|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
z 5 dni to trwalo. To ciekawe jest ze Mala miala goraczke jeden dzien i zlapalo tz. Mala jeszcze 2 dni potem goraczkowala ale bez wysypki. A tz zlapalo strasznie, mial cala skore glowy w ranach, przerazilam sie, i takie babelki na dloniach, stopach, mowil ze boli i swedzi go to.
Nie wiem jakim cudem nie zarazil, a w szpitalu ci to zdiagnozowali? ponac rzadkie w pl, ale jak widac nie az tak bardzo.. |
|
|
|
#4232 |
|
Zadomowienie
|
W szpitalu się nie przyznałam. To znaczy pytalam rano pielęgniarkę czy nie mają wapna bo mi wyszło uczulenie na rękach, ale mieli tylko dziecięce. Rzuciła okiem, nic nie powiedziała. Kolo południa wpadłam do mojego rodzinnego, stwierdziła że wygląda jej to na jakąś egzemę o podłożu wirusowym. Wtedy mnie jeszcze tak nie bolało i było tego mniej. Wieczorem już prawie nie mogłam chodzić, czuję się jakbym szła po pokrzywach, to jest takie paskudne uczucie jak "mrówki" na zdrętwiałych nogach. Wystąpiło głównie na dłoniach i pod stopami, na ciele punktowo. I coś się zaczyna dziać w gardle bo mnie bardziej pobolewa i całą jamę ustną mam wysuszoną, czuję taki niesmak. A bostonka to choroba dłoni, stóp i jamy ustnej... Nic na razie nie mówię bo liczę że ja złapałam wirusa od młodych więc już może na nich nie pójdzie. A boję się że mi ich zostawią na obserwacji a mnie wywalą z hukiem z oddziału
---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Black z Insolito a co Wy tu robicie o tak późnej porze, jakaś prywatna imprezka? Bo może bym się załapała skoro już i tak nie śpię tylko się drapię?
|
|
|
|
#4233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
black mnie sie wydaje, ze jest doskonale rozwinieta. My idziemy na bilans za miesiac i juz doczekac sie nie moge. kija i zdrowiejcie wszyscy!!Cytat:
Cytat:
U nas wyglada to tak, ze: ok 5-6 kp 8-9 kaszka ok 100ml z owocami lub warzywami (hitem jest z pomidorami) ok. godzine po wstaniu 12-13 obiadek 16-17 kp 20-21 kp po kapieli 24 kp, czasami jest jeszcze jedno nocne kp, ale nie wiem czy je czy nie. Teraz chce ok 18 wprowadzic kolacje, a jak ten rytm sie ustabilizuje, to przekaske ok 15. Czy Amelka pije z kubka, niekapka? Nie chodzi mi o ilosc, tylko o umiejetnosc. Odkad ograniczylam troche kp, to Yae zaskoczyla z samodzielnym piciem. Nie sa to duze ilosci, ale z dnia na dzien idzie ku lepszemu. Kubeczek stoi na podlodze i jak potrzebuje, to go odnajduje, ja tez jej od czasu do czasu oferuje. Jest zima, jesli nic Amelce nie dolega, w domu nie macie cziki, to od razu sie nie odwodni. Wydaje mi sie, ze przez to, ze czesto jest kp ona raz nie czuje glodu a dwa nie rozumie, ze posilkiem moze rowniez go zaspokoic. Daj sniadanie 30min do godziny po wstaniu, w jakies 3-4h pozniej obiadek a kp pozniej tyle, ile Amelka bedzie chciala. Trzymam kciuki i daj znac, czy cos skorzystalas i jakie beda efekty. Ps. Jeszcze jedno zrobilabym na Twoim miejscu - wiem, ze drastyczne, ale tylko 2-3 razy - mianowicie przeglodzilabym troche, jesli Amelka nie chce jesc, to poczekalabym z powtornym podaniem, ale nie uciekala sie od razu do kp. ---------- Dopisano o 03:20 ---------- Poprzedni post napisano o 02:36 ---------- Bracik dal Yae stolik edukacyjny - hit zabawka, z ktorym dzis maszeruje po pokoju jak z pchaczem Dziekuje w imieniu Yae za miesiecznicowe usciski! |
||
|
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj straszna noc za nami ![]() Blanka budziła się milion razy,w tym od 1 do 3 płakala,uspokajałam ją,zdążyłam się położyć i płacz od początku. Podałam nawet smoczek i nic. W końcu wzięłam Ją do nas do łóżka i Zasnela. Wstała standardowo o 6. Ja jestem nieprzytomna jak jeszcze miesiąc temu. Wróciłam do punktu wyjścia jeśli chodzi o dzisiejsza noc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam...Fewciu co do żlobka to u nas podobnie, tylko ze ja chyba nie wracam do pracy(nie wiem jak damy rade) bo u nas żłobka panstw.nie ma, a jak oplacimy prywatny i dolicze koszt podróży do pracy, to mi moze 400zl zostanie.taką mam wysoka pensję, a pozatym ja pracuje na mlocinach...czyli wyjść z domu tez musze najp.o 6...a, dziecko?
Mala co się dzieje? Dobra lece malego nakarmić bo o 9 do fryzjera...w końcu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojjj...współczuje;* u nas noc hmmm .dałam kaszkę;> tak sobie marzyłam, ze po niej będzie spac do rana, bez pobudek, o ja matka głupia Zaraz będziemy jadły z Amelcią sniadanko, kromeczki z masełkiem i jajeczkiem ![]()
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
u nas nocka calkiem calkiem ![]() po raz pierwszy przebudzil sie dopiero o równiutkiej 00.00, szok szokesowaty!!!! a potem jkos tak co potorej godz, nawet nie pamietam... ![]() obudzilismy sie pare minut przed 7... Jaki cudak cudny!!!!! a jaki fryz ma pocieszny!!!! Cytat:
zdrowka!!! jejku, zeby tylko inne dzieci na oddziale sie nie pozarazaly ![]() Black - a to jest taki bilans??? u nas jak sie samemu nie dopytasz to ci nic nikt raczej nie powie ![]() co do umiejetnosci Oliwki to WOW!!!! szczegolnie z mowa poszla baaaardzo do przodu!!! my za chwile konczymy 11mcy a w tym temacie jestesmy w czarnej doooopie ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Ty czy Antonio? ![]() ja sie zapisalam na piatek na odrosty bo wygladam jak pol doopy za krzaka
|
|
|
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... Ostatni raz byłam u fryzjera w sierpniu, przed chrzcinami:pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Black brawa za umiejetnosci Oliwci!!!!!!!!!!
Dziewczyny, nocka ideolo zasnal o 20, o 23.30 butla, potem o 2, o 6.30 UU, i spanie do 8!!!!!!!!! naprawde zaczynam myslec, ze za dlugo sie meczylismy oboje z kp, w przeciagu tego tyg jak odstawilam babla, a w ogole jak juz podaje butle w nocy bylo wiecej przespanych nocek niz w ciagu tych 10miesiecy! Szok. Mam nadzieje, ze to nie przypadek, ale poki co wszystko wskazuje na to, ze nie ![]() Fewciu wspolczuje moze to jednorazowe bylo? Moze brzusio albo cos bolalo? Mam nadzieje, ze to wybryk maly ![]() I jeszcze, babel spalby pieknie w lozeczku ale co? Nasza kota jest tak pierdołowata ze chcac wskoczyc do lozeczka i spac z Pietraszkiem spierdaczyla sie z mega wielkim hukiem na podloge, babel wpadl w histerie bo sie przestraszyl (i sie wcale nie dziwie:P) i po spaniu, wyladowal u nas w lozku ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#4240 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() Cytat:
![]() a co do kremu, to właśnie używałam różnych, nawet zwykłęgo Nivea Soft i tak samo jest. Myślałam o jakiejś bazie ale w sumie nie wiem, kiedyś miałam z Sorayi i nie byłam zadowolona. Może coś mi polecisz? ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43776758] Pomijam, że mój dzień z reguły wygląda tak (dzisiaj choćby): pobudka 5-6 nakarmić Dorkę kp wyszykować się do pracy i wyjście 6:40 (wcześniej pędem do mamy zajrzeć) do teściów po Dorkę (i tu jeszcze wyskoczyć z teściem do urzędu śmieciowego umowę zawieźć, gdyby nie on musiałabym z nią na drugi koniec miasta autobusem i potem wrócić z powrotem obok nich do przedszkola) odebrać z przedszkola Agatkę zrobić potrzebne zakupy + załatwić aptekę wrócić do domu (godzina 16, wcześnie, bo z reguły ok. 17 wracam), ogarnąć dziewczyny, iść po węgiel (bo szanowny w ramach focha wczoraj nie przyniósł = swoją drogą, tylko facet jest zdolny do takiej akcji = wie, że sama jestem z nimi to wyjście po węgiel to cała organizacja) zgarnąć dziewczyny do mamy i łapać elektryka i omawiać z nim kwestie, na których niekoniecznie się znam ![]() wrócić do domu, dać młodzieży jeść ogarnąć je obie do kąpieli iść usypiać D., i nasłuchiwać, czy A. się grzecznie w kąpieli bawi iść do A. wyciągnąć z wody i kłaść spać (+ czytanie) Mogę siąść i napić się kawy, ew. kolację zjeść. Tylko powiedzcie mi, kiedy sprzątac, gotować, prać? P. się chyba wydaje, że skoro ja nie pracuję do wieczora jak on, to mam od ch.... złotego czasu. [/QUOTE] jak Ty w ogóle funkcjonujesz przy tylu obowiązkach? a dla Twojego P. niech se sam sprząta. Cytat:
za piękne jedzenie ![]() i buziak dla małęgo przystojniaka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a co do pogrubionego to czyścioszka Ci rośnie ![]() fewciu my też oddajemy do żłobka ![]() u nas trzy pobudki dzisiaj, w tym jedna koło 22 na przytulenie. Za to jeść dalej nie chce. Dzisiaj pół miseczki kaszki (ok 40-50 ml) jadł 30 min, nie wiem już sama. Albo wczoraj widzę głodny to zrobiłam mu kisielku (pyszny wyszedł), najpierw nie chciał za bardzo jeść ale po dwóch łyżeczkach otwierał buzię chętnie, kisiel się skończył,Kuba dalej buzię otwiera więc poszłam zrobić mu kaszki (był wieczór) i wiecie co? Nawet jednej łyżeczki nie zjadł. O co cho? Gdyby chociaż posmakował i zjadł jedną łyżeczkę to bym wiedziała, że mu nie smakuje a on nawet nie chciał spróbować. Jestem zdołowana po prostu. Czytałyście? http://chabazie.blogspot.com/2013/10...kosmiczny.html |
|||||||
|
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez w sierpniu, przybij piatala
|
|
|
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4243 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
on, wyobraźcie sobie, potrafi przewinąć małą, pieluchę dokopać pod szafkę z koszem i nie wrzucić jej - bo wg niego źle worek zalożylam zostaje pizgnięta na jego biurko. Aha!Nie piorę, nie gotuję dla niego. Ciekawa jestem, kiedy się zorientuje. Bo skoro on do mnie się nie odzywa... to po kij ja mam go ogarniać? Cytat:
Cytat:
Black, piekne umiejetności
|
|||
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43781612]nie dociera
on, wyobraźcie sobie, potrafi przewinąć małą, pieluchę dokopać pod szafkę z koszem i nie wrzucić jej - bo wg niego źle worek zalożylam zostaje pizgnięta na jego biurko. Aha!Nie piorę, nie gotuję dla niego. Ciekawa jestem, kiedy się zorientuje. Bo skoro on do mnie się nie odzywa... to po kij ja mam go ogarniać? współczuję! ale dorośli często gorzej przechodzą rzeczy niż dzieci! Black, piekne umiejetności [/QUOTE]co??? on jakiś niepoważny jest |
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bylam w czerwcu, kto da wiecej?
Nancy wiesz, nawet nie, mialam jedna i jednego smoka, w dzien bez problemu zalapal, problemem u nas byla noc, bo jak sie budzil to chcial sie przytulic do uu, no ale w koncu zalapal, troche go przetrzymalismy no i wzial od M., nie ode mnie ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43781612]nie dociera
on, wyobraźcie sobie, potrafi przewinąć małą, pieluchę dokopać pod szafkę z koszem i nie wrzucić jej - bo wg niego źle worek zalożylam zostaje pizgnięta na jego biurko. Aha![/QUOTE] ale zarąbiaszcze te spodenki aj ajaj http://www.hm.com/pl/product/21438?article=21438-B
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43781612]nie dociera on, wyobraźcie sobie, potrafi przewinąć małą, pieluchę dokopać pod szafkę z koszem i nie wrzucić jej - bo wg niego źle worek zalożylam zostaje pizgnięta na jego biurko. Aha!Nie piorę, nie gotuję dla niego. Ciekawa jestem, kiedy się zorientuje. Bo skoro on do mnie się nie odzywa... to po kij ja mam go ogarniać? współczuję! ale dorośli często gorzej przechodzą rzeczy niż dzieci! Black, piekne umiejetności [/QUOTE]Rasowy samiec, moj balaganu nie widzi, ale to, co sam wyprawia, to przechodzi ludzkie pojecie. |
|
|
|
|
#4248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
maz mowi ze sobie mnie wychowala Szaja baty dla meza niech sam sprzata aj te chlopy my na razie sie wielbimy no ale ostatnio ciagle sie prztykalismy o cos ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- glupie pytanie ale czym zageszczacie mm dodajecie kaszki manny?? bo chyba podam malej bo ostatnio cala noc przy cycu ide nadrabiac |
|
|
|
|
#4249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejne slunskie slowko? ![]() Co do TZ - nie rozumiem jak mozna wymagac od innych porzadku, a samemu jedynie syfic...Nie ma - singiel, wolny ptak ![]() Cytat:
![]() Super, ze tak sie poprawilo u Was! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43781612]nie dociera on, wyobraźcie sobie, potrafi przewinąć małą, pieluchę dokopać pod szafkę z koszem i nie wrzucić jej - bo wg niego źle worek zalożylam zostaje pizgnięta na jego biurko. Aha!Nie piorę, nie gotuję dla niego. Ciekawa jestem, kiedy się zorientuje. Bo skoro on do mnie się nie odzywa... to po kij ja mam go ogarniać? [/QUOTE] I bardzo dobre podejscie!!! Niech w koncu zobaczy jak to jest, gdy nikt go "nie obsluguje". |
||
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
on, wyobraźcie sobie, potrafi przewinąć małą, pieluchę dokopać pod szafkę z koszem i nie wrzucić jej - bo wg niego źle worek zalożylam zostaje pizgnięta na jego biurko. Aha!Nie piorę, nie gotuję dla niego. Ciekawa jestem, kiedy się zorientuje. Bo skoro on do mnie się nie odzywa... to po kij ja mam go ogarniać? współczuję! ale dorośli często gorzej przechodzą rzeczy niż dzieci! Black, piekne umiejetności [/QUOTE]cooo? wredny upierdliwiec! ![]() ![]() ![]() żle worek? to se popraw! chamstwo w czystej postaci!Meneq: dziękuje za wszelkie uwagi, skorzystam, będę bardziej patrzeć na odstępy między posiłkami, także kp. Ostatnio robię tak, że daję kp popić PO JEDZENIU, wtedy już wiem, że piła i czekam na następny posiłek. A nie pomiędzy. Drzemki trochę komplikują. W książce o blw też mowa jest o tym, że rozszerzanie diety to powolne odstawienie od mleka właśnie, no tak - bo o to docelowo chodzi, dziękuję, zastosuję rady. Dziś wstała bardzo wcześnie, bo po 6. Po 7:30 jadła już kaszkę, popiła kp, potem drzemka 30 minut, bo już ledwie na oczka patrzyła. Niedawno wstała, zastanawiam sie teraz kiedy obiadek dać. |
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
on, wyobraźcie sobie, potrafi przewinąć małą, pieluchę dokopać pod szafkę z koszem i nie wrzucić jej - bo wg niego źle worek zalożylam zostaje pizgnięta na jego biurko. Aha![/QUOTE] ![]() swietny ten tekst n/t wyplakiwania sie |
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
zayebiscie, przez moją matule, nie dostane kasy z FA..........
![]() ![]() :pal a:
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
nancy, super tekst!
Pokaze TZ, on kiedys byl zwolennikiem wyplakiwania sie "bo to dobrze wplywa na pluca" :/:/ Oho, na szczescie nigdy tego nie zastosowal!! |
|
|
|
#4254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() na pluca to dobrze wplywa dmuchanie balonikow, zdmuchiwanie swieczek itd |
||
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4257 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43777209]Nie, nie było, z prostej przyczyny: Dorka kp, więc on wieczorem sam nie położy obu. Do tego wiecie, dla mnie bez sensu są (były?) takie zagrywki, że skoro ja wracając z pracy mogę po drodze zgarnąć Agatkę (i pobyć z nią choćby 30 minut samej) gdy on ma wolne, to nie walę focha i nie każę mu po nią jechać. Ale, co ciekawe, on zostając z Dorką sam (w wolne dni) nie zrobi nawet połowy tego, co ja muszę z obiema... I tak naprawdę on cokolwiek robi dla domu (bo nie powiem, że nic, bo jednak robi - drewno przygotowuje, węgiel zrzuca - nic to że 2 razy w roku
ogarnia auto, różne naprawy = ale same wiecie, że to nie jest codzienność) to robi to SAM. Nie ma dodatkowo nad karkiem 2 dziewczynek, które ciągle czegoś się domagają. Ja tego nie piszę z pretensjami do nich podzwiam cię KOBIETKO
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lady: tak czytam cię wczoraj i myślę sobie, po tym jak piszesz, że Piotruś dużo teraz je, odkąd się nie kp. Zobacz w takim razie jaką dużą wartością było to kp, jaka jakość, skoro tak porządnie się najadał i teraz musi ilość wyrównać stałym jedzeniem więc wzrósł na nie apetyt! Nancy: a inne rzeczy zje, jeśli np kaszki nie chce, a spróbujesz co innego? Czy na wszystko zaciśnięta buzia? Nie wiem czy dziś na obiad dać drugie pół grudkowego słoiczka czy otworzyć nowy, gładki. Co robiłyście jak dziecię nie chciało? Twardo dalej czy dawałyście gładsze jedzenie? |
|
|
|
|
#4259 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I gratulacje za super spanie ![]() ja nie umiem tym cienkim pędzelkiem to dla mnie zmora straszna ![]() Cytat:
ja mam z bourjois healty mix pleciła mi Pani w drogeri i fajny jest bo nie jest suchy taki tylko ładnie nawilża i nie wchodzi w zmarszczki (o ile masz ) ja mam takie malutkie ale jak był za suchy to mi wchodziło i po czasie dzwnie wyglądało. I dobrze kryje ![]() Cytat:
super umiejętności ![]() no własnie o nim pisałam powyżej Cytat:
ale idę w piątek
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-11-19 o 10:20 |
||||
|
|
|
#4260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Debrah, upolowałam nowe bluzki na tesco ![]() ![]() pstryku, a Dżejkob zasuwa no szacun ![]() ![]() nawijko, test na idealne ułożenie puzzli zaliczony! Black, ale masz rozgadaną córę i oczywiście brawo za inne wspaniałe umiejętnościszaja, ja pitole. Masz rację nie ogarniaj go, niech zobaczy ile czasu dodatkowo poświęcałaś, żeby go obrobić. A worek to niech se za proszeniem na łeb założy wrrrrr kija, ale armagedon chorobowy u Was! zdrowiejcie szybko!! oby się dzieciaki na oddziale nie zaraziły, zarówno Twoje jak i reszta! ![]() Lady, za lepsze noce, oby tak zostało. silver, jak tam? wystroilaś Darie, czy dalej kisisz w szufladzie? ![]() ![]() ![]() neti, foto od fryza proszę też się zapisuję i ścinam na boba ![]() kurde, więcej nie spamiętałam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.

i zdrowiejcie wszyscy!!

szczegolnie z mowa poszla baaaardzo do przodu!!! my za chwile konczymy 11mcy a w tym temacie jestesmy w czarnej doooopie 

zasnal o 20, o 23.30 butla, potem o 2, o 6.30 UU, i spanie do 8!!!!!!!!!
naprawde zaczynam myslec, ze za dlugo sie meczylismy oboje z kp, w przeciagu tego tyg jak odstawilam babla, a w ogole jak juz podaje butle w nocy bylo wiecej przespanych nocek niz w ciagu tych 10miesiecy! Szok. Mam nadzieje, ze to nie przypadek, ale poki co wszystko wskazuje na to, ze nie
moze to jednorazowe bylo? Moze brzusio albo cos bolalo? Mam nadzieje, ze to wybryk maly 

niech se sam sprząta.