Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 16:21   #481
anulka3999
Rozeznanie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Biedna

Ja dostałam zwolnienie do 13 grudnia, a wizytę mam 16 więc akurat.

Byłam dziś w pracy ze zwolnieniem to mi się aż troszkę zatęskniło :P ale tylko chwilowo hihi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ale długo dostałaś L4, u mnie lekarz na 2 tyg wypisuje...
a dlaczego masz L4 ? sorki ale chyba niedoczytałam.

Edytowane przez anulka3999
Czas edycji: 2013-11-18 o 16:23
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:31   #482
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
U mnie lekarka zawsze na msc wypisuje i tak już do końca ciąży.
L4 dostałam od razu na pierwszej wizycie, jak to lekarka powiedzkała ciąża bliźniacza jest wysokiego ryzyka i nie chciała ryzykować.
No i do tego dochodzi praca.... po 11h, ciągle na nogach.
Nawet nie zapytała czy chce zwolnienie , wystawiła i już.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-11-18 o 16:32
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:38   #483
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
U mnie lekarka zawsze na msc wypisuje i tak już do końca ciąży.
L4 dostałam od razu na pierwszej wizycie, jak to lekarka powiedzkała ciąża bliźniacza jest wysokiego ryzyka i nie chciała ryzykować.
No i do tego dochodzi praca.... po 11h, ciągle na nogach.
Nawet nie zapytała czy chce zwolnienie , wystawiła i już.

a no tak, warunki pracy i faktycznie ciaza bliźniacza, nie ma przelewek
ja dzis tez zaniosłam L4, ale jakoś nie tesknie za pracą narazie...
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:41   #484
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
przepieprzyłam zupę
Jak ty cos napiszesz :P i jak bylo ????
Stary 2013-11-18, 16:41   #485
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość

dziewczyny, a czy Wy wiecie że nam przysługuje za darmo położna? w sensie że bodajże po 20 tyg wpada do nas raz na jakiś czas wybrana położna, pogadać, zobacazyc czy wszystko gra, i potem, co istotniejsze, po porodzie tez wpadnie i pomoże coś tam doradzi, odpowie na pytania ?
ja sie dowiedziałam w szpitalu, jak podeszła do mnie jedna z nich i spytała czy bym jej nie chciała. Sympatyczna babka, ja osobiście nie mam rozeznania w położnch a w mojej okolicy fora kulawe i puste więc się nie dowiem wiele, wypełniłam świstek, jak bedzie fajna to może sobie ją opłacę żeby ze mną przyszła rodzić... zawsze to fajniej jak znajoma położna jest, no nie
jesli jestescie zainteresowane to mysle ze w przychodniach powinny być te świstki do wypełnienia i tam mówią jakie położne mają na nfz wizyty. Ja czekam aż Tereska do mnie wpadnie na kawę zasypę ją pytaniami
O tym, że przychodzi przed porodem to nie wiedziałam, ale wiem, że trzeba sobie wybrać jakąś położną po porodzie... My akurat chcemy się zapisać do szkoły rodzenia na nfz, a warunkiem zapisu jest właśnie wybór położnej z tej przychodni...
Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Zaczełam czytać wczoraj tego słynnego Greya ale jakoś nie powala mnie na kolana, jestem już dawno w połowie, może dziś skończę.
Ja przeczytałam, ale jakoś też mnie nie powalił
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:43   #486
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też gin wystawia zwolnienia na cały miesiąc i nie trzeba się specjalnie prosić, zawsze na wizycie pyta się czy nie potrzebuję L4
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:46   #487
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
A mam sporo książek na pdfie, jaka tematyka cie interesuje? Mnie akurat Grey wciągnął prócz 2 części
Wiesz co ja lubię różności, no oprócz fantastyki Także jak masz to z chęcią bym o kilka poprosiła
Cytat:
mam na pdf "Poradnik pozytywnego myślenia"
"Alef"
"11 minut"
posyłam Wam mojego meila na priv
Stary 2013-11-18, 16:46   #488
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Też go męczę i nie mogę skończyć
Ja tez nie skonczylam 3 czesci potem tontakie bla blabla ..... bla bla bla.....
Stary 2013-11-18, 16:50   #489
VwVampirka
Zakorzenienie

Jej, ale lecicie...
odpiszę w częściach, bo nadrobiłam tylko połowę...

A w międzyczasie zjadłam obiad TŻ-ta Zrobiłam rybkę, ale takim trochę innym sposobem... była tak pyszna, że nie mogłam się powstrzymać... wczoraj robiłam tą sama w panierce i wyszła taka nie bardzo, sucha i bez smaku, a dziś natarłam ją cytryną, potem sól, pieprz, trochę mąki i na patelnię... no i nie rozmrażałam ją do końca, tylko tak trochę, by zmyć lód z wierzchu...

no i teraz będę musiała gotować 2 obiad
Zrobię kluski śląskie, to może mi daruje (i nie przyznam się, że tym razem rybka była dobra)

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
mam pytanko do dziewczyn które mają wadę wzroku: w którym tygodniu należałoby odwiedzić okulistę? Ja mam w sumie niewielką wadę, bo -1,0, no ale czytałam że należałoby przebadać dno oka?
Ja chyba na dniach się zarejestruję, bo mam problem. Wzrok bardzo mi się pogorszył w ciągu kilku dni... Parę miesięcy temu miałam problem ze skurczem akomodacji, miałam też minusa, ale przez ten skurcz nie szło ustalić jak dużego... (badanie wtedy wykazywało -3, ale po kropelkach -0,5). Dzisiaj chyba znowu widzę jak przy tamtym -3... od paru dni robię ćwiczenia na akomodację, ale nie pomagają
No i mam też nadwrażliwość oczu...

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
W sobotę wybrałam się na zakupy z Ziutem, na stoisku z owocami zobaczyłam moje ulubione granaty, wiec biorę dwa, a Ziut na to:
- mamo co to za dziwna cebula,
- to nie cebula, to granat, taki owoc, pamiętasz jak jadłeś słodkie czerwone kuleczki?
- mamo ale po co Ci bomba? myślałam że pęknę ze śmiechu, ale musiałam się powstrzymać...
- jak będziesz niegrzeczny to Ciebie wysadzę, będzie eksplozja, bum;
- to ja będę już grzeczny.
Po zakupach pojechałam do tesciowej, a ona z progu do Ziuta że kłopotu narobiła bo jakiś papier szwagrowi wywaliła, a jemu to jest teraz potrzebne. Ziut stoi, i pyta sie babci:
- to byłaś niegrzeczna babciu, tak?;
- no tak troszkę - odpowiada babcia;
a Ziut do mnie:
- mamo dawaj ten granat, trzeba babcię wysadzić bo była niegrzeczna...

mina teściowej, Tż i innych domowników... bezcenna, ja nie wiedziałam jak to wszystko wytłumaczyć, płakałam ze śmiechu, jak wszystkim wszystko opowiedziałam to śmiechu było co nie miara

potwierdzam, jest niemożliwy, czasami do granic wytrzymałości

ja w ogóle mam do tego podejście jak do fizjologii, chodzi mi o poród, jakikolwiek by nie był to zawsze czysta fizjologia
Padłam jak czytałam o tych granatach

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:51   #490
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
A co do książek to polecam "Tańcząc na rozbitym szkle" - autor: Ka Hancock,znalazłam ją na internecie i musiałam kupić. Podczas czytania kilka razy łzy mi same poleciały,książka jest cudowna
I jeszcze polecam książki Doroty Terakowskiej - "Tam gdzie spadają anioły",przeczytałam ją migiem ... też jest cudowna oraz " Poczwarka" . Całkiem inne spojrzenie na świat ...
Slyszalam o poczwarce ze jest cudowna kusi mnie bardzo
Stary 2013-11-18, 16:51   #491
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Jak ty cos napiszesz :P i jak bylo ????
Dolałam wody trochę i w miarę wyszło z pieprzem za to znów soli mało było Jakoś nie mam dziś dnia do gotowania... Echhhh
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 17:10   #492
Ramona_85
Zakorzenienie

zaraz będę znowu dzwonić do endo siedzę jak na szpilkach ...

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

dodzwoniłam się
mam zostać na tej dawce co jestem
Stary 2013-11-18, 17:19   #493
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

pomarańczka - fajnie ze w końc trafił się ktos konkreniejszy, oby się sprawdziła

kaorlak - żeby olejowanie włosów było skuteczne to trzeba niejako ocenić porowatość włosa ale to nie jest łatwe. Dlatego możesz raz spróbować dwóch sposobów, i zobaczyć po którym efekt będzie lepsiejszy:
1) na suche włosy nałożyć olejek i pod ciepły turban
2)na wilgotne (zmoczone, odsączone) włost nałożyć olejek i pod ciepły turban

ewentualnie foliowy czepek +czapka i albo na noc zostawić albo pochodzić z tym w dniu wolnym kilka godzin.
potem umyć (może być dwukrotnie) szamponem, wg uznania możesz użyć potem odżywki jak zawsze.
to co opisuję tyczy się ogólnie olejowania jakimi kolwiek olejkami. Rossmanowskiego na włosy jeszcze nie testowałam.

lolitka - szkoda że cię poszarpało;/ widać to nie jest mix dla ciebie

meaniaa- tak, po tym jak wybierzesz to pierwszy raz wpadnie po 20 tyg tak na pogadanke, na zmierzenie ciśnienia itp ( nie wiem bo jeszcze u mnie nie byla). przed porodem jest mało co, może dwa razy, po porodzie kilka wizyt.

jestem pewna że przed też bo mówiła mi to i ta położna i dziewczyny z sali. Po prostu przed porodem te wizyty może nie są tak konieczne? nie wiem ale jak zadzwoni to ją zaproszę żeby ją bliżej poznać.
Ma zadzwonić po 20 tyg.
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 17:19   #494
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Kochane!
Byłam dzisiaj u lekarza z moim nieszczęsnym okiem i jest wirusowe zapalenie spojówek Nie mam pojęcia skąd to g.... się wzięło Dostałam krople do oka z antybiotykiem, ale lekarka powiedziała, że mam się nie bać bo to ma tylko działanie miejscowe, więc lek jest bezpieczny dla Dzidzi

Moje Maleństwo się rozszalało i czuję je już codziennie, zwłaszcza wieczorem jest bardzo aktywne Przynajmniej wiem, że wszystko u niego w porządku
Jesteś osłabiona ciążą i wszystko z nikąd może się przyczepić... ja kiedyś tak sobie oko zatarłam świeczką na cmentarzu... jakiś czas potem coś mi zaczęło na nim rosnąć... to też było po święcie zmarłych... lekarka tłumaczyła mi, że prawdopodobnie zapalałam świeczki, przestawiałam znicze na grobach, a potem musiałam się dotknąć w okolicach oka, np. przy odgarnianiu włosów z czoła... u Ciebie mogło być podobnie...

Jej, jak fajnie, że już masz tą "kontrolę" nad maleństwem

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
coodmalina mam nadzieje ze babcia cala historia super

Ja powizycie u giekologa nawet ok tylko ona taka zimna jest nic cieplego i milego jeszcze mi nie powiedziala ;( mowie ze mam zgage i kwasy zoladkowe mi sie cofaja to ona do mnie zero slodyszy i lekko strawna dieta mowie ze malo jem slodkiego raz na jakis czas a ona powiedzialm zero slodyczy ;(
Wrrrr tak służbistka tu recepta tu badania i tyle ;( a i skierowanie do internisty z tym węzłem chłonnym wiec jutro pojade i troche chyba tam posiedze ;(
Wyniki mam dobre przytlam 1,5 kg w 3 tygodnie ale to po sniadaniu wiec nie ma zle
Co robicie na drugie dania ???? Bo mam jeszcze zupke ogórkowa

Ja chce rodzic z męzem a bardzo chce rodzic w wodzie takie marzenia
Zepsypuła mi nastruj ta ginka ;( wrrrr
A próbowałaś pić mleko? podobno pomaga...

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
przepieprzyłam zupę
Podobno przepieprza się zupy jak wiesz czego brakuje

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny rozmowa z dziewczyną która mogłaby u mnie pracować wyszła ok, jest kumata, Słucha, Sensownie mówi, ma przychodzić do końca tygodnia żeby ją sprawdzić i zobaczymy, trzymajcie kcuki bo wtedy jak będę mogła komuś zostawic gabinet na kilka miesięcy to będę spokojniejsza i przynajmniej mnie trochę odciazy;-)
To super

Cytat:
Dziewczyny czy używałyście tego olejku rossmanowskiego na włosy? Jaka jest procedura takiego olejowania? Jestem w tym temacie zielona, a muszę coś zrobić z włosami, bo są suche i bez połysku.
Ogólnie olejowanie polega na tym, że wciera się olejek we włosy przed myciem na min. pół godz. a potem myje łagodnym szamponem. Ja mam też olejek z gliss kura. Daję go po myciu na suche włosy: 2-3 kropelki i to wcieram. O tym rossmanowym olejku nie słyszałam...

Oscar Wilde
Stary 2013-11-18, 17:20   #495
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
dzięki anulka
Ale najadłam się tą zupą porową mmm ...
A teraz sobie leże i czytam opinie szpitali na stronie www.gdzierodzic.info
O matko... szpital w którym mam rodzić, nie ma chyba ani jednej dobrej opinii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2013-11-18, 17:40   #496
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
O matko... szpital w którym mam rodzić, nie ma chyba ani jednej dobrej opinii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W szpitalu, w którym chce rodzić są różne opinie....
I złe i dobre....
Ale widzę że komentarze są na bieżąco dodawane, więc pewnie do maja się jeszcze coś pojaw.

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-11-18, 17:48   #497
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

Ogólnie olejowanie polega na tym, że wciera się olejek we włosy przed myciem na min. pół godz. a potem myje łagodnym szamponem. Ja mam też olejek z gliss kura. Daję go po myciu na suche włosy: 2-3 kropelki i to wcieram. O tym rossmanowym olejku nie słyszałam...
ja słyszałam, że dziewczyny smarują włosy tym olejkiem Alterra, do skóry
ja smaruję kokosowym, wcześniej arganowym, efekty po 6 miesiącach mnie zadowalają, zwłaszcza przy mojej przypadłości, to naprawdę mam więcej włosów i nie sa tak po długości połamane, plus dużo "baby hair"

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
mój to w ogóle bez komentarza, zd 0%, cc 30%, ck 29%
Stary 2013-11-18, 17:50   #498
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy zamierzacie rodzić z partnerami ??
Ja bym chciała rodzić z Mężem, ale nie ma na to szans, bo w planach jest CC. Pierwszy poród miał być rodzinny, ale po 8h poród zakończył się CC

Cytat:
Cześć Kochane!
Byłam dzisiaj u lekarza z moim nieszczęsnym okiem i jest wirusowe zapalenie spojówek Nie mam pojęcia skąd to g.... się wzięło Dostałam krople do oka z antybiotykiem, ale lekarka powiedziała, że mam się nie bać bo to ma tylko działanie miejscowe, więc lek jest bezpieczny dla Dzidzi
Rozumiem co czujesz. W pierwszej ciąży miałam zapalenie woreczka łzowego i byłam 2 tygodnie na antybiotyku miejscowym. Do tego byłam strasznie zapuchnięta Na szczęście z Kubusiem wszystko ok

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
mam to samo, śledzi jem tony, zawsze lubiłam ale teraz szczególnie mi podchodzą, tak samo jak ogórki i kapusta kiszona
Moja ciotka w obu ciążach z córkami namiętnie jadła śledzie
Świetnego masz tego Ziuta Mój ostatnio wymyślił, że mamusia ma w brzuszku siostrzyczkę, a On ma w brzuszku braciszka Mam nadzieje, że nie opowiada takich rzeczy w przedszkolu
Wczoraj, jak skradłam Mu dwa plasterki banana z talerza to się zapytał, czy Dzidzia jest głodna

Ja swoje CC bardzo dobrze wspominam Po zejściu znieczulenia nie przyjęłam żadnej tabletki przeciwbólowej - nie było takiej potrzeby. Niełatwe było pierwsze wstanie, ale to bardziej psychiczna bariera niż ból. Po zdjęciu szwów, które dość ciągnęły, biegałam, jak szalona Trzeba tylko pamiętać, że jednak to operacja i odporność leci na łeb na szyję - mnie przewiało i gorączkowałam dwa dni, ale to moja głupota. Podsumowując, "nie taki diabeł straszny"... jak któraś tu słusznie zauważyła
Wiadomo, że poród SN jest najlepszy dla kobiety i dziecka, jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań, ale czasami trzeba wybrać mniejsze zło i wtedy CC okazuje się tym lepszym wyjściem i nie jest to koniec świata A rana jest bardzo dyskretna i u mnie praktycznie niewidoczna. Niektóre kobiety, które bronią się przed nacięciem, mają większe i bardziej bolesne rany po pęknięciu Broń Boże, nie namawiam nikogo na CC, bo to nie kwestia dobrowolnego wyboru, ale jeśli potoczy się tak i będzie wskazanie do tego CC to należy podejść spokojnie - to też jest do przejścia

Mnie chyba coś bierze - fatalnie się dziś czuję. Odporność mi spadła, bo znowu mam opryszczkę - już druga w tej ciąży Do tego zahaczyłam dziś o kanapę i runęłam, jak długa na biodro Teraz mnie boli brzuch i nie wiem czy od upadku, czy bardziej od stresu po nim
Przespałam dziś pół dnia i śniła i się Seleniti - dzwoniła do mnie po przepis na ciasto

Cieszę się ze wszystkich udanych dziś wizyt i gratuluję nowych tygodni, a zwłaszcza tych z 'dwójką' na przodzie

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-11-18 o 17:52
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:02   #499
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Broń Boże, nie namawiam nikogo na CC, bo to nie kwestia dobrowolnego wyboru, ale jeśli potoczy się tak i będzie wskazanie do tego CC to należy podejść spokojnie - to też jest do przejścia
Moja siostra miała dwie CC, po drugiej już chodziła, bo przynieśli jej małą, a na domiar złego miała straszny kaszel, jeszcze większy ból, bo przy kaszlu napinał się brzuch. Od razu miała powiedziane, że będzie cc - miała gestozę, do tego szewek zakładany, przeszła niezły hardcore. Ale ona to jest odporna na ból, to nie wiem, co będzie ze mną, jak ja mdleję przy głupiej igle
Przy tej gestozie jeszcze była popuchnięta, nawet kłucie wenflonu ja bolało, jak zobaczyłam te sińce na oddziale to musiałam wyjść, bo słabo mi się tam zrobiło
Stary 2013-11-18, 18:03   #500
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
ja noszę na przemian, raz okulary, raz soczewki (mam takie miesięczne), ale teraz jakoś nie mogę za długo ich nosić bo czuję takie kłucie w oczach, pomimo używania kropelek, czytałam że tak może być w ciąży. A tobie nie przeszkadzają soczewki w oczkach :
Też mam miesięczne. Używam trochę dłużej niż miesiąc i tak pod koniec już je czuję, takie suche oko. Jak za długo nosze to też je czuje, ale mi to nie przeszkadza. Jednak w styczniu idę po okulary, bo to wygodniej tzn. Mam w domu okulary ale to takie domowe to kłucie możesz mieć właśnie z suchego oka.
Ja wolę szkła kontaktowe bo w lecie okulary przeciwsłoneczne można ubrać, a w zimie nie parują jak wchodzi się do ciepłego pomieszczenia

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
nikusia

light limara - ja jestem jeszcze ślepsza

dziewczyny, a czy Wy wiecie że nam przysługuje za darmo położna? w sensie że bodajże po 20 tyg wpada do nas raz na jakiś czas wybrana położna, pogadać, zobacazyc czy wszystko gra, i potem, co istotniejsze, po porodzie tez wpadnie i pomoże coś tam doradzi, odpowie na pytania ?
ja sie dowiedziałam w szpitalu, jak podeszła do mnie jedna z nich i spytała czy bym jej nie chciała. Sympatyczna babka, ja osobiście nie mam rozeznania w położnch a w mojej okolicy fora kulawe i puste więc się nie dowiem wiele, wypełniłam świstek, jak bedzie fajna to może sobie ją opłacę żeby ze mną przyszła rodzić... zawsze to fajniej jak znajoma położna jest, no nie
jesli jestescie zainteresowane to mysle ze w przychodniach powinny być te świstki do wypełnienia i tam mówią jakie położne mają na nfz wizyty. Ja czekam aż Tereska do mnie wpadnie na kawę zasypę ją pytaniami
:
Nie wierzę, że jesteś ślepsza

U mojej siostry raz była położna.

Asia27100 mamy w naszej mieścinie jakieś położne. Słyszałaś coś?

Cytat:
mam na pdf "Poradnik pozytywnego myślenia"
"Alef"
"11 minut"
Ja wczoraj ściągnęłam 50 twarzy Graya
Muszę zobaczyć co tutaj polecasz. Pamiętnik oglądałam... w sumie to dla aktora

------
Coś mnie cały dzień ciągnie tak dziwnie w podbrzuszu, rozciaga się chyba macica.
W ogóle jutro zaczynam 18 tc, co chyba daje początek 5 miesiąca

Co do włosów to ja używam tylko Maseczkę WAX jak dla mnie rewelacja. Olejowałam też oliwką altera, ale to było męczące i denerwowały mnie takie tłuste włosy na wizażu jest pełno wskazówek co do olejowania włosów. Ja nie mam cierpliwości do pielęgnacji
----
Co do porodu i tż to spróbuje go tam nie być niech widzi co narobił, oj będę się wyżywać i to tak bezkarnie w ogóle jeszcze jedno się nie urodziło, a już mi mówił ostatnio że chce drugie...

paulka widzę, że jutro masz prenatalne. Mam nadzieję, że wrzucisz zdjęcie bliźniaków

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2013-11-18 o 18:09
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:10   #501
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to są jedynie 2 fatalne opinie, a reszta nawet dobra. W sumie to trochę się uspokoiłam, bo do tej pory, to słyszałam cuda o tym szpitalu, jak kumpela rodziła (w innym szpitalu), to na sali obok leżała pielęgniarka z tego mojego szpitala i mimo, że miałaby tam znajomości, to wolała rodzić 40 km od domu... Ale po datach opinii widzę, że tragicznie było parę lat temu, od 2012-2013 roku opinie są raczej pozytywne... może się odmieniło

Oscar Wilde
Stary 2013-11-18, 18:13   #502
Seleniti
Zadomowienie

Magdi haha nieźle, nieźle chociaż tyle, że to nie były jakieś koszmary oj uważaj na siebie bardzo możliwe, że to przez stres, bo przecież wciąż się myśli czy nie zaszkodziło się dzidzi jak możesz to poleż sobie troszkę

Wróciłam
Jestem niezadowolona i niepocieszona pani stomatolog powiedziała, że bez znieczulenia się nie obejdzie, bo niestety to może być bardzo bolesne i nieciekawie to wszystko wygląda, ale na tym koniec, bo musi mieć pisemne zaświadczenie, od mojej ginki, czy nie ma przeciwwskazań, żeby mi je podać więc pojechałam na darmo ehhh, tyle szczęścia, że chociaż jest b.sympatyczna, ciekawe jak boruje już byłam nastawiona psychicznie a tu ...
Nie rozumiem tego... Równie dobrze sama mogłabym podpisać jakiś świstek, że chce znieczulenie na własną odpowiedzialność, bo ja nie widzę różnicy. Chyba dobrze myślę nie? Spotkała się, któraś z Was z czymś takim?

Edytowane przez Seleniti
Czas edycji: 2013-11-18 o 18:17
Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:24   #503
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość

Nie rozumiem tego... Równie dobrze sama mogłabym podpisać jakiś świstek, że chce znieczulenie na własną odpowiedzialność, bo ja nie widzę różnicy. Chyba dobrze myślę nie? Spotkała się, któraś z Was z czymś takim?
moja dentystka w ogóle nie chciała mi dać znieczulenia, powiedziała, że labo bez, albo po ciąży, ehh....
Stary 2013-11-18, 18:29   #504
VwVampirka
Zakorzenienie

Na stronie ze szpitalami, którą podałyście, jest bardzo fajnie opisany poród naturalny... http://www.gdzierodzic.info/artykul/23
Mi dużo spraw się rozjaśniło

Oscar Wilde
Stary 2013-11-18, 18:30   #505
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

paulka widzę, że jutro masz prenatalne. Mam nadzieję, że wrzucisz zdjęcie bliźniaków
Oczywiście, że wstawię o 7.45 mam usg, pewnie będzie opóźnienie bo pan doktor zawsze się spóźnia....
Pewnie jajko będę znosić pod gabinetem, dobrze że tż ze mną idzie

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-11-18, 18:31   #506
lolitka888
Rozeznanie

Dziękuje Mamusie za pocieszenie po modłach

Tak sobie przeglądam allegro i wpadły mi na oczy te poduszki rogal do spania lub karmienia. Macie taką?Co sądzicie?

P.S. Robi Wam się czasem taka twarda macica? Czy to jest wlasnie to "twardnienie brzucha"? I czy to źle? Żadnych nieprzyjemnych dolegliwości przy tym nie czuje..tylko takie wlasnie jak leże że wysoko mam macice,jakby taką twardą kulke.

Widziałyście to?Szczególnie Mamusie Bliźniakowe<Serce>
http://kobieta.onet.pl/dziecko/blizn...urodzily/kle18

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-11-18 o 18:37
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:35   #507
meniaa94
Wtajemniczenie

Tą stronkę usłyszałam właśnie podczas oglądania programu " O matko! " ta co prowadzi ten swój program " Wiem co jem ".

Eh ale się najadłam mandarynkami ... i do tego wypiłam kakao
Stary 2013-11-18, 18:42   #508
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
P.S. Robi Wam się czasem taka twarda macica? Czy to jest wlasnie to "twardnienie brzucha"? I czy to źle? Żadnych nieprzyjemnych dolegliwości przy tym nie czuje..tylko takie wlasnie jak leże że wysoko mam macice,jakby taką twardą kulke.
Czytałam o tym że tak macica właśnie przygotowuje się do porodu

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:42   #509
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Dziękuje Mamusie za pocieszenie po modłach

Tak sobie przeglądam allegro i wpadły mi na oczy te poduszki rogal do spania lub karmienia. Macie taką?Co sądzicie?

Widziałyście to?Szczególnie Mamusie Bliźniakowe<Serce>
http://kobieta.onet.pl/dziecko/blizn...urodzily/kle18
Ja kupiłam tego rogala do spania i niestety jestem trochę zawiedziona.. źle mi się w nim śpi w nocy. Cały czas mnie wkurza, że nie mam miejsca, żeby się przeciągnać, a w środku nocy budzę się OBOK rogala z KOŁDRĄ MIEDZY NOGAMI!!! Czy ktoś mi to wytłumaczy? Nadal mam nadzieję, ze rogal przyda się przy większym brzuszku, żeby odciążyć plecy no i może do karmienia będzie wygodny?
Stary 2013-11-18, 18:42   #510
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, że wstawię o 7.45 mam usg, pewnie będzie opóźnienie bo pan doktor zawsze się spóźnia....
Pewnie jajko będę znosić pod gabinetem, dobrze że tż ze mną idzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości