Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 12:01   #1861
ag9
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

marima - Ksawery bardzo ładne imię

my dalej myślimy...
Stary 2013-11-18, 12:19   #1862
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
cambria04:
robiłaś zakupy w Smyku czy gdzie? I jaki rożek...bo ja ostatnio byłam w
Tak, w smyku megastore w Silesii w Katowicach. Taki miękki rożek (bez kokosu) z zewnątrz polar, a w środku materiał, z kapturkiem i aplikacją z misiami - kremowy. Nietety nie ma na stronie smyka. W sumie było kilka rodzajów i kolorów do wyboru, bawełna, frotte, polar, ale bez szału.

pola_m Gratuluję dziewczynki! W końcu jakaś panieneczka:ehem

Ja dziś właśnie po badaniu na krzywa cukrową - 75 g tego paskudztwa. Wyniki jutro - trzymajcie kciuki, bo bardzo sie boję, że znów czeka mnie dieta jak poprzednio...
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:20   #1863
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
widzisz, to tobie sie udalo, ale to dla mnie zaden argument
mnie i mojemu bratu np juz nie i wielu innym rowniez, jak wykazuja badania
ja wole nie ryzykowac zgryzem i zdrowym usmiechem mojego dziecka
ale to ja, kazdy zrobi w koncu po swojemu i jak uwaza

i to nie tylko o zgryz chodzi, ale wiele innych rzeczy
Ja ssałam kciuka dość długo chyba przez kilka lat. Smoczka w ogóle, ale całe szczęście mam prościutkie zęby. Tylko strasznie się psują, ale nie wiem czy to od tego.

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
Cześć

witam się w 25 tc

muszę w końcu się zabrać za kompletowanie wyprawki i nie wiem czy nie zacząć od wyprawki do szpitala dla mnie i dla małego, bo resztę rzeczy jakby co może mi dokupić mama czy teściowa

co do imienia to my chyba ostatecznie zdecydowaliśmy się na Ksawerego
Ksawery ładnie mój siostrzeniec tak ma

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
Witam. Pisałyście o przesądach a między innymi szybszym lub wolniejszym rośnięciem włosów na nogach,a brzuchy Wam sie nie owłosiły jakoś bardziej? Serio pytam, bo mam wrażenie że cos mi małego, czarnego meszka przybyło a i wogole tak mnie dziś łaskocze brzuch że ojej, az sie musze delikatnie drapać
Lece nadrabiać dalej
Ja zawsze miałam owłosienie na nogach jak u dziecka Białe, rzadkie i tak mam dalej, na szczęście nic bardziej nie rośnie

Cytat:
nie, nie przybylo

Ta butelka z Medeli, to taka lub wieksza

Drogie, ale fajne, jesli ktos odciaga pokarm i np gdzies wychodzi
O dzięki.
Muszę się zastanowić jak często będę używała butelki
Tzn mam plan karmić cycem, ale jak będę chciała gdzieś wyjść bez dziecia, to będę musiała odciągnąć.

A ta butelka przyda się też chyba do picia wody jak dziecko będzie miało kilka miesięcy? Czy nie będzie mu się chciało ssać? Kurcze nie znam się

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2013-11-18 o 12:22
Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:25   #1864
marima
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny, rodzince imię podoba się tak sobie, ale to wspólna decyzja moja i mojego TŻta, chyba nie skrzywdzę dziecka dając mu takie imię, bo dla mnie Ksawery nie jest jakimś wymyślnym imieniem

w sobotę też byłam na glukozie z obciążeniem, na szczęście mogłam wypić tą glukozę w domu, dodałam pół cytryny ale i tak piłam na raty popijając czystą wodą, masakra ale ja herbatę, kawę nie słodzę od chyba 10 lat, soki rozrabiam w proporcji 1:3 z wodą, nawet kubusia tak rozrabiam o dla mnie za słodkie, ale za to słodycze uwielbia, czekoladę, badany itd
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:30   #1865
agayka111
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny!!!! Ja byłam na połówkowym usg 14 listopada wszystko jest wporzadku z dzieckiem ale lekarka stwierdziła ze moja szyjka jest bardzo nędzna w przyszły piątek ide do szpitala na test obciązony glukoza i na badanie i jak sie okaze ze ze stan mojej szyjki sie pogorszył bede musiała lezec w szpitalu. Przepraszam ze wtracam sie tak z nienacka ale musze sie wyzalic wypłakac

Druga dobra wiadomość to to ze poznałam płeć bedzie DZIEWCZYNKA!!!

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny, rodzince imię podoba się tak sobie, ale to wspólna decyzja moja i mojego TŻta, chyba nie skrzywdzę dziecka dając mu takie imię, bo dla mnie Ksawery nie jest jakimś wymyślnym imieniem

w sobotę też byłam na glukozie z obciążeniem, na szczęście mogłam wypić tą glukozę w domu, dodałam pół cytryny ale i tak piłam na raty popijając czystą wodą, masakra ale ja herbatę, kawę nie słodzę od chyba 10 lat, soki rozrabiam w proporcji 1:3 z wodą, nawet kubusia tak rozrabiam o dla mnie za słodkie, ale za to słodycze uwielbia, czekoladę, badany itd
marima przepiękne imię nie słuchaj rodziny ja chce nazwać córke Laura i tez mają u mnie jakieś ale..... każde imie jest piękne jak sie ładnie woła każde ma swój urok
agayka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:30   #1866
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez agayka111 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!!!! Ja byłam na połówkowym usg 14 listopada wszystko jest wporzadku z dzieckiem ale lekarka stwierdziła ze moja szyjka jest bardzo nędzna w przyszły piątek ide do szpitala na test obciązony glukoza i na badanie i jak sie okaze ze ze stan mojej szyjki sie pogorszył bede musiała lezec w szpitalu. Przepraszam ze wtracam sie tak z nienacka ale musze sie wyzalic wypłakac

Gratulujemy kolejnej dziewczynki

I trzymaj się ciepło, oszczędzaj się ile się da bo nie ma żartów!
Stary 2013-11-18, 12:30   #1867
marima
Raczkowanie

Cytat:

mam nadzieję, że jakby co wystarczy leżenie i odpoczywanie w domu
gratuluję dziewczynki
Stary 2013-11-18, 12:35   #1868
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

dziewczyny, trzymajcie kciuki za moje maleństwo, by wszystko było z nim w porządku i by ładnie pokazał się w całej okazałości na usg dziś
teoretycznie, zaczynamy tydzień dziewczynek, tak? A mój tż tak bardzo chce chłopca Zobaczymy co to z tego będzie czy jednak jego chęci czy wizaż ma większą moc

Trzymam kciuki za wszystkie pozostałe wizyty dzisiaj
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:35   #1869
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
To mi sie podoba:
http://allegro.pl/komplet-ciazowy-sz...701664290.html
przydałaby się taka jedna ładna piżamka plus szlafroczek bo jak będą pielgrzymki do domu jak się małe urodzi pewnie częściej będe w koszuli niż ubraniu
lady komplecik Ja chyba przestane otwierac te linki bo juz mam tyle pozapisywane, ze pojdziemy z torbami jak nic

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
ja już zjadłam dużą porcję owsianki na mleku, 4 wafle zbożowe, dwa ciasteczka delicje i przed chwilą badana
dziszius ma apetyt ja to znowu mam czasem wyrzuty sumienia, bo jakos malo jem, czasem w ogole nie mam apetytu Jedynie na slodkie, co niestety nie przechodzi Teraz dopiero wmuszam w siebie normalne sniadanie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Co do koloru różowego u dziewczynek.............. moja córa ma nie całe 3 latka ale powiem wam że uwielbia ten kolor i cóż na to poradze, wszystkim dookoła powatrza ze jej ulubiony kolo to lózowy i fioletowy

Nawet jak buty kozaczki chcialam kupic to musiały być fioletowe a nie jakieś szare i bezowe jak chciałam.........:brzydal :rządzi jak może
moja tez miala taka faze choc kolor rozowy to jej ulubiony do dzisiaj Teraz ma znowu fiola na punkcie sukienek i spodniczek, na szczescie nie musi byc rozowa codziennie by ubierala, ale koniecznie musi byc taka co ,,umie tanczyc''

Cytat:
No nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie w centrum dużego miasta to zasięg jest zawsze więc coś się stało w play bo szukałam w internecie i ktoś sygnalizował już na FB że w Gdyni to samo i jeszcze gdzies też Akurat jak mam tyle do powiedzenia innym. Chyba zainstaluję mamie Skype żebyśmy nieraz mogły się tak kontaktować, bo mieszkamy do siebie całe 15 minut na nogach
no to rzeczywiscie masz kawal drogi

Cytat:
widzisz, to tobie sie udalo, ale to dla mnie zaden argument
mnie i mojemu bratu np juz nie i wielu innym rowniez, jak wykazuja badania
ja wole nie ryzykowac zgryzem i zdrowym usmiechem mojego dziecka
ale to ja, kazdy zrobi w koncu po swojemu i jak uwaza

i to nie tylko o zgryz chodzi, ale wiele innych rzeczy
Ja jestem zdania, zeby samemu dziecku nie pchac tego smoka, ale jak jest taka potrzeba to nie ma co dyskutowac

Cytat:
bardzo ladne imie

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
Witam. Pisałyście o przesądach a między innymi szybszym lub wolniejszym rośnięciem włosów na nogach,a brzuchy Wam sie nie owłosiły jakoś bardziej? Serio pytam, bo mam wrażenie że cos mi małego, czarnego meszka przybyło a i wogole tak mnie dziś łaskocze brzuch że ojej, az sie musze delikatnie drapać
bez zmian

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
My siedzimy wlasnie z Amelką w przychodni. Mała 38, 5 i ból gardła. Ja 39, 2 ból gardła i kaszel. Boję się, że skończy się na antybiotykach.

Co do smoczków. Ja Amelce nie kupiłam, bo chciałam być super mamą, która poradzi sobie ze wszystkim. Ale jak w szpitalu nie spałam 48 h, a mała była uwieszona przez ten czas na moich piersiach, jak z piersi krew mi się lała, bo tak miałam już pogryzione, to blagałam męża, żeby kupił smoczek i go przywiozł. Miałam mało mleka i mała była cały czas głodna. Gdy dostała najpierw mm, a potem smoka to przez tydzień nie wiedziałam, że mam dziecko. Tylko jadła i spała. A potem zaczęły się problemy z zaparciami i znów był płacz przez tydzień. I tak rozwiały się moje marzenia o dziecku bez smoczka. Teraz kupię i będę mieć w razie potrzeby. Nie będę dawać smoczka na siłę ale wyciągać na siłę też nie.
zdrowka dla was

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Ja dziś właśnie po badaniu na krzywa cukrową - 75 g tego paskudztwa. Wyniki jutro - trzymajcie kciuki, bo bardzo sie boję, że znów czeka mnie dieta jak poprzednio...

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:37   #1870
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja ssałam kciuka dość długo chyba przez kilka lat. Smoczka w ogóle, ale całe szczęście mam prościutkie zęby. Tylko strasznie się psują, ale nie wiem czy to od tego.

Ksawery ładnie mój siostrzeniec tak ma

Ja zawsze miałam owłosienie na nogach jak u dziecka Białe, rzadkie i tak mam dalej, na szczęście nic bardziej nie rośnie

O dzięki.
Muszę się zastanowić jak często będę używała butelki
Tzn mam plan karmić cycem, ale jak będę chciała gdzieś wyjść bez dziecia, to będę musiała odciągnąć.

A ta butelka przyda się też chyba do picia wody jak dziecko będzie miało kilka miesięcy? Czy nie będzie mu się chciało ssać? Kurcze nie znam się
Wodę to można już z niekapka, ale to tez zależy od mamusi i dziecka. Ssania kciuka w ogóle jest trudno oduczyć i tez sie wini go za próchnicę, podobnie jak oblizywanie skoczków, łyżeczek czy całowanie w usta przez ludzi z próchnica zębów. Ja osobiście nie wyobrażam sobie nie całować własnego dziecka, ale tez cała nasza trojka bardzo dba o zeby i chodzimy do stomatologa dwa razy do roku na kontrole. Natomiast obcym ludziom nie pozwalam . Wyjątek dla dziadków i wujka, którzy dbają o zeby tak jak i my, nie są tez obcy i jestem za nich pewna.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2013-11-18, 12:42   #1871
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
no cos Ty, sliczne imie a rodzinka sie nie przejmuj To wam ma sie podobac, kazdemu niestety sie nie dogodzi O gustach sie nie dyskutuje

Cytat:

nastepna pannica grtaulacje

Odpoczywaj, mam nadzieje, ze bedzie dobrze ale jesli jednak bedziesz musiala isc do szpitala, to pomysl tylko ze przeciez dzidzius najwazniejszy

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość

dziewczyny, trzymajcie kciuki za moje maleństwo, by wszystko było z nim w porządku i by ładnie pokazał się w całej okazałości na usg dziś
teoretycznie, zaczynamy tydzień dziewczynek, tak? A mój tż tak bardzo chce chłopca Zobaczymy co to z tego będzie czy jednak jego chęci czy wizaż ma większą moc
trzymamy trzymamy

Stary 2013-11-18, 12:43   #1872
marima
Raczkowanie

Cytat:

kciuki
Stary 2013-11-18, 12:46   #1873
Ela87
Zakorzenienie

Wzięłam się za tą wyprawkę do szpitala i te pierdółki dla dziecka typu butelki i mam dość... Chyba jednak przełożę to na grudzień

Szukam laktatora, to wszystkie mają złe opinie, no chyba, że to laktator za 400zł Chyba kupię ręczny i jak będę bardzo potrzebowała, to dopiero kupię elektryczny.
Butelki to samo. Lepiej kupić jedną ze smoczkiem i zobaczyć jak dziecko na nie reaguje, bo opinie są przeróżne. Nawet ta medela calma ma dużo złych opini.
MASAKRA!

Cytat:

Druga dobra wiadomość to to ze poznałam płeć bedzie [COLOR=Red]DZIEWCZYNKA[COLOR=Black]!!!
Gratuluję dziewczynki
Trzymaj się i wypoczywaj, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
moja tez miala taka faze choc kolor rozowy to jej ulubiony do dzisiaj Teraz ma znowu fiola na punkcie sukienek i spodniczek, na szczescie nie musi byc rozowa codziennie by ubierala, ale koniecznie musi byc taka co ,,umie tanczyc''
i weź wybieraj jej ciuchy masakra

Cytat:
Wodę to można już z niekapka, ale to tez zależy od mamusi i dziecka. Ssania kciuka w ogóle jest trudno oduczyć i tez sie wini go za próchnicę, podobnie jak oblizywanie skoczków, łyżeczek czy całowanie w usta przez ludzi z próchnica zębów. Ja osobiście nie wyobrażam sobie nie całować własnego dziecka, ale tez cała nasza trojka bardzo dba o zeby i chodzimy do stomatologa dwa razy do roku na kontrole. Natomiast obcym ludziom nie pozwalam . Wyjątek dla dziadków i wujka, którzy dbają o zeby tak jak i my, nie są tez obcy i jestem za nich pewna.
Ja muszę szczególnie dbać o zęby, bo mam strasznie kruche. Zawsze zwalałam to na geny, bo moja mama ma też okropne zęby, teraz pójdę ją zjechać, że to przez to, że mnie nie pilnowała z tym kciukiem

Stary 2013-11-18, 12:50   #1874
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Ja jestem zdania, zeby samemu dziecku nie pchac tego smoka, ale jak jest taka potrzeba to nie ma co dyskutowac
:
Tak, oczywiście, tylko to co ja uważam za potrzebę i konieczność moze być zupełnie inne od tego, co inni uważają za konieczność. Generalnie nie oceniam tego, co wybierają inni, nie chodzi oczywiście tylko o smoczek. Sama rozważam za i przeciw i jesli mogę czemuś zapobiec, to to robię lub przynajmniej sie staram. Grunt to uważam mieć świadomość i informacje na temat, a pózniej dopasować to do siebie, swego światopoglądu i potrzeb.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

marima przepiękne imię nie słuchaj rodziny ja chce nazwać córke Laura i tez mają u mnie jakieś ale..... każde imie jest piękne jak sie ładnie woła każde ma swój urok
Gratuluje dziewczynki i mocno sciskam. Odpocznij a my tu będziemy trzymać kciuki za ciebie

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:

Trzymam mocno kciuki!

Stary 2013-11-18, 12:52   #1875
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:

Gratuluję! Jest nastepna dziewczynka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:54   #1876
mariolasl
Zakorzenienie

Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Wzięłam się za tą wyprawkę do szpitala i te pierdółki dla dziecka typu butelki i mam dość... Chyba jednak przełożę to na grudzień

Szukam laktatora, to wszystkie mają złe opinie, no chyba, że to laktator za 400zł Chyba kupię ręczny i jak będę bardzo potrzebowała, to dopiero kupię elektryczny.
Butelki to samo. Lepiej kupić jedną ze smoczkiem i zobaczyć jak dziecko na nie reaguje, bo opinie są przeróżne. Nawet ta medela calma ma dużo złych opini.
MASAKRA!

Gratuluję dziewczynki
Trzymaj się i wypoczywaj, będzie dobrze

i weź wybieraj jej ciuchy masakra

Ja muszę szczególnie dbać o zęby, bo mam strasznie kruche. Zawsze zwalałam to na geny, bo moja mama ma też okropne zęby, teraz pójdę ją zjechać, że to przez to, że mnie nie pilnowała z tym kciukiem
Dlatego ja nie kupuje Laktatora tez nie, ale w razie czego mogłabym wypożyczyć, bo u nas jest taka opcja. Mysle, ze wygodnie byłoby winić tylko kciuka, ale na to składa sie wiele rożnych rzeczy i to już od małego dziecka- wspomniane już oblizywanie, całowanie, podawanie słodkich napoi, słodyczy, higiena i geny tez.

Stary 2013-11-18, 13:00   #1877
kolba
Raczkowanie

Mariolasl dzięki, wlasnie o tą butelkę mi chodziło. U nas się sprawdziła swietnie!

Ela87 zobacz sobie na laktator ręczny medeli (wiem, ze zaczyna to wyglądać jak reklama tej firmy, ale naprawdę wiele przeszłam, żeby karmić piersią i wyprobowalam naprawdę wszystkiego). Ten laktator można, w razie konieczności, podłączyć do specjalnej pompy, która sie wypozycza - świetna sprawa. Miałam wypozyczoną na 3 tygodnie (jakieś tanie to wypożyczenie było), potem pompę zwrocilam a laktacja była juz tak rozwinięta, że bez problemu uzywalam tego ręcznego. Fajny jest bo malutki i poreczny i można do torebki schować

kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 13:01   #1878
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
I trzeba się zabrać za siebie pomału a nie tylko za dziecko. Czas na kompletowanie wyprawki dla matki: ktoś już kupował piżamki na allegro? Macie już swoje torby pomału przygotowane? Wiem że jeszcze kupa czasu ale teraz to już wszystko nas może spotkać w każdej chwili więc może lepiej choć piżamki mieć gotowe i szlafroczek itd. ???
Tyle rzeczy jest potrzebnych, że mnie to przeraża
Ja mam tylko szlafrok, muszę poszukać jakąś koszulę i pidżamę nocną do karmienia No i te wszystkie sprawy higieniczne

Cytat:
Daj znać jak poszło

O NIE !
Siostra dała mi laktator elektryczny, teraz chciałam go uruchomić a on nie działa
Muszę się zastanowić co teraz
Okazało się, że moje ząbki są w porządku i nie mam nic do roboty

Mam tylko dwa zęby do obserwacji, kontroli za pół roku i osad od herbaty. Aż zapytała czy palę Chyba muszę pić mniej herbaty, albo znaleźć taką niefarbującą zębów.

I co z tym laktatorem? Doszłaś już co się stało

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tylko na chwilę, bo Antek aktywny

Wróciłąm z usg. Wszystko w najlepszym porządku. Cała wizyta zresztą świetna. Przemiła lekarka, mówiła mi wszystko, co robi, co mierzy dlaczego. Miałam sówj monito, powieszony na ściacie, więc wszystko sobie dobrze obejrzałam - pierwszy raz w życiu takie rarytasy

No i będzie DZIEWCZYNKA!!!! Cieszę się ogromnie
Gratuluję
W końcu jakaś baba

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Też tak czasem mam, ale najgorzej jak juz się obudzę, mam taką ochotę zjeśc konia z kopytami, że trudem wytrzymuje pół godziny, które muszę odczekać po zażyciu euthyroxu na tarczyce. Aż się boję jak jutro wytrzymam badania w szpitalu, stawić mam się przed 7, zanim mnie przyjmą na oddział i pobiorą krew to będzie już 9, a potem jeszcze czeka mnie picie glukozy i czekanie 2 godziny, jak zjem coś o 11 to będzie super. Już się boje

Smoczek
ja kupię, jeśli dziecko będzie miało potrzebę ssania to będę dawać, ale na pewno nie pozwolę na wciskanie smoka na siłę, gdy dziecko śpi i smoka nie potrzebuje, a widzę to czasem u znajomych czy rodziny i nie wiem po co to robią. Słyszałam też o świeżoupieczonej mamie przeciwniczce smoczka, która w ramach uspokajania płaczącego dziecka wkładała mu do buzi swój palec fuj. To już higieniczniej mieć smoczek
Też jutro idę pić glukozę. Nie będziesz sama

Co do smoczka to ja dostałam dwa od przyjaciółki więc jeśli będzie taka potrzeba to wyjmę je z szafki i tyle

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Co do koloru różowego u dziewczynek.............. moja córa ma nie całe 3 latka ale powiem wam że uwielbia ten kolor i cóż na to poradze, wszystkim dookoła powatrza ze jej ulubiony kolo to lózowy i fioletowy

Nawet jak buty kozaczki chcialam kupic to musiały być fioletowe a nie jakieś szare i bezowe jak chciałam.........:brzydal :rządzi jak może

a jak miała pasowanie na przedszkolaka to miała piękną białą sukieneczke a kolezanka różową do samej podłogi to biedna tak mi płakała - że ona takiej nie ma , że chce różową................... wyglądała o niebo lepiej w krótkiej białej ale jak widać w przedszkolu kolor różowy też jest na topie

a teraz dojdzie mi druga kobietka, jak będą nastolatkami to zwariuje
O matko! Przerażające

Cytat:

witam się w 25 tc

za 25 tydzień
I super, że macie już imię Ksawery ładnie - przynajmniej co drugi tak nie ma

Cytat:
My siedzimy wlasnie z Amelką w przychodni. Mała 38, 5 i ból gardła. Ja 39, 2 ból gardła i kaszel. Boję się, że skończy się na antybiotykach.
No to was rozłożyło
Dbaj o siebie

Cytat:

Gratuluję córeczki
Dobrze, że z dzieckiem jest w porządku, dbaj o swoją szyjkę, jak najwięcej leż. Lekarz pewnie ci powiedział co i jak
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 13:11   #1879
teQiba
Moderator

Cytat:
W ogóle zero reakcji nowe baterie dałam, i nic. Trudno kupię nowy, ale nie wiem jaki
Na prawde szkoda w takim razie

Cytat:

Co do smoczków. Ja Amelce nie kupiłam, bo chciałam być super mamą, która poradzi sobie ze wszystkim. Ale jak w szpitalu nie spałam 48 h, a mała była uwieszona przez ten czas na moich piersiach, jak z piersi krew mi się lała, bo tak miałam już pogryzione, to blagałam męża, żeby kupił smoczek i go przywiozł. Miałam mało mleka i mała była cały czas głodna. Gdy dostała najpierw mm, a potem smoka to przez tydzień nie wiedziałam, że mam dziecko. Tylko jadła i spała. A potem zaczęły się problemy z zaparciami i znów był płacz przez tydzień. I tak rozwiały się moje marzenia o dziecku bez smoczka. Teraz kupię i będę mieć w razie potrzeby. Nie będę dawać smoczka na siłę ale wyciągać na siłę też nie.

Zdrowka zycze

Cytat:

Bardzo ladne imie
Rodziny nie sluchaj - im zawsze cos sie nie podoba

Cytat:

za wymazona plec - na pewno sie pokaze
Stary 2013-11-18, 13:11   #1880
marima
Raczkowanie

Czy są jakieś objawy dotyczące skracania się szyjki macicy? co powinno zaniepokoić w razie co ciężarną kobietę i na co zwrócić uwagę ?
Stary 2013-11-18, 13:14   #1881
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
teQiba mi tż mówił, że jego znajomy też zrobił zakupy przez neta w tesco i mu poprzywozili nie te produkty jakie zamawiał: kawa rozpuszczalna (przywieźli byle jaką), a zamiast wody 1,5l przywieźli 0,5l. Ale to chyba dlatego, że tutaj to oni są strasznie urobieni
Kurcze - to mnie nastraszylas. Takich zakupow to ja nie chce
Pomysle do wieczora bo do 23 moge anulowac zamowienie...
Bylam przekonana ze jak czegos nie ma to wcale nie daja lub dzwonia - nie lubie jak ktos za mnie decyduje...
Stary 2013-11-18, 13:16   #1882
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Tyle rzeczy jest potrzebnych, że mnie to przeraża
Ja mam tylko szlafrok, muszę poszukać jakąś koszulę i pidżamę nocną do karmienia No i te wszystkie sprawy higieniczne

Mam tylko dwa zęby do obserwacji, kontroli za pół roku i osad od herbaty. Aż zapytała czy palę Chyba muszę pić mniej herbaty, albo znaleźć taką niefarbującą zębów.

Gratuluję
W końcu jakaś baba

Też jutro idę pić glukozę. Nie będziesz sama

Co do smoczka to ja dostałam dwa od przyjaciółki więc jeśli będzie taka potrzeba to wyjmę je z szafki i tyle

O matko! Przerażające

za 25 tydzień
I super, że macie już imię Ksawery ładnie - przynajmniej co drugi tak nie ma

No to was rozłożyło
Dbaj o siebie

Gratuluję córeczki
Dobrze, że z dzieckiem jest w porządku, dbaj o swoją szyjkę, jak najwięcej leż. Lekarz pewnie ci powiedział co i jak
Super ze zeby zdrowe.

Stary 2013-11-18, 13:16   #1883
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Bylam przekonana ze jak czegos nie ma to wcale nie daja lub dzwonia - nie lubie jak ktos za mnie decyduje...
Może nie będzie tak źle...
Chociaż u nas w firmie zamawiają często art. spożywcze z tesco i też się zdarzyły pomyłki, np. przysłali inne mleko niż zamówione.
Stary 2013-11-18, 13:17   #1884
mariolasl
Zakorzenienie

Pola m gratuluje dziewczynki.

Stary 2013-11-18, 13:21   #1885
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy są jakieś objawy dotyczące skracania się szyjki macicy? co powinno zaniepokoić w razie co ciężarną kobietę i na co zwrócić uwagę ?
niestety nie ma zadnych objawow

Cytat:
Tak, oczywiście, tylko to co ja uważam za potrzebę i konieczność moze być zupełnie inne od tego, co inni uważają za konieczność. Generalnie nie oceniam tego, co wybierają inni, nie chodzi oczywiście tylko o smoczek. Sama rozważam za i przeciw i jesli mogę czemuś zapobiec, to to robię lub przynajmniej sie staram. Grunt to uważam mieć świadomość i informacje na temat, a pózniej dopasować to do siebie, swego światopoglądu i potrzeb.
a no pewnie, ze tak Kazdy ma swoja granice koniecznosci Ty mozesz np tak dlugo wlaczyc az wywalczysz, a ktos inny moze dawno sie poddac Ale to juz jest kwestia indywidualna

Stary 2013-11-18, 13:23   #1886
agayka111
Raczkowanie

Dziekuje bardzo za gratulacje i za dobre słowa!!!

dużo odpoczywam biore 3 razy dziennie aspargin zeby nie dostawac skurczy, i przede wszystkim mam zakaz chodzenia no i dzwigania mam nadzieje ze obejdzie sie bez szpitala ale jak trzeba bedzie to nie ma zadnego ale... bezpieczenstwo malutkiej jest dla mnie najwazniejsze
agayka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 13:26   #1887
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Ela87 zobacz sobie na laktator ręczny medeli (wiem, ze zaczyna to wyglądać jak reklama tej firmy, ale naprawdę wiele przeszłam, żeby karmić piersią i wyprobowalam naprawdę wszystkiego). Ten laktator można, w razie konieczności, podłączyć do specjalnej pompy, która sie wypozycza - świetna sprawa. Miałam wypozyczoną na 3 tygodnie (jakieś tanie to wypożyczenie było), potem pompę zwrocilam a laktacja była juz tak rozwinięta, że bez problemu uzywalam tego ręcznego. Fajny jest bo malutki i poreczny i można do torebki schować
Już chyba wszystkie możliwe obejrzałam daję sobie miesiąc na zastanowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

za jamę
Laktator leżał nieużywany 3 lata więc już chyba nic nie da się zrobić.

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Może to zalezy od miasta

Stary 2013-11-18, 13:32   #1888
Trisdom
Zadomowienie

Pola- gratuluje dziewczynki

Kozie-mleko- super, że zęby zdrowe. Co do osadu, to piaskowanie daje rewelacyjne efekty- przynajmniej u mnie rozjaśniły się zabki o 2 odcienie- teraz muszę tylko chodzić na kontrolę

Amelka- dużo zdrówka, czasem antybiotyk na poczatek nie jest zły

Ela- może jakiś bezpiecznik siadł albo coś równie banalnego- masz kogoś, kto by umiał to rozkręcić??

agayka111- dbaj o siebie i trzymamy kciuki, żebyś nie musiała isc do szpitala

marima- fajne imię

karolcia- trzymam kciuki za wizytę i Castia- za wyniki glukozy

mariola- u mnie też niestety był potem problem z zębami, ale nie mam zielonego pojęcia, czy to przez smoczek- tak naprawdę, to nie wiem, czy długo latałam z tym akcesorium Ja mam kupione na wszelki wypadek dwa- więcej nie będę, bo to i tak awaryjnie, a karmić zamierzam mojego ssaka piersią. Jak się nie uda, to będę kombinować dalej.

Mam dzisiaj strasznie podły nastrój, ale to pewnie przez to, że okazało się, że na kaucję z poprzedniego mieszkania przyjdzie mi poczekać nawet 4 miesiące... a kasa już tak naprawdę wydana Nie zostało nic innego, jak zwiększenie limitu w koncie No ale wózek i kilka innych dzieciowych rzeczy już jest.
Stary 2013-11-18, 13:37   #1889
mariolasl
Zakorzenienie

Trisdom to fatalnie z ta kaucja i to jeszcze przed Świętami i w czasie ciąży. Moze nie będzie aż tak długo, czego życzę.

Stary 2013-11-18, 13:43   #1890
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Gratuluję Dziewczynek! )

Moja mała zdrowa, waży 530 gram)))

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości