Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 00:13   #2611
anannke
Zakorzenienie

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Co do kwestii seksu - dokładnie, ja w sumie etap rozczarowania miałam przez kilkanaście albo dziesiąt stosunków i dopiero po pewnym czasie się nauczyliśmy siebie i były fajerwerki

A co do tej kwestii spowiedzi, to trochę mi to rozjaśniło, dzięki dla mnie to brak konsekwencji no ale to już sprawa KK Tylko pytanie co z kwestią szczerego żalu za grzechy? Mieszkanie razem przed ślubem to grzech rangi wyjątkowej, którego można nie żałować, a i tak się wymaże po ślubie i PM otrzyma rozgrzeszenie (podobna sprawa ze współżyciem, jeśli takie zachodzi)? Bo nie wiem czy są panny młode szczerze żałujące, że mieszkały z TŻ przed ślubem, a już tym bardziej, że uprawiały seks Inna sprawa, jeśli kwestia mieszkania to są kiedyśtam wspominane powody ekonomiczne itp.
Wiesz myślę że wiele wierzących ma takie dylematy - pewnie nie wszyscy ale często słyszałam/czytałam że z jednej strony chce się bliskości, uprawia seks mieszka i nie żałuje konkretnie faktu że to robi tylko że nie wytrzymało się, nie było na tyle silnym że oddaliło się od boga że się tego nie rozumie że się złamało zasady... taki troszeczkę inny żal. Ale żal jest. Ale to kwestia że nie da się mieć obojga rzeczy - albo rybki albo akwarium dlatego to takie trudne I do rozważenia indywidualnie u każdego kto chce się nad tym zastanowić.

Myślę że w obecnej sytuacji wiele par mieszka razem z powodów ekonomicznych bo nie jest się w stanie utrzymać samemu z początkowej pensji a nie mówiąc już o odkładaniu kasy czy kupnie mieszkania. Do tego popatrzeć na czas dla drugiej osoby i jako takie życie to wychodzi że zamieszkanie ze sobą to najlepsze wyjście by jako tako żyć a nie klepać biedę, mieć trochę spokoju o wolności w domu (a nie mieszkanie z obcymi ludźmi jako współlokatorami), mieć trochę czasu na ogarnięcie siebie i swojego życia (pranie sprzątanie zakupy) i czasu dla partnera i budowanie z nim związku, nie zaniedbywanie go. Sama wiem jak trudno jest to robić kiedy nie mieszka się z ukochanym. Chce się z nim być jak najwięcej, dbać o związek, dzielić się radościami, smutkami, poświęcić czas do tego praca, spanie i zostaje kapka czasu na resztę. A powroty i jeżdżenie w te i we wte jest czasochłonne, podchodzi pod marnowanie czasu i chłonie pieniądze jak gąbka. Dlatego dla wielu jest to najsensowniejsze rozwiązanie po prostu.

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli chodzi o pierwszy taniec to jak tańczycie?
Ja mimo że umiem walca to nie chcę go tańczyć, boję się stresu że coś schrzanię i będzie lipa
Kuzynka namawia mnie na wymyślenie jakiegoś śmiesznego układu i zrobienia miksu piosenek zamiast jednej..
Szczerze to nie mam na to ochoty, wolę sobie wyjść zatańczyć romantyczną piosenkę i tyle. Chyba jestem staromodna
My chcemy zatańczyć jakiś taniec. Nie będzie to na pewno nic w stylu popisu i pokazu tanecznego. Po prostu chcemy ładnie wyglądający fajny dla nas układ a nie nudny dreptaniec. Bo to jest takie sobie moim zdaniem. Dlatego odpadają wszystkie miksy śmieszne popisy jakieś scenki. Ale trudne układy mające zachwycić innych też odpadają bo wyjdzie to sztucznie. Ja nie jestem tancerką więc wiadomo że nie wyjdzie mi to naturalnie a chcemy żeby było naturalnie i szczerze. Myślę że wymyślimy jakiś prosty układ taki mniej więcej. Oboje z tż uczymy się teraz tańczyć (tzn tż umie ale chodzi ze mną na kurs) wiec myślę że nauczymy się - a szczególnie ja jak on mnie prowadzi i nie będzie to układ na pamięć ale tak przećwiczymy coś sobie. I po prostu zatańczymy tż poprowadzi będzie kilka kroków, jakieś obroty, przejście i tyle. nie będę uczyć się na pamięć bo to wygląda słabo.

Cytat:
Napisane przez Aśkun19 Pokaż wiadomość
cena złota spadła ale tylko z skupie, czyli jak chce się sprzedać złoto teraz za gram jest około 75zł rok temu o tej porze było około 95zł/g, w wyrobach, czy to obrączki czy inna biżuteria cena niestety nie zmieniła się. Warto jest rozejżeć się za jakimś rabatem, czy promocją, na targach na pewno są takie.
O dziękuję za informację a wiesz ile kosztuje gram złota teraz w dobrej cenie i jaka to atrakcyjna cena a jaka to wygórowana?

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 01:02   #2612
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mimo że umiem walca to nie chcę go tańczyć, boję się stresu że coś schrzanię i będzie lipa
Kuzynka namawia mnie na wymyślenie jakiegoś śmiesznego układu i zrobienia miksu piosenek zamiast jednej..
Szczerze to nie mam na to ochoty, wolę sobie wyjść zatańczyć romantyczną piosenkę i tyle. Chyba jestem staromodna
my " na 3" będziemy tanczyc plus jakies delikatne obroty czyli cos podbiegające bardziej pod typ bujania się, a więc też jesteśmy staromodni

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-11-18, 07:32   #2613
ysia
Zadomowienie

no_doubt zdecydowanie ta 4, mimo że nie jest twoim faworytem, pięknie Ci podkreśla talie i wydłuża nogi!

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 07:49   #2614
TysiaBB1989
Rozeznanie

pysia1987

GRATULUJE SALI !!
Jest urzekająca aż nie mogę się doczekać swojego wesela.

Czuje się sprawcą tego zamieszania bo Ci ją zaproponowałam
TysiaBB1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 07:56   #2615
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Semele Pokaż wiadomość
Kochane dołączam i ja! Naszdata 30.08.2014!
Witam nową PM-kę!

Pysia sala b. ładna,chociaż trochę drogo wychodzi, ale fajnie że noclegi za free

Cytat:
Ja też nie zamierzam robić z siebie błazna i tańczyć jakiegoś śmiesznego układu. Nie mam nic przeciwko nim, ale to po prostu nie pasuje do mnie i TŻ Chcemy zatańczyć walca, ale jak nie będzie nam wychodziło, to będzie nudny bujaniec
Stary 2013-11-18, 08:03   #2616
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Witam nową PM-kę!

Pysia sala b. ładna,chociaż trochę drogo wychodzi, ale fajnie że noclegi za free

Ja też nie zamierzam robić z siebie błazna i tańczyć jakiegoś śmiesznego układu. Nie mam nic przeciwko nim, ale to po prostu nie pasuje do mnie i TŻ Chcemy zatańczyć walca, ale jak nie będzie nam wychodziło, to będzie nudny bujaniec
u nas tak samo te wszystkie mixy sa na sile smieszne. strasznie mi sie to nie podoba.
dziewczyny spokojnie z obraczkami, jesli nawet wzroslaby cena to ile wiecej sie zaplaci po nowym roku,30-40zl? ja i obraczki i wodke i wino kupuje na 3-4mies przed slubem obraczki zamawiac bede u meza kuzynki ktory jest zlotnikiem w lutym,a odbierac bedziemy pewnie kwiecien. jedynie w lutym wybiore sobie bizuterie u nich w hurtowni i bedzie lezec w szkatulce.
ja troszke zaczelam hamowac sie z kupowaniem czy zamawianiem,bo najzwyczajniej mam mnostwo czasu, i tak ze suknie kupilam w pazdzierniku mnie o
przeraza ze jeszcze zdazy mi sie odwidziec

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 08:14   #2617
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ja jestem w trakcie, jeszcze 2 spotkania. Ściągam stąd
http://psnnpr.com/images/stories/MET...przykl_typ.pdf

oo dzięki za podesłanie linka a kiedy oddajesz do "sprawdzenia" ?

