|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
Cytat:
![]() a ty masz już potwierdzoną płeć dziecka czy tak próbujesz siłą woli zmusić je, aby się okazało gabrysią?
|
|
#572 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
asia w 13 tygodniu byłam na prenetalnym i ginekolog powiedział,że jak zauważy płeć i jak da radę to mi powie,ale żebym się nie nastawiała bo te usg nie jest od tego,żeby szukać płci dziecka ... a czasem jest jeszcze nie widoczna, więc leżałam sobie i nie myślałam o tym,że mi powie cokolwiek o płci ...
Ale mówi do mnie,że jakie mam przeczucia co do płci dziecka,a ja mu na to,że myślałam,że to dziewczynka bo miałam taką ochotę ciągle na mentosy owocowe i winogrona od początku ciąży,zawsze mentosy musiałam mieć przy sobie ![]() A on mówi,że dobre przeczucia miałam bo widzi "łechtaczkę" czyli będzie córa ... i jeszcze na usg pokazywał mi jakieś dwie kreseczki malutkie. Nie wiem jak on to rozpoznał ... Wiesz nie nastawiam się na 100 % ale mam nadzieję,że Gabrysi już 'siusiak' nie wyrośnie bo kupiłam kilka sukienek i różowe body
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
no to trzymam kciuki za gabrysię
swoja drogą, ładnę, zwyczajne polskie imię.lubię słyszeć, że ktoś nazywa takimi zwyczajnymi iminami dziecko. w gąszczu julek, oliwek, kacprów i kubusiów oraz w drugą stronę: franciszków, zoś i marysi, wydaje mi się że ludzie zapomnieli o takich zwyczajnym imionach jak np. sławek, mariusz, jarek, arek, kasia..... może moda wróci
|
#574 |
|
Wtajemniczenie
|
asia dziękuję
![]() No my chcieliśmy z narzeczonym nazwać Julka,ale za dużo Julek dookoła jest ... a Gabriela od dawna mi się podobała i musiałam go kilka dni pomęczyć żeby przekonać,że te imię jest ładne . Powiedziałam,że mam więcej do gadania i tyle ![]() A co do imienia to pasuje i do małej dziewczynki i do dojrzałej kobiety więc dlatego jest ładne,a dla chłopaka chcieliśmy dać Sebastian
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
mój brat ma sebastiana
![]() zreszta moje rodzeństwo raczej dawało klasyczne imiona, no może pomijając maksymiliana (no on nie mógł się nazywać inaczej :P ) i oliwke (no ale tu już nie wybór rodziców, ale małej pasuje, mówią na nią ola)
|
#576 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć piękna
z tego co pamiętam to ty jesteś z Sosnowca nie ? bo nie czytałam/słyszałam za dobrych opinii o sosnowieckiej porodówce Cytat:
na innym wątku jedna z dziewczyn dodała zdjęcia narządów maleństw w 13tygodniu, są prawie identyczne dziewczynka też ma jakby penisa, tyle, że przez całość leci tak jakby pasek ![]() Cytat:
niestety żadne imię męskie mi się nie podoba ...dlatego liczę że będzie dziewucha
|
|
#577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
Bo ja mam wybraną w moim rodzinnym mieście, nie mam zamiaru zmieniać, do przychodni chodze tam, gdzie chodziłam, bo mam super rodzinną, dziecko też tam zapiszę. A to jest przymus, że pielęgniarkę i połozną musze wybrać z okolicy ? |
||
|
|
|
#578 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwka też mi się podoba ale jest w rodzinie już także odpadła ... i Maja mi się podobało,ale padło na Gabrychę bo one wszystkie są takie żywe jakie tylko znam
Carmenaa_88 ... hm żebym miała na zdjęciu to bym pokazała,ale mam nagrane to na płytce i jeszcze lekarz najeżdżał myszką i mi pokazywał,takie dwie cieniutkie i malutkie kreseczki i stwierdził,że to łechtaczka .
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak mam z dziewczynką. wolałabym chłopca, bo kompletnie nie mam pomysłu na imie dla dziewczynki, a propozycja tżta zdecydowanie bardziej mu odpowiada niż mi.....
|
#580 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki, witam się w nowym wątku
![]() Wasze tempo jest zastraszające! ![]() Byłam dziś na USG, fasolka ma już 8 cm, jestem (według tego usg) w 13t6d, a termin przesunął mi się na 20 maja i tą właśnie datę wpisali mi do karty ciąży. Pzezierność ok, kość nosowa widoczna, krew na test papp-a pobrana. Objawy typowe dla pierwszych miesięcy mam już za sobą, ale żeby nie było zbyt miło, dopadło mnie jakieś wstrętne przeziębienie ![]() Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko, jest mi trochę przykro, że nie mogę uczestniczyć w wątku tak jakbym chciała i zżyć się z wami bardziej ![]() Siła wyższa. |
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Menia położną wybierz jeszcze w ciąży
co do lekarza rodzinnego dla dziecka ja wypisywałam deklarację jak szłam z małym na pierwsze szczepienie .Pallas Ril u mnie położna po porodzie była 4 razy i nie przychodzi patrzeć czy się dobrze zajmujesz (chociaż pewnie na to tez zwraca uwagę aby w razie czego zainterweniować że coś jest nie tak) ale bardziej przychodzi , aby na początku pomóc tzn, ogląda jak pępek się dziecku goi, udziela odpowiedzi na Twoje pytania odnośnie opieki czy połogu. Ja bym na Twoim miejscu zgodziła się na położną aby przychodziła , bo jednak popatrzy fachowym okiem na dziecko, podpowie itp. A babcie itp.owszem sa pomocne ale też najczęściej ja słyszałam „w moich czasach to inaczej się dbało o pępek” itd. Karolak ja w szpitalu nie wypisywałam deklaracji o lekarza rodzinnego to załatwiałam przy szczepieniu. W szpitalu podawałam tylko do jakiej przychodni zamierzam chodzić. Ramona nie wierzę w to że „na początku jak rośnie, to włosy, skóra, paznokcie rosną jak szalone, a potem leci wszystko w dół. “ Bo w pierwszej ciąży włosy, paznokcie rosły mi normalnie. I w ogóle nie miałam z niczym problemu ![]() Musisz się dopytać w przychodni bo moja szwagierka mieszka w innym mieście niż chodzi do lekarza i tam ma złożone deklaracje i dowiedziała się że połozna tak daleko nie jeździ i musi wybrać z miasta w którym mieszka. Ramona tu można poczytać o spaniu w ciąży http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/z...u-w-ciazy.html Vampirka jesteś w ciąży masz prawo objeść TŻ :P Kasiab co do przyprawiania to w ciąży tak jest , ja w poprzedniej ciągle robiłam wszystko za ostre albo za mdłe i potem TŻ przyprawiał już wszystko ![]() Magdi kochany też ten Twój synek ![]() Seleniti moim zdanie dobrze że wysyła Cię do gina po zaświadczenie bo potem to różnie może być. Ja teraz nie mogę spac na lewym boku bo potem wstaję z bolącym brzuchem. Mówiłam o tym lekarzowi to się zdziwił bo mówi że przeważnie jest na odwrót ![]() Lolitka ja nie miałam , bo poradziłam sobie inaczej Mamy taką dużą poduszkę z wełny barana i dawałam sobie ją obok siebie na nią jedną noge i o wiele lepiej mi się spało ![]() Carmena witaj ![]() Madziula za podjęcie decyzji ![]() Nitka super że wszysto po wizycie ok. i w miarę możliwości odzywaj się do Nas ![]() Szalone !! od 15 - 5 stron miałam do nadrobienia. Nadrobiłam odpisałam teraz idę spać
|
|
|
|
#582 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Moge się przyłaczyć.? ![]() Mam na imie Lilka , mam 21 lat, jestem z 9 tyg ciaży. Termin mam na 19. czerwca
tęsknie. nie ważne, czy jesteś jeden kilometr ode mnie, czy tysiąc kilometrów ode mnie... i tak tęsknie . Krzyś: http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png Nasze Maleństwo: http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png |
|
|
|
#583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie sie podoba Mateusz i Aleksander ![]() Gabrysie faktycznie żywe bardzo, moja koleżanka ma córkę z ADHD o tym imieniu, nie mam nerwów na ta dziewczynkę, zachowuje się karygodnie, byłam ostatnio w odwiedzinach, to pluła na mnie, śliniła mi ubranie, jak można tak rozpuścić dziecko ![]() znowuż inna znajoma też ma Gabi i też mały urwis, ale nie aż taki tym razem ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
Lojla witaj
zapraszamy ![]() Co do imion to ja już pisałam że jeżeli dziewczynka to mi się podoba Maja, Nikola, Lena i Zuzia . prawdopodobnie będzie Majka bo w pierwszej ciąży już o tym rozmawialiśmy. A dla chłopca nie mam typów :p Z Oskarem mieliśmy już problem , więc teraz będzie większy pewnie ![]() Lecę już spac :P wiem pisałam to w poprzednim poście Dobranoc dziewczyny
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
lecę kochane
obejrzę PPD do końca, mąż akurat wróci, położe się, bo już czuję wieczorną rewolucję w brzuchu
|
|
|
|
#586 |
|
Wtajemniczenie
|
A co do imion to z TŻ nie możemy dojść do porozumienia.
Ja chce dla dziewczynki Kaja lub Maja. A dla chłopca Alan lub Igor. A On chce Basie lub Marysie, a chłopca Karol lub Filip.
tęsknie. nie ważne, czy jesteś jeden kilometr ode mnie, czy tysiąc kilometrów ode mnie... i tak tęsknie . Krzyś: http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png Nasze Maleństwo: http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png |
|
|
|
#587 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja teraz raczej wolałabym spokojniejsze dziecko niż mój Iguś, jeden mały adhdowiec mi wystarczy U mnie Maja jako faworytka ![]() Cytat:
wiesz...wymienimy się jak coś Niki Cytat:
![]() Poza tym podoba mi się Liwia, ale mąż jakoś nie jest przekonany ![]() Cytat:
No i kolejna chętna na Maję dużo Was tu
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-11-18 o 23:04 |
||||
|
|
|
#588 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idę spać
|
||||
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, mój chce być przy porodzie coodmalina>> przeczytałam o twoim synku i granacie , hehe, no to babcia musiał mieć mine heheh nie kopiujemy całego linka tylko od http do 1 "http://babystrology.com......... .=1"] |
|
|
|
|
#590 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Ja już wstałam, jem śniadanko i ogarniam się na usg. Dziekuję za kciuki! Miłego Odezwę się po Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#591 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam się w 18 tc
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-11-19 o 06:47 |
|||||
|
|
|
#592 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewuszki, nei zdazylam Was nadrobic tak pedzicie. Ja nie wiem jak mamy maluchow daja rade tak aktywnie pisac, moj upierdliwiec nie daje mi chwili spokoju
Wlasnie usnal, pobudke mielismy o 2.30.Wczoraj mialam prenatalne, caly weekend bylam tak zdenerwowana ze az mialam klopoty z oddychaniem. Strasznie sie balam ze jedno z dzieci bedzie chore (nie wiem skad taki pomysl?). No ale wszytsko jest ok Dzieci sa wieksze niz z OM, maja po 8 cm (lekarz kazal mi isc na koniec 13 tyg, bo blizniaki mniejsze niz pojedyncze dzieci, bylam na 13t4d, a z usg maja juz 14t). Przeziernosc 1,8 i 1,9, serduszko 4 komorowe, kosc nosowa jest. Widzielismy pecherze moczowe, jelita, watroby Chyba w koncu pora zaczac sie cieszyc z ciazy bez stresu.A to co mi sie rzucilo w oczy co pisalyscie. Moj TZ byl przy porodzie, choc do ostaniej chwili nie bylam pewna czy to dobry pomysl. Dziekuje Bogu ze byl ze mna. Nie wyobrazam sobie tego strsu i bolu przezywac samej, nikt nie da takiego oparcia. Ktoras z Was pisala o herbatkach dla dzieci i wskazowkach mam, podpisuje sie pod tym obiema rekami. Ja od poczatku zwralam uwage na sklady roznych rzeczy i nie rozumiem, jak mozna polecac dla dzieci np te slodzone herbatki, a odradzac naturalne hebratki z suszu owocowego (wiadomo, kasa). Tak samo super soczki dla dzieci, co drugi z dodatkiem cukru. Powiem Wam, ze tesciowka mnie wczoraj tak wkurzyla, ze az sie poplakalam, Nie pamietam kiedy ktos mnie tak wyprowadzil z rownowagi. Ona siedziala z Malym jak pracowalam, teraz czasem korzstam z jej pomocy jak jestem w ciazy jak mam lekarza, badania, i Adas wtedy jezdzi do niej, albo ona przyjezdza do nas. Zaczyna sie zachowywac jakby to bylo jej dziecko, jak jest u nas to nawet sie dotknac do malego nie moge, jak Adas mnie bierze za reke zeby z nim pojsc to wyrywa mu raczke. A wczoraj powiedziala, ze teraz to ja powinnam duzo odpoczywac, wiec ona sie zajmie Adasiem i ma do niej przyjezdzac. Nie wytrzymalam, nerwowo i powiedzialam jej, ze to moje dziecko i ja bede decydowac kiedy bedzie do niej przyjezdzac, i ja bede decydowac kiedy mam odpoczywac. Bezczelna baba. I Adas jest idealny - dzieci na USG maja ta piekna glowe Adasia. Powiedzialam ze w tym wieku wszytskie wygladaja identycznie, to uslyszalam ze gadam glupoty. A poza tym lekarz zle nam robil usg (mam film na plycie), bo za "szybko to wszysko lata". Poinformowalam ja, ze to bylo badanie a nie seans filmowy. A, i najlepsze, nie jest istotne z maluszkami jest ok, straszne jest to ze nei znamy plci 10 razy o uslyszalam.Przepraszam, ze sie tak rozpisalam, ale juz nie mam sil, moj maz oczywiscie uwaza ze sie czepiam mamusi... A moze rzeczywiscie sie czepiam
|
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana
Paulka trzymam kciuki i czekam na wiesci Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Lolja do czerwca macie czas z wyborem
dojdziecie do porozumienia My dla syna wybraliśmy 2 tyg przed porodem imię ![]() Carmena to u mnie Oskar w brzuszku spokojny , a teraz nie posiedzi na miejscu , chyba że patrzy na bajkę lub je , śpi a tak to ciągle w ruchu. No to widzisz łączy Nas gust do tych samych imion :P Bo Oskar miał być Oskar lub Kacper i w sumie jest Oskar a na drugie ma Kacper ![]() Majkę wybraliśmy w pierwszej ciąży bo stawialiśmy na dziewczynkę ![]() Paulka za wizyte Light gratuluję 5 miesiąca !! ![]() Monika83 super że z dzieciakami wszystko OK. i że takie duże już ![]() Wcale się nie czepiasz , dobrze jej powiedziałaś , jest to Twoje dziecko i Ty decydujesz co i jak. Nie rozumiem kompletnie tego wyrywania rączki kiedy chce iść z Tobą. Przecież jakbyś była zmęczona to byś przecież poszła odpocząć, ale jak się dobrze czujesz to masz prawo pobawić się z synem. Niestety teściowe tak mają;/ może nie wszystkie ale ja Cię rozumiem bo jak wróciłam ze szpitala to moja przychodziła na dół i bez słowa zabierała mi Oskara na górę ,aż się wkurzyłam powiedziałam „NIE” i przez 2 m nie rozmawiałyśmy ze sobą. Tż powinien Cię wspierać a nie wmawiać że się czepiasz. Chociaż mój też tak ma , bo sam mówi że on się trochę głupio potem czuje bo z jednej strony żona a z drugiej matka. Witam sie z rana ![]() I kolejna noc super po przełożeniu łóżeczka w inne miejsce oby tak dalej ![]() Wczoraj bolał mnie brzuch jak na @ i szczerze się bałam że to zły znak i że zaraz zacznę krwawić. Nie wiem dlaczego ale jak tylko poczułam taki ból jak na @ to takie myśli miałam. Na szczęście nic takiego się nie stało.
|
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
witam nowa mamusie... PAULKA.kciuki sa bedzie ok. Musi byc. MONIA Super ze z maluchami ok. Zmykam na sniadanie! Milego dnia ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#596 | |||
|
Zakorzenienie
|
ooo, to tak jak i ja
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#597 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Wpadam się tylko przywitać, dzisiaj mnie czeka ciężki dzień. Misię czeka szczepienie i pewnie do końca dnia będzie bardzo marudzić. Pojedziemy zamówić Mężulowi torta na urodziny i kupić jakiś prezent. Nie mam żadnego pomysłu co Mu kupić ![]() Z okiem widzę, że już troszkę lepiej, więc lek chyba działa ![]() Hope dziękuję za rady odnośnie olejowania. Będę próbować A na obiad dzisiaj mamy gulasz wołowy z kaszą i buraczkami ![]() Miłego dnia!
|
|
#598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ładne imie Cytat:
Monika super, kochane bliźniaczki ![]() Paulka czekamy na wieści ![]() Nikki super, że nocki przesypiane Ja za to od 5 nie spie...Olin już dzis nei poszedł, chociaz miał ostatni raz. Pierwszy raz płakał wczoraj jak odbierałam, dzisiaj była straszna awantura, miał iść bym mogła porozmawiać z dyrektorką, w końcu Tż sam pojechał bo szkoda dziecko męczyc jak widać, że cierpi W ogóle widze zmianę stosunku pań do dzieci i do tego co mówią, nagle wszystkie wszystko jedzą, nie płaczą. Średnio w to wierzę...Tylko miałam dzis iść do zusu, chyba odpuszczę z Olim, w ogóle szok przeżyłam jak tam wczoraj weszłam, same nowe technologie, jakieś komputery, drzwi niby zwykłe jednoskrzydłowe same sie otwierają Masakra jak tam starsza osoba wejdzie to się zagubi, ja się zgubiłam i tak mi się siku chciało, że zrezygnowałam, bo nie byłam w stanie sie skupić co mam zrobić ![]() No to muszę sobie dzień dziś przeorganizować...
|
|
#599 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a zaparcia też mam :/ strasznie mnie męczą czasem ![]() ![]() Seleniti kiedy przenosisz się do TŻ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jakoś dla chłopca mam problem z wyborem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czekamy na wieści Cytat:
super, że z dzieciaczkami ok a teściową ustaw troche, bo nie może się za dużo wtrącać do Was ![]() Dzień dobry mamusie Ja dziś idę do laryngologa... A w ogóle jak to jest z wyborem przychodni dla dziecka? Bo ogólnie mój mąż ma u siebie w pracy opiekę medyczną i ja jestem też tam zapisana i najpewniej dziecko też tam zapiszemy (oczywiscie za opłatą) i teraz mam pytanie, czy mimo tego, że będzie miał opiekę tą z męża pracy to czy jeszcze musimy wybrać też zwykłą przychodnię? A jeśli chodzi o położną to wydaje mi się, że to bardzo fajna sprawa, że przychodzi do domu po urodzeniu dzidziusia. Ja np jestem zielona jeśli chodzi o takiego noworodka, a myślę, że ona na pewno coś poradzi jak się nim zająć i myślę, że raczje nie mają co krytykować czy oceniać, bo przecież są matki, które mają pierwsze dziecko i dopiero się uczą... Miłego dnia |
||||||||
|
|
|
#600 |
|
Zadomowienie
|
Paulka pewnie już jesteś na badaniach, ale trzymam kciuki za twoje dzieciaczki.
Monika wspaniale, że z dziećmi wszystko w porządku. To teraz tylko ja zostałam z bliźniakowych mam na jutro. Badanie dopiero na 15. Cały dzień będę siedziała jak na szpilkach. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

nie jest takie złe ...

? bo nie czytałam/słyszałam za dobrych opinii o sosnowieckiej porodówce 

za podjęcie decyzji 

Mam nadzieje, że nie opowiada takich rzeczy w przedszkolu