Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-19, 15:31   #721
VwVampirka
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Co do przekupienia, to muszę go na krzesło do kuchni namówić, bo stary zdezelowany taboret tam nie pasuje, a mój kregosłup w ciąży nie lubi stać przy garach za długo Ale to jutro, przekupię go najpirw prezentem na urodzinki
Ja też w kuchni zawsze staram się siedzieć ile się da. Tym bardziej, że teraz wszystkie meble mamy bardzo niskie (jak budowane dla osoby na wózku) i na stojąco trzeba się garbić...

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Vampirka co narobiłam smaka ? :brzyda l:
no, trafiłaś...

No i tak wspominacie o Gabrysi... zaczęło mi się podobać Gabriela... tak anielsko... ale TŻ na pewno będzie na nie. On chce Amelkę i koniec!

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 15:35   #722
hoana
Przyczajenie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Witam,chciałabym dołączyć do Was dziewczynyTermin porodu mam na 20 maj 2014. To mój pierwszy dzidziuś. A wiekiem chyba byłabym tu najstarsza-niebawem 32 stuknie.
hoana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 15:36   #723
Seleniti
Zadomowienie

madziuuula jeszcze mu nie mówiłam

Vampirko on naprawdę zazdrosny już nie jest zrobił się spokojniejszy odkąd jestem w ciąży chciałabym, żeby było jednak jak piszesz

carolyna no to niezła historia

Lojla to współczuję ale rzadko się trafia, zeby mężczyzna dalej zabiegał, jeżeli już osiągnie swój cel a taki wciąż zabiegający o względy facet, byłby prawdziwym skarbem no cóż może mu się jeszcze odmieni

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 15:36   #724
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hoana Pokaż wiadomość
Witam,chciałabym dołączyć do Was dziewczynyTermin porodu mam na 20 maj 2014. To mój pierwszy dzidziuś. A wiekiem chyba byłabym tu najstarsza-niebawem 32 stuknie.
Witaj, napisz nam coś o sobie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 15:36   #725
meniaa94
Wtajemniczenie

No to właśnie u mnie będzie Gabrysia i też tż na początku się nie zgadzał,ale przekonałam go jakoś ... mi sie bardzo podoba i koniec ! i to jest najważniejsze
Stary 2013-11-19, 15:39   #726
Lolja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość

Lojla to współczuję ale rzadko się trafia, zeby mężczyzna dalej zabiegał, jeżeli już osiągnie swój cel a taki wciąż zabiegający o względy facet, byłby prawdziwym skarbem no cóż może mu się jeszcze odmieni
Coś jeszcze wykombimuje , że się dalej starał , albo chociaż znalazł wiecej czasu

.

Krzyś:
http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png

Nasze Maleństwo:
http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png
Lolja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 15:42   #727
monika83
Raczkowanie

Bardyo Wam dyikuj ya wsparcie i sowa otuchy w sprawie tesciowej, jestescie kochane Widze ze wiekszosc z Was ma mniejsze labo wieksze problemy. Najgorsze jest to, ze to naprawde sympatyczna kobita, ale ostatnio jej sie cos na glowe rzucilo. I bardzo doceniam to ze mi pomaga, ale jezeli przyjezdza rano jak ide na badania, i siedzi do 18 czy 19 i musze sie z nia szarpac o malego to mi naprawde czlonki opadaja.

Co do poloznych to do mnie przyszla raz, i powiedziala ze nie widzi sensu kolejnych wizyt, ale jesli bardzo chce to przyjdzie. Oczywiscie podziekowalam.

No i dziekuje za gratulacje, pikaso, czekamy jeszcze na Ciebie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Wiecie co najbardziej mnie ciekawi ... co to będzie jak Gabi się urodzi bo mamy yorka - pieska
I to taki mały łobuz i zazdrośnik,o mnie jest strasznie zazdrosny .. ale jak czytałam opinie itp i oglądałam różne filmiki to psy akceptują po krótkim czasie nowego członka rodziny
Tylko jest problem,że nasz psiak dzieci się boi i od nich ucieka
meniaa, 99% problemow z psami po narodzinach dziecka wynika z bledow wlascicieli. Oczywiscie sa przypadki "Specjalnej troski", ale najczesciej jest tak, ze pies ktory byl najukochanszy i przez wszystkich rozpieszczany nagle przestaje byc wazny, jest neidopieszczony, nie ma spacerow, wlasciciele krzycza bo podchodzi do dziecka. Grunt to madry wlasciciel psa i rodzic.
Mam psa strozujaco-obronnego i jak bylam w ciazy, to co druga osoba pytala mnie co bedzie z psem, komu oddajemy. A mi cos takiego nawet przez mysl nie przeszlo. Na szczescie nie mielismy problemow, teraz sie ignoruja, choc czasem Adas ma faze na wrzucanie suchej karmu su do miski, wiec jest pelna symbioza

Moj mezulek tez juz nei jest zazdrosny,az czasem to boli.
Nikki, siostra mojego meza tez ma tak samo na imie, wiec po moim slubie nazywamy sie tak samo. Najlepsze bylo, jak bylismy razem za granica i przechodzilysmy przez bramki za soba, dlugo nam dowody ogladali

W zalaczeniu zdjecia moich skarbow, pozniej cos wytne jeszcze fajnego z filmu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg usg.jpg (114,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg usg2.jpg (74,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg usg3.jpg (58,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg usg4.jpg (88,3 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez monika83
Czas edycji: 2013-11-19 o 15:46
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 15:50   #728
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość

No i dziekuje za gratulacje, pikaso, czekamy jeszcze na Ciebie
Z tego co pamiętam to picaso ma jutro badania

monika83 jaka jest Twoja ciąża?
Chodzi mi o to ile kosmówkowa i owodniowa

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-11-19, 15:56   #729
monika83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam to picaso ma jutro badania

monika83 jaka jest Twoja ciąża?
Chodzi mi o to ile kosmówkowa i owodniowa

A nie dziś o 15? Tak mi się coś kojarzy...
2-kosmówkowa, 2-owodniowa, na szczęscie, jeden stres mniej
A Twoja?
Stary 2013-11-19, 16:00   #730
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie dziś o 15? Tak mi się coś kojarzy...
2-kosmówkowa, 2-owodniowa, na szczęscie, jeden stres mniej
A Twoja?
Mi się wydaje, że jutro
Zaraz spojrzę w kalendarz wizyt.

To widzę że masz szansę na parkę
U mnie jest jednokosmówkowa, dwuowodniowa.
Ciekawe jak u picaso w tej kwestii

Spojrzałam, jest wpisana na 20

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-11-19 o 16:01
Stary 2013-11-19, 16:06   #731
monika83
Raczkowanie

Cytat:
Mi się wydaje, że jutro
Zaraz spojrzę w kalendarz wizyt.

To widzę że masz szansę na parkę
U mnie jest jednokosmówkowa, dwuowodniowa.
Ciekawe jak u picaso w tej kwestii

Spojrzałam, jest wpisana na 20

Racja, jednak starosc nie radosc
Ja gleboko wierze w to, ze bedzie parka. Mialam taka przykrą sytuacje, ze w dniu potwierdzenia ciazy umarla moja ukochana babcia, a dwa dni pozniej moj rownie kochany dziadek. Dziadek przed smiercia jeszcze mowil, ze zaopiekuje sie mna z nieba (powiedzialam mu o ciazy). Kazdy mowi, ze to taki zbieg okolicznosci moje blizniaki w czasie ich smierci, ze to oni zwolnili miejsce na ziemi dla moich dzieci, ze nie moze byc inaczej. Ale czas pokaze...
Stary 2013-11-19, 16:08   #732
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
W zalaczeniu zdjecia moich skarbow, pozniej cos wytne jeszcze fajnego z filmu.
tak patrzę, oglądam i zastanawiam skąd ty masz taka latarkę w tym brzuchu... po czym się kapnęłam, że to pewnie lampa błyskowa z aparatu jak robiłas fotki zdjęciom usg

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 16:14   #733
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
(...)
Tak postanowił, czy się dowiedział, że jak chłop chudnie to na córę ?
Szybkiej diety Ci nie poradzę, bo skuteczne odchudzanie raczej trwa Mój postawił na ćwiczenia, ma siłownie w dodatkowym pomieszczeniu piwniczym, choć teraz zawalona wózkami Ale biega kilka razy w tyg, chodzi na piłkę albo rowerek. Ostatnio znów przystopował coś Ale efekty ma od początku ciąży z 5 kg tak trwale zrzucił No i podziwiam go, bo odchudza sie od sierpnia a od razu przyjął założenia że na 30 chce 12 kg mniej, a to teraz dokładnie za rok, więc dużo czasu sobie dał, realnie
No a diety raczej nei ma, a to pizza wpadnie, a to chips
(...)
no właśnie sam postanowił żeby zrzucić parę kg jeśli to na dziewczynkę to ja się cieszę hehe on nic nie wie
Cytat:
A wiec ciocie kochane wstawiam zdjęcia moich misiów, niestety wspólnego zdjęcia nie mają :P
Dopiero teraz bo poszliśmy spać z tż po tym nerwowym poranku
śliczne

Cytat:
Paulka ahhh te Twoje bąbelki

Zostałam dziś poderwana wracam sobie do domu spokojnie, a tu ktoś nagle woła do mnie dzień dobry i się uśmiecha, byłam zdziwiona i zaczęłam się zastanawiać czy my się znamy mężczyzna koło 30 wysoki brunet przystojny podbija do mnie i się pyta czy my przypadkiem się nie poznaliśmy kiedyś w Bielsku, mówię, że na pewno nie, na co on się przedstawia i pyta czy w takim razie dałabym się zaprosić na kawę podziękowałam grzecznie i powiedziałam, że mam narzeczonego, życzył szczęścia i miłego dnia.. taki przystojniak ehh
a mój TŻ to w ogóle zazdrosny nie jest coś mi się wydaje, że jest zbyt pewny siebie, a raczej pewnie myśli, że może mieć głowę spokojną skoro jestem z nim w ciąży czas chyba to zmienić macie jakieś pomysły??
trzeba było iść na kawkę to TZ na 100% byłby zazdrosny
Popisz z kimś na fb albo coś i zaraz zmieni zdanie )) Mój to jest okropnie zazdrosny. Żeby miał jeszcze o co

Och ale najadłam się, zjadłam 2 talerze zupy a dalej bym coś wszamała ehhhh :/
Szaro buro u nas buuuuuu..........

Monika śliczne te zdjecia
Stary 2013-11-19, 16:18   #734
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja gleboko wierze w to, ze bedzie parka. Mialam taka przykrą sytuacje, ze w dniu potwierdzenia ciazy umarla moja ukochana babcia, a dwa dni pozniej moj rownie kochany dziadek. Dziadek przed smiercia jeszcze mowil, ze zaopiekuje sie mna z nieba (powiedzialam mu o ciazy). Kazdy mowi, ze to taki zbieg okolicznosci moje blizniaki w czasie ich smierci, ze to oni zwolnili miejsce na ziemi dla moich dzieci, ze nie moze byc inaczej. Ale czas pokaze...
Ojej, przykro mi.
Moja babcia zmarła w lutym, niestety nie doczekała się tej szczęśliwej wiadomości.
Może to głupie, ale pierwszy raz poczułam nudności na cmentarzu jak szłam do babci... wtedy jeszcze nie widziałam o ciąży, i dla mnie to był znak od niej ♥

My szans na parkę nie mamy, a szkoda
Ale najważniejsze że dzidziunie zdrowe, dawno tak się nie stresowałam jak dziś przed usg.

PS. Cudne zdjęcia maluszków

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-11-19 o 16:22
Stary 2013-11-19, 16:20   #735
Nikii89
Zakorzenienie

Lajla to jak będziecie następnym razem rozmawiac o mieszkaniu i on będzie upierał się aby mieszkać u niego to powiedz mu „w takim razie Ty mieszkaj sobie u siebie , a ja z dzieckiem u siebie , jak tak bardzo zalezy Ci tylko na swojej rodzinie”

Hoana witaj

Monika83 sliczne skarby
Przykro mi z powodu dziadków i może faktycznie to jakiś znak...

Madziula super że udało się z tymi punktami z rossmana

A odnośnie Olafa i jego bzika na śmieciarki , to Oskar ma bzika na progi zwalniające Jak mijamy jakiś to jest postój ok 15-30min i wtedy tańce na tym progu, skoki, bieganie itp i tak na każdym

To odnośnie historii o podrywach to ja kiedyś jakieś 4-5lat temu wracałam z kumpelą z dyskoteki i zaczepił mnie jakis koleś i mówi mi "śliczna jesteś , może się umówimy?" , też był nawet przystojny ale ja miałam wtedy faceta i mu odpowiedziałam "może" , a on mi na to "to dasz mi swój numer telefonu" , a ja "a moge jutro bo dziś nie pamiętam" , a koleś "OK w takim razie jutro czekam na Twój numer"
Stary 2013-11-19, 16:23   #736
kasiab91
Zakorzenienie

Dziewczyny mam 2kg mandarynek:brzyd al: Jakie to pyszne

monika - piękne te Twoję Bąbelki I wiesz ja w to wierzę, że małe dzieci zastępują osoby Zdarzyło się tak u moich znajomych.

hoana - witamy Opowiedz coś o sobie

Seleniti - zazdroszczę, że Twój tż nie jest zazdrosny Mój jest zazdrosny okropnie. Jesteśmy razem 7,5 lat a on zachowuje się jak dziecko dosłownie Jak się patrzył jakiś na mnie ostatnio już z brzuszkiem to marudził: "O patrzy się jakby dziewczyny w ciąży nie widział".
Niekiedy był u mnie w pracy i wiadomo trzeba było nawijac, żeby klient kupił towar to później było ale nadawałaś, chyba specjalnie. Pewnie jutro wróci, jak sama będziesz O kierownika regionalnego był zazdrosny do granic
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 16:29   #737
Lolja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Lajla to jak będziecie następnym razem rozmawiac o mieszkaniu i on będzie upierał się aby mieszkać u niego to powiedz mu „w takim razie Ty mieszkaj sobie u siebie , a ja z dzieckiem u siebie , jak tak bardzo zalezy Ci tylko na swojej rodzinie”
Mówiłam mu tak, a on , że chyba mi się w głowce poprzewracało, że dziecku ojca chce odebrać, że znowu mi szajba odbija. itp.
Ale czasem sama widze , że juz ma dość swojej rodzinki, i kiedys raz cos wspomniał, że może wynajmiemy coś u Niego w miejscowości.

A mój brat cioteczny jest przecudowny. Zawsze był najmłodszy w rodzinie i ciotka postanowiła mu zaczać delikatnie tlumaczyć, że nie długo bedzie maleńki dzidziuś. I On sie pyta skąd Go weźmiemy. I ciotka mu tłumaczy , że u mnie w brzuchu jest narazie. a On na to " o masz , Lilka zjadła dziecko, wiedziałem , że ona za dużo je"
rozbroił mnie normalnie

.

Krzyś:

Nasze Maleństwo:

Edytowane przez Lolja
Czas edycji: 2013-11-19 o 16:32
Stary 2013-11-19, 16:32   #738
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hoana Pokaż wiadomość
Witam

Monika, ale taka parka słodziutko wygląda

Niki i co, czekaliście do jutra

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 16:51   #739
janeczka7891
Zadomowienie

Monika ja też wierzę w takie coś... u mnie było podobnie z małym, tzn. urodził się kilka dni po śmierci bliskiej mi osoby.
Stary 2013-11-19, 17:04   #740
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
agaaga89
tak z czystej ciekawości, bo chyba mamy taki sam wiek ciąży, aja mam TP według kalendarza na 4.06, a według USG na 7.06.
Ja też wg OM miałam na 4.06, ale położna przy wypełnianiu karty ciąży miała inną rozpiskę i wpisała mi na 5.06 więc staram się tego trzymać a wg USG ostatnio miałam na 29.05, ale raczej tym się nie sugeruję

Cytat:
Zostałam dziś poderwana wracam sobie do domu spokojnie, a tu ktoś nagle woła do mnie dzień dobry i się uśmiecha, byłam zdziwiona i zaczęłam się zastanawiać czy my się znamy mężczyzna koło 30 wysoki brunet przystojny podbija do mnie i się pyta czy my przypadkiem się nie poznaliśmy kiedyś w Bielsku, mówię, że na pewno nie, na co on się przedstawia i pyta czy w takim razie dałabym się zaprosić na kawę podziękowałam grzecznie i powiedziałam, że mam narzeczonego, życzył szczęścia i miłego dnia.. taki przystojniak ehh
a mój TŻ to w ogóle zazdrosny nie jest coś mi się wydaje, że jest zbyt pewny siebie, a raczej pewnie myśli, że może mieć głowę spokojną skoro jestem z nim w ciąży czas chyba to zmienić macie jakieś pomysły??
Uuu lalala ! Samopoczucie +100 po takiej akcji, super

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

A tak w ogóle to zaciął mi się suwaczek :roll eyes: Wam też?

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 17:06   #741
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
A powiedziałaś mu o podrywie?

Udało mi się odzyskac punkty rosmanowe

I kupiłam dziś roszponkę, oglądaliśmy z facetem teściowej film o roszponce w nd i jakoś musiałam kupić Teraz tworzę sałatkę
Kooooooocham roszponkę!!! I rukolę

Moja ulubiona sałatka:
Pół na pół rukoli i roszponki
pomidorki koktajlowe
czerwona cebula
zielone oliwki
mozzarella
i to pokropione oliwą, i malinowym octem balsamicznym (może być zwykły ocet balsamiczny wymieszany z sokiem/sosem malinowym)
do tego sól, pieprz, ziółka... MNIAM )

Cytat:
Napisane przez Lolja Pokaż wiadomość
Coś jeszcze wykombimuje , że się dalej starał , albo chociaż znalazł wiecej czasu
Z facetami to już tak jest, że albo w ogóle się nie starają, albo są strasznymi zazdrośnikami Nie ma chyba złotego środka. Ja z dwojga złego wolę już to pierwsze bo chyba bym zwariowała z mężem zazdrośnikiem! Zwłaszcza, że w mojej pracy prawie sami faceci, dużo wyjazdów służbowych.. To by się dobrze nie skończyło ))
Stary 2013-11-19, 17:10   #742
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Tak wizytę mam juro o 15. U mnie od początku było wiadomo,że ciąża bliźniacza jest dwuowodniowa i jednokosmówkowa, więc z parką też będzie ciężko.
Martwię się jutrzejszym badaniem. Tak bardzo chciałabym, żeby dzieci były zdrowe.
Ja to w ogóle dzisiaj musiałam się zdrzemnąć godzinkę, bo mnie głowa bolała.
Mąż mój nie jest też zazdrosny, z resztą od początku tak było.

Edytowane przez pikaso
Czas edycji: 2013-11-19 o 17:18
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 17:15   #743
agaaga89
Zakorzenienie

Pikaso nie stresuj się napewno maluchy są zdrowe i silne! Będziemy mocno trzymały kciuki! Na którą wizyta?

Stary 2013-11-19, 17:16   #744
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Tak wizytę mam juro o 15. U mnie od początku było wiadomo,że ciąża bliźniacza jest dwuowodniowa i jednokosmówkowa, więc z parką też będzie ciężko.
Martwię się jutrzejszym badaniem. Tak bardzo chciałabym, żeby dzieci były zdrowe.
Ja to w ogóle dzisiaj musiałam się zdrzemnąć godzinkę, bo mnie głowa bolała.
Mąż mój nie jest też zazdrosny, z resztą od początku tak było.
Napewno będzie wszystko dobrze

Czyli mamy taka samą ciąże

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-11-19, 17:18   #745
Lolja
Wtajemniczenie

[QUOTE=Nikii89;43788455]

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Monika ja też wierzę w takie coś... u mnie było podobnie z małym, tzn. urodził się kilka dni po śmierci bliskiej mi osoby.
Ja też wieże w takie coś.
U mnie to jest tak,że z Krzyśkiem zaczęłam być w rocznice śmierci Mojej Mamy. Maleństwo poczeliśmy w Jej imieniny, a termin podrodu mam na 19 czerwca a mojej mamy urodziny wypadają 24.06

.

Krzyś:

Nasze Maleństwo:
Stary 2013-11-19, 17:39   #746
Seleniti
Zadomowienie

Janeczko jeszcze by mnie gdzieś wywiózł i tyle by ze mnie było hihihi
czasem piszę przy nim smsy z moim dobrym kolegą, żeby coś go wzruszyło, a on nic

kasiab uuu to rzeczywiście chorobliwie zazdrosny, żeby tylko później o dzidzię zazdrosny nie był, a może mu się odmieni jak urodzisz i większość uwagi przeżuci na Wasze maleństwo i w ten sposób mu się odmieni

agaaaga a no w momencie nawet wszelkie boleści ustały

monika cudne maleństwa

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

pikaso na pewno jutro przyjdziesz z dobrymi wieściami i znikną wszelkie obawy

Stary 2013-11-19, 17:41   #747
agaaga89
Zakorzenienie

Uświadomiłam sobie, że jutro muszę iść na tą glukozę a mam z pierwszej ciąży traumatyczne wspomnienia, dwie próby i obydwie zaraz po wypiciu kończyły się w toalecie....... Już mi niedobrze

Stary 2013-11-19, 17:43   #748
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Uświadomiłam sobie, że jutro muszę iść na tą glukozę a mam z pierwszej ciąży traumatyczne wspomnienia, dwie próby i obydwie zaraz po wypiciu kończyły się w toalecie....... Już mi niedobrze
współczuję pociesz się, że każdą z Nas to czeka

Stary 2013-11-19, 17:46   #749
asiulka_22
Zakorzenienie

Na początku witam wszystkie " nowe" mamusie na wątku, gratuluje szcześliwych wizyt za zdjęcia dzieciaczków
=============
odnośnie wizyty to zapomniałam wam powiedzieć że oprócz tej na 25 listopada- kóraą mam planowaną umówiłamsie jeszcze na jutro / tak akurat był temin/ do lekarki w tym samym szpitalu- z tym że na NFZ / a chodze prywatnie do faceta / zobacze jaka będzie... i właśnie nie wiem co powiedziec ze chodze tu do lekarza? pokaże jej karte ciąży i powiem chyba porsto z mostu że chodze pryw. ale myśle o zmianie na Nfz....
kurcze ....

Ramona_85 >> tak jak dziewczyny pisały " chłopa trzeba sobie wychować ", u nas też jego mama wszytko robiła / jeśli chodzi o typowe obowiązki domowe/ a synowie nie musieli nic, włącznie z teściem... wszytsko poddane pod nos.....
przykładowe sytuacje : mama tż / czyli teściowa moja/ zrobi obaiad/ kolacje czy cos tam innegi woła teścia.... musi minąc dobrych kilkanaście minut zanim sie łaskawie zjawi / chyba że bardzo głodny to leci szybko/ bo akurat coś robi tak waznego że nie może sobie przerwać..... no i oczywiście że nie zdaje sobie sprawy że ktoś sie napracował= ugotował, i że zaraz wystygnie......
sytuacja u nas: analogiczna: obiad na stole >> wołam mojego : raz...drugi... trzeci.... co słysz: już ide!!!, zaraz!!! no i tak kilk arazy .... moja cierpliwość sie kończy... wołam jeszcze raz... przychodzi,
sytuacje się powtarzały >>> kolejny raz: wołam, mówie że wystygnie.... bez odzewu.... to głosno i dosadnie przekazuje mu inf: " ze jak nie przyjdzie to będzie pózniej sam sobie robił"... poskutkowało,
kolejny raz go tez wołałam >> nie skutkowało,,, sama zjadłam... i jak akurat wszedł ja wstałąm od stołu a on do mnie : a ty? juz zjadłaś ? ja: co miałąm na ciebie czekac, to bym chyba z głodu umarła......
innym razem już odpuściłam zapraszanie i .... wpieprzał zimny obiadek.... hehe, TERAZ JUZ SIE NAUCZYŁ I WIE ŻE JA WOŁAĆ KILKA RAZY NIE BĘDE!!! chce to niech je, nie chce to robi sam,,,,,
no i jak widziesz " chwile" musiało to potrwać zanim się zmieni ten jego nawyk.....
--------------------
odnośnie sprzatania, to też kiedyś sie tyle garów uzbierało w zlewie, nie kiwnął palcem.... ja tez ... wziełam go na przetrzymanie, małe spięcie było,,, jak wyszłam trzasnełam drzwaimi..... po powrocie zastałam błysk i porządek..i nawet podłoge umył.... WIĘC MOŻNA!!!
------------------
sprawdziły się też skarpetki na środku pokoju / oczywiście głupia mania ściągania skarpetek i rzucania koło łożka... myśle sobie koło łóżka mogą lezeć to w sumie na środku pokoju czy w przejściu też.... mijaliśmu=y je na zmianę tak z 3 dni..... dorzucałam co jakiś czas jeszcze parę..... zauważył i oczywiście posprzątał, i już nie zostawia skarpetek gdzie popadnie
---------------
wrzucenie stery ciuchów do szafy bez układania tez sie sprawdziło hehe
==========
albo jeszcze inna sytuacja : oglądamy sobie film,,, i mówi mi " .... dziubasku...ale bym zjadł frytki....", a ja to w czym problem ?? ziemniaki wiesz gdzie są , olej też, obierać umiesz..... bo nauczony że jak by tak powiedział mamie to zaraz leci mu zrobić..... nie powiem oczywićsie spełniam jego zachcianki ale nie zawsze... ręce mu do du.....y nie przyrosły hehe.
==========
Cytat:
A wiec ciocie kochane wstawiam zdjęcia moich misiów, niestety wspólnego zdjęcia nie mają :P
ale bąbelaski kochane.....
Paula zerknij na ostatnie zdjęcie jakie wkleiłaś..... ja właśnie na usg widziałam tak samo i dla mnie to normalnie był wystający język i się zacęłam przejmować ,,, dobierać do głowy,,, pomimo że lekarz mówił że wszytko na tym etapie ok.... na wątku dziewczyny mnie zganiły za takie myślenie. dziękuje

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
No, a jak ja chciałam Gucia, to wszystkie się śmiały i Youtuba z tą piosenką disco o Mai puszczały
hehe,,, a ja nawet wiem kto ci linka do tej piosenki wstawił hehehe
tylko nie bij

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
Osobiście mogę polecić moje imię, Joanna... teraz uważam (nieskromnie) że jest piękne tylko na przysiedzę martwiłam się że wyjdzie "Jo Anna biorę Ciebie... po wiejsku" i wyraźnie podkreśliłam "Ja Joanna..." robiąc pauzę, i wszyscy się z tego śmiejemy
hehe dobre... a ja pamiętam jak byłam mała i babcia[*] mówi do mnie ".....Aśka....." a ja jej na to : " nie mów do mnie Aśka,,,!! jak będziesz mi mówiła aśka to ja ci będe mówiła BABKO!!"

Cytat:
, oglądaliśmy z facetem teściowej film o roszponce w nd i jakoś musiałam kupić Teraz tworzę sałatkę
HEHE też oglądaliśmy ..." Roszponko, dziewcze moje ześlij mi włosy swoje"- ,,, no czy coś w ten deseń

monika83 >> dziadkowie czuwaja nad wami ... z góry.....
a jesli chodzi o znaki od najbliższych którzy odeszli.... coś w tym musi być

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

agaaga89 >> a cytrynke miałaś ze sobą??
wciśnij całą, i będzie łatwiej
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 17:49   #750
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję pociesz się, że każdą z Nas to czeka
Odrobinkę mnie to pociesza, ale bardziej mi Was wszystkich żal

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość

agaaga89 >> a cytrynke miałaś ze sobą??
wciśnij całą, i będzie łatwiej
Ani razu nie miałam, dobry patent można bezpośrednio do tej glukozy?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości