|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
no, trafiłaś... No i tak wspominacie o Gabrysi... zaczęło mi się podobać Gabriela... tak anielsko... ale TŻ na pewno będzie na nie. On chce Amelkę i koniec!
|
|
|
#722 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Witam,chciałabym dołączyć do Was dziewczyny
Termin porodu mam na 20 maj 2014. To mój pierwszy dzidziuś. A wiekiem chyba byłabym tu najstarsza-niebawem 32 stuknie.
|
|
|
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
madziuuula jeszcze mu nie mówiłam
![]() Vampirko on naprawdę zazdrosny już nie jest zrobił się spokojniejszy odkąd jestem w ciąży carolyna no to niezła historia ![]() Lojla to współczuję a taki wciąż zabiegający o względy facet, byłby prawdziwym skarbem
|
#724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#725 |
|
Wtajemniczenie
|
No to właśnie u mnie będzie Gabrysia
|
#726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tęsknie. nie ważne, czy jesteś jeden kilometr ode mnie, czy tysiąc kilometrów ode mnie... i tak tęsknie . Krzyś: http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png Nasze Maleństwo: http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png |
|
|
|
|
#727 | |
|
Raczkowanie
|
Bardyo Wam dyikuj ya wsparcie i sowa otuchy w sprawie tesciowej, jestescie kochane
Co do poloznych to do mnie przyszla raz, i powiedziala ze nie widzi sensu kolejnych wizyt, ale jesli bardzo chce to przyjdzie. Oczywiscie podziekowalam .No i dziekuje za gratulacje, pikaso, czekamy jeszcze na Ciebie ![]() Cytat:
Mam psa strozujaco-obronnego i jak bylam w ciazy, to co druga osoba pytala mnie co bedzie z psem, komu oddajemy. A mi cos takiego nawet przez mysl nie przeszlo. Na szczescie nie mielismy problemow, teraz sie ignoruja, choc czasem Adas ma faze na wrzucanie suchej karmu su do miski, wiec jest pelna symbioza ![]() Moj mezulek tez juz nei jest zazdrosny,az czasem to boli. Nikki, siostra mojego meza tez ma tak samo na imie, wiec po moim slubie nazywamy sie tak samo. Najlepsze bylo, jak bylismy razem za granica i przechodzilysmy przez bramki za soba, dlugo nam dowody ogladali ![]() W zalaczeniu zdjecia moich skarbow, pozniej cos wytne jeszcze fajnego z filmu. Edytowane przez monika83 Czas edycji: 2013-11-19 o 15:46 |
|
|
|
|
#728 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co pamiętam to picaso ma jutro badania
![]() monika83 jaka jest Twoja ciąża? Chodzi mi o to ile kosmówkowa i owodniowa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#729 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2-kosmówkowa, 2-owodniowa, na szczęscie, jeden stres mniej ![]() A Twoja? |
|
|
|
|
#730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaraz spojrzę w kalendarz wizyt. To widzę że masz szansę na parkę U mnie jest jednokosmówkowa, dwuowodniowa. Ciekawe jak u picaso w tej kwestii ![]() Spojrzałam, jest wpisana na 20 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-11-19 o 16:01 |
|
|
|
|
#731 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja gleboko wierze w to, ze bedzie parka. Mialam taka przykrą sytuacje, ze w dniu potwierdzenia ciazy umarla moja ukochana babcia, a dwa dni pozniej moj rownie kochany dziadek. Dziadek przed smiercia jeszcze mowil, ze zaopiekuje sie mna z nieba (powiedzialam mu o ciazy). Kazdy mowi, ze to taki zbieg okolicznosci moje blizniaki w czasie ich smierci, ze to oni zwolnili miejsce na ziemi dla moich dzieci, ze nie moze byc inaczej. Ale czas pokaze... |
|
|
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#733 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli to na dziewczynkę to ja się cieszę hehe on nic nie wie ![]() Cytat:
Cytat:
Popisz z kimś na fb albo coś i zaraz zmieni zdanie )) Mój to jest okropnie zazdrosny. Żeby miał jeszcze o co Och ale najadłam się, zjadłam 2 talerze zupy a dalej bym coś wszamała ehhhh :/ Szaro buro u nas buuuuuu.......... Monika śliczne te zdjecia
|
|
#734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja babcia zmarła w lutym, niestety nie doczekała się tej szczęśliwej wiadomości. Może to głupie, ale pierwszy raz poczułam nudności na cmentarzu jak szłam do babci... wtedy jeszcze nie widziałam o ciąży, i dla mnie to był znak od niej ♥ My szans na parkę nie mamy, a szkoda ![]() Ale najważniejsze że dzidziunie zdrowe, dawno tak się nie stresowałam jak dziś przed usg. PS. Cudne zdjęcia maluszków Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-11-19 o 16:22 |
|
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Lajla to jak będziecie następnym razem rozmawiac o mieszkaniu i on będzie upierał się aby mieszkać u niego to powiedz mu „w takim razie Ty mieszkaj sobie u siebie , a ja z dzieckiem u siebie , jak tak bardzo zalezy Ci tylko na swojej rodzinie”
Hoana witaj ![]() Monika83 sliczne skarby Przykro mi z powodu dziadków i może faktycznie to jakiś znak... Madziula super że udało się z tymi punktami z rossmana A odnośnie Olafa i jego bzika na śmieciarki , to Oskar ma bzika na progi zwalniające Jak mijamy jakiś to jest postój ok 15-30min i wtedy tańce na tym progu, skoki, bieganie itp![]() To odnośnie historii o podrywach to ja kiedyś jakieś 4-5lat temu wracałam z kumpelą z dyskoteki i zaczepił mnie jakis koleś i mówi mi "śliczna jesteś , może się umówimy?" , też był nawet przystojny ale ja miałam wtedy faceta i mu odpowiedziałam "może" , a on mi na to "to dasz mi swój numer telefonu" , a ja "a moge jutro bo dziś nie pamiętam" , a koleś "OK w takim razie jutro czekam na Twój numer" |
|
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam 2kg mandarynek
:brzyd al:![]() Jakie to pyszne![]() monika - piękne te Twoję Bąbelki hoana - witamy ![]() Seleniti - zazdroszczę, że Twój tż nie jest zazdrosny Niekiedy był u mnie w pracy i wiadomo trzeba było nawijac, żeby klient kupił towar to później było ale nadawałaś, chyba specjalnie. Pewnie jutro wróci, jak sama będziesz
|
#737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale czasem sama widze , że juz ma dość swojej rodzinki, i kiedys raz cos wspomniał, że może wynajmiemy coś u Niego w miejscowości. A mój brat cioteczny jest przecudowny. Zawsze był najmłodszy w rodzinie i ciotka postanowiła mu zaczać delikatnie tlumaczyć, że nie długo bedzie maleńki dzidziuś. I On sie pyta skąd Go weźmiemy. I ciotka mu tłumaczy , że u mnie w brzuchu jest narazie. a On na to " o masz , Lilka zjadła dziecko, wiedziałem , że ona za dużo je" rozbroił mnie normalnie
tęsknie. nie ważne, czy jesteś jeden kilometr ode mnie, czy tysiąc kilometrów ode mnie... i tak tęsknie . Krzyś: http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png Nasze Maleństwo: http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png Edytowane przez Lolja Czas edycji: 2013-11-19 o 16:32 |
|
|
|
|
#738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Monika, ale taka parka słodziutko wygląda Niki i co, czekaliście do jutra
|
|
|
#739 |
|
Zadomowienie
|
Monika ja też wierzę w takie coś... u mnie było podobnie z małym, tzn. urodził się kilka dni po śmierci bliskiej mi osoby.
|
#740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ! Samopoczucie +100 po takiej akcji, super ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- A tak w ogóle to zaciął mi się suwaczek ![]() :roll eyes: Wam też?
|
|
#741 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja ulubiona sałatka: Pół na pół rukoli i roszponki pomidorki koktajlowe czerwona cebula zielone oliwki mozzarella i to pokropione oliwą, i malinowym octem balsamicznym (może być zwykły ocet balsamiczny wymieszany z sokiem/sosem malinowym) do tego sól, pieprz, ziółka... MNIAM )Cytat:
Nie ma chyba złotego środka. Ja z dwojga złego wolę już to pierwsze bo chyba bym zwariowała z mężem zazdrośnikiem! Zwłaszcza, że w mojej pracy prawie sami faceci, dużo wyjazdów służbowych.. To by się dobrze nie skończyło ))
|
||
|
|
|
#742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Martwię się jutrzejszym badaniem. Tak bardzo chciałabym, żeby dzieci były zdrowe. Ja to w ogóle dzisiaj musiałam się zdrzemnąć godzinkę, bo mnie głowa bolała. Mąż mój nie jest też zazdrosny, z resztą od początku tak było. Edytowane przez pikaso Czas edycji: 2013-11-19 o 17:18 |
|
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Pikaso nie stresuj się
napewno maluchy są zdrowe i silne! Będziemy mocno trzymały kciuki! Na którą wizyta?
|
#744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czyli mamy taka samą ciąże ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#745 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Nikii89;43788455]
Cytat:
U mnie to jest tak,że z Krzyśkiem zaczęłam być w rocznice śmierci Mojej Mamy. Maleństwo poczeliśmy w Jej imieniny, a termin podrodu mam na 19 czerwca a mojej mamy urodziny wypadają 24.06
tęsknie. nie ważne, czy jesteś jeden kilometr ode mnie, czy tysiąc kilometrów ode mnie... i tak tęsknie . Krzyś: http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png Nasze Maleństwo: http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png |
|
|
|
|
#746 |
|
Zadomowienie
|
Janeczko jeszcze by mnie gdzieś wywiózł i tyle by ze mnie było hihihi
czasem piszę przy nim smsy z moim dobrym kolegą, żeby coś go wzruszyło, a on nic kasiab uuu to rzeczywiście chorobliwie zazdrosny, żeby tylko później o dzidzię zazdrosny nie był, a może mu się odmieni jak urodzisz i większość uwagi przeżuci na Wasze maleństwo i w ten sposób mu się odmieni ![]() agaaaga a no w momencie nawet wszelkie boleści ustały monika cudne maleństwa ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- pikaso na pewno jutro przyjdziesz z dobrymi wieściami i znikną wszelkie obawy
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Uświadomiłam sobie, że jutro muszę iść na tą glukozę
a mam z pierwszej ciąży traumatyczne wspomnienia, dwie próby i obydwie zaraz po wypiciu kończyły się w toalecie....... Już mi niedobrze
|
#748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#749 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Na początku witam wszystkie " nowe" mamusie na wątku, gratuluje szcześliwych wizyt
za zdjęcia dzieciaczków ![]() ============= odnośnie wizyty to zapomniałam wam powiedzieć że oprócz tej na 25 listopada- kóraą mam planowaną umówiłamsie jeszcze na jutro / tak akurat był temin/ do lekarki w tym samym szpitalu- z tym że na NFZ / a chodze prywatnie do faceta / zobacze jaka będzie... i właśnie nie wiem co powiedziec ze chodze tu do lekarza? pokaże jej karte ciąży i powiem chyba porsto z mostu że chodze pryw. ale myśle o zmianie na Nfz.... kurcze .... Ramona_85 >> tak jak dziewczyny pisały " chłopa trzeba sobie wychować ", u nas też jego mama wszytko robiła / jeśli chodzi o typowe obowiązki domowe/ a synowie nie musieli nic, włącznie z teściem... wszytsko poddane pod nos..... przykładowe sytuacje : mama tż / czyli teściowa moja/ zrobi obaiad/ kolacje czy cos tam innegi woła teścia.... musi minąc dobrych kilkanaście minut zanim sie łaskawie zjawi / chyba że bardzo głodny to leci szybko/ bo akurat coś robi tak waznego że nie może sobie przerwać..... no i oczywiście że nie zdaje sobie sprawy że ktoś sie napracował= ugotował, i że zaraz wystygnie...... sytuacja u nas: analogiczna: obiad na stole >> wołam mojego : raz...drugi... trzeci.... co słysz: już ide!!!, zaraz!!! no i tak kilk arazy .... moja cierpliwość sie kończy... wołam jeszcze raz... przychodzi, sytuacje się powtarzały >>> kolejny raz: wołam, mówie że wystygnie.... bez odzewu.... to głosno i dosadnie przekazuje mu inf: " ze jak nie przyjdzie to będzie pózniej sam sobie robił"... poskutkowało, kolejny raz go tez wołałam innym razem już odpuściłam zapraszanie i .... wpieprzał zimny obiadek.... hehe, TERAZ JUZ SIE NAUCZYŁ I WIE ŻE JA WOŁAĆ KILKA RAZY NIE BĘDE!!! chce to niech je, nie chce to robi sam,,,,, no i jak widziesz " chwile" musiało to potrwać zanim się zmieni ten jego nawyk..... ![]() -------------------- odnośnie sprzatania, to też kiedyś sie tyle garów uzbierało w zlewie, nie kiwnął palcem.... ja tez ... wziełam go na przetrzymanie, małe spięcie było,,, jak wyszłam trzasnełam drzwaimi..... po powrocie zastałam błysk i porządek..i nawet podłoge umył.... WIĘC MOŻNA!!! ------------------ sprawdziły się też skarpetki na środku pokoju / oczywiście głupia mania ściągania skarpetek i rzucania koło łożka... myśle sobie koło łóżka mogą lezeć to w sumie na środku pokoju czy w przejściu też.... mijaliśmu=y je na zmianę tak z 3 dni..... dorzucałam co jakiś czas jeszcze parę..... zauważył i oczywiście posprzątał, i już nie zostawia skarpetek gdzie popadnie ![]() --------------- wrzucenie stery ciuchów do szafy bez układania tez sie sprawdziło hehe ========== albo jeszcze inna sytuacja : oglądamy sobie film,,, i mówi mi " .... dziubasku...ale bym zjadł frytki....", a ja to w czym problem ?? ziemniaki wiesz gdzie są , olej też, obierać umiesz..... ale nie zawsze... ręce mu do du.....y nie przyrosły hehe.========== Cytat:
Paula zerknij na ostatnie zdjęcie jakie wkleiłaś..... ja właśnie na usg widziałam tak samo i dla mnie to normalnie był wystający język i się zacęłam przejmować ,,, dobierać do głowy,,, pomimo że lekarz mówił że wszytko na tym etapie ok.... na wątku dziewczyny mnie zganiły za takie myślenie. dziękuje Cytat:
![]() tylko nie bij ![]() Cytat:
a ja pamiętam jak byłam mała i babcia[*] mówi do mnie ".....Aśka....." a ja jej na to : " nie mów do mnie Aśka,,,!! jak będziesz mi mówiła aśka to ja ci będe mówiła BABKO!!"Cytat:
monika83 >> dziadkowie czuwaja nad wami ... z góry..... a jesli chodzi o znaki od najbliższych którzy odeszli.... coś w tym musi być ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- agaaga89 >> a cytrynke miałaś ze sobą?? wciśnij całą, i będzie łatwiej |
||||
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Odrobinkę mnie to pociesza, ale bardziej mi Was wszystkich żal
![]() Cytat:
można bezpośrednio do tej glukozy?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

Termin porodu mam na 20 maj 2014. To mój pierwszy dzidziuś. A wiekiem chyba byłabym tu najstarsza-niebawem 32 stuknie.

zrobił się spokojniejszy odkąd jestem w ciąży
a taki wciąż zabiegający o względy facet, byłby prawdziwym skarbem

mężczyzna koło 30 wysoki brunet przystojny
taki przystojniak ehh
czas chyba to zmienić 

a mam z pierwszej ciąży traumatyczne wspomnienia, dwie próby i obydwie zaraz po wypiciu kończyły się w toalecie....... Już mi niedobrze
za zdjęcia dzieciaczków