Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 13:24   #1741
ola_k11
Zadomowienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ma kataek, ale przezroczysty, z nosk mu nie kapie, odciagam zazwyczaj tylko po nocy.
moze zle ze z nim tak czesto wychodze?
jak nie przejdzie to ojde do pediatry...
dziekuje
ryba takiemu dziecku nie wycieka katar tylko najczęściej spływa do gardła. Ważne aby nie zalegał w oskrzelach czy płucach... ja bym skontrolowała u pediatry.

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
witam;( ja jestem doslownie rozbita..wczoraj tak poklocilam sie z mezem,tzn dzis nad ranem ze brak mi slow zeby to opisac...juz nie mam sil poszlo o glupie pampersy dla malej bo ona jak skonczyla 2 lata tak sika na nocio ale w nocy mamy problem bo nam podsikuje i trzeba ja byla sadzac o 1 w nocy najpierw a pozniej tak sie nauczyla ze 3 razy na noc ,nie dajemy juz rady ja go budze a on nie slyszy ta zaszczywa mi lozeczko i jest masakra,nie chce znow wracac do pampersow na noc ale chyba bede musiala bo zarosne w szczochach doslownie mam dosc prania tych jej kolder itp..nie wiem jak ja tego oduczyc ... a z mezem to nie wiem ale ja go napewno nie przeprosze to co przeszlam przez niego i jeszcze w tym stanie...a jak zaczne rodzic to zadzwonie czy ma zamiar mnie zawiesc i poki nie przyniesie mi kwiatow i nie przeprosi tak nie odezwe sie slowem,basta!
przykro, że musiałaś się denerwować
a może wkładaj pod prześcieradło podkład?

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj wieczorem byłam na IP, miałam regularne twardnienia macicy, ból dołem brzucha i krzyżowe lekkie i co... i kicha
ktg nie pokazywało skurczy, szyjka zamknięta i wróciliśmy do domu.
Jeden "pożytek", że mi usg zrobili i Roksi w 40t1d waży 4250 g
ryba możesz dopisać na listę?

Główka wysoko, wszystkie przepływy, łożysko w porządku, bardzo dużo wód płodowych, więc jeszcze trochę poczekam
dzisiaj biorę się za okna i inne sprzątanie z rękami w górze, bo już mam dość

suwaczek mi się zatrzymał na 40tc
ja dziś też skończyłam fronty kuchenne polerować i drzwi z futrynami umyłam

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Rybko my wychodzimy dziennie. Raz na godzine raz na trzy.
Wczoraj bylysmy na zakupach , wozek zostawilam mamie , weszłam do srodka a babka mowi do mnie : Dobrze ze Pani dzis dziecko w domu zostawila - jest taaak zimno.
Jak jej powiedzialam ze czeka przed sklepem to wybałuszyła oczy.
Zimno jest . 6 stopni. Ale to mam z dzieckiem siedziec w domu az do wiosny bo cieplej nie bedzie?
Ja uwazam ze jak nie jest -10 to nie ma Co swirowac. Wiadomo de dziecko musi byc ciepło ubrane . Ja tam raczej siedze w donu jak jest silny wiatr bo bardziej sie boje zeby jej nie przewiało niż ze zmarznie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Macie jakies wieści Od Nemoska?

Trele ja z synkiem wychodziłam non stop. Czasem 2 razy dziennie po 2-3h. Nawet w deszcz czy wilgoć. Zakładałam na wózek folię, sama nieprzemakalną kurtkę i jazda. W mróz do -10 bo tak mi mówiła położna ale nawet sypiący śnieg i zaspy mnie nie zniechęcaly Trzeba tylko uważać aby jak się wchodzi do sklepu rozpiąć dziecko i odkryć z koca by się nie zgrzalo bo choroba gwarantowana.

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za dobre prądy bo idziemy dziś do domu!!już wszystko spakowałam i czekam na wypis i dziecko moje bo mi je zabrali na pokaz studentom.robią to już 3 dzień i mały wyjątkowo zadowoli wraca.ale jak to dr powiedział ze jak ma nie być skoro tam głównie studentki

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Oczywiście pocytowalam i kliklam anuluj. ..

Bylam na ktg. Skurcze na poziomie -100000000000 ktoras pisala, ze nie nastawia sie juz na porod. Ja tez nie ... brzuch na ktg pobolewal mnie okresowo i nic...

ciekawe kiedy porodzimy mnie codziennie łapią nieregularne skurcze, kręgosłup nieustannie boli ale to przechodzi i nic nie zwiastuje porodu. Jutro idę do gina zobaczymy co powie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ok z noworodkiem, ale po miesiacu mozna spokojnie wychodzic jezeli jest na dworze sucho bez wzgledu na temperature.
Ja też zawsze słyszałam, że do -10 st z dzieckiem niechodzącym można ze względu na to, że dziecko się nie rusza tylko leży w wózku przez co jest narażone na większe przeszycie mrozem. Poza tym żeby nie narażać dróg oddechowych własnie na infekcje.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 13:28   #1742
jezzka
Raczkowanie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za dobre prądy bo idziemy dziś do domu!!już wszystko spakowałam i czekam na wypis i dziecko moje bo mi je zabrali na pokaz studentom.robią to już 3 dzień i mały wyjątkowo zadowoli wraca.ale jak to dr powiedział ze jak ma nie być skoro tam głównie studentki

Cytat:
Oczywiście pocytowalam i kliklam anuluj. ..

Bylam na ktg. Skurcze na poziomie -100000000000 ktoras pisala, ze nie nastawia sie juz na porod. Ja tez nie ... brzuch na ktg pobolewal mnie okresowo i nic...

Mi na wcześniejszych ktg też nic się nie pisało choć czułam, że skurcze już mam. Nie wiem czy widziałaś wczorajsze moje zdjęcie z ktg, dziewczyny mówią, że bardzo ładne skurcze bo tym razem się za to wzięłam. Tutaj czytałam, że któraś skacze na piłce co ładne skurcze wywołuje no to przed szpitalem sobie sporo poskakałam - chyba to pomogło bo brzuch miałam cały twardy i od razu coś się zapisało... Takie trochę oszukane to ktg moje ale przynajmniej wiem, że jak się postaram to coś się dzieje

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ! Wczoraj miałam powera do roboty, to wykorzystałam na maksa, aż mąż się ze mnie śmiał, że zamiast sobie na raty rozłożyć to wszystko na raz zrobiłam, a dziś pewnie będę leniuchować-coś w tym jest bo mi się dziś nic nie chce Zresztą wizyta, to trzeba sie ogarnąć przed.

Wszystkie chcecie urodzić w tym wątku, a ja patrząc na Wasze tempo pisania, stwierdzam, że nie chcę Niech dzieć w brzuchu siedzi co najmniej do 38 tygodnia Ale jako współautorka tytułu rezerwuję sobie szybki poród jak Nemosek

No to leniuchujemy dzisiaj razem! Bo ja po wczorajszym przewróceniu chaty do góry nogami też mam plan odpoczywać dzisiaj. Tylko już coś mnie nosi... Może syndrom wicia gniazda znowu mi się udziela
jezzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 13:34   #1743
Lilith890502
Zakorzenienie

Hej dziewczyny ja tylko melduje ze moze w pt wyjdziemy wiec prodze o mocne kciuki zeby malemu zoltaczka juz nie rosla

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 13:58   #1744
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
zazdroszczę

to dobra metoda ja w nocy nie chciałam wchodzić do wanny żeby TŻ nie budzić.

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Maya i co nic z tego?
nic
Cytat:

Mya w końcu się rozkręci, mała ma jeszcze chwilkę
Ale obiecaj, że jak już Lulka wyskoczy i nam zdjęcie pokażesz, to nie wrzucisz twarzy Flat Erica na tej małej buziulce
Postaram się, ale myśl mi podsunęłaś
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ryba takiemu dziecku nie wycieka katar tylko najczęściej spływa do gardła. Ważne aby nie zalegał w oskrzelach czy płucach... ja bym skontrolowała u pediatry.

przykro, że musiałaś się denerwować
a może wkładaj pod prześcieradło podkład?

ja dziś też skończyłam fronty kuchenne polerować i drzwi z futrynami umyłam

Trele ja z synkiem wychodziłam non stop. Czasem 2 razy dziennie po 2-3h. Nawet w deszcz czy wilgoć. Zakładałam na wózek folię, sama nieprzemakalną kurtkę i jazda. W mróz do -10 bo tak mi mówiła położna ale nawet sypiący śnieg i zaspy mnie nie zniechęcaly Trzeba tylko uważać aby jak się wchodzi do sklepu rozpiąć dziecko i odkryć z koca by się nie zgrzalo bo choroba gwarantowana.

ciekawe kiedy porodzimy mnie codziennie łapią nieregularne skurcze, kręgosłup nieustannie boli ale to przechodzi i nic nie zwiastuje porodu. Jutro idę do gina zobaczymy co powie

Ja też zawsze słyszałam, że do -10 st z dzieckiem niechodzącym można ze względu na to, że dziecko się nie rusza tylko leży w wózku przez co jest narażone na większe przeszycie mrozem. Poza tym żeby nie narażać dróg oddechowych własnie na infekcje.
Mnie łapie tylko ból brzucha ale pewnie po dzisiejszej dawce nerwów zaserwowanych mi przez byłego pracownika to urodzę zaraz...
Cytat:
Napisane przez jezzka Pokaż wiadomość

Mi na wcześniejszych ktg też nic się nie pisało choć czułam, że skurcze już mam. Nie wiem czy widziałaś wczorajsze moje zdjęcie z ktg, dziewczyny mówią, że bardzo ładne skurcze bo tym razem się za to wzięłam. Tutaj czytałam, że któraś skacze na piłce co ładne skurcze wywołuje no to przed szpitalem sobie sporo poskakałam - chyba to pomogło bo brzuch miałam cały twardy i od razu coś się zapisało... Takie trochę oszukane to ktg moje ale przynajmniej wiem, że jak się postaram to coś się dzieje

No to leniuchujemy dzisiaj razem! Bo ja po wczorajszym przewróceniu chaty do góry nogami też mam plan odpoczywać dzisiaj. Tylko już coś mnie nosi... Może syndrom wicia gniazda znowu mi się udziela
żeby były skurcze to wystarczy naciskać na tę drugą sondę powiedziała mi to w szpitalu kiedyś położna Ty miałaś piękne skurczyki, a ja?! Największy 20 wynosił, bo podniosłam nogę aby zmienić pozycję...

Wgl jak poszłam na ktg to była cesarka, od samego początku siedziałam przy sali i słyszałam krzyk dzidziulki A tż :" Co to? to już?!" A ja do niego: "no cesarka trwa około 40-50 minut, a co myslałeś, że modły będą nad nią odprawiać?"

Mam tak z☠☠☠any dzień, że szok...

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Wgl na allegro właśnie zobaczyłam, że sa pampersy w promocji, nie wiem czy sie opłaca bo nie orientuję się za ile wychodzi sztuka normalnie. Ale na promocji to 0,49zł/szt. Tylko, że przesyłka 10 zł więc za 224 szt macie 120, to 0,54 za 1 sztukę 3
http://pampers.strefamarek.allegro.p...a_pampers_main

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 13:59   #1745
jezzka
Raczkowanie

Cytat:

nic

Mnie łapie tylko ból brzucha ale pewnie po dzisiejszej dawce nerwów zaserwowanych mi przez byłego pracownika to urodzę zaraz...

żeby były skurcze to wystarczy naciskać na tę drugą sondę powiedziała mi to w szpitalu kiedyś położna Ty miałaś piękne skurczyki, a ja?! Największy 20 wynosił, bo podniosłam nogę aby zmienić pozycję...

Wgl jak poszłam na ktg to była cesarka, od samego początku siedziałam przy sali i słyszałam krzyk dzidziulki A tż :" Co to? to już?!" A ja do niego: "no cesarka trwa około 40-50 minut, a co myslałeś, że modły będą nad nią odprawiać?"

Mam tak z☠☠☠any dzień, że szok...

Może pocieszy Cię fakt, że w pt co był, równo tydzień przed terminem, mi się nawet skurcze na poziomie 20 nie zapisywały, prosta krecha na poziomie 0. 3 dni różnicy i są skurcze. A przecież niektóre rodzą nawet nagle, bez wcześniejszych przepowiadaczy. Głowa do góry!
jezzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:04   #1746
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Nie wiem czy zdążę odciągnąć wystarczającą ilość a poza tym szczerze NIENAWIDZĘ używać laktatora no i chciałabym coś w razie W, poza tym chyba muszę kupić na ten wyjazd laktator ręczny bo inaczej chyba będzie powódź w samolocie

A do nas jak przyszła położna i zapytaliśmy o werandowanie przed pierwszym wyjściem z domu to zrobiła oczy jak spodeczki i powiedziała że nie należy być przewrażliwionym i za bardzo chuchać na noworodka
po czym dodała, że werandowanie można ewentualnie praktykować jak na dworze jest minus - 20. My wyszliśmy na zewnątrz więc od razu bez przygotowań, mała nie ucierpiała
U nas dokladnie tak samo. Nie umielismy jej wytłumaczyc o co chodzi z werandowaniem bo nie mogla zrozumiec po co? Kazala poprostu wyjsc z dzieckiem na dwor.

Zreszta my w 5 dobie mielismy kontrole w szpitalu , pozniej w 10 - to bylo nasze werandowanie

Taszanta- ile masz czasu do wylotu? Kupuj to mleko I juz sprobuj malej podac bo co jak nie bedzie chciala? A karmiłas ja z butli? Co jak nie bedzie chciala?
Ty sie nie zastanawiaj jak nie masz innego wyboru tylko kupuj mleko I działaj !
Ja w kazdym razie bym probowala tak czy siak sciagnac swoje. Jeden dzien to ile 6? 7 karmien ?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:13   #1747
ola_k11
Zadomowienie

ale tu spokój... zaraz jadę po przedszkolaka i do biedry wskoczyć muszę po ser do zapiekanki makaronowej.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:14   #1748
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba musisz powtórzyć pytanie, bo coś mi się wydaje, że zaginęło w postach i mamusie nie odpisały
To ponawiam pytanie:
dziewczyny jakiej firmy mleko kupić na takie dodatkowe, sporadyczne dokarmianie dziecka karmionego piersią ? Co polecacie?

I Trele chyba nie widziała mojego pytania - zdecydowałaś się na ten implant antykoncepcyjny? Od razu ci go wszczepią podczas wizyty?Zbieram info bo tez nad nim dumam

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:16   #1749
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja tylko melduje ze moze w pt wyjdziemy wiec prodze o mocne kciuki zeby malemu zoltaczka juz nie rosla

My po wizycie.
Majka zdrowa, lekarze zadowoleni - pierwszy raz Od ciazy miałam wrazenie ze mam do czynienia z kims kompetentnym
Pytan zadalam sto I otrzymalam sto odpowiedzi.

Nalot na jezyku to nalot z mleka , plesniawki nie ma.
Wysypka na czole to potowki = za gruba czapka a juz sie bałam ze to ten krem z Weledy.
Bioderka, oczka , glowka okey.
Powiedzialam o brzuszku I kupkach - tak ma byc. Dziecko na cycu moze robic jedna kupke na tydzien, bo mleko matki czasem jest trawione w 100%.
Pokazałam mu tez nozke Majeczki , bo wczoraj zauwazylam takie dziwne siniaki - to naczynia krwionosne ktore nie nadarzaja za jej wzrostem I popekaly. Mam sie nie martwic.
Majka ma 60 cm I 5.260kg
Zaczynam sie zastanawiac czy ona nie przybiera za szybko. 500g w 2 tygodnie ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-20, 14:19   #1750
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
U nas dokladnie tak samo. Nie umielismy jej wytłumaczyc o co chodzi z werandowaniem bo nie mogla zrozumiec po co? Kazala poprostu wyjsc z dzieckiem na dwor.

Zreszta my w 5 dobie mielismy kontrole w szpitalu , pozniej w 10 - to bylo nasze werandowanie

Taszanta- ile masz czasu do wylotu? Kupuj to mleko I juz sprobuj malej podac bo co jak nie bedzie chciala? A karmiłas ja z butli? Co jak nie bedzie chciala?
Ty sie nie zastanawiaj jak nie masz innego wyboru tylko kupuj mleko I działaj !
Ja w kazdym razie bym probowala tak czy siak sciagnac swoje. Jeden dzien to ile 6? 7 karmien ?

Naszej położnej na chwilę mowę odjęło po tym pytaniu

Nawet mnie nie strasz z tym mlekiem że nie będzie chciała , już piła z butelki- moje mleko- bez żadnego problemu, no i cały wyjazd wraz z dojazdem to w sumie wyjdzie 2,5 dnia niestety , sytuacja losowa więc muszę nagle jechać w piątek, odciągnę trochę no ale myślę że nie starczy w sumie nawet nie wiem ile ona pije

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:36   #1751
sorento
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:

aa, głupia ja dziewczyny mnie zlinczują

Cytat:
My po wizycie.
Majka zdrowa, lekarze zadowoleni - pierwszy raz Od ciazy miałam wrazenie ze mam do czynienia z kims kompetentnym

Wysypka na czole to potowki = za gruba czapka a juz sie bałam ze to ten krem z Weledy.
Powiedzialam o brzuszku I kupkach - tak ma byc. Dziecko na cycu moze robic jedna kupke na tydzien, bo mleko matki czasem jest trawione w 100%.
Pokazałam mu tez nozke Majeczki , bo wczoraj zauwazylam takie dziwne siniaki - to naczynia krwionosne ktore nie nadarzaja za jej wzrostem I popekaly. Mam sie nie martwic.
Majka ma 60 cm I 5.260kg
za wizytę, super, że wszystko ok i że trafiłyście na fajnego lekarza

Ło matko, ale się zmęczyłam przy goleniu

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:37   #1752
anka_85
Zakorzenienie

Czas iść w odwiedziny do znajomych, dziecia zobaczyć
świeżaczek jest z zeszłego piatku, nie moge się doczekać

No i standartowo. Spacer, zakupy i liście malin.
już mnie mdli na sama myśl o tej herbacie

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:45   #1753
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
To ponawiam pytanie:
dziewczyny jakiej firmy mleko kupić na takie dodatkowe, sporadyczne dokarmianie dziecka karmionego piersią ? Co polecacie?

I Trele chyba nie widziała mojego pytania - zdecydowałaś się na ten implant antykoncepcyjny? Od razu ci go wszczepią podczas wizyty?Zbieram info bo tez nad nim dumam
Juz Ci pisze co sie dowiedziałam :
Implant mi zaloza w Family Planing Center ( nie wiem czy u Ciebie takie cos jest?) bo zwykly lekarz tego nie zrobi. Mam tam pojsc, zrobia ze mna wywiad I wstrzykna na miejscu.

Taki implant jest do wymiany co 3 lata , ale mozna go wczesniej wyjac.
Okres albo jest słaby albo go wogole nie ma , ale nie jestes w stanie przewidziec kiedy bedzie I jak dlugo bedzie trwał.
Skutki uboczne jak przy kazdej antykoncepcji. Zazwyczaj jest tak ze albo organizm go toleruje I wszystko jest okey, albo nie I trzeba go wyjac.

Ja jestem zdecydowana. Zaryzykuje , mam nadzieje ze mi wásy nie wyrosna

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-20, 14:50   #1754
domii29
Zakorzenienie

Tylko przyjechalam do rodzicow i jeszcze nawet do 2 pietra nie zdarzylam dojsc a moj brat juz przejal Jaska i nie chce mi go oddac :p nawet mu pajacyka przebral sam

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:56   #1755
kyte
Wtajemniczenie

Uspałam córkę, albo ona uspała mnie....ale od razu inaczej się czuję po godzinnej drzemce
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:58   #1756
Trele_Morele
Zakorzenienie

Moja buła też zasneła mi na kolanach. Az boje sie ja odłozyc , bo pewnie sie obudzi..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-20, 15:01   #1757
maomami
Wtajemniczenie

A my byłyśmy sobie na spacerku godzinkę, a drugą godzinkę mała spała na tarasie a ja prasowałam
Trele super że z Majeczką wszystko ok no i za wagę!!!
Taszanta kupuj mleko i próbuj czy mała w ogóle będzie chciała, my mamy Bebilon i jest ok
Domi super że brat sie tak wczuł w role wujka

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 15:10   #1758
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
na pewno nie urośnie
Cytat:

My po wizycie.

Majka ma 60 cm I 5.260kg

A mówiłam, że zdrowa? Dobrze że lakarze kompetentni
Ale waga....łał
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Tylko przyjechalam do rodzicow i jeszcze nawet do 2 pietra nie zdarzylam dojsc a moj brat juz przejal Jaska i nie chce mi go oddac :p nawet mu pajacyka przebral sam

No co za bratSuper
Stary 2013-11-20, 15:14   #1759
Margot156
Raczkowanie

Witam po przerwie
Mam przekochanego synka który pozwala mi zająć się wieloma sprawami ale mimo wszystko nie bardzo miałam kiedy zasiąść do komputera. Wieczorem trochę was ponadrabiam żeby wiedzieć co u was słychować.

U nas wszystko dobrze. Kubuś na szczęście coraz więcej wcina. trochę mojego trochę mm. Ściągam ile się da ale nie zawsze jest to wystarczające ilość.
Jutro jedziemy po odbiór aktu urodzenia i jak się wyrobię to uderzę do pracy żeby pozałatwiać całą resztę formalności.
Takie pytanko... czy przy ściąganiu pokarmu również tworzy się niepłodność laktacyjna?

Pozdrowienia dla wszystkich dzieciaczków, mamusiek i dwupaków!!!
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 15:16   #1760
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
zaciśnięte!!
Cytat:

My po wizycie.

Majka ma 60 cm I 5.260kg

kawał kobietki!!

MATKI KARMIĄCE! jecie paprykę??
Stary 2013-11-20, 15:23   #1761
domii29
Zakorzenienie

Lilith

Trele super ze Majka zdrowa i pieknie przybiera

Zwariowane ja papryki nie mialam okazji jeszcze jesc, nawet sie nie zastanawialam nad tym czy mozna czy nie

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 15:55   #1762
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jezzka Pokaż wiadomość

Może pocieszy Cię fakt, że w pt co był, równo tydzień przed terminem, mi się nawet skurcze na poziomie 20 nie zapisywały, prosta krecha na poziomie 0. 3 dni różnicy i są skurcze. A przecież niektóre rodzą nawet nagle, bez wcześniejszych przepowiadaczy. Głowa do góry!
Nie powiem, że mnie nie pocieszasz

majster wziął pomocnika i od razu im wszystko szybciej idzie

Swoją drogą dzisiaj podczas tej cesarki wychodzi położna z zawiniątkiem i mój tż na przeciw wejścia siedział i ona do niego: Pan jest ojcem?

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-20, 16:00   #1763
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja buła też zasneła mi na kolanach. Az boje sie ja odłozyc , bo pewnie sie obudzi..

Nasze dzieci temperamentem są podobne
Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Witam po przerwie
Mam przekochanego synka który pozwala mi zająć się wieloma sprawami ale mimo wszystko nie bardzo miałam kiedy zasiąść do komputera. Wieczorem trochę was ponadrabiam żeby wiedzieć co u was słychować.

U nas wszystko dobrze. Kubuś na szczęście coraz więcej wcina. trochę mojego trochę mm. Ściągam ile się da ale nie zawsze jest to wystarczające ilość.
Jutro jedziemy po odbiór aktu urodzenia i jak się wyrobię to uderzę do pracy żeby pozałatwiać całą resztę formalności.
Takie pytanko... czy przy ściąganiu pokarmu również tworzy się niepłodność laktacyjna?

Kubuś przekochany skoro możesz się zająć również innymi sprawami
niestety nie pomogę jeśli chodzi o laktacje..
Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
zaciśnięte!!

kawał kobietki!!

Nawet nie chcę ryzykować...

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Nie powiem, że mnie nie pocieszasz

majster wziął pomocnika i od razu im wszystko szybciej idzie

Swoją drogą dzisiaj podczas tej cesarki wychodzi położna z zawiniątkiem i mój tż na przeciw wejścia siedział i ona do niego: Pan jest ojcem?
hhehe

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Piję herbatkę rumiankową..może moje dziecie nie będzie się już męczyło z kupką..
Stary 2013-11-20, 16:15   #1764
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ...

Cytat:
Witam po przerwie

A istnieje takie cos wogole jak nieplodnosc laktacyjna? Ja nie wierze.
Tutaj niby we wszystkich ulotkach pisze ze do 21 dni po porodzie w ciaze nie zajdziesz. Ale ja w to tez nie wierze.
Ja juz raz zaszłam wtedy kiedy to bylo nie mozliwe
Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
zaciśnięte!!

kawał kobietki!!

Ja raz jem wszystko raz nic ale papryke juz jadlam nie zauwazylam zeby akurat po niej cos sie działo ..

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-11-20 o 16:17
Stary 2013-11-20, 16:36   #1765
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..

To jest niewiarygodne jak takie małe dziecko potrafi wymuszać rączki, naprawdę nie sądziłam że to jest prawda

Stary 2013-11-20, 16:42   #1766
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
To jest niewiarygodne jak takie małe dziecko potrafi wymuszać rączki, naprawdę nie sądziłam że to jest prawda
Powiem szczerze, że nierealne mi sie to wydaje

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-20, 16:49   #1767
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem szczerze, że nierealne mi sie to wydaje
Też mi sie tak wydawało jeszcze niedawno

Stary 2013-11-20, 16:50   #1768
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Stary 2013-11-20, 16:52   #1769
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Witam po przerwie

Ja w to nie wierzę. Tak samo jak w brak okresu podczas karmienia.
Lekarz mi nawet mowil, ze moze tak byc z ta niepłodnością laktacyjna jesli karmmi co 3 godz chyba ozesz iles tam minut iw nocy co 4, ale nie zawsze tak jest

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:02   #1770
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
hello ! Melduje, że żyjemy Jesteśmy od soboty w domku, ale dopiero teraz jakoś się ogarnęłam Druga cesarka w moim przypadku to masakra, ale cóż - dobrze, że już mam to za sobą i teraz tulę słodkiego Szkrabika w wolnej chwili jeszcze się odezwę i spróbuje choć trochę Was nadrobić. Oczywiście gratulacje dla wszystkich Mam i trzymam kciuki za oczekujące na swoje Maluszki Na deser Adaś jeszcze że szpitala

odpoczywaj
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Oczywiście nie dam rady nadrobić. Mam nadzieję, że miałam jakąś parę lub nawet pary
Filipek przyszedł na świat o 16.50, 3200, 54 cm, 10 punktów. Udało się urodzić drogami natury, ale przy 4 cm rozwarcia błagałam o zopa. Dopiero przy 6 zlitowali się nademna i wtedy już jakoś poszło Z pierwszym cycoleniem nie było łatwo, ale przy pomocy cioci udało się dostawić małego do obydwu piersi po pół godzinki. Czas na drugie karmienie i już się boję Mąż jest cały czas ze mną i uwaga mały spokojniejszy jest u niego na rękach. Ale ze to piękny widok to wybaczam im
Obszerniejsza relacja po powrocie do domu.

Gratulcje dla ciebie i maluszka
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Kyte jesli Wam to nie prseszkadza to po co się męczyć?
Badanie kolejne kontrolne dopiero. Przy korygowanych 3 miesiącach.

Anoula biedna Ty

My właśnie UWAGA!!! CYCOLIMY!
Robimy test. Kilka karmien dziennie będzie cycem reszta butla i spr wage małego. Tak tydzie-dwa. Jak będzie ok to przy tym systemie zostaniemy póki bierze leki.
Wczoraj po 1 piersi spal 3h. I ulal wiec chyba sie najadl . A idzie to szybciej niż butla wiec z pozytkiem dla jego energii.

za cycolenieeeeeeeee
Cytat:
i wkońcu do domku, a syn jak juz taką furore robi to co będzie poźniej

A ja nie miałam od rana neta, dopiero teraz, starszne to

Liwka się właśnie obudziła i po wizażu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości