiwatu. Obudził się po 23 i nie spał do 2 A o 7 już budzik zadzwonił....
Jakąś fotkę podrzucę do K. jutro, bo zaraz idę w kimę
Ps. Pomyliły mi się dziś piersi i nakarmiłam dwa razy pod rząd tą samą, a że mały robił długie przerwy, więc w lewej zrobił mi się zastój. Bolało jak cholera, teraz jeszcze trochę też, aż temperatura mi skoczyła o kilka kresek, na szczęście nie przekroczyła 36,9. Mam nadzieję, że żadnego badziewia sobie nie zrobiłam

Super mieliście dzień
A z Encią łączę się w bólu Mój też tak czasem ma i wtedy cieszę się jak głupia jak wali boncura za boncurem

Dlaczego takie maluszki muszą cierpieć?

Przykre
Co do Twojego pytania o krzywicę, to nie wiem, jakie są objawy

WFT?! Dupek

Super sprawa Pewnie u mnie w B. nie ma czegoś takiego

Tak samo ja
Ileż dziś się nasłuchałam, że Julek będzie rozpieszczony, że polubił ręce, że nie oduczę go spania w łóżku z rodzicami. Dziś w czasie imprezy bujałam małego po jedzeniu tak jak lubi, czyli przechylając go do dołu, bo widziałam, że chce dalej spać. Mówię głośno, że Julek tak lubi najbardziej. Na co cichym głosem T. No, nie wiem, czy to dobrze bujać tak dziecko po jedzeniu. Dorosły by zwrócił, dziecku też jest niedobrze.
Super,że chrzciny udane i Julek grzeczny

Mnie wszyscy denerwują z chrzcinami, zostało 5 tyg a nic nie załatwione. Ten gościu od cateringu od poniedziałku nie wysłał mi maila z propozycjami menu, w kościele jeszcze nie byliśmy...mieliśmy dzisiaj zrobić Natalce zdjęcie na zaproszenia i nic, a przecież ja muszę już wszystko wiedzieć,żeby zaproszenia zamówić. I trzeba porozdawać stosownie wcześniej.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 21:14   #4798
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mojej dziś zabroniłam przyjeżdżac ale to dluzsza historia Do kiedy ta kobieta u Ciebie zostaje? Masakra jakas.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Jak mam wejść do K przez aplikacje na telefon? Nie ogarniam
Do przyszłej niedzieli już zwróciłam TZtowi uwagę że szkolić może swoje dzieci a nie mnie i żeby chociaż tutaj odpuściła sobie te piwka...

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Tak.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Ja bym na Twoim miejscu juz dawno stracila cierpliwosc...i do T., i do tz.
Jestem cierpliwa tylko dla TZta bo jak miesiąc temu była tu moja mama z moim ojczymem to on się super zachowywał choć pewnie też go czasem wkurzała np tym że ciągle chciała mu Bartka zabierać
Dlatego chyba muszę mu się teraz odwdzięczyć choć słabo mi idzie

Adrianek
30.07.2015

Edytowane przez MsLullaby
Czas edycji: 2013-11-17 o 21:16
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 21:22   #4799
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
czy sie ciesze ?? Nie bardzo, bo widze, że TŻtowi przykro.

A że błąd wychowaczy, wiesz od ilu osób dzisiaj usłyszałam, że noszenie dziecka na rękach do spania, przytulenia, ucałowania, pobawienia się (hmmm kto się bawi z 3 tygodniowym dzieckiem) to błąd, bo dziecko się przyzwyczaja itp, itd. Od całej kochanej rodziny TŻ.

A ja uwielbiam nosić go na rękach, trzymać na kolanach, całować i tulić. usypiać może mniej, ale dzisiaj miał taki dzień, że zasypiał 55 minut.
kochana ty nie sluchaj innych tylko rob to co uwazasz za suszne
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 21:27   #4800
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Przyłączam się do życzeń naszych wcześniaków
Również przyłączam się do życzeń. Wszystkiego najlepszego

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości