Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 09:58   #1321
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
My dopiero zaczęliśmy 1 premium care ale jakieś takie luzne sa bo zdarza się ze siku przeleci. Powinny starczyc na 2 tygodnie. To będzie nieco ponad 3 kilo wagi Witka. Potem sprobujemy 2.
2 premium mam 72 i 4xdada czyli około 300 sztuk. W sumie niecale 400 dwojek. Dokupie chyba jeszcze jedne.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mi premium care też przeciekały, myslalam ze źle zapinam, polozna też zapinała i dalej rzeciekały a nie były luźne bo sie w udach "wżynały" zmieniałam na dady i nic ni przeciekało, nie przecieka. Chyba Domii też miała problem z tymi pampkami bo jej też przeciekały.
Stary 2013-11-18, 10:02   #1322
NEWTREND
Rozeznanie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

zostało mi 9 dni to TP
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:03   #1323
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez newtrend Pokaż wiadomość

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:09   #1324
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Właśnie sobie uświadomiłam że twoja córeczka jest jeszcze taka malutka i będzie ciężko na początku. Ja moich chłopaków w tym wieku jeszcze cycem karmiłam
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:12   #1325
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
fajnie to wygląda
i jeszcze ile radochy ma dziecko

sama bym poskakała na tym

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Właśnie sobie uświadomiłam że twoja córeczka jest jeszcze taka malutka i będzie ciężko na początku. Ja moich chłopaków w tym wieku jeszcze cycem karmiłam
kto wie, może i ja bym ją jeszcze karmiła... no ale odstawiłam stopniowo po potwierdzeniu ciąży

na pewno będzie ciężko, ale wierzę, że dam radę

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:12   #1326
slimaczek19
Raczkowanie

Witam się w dokładnie 40 tc
pełnia na nas nie podziałała i czekamy dalej.

Termin z usg jest na 22.11 to może wtedy urodzę w końcu trzeba, nie?
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:14   #1327
babku
Zadomowienie

Witam ze szpitala. Jesteśmy już po obchodzie, ale nic niewiem. Czekam teraz na usg, a później badanie na fotelu i wtedy pewnie coś się dowiem.
W nocy nawet udało się pospać. Salę mam fajną, choć na razie jestem na patologii, ale sala vip na porodówce już zarezerwowana Nastawienie ogólnie mam pozytywne. Oby tak dalej
Dziękuję za kciuki, proszę nie puszczać :p
Cytat:
Mamuski gdyby ktoras chciała wzbogacic rytm waszego dnia i zbudować inna wiez ze swoim dzieckiem (tatusiom to oddac,badz też nie) polecam masaż Shantala. Genialna, banalna sprawa. Na youtube mnóstwo filmików.
My masujemy po kąpieli i Witek jest tak zrelaksowany, że klade spać nie moje dziecko

My też mamy zamiar masować. Szkoda, ze nie zdążyłam warsztatów zaliczyć, gdzie była mowa o masażu shantala, ale oglądaliśmy filmiki na you tubie i damy radę
Myślę, że to super sprawa.

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Weronisiek urodziła!
Wczoraj o 20.25 przez CC na świat przyszedł Michaś. Waży 4090g i jest podobny do taty.
Weronisiek pisze jeszcze, że całą noc był z nią przy cycu. Podawali jej kroplówki znieczulające a o 8 mieli pionizować.

GRATULUJEMY!
O kurcze szkoda, że tak ją wymęczyli, a i tak cc się zakończyło. Tego boję się najbardziej. Na tak czy inaczej Weronisiek gratulacje! Przynajmniej masz to już za sobą

babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:21   #1328
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:

tak mnie łeb boli, serce i żołądek że nie umiem ani oddychać ani chodzić, siedziec mąż w robocie, potem jedzie na mieszkanie remontować, wiec dzisiaj bedzie późno.
Biedaku Ty a w ogóle jak Twoje ciśnienie po rozwiązaniu?

Cytat:
My dopiero zaczęliśmy 1 premium care ale jakieś takie luzne sa bo zdarza się ze siku przeleci. Powinny starczyc na 2 tygodnie. To będzie nieco ponad 3 kilo wagi Witka. Potem sprobujemy 2.
2 premium mam 72 i 4xdada czyli około 300 sztuk. W sumie niecale 400 dwojek. Dokupie chyba jeszcze jedne.

Kurcze ja chyba mam za dużo tych Premium Care rozm. 1 (co ja z tym zrobię?)...w sumie 156 sztuk i później 156 sztuk Dada rozm. 2

Cytat:
zostało mi 9 dni to TP
TIK-TAK, TIK-TAK

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Witam ze szpitala. Jesteśmy już po obchodzie, ale nic niewiem. Czekam teraz na usg, a później badanie na fotelu i wtedy pewnie coś się dowiem.
W nocy nawet udało się pospać. Salę mam fajną, choć na razie jestem na patologii, ale sala vip na porodówce już zarezerwowana Nastawienie ogólnie mam pozytywne. Oby tak dalej
Dziękuję za kciuki, proszę nie puszczać :p

My też mamy zamiar masować. Szkoda, ze nie zdążyłam warsztatów zaliczyć, gdzie była mowa o masażu shantala, ale oglądaliśmy filmiki na you tubie i damy radę
Myślę, że to super sprawa.
Juz Ci się nikt nie "wtryni" na Vipowską salę A fryzjera na "po porodzie" już umówilaś? Jak księżna Kate heheheh.
Jak samopoczucie?

A co do masowania - też planuję!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:35   #1329
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
pytam, bo zastanawiam sie czy moze za dużo mój dopija i dlatego te mleko tak dziwnie zaczął pić..

normalnie dawałam mu 3 razy dziennie ok ( jak wstał, w południe i przed kąpielą ) 10 ml wody/koperku (w zależności jak kupki). Od ok 1,5-2 tygodni młody pije własnie 120 ml. Ale ostatnio włąsnie zacząl pić 30/50/40/80 .. i czasem budził sie po godzinie a czasem nie (zwłaszcza w nocy) wiec zastanawiałam sie czemu, a jak wypił mniej i budził sie głodny to ja nie zdążyłam do kuchni dojść, taki był wrzask :P
No a ja mu teraz wiecej picia podaje bo on często mi tak języczek wyciaga, jak daje mleko to sie krzywi a jak wode lub koperek to nawet 50 potrafił wypić:P wiec ogranicze mu wodę w ciągu dnia o moze zacznie spowrotem jesc raz a porządnie ( ogólnie nie przeszkadza mi ze tak je, ale na spacer mi cięzko wyjść, bo albo na chwileczkę, albo wcale a ja lubie długo z nim spacerować)
wiec zrobie tak jak Ty, że maaks 20 ml i reszta to mleko.. moze podziała :P a jak nie to bede czekać aż sam sie przestawi, póki nie traci na wadze to luz:P
U nas mała w sumie sama wypluwa jak wypije ok 20 ml. Ja właśnie chciałabym żeby wypijała jakoś trzy razy dziennie. W ogóle od dzisiaj staramy sie zmniejszać ilość mleka AR, póki co na jakieś 2-3 dni o jedną miarke

Cytat:
mi premium care też przeciekały, myslalam ze źle zapinam, polozna też zapinała i dalej rzeciekały a nie były luźne bo sie w udach "wżynały" zmieniałam na dady i nic ni przeciekało, nie przecieka. Chyba Domii też miała problem z tymi pampkami bo jej też przeciekały.
U nas te premium care też się nie sprawdzają, zakładam tylko na dzień bo w nocy mam wrażenie że cały czas je przesikuje. Ogólnie one się jakoś szybciej napełniają, są większe od normalnych dwójek

Babku trzymam kciuki i czekamy na relacje na bieżąco

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:44   #1330
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Kociak Gratulacje!!
Dziękuję, ale czy ja o czymś nie wiem ja jeszcze nie urodziłam

dzidzia, Witek faktycznie ma pucusie na policzkach taki malusi jeszcze, jakby faktycznie miał dopiero 2 tygodnie

babku, trzymam kciuki ogromne za Ciebie

Gratulacje dla Weroniska! Szkoda, że ją tak wymęczyli tylko....

Wrzucam zdjęcie Julka od motylka, która dziękuję za wszystkie gratulacje i śle pozdrowienia dla rozpakowanych i dwupaków

Ja też liczyłam na pełnię, a tu
Do tego musiałam przełożyć wywoływanie z mężem, bo od 2 dni miałam straszny problem z wypróżnieniem się (szczegółów oszczędzę). Ale w końcu w nocy poszło, więc od dzisiaj akcja: wykurzanie młodej.
I tak sobie myślę: herbatka z liści malin, spacery, chodzenie, bunga bunga, schody i co jeszcze? Tak sobie pomyślałam - robienie przysiadów może pomóc? Oficjalnie stwierdzam, że w tym tygodniu planuję urodzić! Już mi się po nocach śnią skurcze i odchodzące wody nawet
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mms_img-1064223749.jpg (47,9 KB, 44 załadowań)
Stary 2013-11-18, 10:50   #1331
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
zostało mi 9 dni to TP
3 dni

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:54   #1332
ryba91
Zakorzenienie

ktosiula- jak mam wysokie to czuje sie dobrze, jak niskie to fatalnie.. i na 7 dni srednio 4 mam cisnienie wysokie....

tez chce masowac jakis czas temu ktos na forum wrzucał : http://www.shantala.pl/baby/

maomami
- ja tez bede powoli odstawiac AR ale nie wiem czy na 120 dac mniej miarek AR czy np. jedno karmienie zwyklym a reszte AR itd...?
Stary 2013-11-18, 11:04   #1333
lubieolowki
Raczkowanie

Wszystkie już wielkie odliczania, wykurzanie młodych i w ogóle, a u mnie cisza... Czy ZAWSZE muszą być przed porodem skurcze przepowiadające? Chyba nie, prawda?;p
16 dni do TP (chociaż wg ostatniego USG 9;p), a ja już nie mogę wytrzymać Strasznie mnie wszystko wkurza, boli i nie mogę spokojnie spać, bo mi się śnią pierdoły Chciałam się zabrać za ogarnianie domu, ale jakoś nie mam motywacji żeby zwlec się z łóżka;p
Wczoraj zaszalałam i upiekłam na próbę murzynka-piernika żeby sprawdzić czy się nada na święta Wyszedł cudny i ja już chcę Boże Narodzenie
Fajnie, że w tym roku będziemy z TŻ spędzać pierwsze święta z Maluchem
Mam tylko nadzieję, że jak już to młody wykluje się 2 tygodnie przed TP, a nie dwa po ;p;p Wtedy zostanie mało czasu na ogarnięcie świąt w domu...
Jaaaaaaaa, jak ja już bym chciała przytulić Kubusia

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Edytowane przez lubieolowki
Czas edycji: 2013-11-18 o 11:07
lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:05   #1334
lusesita23
Zakorzenienie

Hejo Mamuśki

Weronisiek gratulacje!!!!

Babku trzymam kciuki

kurczę, a u mnie jeszcze 2 tygodnie do TP

zaniosłam rano mocz na posiew, ale wyniki najwcześniej za tydzień

jutro wizyta, zobaczymy, czy szyjka się nadal skraca
Stary 2013-11-18, 11:06   #1335
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
ktosiula- jak mam wysokie to czuje sie dobrze, jak niskie to fatalnie.. i na 7 dni srednio 4 mam cisnienie wysokie....

tez chce masowac jakis czas temu ktos na forum wrzucał : http://www.shantala.pl/baby/

maomami
- ja tez bede powoli odstawiac AR ale nie wiem czy na 120 dac mniej miarek AR czy np. jedno karmienie zwyklym a reszte AR itd...?
My bedziemy robić tak że 120 wody, 3 miarki AR i 1 zwykłego i jakoś za dwa dni w proporcjach 2x2 i potem znowu o jedną miarke AR mniej. Już zjadła raz tak zrobione i jej wyciekło z buzi troche ale wierzgała nogami i jeszcze przebieraliśmy pampka

Stary 2013-11-18, 11:07   #1336
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Wszystkie już wielkie odliczania, wykurzanie młodych i w ogóle, a u mnie cisza... Czy ZAWSZE muszą być przed porodem skurcze przepowiadające? Chyba nie, prawda?;p
16 dni do TP, a ja już nie mogę wytrzymać Strasznie mnie wszystko wkurza, boli i nie mogę spokojnie spać, bo mi się śnią pierdoły Chciałam się zabrać za ogarnianie domu, ale jakoś nie mam motywacji żeby zwlec się z łóżka;p
Wczoraj zaszalałam i upiekłam na próbę murzynka-piernika żeby sprawdzić czy się nada na święta Wyszedł cudny i ja już chcę Boże Narodzenie
Fajnie, że w tym roku będziemy z TŻ spędzać pierwsze święta z Maluchem
Mam tylko nadzieję, że jak już to młody wykluje się 2 tygodnie przed TP, a nie dwa po ;p;p Wtedy zostanie mało czasu na ogarnięcie świąt w domu...
Jaaaaaaaa, jak ja już bym chciała przytulić Kubusia

co do skurczy to na pewno nie są zawsze może Cię wziąć z zaskoczenia, nawet brzuch nie będzie obniżony

spokojnie, już niewiele zostało

sama się tak pocieszam

choć oprócz bolących pleców i spuchniętych kostek jest super i w sumie cala ciąża taka była, mogłabym jeszcze pochodzić

tylko też bym chciała już Mała przytulić
Stary 2013-11-18, 11:13   #1337
anka_85
Zakorzenienie

Trele, jak sprawdzali Ci wagę Majeczki przed porodem?
robili usg czy "na czuja"?
mały klockiem nie jest, ale chcialabym mniej więcej wiedzieć, jaką ma gramaturę

Ani

Stary 2013-11-18, 11:17   #1338
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Weronisiek urodziła!
Wczoraj o 20.25 przez CC na świat przyszedł Michaś. Waży 4090g i jest podobny do taty.
Weronisiek pisze jeszcze, że całą noc był z nią przy cycu. Podawali jej kroplówki znieczulające a o 8 mieli pionizować.

GRATULUJEMY!
szkoda że ją wcześniej tak wymęczyli
Gratulacje!!!
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:20   #1339
Olenka_24
Zadomowienie

Hej Dziewczyny !

Witam się z Wami po długiej nieobecności z moim Leonkiem
Mimo że urodziłam 5 listopada dopiero w czwartek nas wypisali ze szpitala. 9 dni leżeliśmy w szpitalu z powodu podwyższonej bilirubiny - mały musiał mieć fototerapię. No ale w końcu w domku U nas ogólnie wszystko ok , tylko młody jest bardzo wymagającym cycoszem Nic tylko by na cycu wisiał. Jak się bardziej ogarnę w domu to mam nadzieję że uda mi się z powrotem ogarnąć forum

Gratuluję wszystkim Mamusiom !
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:35   #1340
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Trele, jak sprawdzali Ci wagę Majeczki przed porodem?
robili usg czy "na czuja"?
mały klockiem nie jest, ale chcialabym mniej więcej wiedzieć, jaką ma gramaturę
Ja ostatnie usg tutaj mialam w 20tc I tam mala miala 500g z groszem.
W 35 bylam u Polskiej gin I ona powiedziala ze Majka ma 2700g a do porodu wrozy jej 4200g .w 41tc polozna wymacala mi brzuch I powiedziala - Bzdura! 3500g max

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:37   #1341
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
myslę ze już urodziła

dzastin- a dlaczego dukan nie dla CIeBIE? ;D
Bo to bardzo rygorystyczna dieta,no i tak jak pisałam kg szybko wróciły z powrotem...

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ale to leci...
dla Jasia.

Dla Pimpka też Słodki maluszek.

Uwielbiam oglądać te Wasze dzieciaczki. Słodka księżniczka

Jeśli coś lub kogoś pominęłam, to przepraszam, ale na szybciocha leciałam
Ja znów miałam bardzo zabiegany dzień, odwiedziny, pełno telefonów, 10x sprawdzałam torby do szpitala. Ogólnie znów głupawka. Jutro od 8 w szpitalu, więc pewnie będę Was zamęczać swoją osobą
Trzymajcie za mnie kciuki. Nastawienie mam dobre, ale stresa i tak mam niezłego. Ciekawe czy usnę chociaż na chwilę dziś
Dzięujemy i 3mamy mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Iguana gratulacje

Ryba wszystkiego co najlepsze

Wróciliśmy z Jasiem do domu , po drodze wstąpiliśmy do biedronki bo już dziś wypakowywali towar na jutro i kupiliśmy tą mate dla dzieciaczków - u nas to był strzał w dziesiątkę, Jaś leżał prawie godzinę i obserwował, łapał i cieszył się . Do tego w biedronce są znowu te duże pudła pampersów za 50zł (świąteczna paka czy jakoś tak )
śliczny Jasiek.
My też myślimy nad zakupem takiej maty ale dopiero na święta,akurat będzie miał 2 miechy

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Mimo tego, że moje dziecko jest cudownie grzeczne nie umiem znaleźć czasu, żeby tu porządnie zajrzeć
W każdym bądź razie wszystko u Nas w porządku, wracam do formy

Wielkie gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamusiek!!

I wrzucam Wam Leośka
Cytat:
Mam juz dwa miesiące. Lub korygowane 2 tygodnie-jak kto woli. Ale pucusie tylko na buzi
Kolejni przystojniacy

Cytat:
Weronisiek urodziła!

GRATULUJEMY!
Weronisiek-GRATULACJĘ
wITAMY Michałka na świecie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
dzidziadziumdzia, domii29,z wariowane-serduszko, Trele_Morele, Dzastin08, xxxMikixxx słodziutkie dzieciaczki

Dzastina najlepszego dla synka
Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

Wrzucam zdjęcie Julka od motylka, która dziękuję za wszystkie gratulacje i śle pozdrowienia dla rozpakowanych i dwupaków
No i następny geltenman

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny !

Mimo że urodziłam 5 listopada dopiero w czwartek nas wypisali ze szpitala. 9 dni leżeliśmy w szpitalu z powodu podwyższonej bilirubiny - mały musiał mieć fototerapię. No ale w końcu w domku U nas ogólnie wszystko ok , tylko młody jest bardzo wymagającym cycoszem Nic tylko by na cycu wisiał. Jak się bardziej ogarnę w domu to mam nadzieję że uda mi się z powrotem ogarnąć forum

Hej kochana,fajnie że już jesteście w domku

Dzień Dobry

Kamil dziś kończy miesiąc
Ja dziś średnio wyspana bo małego od 5 męczyły wzdęcia...
Ogarniamy się i uciekamy na jakiś spacerek.

Co do Pampersów to my użyliśmy 2 paczki premium care 1, u Nas też się średnio sprawdziły bo kilka razy wyciekły siuski , 1 paczkę Pampersów zielonych 1 i teraz już jedziemy na 2.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:49   #1342
maomami
Wtajemniczenie

Kurcze a u nas niby słońce wychodzi ale strasznie zimny wiar wieje
Mała po półgodzinnym leżeniu w łóżeczku zasnęła sobie sama więc idę prasować bo się sporo nazbierało

Stary 2013-11-18, 11:51   #1343
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
co do skurczy to na pewno nie są zawsze może Cię wziąć z zaskoczenia, nawet brzuch nie będzie obniżony

spokojnie, już niewiele zostało

sama się tak pocieszam

choć oprócz bolących pleców i spuchniętych kostek jest super i w sumie cala ciąża taka była, mogłabym jeszcze pochodzić

tylko też bym chciała już Mała przytulić
Oby faktycznie po prostu się zaczęło i szybko poszło ;p Brzuch już ponoć mam niżej, ale to długo przed porodem się może obniżyć. Ja tam na całą ciążę też nie narzekam, bo żadnych masakrycznych dolegliwości nie miałam Teraz na końcówce jak mnie złapały bóle w żebrach to pierwsze co Ale już tak się niecierpliwię, bo Kubusia chcę zobaczyć!!

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:57   #1344
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Bo to bardzo rygorystyczna dieta,no i tak jak pisałam kg szybko wróciły z powrotem...

Dzięujemy i 3mamy mocno kciuki

śliczny Jasiek.
My też myślimy nad zakupem takiej maty ale dopiero na święta,akurat będzie miał 2 miechy

Kolejni przystojniacy

Weronisiek-GRATULACJĘ
wITAMY Michałka na świecie

Dziękujemy

No i następny geltenman

Hej kochana,fajnie że już jesteście w domku

Dzień Dobry

Kamil dziś kończy miesiąc
Ja dziś średnio wyspana bo małego od 5 męczyły wzdęcia...
Ogarniamy się i uciekamy na jakiś spacerek.

Co do Pampersów to my użyliśmy 2 paczki premium care 1, u Nas też się średnio sprawdziły bo kilka razy wyciekły siuski , 1 paczkę Pampersów zielonych 1 i teraz już jedziemy na 2.
Tez kiedys bylam na Dukanie. Od tego czasu mam awersje do jajek
Schidlam 8 kg a pozniej przyszlo Boze Narodzenie I pękłam .

dla Kamilka .
Jak ten czas leci .. 2 miesiace
Moja Bułeczka ma dziś 6 tygodni
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Kurcze a u nas niby słońce wychodzi ale strasznie zimny wiar wieje
Mała po półgodzinnym leżeniu w łóżeczku zasnęła sobie sama więc idę prasować bo się sporo nazbierało
Mao jak Ty to robisz ze ona Ci spi w dzien w lozeczku? I to bez usypiania? W nocy tez spi w tym łozeczku tak?

Ja chyba dzis tez sprobuje ja do lozeczka odlozyc. Ale cos czuje ze pojdzie mi tak jak z tym karmieniem co 3h

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-18, 12:14   #1345
ania_cz79
Raczkowanie

Hej dziewczyny, nie mam jak za bardzo nadrabiać ale widziałam, że mamy nowe dzieciaczki, wszystkim mamusiom gratuluję.

Ja przesiedziałam dwa dni w szpitalu. W sobotę w nocy złapał mnie potworny ból w plecach. Nie wiedziałam co to ale pojechałam. Okazało się że to jakiś ból od nerki, coś się przyblokowało i bolało tak że nie dało rady w domu. Po kroplówce przeszło. Dzisiaj wyszłam ale w środę wracam bo w czwartek o 8 mam cc. Chcieli mnie zostawić do czwartku już ale nudno tam jak.....
Jedyny plus taki że poznałam oddział i pielęgniarki i już trochę mniej strasznie to wygląda.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:17   #1346
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Mimo tego, że moje dziecko jest cudownie grzeczne nie umiem znaleźć czasu, żeby tu porządnie zajrzeć
W każdym bądź razie wszystko u Nas w porządku, wracam do formy

Wielkie gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamusiek!!

I wrzucam Wam Leośka
śliczny wracaj szybko
Cytat:
Mam juz dwa miesiące. Lub korygowane 2 tygodnie-jak kto woli. Ale pucusie tylko na buzi
masz piekne dzieci, ja nimi oczarowana jestem , tacy podobni sa
Cytat:
Domii- ślicznie Jasiek wygląda

Niunia- fajna sprawa i to sie skscze na tym normalnie?:P

maomami, beatka- ile mm zjadaja Wasze córcie...?

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

u mnie jak na razie 90 ml. ale nie zawsze, czasami mniej

Cytat:
Weronisiek urodziła!

GRATULUJEMY!
i kolejny dzidzius gratulacje
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Wiesz co staram się ją dopajać, nie każdego dnia mi się uda. Ale ogólnie codziennie staram się żeby wypiła chociaż 20 ml, tylko że mam ten problem że picie daje jej jakoś 1,5-2 godziny po jedzeniu a ona wtedy często zasypia albo już śpi i budzi się dopiero na jedzenie. jak mi się udaje to staram się jej dać trochę przed spaniem. Teraz jest już lepiej i raczej codziennie coś pije, ale z początku ciężko mi było tak zorganizować czas żeby się napiła.
A u Was jak z piciem??
u mnie pije do 90 ml samej wody przez dzień, do tego co 2 godz po 90 ml mleka, czasami 60 wystarczy ale sama o wode sie dopomina,
Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
Witam się w dokładnie 40 tc
pełnia na nas nie podziałała i czekamy dalej.

Termin z usg jest na 22.11 to może wtedy urodzę w końcu trzeba, nie?
juz niedługo
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny !

czekamy z małym juz jest dobrze wiec odpoczywaj i wracaj

co do papków premium care ja mam teraz te 2-5 k i sa najlepsze z wszystkich które miałam dla liwki, nie przekakaja, pupa sucha,i sa miekkie nie wiem od czego to zalezy moze od dziecka i jak pampers sie układa

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, nie mam jak za bardzo nadrabiać ale widziałam, że mamy nowe dzieciaczki, wszystkim mamusiom gratuluję.

Ja przesiedziałam dwa dni w szpitalu. W sobotę w nocy złapał mnie potworny ból w plecach. Nie wiedziałam co to ale pojechałam. Okazało się że to jakiś ból od nerki, coś się przyblokowało i bolało tak że nie dało rady w domu. Po kroplówce przeszło. Dzisiaj wyszłam ale w środę wracam bo w czwartek o 8 mam cc. Chcieli mnie zostawić do czwartku już ale nudno tam jak.....
Jedyny plus taki że poznałam oddział i pielęgniarki i już trochę mniej strasznie to wygląda.
biedna ty, teraz czekasz pewnie z niecierpliwoscia na dzidzie juz niedługo

dzastin
dla synusia za miesiecznice
Stary 2013-11-18, 12:21   #1347
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja ostatnie usg tutaj mialam w 20tc I tam mala miala 500g z groszem.
W 35 bylam u Polskiej gin I ona powiedziala ze Majka ma 2700g a do porodu wrozy jej 4200g .w 41tc polozna wymacala mi brzuch I powiedziala - Bzdura! 3500g max

ja z kolei nie mam wcale zapisnej wagi z 20 tygodnia.
dopiero po 30 tygodniu, jak miałam skan z okazji torbieli to zapisali wagę 2008 gram.
Polskiego gina chyba ze świecą u nas w Kencie szukać...
to się położna pomyliła co do wagi Majki

no nic, zobaczymy co i jak jak się wykluje.

dzięki za odpowiedź

Ani

Stary 2013-11-18, 12:29   #1348
Trele_Morele
Zakorzenienie

Odlozylam Majke do lozeczka , stoje za drzwiami I nasluchuje. Ciekawe za ile sie wlaczy wyjec

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-18, 12:40   #1349
89Beatka
Wtajemniczenie

A my już po wizycie u pediatry i szcepieniach.
Biedne to moje dziecko, tak płakała że ja płakałam z nią, zapowietrzyła mi sie od tego płaczu
Nie wiem czemu ale kłuli w nóżki, a i tak nie ma za dużo ciałka.
Szczepiliśmy na pneumo, rotawirusy( lekarz polecał) jest spec. od chorób zakaźnych, i tą 6 w1 . Choć powiem szczerze jakoś te rota są dla mnie naciągane, bo czy każdą głupą biegunkę u malucha podciągniemy pod rota? I nie każde dziecko od razu do szpitala trafia. No ale mąż się uparł.

A co do tej 6w1 mniej wkłuć, i jedna dawka na żółtaczkę więcej niż w 5w1.
I trochę tańsze.

A Liwia ma juz 53 cm, i 3250 g wiec ma dokładnie kilogram więcej niż
przy urodzeniu kawał kobiety nie?

I Liwka płacze mi co chwile, nie chce spać, jak dla mnie się boi, teraz padła bo od 8 nie spała, jak jets na rękach to kuka czy jestem, piszczy i wogóle nieszczęście z niej dziś

Byleby nie dostała gorączki, bo to możliwe ale rzadko się zdarza.

a i mamy skierowanie do ortopedy na bioderka, i pleśniawka znów jest, ale to ponoć dość częste u wcześniaków i tych dzieci co ulewają

Aaby jak po USG?
Stary 2013-11-18, 12:41   #1350
ryba91
Zakorzenienie

nie no nie mogę. Nie ogarniam tej obsranej netii. Dalej sie męczymy z nią.. :/ dwa razy wymieniali sprzęt a dalej mam ograniczony dostęp do neta, co chwile sie rozłącza. a dzisiaj już w ogóle bo telefon nie działa nawet:/ ani ja ani do mnie sie dodzwonić nie mogą. Na koncie kasy brak a do sklepu nie mam jak iść z młodym. teraz chwile internet mam to wysyłam im zgłoszenie o awarii i mam nadzieje ze przyjdą dzisiaj.
jak nie to rezygnuje bo mam podstawę.

Dzastin- za miesiąc Kamilka rośnie zuch
Trele- za 6 tygodni Majeczki
My również mamy dzisiaj 6 tygodni.

Nadrobie później bo teraz nie mam jak, net sie ciagle rozłącza a mały dokazuje. Chciwlowo w wózzku siedzi na balkonie

Maieliśmy rano problem z kupką- i mówie do Kacpra:

J- będzie ta kupa czy nie?
K- yyyyyyyyyyyyy
J- no będzie czy nie, mama pomoże,
K- [krzyk,pisk]
J- no ciśnij łądnie tak mocno
K- wyciąga do mnie rękę - odpowiedź w załączniku. hahaha jak to śmiesznie wyszło. Ale kupkę zrobił taką ze jak tworzyłam pampa to jeszcze leciało i na wykładzine poleciało

no i z okazji 6tygodni zdjęcie małęgo

za porody!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1216.jpg (6,0 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2014-03-19 o 19:56
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości