Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 15:17   #1381
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Hello. Ola urodzila sie o 8:51 przez cesarskie ciecie. Waga 3420. Dlugosci jeszcze nie znam. Ma 10pkt. Teraz spiunka I ja ide spac. Jestem wykonczona ale szczesliwa. Ekipa tu byla rewelacyjna
Rana zaczyna bolec ale nie biore jeszcze zadnych srodkow przeciwbolowych.
Pozdrawiamy.
Gratulacje!!!
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 15:27   #1382
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cześć

Dzięki za wszystkie gratulacje i komplementy nt. Amelci

Pierwsza wspólna noc w domu za nami. Jest o wiele lepiej niż w szpitalu, bo coś tam udało mi się pospać. Mała budziła się średnio co godzinę lub półtorej. Teraz śpi od 13 i ani myśli wstawać, a mi już cyce tak nabrały

Dzisiaj pierwszy raz zajrzałam tam na dół i trochę się przeraziłam Dziwnie te szwy wyglądają, zrobiła się też mała opuchlizna ale to podobno normalne.

Mam jeszcze pytanie do mamuś, które rodziły SN. Też macie problem z mięśniami tam na dole? Ja mam wrażenie, że nie mogę zatrzymać siku Mam problem z zaciskaniem i rozluźnianiem mięśni Może z czasem dojdą do siebie. To w sumie 5 doba po porodzie, więc wszystko mnie jeszcze pobolewa.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 15:36   #1383
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Dzięki siejesz otuche w mym sercu
Mi sie też wydaje, że to dużo. W porównaniu z niektorymi maluszkami co tu dziewczyny pisały
Cytat:
Hello. Ola urodzila sie o 8:51 przez cesarskie ciecie. Waga 3420. Dlugosci jeszcze nie znam. Ma 10pkt. Teraz spiunka I ja ide spac. Jestem wykonczona ale szczesliwa. Ekipa tu byla rewelacyjna

Pozdrawiamy.
gratulacje!! Ale szybko poszło!!
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
GRATULUJĘ WSZYSTKIM MAMUSIOM!

wszystkie zdjęcia maluchów które wszucałyście, super!

tak ale ona zjada ponad 300ml mm i do tego jeszcze dochodzi cycek

nie zawsze są przepowiadające, bo ja nie miałam :P

Nela miała tydzień i 2 dni jak wyszliśmy na pierwszy spacer na jakieś 15 min a na następny dzień chyba poszliśmy już na ok 30 min

dziewczyny, jak to jest z tym mlekiem AR? bo czytałam że próbujecie odstawiać? dlaczego? Nelka jak zje Bebiko to ulewa jej się tak jakby wymiotowała a jak wypije AR to poleci jej dosłownie kilka kropelek

któaś pytała o pampersy 1, Mya chyba, tak? my używaliśmy 2 tygodnie miałam ok 150 szt, zdążyłam zużyć 1,5 paczki tych małych opakowań po 43 sztuki i przeszliśmy na 2
Dzięki za pomoc No to mam 3 paki Dady, mam nadzieję, ze jej podpasują

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Wgl wczoraj się tak narobiłam, myślicie że to Ulę cos ruszyło?nawet brzuch mi sie nie stawiał, a dzień przed jak siedziałam na to mialam co chwilę twardy

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 15:42   #1384
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Pierwsza wspólna noc w domu za nami. Jest o wiele lepiej niż w szpitalu, bo coś tam udało mi się pospać. Mała budziła się średnio co godzinę lub półtorej. Teraz śpi od 13 i ani myśli wstawać, a mi już cyce tak nabrały

Dzisiaj pierwszy raz zajrzałam tam na dół i trochę się przeraziłam Dziwnie te szwy wyglądają, zrobiła się też mała opuchlizna ale to podobno normalne.

Mam jeszcze pytanie do mamuś, które rodziły SN. Też macie problem z mięśniami tam na dole? Ja mam wrażenie, że nie mogę zatrzymać siku Mam problem z zaciskaniem i rozluźnianiem mięśni Może z czasem dojdą do siebie. To w sumie 5 doba po porodzie, więc wszystko mnie jeszcze pobolewa.
Ja mam tak nawet do tej pory że troszkę mnie czasami poboli dół brzucha podczas sikania. Sądzę że wszystko do siebie dojdzie.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 15:47   #1385
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

mnie jakoś nie ciągnie żeby do szwów zajrzeć

na początku po samym porodzi jak próbowałam ścisnąć mięśnie Kegla to mnie bolało jak "ściskałam" z sikaniem problemów nie miałam, no i jestem 2 tygodnie po porodzie i właściwie już mnie nie boli no chyba że dłużej posiedę to wtedy bolą ale tak odrobinę
ale przeciwbólowych ani razu nie brałam

wiecie, że moja szwagierka bierze paracetamol na ból piersi?! i twierdzi że jej to pomaga a bolą ją dlatego że ma dużo pokarmu i nie odciąga laktatorem i dlatego ją bolą, w ogóle wymyśliła że już nie chce karmić piersią "bo nie" . mi się wydaje że bardziej chodziło o to że jej dziecko się już znudziło i zobaczyła że my mamy z butelką "wygodniej" bo nam dłużej śpi, ale jak powiedzieliśmy że mała nam wczoraj nie spała ponad 6 godzin to już zadowolona nie była i stwierdziła że co ona by z tym dzieckiem zrobili wkurzyła mnie bo dobrze wie że ja bym chciała samą piersią karmić a nie mogę to sie mnie jeszcze dopytuje
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-11-18 o 15:51
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 15:48   #1386
niunia32
Zakorzenienie

Rusalka gratulacje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 15:59   #1387
babku
Zadomowienie

rusalka12 gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Czyli nie bedzie wywolywania? ;> albo mały sie Sam zdecyduje albo CC tak?
Wywołanie jest teraz poprzez ten cewnik na rozszerzenie szyjki i jutro kroplówka z oksytocyną. Jak to nie da rady, wtedy cięcie.

Na razie u nas cisza. Było trochę bólu i dyskomfortu, ale przeszło. Polepszyło się jak mąż przyszedł
Teraz odpoczywam i czekam na mamę i obiadek.

babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:01   #1388
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Ja mam tak nawet do tej pory że troszkę mnie czasami poboli dół brzucha podczas sikania. Sądzę że wszystko do siebie dojdzie.
Mnie też jeszcze trochę brzuch pobolewa, ale bardziej jednak krocze Czasami mam wrażenie, że nie dojdę do łazienki i zsikam się w majtki

Cytat:

na początku po samym porodzi jak próbowałam ścisnąć mięśnie Kegla to mnie bolało jak "ściskałam" z sikaniem problemów nie miałam, no i jestem 2 tygodnie po porodzie i właściwie już mnie nie boli no chyba że dłużej posiedę to wtedy bolą ale tak odrobinę

wiecie, że moja szwagierka bierze paracetamol na ból piersi?! i twierdzi że jej to pomaga a bolą ją dlatego że ma dużo pokarmu i nie odciąga laktatorem i dlatego ją bolą, w ogóle wymyśliła że już nie chce karmić piersią "bo nie"
Hehe ja dopiero dzisiaj się odważyłam Dobrze, że nie nacinali mnie, a tylko delikatnie pękłam. Położna mi bardzo pomagała.

Ja nie mogę ścisnąć prawie wcale Mam nadzieję, że z czasem dojdzie to do siebie.

Mnie jeszcze boli, ale ja jestem świeżo po, więc ma prawo. Krwawię mniej, więc z podkładów przerzuciłam się na podpaski.

Ja mam tyle mleka, że mogłabym wykarmić nie jedno dziecko W nocy odciągałam kilka razy ręcznie, bo myślałam że mi cyce wybuchnął

Stary 2013-11-18, 16:17   #1389
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Pozdrawiamy.
I mamy Olę gratulacje obyś szybko doszła do siebie
Stary 2013-11-18, 16:21   #1390
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Brzuch na 5 dni po Póki co taki dziwny jest, gąbczasty i jakby nie mój, ale z czasem pewnie dojdzie do siebie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (59,2 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (35,0 KB, 65 załadowań)

Stary 2013-11-18, 16:22   #1391
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
A my już po wizycie u pediatry i szcepieniach.
Biedne to moje dziecko, tak płakała że ja płakałam z nią, zapowietrzyła mi sie od tego płaczu
Nie wiem czemu ale kłuli w nóżki, a i tak nie ma za dużo ciałka.
Szczepiliśmy na pneumo, rotawirusy( lekarz polecał) jest spec. od chorób zakaźnych, i tą 6 w1 . Choć powiem szczerze jakoś te rota są dla mnie naciągane, bo czy każdą głupą biegunkę u malucha podciągniemy pod rota? I nie każde dziecko od razu do szpitala trafia. No ale mąż się uparł.

A co do tej 6w1 mniej wkłuć, i jedna dawka na żółtaczkę więcej niż w 5w1.
I trochę tańsze.

A Liwia ma juz 53 cm, i 3250 g wiec ma dokładnie kilogram więcej niż
przy urodzeniu kawał kobiety nie?

I Liwka płacze mi co chwile, nie chce spać, jak dla mnie się boi, teraz padła bo od 8 nie spała, jak jets na rękach to kuka czy jestem, piszczy i wogóle nieszczęście z niej dziś

Byleby nie dostała gorączki, bo to możliwe ale rzadko się zdarza.

a i mamy skierowanie do ortopedy na bioderka, i pleśniawka znów jest, ale to ponoć dość częste u wcześniaków i tych dzieci co ulewają

Aaby jak po USG?
Ja już się boję tych szczepień...
Zapewne też będe płakać razem z Kamilem...

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
nie no nie mogę. Nie ogarniam tej obsranej netii. Dalej sie męczymy z nią.. :/ dwa razy wymieniali sprzęt a dalej mam ograniczony dostęp do neta, co chwile sie rozłącza. a dzisiaj już w ogóle bo telefon nie działa nawet:/ ani ja ani do mnie sie dodzwonić nie mogą. Na koncie kasy brak a do sklepu nie mam jak iść z młodym. teraz chwile internet mam to wysyłam im zgłoszenie o awarii i mam nadzieje ze przyjdą dzisiaj.
jak nie to rezygnuje bo mam podstawę.

Dzastin- za miesiąc Kamilka rośnie zuch
Trele- za 6 tygodni Majeczki
My również mamy dzisiaj 6 tygodni.

Nadrobie później bo teraz nie mam jak, net sie ciagle rozłącza a mały dokazuje. Chciwlowo w wózzku siedzi na balkonie

Maieliśmy rano problem z kupką- i mówie do Kacpra:

J- będzie ta kupa czy nie?
K- yyyyyyyyyyyyy
J- no będzie czy nie, mama pomoże,
K- [krzyk,pisk]
J- no ciśnij łądnie tak mocno
K- wyciąga do mnie rękę - odpowiedź w załączniku. hahaha jak to śmiesznie wyszło. Ale kupkę zrobił taką ze jak tworzyłam pampa to jeszcze leciało i na wykładzine poleciało

no i z okazji 6tygodni zdjęcie małęgo

za porody!!!
Przystojniacha
za 6 tygodni, Trele dla Majeczki też

Cytat:
Witam się!
Miłek dziś kończy 2 tygodnie! przelecialo...
Jestem zestrachana, pojutrze mamy kontrolę u lekarza i jak nie przybrał min. 140g w tydzień- wraca do szpitala. powiedzcie mi, czy jeśli on je co 3godziny mój pokarm z butelki, po 70-100ml to dużo czy mało? Bo nie wiem, czy sie cieszyc, czy martwic...

Gratuluję mamusiom, które sie rozpakowaly! Trzymam kciuki za te, które chcą szybko urodzić
Sporo jada,mój jak miał 2 tygodnie jadł ok 60-70ml co 3h i ładnie przybrał więc się nie zamartwiaj,będzie ok

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Jaki zapatrzony

Cudny

doobre

Wypróbuje

Jakie pućki Pięknie rośnie

super GRATULACJE!

CUUDNY
przysiady podobno pomagają

Moje dziecie dziś spało w łóżeczkuWalczyłam o to pół nocy, obudziła się o 1 nie chciała spać..po 2 zasnęła, obudziła się o 4 nie spała do po 6...ale za każdym razem na spokojnie odkładałam do łóżeczka Skoro w dzień jej łóżeczko przestało przeszkadzać i śpi, to może i w nocy też się uda

W ogóle to mam pytanie...kiedy mamusie wychodziłyście po raz 1 ze swoimi pociechami na dwór?Bo ja po tygodniu wyszłam na 15 minutowy spacer , a dziś wyszłam ba pół godziny. I teściowa na mnie najechała że to za wcześnie, że dziecko będzie chore, i mam teraz wyrzuty sumieniaCzy rzeczywiście źle zrobiłam?Położna nam powiedziała że możemy zacząć wychodzić z malutką na krótko..
Nie przejmuj się gadaniem teściowej, my po tygodniu już poszliśmy na spacer- za radą położnej,a teraz to nawet po 2h spacerujemy...

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Jestem już po badaniach wszelakich i oficjalnie przekazuje, ze jutro zostanę już mamą pełnoprawną. Jeśli akcja sama się nie rozwinie, to robią cc. Mam mało wód i słabe przepływy i nie ma co zwlekać. Na razie założyli mi cewnik, którego tak się bałam. Założenie nie bolało w ogóle, teraz trochę tak dziwnie, ale nadal nie ma tragedii. Jutro przenoszę się z rana na porodówkę (o ile nie wcześniej) dadzą kroplówkę i rodzimy albo drogami natury, albo skalpelem Szczerze to już mi obojętnie. Chcę tylko tulić już małego.

No myślę, że już nikt się wtryni. Fryzjera zaliczyłam przed szpitalem Mama jak dzwoni to pyta za każdym razem jak jej księżna się czuje Ogólnie też podśmiewują z mojego eksclusive porodu
Samopoczucie ok. Boję się nocy, a tak to w porządku.

Też czytam Język niemowląt. Może dam radę skończyć dziś

No to jutro witamy Filipka albo jeszcze dziś?

Cytat:
Pozdrawiamy.
GRATULUJĘ!!!

A my po spacerku... mały leży w łóżeczku a ja odpoczywam

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:23   #1392
Lilith890502
Zakorzenienie

Dziewczyny karmiace mam pytanie bo zrobila mi sie twarda piers przystawilam malego possal i dol zrobil sie miekki a gora nadal twarda. Odciagnac reszte czy co z tym poczynic?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:31   #1393
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Mao jak Ty to robisz ze ona Ci spi w dzien w lozeczku? I to bez usypiania? W nocy tez spi w tym łozeczku tak?

Ja chyba dzis tez sprobuje ja do lozeczka odlozyc. Ale cos czuje ze pojdzie mi tak jak z tym karmieniem co 3h

Już doczytałam że się udało i Maja zasnęła w łóżeczku
Ja kłade małą do łóżeczka i czasami zasypia bez smoka, czasami musze jej na początku wkładać smoczek jak wypada aż jest w takim stanie że już jej smok nie potrzebny, czasem ją muszę trochę ululać na rękach i wtedy odkładam, a czasem jest wrzask na łóżeczko więc nie zawsze się udaje No i trwa to dłużej niż zasypianie na rękach

Cytat:
Witam się!
Miłek dziś kończy 2 tygodnie! przelecialo...
Jestem zestrachana, pojutrze mamy kontrolę u lekarza i jak nie przybrał min. 140g w tydzień- wraca do szpitala. powiedzcie mi, czy jeśli on je co 3godziny mój pokarm z butelki, po 70-100ml to dużo czy mało? Bo nie wiem, czy sie cieszyc, czy martwic...

Gratuluję mamusiom, które sie rozpakowaly! Trzymam kciuki za te, które chcą szybko urodzić
Je w sam raz wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Jestem już po badaniach wszelakich i oficjalnie przekazuje, ze jutro zostanę już mamą pełnoprawną. Jeśli akcja sama się nie rozwinie, to robią cc. Mam mało wód i słabe przepływy i nie ma co zwlekać. Na razie założyli mi cewnik, którego tak się bałam. Założenie nie bolało w ogóle, teraz trochę tak dziwnie, ale nadal nie ma tragedii. Jutro przenoszę się z rana na porodówkę (o ile nie wcześniej) dadzą kroplówkę i rodzimy albo drogami natury, albo skalpelem Szczerze to już mi obojętnie. Chcę tylko tulić już małego.

W takim razie czekamy jutro na newsy

Cytat:
Pozdrawiamy.
gratulacje!!! I wcale nie taka duża

Cytat:
dziewczyny, jak to jest z tym mlekiem AR? bo czytałam że próbujecie odstawiać? dlaczego? Nelka jak zje Bebiko to ulewa jej się tak jakby wymiotowała a jak wypije AR to poleci jej dosłownie kilka kropelek
My próbujemy pomału odstawić bo mała ma już 5 tygodni i może już jej się nie będzie ulewało po zwykłym mleczku tak jak wcześniej, może się już ten przewód pokarmowy wykształcił na tyle żeby mogła jeść nie tak gęste mleko

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiace mam pytanie bo zrobila mi sie twarda piers przystawilam malego possal i dol zrobil sie miekki a gora nadal twarda. Odciagnac reszte czy co z tym poczynic?
Ja nie karmiąca już, ale położna mi radziła w takich sytuacjach najpierw jakiś ciepły okład na pierś żeby to zmiękczyć i następnie odciągnąć aż do uczucia ulgi żeby tego zgrubienia nie było

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:35   #1394
domii29
Zakorzenienie

Weronisiek i Rusalka gratulacje

Babku mocne za jutrzejszy dzien

Zapomnialam co komu mialam odpisac .

U nas zatwardzenie przeszlo dopiero po 13 Teraz Jas bawi sie z babcia na macie bo moja mama nie wytrzymala i kupila jeszcze jedna zeby u nich byla - tyle ze nie kupila takiej samej, wybrala ta rozowo niebieska zeby Jas mial cos innego rownie interesujacego

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:42   #1395
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Brzuch na 5 dni po Póki co taki dziwny jest, gąbczasty i jakby nie mój, ale z czasem pewnie dojdzie do siebie.
Jak ja bym chciała miec taki brzuch po Oj bedą diety, Ewki, Jilliany nie ma zmiłuj

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:46   #1396
ola_k11
Zadomowienie

Rusalka gratulacje!!!!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:47   #1397
maomami
Wtajemniczenie

Wiecie co doceniam uroki mieszkania w domku na wsi, dzisiaj było tak średnio na polu, znaczy słonko świeciło ale wiało bardzo, ubrałam Zuze wsadziłam do wózka, wystawiłam na taras za filar żeby wiatr nie wiał, a sama prasowałam i widziałam ją przez szybe, od czasu do czasu wyszłam pokołysać wózek.
Ale jak mam iść gdzieś na spacer to w sumie idę przez wieś i podziwiam sarny, zające, bażanty i oglądam sobie domy- nuda

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:55   #1398
anka_85
Zakorzenienie

Gratulacje dla Rusałki

Ja wybyłam na spacer i po prostu padam.
myślałam że brzucho mi odpadnie po drodze.
no i czop zaczyna odchodzić czyli coś się zaczyna dziać

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:57   #1399
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Wiecie co doceniam uroki mieszkania w domku na wsi, dzisiaj było tak średnio na polu, znaczy słonko świeciło ale wiało bardzo, ubrałam Zuze wsadziłam do wózka, wystawiłam na taras za filar żeby wiatr nie wiał, a sama prasowałam i widziałam ją przez szybe, od czasu do czasu wyszłam pokołysać wózek.
Ale jak mam iść gdzieś na spacer to w sumie idę przez wieś i podziwiam sarny, zające, bażanty i oglądam sobie domy- nuda
ciesz się że mieszkasz na wsi, ile mniej hałasu
i masz ogródek

a mnie się serce kraje, Liwka co chwile popłakuje, ale gorączki nie ma
Stary 2013-11-18, 17:21   #1400
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
i masz ogródek

Moj Jas tez tak poplakiwal po szczepieniu. Masz parcetamol dla niemowlat ? Wywnioskowalismy ze skoro poplakiwal to zapewne go bolalo i dalismy mu czopka - pomoglo

Stary 2013-11-18, 17:23   #1401
sorento
Rozeznanie

Witam się wieczornie, bo to ciemno już za oknem Tomiś mi się pół dnia wpycha w żołądek, aż mi niedobrze normalnie-smyram go to na chwilkę się przemieści, ale mu się drzymnie i znów się wpycha W środę wizyta, zobaczymy, jak sobie leży łobuz i jak dr zrobi usg czy urósł, albo bardziej jak dużo

domii29 fajna mata, jaki Jasieniek zadowolony i Wy razem
A co to za klub o którym pisałaś Zuziak??

zwariowane-serduszko Jak samopoczucie???
Leonek

Zuzziak ale macie urodzinową kumulację Wszystkiego najlepszego dla rodzinki! Wasz synek byłby odpowiednim prezentem dla wszystkich

niunia32 fajny osiołek, a skacząca na nim córeczka boska
Przypomnij mi, ile ona ma lat?

dzidziadziumdzia Wituś pucuś cudny
za 2 miesiące!
A dziś 1 dzień bez męża, czy to jeszcze nie teraz? Jak Wam minęło?

Weronisiek, gratulacje kochana dla Ciebie i Michasia!!!
Wymęczyłaś się bidulko, teraz odpoczywaj, mam nadzieję, że synek pozwoli dziś

ryba91 jak samopoczucie?? Poprawiło się coś od rana?
Rozmowa z Kacprem super a synek boski

slimaczek19 za tydzień

Kociak85 za skuteczne wywoływanie

motylek śliczny synek

lubieolowki już niedługo
Ja się zastanawiam, czy mój wyskoczy wcześniej czy dopiero po świętach, wg terminu
Choć ciocia nam w zeszłym roku życzyła własnego bożonarodzeniowego cudu, a ona jest zakonnicą więc czyżby 25.12?

Olenka_24, Kabriela witajcie z powrotem

Dzastin08 dla Kamilka za awans na niemowlaczka!

ania_cz79 oj, współczuję nerkowego bólu
za czwartek!

nasz synek

Edytowane przez sorento
Czas edycji: 2013-11-18 o 17:24
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 17:23   #1402
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też jeszcze trochę brzuch pobolewa, ale bardziej jednak krocze Czasami mam wrażenie, że nie dojdę do łazienki i zsikam się w majtki

Hehe ja dopiero dzisiaj się odważyłam Dobrze, że nie nacinali mnie, a tylko delikatnie pękłam. Położna mi bardzo pomagała.

Ja nie mogę ścisnąć prawie wcale Mam nadzieję, że z czasem dojdzie to do siebie.

Mnie jeszcze boli, ale ja jestem świeżo po, więc ma prawo. Krwawię mniej, więc z podkładów przerzuciłam się na podpaski.

Ja mam tyle mleka, że mogłabym wykarmić nie jedno dziecko W nocy odciągałam kilka razy ręcznie, bo myślałam że mi cyce wybuchnął
Zazdroszcze ilosci mleka

Ja bylam nacinana wiec tym bardziej powinnam zobaczyc jak to wyglada :P

Na podpaski przerzucilam sie po powrocie ze szpitala

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ja już się boję tych szczepień...
Zapewne też będe płakać razem z Kamilem...

Przystojniacha
za 6 tygodni, Trele dla Majeczki też

Sporo jada,mój jak miał 2 tygodnie jadł ok 60-70ml co 3h i ładnie przybrał więc się nie zamartwiaj,będzie ok

Nie przejmuj się gadaniem teściowej, my po tygodniu już poszliśmy na spacer- za radą położnej,a teraz to nawet po 2h spacerujemy...

No to jutro witamy Filipka albo jeszcze dziś?

GRATULUJĘ!!!

A my po spacerku... mały leży w łóżeczku a ja odpoczywam

Tez sie szczepien boje

Cytat:
Już doczytałam że się udało i Maja zasnęła w łóżeczku
Ja kłade małą do łóżeczka i czasami zasypia bez smoka, czasami musze jej na początku wkładać smoczek jak wypada aż jest w takim stanie że już jej smok nie potrzebny, czasem ją muszę trochę ululać na rękach i wtedy odkładam, a czasem jest wrzask na łóżeczko więc nie zawsze się udaje No i trwa to dłużej niż zasypianie na rękach

Je w sam raz wszystko będzie dobrze

W takim razie czekamy jutro na newsy

gratulacje!!! I wcale nie taka duża

My próbujemy pomału odstawić bo mała ma już 5 tygodni i może już jej się nie będzie ulewało po zwykłym mleczku tak jak wcześniej, może się już ten przewód pokarmowy wykształcił na tyle żeby mogła jeść nie tak gęste mleko

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Ja nie karmiąca już, ale położna mi radziła w takich sytuacjach najpierw jakiś ciepły okład na pierś żeby to zmiękczyć i następnie odciągnąć aż do uczucia ulgi żeby tego zgrubienia nie było
Aaa w sumie z tym mlekiem logiczne, zobaczymy jak to bedzie u nas bo chyba przestaniemy dawac jej Bebiko tylko to AR

Nie rozumiem mojego dziecka, jak tak to je cyca, mm i sie najesc nie moze a teraz dalam jej cycka i to z jednego i usnela mi na rekach i wyglada na to ze sie najadla co mnie dziwi, czyzby moja mleczarnia sie poprawila?

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 17:23   #1403
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Moj Jas tez tak poplakiwal po szczepieniu. Masz parcetamol dla niemowlat ? Wywnioskowalismy ze skoro poplakiwal to zapewne go bolalo i dalismy mu czopka - pomoglo

mamy kropelki i własnie ma 37 stopni trzeba podać
Stary 2013-11-18, 17:25   #1404
sorento
Rozeznanie

89Beatka za wagę malutkiej, biedulka, dziś to pewnie będzie się cały dzionek do mamusi tulić, żeby zapomnieć o tych szczepieniach
Nie mogliby jakiegoś innego sposobu podawania wymyśleć? Bo normalnie się serce kroi jak się patrzy na to

Trele fajnie, że książkowe rady skutkują, trzeba się zabrać za czytanie

Nasturcja ładnie maluszek je, za 2 tygodnie!
Odezwij się koniecznie jak po wizycie jutro

agnieszka255 super, że Was wypuścili Oszczędzaj się ile możesz, masz kogoś do pomocy przy dzieciaczkach?

De oby kropelki pomogły!
Jak się czujesz sama? Jak Danielek i tż się sprawują?? Christianek dalej taki śpioszek mały?

babku Będziesz tulić swojego kruszynka niebawem

Rusałka, gratulacje ogromne Witamy Oleńkę

xxxMikixxx super, że w domku i że mleczarnia śmiga
O ja, ale brzuś Ty na pewno w ciąży byłaś 5 dni temu? Super

maoami ale Ci zazdroszczę!!!! Świeże powietrze(a wiesz jakie jest w Krakowie, zwłaszcza w zimie), możesz sobie właśnie koło domu wędrować czy na tarasie Zuziaka zostawić. A te zwierzaki ... zobaczysz, jaka mała będzie zachwycona, jak zacznie się bardziej światem interesować

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Ja wybyłam na spacer i po prostu padam.
myślałam że brzucho mi odpadnie po drodze.
no i czop zaczyna odchodzić czyli coś się zaczyna dziać
Ania, szykuj się Głowa umyta?

aaby jak po usg?

A Nemosek to gdzie zaginęła??

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 17:28   #1405
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
mamy kropelki i własnie ma 37 stopni trzeba podać
Biedna Liwka

Stary 2013-11-18, 17:36   #1406
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

wiecie, że moja szwagierka bierze paracetamol na ból piersi?! i twierdzi że jej to pomaga a bolą ją dlatego że ma dużo pokarmu i nie odciąga laktatorem i dlatego ją bolą, w ogóle wymyśliła że już nie chce karmić piersią "bo nie" . mi się wydaje że bardziej chodziło o to że jej dziecko się już znudziło i zobaczyła że my mamy z butelką "wygodniej" bo nam dłużej śpi, ale jak powiedzieliśmy że mała nam wczoraj nie spała ponad 6 godzin to już zadowolona nie była i stwierdziła że co ona by z tym dzieckiem zrobili wkurzyła mnie bo dobrze wie że ja bym chciała samą piersią karmić a nie mogę to sie mnie jeszcze dopytuje
Ta Twoja szwagierka co rusz ma jakieś pomysły..
Cytat:

Ja się nie odważyłam do tej pory..raczej pierwszy raz odważę się po 6 tygodniach, jak będę planowała bunga bunga
Cytat:
Super wyglądasz!
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Już widzę że maomami napisała to co ja miałam zamiar

Cytat:
A myślałaś kiedyś o przeprowadzce do większego miasta? Czy jednak nadal pozostałabyś na wsi?

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
i masz ogródek

Biedna..
Cytat:
Zazdroszcze ilosci mleka

Ja bylam nacinana wiec tym bardziej powinnam zobaczyc jak to wyglada :P

Na podpaski przerzucilam sie po powrocie ze szpitala

Tez sie szczepien boje

Aaa w sumie z tym mlekiem logiczne, zobaczymy jak to bedzie u nas bo chyba przestaniemy dawac jej Bebiko tylko to AR

Nie rozumiem mojego dziecka, jak tak to je cyca, mm i sie najesc nie moze a teraz dalam jej cycka i to z jednego i usnela mi na rekach i wyglada na to ze sie najadla co mnie dziwi, czyzby moja mleczarnia sie poprawila?

Ja dopiero dziś z podpaskami..
Podobno z czasem jakość mleka jest lepsza.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Czy jeszcze bierzecie takie witaminy jak prenatal?Czy tylko się je brało w ciąży i po ciąży już koniec?
Stary 2013-11-18, 17:36   #1407
nasturcja7667
Zadomowienie

Dzięki Dziewczyny za wszystkie słowa pocieszenia!

Maomami zazdroszczę Ci!

Powoli się ogarniam i przestawiam na rytm co 3h Ciężko mi idzie, bo najchętniej spałabym wtedy, co Miłunio

Wizytę mamy pojutrze, w dodatku mąż ma w ten sam dzień wyrywanie dwóch zębów pod narkozą, i Teść musi przyjechać zawieźć jego na zabieg, odebrać i potem mnie na wizytę z Miłkiem zawieźć. Będzie dzień świra

Te, które jeszcze nie urodziły- cieszcie się końcówką ciąży Ja np. nagrałam serce Miłosza na ostatnim ktg jakie miałam wykonanywane Mam sobie w telefoniku
Serio: zjedzcie coś dobrego, weźcie kąpiel, zróbcie sobie spa. Potem się nie da tego szybko zrobić- nie dlatego, że dzieć ryczy, ale dlatego, że kp, połóg, nadwrażliwość na kosmetyki [przynajmniej u mnie. HOrmony jak "schodzą" to gorzej niż jak w ciąży ].
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 17:36   #1408
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Cześć

spokojnie zagoi się i będzie wyglądać normalnie
ja miałam problem z utrzymaniem siku gdzieś do ok miesiąca po porodzie, potem samo przeszło. Nie ćwiczyłam nic, po prostu normalnie funkcjonowałam
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 17:37   #1409
kyte
Wtajemniczenie

Jak ubieracie swoje maluszki na dwór ?kombinezon i czapeczka i do tego kocyk? Macie jakieś szaliczki pod kombinezon?
Stary 2013-11-18, 17:38   #1410
niunia_20
Rozeznanie

Troche mnie nie było i musiałam nadrobić ponad 25 stron... ale pędzicie...
Oczywiście ogromne GRATULACJE dla
Dizi
Miki
Basia
Antibia
Madzik
Adoosienka
Karina
Lilith
Motylek
Weronisiek

jeżeli kogoś pominęłam to nieświadomie i również gratuluję

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości