Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-19, 08:24   #601
pomarancza24
Zadomowienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Czesc dziewuszki, nei zdazylam Was nadrobic tak pedzicie. Ja nie wiem jak mamy maluchow daja rade tak aktywnie pisac, moj upierdliwiec nie daje mi chwili spokoju Wlasnie usnal, pobudke mielismy o 2.30.

Wczoraj mialam prenatalne, caly weekend bylam tak zdenerwowana ze az mialam klopoty z oddychaniem. Strasznie sie balam ze jedno z dzieci bedzie chore (nie wiem skad taki pomysl?). No ale wszytsko jest ok Dzieci sa wieksze niz z OM, maja po 8 cm (lekarz kazal mi isc na koniec 13 tyg, bo blizniaki mniejsze niz pojedyncze dzieci, bylam na 13t4d, a z usg maja juz 14t). Przeziernosc 1,8 i 1,9, serduszko 4 komorowe, kosc nosowa jest. Widzielismy pecherze moczowe, jelita, watroby Niestety plci nie znamy, bo uparciuchy byly odwrocone plecami i lekar sie sporo nameczyl zeby zrobic badanie. Malucy sa w pozycji 6/9 Chyba w koncu pora zaczac sie cieszyc z ciazy bez stresu.

A to co mi sie rzucilo w oczy co pisalyscie.
Moj TZ byl przy porodzie, choc do ostaniej chwili nie bylam pewna czy to dobry pomysl. Dziekuje Bogu ze byl ze mna. Nie wyobrazam sobie tego strsu i bolu przezywac samej, nikt nie da takiego oparcia.

Ktoras z Was pisala o herbatkach dla dzieci i wskazowkach mam, podpisuje sie pod tym obiema rekami. Ja od poczatku zwralam uwage na sklady roznych rzeczy i nie rozumiem, jak mozna polecac dla dzieci np te slodzone herbatki, a odradzac naturalne hebratki z suszu owocowego (wiadomo, kasa). Tak samo super soczki dla dzieci, co drugi z dodatkiem cukru.

Powiem Wam, ze tesciowka mnie wczoraj tak wkurzyla, ze az sie poplakalam, Nie pamietam kiedy ktos mnie tak wyprowadzil z rownowagi. Ona siedziala z Malym jak pracowalam, teraz czasem korzstam z jej pomocy jak jestem w ciazy jak mam lekarza, badania, i Adas wtedy jezdzi do niej, albo ona przyjezdza do nas. Zaczyna sie zachowywac jakby to bylo jej dziecko, jak jest u nas to nawet sie dotknac do malego nie moge, jak Adas mnie bierze za reke zeby z nim pojsc to wyrywa mu raczke. A wczoraj powiedziala, ze teraz to ja powinnam duzo odpoczywac, wiec ona sie zajmie Adasiem i ma do niej przyjezdzac. Nie wytrzymalam, nerwowo i powiedzialam jej, ze to moje dziecko i ja bede decydowac kiedy bedzie do niej przyjezdzac, i ja bede decydowac kiedy mam odpoczywac. Bezczelna baba. I Adas jest idealny - dzieci na USG maja ta piekna glowe Adasia. Powiedzialam ze w tym wieku wszytskie wygladaja identycznie, to uslyszalam ze gadam glupoty. A poza tym lekarz zle nam robil usg (mam film na plycie), bo za "szybko to wszysko lata". Poinformowalam ja, ze to bylo badanie a nie seans filmowy. A, i najlepsze, nie jest istotne z maluszkami jest ok, straszne jest to ze nei znamy plci 10 razy o uslyszalam.Przepraszam, ze sie tak rozpisalam, ale juz nie mam sil, moj maz oczywiscie uwaza ze sie czepiam mamusi... A moze rzeczywiscie sie czepiam
Najważniejsze z dziećmi wszystko super, a teściowa nie powinna wyrywac rączki małego jak chce iść z Tobą, trochę przesada

Witam się z rana, dziś mi się fajnie spadło
Ciekawe jak ta dziewczyna się sprawdzi dziś. ...
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 08:24   #602
anulka3999
Rozeznanie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Czesc dziewuszki, nei zdazylam Was nadrobic tak pedzicie. Ja nie wiem jak mamy maluchow daja rade tak aktywnie pisac, moj upierdliwiec nie daje mi chwili spokoju Wlasnie usnal, pobudke mielismy o 2.30.

Wczoraj mialam prenatalne, caly weekend bylam tak zdenerwowana ze az mialam klopoty z oddychaniem. Strasznie sie balam ze jedno z dzieci bedzie chore (nie wiem skad taki pomysl?). No ale wszytsko jest ok Dzieci sa wieksze niz z OM, maja po 8 cm (lekarz kazal mi isc na koniec 13 tyg, bo blizniaki mniejsze niz pojedyncze dzieci, bylam na 13t4d, a z usg maja juz 14t). Przeziernosc 1,8 i 1,9, serduszko 4 komorowe, kosc nosowa jest. Widzielismy pecherze moczowe, jelita, watroby Niestety plci nie znamy, bo uparciuchy byly odwrocone plecami i lekar sie sporo nameczyl zeby zrobic badanie. Malucy sa w pozycji 6/9 Chyba w koncu pora zaczac sie cieszyc z ciazy bez stresu.

A to co mi sie rzucilo w oczy co pisalyscie.
Moj TZ byl przy porodzie, choc do ostaniej chwili nie bylam pewna czy to dobry pomysl. Dziekuje Bogu ze byl ze mna. Nie wyobrazam sobie tego strsu i bolu przezywac samej, nikt nie da takiego oparcia.

Ktoras z Was pisala o herbatkach dla dzieci i wskazowkach mam, podpisuje sie pod tym obiema rekami. Ja od poczatku zwralam uwage na sklady roznych rzeczy i nie rozumiem, jak mozna polecac dla dzieci np te slodzone herbatki, a odradzac naturalne hebratki z suszu owocowego (wiadomo, kasa). Tak samo super soczki dla dzieci, co drugi z dodatkiem cukru.

Powiem Wam, ze tesciowka mnie wczoraj tak wkurzyla, ze az sie poplakalam, Nie pamietam kiedy ktos mnie tak wyprowadzil z rownowagi. Ona siedziala z Malym jak pracowalam, teraz czasem korzstam z jej pomocy jak jestem w ciazy jak mam lekarza, badania, i Adas wtedy jezdzi do niej, albo ona przyjezdza do nas. Zaczyna sie zachowywac jakby to bylo jej dziecko, jak jest u nas to nawet sie dotknac do malego nie moge, jak Adas mnie bierze za reke zeby z nim pojsc to wyrywa mu raczke. A wczoraj powiedziala, ze teraz to ja powinnam duzo odpoczywac, wiec ona sie zajmie Adasiem i ma do niej przyjezdzac. Nie wytrzymalam, nerwowo i powiedzialam jej, ze to moje dziecko i ja bede decydowac kiedy bedzie do niej przyjezdzac, i ja bede decydowac kiedy mam odpoczywac. Bezczelna baba. I Adas jest idealny - dzieci na USG maja ta piekna glowe Adasia. Powiedzialam ze w tym wieku wszytskie wygladaja identycznie, to uslyszalam ze gadam glupoty. A poza tym lekarz zle nam robil usg (mam film na plycie), bo za "szybko to wszysko lata". Poinformowalam ja, ze to bylo badanie a nie seans filmowy. A, i najlepsze, nie jest istotne z maluszkami jest ok, straszne jest to ze nei znamy plci 10 razy o uslyszalam.Przepraszam, ze sie tak rozpisalam, ale juz nie mam sil, moj maz oczywiscie uwaza ze sie czepiam mamusi... A moze rzeczywiscie sie czepiam
ojj co za baba, widać że sie czepia i jej coś nie pasuje, ale co ? to już pewnie tylko ona wie.
Na taka siły nie ma, odgryzać się można ale nie denerwuj sie bo nerwy nie wskazane
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 08:34   #603
Seleniti
Zadomowienie

Dzień dobry

Carmena ile ludzi tyle opinii jak leżałam tam w szpitalu nie dość, że oddziały odstrzelone, że nie ma się do czego przyczepić to opieka na wysokim poziomie tak było na patologii ciąży jeśli chodzi o porodówki i oddział położniczy jest dokładnie tak samo rodziły tam niedawno dwie moje koleżanki i mama i nie miały na co narzekać tak samo jak rozmawiałam z kobitkami z, którymi leżałam i też one się wyrażały bardzo pozytywnie, tak samo przychylne opinie slyszały od swoich znajomych nawet na forach sprzed roku, dwóch i obecnie również znalazłam pozytywne wypowiedzi, także głowę mam spokojną jedyne na co można narzekać to na wścibskie salowe
Ramona no tak właśnie jest , że trzeba spotkać się dwa razy z położną po porodzie, a czy będzie wybór czy Ci przydzielą jedną konkretną to chyba zależy, ale teraz już nie wiem od czego.

Martuszka planujemy jak już córcia na świat przyjdzie

Miłego dnia Wszystkim ;*

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Monika gratuluję udanej wizyty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 08:37   #604
anulka3999
Rozeznanie

Odnośnie kaszlu odpowiem ogólnie, dziewczyny dobrze radzą, że najlepsza herbatka z sokiem z malin, syrop z cebuli, a ja nawet kupiłam sobie syrop dla kobiet w ciaży - Prenalen

Odnośnie porodu z męzem w pierwszej ciązy jak i drugiej chciałam/chcę razem z tz to wielkie wsparcie dla mnie

Ja dziś zmykam na zkupy, tak mnie naszło na CH wiec niebawem się ubieram i zmykam, pewnie dopiero pod wieczór Was nadrobie, o ile wogóle bo takie tempo tutaj
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 08:46   #605
Light Limara
Zadomowienie

monika83 najważniejsze, że z dziećmi wszystko ok a z tą rączką też bym się wkurzyła...

Nudzę się, chyba umyję piekarnik, bo mama zabroniła mi chwytać się okien, a na nich taki syf
Stary 2013-11-19, 08:52   #606
coodmalina
Raczkowanie

Witajcie Dziewczyny...

oddam wszystko za łóżko, wczoraj o 23.30 zadzwonił do mnie kolega żeby się pochwalić że został ojcem, super bardzo się cieszę bo wiem że mieli problemy z ciążami, i najważniejsze że zdrowy kolega Ziuta jest

dzięki Ziutowi wczoraj zostałam terrorystką... poszłam po Niego do przedszkola, a Pni do mnie z pytaniem "czy wiadomo mi coś na temat granatów?", nie skojarzyłam, ale jak mi wytłumaczyła że Ziut powiedział że jak jakiś kolega będzie niegrzeczny to jego mama przyniesie granat i wysadzi przedszkole... to już wiedziałam o co chodzi. Wytłumaczyłam wszystko, uśmiałyśmy się obie... i od wczoraj jestem terrorystką

Moja mama się oczywiście śmieje, bo ponoć ja będąc małą dziewczynką tez tak paplałam głupoty

miłego dnia i buziaki
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 09:00   #607
meniaa94
Wtajemniczenie

Witam Lolja Patrzę,że będzie mi raźniej bo też młodziutka jesteś
Bez urazy do innych babeczek ... po prostu wiecie o co chodzi

monika83 dam Ci jedną dobrą radę ... nie słuchaj i nie przejmuj się co mówi tesciowa ... mam podobną sytuację tylko z "przyszłą teściową" ...
Po prostu masakra,ale też mój tż uważa,że czepiam się jego mamusi ... przecież ona nic nie robi.
Ostatnio była mowa o tym,że jak będę rodzić ... i powiedziałam,że w planach jest cc ze względu na zdrowie to usłyszałam ... " wiesz lepiej będzie dla ciebie jak urodzisz naturalnie " z takim bulwersem bo ona rodziła naturalnie ... a ja mówię,że przecież mam problemy ze zdrowiem i podczas naturalnego może mi coś się stać z kręgosłupem to usłyszałam takie "yhym " ...
I ona mieszka od nas 32 km ... stwierdziła,że przyjedzie,będę musiała ją odebrać z dworca i zasuwać z nią do fryzjera żeby się ścięła ... gdzie u siebie też ma fryzjera,przy czym mama mi zakazała wychodzić samej z domu bo 2 razy bym zemdlała w ciąży ... osłabiona jestem ostatnio i tż przekazał to swojej mamusi to dzwoniła do mnie że już nie będzie mi zawracać głowy ...
Ostatnio to samo ojciec narzeczonego stanął przy mnie z papierosem i nie wnikał aż pogonili go ...
A jeszcze ona do mnie czy może zapalić przy mnie bo ona w ciąży paliła i nic sie nie stało nikomu ... No po prostu mam dość ich ! Pogoniłam ja na balkon ...

W ogóle dużo by tu mówić o tym ...

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Haha niezły jest ten Twój Ziut
Uśmiałam się bo ciągle czytam jak piszesz o Nim !
Stary 2013-11-19, 09:01   #608
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Cześć
Twoja nazwa pewnie nie ma nic wspólnego z "Pomarańczą" na Katosach nie ?

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Carmena to u mnie Oskar w brzuszku spokojny , a teraz nie posiedzi na miejscu , chyba że patrzy na bajkę lub je , śpi a tak to ciągle w ruchu.
No to widzisz łączy Nas gust do tych samych imion :P Bo Oskar miał być Oskar lub Kacper i w sumie jest Oskar a na drugie ma Kacper
Majkę wybraliśmy w pierwszej ciąży bo stawialiśmy na dziewczynkę

Wczoraj bolał mnie brzuch jak na @ i szczerze się bałam że to zły znak i że zaraz zacznę krwawić. Nie wiem dlaczego ale jak tylko poczułam taki ból jak na @ to takie myśli miałam. Na szczęście nic takiego się nie stało.
W pierwszej chciałam Amelkę, ale jest tyle Amelek, że sobie podaruję Poza tym Maja z maja fajnie brzmi Ta Liwia mi się strasznie podoba jeszcze no

co do bólu brzucha, to to normalne, że czasem tak zaboli, gorzej jakby ten ból promieniował, nasilał się, trwał długo lub co gorsza w regularnych odstępach brzuch zaczął boleć także nie martw się i obserwuj

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Cześć, fajnie że z maluszkiem wszystko ok a zaparcia też mam :/ strasznie mnie męczą czasem
mnie od paru mnie męczą a wczoraj jak chwycił skurcz jelita to iść nie umiałam niby jem dużo owoców-bo błonnik-no ale jak widać nie działa. może potrzebuje czegoś konkretniejszego

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Carmena ile ludzi tyle opinii jak leżałam tam w szpitalu nie dość, że oddziały odstrzelone, że nie ma się do czego przyczepić to opieka na wysokim poziomie tak było na patologii ciąży jeśli chodzi o porodówki i oddział położniczy jest dokładnie tak samo rodziły tam niedawno dwie moje koleżanki i mama i nie miały na co narzekać tak samo jak rozmawiałam z kobitkami z, którymi leżałam i też one się wyrażały bardzo pozytywnie, tak samo przychylne opinie slyszały od swoich znajomych nawet na forach sprzed roku, dwóch i obecnie również znalazłam pozytywne wypowiedzi, także głowę mam spokojną jedyne na co można narzekać to na wścibskie salowe
Ramona no tak właśnie jest , że trzeba spotkać się dwa razy z położną po porodzie, a czy będzie wybór czy Ci przydzielą jedną konkretną to chyba zależy, ale teraz już nie wiem od czego.
Prawda, tylko informuję, bo nie wiem czy się orientowałaś. A zapomniałam, że tam leżałaś
W szpitalu którym ja rodziłam też czasem znajdę dobrą opinię- pewnie miały więcej szczęścia (nie powiem jak bym nie trafiła na ordynatora i okropną babę z neonatologii to może bym i miała lepszą )

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Edytowane przez Carmenaa_88
Czas edycji: 2013-11-19 o 09:07
Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 09:08   #609
kaorlak
Zadomowienie

Ehhh, ale Wy macie z tymi Teściówkami Ja mam cudowną Teściową, więc włos mi dęba staje jak czytam czasami co one potrafią

Ciekawa jestem jaką ja będę Teściową

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Dziewczyny z zaparciami, jak macie duży problem i naturalne metody nie skutkują to może spróbujcie probiotyki. Są one bezpieczne w ciąży (tylko trzeba poczytać ulotkę) i może pomogą. Ja sama biorę, ale ja mam problemy jelitowe troszkę innego rodzaju
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 09:12   #610
Aldrin
Zakorzenienie

Niki mi też wypadają włosy garściami, ale tak już było przed ciążą i każdy lekarz rozkładał ręce, jedynym rozwiązaniem było za dużo hormonów męskich i miałam iść na badania ale zaszłam w ciążę, więc lekarz stwierdził, że zostało to wykluczone a włosy lecą nadal

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
dziewczyny, a czy Wy wiecie że nam przysługuje za darmo położna? w sensie że bodajże po 20 tyg wpada do nas raz na jakiś czas wybrana położna, pogadać, zobacazyc czy wszystko gra, i potem, co istotniejsze, po porodzie tez wpadnie i pomoże coś tam doradzi, odpowie na pytania ?
ja sie dowiedziałam w szpitalu, jak podeszła do mnie jedna z nich i spytała czy bym jej nie chciała. Sympatyczna babka, ja osobiście nie mam rozeznania w położnch a w mojej okolicy fora kulawe i puste więc się nie dowiem wiele, wypełniłam świstek, jak bedzie fajna to może sobie ją opłacę żeby ze mną przyszła rodzić... zawsze to fajniej jak znajoma położna jest, no nie
jesli jestescie zainteresowane to mysle ze w przychodniach powinny być te świstki do wypełnienia i tam mówią jakie położne mają na nfz wizyty. Ja czekam aż Tereska do mnie wpadnie na kawę zasypę ją pytaniami
wiesz co u nas położna jest ale dopiero po urodzeniu dziecka i tego jestem pewna, bo położna przychodzi z przychodni w której dziecko jest zapisane i to jest parę wizyt ale o innej położnej i to takiej której się płaci i taka która przychodzi już w ciąży pierwsze słyszę, fajne coś takiego

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
To ja mam pytanie w drugą stronę Otóż przyjaciółka mi opowiadała, że po porodzie 2 razy przyszła do niej położna albo pielęgniarka środowiskowa, nie pamiętam. Ona twierdzi, że te dwie wizyty były obowiązkowe, bo ta pielęgniarka jakby sprawdzała, czy ona się dobrze dzieckiem zajmuje??? Słyszałyście o czymś takim? Ja tam osobiście nie chciałabym, żeby mi jakaś baba do domu przychodziła jak będę w połogu leżeć, a pomocy to akurat będę miała aż za dużo, bo pewnie mama, teściowa i babcie się zlecą i każda się będzie przekrzykiwać ze swoimi radami
Położna musi przyjść sprawdzić jak sobie radzisz, tzn czy nie mieszkacie w syfie, czy dziecko w miarę czyste i to tyle co u nas robi położna

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
asia w 13 tygodniu byłam na prenetalnym i ginekolog powiedział,że jak zauważy płeć i jak da radę to mi powie,ale żebym się nie nastawiała bo te usg nie jest od tego,żeby szukać płci dziecka ... a czasem jest jeszcze nie widoczna, więc leżałam sobie i nie myślałam o tym,że mi powie cokolwiek o płci ...
Ale mówi do mnie,że jakie mam przeczucia co do płci dziecka,a ja mu na to,że myślałam,że to dziewczynka bo miałam taką ochotę ciągle na mentosy owocowe i winogrona od początku ciąży,zawsze mentosy musiałam mieć przy sobie
A on mówi,że dobre przeczucia miałam bo widzi "łechtaczkę" czyli będzie córa ... i jeszcze na usg pokazywał mi jakieś dwie kreseczki malutkie. Nie wiem jak on to rozpoznał ...
Wiesz nie nastawiam się na 100 % ale mam nadzieję,że Gabrysi już 'siusiak' nie wyrośnie bo kupiłam kilka sukienek i różowe body
ładne imię i oby Gabrysi nie wyrósł siusiak

Cytat:
Napisane przez Lolja Pokaż wiadomość
Witam.

Moge się przyłaczyć.?

Mam na imie Lilka , mam 21 lat, jestem z 9 tyg ciaży.
Termin mam na 19. czerwca

Witaj

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o położną to wydaje mi się, że to bardzo fajna sprawa, że przychodzi do domu po urodzeniu dzidziusia. Ja np jestem zielona jeśli chodzi o takiego noworodka, a myślę, że ona na pewno coś poradzi jak się nim zająć i myślę, że raczje nie mają co krytykować czy oceniać, bo przecież są matki, które mają pierwsze dziecko i dopiero się uczą...

Miłego dnia
Nie no one raczej nie krytykują ale coś doradzą

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny...

oddam wszystko za łóżko, wczoraj o 23.30 zadzwonił do mnie kolega żeby się pochwalić że został ojcem, super bardzo się cieszę bo wiem że mieli problemy z ciążami, i najważniejsze że zdrowy kolega Ziuta jest

dzięki Ziutowi wczoraj zostałam terrorystką... poszłam po Niego do przedszkola, a Pni do mnie z pytaniem "czy wiadomo mi coś na temat granatów?", nie skojarzyłam, ale jak mi wytłumaczyła że Ziut powiedział że jak jakiś kolega będzie niegrzeczny to jego mama przyniesie granat i wysadzi przedszkole... to już wiedziałam o co chodzi. Wytłumaczyłam wszystko, uśmiałyśmy się obie... i od wczoraj jestem terrorystką

Moja mama się oczywiście śmieje, bo ponoć ja będąc małą dziewczynką tez tak paplałam głupoty

miłego dnia i buziaki

hahahaha Ziutek jest cudowny i widać, ze bardzo się przejął wybuchem granatu jak będzie niegrzeczny
Stary 2013-11-19, 09:15   #611
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość

W pierwszej chciałam Amelkę, ale jest tyle Amelek, że sobie podaruję Poza tym Maja z maja fajnie brzmi Ta Liwia mi się strasznie podoba jeszcze no

co do bólu brzucha, to to normalne, że czasem tak zaboli, gorzej jakby ten ból promieniował, nasilał się, trwał długo lub co gorsza w regularnych odstępach brzuch zaczął boleć także nie martw się i obserwuj

mnie od paru mnie męczą a wczoraj jak chwycił skurcz jelita to iść nie umiałam niby jem dużo owoców-bo błonnik-no ale jak widać nie działa. może potrzebuje czegoś konkretniejszego

Prawda, tylko informuję, bo nie wiem czy się orientowałaś. A zapomniałam, że tam leżałaś
W szpitalu którym ja rodziłam też czasem znajdę dobrą opinię- pewnie miały więcej szczęścia (nie powiem jak bym nie trafiła na ordynatora i okropną babę z neonatologii to może bym i miała lepszą )
Nie nie nie, raz tam byłam i wyszłam po 20 minutach
Po prostu lubię pomarańcze a wtedy jadłam jak zakladalam i tak wyszło:-D
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 09:18   #612
meniaa94
Wtajemniczenie

Aldrin no mam nadzieję,że nie wyrośnie bo wtedy chłopaka w sukienki bym musiała ubierać
Nie no żartuję,mam dużo neutralnych ubranek ...
Stary 2013-11-19, 09:18   #613
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
[/COLOR]Muszę się pochwalić... Dziś rozpoczęłam 18 tc czyli 5 mieciąc
Gratulacje Myszko
Cytat:

Jestem Monika. Mam 25 lat. Jak widać z opisu mam już synka Igora i drugie dzieciątko zawita w maju, bądź w czerwcu jak mu się nie będzie śpieszyć pierwsze dziecko było niespodziewanką o drugie już z mężem się staraliśmy, na szczęście krótko
Aktualnie jestem po prenatalnych i wszystko w porządku na razie. Nie mam żadnych poważniejszych objawów ciążowych, oprócz bólu piersi i zaparć, które da się przeżyć Zresztą staram się nie narzekać, bo wiem co czeka mnie później
I to chyba tyle
Witaj My szybko zapominamy tutaj o nieporozumieniach,także jesteś bardzo mile widziana i mamy nadzieje,że zostaniesz z Nami do końca

Cytat:
a możesz powiedzieć co było widoczne, u mnie na prenatalnych widoczna była kulka między nogami, ale lekarz nie chciał nic mówić na innym wątku jedna z dziewczyn dodała zdjęcia narządów maleństw w 13tygodniu, są prawie identyczne szkoda, że nie potrafię tego znaleźć dziewczynka też ma jakby penisa, tyle, że przez całość leci tak jakby pasek
Na dole wkleiłam cipke lub siusiaczka od Mojego Dzidzia..niestety nie wiem co to jest. Ktoś już kiedyś z Mamuś pisał,że dziewczynka

Lolja witaj
Paulka trzymam kciukasy za wizyte

Cytat:

Super,że Maluchy się mają dobrze i już sobie je wyobrażam jak leżą sobie takie przytulone w 69

Cytat:
I kolejna ze Śląska Za niedlugo to na 1 str.trzeba bedzie podliczyć Mamy ze śląska i statystyke zrobic heh

Powiedzcie Mi Kochane o co chodzi z tą poduszką między nogami podczas snu?

Mi codziennie pare razy ok.3-4 twardnieje brzuszek w ciągu dnia na chwilke.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2056.jpg (93,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2057.jpg (79,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2058.jpg (86,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg synus4.jpg (20,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg synus3.jpg (20,6 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-11-19 o 09:20
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 09:22   #614
meniaa94
Wtajemniczenie

Ja zawsze muszę mieć poduchę albo koc między nogami bo wygodniej się śpi i mam pewność że wtedy na brzuch się nie przekręcę ... powiedzmy,że to taka mała amortyzacja
Stary 2013-11-19, 09:23   #615
kasiab91
Zakorzenienie

Hej

Mam nowe meble I są okropnie twarde Ale jakoś się przyzwyczajam

Co do teściowej to też mam ze swoją problemy, ale jakoś się uodparniam powolutku

Wiecie co, jeszcze nie przyszła do mnie ta grzechotka z fisher price Jestem zawiedziona

Super, że wizyty udane i 3 mam za dzisiejsze
Ja mam za tydzień mam nadzieję, że Babelek zrobi mamie prezent na imieniny i pokaże co ma między nóżkami
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 09:25   #616
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Hej

Co do teściowej to też mam ze swoją problemy, ale jakoś się uodparniam powolutku

Wiecie co, jeszcze nie przyszła do mnie ta grzechotka z fisher price Jestem zawiedziona

Super, że wizyty udane i 3 mam za dzisiejsze
Ja mam za tydzień mam nadzieję, że Babelek zrobi mamie prezent na imieniny i pokaże co ma między nóżkami

mnie też jeszcze ta grzechotka nie przyszła
Stary 2013-11-19, 09:26   #617
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość

Na dole wkleiłam cipke lub siusiaczka od Mojego Dzidzia..niestety nie wiem co to jest. Ktoś już kiedyś z Mamuś pisał,że dziewczynka
hmmmm... ciężka sprawa, co to może być jak to lekarz interpretował

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 09:31   #618
meniaa94
Wtajemniczenie

u mnie jak tak będzie z teściową dalej to nie wytrzymam i powiem jej co nieco ...
Stary 2013-11-19, 09:33   #619
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
hmmmm... ciężka sprawa, co to może być jak to lekarz interpretował
Nic nie mówił a te fotki zrobiłam z filmiku z prenatalnych z 12 tyg.
Stary 2013-11-19, 09:34   #620
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:

Mi codziennie pare razy ok.3-4 twardnieje brzuszek w ciągu dnia na chwilke.
Z tymi zdjęciami to trudno powiedzieć, bo raz wygląda na dziewczynkę, a raz na chłopca
Co do twardnienia brzucha to jak się zdarza 3-4 razy na dzień to nie ma się co przejmować, bo to macica się przygotowuje do porodu. Jakby jednak było często w ciągu dnia to musisz powiedzieć ginowi o tym
Mi też twardnieje, najczęściej jak się napracuję

Cytat:
Hej

Gratuluję nowych mebli
Do mnie też nie przyszła jeszcze grzechotka, a czekam już 1,5 miesiąca
Stary 2013-11-19, 09:35   #621
meniaa94
Wtajemniczenie

No ja Ci nie pomogę bo u mnie ginekolog co innego pokazywał na usg prenetalnym i mówił,że to dziewczynka
Stary 2013-11-19, 09:39   #622
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Z tymi zdjęciami to trudno powiedzieć, bo raz wygląda na dziewczynkę, a raz na chłopca
Co do twardnienia brzucha to jak się zdarza 3-4 razy na dzień to nie ma się co przejmować, bo to macica się przygotowuje do porodu. Jakby jednak było często w ciągu dnia to musisz powiedzieć ginowi o tym
Mi też twardnieje, najczęściej jak się napracuję
No dokladnie tak No będę obserwować to twardnienie

Cytat:
No ja Ci nie pomogę bo u mnie ginekolog co innego pokazywał na usg prenetalnym i mówił,że to dziewczynka
No to pewnie będę miała chłopca bo te ost zdjecia wygladaja na siusiaka;p z resztą ciągle mi się wydaje,że to facet,aaa tak chciałabym dziewczynke
Stary 2013-11-19, 09:45   #623
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
dziewczyny, a czy Wy wiecie że nam przysługuje za darmo położna? w sensie że bodajże po 20 tyg wpada do nas raz na jakiś czas wybrana położna, pogadać, zobacazyc czy wszystko gra, i potem, co istotniejsze, po porodzie tez wpadnie i pomoże coś tam doradzi, odpowie na pytania ?
ja sie dowiedziałam w szpitalu, jak podeszła do mnie jedna z nich i spytała czy bym jej nie chciała. Sympatyczna babka, ja osobiście nie mam rozeznania w położnch a w mojej okolicy fora kulawe i puste więc się nie dowiem wiele, wypełniłam świstek, jak bedzie fajna to może sobie ją opłacę żeby ze mną przyszła rodzić... zawsze to fajniej jak znajoma położna jest, no nie
jesli jestescie zainteresowane to mysle ze w przychodniach powinny być te świstki do wypełnienia i tam mówią jakie położne mają na nfz wizyty. Ja czekam aż Tereska do mnie wpadnie na kawę zasypę ją pytaniami
ja się zapisałam do położnej przed porodem, byłam u niej 2 razy przed, zrobiła wywiad, posłuchaliśmy serduszka i tyle. A po porodzie do niej zadzwoniłam, że już urodziłam i zaraz w poniedziałek przyszła. Bardzo fajne jak dla mnie te wizyty. Podała wiele informacji cennych, powiedziała co zaraz trzeba załatwić, że wybrac lekarza, że udać się do ubezpieczenia złożyć wniosek o kaske, że do MOPS po becikowe, powiedziała jakie w razie "w" lekarstwa na co sie przydadzą, ściągnęla mi szwy, obejrzała dzidziusia, jak pępuszek. Mogliśmy o wszystko zapytać. była chyba 4 razy- w sumie raz na tydzień.
Lekarz też był u nas na wizycie domowej jakoś 2 tyg. po porodzie.
Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość

Dziewczyny rozmowa z dziewczyną która mogłaby u mnie pracować wyszła ok, jest kumata, Słucha, Sensownie mówi, ma przychodzić do końca tygodnia żeby ją sprawdzić i zobaczymy, trzymajcie kcuki bo wtedy jak będę mogła komuś zostawic gabinet na kilka miesięcy to będę spokojniejsza i przynajmniej mnie trochę odciazy;-)
super
Cytat:
Tak sobie przeglądam allegro i wpadły mi na oczy te poduszki rogal do spania lub karmienia. Macie taką?Co sądzicie?
ja mam rogala do karmienia, co prawda karmiłam tylko miesiąc, ale bardzo się przydał, wygodniej mi było i dziecka nie trzeba było trzymać cały czas na rękach
Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość

U nas walka o kołdrę jest zacięta, bo w nocy Kuba do nas przychodzi - także jest nas troje do podziału
to tak jak u nas często śpimy w trójkę
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na USG, fasolka ma już 8 cm, jestem (według tego usg) w 13t6d, a termin przesunął mi się na 20 maja i tą właśnie datę wpisali mi do karty ciąży. Pzezierność ok, kość nosowa widoczna, krew na test papp-a pobrana.
Objawy typowe dla pierwszych miesięcy mam już za sobą, ale żeby nie było zbyt miło, dopadło mnie jakieś wstrętne przeziębienie
.
super wieści
Cytat:
Witam.

Moge się przyłaczyć.?

hej hej
Cytat:

super wieści.
co to tesciowej to trochę kobieta przesadza. W końcu to Twoje dziecko a nie jej
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Witam sie z rana
I kolejna noc super po przełożeniu łóżeczka w inne miejsce Nie dość że Oskar zasypia w swoim łóżeczku to jak zasnął ok 20 tak pobudka o 4 zjadł mm i poszedł spać i pobudka o 7 oby tak dalej
super
Cytat:
.
mi się wydaje że chłopak
Cytat:
mi też nie

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

a i też się pochwalę, że zaczynam coraz bardziej czuć ruchy maluszka

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 09:49   #624
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

[/COLOR]a i też się pochwalę, że zaczynam coraz bardziej czuć ruchy maluszka

Moje Maleństwo też wczoraj wieczorem się rozbawiło Powiedziałam Mężulowi, zaraz przybiegł, ale stwierdził z zawiedzioną miną, że nic nie czuje
Stary 2013-11-19, 09:52   #625
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam

Dziś obudziłam się wykończona, jakbym całą noc w polu robiła
Znowu wieczorem miałam mdłości (pewnie przez nie dobrze nie spałam) a rano małe modły... Już uwierzyłam, że ten okres mdłości się skończył, ale jak widać nie do końca... ale przynajmniej teraz czuję się już dobrze

Cytat:
Dobry Wieczór

Pewnie pamiętacie mnie jako dziewuchę, które Was niegdyś "zaatakowała" Że jako zaglądam do Was i podczytuję niekiedy, pomyślałam, że się przywitam, bo zauważyłam, że atmosfera u Was zrobiła się nieco milsza

Nie mam zamiaru się narzucać, więc tylko na razie się witam

do dziewczyn z którymi się znam ze staraczkowego
Żebyś się nie przyznała, to pewnie bym nie skojarzyła Ale witam ponownie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

mój mąż jest niesamowity
zostawia mi w lodówce ostatni plasterek wędliny, ostatni plasterek sera, ostatniego kabanosa, żeby nie było że to on wyjadł, ja tu z apetytem na coś, a tam zonk
A to wypas miałaś... i wyszło na to, że to Ty wszystko wyżarłaś

Cytat:
Syropek z cebuli też jest dobry na kaszel + pić gorącą herbatę z sokiem malinowym tylko własnej roboty ... bo te kupne to nie to samo.

A najlepsze jest na rozgrzanie takie coś ...
a dokładnie,
zaparzacie czarną herbatę,wlewacie troszkę soku z malin,dodajecie troszkę miodu,goździki,mandarynki skrojone,limonkę,cytrynę, pomarańcza można też ... i to wypić jeszcze jak jest gorące.
Tylko dzieki temu gorączka mi szybko spadała i tak się wypociłam że szok.
Co więcej uwielbiam to,jest pyszne
Brzmi pysznie ale nie wiem, czy w chorobie dałąbym radę go sobie zrobić... ostatnio jak mnie dopadło to wyzwaniem było zrobienie herbaty z samym miodem i cytryną... ale też pomogło.

Cytat:
Witam.

Moge się przyłaczyć.?

Witam

Cytat:

...
Super, że z maluszkami wszystko ok
a z mamusią TŻ nie przesadzasz. Nie powinna odbierać Ci dziecka, swoje już wychowała, teraz Twoja kolej!

Cytat:
Ja od ostatniego USG jak mnie boli, to śmieję się, że dzidzia mnie gryzie Na tym USG było już widać w szczęce dołki na zęby i wyglądało to jak normalne ząbki No ale w końcu dzidzia Wampirki, to może zacząć wcześniej gryźć

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 09:54   #626
paulka0212
Wtajemniczenie

Jestem kochane mamusie!
Dzidziusie sa zdrowe!!!! Noski śliczne, przezierność po 1,8 i 1,6 mm długość 5,7 i 5,8 cm
Termin zmienił się z 4 czerwca na 2.
Jestem taka szczęśliwa, na usg sie popłakałam, ślicznie machały rączkami do mamy i taty

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-11-19 o 09:55
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 09:56   #627
agaaga89
Zakorzenienie

Cześć Mamusie wiecie jak mnie wczoraj w momencie zmogło? Siedziałam sobie na wizażu, i w ciągu minuty oczy mi się zaczynało tak kleić, że nie dawałam rady... Od razu kąpiel Młodego, usypianie i runęłam jak długa na łóżko, spałam ponad 11 h Szok.

Carmena
witaj i tutaj !!

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Jestem kochane mamusie!
Dzidziusie sa zdrowe!!!! Noski śliczne, przezierność po 1,8 i 1,6 długość 5,7 i 5,8 cm
Jestem taka szczęśliwa, na usg sie popłakałam, ślicznie machały rączkami do mamy i taty

Super, to musiał być niesamowity widok ! Pogłaszcz od nas swoje groszki, kawał z nich bobasów !

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 09:57   #628
kasiab91
Zakorzenienie

Mój mąż mówi, że czuje bulgotki No to mu tłumaczę, że to to takie delikatne smyranie

Tak więc fisher leci z nami w kulki Wzięli od nas dane i tylko tyle chyba

Kto kawkę?? Bo właśnie piję

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Jestem kochane mamusie!
Dzidziusie sa zdrowe!!!! Noski śliczne, przezierność po 1,8 i 1,6 mm długość 5,7 i 5,8 cm

Super Cieszę się bardzo
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:05   #629
Zytus
Rozeznanie

Witam się przy porannej herbatce
Lolitka, nie znam sie ale ja bym obstawiała chłopaka.

Bliźniaczkowym mamom gratuluje udanych wizyt, super że z dzieciaczkami wszystko ok

kasiab91, herbatkę juz kończe, wiec teraz moge kawkę.
co do fishera to chyba z miesiac minął jak nie wiecej i u mnie też cisza.

A teraz poproszę o kopa w tyłek,bo od miesiaca zbieram sie za generalne porzadki i jakos zebrać sie nie moge, dzis w planach miałam/mam szafki kuchenne i musze to zrobić do 13, bopóźniej mlodego z przedszkola odbieram i juz po robocie bedzie.
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:07   #630
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam.

Moge się przyłaczyć.?

witaj

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny...

miłego dnia i buziaki
Uwielbiam czytać o Twoim Ziucie

A i lekarz się dopatrzył u mnie mięśniaka 3 cm :/

No ale najwazniejsze ze dzieci zdrowe, kamien z serca.
Męczył mnie pół godziny, i usg miałam przez brzuszek.

Zdjęcia wstawię później, jak ochłone

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-11-19 o 10:09
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości