|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
|
|
#1322 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
zostało mi 9 dni to TP
|
|
|
|
#1324 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze ile radochy ma dziecko
sama bym poskakała na tym ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
na pewno będzie ciężko, ale wierzę, że dam radę
|
|
|
|
|
#1326 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w dokładnie 40 tc
![]() pełnia na nas nie podziałała i czekamy dalej. Termin z usg jest na 22.11 to może wtedy urodzę w końcu trzeba, nie?
|
|
|
|
#1327 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam ze szpitala. Jesteśmy już po obchodzie, ale nic niewiem. Czekam teraz na usg, a później badanie na fotelu i wtedy pewnie coś się dowiem.
W nocy nawet udało się pospać. Salę mam fajną, choć na razie jestem na patologii, ale sala vip na porodówce już zarezerwowana Nastawienie ogólnie mam pozytywne. Oby tak dalej Dziękuję za kciuki, proszę nie puszczać :p Cytat:
Myślę, że to super sprawa. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1328 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
TIK-TAK, TIK-TAK Cytat:
A fryzjera na "po porodzie" już umówilaś? ![]() Jak księżna Kate heheheh.Jak samopoczucie? A co do masowania - też planuję!
|
|
#1329 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Babku trzymam kciuki i czekamy na relacje na bieżąco
|
|
#1330 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, ale czy ja o czymś nie wiem
ja jeszcze nie urodziłam dzidzia, Witek faktycznie ma pucusie na policzkach babku, trzymam kciuki ogromne za Ciebie ![]() Gratulacje dla Weroniska! Szkoda, że ją tak wymęczyli tylko.... Wrzucam zdjęcie Julka od motylka, która dziękuję za wszystkie gratulacje i śle pozdrowienia dla rozpakowanych i dwupaków Ja też liczyłam na pełnię, a tu Do tego musiałam przełożyć wywoływanie z mężem, bo od 2 dni miałam straszny problem z wypróżnieniem się (szczegółów oszczędzę). Ale w końcu w nocy poszło, więc od dzisiaj akcja: wykurzanie młodej. I tak sobie myślę: herbatka z liści malin, spacery, chodzenie, bunga bunga, schody i co jeszcze? Tak sobie pomyślałam - robienie przysiadów może pomóc? Oficjalnie stwierdzam, że w tym tygodniu planuję urodzić! Już mi się po nocach śnią skurcze i odchodzące wody nawet
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
ktosiula- jak mam wysokie to czuje sie dobrze, jak niskie to fatalnie.. i na 7 dni srednio 4 mam cisnienie wysokie....
tez chce masowac jakis czas temu ktos na forum wrzucał : http://www.shantala.pl/baby/ maomami- ja tez bede powoli odstawiac AR ale nie wiem czy na 120 dac mniej miarek AR czy np. jedno karmienie zwyklym a reszte AR itd...?
|
#1333 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkie już wielkie odliczania, wykurzanie młodych i w ogóle, a u mnie cisza... Czy ZAWSZE muszą być przed porodem skurcze przepowiadające? Chyba nie, prawda?;p
16 dni do TP (chociaż wg ostatniego USG 9;p), a ja już nie mogę wytrzymać Strasznie mnie wszystko wkurza, boli i nie mogę spokojnie spać, bo mi się śnią pierdoły Chciałam się zabrać za ogarnianie domu, ale jakoś nie mam motywacji żeby zwlec się z łóżka;p Wczoraj zaszalałam i upiekłam na próbę murzynka-piernika żeby sprawdzić czy się nada na święta Wyszedł cudny i ja już chcę Boże Narodzenie ![]() Fajnie, że w tym roku będziemy z TŻ spędzać pierwsze święta z Maluchem Mam tylko nadzieję, że jak już to młody wykluje się 2 tygodnie przed TP, a nie dwa po ;p;p Wtedy zostanie mało czasu na ogarnięcie świąt w domu... Jaaaaaaaa, jak ja już bym chciała przytulić Kubusia
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2013-11-18 o 11:07 |
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo Mamuśki
![]() Weronisiek gratulacje!!!! Babku trzymam kciuki ![]() kurczę, a u mnie jeszcze 2 tygodnie do TP ![]() zaniosłam rano mocz na posiew, ale wyniki najwcześniej za tydzień ![]() jutro wizyta, zobaczymy, czy szyjka się nadal skraca
|
|
|
|
#1335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do skurczy to na pewno nie są zawsze może Cię wziąć z zaskoczenia, nawet brzuch nie będzie obniżony![]() spokojnie, już niewiele zostało ![]() sama się tak pocieszam choć oprócz bolących pleców i spuchniętych kostek jest super i w sumie cala ciąża taka była, mogłabym jeszcze pochodzićtylko też bym chciała już Mała przytulić |
|
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Trele, jak sprawdzali Ci wagę Majeczki przed porodem?
robili usg czy "na czuja"? mały klockiem nie jest, ale chcialabym mniej więcej wiedzieć, jaką ma gramaturę
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!!! |
|
|
|
|
#1339 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny !
Witam się z Wami po długiej nieobecności z moim Leonkiem ![]() Mimo że urodziłam 5 listopada dopiero w czwartek nas wypisali ze szpitala. 9 dni leżeliśmy w szpitalu z powodu podwyższonej bilirubiny - mały musiał mieć fototerapię. No ale w końcu w domku U nas ogólnie wszystko ok , tylko młody jest bardzo wymagającym cycoszem Nic tylko by na cycu wisiał. Jak się bardziej ogarnę w domu to mam nadzieję że uda mi się z powrotem ogarnąć forum ![]() Gratuluję wszystkim Mamusiom !
|
|
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W 35 bylam u Polskiej gin I ona powiedziala ze Majka ma 2700g a do porodu wrozy jej 4200g .w 41tc polozna wymacala mi brzuch I powiedziala - Bzdura! 3500g max Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1341 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Bo to bardzo rygorystyczna dieta,no i tak jak pisałam kg szybko wróciły z powrotem...
Cytat:
Cytat:
My też myślimy nad zakupem takiej maty ale dopiero na święta,akurat będzie miał 2 miechy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wITAMY Michałka na świecie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień Dobry Kamil dziś kończy miesiąc Ja dziś średnio wyspana bo małego od 5 męczyły wzdęcia... Ogarniamy się i uciekamy na jakiś spacerek. Co do Pampersów to my użyliśmy 2 paczki premium care 1, u Nas też się średnio sprawdziły bo kilka razy wyciekły siuski , 1 paczkę Pampersów zielonych 1 i teraz już jedziemy na 2.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||||||
|
|
|
#1342 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze a u nas niby słońce wychodzi ale strasznie zimny wiar wieje
![]() Mała po półgodzinnym leżeniu w łóżeczku zasnęła sobie sama więc idę prasować bo się sporo nazbierało
|
#1343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz na końcówce jak mnie złapały bóle w żebrach to pierwsze co Ale już tak się niecierpliwię, bo Kubusia chcę zobaczyć!!
|
|
#1344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Schidlam 8 kg a pozniej przyszlo Boze Narodzenie I pękłam . dla Kamilka .Jak ten czas leci .. 2 miesiace ![]() Moja Bułeczka ma dziś 6 tygodni Cytat:
Ja chyba dzis tez sprobuje ja do lozeczka odlozyc. Ale cos czuje ze pojdzie mi tak jak z tym karmieniem co 3h ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1345 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, nie mam jak za bardzo nadrabiać ale widziałam, że mamy nowe dzieciaczki, wszystkim mamusiom gratuluję.
Ja przesiedziałam dwa dni w szpitalu. W sobotę w nocy złapał mnie potworny ból w plecach. Nie wiedziałam co to ale pojechałam. Okazało się że to jakiś ból od nerki, coś się przyblokowało i bolało tak że nie dało rady w domu. Po kroplówce przeszło. Dzisiaj wyszłam ale w środę wracam bo w czwartek o 8 mam cc. Chcieli mnie zostawić do czwartku już ale nudno tam jak..... Jedyny plus taki że poznałam oddział i pielęgniarki i już trochę mniej strasznie to wygląda. |
|
|
|
#1346 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wracaj szybkoCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z małym juz jest dobrze wiec odpoczywaj i wracajco do papków premium care ja mam teraz te 2-5 k i sa najlepsze z wszystkich które miałam dla liwki, nie przekakaja, pupa sucha,i sa miekkie nie wiem od czego to zalezy moze od dziecka i jak pampers sie układa---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
juz niedługodzastin dla synusia za miesiecznice
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero po 30 tygodniu, jak miałam skan z okazji torbieli to zapisali wagę 2008 gram. Polskiego gina chyba ze świecą u nas w Kencie szukać... to się położna pomyliła co do wagi Majki ![]() no nic, zobaczymy co i jak jak się wykluje. dzięki za odpowiedź
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Odlozylam Majke do lozeczka , stoje za drzwiami I nasluchuje. Ciekawe za ile sie wlaczy wyjec
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1349 |
|
Wtajemniczenie
|
A my już po wizycie u pediatry i szcepieniach.
Biedne to moje dziecko, tak płakała że ja płakałam z nią, zapowietrzyła mi sie od tego płaczu ![]() Nie wiem czemu ale kłuli w nóżki, a i tak nie ma za dużo ciałka. Szczepiliśmy na pneumo, rotawirusy( lekarz polecał) jest spec. od chorób zakaźnych, i tą 6 w1 . Choć powiem szczerze jakoś te rota są dla mnie naciągane, bo czy każdą głupą biegunkę u malucha podciągniemy pod rota? I nie każde dziecko od razu do szpitala trafia. No ale mąż się uparł. A co do tej 6w1 mniej wkłuć, i jedna dawka na żółtaczkę więcej niż w 5w1. I trochę tańsze. A Liwia ma juz 53 cm, i 3250 g wiec ma dokładnie kilogram więcej niż przy urodzeniu kawał kobiety nie?I Liwka płacze mi co chwile, nie chce spać, jak dla mnie się boi, teraz padła bo od 8 nie spała, jak jets na rękach to kuka czy jestem, piszczy i wogóle nieszczęście z niej dziś ![]() Byleby nie dostała gorączki, bo to możliwe ale rzadko się zdarza. a i mamy skierowanie do ortopedy na bioderka, i pleśniawka znów jest, ale to ponoć dość częste u wcześniaków i tych dzieci co ulewają Aaby jak po USG?
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
nie no nie mogę. Nie ogarniam tej obsranej netii. Dalej sie męczymy z nią.. :/ dwa razy wymieniali sprzęt a dalej mam ograniczony dostęp do neta, co chwile sie rozłącza. a dzisiaj już w ogóle bo telefon nie działa nawet:/ ani ja ani do mnie sie dodzwonić nie mogą. Na koncie kasy brak a do sklepu nie mam jak iść z młodym.
jak nie to rezygnuje bo mam podstawę. Dzastin- za miesiąc Kamilka rośnie zuch Trele- za 6 tygodni Majeczki My również mamy dzisiaj 6 tygodni. Nadrobie później bo teraz nie mam jak, net sie ciagle rozłącza a mały dokazuje. Chciwlowo w wózzku siedzi na balkonie Maieliśmy rano problem z kupką- i mówie do Kacpra: J- będzie ta kupa czy nie? K- yyyyyyyyyyyyy J- no będzie czy nie, mama pomoże, K- [krzyk,pisk] J- no ciśnij łądnie tak mocno K- wyciąga do mnie rękę - odpowiedź w załączniku. hahaha jak to śmiesznie wyszło. Ale kupkę zrobił taką ze jak tworzyłam pampa to jeszcze leciało i na wykładzine poleciało ![]() no i z okazji 6tygodni zdjęcie małęgo ![]() za porody!!!
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.