![]() |
#1831 |
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Tak sobie szperam w necie - myślicie że mogę kupić to http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p66943-Rek...atynowe_72_szt (trzeba kwadraciki na doz. pl zmienić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Niutka zdrowka dla malej, obys Ty nie zlapala
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1834 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja powiem szczerze, że aż tak negatywnie do tego różyku nastawiona nie jestem. Mam trochę białych, szarych czy ciemniejszych ciuszków, ale no jednak chyba najwięcej różowych - kupowałam w ciucholu, to nie przebierałam, ale myślę, że zdezelowana pinkówa mi z Ulki z tego powodu nie wyrośnie ![]() Choć mam znajomą, która wstawia co raz zdjęcia córy na fb i ta córa albo w futerku, albo czapeczkach z cekinami - tak normalnie, nacodzień ![]() Cytat:
![]() Za resztę dzisiejszych wizyt też ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie dziwny weekend - w sobotę się trochę przeforsowałam i miałam trochę skurczów wieczorem... Ale po 2 nospach zasnęłam i nie powtórzyło się. Za to w niedzielę miałam nieudany dzień i jakiś humor mam kiepski. Chociaż pierwszy raz od dawna, więc może przyszedł na mnie czas, żeby troszkę hormonom dać porządzić... Miłego dnia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kciuki mocno zaciśnięte! ![]() Cytat:
Lecę do pracy, pa ![]()
![]() |
#1836 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Ja tak w styczniu spakuję kompletnie torbę, ale już niektóre rzeczy kupię w tym miesiącu, albo po wypłacie grudniowej, bo będę zamawiała z neta, więc w jednej przesyłce wszystko przyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- O NIE ! ![]() Siostra dała mi laktator elektryczny, teraz chciałam go uruchomić a on nie działa ![]() Muszę się zastanowić co teraz ![]()
![]() |
#1837 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja tylko na chwilę, bo Antek aktywny
![]() Wróciłąm z usg. Wszystko w najlepszym porządku. Cała wizyta zresztą świetna. Przemiła lekarka, mówiła mi wszystko, co robi, co mierzy dlaczego. Miałam sówj monito, powieszony na ściacie, więc wszystko sobie dobrze obejrzałam - pierwszy raz w życiu takie rarytasy ![]() No i będzie DZIEWCZYNKA!!!! Cieszę się ogromnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() O kurcze - ale to nowy laktator? ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | |
Zakorzenienie
|
![]() uparta ![]() Serissa dziewczyny już wszystko powiedziały ![]() marima ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ag9 ja w pęcherz dostawałam przez dwa tygodnie ![]() teQiba mi tż mówił, że jego znajomy też zrobił zakupy przez neta w tesco i mu poprzywozili nie te produkty jakie zamawiał: kawa rozpuszczalna (przywieźli byle jaką), a zamiast wody 1,5l przywieźli 0,5l. Ale to chyba dlatego, że tutaj to oni są strasznie urobieni ![]() pola_m gratuluję ![]() ale ruszyłyście z zakupami ![]() ![]() zjadłam śniadanie i ciągle jestem głodna... wafle zbożowe nie pomagają przytkać głodu ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-11-18 o 09:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Używany przez nią, tylko dość dawno temu, więc myślę sobie muszę w końcu go sprawdzić, a przyznam, ze jak pisałyście o laktatorach, to nie wczytywałam się bardzo, bo myślałam, że mnie to nie dotyczy. Czemu ja go od razu nie sprawdziłam? ![]()
![]() |
#1842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak chyba zazwyczaj bywa, ze dzieci karmione piersia rzadziej potrzebuja smoczka, u nich ta potrzeba ssania jest zaspakajana, gorzej z butelkowcami, te dzieci moga potrzebowac Ja wolalabym mimo wszystko nie dawac, o ile sie da ![]() ![]() Mojemu wczesniakowi dano w szpitalu, oczywiscie za moja zgoda i to po 4 tygodniach. Argument byl taki, ze jak mnie tam nie ma w nocy i nie moze ssac piersi, to widac, ze chce ssac i potrzebuje nie podobalo mi sie jednak, ze ssal nie tylko w tych pierwszych miesiacach, kiedy potrzeba ssania jest duza, ale potem tez. Mial taki okres, kiedy sam wkladal smoczka do buzi praktycznie caly czas ![]() Meczyl sie biedny potem, a my z nim i teraz chcialabym tego uniknac, jesli tylko sie da W ogole marzy mi sie karmienie piersia, a potem przejscie od razu na niekapki i unikniecie tych wszysktich butelek i smoczkow Bede bardzo sie starac, aby tak wlasnie bylo ![]() zycie pewnie mi zweryfikowuje moje plany ![]()
![]() |
#1843 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1844 |
Raczkowanie
|
Tak mi sie przypomniało jak czytam o dylematach butelkowych - jest świetna butelka medeli, która jest specjalnie zaprojektowana i nie oducza malucha ssania piersi. Bo wiadomo, że dzieciatko szybko obczai, że z butli łatwiej leci i cycora nie będzie mu sie chciało ciągnąć. Ja długo walczylam, żeby Ola jadła z piersi (a wiadomo, że z wczesniakiem gorzej to idzie) i myśle, że ta butelka trochę się do tego przyczyniła, że rok mała była przy cycu (choć pierwsze tygodnie życia tylko butelka z odciagnietym mleczkiem). Nie umiem wkleic linka, bo ja tylko z telefonu korzystam, ale jak będziecie zainteresowane, to może uda minusie wieczorem odpalic kompa i pokazać o którą mi chodzi.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i usg - wiem, jakie to nerwy bo sama pewnie zeświruję do środkowego usg ![]() Nic to, czas się zabrać za ogarnianie mieszkania. Ola dziś z początkiem kataru poszła do żłobka, więc coś czuję, że jutro juz zostanie w domu - trzeba siły zregenerować na to ![]() Sciskam Was ciepło!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
Castia a jak tam u Ciebie? skurcze ustały?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1846 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam taki rarytas za kazdym razem ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-11-18 o 10:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze u mnie brak zasięgu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- To mi sie podoba: http://allegro.pl/komplet-ciazowy-sz...701664290.html przydałaby się taka jedna ładna piżamka plus szlafroczek bo jak będą pielgrzymki do domu jak się małe urodzi pewnie częściej będe w koszuli niż ubraniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1848 | ||
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() Pola gratuluje córeczki ![]() Cytat:
![]() dzięki za link do sprzedawcy, okazuje się, że mam go zapisanego w ulubionych ![]() Cytat:
Pieluchy ja mam 10 tetrowych, dokupię 3 kolorowe tetrówki na wyjścia do lekarza czy w gości i może 3 flanelowe. Smoczek ja kupię, jeśli dziecko będzie miało potrzebę ssania to będę dawać, ale na pewno nie pozwolę na wciskanie smoka na siłę, gdy dziecko śpi i smoka nie potrzebuje, a widzę to czasem u znajomych czy rodziny i nie wiem po co to robią. Słyszałam też o świeżoupieczonej mamie przeciwniczce smoczka, która w ramach uspokajania płaczącego dziecka wkładała mu do buzi swój palec fuj. To już higieniczniej mieć smoczek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |||||
Zadomowienie
|
bardzo fajnie wygląda i rzeczywiście ma super opinie,sama się nad nimi zastanowię
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I moja uwielbiała smoka-bardzo trudno było nam ją oduczyć,tymbardziej że nie karmiłam piersią...........do tej pory ma w swoich rzeczach i czasami go wyjmuje ![]() Tym razem spróbujemy BEZ - o odstawić bardzo wcześnie dobry wybór :P Cytat:
![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1850 |
Zakorzenienie
|
ja już zjadłam dużą porcję owsianki na mleku, 4 wafle zbożowe, dwa ciasteczka delicje i przed chwilą badana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle zero reakcji ![]() ![]()
![]() |
#1852 |
Zadomowienie
|
Co do koloru różowego u dziewczynek.............. moja córa ma nie całe 3 latka ale powiem wam że uwielbia ten kolor i cóż na to poradze, wszystkim dookoła powatrza ze jej ulubiony kolo to lózowy i fioletowy
![]() Nawet jak buty kozaczki chcialam kupic to musiały być fioletowe a nie jakieś szare i bezowe jak chciałam.........:brzydal :rządzi jak może ![]() a jak miała pasowanie na przedszkolaka to miała piękną białą sukieneczke a kolezanka różową do samej podłogi to biedna tak mi płakała - że ona takiej nie ma , że chce różową................... wyglądała o niebo lepiej w krótkiej białej ale jak widać w przedszkolu kolor różowy też jest na topie ![]() a teraz dojdzie mi druga kobietka, jak będą nastolatkami to zwariuje ![]()
#1853 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() komplecik super, tylko kurcze cena ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() "Bardzo przepraszam klientów za problemy z realizacją połączeń. Z naszych informacji wynika, że awaria dotyczy przede wszystkim południowej Polski. Robimy wszystko z naszymi partnerami, aby sytuacja wróciła do normy tak szybko jak to tylko możliwe.
![]() |
#1856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie i mojemu bratu np juz nie ![]() ja wole nie ryzykowac zgryzem i zdrowym usmiechem mojego dziecka ale to ja ![]() ![]() i to nie tylko o zgryz chodzi, ale wiele innych rzeczy
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2013-11-18 o 10:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() witam się w 25 tc ![]() Co do smoczków to ja kupię jednego, zobaczymy czy się przyda, ale chyba warto mieć tak na wszelki wypadek ![]() butelkę też kupię może 1-2, bo chciałabym karmić tylko piersią przez pierwsze 4-5 miesięcy, po 6 miesiącach muszę wrócić do pracy, jesli tam chcę pracować, więc butelki przydadzą się później dopiero ![]() muszę w końcu się zabrać za kompletowanie wyprawki i nie wiem czy nie zacząć od wyprawki do szpitala dla mnie i dla małego, bo resztę rzeczy jakby co może mi dokupić mama czy teściowa ![]() co do imienia to my chyba ostatecznie zdecydowaliśmy się na Ksawerego ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1858 |
Raczkowanie
|
Witam. Pisałyście o przesądach a między innymi szybszym lub wolniejszym rośnięciem włosów na nogach,a brzuchy Wam sie nie owłosiły jakoś bardziej?
![]() ![]() ![]() Lece nadrabiać dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta butelka z Medeli, to taka lub wieksza Drogie, ale fajne, jesli ktos odciaga pokarm i np gdzies wychodzi
![]() |
#1860 |
Raczkowanie
|
My siedzimy wlasnie z Amelką w przychodni. Mała 38, 5 i ból gardła. Ja 39, 2 ból gardła i kaszel. Boję się, że skończy się na antybiotykach.
Co do smoczków. Ja Amelce nie kupiłam, bo chciałam być super mamą, która poradzi sobie ze wszystkim. Ale jak w szpitalu nie spałam 48 h, a mała była uwieszona przez ten czas na moich piersiach, jak z piersi krew mi się lała, bo tak miałam już pogryzione, to blagałam męża, żeby kupił smoczek i go przywiozł. Miałam mało mleka i mała była cały czas głodna. Gdy dostała najpierw mm, a potem smoka to przez tydzień nie wiedziałam, że mam dziecko. Tylko jadła i spała. A potem zaczęły się problemy z zaparciami i znów był płacz przez tydzień. I tak rozwiały się moje marzenia o dziecku bez smoczka. Teraz kupię i będę mieć w razie potrzeby. Nie będę dawać smoczka na siłę ale wyciągać na siłę też nie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.