|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cześć
Dzięki za wszystkie gratulacje i komplementy nt. Amelci Pierwsza wspólna noc w domu za nami. Jest o wiele lepiej niż w szpitalu, bo coś tam udało mi się pospać. Mała budziła się średnio co godzinę lub półtorej. Teraz śpi od 13 i ani myśli wstawać, a mi już cyce tak nabrały ![]() Dzisiaj pierwszy raz zajrzałam tam na dół i trochę się przeraziłam Dziwnie te szwy wyglądają, zrobiła się też mała opuchlizna ale to podobno normalne.Mam jeszcze pytanie do mamuś, które rodziły SN. Też macie problem z mięśniami tam na dole? Ja mam wrażenie, że nie mogę zatrzymać siku Mam problem z zaciskaniem i rozluźnianiem mięśni Może z czasem dojdą do siebie. To w sumie 5 doba po porodzie, więc wszystko mnie jeszcze pobolewa.
|
|
|
|
#1383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mi sie też wydaje, że to dużo. W porównaniu z niektorymi maluszkami co tu dziewczyny pisały
Cytat:
Cytat:
No to mam 3 paki Dady, mam nadzieję, ze jej podpasują![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Wgl wczoraj się tak narobiłam, myślicie że to Ulę cos ruszyło? nawet brzuch mi sie nie stawiał, a dzień przed jak siedziałam na
|
||
|
|
|
#1384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początku po samym porodzi jak próbowałam ścisnąć mięśnie Kegla to mnie bolało jak "ściskałam" z sikaniem problemów nie miałam, no i jestem 2 tygodnie po porodzie i właściwie już mnie nie boli no chyba że dłużej posiedę to wtedy bolą ale tak odrobinę![]() ale przeciwbólowych ani razu nie brałam ![]() wiecie, że moja szwagierka bierze paracetamol na ból piersi?! . mi się wydaje że bardziej chodziło o to że jej dziecko się już znudziło i zobaczyła że my mamy z butelką "wygodniej" bo nam dłużej śpi, ale jak powiedzieliśmy że mała nam wczoraj nie spała ponad 6 godzin to już zadowolona nie była i stwierdziła że co ona by z tym dzieckiem zrobili wkurzyła mnie bo dobrze wie że ja bym chciała samą piersią karmić a nie mogę to sie mnie jeszcze dopytuje
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-18 o 15:51 |
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Rusalka gratulacje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1387 | |
|
Zadomowienie
|
rusalka12 gratulacje!
Cytat:
Na razie u nas cisza. Było trochę bólu i dyskomfortu, ale przeszło. Polepszyło się jak mąż przyszedł ![]() Teraz odpoczywam i czekam na mamę i obiadek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami mam wrażenie, że nie dojdę do łazienki i zsikam się w majtki Cytat:
Dobrze, że nie nacinali mnie, a tylko delikatnie pękłam. Położna mi bardzo pomagała. Ja nie mogę ścisnąć prawie wcale Mam nadzieję, że z czasem dojdzie to do siebie. Mnie jeszcze boli, ale ja jestem świeżo po, więc ma prawo. Krwawię mniej, więc z podkładów przerzuciłam się na podpaski. Ja mam tyle mleka, że mogłabym wykarmić nie jedno dziecko W nocy odciągałam kilka razy ręcznie, bo myślałam że mi cyce wybuchnął
|
||
|
|
|
#1389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje obyś szybko doszła do siebie
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuch na 5 dni po
Póki co taki dziwny jest, gąbczasty i jakby nie mój, ale z czasem pewnie dojdzie do siebie.
|
|
|
|
#1391 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zapewne też będe płakać razem z Kamilem... Cytat:
![]() za 6 tygodni, Trele dla Majeczki też![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A my po spacerku... mały leży w łóżeczku a ja odpoczywam
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||||
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny karmiace mam pytanie bo zrobila mi sie twarda piers przystawilam malego possal i dol zrobil sie miekki a gora nadal twarda. Odciagnac reszte czy co z tym poczynic?
|
|
|
|
#1393 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja kłade małą do łóżeczka i czasami zasypia bez smoka, czasami musze jej na początku wkładać smoczek jak wypada aż jest w takim stanie że już jej smok nie potrzebny, czasem ją muszę trochę ululać na rękach i wtedy odkładam, a czasem jest wrzask na łóżeczko więc nie zawsze się udaje No i trwa to dłużej niż zasypianie na rękachCytat:
wszystko będzie dobrze Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Ja nie karmiąca już, ale położna mi radziła w takich sytuacjach najpierw jakiś ciepły okład na pierś żeby to zmiękczyć i następnie odciągnąć aż do uczucia ulgi żeby tego zgrubienia nie było
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisiek i Rusalka gratulacje
Babku mocne za jutrzejszy dzien ![]() Zapomnialam co komu mialam odpisac U nas zatwardzenie przeszlo dopiero po 13 Teraz Jas bawi sie z babcia na macie bo moja mama nie wytrzymala i kupila jeszcze jedna zeby u nich byla - tyle ze nie kupila takiej samej, wybrala ta rozowo niebieska zeby Jas mial cos innego rownie interesujacego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj bedą diety, Ewki, Jilliany nie ma zmiłuj
|
|
|
|
|
#1396 |
|
Zadomowienie
|
Rusalka gratulacje!!!!
|
|
|
|
#1397 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co doceniam uroki mieszkania w domku na wsi, dzisiaj było tak średnio na polu, znaczy słonko świeciło ale wiało bardzo, ubrałam Zuze wsadziłam do wózka, wystawiłam na taras za filar żeby wiatr nie wiał, a sama prasowałam i widziałam ją przez szybe, od czasu do czasu wyszłam pokołysać wózek.
Ale jak mam iść gdzieś na spacer to w sumie idę przez wieś i podziwiam sarny, zające, bażanty i oglądam sobie domy- nuda
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Rusałki
Ja wybyłam na spacer i po prostu padam. myślałam że brzucho mi odpadnie po drodze. no i czop zaczyna odchodzić czyli coś się zaczyna dziać
|
#1399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i masz ogródek ![]() a mnie się serce kraje, Liwka co chwile popłakuje, ale gorączki nie ma
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1401 |
|
Rozeznanie
|
Witam się wieczornie, bo to ciemno już za oknem
W środę wizyta, zobaczymy, jak sobie leży łobuz i jak dr zrobi usg czy urósł, albo bardziej jak dużo ![]() domii29 fajna mata, jaki Jasieniek zadowolony i Wy razem A co to za klub o którym pisałaś Zuziak?? zwariowane-serduszko Leonek Zuzziak ale macie urodzinową kumulację Wszystkiego najlepszego dla rodzinki! ![]() niunia32 fajny osiołek, a skacząca na nim córeczka boska Przypomnij mi, ile ona ma lat? dzidziadziumdzia Wituś pucuś cudny za 2 miesiące!A dziś 1 dzień bez męża, czy to jeszcze nie teraz? Jak Wam minęło? Weronisiek, gratulacje kochana dla Ciebie i Michasia!!! Wymęczyłaś się bidulko, teraz odpoczywaj, mam nadzieję, że synek pozwoli dziś ryba91 jak samopoczucie?? Poprawiło się coś od rana? Rozmowa z Kacprem super slimaczek19 za tydzieńKociak85 za skuteczne wywoływanie motylek śliczny synek lubieolowki już niedługo Ja się zastanawiam, czy mój wyskoczy wcześniej czy dopiero po świętach, wg terminu ![]() Choć ciocia nam w zeszłym roku życzyła własnego bożonarodzeniowego cudu, a ona jest zakonnicą więc czyżby 25.12? ![]() Olenka_24, Kabriela witajcie z powrotem Dzastin08 dla Kamilka za awans na niemowlaczka!ania_cz79 oj, współczuję nerkowego bólu za czwartek!
Edytowane przez sorento Czas edycji: 2013-11-18 o 17:24 |
|
|
|
#1402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bylam nacinana wiec tym bardziej powinnam zobaczyc jak to wyglada :P Na podpaski przerzucilam sie po powrocie ze szpitala Cytat:
Tez sie szczepien boje ![]() Cytat:
Nie rozumiem mojego dziecka, jak tak to je cyca, mm i sie najesc nie moze a teraz dalam jej cycka i to z jednego i usnela mi na rekach i wyglada na to ze sie najadla co mnie dziwi, czyzby moja mleczarnia sie poprawila? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#1403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzeba podać
|
|
#1404 | |
|
Rozeznanie
|
89Beatka
za wagę malutkiej, biedulka, dziś to pewnie będzie się cały dzionek do mamusi tulić, żeby zapomnieć o tych szczepieniach Nie mogliby jakiegoś innego sposobu podawania wymyśleć? Bo normalnie się serce kroi jak się patrzy na to ![]() Trele fajnie, że książkowe rady skutkują, trzeba się zabrać za czytanie Nasturcja ładnie maluszek je, za 2 tygodnie!Odezwij się koniecznie jak po wizycie jutro agnieszka255 super, że Was wypuścili De oby kropelki pomogły!Jak się czujesz sama? Jak Danielek i tż się sprawują?? Christianek dalej taki śpioszek mały? babku Będziesz tulić swojego kruszynka niebawem Rusałka, gratulacje ogromne xxxMikixxx super, że w domku i że mleczarnia śmiga O ja, ale brzuś Ty na pewno w ciąży byłaś 5 dni temu? Super ![]() maoami ale Ci zazdroszczę!!!! Świeże powietrze(a wiesz jakie jest w Krakowie, zwłaszcza w zimie), możesz sobie właśnie koło domu wędrować czy na tarasie Zuziaka zostawić. A te zwierzaki ... Cytat:
![]() aaby jak po usg? A Nemosek to gdzie zaginęła??
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1406 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podobno z czasem jakość mleka jest lepsza. ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Czy jeszcze bierzecie takie witaminy jak prenatal?Czy tylko się je brało w ciąży i po ciąży już koniec? |
|||||||
|
|
|
#1407 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny za wszystkie słowa pocieszenia!
Maomami zazdroszczę Ci! Powoli się ogarniam i przestawiam na rytm co 3h Ciężko mi idzie, bo najchętniej spałabym wtedy, co Miłunio ![]() Wizytę mamy pojutrze, w dodatku mąż ma w ten sam dzień wyrywanie dwóch zębów pod narkozą, i Teść musi przyjechać zawieźć jego na zabieg, odebrać i potem mnie na wizytę z Miłkiem zawieźć. Będzie dzień świra ![]() Te, które jeszcze nie urodziły- cieszcie się końcówką ciąży Ja np. nagrałam serce Miłosza na ostatnim ktg jakie miałam wykonanywane Mam sobie w telefoniku ![]() Serio: zjedzcie coś dobrego, weźcie kąpiel, zróbcie sobie spa. Potem się nie da tego szybko zrobić- nie dlatego, że dzieć ryczy, ale dlatego, że kp, połóg, nadwrażliwość na kosmetyki [przynajmniej u mnie. HOrmony jak "schodzą" to gorzej niż jak w ciąży ].
|
|
|
|
#1408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja miałam problem z utrzymaniem siku gdzieś do ok miesiąca po porodzie, potem samo przeszło. Nie ćwiczyłam nic, po prostu normalnie funkcjonowałam |
|
|
|
|
#1409 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak ubieracie swoje maluszki na dwór ?kombinezon i czapeczka i do tego kocyk? Macie jakieś szaliczki pod kombinezon?
|
|
|
|
#1410 |
|
Rozeznanie
|
Troche mnie nie było i musiałam nadrobić ponad 25 stron... ale pędzicie...
Oczywiście ogromne GRATULACJE dla Dizi Miki Basia Antibia Madzik Adoosienka Karina Lilith Motylek Weronisiek jeżeli kogoś pominęłam to nieświadomie i również gratuluję
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Mam problem z zaciskaniem i rozluźnianiem mięśni
Może z czasem dojdą do siebie. To w sumie 5 doba po porodzie, więc wszystko mnie jeszcze pobolewa.
No to mam 3 paki Dady, mam nadzieję, ze jej podpasują

. mi się wydaje że bardziej chodziło o to że jej dziecko się już znudziło i zobaczyła że my mamy z butelką "wygodniej" bo nam dłużej śpi, ale jak powiedzieliśmy że mała nam wczoraj nie spała ponad 6 godzin to już zadowolona nie była i stwierdziła że co ona by z tym dzieckiem zrobili

Dobrze, że nie nacinali mnie, a tylko delikatnie pękłam. Położna mi bardzo pomagała.
gratulacje obyś szybko doszła do siebie
rośnie zuch
za porody!!!
Czy rzeczywiście źle zrobiłam?Położna nam powiedziała że możemy zacząć wychodzić z malutką na krótko..

trzeba podać