-----
ze spraw ślubnych zamówiliśmy obrączki taki sam model jest na stronie Apartu dlatego też takim foto się posłużę

http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,1695

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

szukając zestaw biżuterii ślubnej powaliło mnie to jest piękne no ale...

http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,1,23,9089
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 08:16   #2618
Ad rem
Zadomowienie

O rany, dziewczyny, witam sie po weekendzie
Dostałam w piątek @ i cały weekend zdychałam..

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Witam wszystkie PM
jestem nowa na wizażu choć czytam forum już ładnych parę lat
Witaj

Cytat:

My też zamieszkamy ze sobą dopiero po ślubie, i to z teściową na 80% Pomieszkujemy u siebie i swoje wady znamy, a reszta jakoś się dotrze.
O mamo, z teściową. Ja bym nie dała rady, ale to zależy jaką kto ma teściową

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Ja rozumiem,że ktoś przed ślubem nie mieszka razem ale podpieranie sie tutaj KK a i tak spanie razem i uprawianie sexu jest już dla mnie hipokryzją. Od razu mówię, że nie odnoszę się do żadnej dziewczyny personalnie i nawet nie wiem czy u Nas takie są.
Zamieszkamy razem po ślubie, nie śpimy razem itd.

Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
MAM SUKIENKĘ nareszcie
Piękna a ten tył... cudo! Gratuluję!

Cytat:
KUPIŁAM SUKIENKĘ!!!!!
Gratulacje!!

Cytat:

- kieckę kupiłam w gdyni, w Celebrity Bridal, Cymbeline model Agathe niżej link, zdjęcia na mnie w załączniku, jest trochę za duża więc wyglądam w niej na +20 kilo
Piękna!

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Wg mnie nr 2 wymiata wszystkie! Nie jestem fanką księżniczkowych sukni, ale wyglądasz w niej genialnie!!

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
a i kupiłam kolczyki na ślub, urzekły mnie
Bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez Semele Pokaż wiadomość
Kochane dołączam i ja! Naszdata 30.08.2014!
Witaj! ślubujemy tego samego dnia!

Dziewczyny, ale naskrobałyście, chyba z godzinę nadrabiałam Wczoraj razem z TŻ (to nie żart) robiliśmy kwiaty z chusteczek, bo przyszły moje kule styropianowe i zabieram się za dekoracje TŻ mi ładnie składał chusteczki i wiązał, a ja działałam dalej

Zdecydowałam też, że na urodziny zamówię tort w cukierni, która mam na oku i planuję zamówic tam ślubny tort. Na urodziny zamówię taki sam, tylko maleńki - spróbujemy i jak posmakuje to na pewno z tamtąd weźmiemy Teściowa nie cierpi tej cukierni, ale cóż - wszystkim nie dogodzę

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 08:28   #2619
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz myślę że wiele wierzących ma takie dylematy - pewnie nie wszyscy ale często słyszałam/czytałam że z jednej strony chce się bliskości, uprawia seks mieszka i nie żałuje konkretnie faktu że to robi tylko że nie wytrzymało się, nie było na tyle silnym że oddaliło się od boga że się tego nie rozumie że się złamało zasady... taki troszeczkę inny żal. Ale żal jest. Ale to kwestia że nie da się mieć obojga rzeczy - albo rybki albo akwarium dlatego to takie trudne I do rozważenia indywidualnie u każdego kto chce się nad tym zastanowić.

Myślę że w obecnej sytuacji wiele par mieszka razem z powodów ekonomicznych bo nie jest się w stanie utrzymać samemu z początkowej pensji a nie mówiąc już o odkładaniu kasy czy kupnie mieszkania. Do tego popatrzeć na czas dla drugiej osoby i jako takie życie to wychodzi że zamieszkanie ze sobą to najlepsze wyjście by jako tako żyć a nie klepać biedę, mieć trochę spokoju o wolności w domu (a nie mieszkanie z obcymi ludźmi jako współlokatorami), mieć trochę czasu na ogarnięcie siebie i swojego życia (pranie sprzątanie zakupy) i czasu dla partnera i budowanie z nim związku, nie zaniedbywanie go. Sama wiem jak trudno jest to robić kiedy nie mieszka się z ukochanym. Chce się z nim być jak najwięcej, dbać o związek, dzielić się radościami, smutkami, poświęcić czas do tego praca, spanie i zostaje kapka czasu na resztę. A powroty i jeżdżenie w te i we wte jest czasochłonne, podchodzi pod marnowanie czasu i chłonie pieniądze jak gąbka. Dlatego dla wielu jest to najsensowniejsze rozwiązanie po prostu.
A ja bym chciała przypomnieć że zasady KK były pisane ładnych parę lat temu, kiedy panna młoda była oddawana w ręce jakiegoś tam pana młodego wybranego przed ślubem przez krewnych, którego widziała lub nie,a młody zaraz po ślubie wyjechał na wojnę i umarł(stad możliwość ponownego ślubu kościelnego po śmierci współmałżonka). Służyły też temu, żeby społeczeństwo się nie rozbestwiło i nie romansowało z kim popadnie, bo nad takim społeczeństwem trudniej zapanować(dzieci nie wiadomo czyje, żona nie wiadomo czyja itd) Teraz podejmujemy decyzje o ślubie o wiele mniej spontanicznie, nie z zepsucia czy czasów ociekających seksem tylko z rozsądku , bo mało kto po paru tygodniach znajomości bierze ślub w wieku nastu lat (wielki mi wtedy halo z utrzymaniem cnoty do ślubu). To jest tak samo jak za mówienie "kiedyś było mnie rozwodów", jasne że było ale po pierwsze ludzie żyli krócej, bo były wojny, choroby i inne nieszczęścia , a po drugie rozwód to był wstyd i hańba, a dzisiaj jest więcej zrozumienia że czasami się ludziom po prostu nie udaje. Unieważnienie małżeństwa też mnie jakoś nie satysfakcjonuje bo
A) nie po to mam teraz pół roku wycięte z życiorysu żeby się zaraz rozwodzić
B) jak trafie na dobrą serię psychopatów w systemie ślub- noc poślubna- unieważnienie, to też sobie nieźle poużywam i to jest niby" po bożemu"? To uchowaj mnie Boże od takiej pobożności.

Aśkun19 - w sukni bardzo Ci ładnie, ale welon będzie mi się śnił po nocach! Ludzi , ja przez te welony to już w ogóle nie śpię

Profil FB

Edytowane przez ysia
Czas edycji: 2013-11-18 o 08:29
Stary 2013-11-18, 08:37   #2620
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

która z Was jest w trakcie/ po poradni? i musi zrobić kalendarzyk?
ja nie jestem, ale od półtora cyklu bawię się w mierzenie temperatury mam fajny program na komórkę i jara mnie to
Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Po miesiącu musiałam porządnie je domalowywać, ale miałam dłuższe i gęściej zrobione niż ty. Może moje, z natury słabe rzęsy nie wytrzymały obciążenia?

Mi pierwsza rzęsa wypadła dopiero po tygodniu, więc myślę, że można zaszaleć Największe braki zauważyłam w trzecim tygodniu.

Na pewno ucierpią, ale w miejsce każdej rzęsy, która wypadła wyrasta nowa Mam bardzo cienkie i dość krótkie rzęsy, więc w sumie było mi bez różnicy jak będą wyglądać później bo i tak szału nie było. Po zdjęciu wystarczył mi zwykły tusz do rzęs i było ok. W sumie nie żałuję i zrobię sobie ponownie

gratuluję pięknie wyglądasz!

czy słabe czy nie- źle dopasowane rzęsy będą się krócej trzymać, bo to obciążenie dla karzdych rzęs jednak cebulka musi wytrzymać podwójny ciężar dlatego nie chciałam rzęs do nieba.
Cytat:
Napisane przez Monisia_1987 Pokaż wiadomość
misia880

my mamy takie,na żywo bardzo ładnie wygląda moja obrączka http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,3,3609
pokażesz fotkę real?
też będe miałą diamencik diamenciki
Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Nam powiedzieli w kościele, że dwie pod warunkiem, że nie mieszkamy razem. Jeśli mieszkamy to jedna.
dokładnie. dwie, lub jedna

Cytat:
Ładne te litery, ale ja jakos nie mam na nie parcia

Aha, dla wszystkich, którzy zastanawiaja sie nad zakupem welony przez all polecam tego sprzedawce klik ja zamówiłam dwa welony, jeden mgielka 2,5 metra i jeden kaskadowy 3warstwowy welony sa bardzo ladnie wykonane, wyglądają lepiej niz na zdjęciach sa mega leciutkie i sa dosc sztywne co uważam za duży plus bo się będą ładnie układały, a nie bezwładnie opadały właśnie przymierzałam swoje i sa po prostu idealne a za 2welony zapłacilam jedynie 62zl plus przesylka
dzięki, może zamówię welon na plener
Cytat:
mnie też tż namawia i jeszcze ostatnio przyszyły znajome i też do nich gadał żeby mnie przekonały...
a ja chcę zwykły przytulaniec
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 08:43   #2621
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
ja nie jestem, ale od półtora cyklu bawię się w mierzenie temperatury mam fajny program na komórkę i jara mnie to

jaki jaki
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 08:43   #2622
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
We wszystkich sukienkach czuję się bardzo dobrze, są lekkie i naprawdę piękne, ale proszę Was o opinie jako niezależne grono
jak dla mnie w 4 najlepiej

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Wzięłam z dłuższym paskiem i zdecyduję czy zostawić taki na skos, czy obciąć i zrobić krótszy.
Aaaa i moje będą w kolorze fioletowym.
obie pary są cudowne

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Kochane, a oto i moja suknia (będę szyła taką tylko białą :
http://fotowrzut.pl/8QDZYV7TGS
bardzo ładna, dół fajny, podoba mi się

gratuluję wszystkich ślubnych zakupów! I witam nowe Pmki

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 08:49   #2623
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Oj Kochana, chyba mamy podobny gust.

My planujemy takie literki - firmę już znalazłam, mam wycenę od nich, muszę tylko się zebrać i zamówić.

Później jak już wyremontujemy mieszkanie planujemy je sobie gdzieś powiesić.
Sama też myślałam o czymś takim
Wydaje mi się, że wygląda to bardzo fajnie.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
powiem ci, że nawet mi się podoba to połączenie te obrączki nie są tak "chamsko" żółte, tylko delikatnie złote. najlepiej idź do jubilera i przymierz i zobacz jak ci się to widzi. u nas dodatkowo pierścionek i obrączka mają taki sam przekrój, więc wizualnie dobrze się komponują. poza tym już wypatrzyłam sobie taki pierścionek, żeby sobie go kupić i nosić razem z obrączką do ozdoby na zmianę z zaręczynowym. o taki podobny do tego z YES: http://www.yes.pl/47080-yes-rings-co...000-Y01-4146-1 ale sporo tańszy
Jesteś jakby moim wybawieniem - rzucasz samymi dobrymi pomysłami
Fajny ten pierścionek, który pokazałaś - rzeczywiście z prostą obrączką będzie się ładnie prezentował. I fajna odmiana
Trzeba TŻ naciagnąć z jakiejś okazji.
Choć żona kuzyna stwierdziła, że pierścionek zaręczyowy ważny jest tylko rok. Tak wię po roku dostała drugi Dobrze, że później jeszcze nie brali ślubu, bo nie wiem ile by mieli tych pierścionków.
No ale idąc tym tokiem myślenia, to jakiś mały, skromny mogłabym dostać
Czy zdradzisz, gdzie wyszukałaś podobny, ale tańszy?

Cytat:
Sala faktycznie nie najtansza, ale tezs nienajdrozsza jak na taki wypas ja to sie tam nawet w kiblach zakochałam

Te kolczyki nie maja czarnego elementu zobacz sobie na drugie zdjecie bez lampy dałam za nie cale 17,50 normalnie kosztuja 34,90, ale mialam newslettera ze przy zakupie min 3szt 50% rabatu na całe zakupy wiec dokupilam jeszcze jedne kolczyki wkretki na co dzien i szczotke do wlosow

Ja oczywiscie nie oceniam, ale dla mnie glupota jest za sztuczna bizuterie dawac kupe kasy co innego za srebro czy zloto
No właśnie wczoraj jak oglądałam pomyślałam, że co to czarne?
Ale na drugim zdjęciu już było widać, że to tylko światło się odbiło
Kolczyki bardzo efektowne. Podoba mi się kształ !

Cytat:

-----
ze spraw ślubnych zamówiliśmy obrączki taki sam model jest na stronie Apartu dlatego też takim foto się posłużę

http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,1695[COLOR="Silver"]
Ja poproszę później o zdjęcia na żywo
Czy na tych obrączkach, na żółtym złocie jest mat, a na brzegach na białym polerka?
Bardzo podobają mi się połączenia właśnie matu i polerki. No i fajnie, że białe złoto jest na brzegach, bo w moim przypadku jakoś by to wspołgrało z zaręczynowym.

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 09:07   #2624
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
jaki jaki
OvuView
jeśli ktoś chce to może się bawić w badanie śluzu, wyskości szyjki itp, i wtedy bada plodność na podstawie tych wszystkich czynników, jednak mi narazie się nie chcę, badam tylko temperaturę a i tak dość jasno widzę dni płodne i nieplodne już sama z siebie, bez pomocy programu nawet
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2013-11-18 o 09:11
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 09:12   #2625
ysia
Zadomowienie

A co myślicie o takich paznokciach do ślub? Ja chyba się zdecyduje na lekko szary zamiast białego i srebrny brokat zamiast złotego

Profil FB
Stary 2013-11-18, 09:18   #2626
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
A co myślicie o takich paznokciach do ślub? Ja chyba się zdecyduje na lekko szary zamiast białego i srebrny brokat zamiast złotego
mnie się podobają tylko jeśli np. będziesz miała biżuterię z żółtego złota to nie zmieniałabym na srebrny lakier tylko została przy żółtym
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 09:21   #2627
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Genialne! Bardzo mi sie podobają!

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-11-18, 09:22   #2628
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
mnie się podobają tylko jeśli np. będziesz miała biżuterię z żółtego złota to nie zmieniałabym na srebrny lakier tylko została przy żółtym
Właśnie biżuterię będę miała z kryształków, srebro mam przy sukience, złotą będę miała tylko obrączkę , dlatego wolałabym raczej srebro

Profil FB
Stary 2013-11-18, 09:31   #2629
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do spraw weselnych:
- kieckę kupiłam w gdyni, w Celebrity Bridal, Cymbeline model Agathe niżej link, zdjęcia na mnie w załączniku, jest trochę za duża więc wyglądam w niej na +20 kilo
Jest cudna, bardzo egencka, i dekolt ślicznie się układa, a dodatkowo jest lekka jak piórko, w ogóle się jej nie czuje

http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,21955.html

- teraz jestem na etapie szukania kamerzysty jednak
bardzo ładnie wyglądasz w sukni
również jestem na etapie szukania kamerzysty

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Witam się w niedzielny poranek

Odpadła nam kolejna wódka po wczorajszej degustacji, lista się skraca... Ustaliliśmy, że do końca miesiąca dajemy sobie czas na próbowanie ( a że szczególnymi smakoszami tego trunku nie jesteśmy, no cóż...) Tak naprawdę wydaje mi się, że wybór został już dokonany, a teraz tylko utwierdzamy się w jego słuszności Ale czy jest sens Teściowie chcą zasponsorować alkohol więc niech smakują, a my na koniec powiemy który wybieramy
A ja znów w temacie %%%
Dziwię się, że jeszcze mnie nie zabiłyście bo zanudzam Was tym przeokropnie ostatnio. Wybaczcie obiecuję, że teraz napiszę o wódce dopiero jak już ją zakupimy
Nie zanudzasz my również jesteśmy na etapie wyboru wódki i jej degustacji u Was Pan Tadeusz wygrywa?

Cytat:

wrzucam zdjęcia obrączki wczoraj odebraliśmy. jest piękna. bardzo dobrze komponuje się z pierścionkiem zaręczynowym (będę nosić razem).
na zdjęciach założyłam je na lewą rękę. mam ciężki aparat i potrzebuję do zrobienia zdjęć prawej ręki :P nie dorobiłam się jeszcze statywu
cudne te obrączki klasyka górą

Cytat:
We wszystkich sukienkach czuję się bardzo dobrze, są lekkie i naprawdę piękne, ale proszę Was o opinie jako niezależne grono
Mnie najbardziej podobasz się w 2 i 4

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 09:33   #2630
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ale naskrobałyście, chyba z godzinę nadrabiałam Wczoraj razem z TŻ (to nie żart) robiliśmy kwiaty z chusteczek, bo przyszły moje kule styropianowe i zabieram się za dekoracje TŻ mi ładnie składał chusteczki i wiązał, a ja działałam dalej
pokażesz efekty?
Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość

Jesteś jakby moim wybawieniem - rzucasz samymi dobrymi pomysłami
Fajny ten pierścionek, który pokazałaś - rzeczywiście z prostą obrączką będzie się ładnie prezentował. I fajna odmiana
Trzeba TŻ naciagnąć z jakiejś okazji.
Choć żona kuzyna stwierdziła, że pierścionek zaręczyowy ważny jest tylko rok. Tak wię po roku dostała drugi Dobrze, że później jeszcze nie brali ślubu, bo nie wiem ile by mieli tych pierścionków.
No ale idąc tym tokiem myślenia, to jakiś mały, skromny mogłabym dostać
Czy zdradzisz, gdzie wyszukałaś podobny, ale tańszy?
.

ten tańszy pierścionek jest z Apartu, za około 300zł pokazywałam go Mamie, i być może dostanę go na święta

a co do pogrubionego - każdy pretekst do nowej biżu jest dobry

Cytat:
super ja bym jednak zamiast białego użyła nude

Kasiulenkow
o gratuluję obrączek

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Anka, dziękuję
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 09:34   #2631
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
pokażesz efekty?
Jasne, jak tylko pierwsza kula będzie gotowa zaraz ją wrzucę

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-11-18, 09:37   #2632
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
pokażesz efekty?

ten tańszy pierścionek jest z Apartu, za około 300zł pokazywałam go Mamie, i być może dostanę go na święta

a co do pogrubionego - każdy pretekst do nowej biżu jest dobry
Podaj linka, proszę
Choć na święta chcę odżywkę do rzęs, to może też coś powspominam

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 09:39   #2633
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Choć żona kuzyna stwierdziła, że pierścionek zaręczyowy ważny jest tylko rok. Tak więc po roku dostała drugi
W przyrodzie jest równowaga, dlatego ja nie mam ani jednego

Profil FB
Stary 2013-11-18, 09:46   #2634
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
my nie chcemy walca, ale śmiesznego układu też nie (choć mojej mamie się strasznie podobają takie mixy i przesyła mi filmiki na yt), będziemy mieć jakiś taniec, w miarę prosty ale nie typowy bujaniec zobaczymy jak pójdziemy na kurs

Cytat:
Witam nową PM-kę!

do mnie to akurat pasuje ale nie chcę, bo to już jest oklepane
Cytat:

-----

http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,1695

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

szukając zestaw biżuterii ślubnej powaliło mnie to jest piękne no ale...

http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,1,23,9089
ładne obrączki a zamówienie u zwykłego jubilera rzeczywiście wychodzi sporo taniej?

Przewijał się temat wspólnego mieszkania jest różnica ! mimo, że przed zamieszkaniem z TŻ widywaliśmy się codziennie, po kilka, kilkanaście godzin a weekendy całe i tak jak mówicie, że nie da się poznać wszystkich przyzwyczajeń, poznać w 100% tej drugiej osoby-zgadzam się !! dlatego cieszę się, że mieszkamy razem, dzięki temu przed ślubem jest czas na to, żeby się zgrać i później nie tracić czasu na zbędne dyskusje u nas jedyną sporną kwestią były porządki, TŻ jest mega pedantem, wiedziałam oczywiście o tym wcześniej ale jak zamieszkaliśmy razem, to dopiero wyszło co i jak
Nie mieszkamy ze sobą ze względów ekonomicznych, ale uczuciowych, jak wcześniej spotykaliśmy się nawet i codziennie to był niedosyt, że zaraz trzeba wracać do domu TŻ jak mnie odwoził to zawsze okrężną drogą, bo się nie mogliśmy rozstać i to jeżdzenie w tę i z powrotem i ile czasu na to się traciło to nieee Dla mnie mieszkanie razem to zupełnie inna jakość związku, jest tak prawdziwie
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 09:51   #2635
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
ze srebrem ładnie będzie wyglądało

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:00   #2636
cude
Zadomowienie

Dziewczyny z 26.07
zostało nam 8 miesięcy 8 dni
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:01   #2637
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
OvuView
jeśli ktoś chce to może się bawić w badanie śluzu, wyskości szyjki itp, i wtedy bada plodność na podstawie tych wszystkich czynników, jednak mi narazie się nie chcę, badam tylko temperaturę a i tak dość jasno widzę dni płodne i nieplodne już sama z siebie, bez pomocy programu nawet
ja mam WomanLog prognozuje cykl, wyznacza dni płodne, dzień owulacji, temp też można mierzyć, wpisywać wagę, określać nastrój, symptomy, serduszkiem zaznaczać 'seks' ja tylko sprawdzam ile dni trwa mój cykl(kiedyś mnie to nie interesowało bo brałam tabletki ) i podglądam do kalendarzyka kiedy są dni płodne(ale i tak nie ufam temu )
Cytat:
bardzo ładne
mi się białe pazurki bardzo podobają
Stary 2013-11-18, 10:03   #2638
201605100
Konto usunięte

Cześć
Witam wszystkie nowe PMki

Gratuluję zakupów sukni, obrączek, biżuterii, alkoholu.... chyba wszystko

Cytat:
I właśnie uświadomiłam sobie że Galeria Mokotów w ostatni tydzień świąteczny pracuje godzinę dłużej, do 23:00 dżizasss
Znam ten ból, na szczęście już nie pracuję w CH... jedynym plusem pracy tam, było to, że TŻta poznałam

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
nosicie pierscionek na tym palcu co obrączkę? Hmm ja nosze na srodkowym palcu a obrączkę bede na serdecznym... Źle robię?
Szczerze? jeszcze o tym nie myślałam, ale na pewno nie będę się kierować tym "gdzie się nosi" prawdopodobnie zaręczynowy poleci na lewą rękę

Cytat:
Najładniej Ci zdecydowanie w sukni nr 4!

Cytat:
Fajne pazurki, zmienić na srebrny

250 dni do ślubu

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2013-11-18 o 10:06
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:04   #2639
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Ja chcę coś w tym stylu tylko , że na jednym paznockiu zatopione kryształki ( tak jak na zdjęciu na serdecznym ) a reszta tylko kolor.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg paznokcie.jpg (92,2 KB, 40 załadowań)
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2013-11-18 o 10:06
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:04   #2640
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Dziewczyny z 26.07
zostało nam 8 miesięcy 8 dni
gratulacje

a u mnie 5 miesięcy i 15 dni

chyba mnie stresik dopada
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości