|
|
#1861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
marima - Ksawery bardzo ładne imię
![]() my dalej myślimy...
|
#1862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pola_m Gratuluję dziewczynki! W końcu jakaś panieneczka:ehem Ja dziś właśnie po badaniu na krzywa cukrową - 75 g tego paskudztwa. Wyniki jutro - trzymajcie kciuki, bo bardzo sie boję, że znów czeka mnie dieta jak poprzednio... |
|
|
|
|
#1863 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba przez kilka lat. Smoczka w ogóle, ale całe szczęście mam prościutkie zęby. Tylko strasznie się psują, ale nie wiem czy to od tego.Cytat:
Cytat:
Białe, rzadkie i tak mam dalej, na szczęście nic bardziej nie rośnie ![]() Cytat:
Muszę się zastanowić jak często będę używała butelki ![]() Tzn mam plan karmić cycem, ale jak będę chciała gdzieś wyjść bez dziecia, to będę musiała odciągnąć. A ta butelka przyda się też chyba do picia wody jak dziecko będzie miało kilka miesięcy? Czy nie będzie mu się chciało ssać? Kurcze nie znam się
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2013-11-18 o 12:22 |
||||
|
|
|
#1864 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny, rodzince imię podoba się tak sobie, ale to wspólna decyzja moja i mojego TŻta, chyba nie skrzywdzę dziecka dając mu takie imię, bo dla mnie Ksawery nie jest jakimś wymyślnym imieniem
![]() w sobotę też byłam na glukozie z obciążeniem, na szczęście mogłam wypić tą glukozę w domu, dodałam pół cytryny ale i tak piłam na raty popijając czystą wodą, masakra ale ja herbatę, kawę nie słodzę od chyba 10 lat, soki rozrabiam w proporcji 1:3 z wodą, nawet kubusia tak rozrabiam o dla mnie za słodkie, ale za to słodycze uwielbia, czekoladę, badany itd
|
|
|
|
#1865 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny!!!! Ja byłam na połówkowym usg 14 listopada wszystko jest wporzadku z dzieckiem ale lekarka stwierdziła ze moja szyjka jest bardzo nędzna w przyszły piątek ide do szpitala na test obciązony glukoza i na badanie i jak sie okaze ze ze stan mojej szyjki sie pogorszył bede musiała lezec w szpitalu
![]() Druga dobra wiadomość to to ze poznałam płeć bedzie DZIEWCZYNKA!!! ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I trzymaj się ciepło, oszczędzaj się ile się da bo nie ma żartów! |
|
|
|
|
#1867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratuluję dziewczynki |
|
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, trzymajcie kciuki za moje maleństwo, by wszystko było z nim w porządku i by ładnie pokazał się w całej okazałości na usg dziś ![]() teoretycznie, zaczynamy tydzień dziewczynek, tak? A mój tż tak bardzo chce chłopca Zobaczymy co to z tego będzie czy jednak jego chęci czy wizaż ma większą moc ![]() Trzymam kciuki za wszystkie pozostałe wizyty dzisiaj ![]() ![]()
|
|
#1869 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja to znowu mam czasem wyrzuty sumienia, bo jakos malo jem, czasem w ogole nie mam apetytu Jedynie na slodkie, co niestety nie przechodzi Cytat:
Teraz ma znowu fiola na punkcie sukienek i spodniczek, na szczescie nie musi byc rozowa codziennie by ubierala, ale koniecznie musi byc taka co ,,umie tanczyc'' Cytat:
Cytat:
bardzo ladne imie Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wyjątek dla dziadków i wujka, którzy dbają o zeby tak jak i my, nie są tez obcy i jestem za nich pewna. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1871 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Odpoczywaj, mam nadzieje, ze bedzie dobrze ale jesli jednak bedziesz musiala isc do szpitala, to pomysl tylko ze przeciez dzidzius najwazniejszy Cytat:
|
|
|
#1872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1873 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wzięłam się za tą wyprawkę do szpitala i te pierdółki dla dziecka typu butelki i mam dość... Chyba jednak przełożę to na grudzień
![]() Szukam laktatora, to wszystkie mają złe opinie, no chyba, że to laktator za 400zł Chyba kupię ręczny i jak będę bardzo potrzebowała, to dopiero kupię elektryczny.Butelki to samo. Lepiej kupić jedną ze smoczkiem i zobaczyć jak dziecko na nie reaguje, bo opinie są przeróżne. Nawet ta medela calma ma dużo złych opini. MASAKRA! Cytat:
![]() Trzymaj się i wypoczywaj, będzie dobrze Cytat:
masakra ![]() Cytat:
|
|
#1874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
Laktatora tez nie, ale w razie czego mogłabym wypożyczyć, bo u nas jest taka opcja. Mysle, ze wygodnie byłoby winić tylko kciuka, ale na to składa sie wiele rożnych rzeczy i to już od małego dziecka- wspomniane już oblizywanie, całowanie, podawanie słodkich napoi, słodyczy, higiena i geny tez. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1877 |
|
Raczkowanie
|
Mariolasl dzięki, wlasnie o tą butelkę mi chodziło. U nas się sprawdziła swietnie!
Ela87 zobacz sobie na laktator ręczny medeli (wiem, ze zaczyna to wyglądać jak reklama tej firmy, ale naprawdę wiele przeszłam, żeby karmić piersią i wyprobowalam naprawdę wszystkiego). Ten laktator można, w razie konieczności, podłączyć do specjalnej pompy, która sie wypozycza - świetna sprawa. Miałam wypozyczoną na 3 tygodnie (jakieś tanie to wypożyczenie było), potem pompę zwrocilam a laktacja była juz tak rozwinięta, że bez problemu uzywalam tego ręcznego. Fajny jest bo malutki i poreczny i można do torebki schować ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1878 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tylko szlafrok, muszę poszukać jakąś koszulę i pidżamę nocną do karmienia No i te wszystkie sprawy higieniczne Cytat:
Mam tylko dwa zęby do obserwacji, kontroli za pół roku i osad od herbaty. Aż zapytała czy palę I co z tym laktatorem? Doszłaś już co się stało ![]() ![]() Cytat:
![]() W końcu jakaś baba Cytat:
Co do smoczka to ja dostałam dwa od przyjaciółki więc jeśli będzie taka potrzeba to wyjmę je z szafki i tyle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 25 tydzieńI super, że macie już imię ![]() Cytat:
![]() Dbaj o siebie Cytat:
![]() Dobrze, że z dzieckiem jest w porządku, dbaj o swoją szyjkę, jak najwięcej leż. Lekarz pewnie ci powiedział co i jak |
||||||||
|
|
|
#1879 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Rodziny nie sluchaj - im zawsze cos sie nie podoba ![]() Cytat:
za wymazona plec - na pewno sie pokaze
|
||||
|
|
|
#1880 |
|
Raczkowanie
|
Czy są jakieś objawy dotyczące skracania się szyjki macicy? co powinno zaniepokoić w razie co ciężarną kobietę i na co zwrócić uwagę ?
|
|
|
|
#1881 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Pomysle do wieczora bo do 23 moge anulowac zamowienie... Bylam przekonana ze jak czegos nie ma to wcale nie daja lub dzwonia - nie lubie jak ktos za mnie decyduje... |
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż u nas w firmie zamawiają często art. spożywcze z tesco i też się zdarzyły pomyłki, np. przysłali inne mleko niż zamówione.
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Pola m gratuluje dziewczynki.
|
#1885 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1886 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje bardzo za gratulacje i za dobre słowa!!!
dużo odpoczywam biore 3 razy dziennie aspargin zeby nie dostawac skurczy, i przede wszystkim mam zakaz chodzenia no i dzwigania mam nadzieje ze obejdzie sie bez szpitala ale jak trzeba bedzie to nie ma zadnego ale... bezpieczenstwo malutkiej jest dla mnie najwazniejsze |
|
|
|
#1887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daję sobie miesiąc na zastanowienie ![]() Cytat:
za jamę ![]() Laktator leżał nieużywany 3 lata więc już chyba nic nie da się zrobić. Cytat:
|
|
#1888 |
|
Zadomowienie
|
Pola- gratuluje dziewczynki
![]() Kozie-mleko- super, że zęby zdrowe. Co do osadu, to piaskowanie daje rewelacyjne efekty- przynajmniej u mnie rozjaśniły się zabki o 2 odcienie- teraz muszę tylko chodzić na kontrolę Amelka- dużo zdrówka, czasem antybiotyk na poczatek nie jest zły Ela- może jakiś bezpiecznik siadł albo coś równie banalnego- masz kogoś, kto by umiał to rozkręcić?? agayka111- dbaj o siebie i trzymamy kciuki, żebyś nie musiała isc do szpitala marima- fajne imię ![]() karolcia- trzymam kciuki za wizytę i Castia- za wyniki glukozy mariola- u mnie też niestety był potem problem z zębami, ale nie mam zielonego pojęcia, czy to przez smoczek- tak naprawdę, to nie wiem, czy długo latałam z tym akcesorium Ja mam kupione na wszelki wypadek dwa- więcej nie będę, bo to i tak awaryjnie, a karmić zamierzam mojego ssaka piersią. Jak się nie uda, to będę kombinować dalej.Mam dzisiaj strasznie podły nastrój, ale to pewnie przez to, że okazało się, że na kaucję z poprzedniego mieszkania przyjdzie mi poczekać nawet 4 miesiące... a kasa już tak naprawdę wydana
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
Trisdom to fatalnie z ta kaucja i to jeszcze przed Świętami i w czasie ciąży
. Moze nie będzie aż tak długo, czego życzę. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#1890 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję Dziewczynek!
)Moja mała zdrowa, waży 530 gram )))Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

i wielu innym rowniez, jak wykazuja badania
chyba przez kilka lat. Smoczka w ogóle, ale całe szczęście mam prościutkie zęby. Tylko strasznie się psują, ale nie wiem czy to od tego.
Serio pytam, bo mam wrażenie że cos mi małego, czarnego meszka przybyło
a i wogole tak mnie dziś łaskocze brzuch że ojej, az sie musze delikatnie drapać
ale ja herbatę, kawę nie słodzę od chyba 10 lat, soki rozrabiam w proporcji 1:3 z wodą, nawet kubusia tak rozrabiam o dla mnie za słodkie, ale za to słodycze uwielbia, czekoladę, badany itd

nowe baterie dałam, i nic. Trudno kupię nowy, ale nie wiem jaki