|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() dzieki za odp w sprawie karmienia, moj tez wlasnie szybko cycki oproznia a i tez staramy sie wprowadzic latwy plan... narazie nie jest zle... juz nie je co godzine czy 1,5 tylko 2,5 3h.. a w ogole dzis spalam do 10! Oczywiscie z przerwami na jedzonko o 1,30 5.00 8.00 ![]() Cytat:
wlasnie zjadlam pol czekolady ![]() W ogole odstswilam malemu wit K bo strasznie byl po niej niespokojny, mial problemy z zasypianiem, duzo plakal, marudzil a po odstawieniu jak reka odjal, calkiem inne dziecko... Wlasnie moj maluch sie budzi i idziemy sie cycolic ![]() Sent from my GT-P5110 using Wizaz Forum mobile app
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#1772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
a mam taką straszną ochotę!!!!!!Może się odważę...---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Od dziś też zaczynamy podawać wit Di K i aż się boję.. |
|
|
|
|
#1773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..
Cytat:
Cytat:
Tak samo jak ja juz widze kiedy ona sie denerwuje bo cos jest nie tak np : brzuszek czy spanie, a kiedy sie denerwuje bo nie jest po jej mysli :evil: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Musze Was zapytac .. Mòj tato chce kupić Majce sanki I nam wyslac. Takie wypasione z grubym zimowym spiworkiem. W zeszlym roku byl czas ze bylo sporo sniegu, w tym roku ma byc wiecej ale nie o to chodzi.. Nie myslicie ze za wczesnie na sanki? Ja mysle ze sanki to dopiero nanastepna zime jak mała bedzie miała rok a nie teraz jak nawet nie siedzi. Pisze mu to.. A on mi odpisuje ze mnie w sankach wozili w tym samym roku co sie urodziłam a ja jestem z grudnia to ile mialam ? 5 dni? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1774 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..
Może wyjde na jakąś okropną mame ale ja staram się małą przetrzymywać i nie biorę jej na ręce jak płacze za każdym razem, jak np wiem że jest śpiąca i położe do łóżeczka, leży grzecznie przez jakies 5-10 minut i oczka jej odpływają i nagle jej się zachciewa płakać, powoli marudzi i sie rozkręca to jedynie podchodze i głaskam ,podaje smoczka ale nie biorę na ręce, chwile popłacze aż w końcu odpuszcza i zasypia. A wiem kiedy mogę sobie na to pozwolić, jak jest pojedzona, przebrana, kupa zrobiona, brzuszek miękki. Kocham ja najbardziej na świecie ale nie chciałabym żeby była tylko rączkowa, w ciągu dnia się poprzytulamy, wycałujemy, pomasujemy, pobawimy.
|
#1775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem ja pewnie bym poczekała na za rok..
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się po dzisiejszej wizycie
![]() Czop odszedł albo jeszcze schodzi, ale póki co śluzu nie ma, szyjka zgładzona, rozwarcie na 1cm, bóle brzucha jak na okres i lekarka stwierdziła, że piątek/sobota powinno się coś zacząć dziać Oby się jej słowa w końcu sprawdziły, bo moja ginka to mi już od miesiąca poród wróży Choć mówi, że po wyglądzie wyglądam tak jakbym na dniach rodzic ![]() Cóż....torba już czeka
|
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z nockami nie mam problemow, ale wlasnie tak jak Ty probuje robic popoludniami. Ciezko idzie ale juz dwa razy dziennie uda mi sie ja w taki sposob polozyc .. Procztego Ty tez jestes pewnie wstanie odroznic placz Od PŁACZU co ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wcale sie nie dziwię, to jakby abstrakcja dla mnie, że taki maluszek wymusza
Cytat:
Trele, ale pomyśl, że Majka za 2-3 miesiące może będzie siadać już, bo będzie miała koło 5 msc, a jak zima będzie sie utrzymywać tak jak w tym roku to pewnie w czerwcu śnieg będzie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1779 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w rozpoczętym 40 tygodniu!
Nic nie zwiastuje porodu, lekarka stwierdziła, że raczej widzimy się za tydzień na wizycie. Rybka wpisz mi wizytę + KTG - 27.11.2013 godz. 14.30 Na KTG cisza, głowa nisko, szyjka na opuszek ale skierowana do tyłu... i tak mi jakoś smutno było po tej wizycie... Już bym chciała małego mieć.... Waga około 2700 ale nie widziałam wydruku więc dokładniej nie wiem. Muszę dzisiaj namówić mężula na okłady z samca i zaraz zrobię trzy seryjki przysiadów, które i tak nic nie dają i herbatkę wypiję...Cytat:
Cytat:
I ja też jestem strzelec ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No a jak tam nowe bujadełko Majki? Chętnie w nim przesiaduje? W ogole to domagam się jakiegoś zdjęcia! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Maomami jak dla mnie bardzo dobrze postępujesz z małą.
|
|
#1780 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak u Nemoska Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1782 |
|
Wtajemniczenie
|
Babku mi nie zacytowala i pewnie jeszcze kogoś ale już nie pamiętam...
Babku gratuluję Wam kochana! Trzymajcie się dzielnie Filipkiem
![]()
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-11-20 o 18:09 |
|
|
|
#1783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Płacz od płaczu się bardzo różni i już zaczynam odróżniać kiedy moja mała blefuje
|
|
#1784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ania_cz79 nie dziwię się, że stresior jest i spać nie możesz.... Czekamy na pierwszego wątkowego Mikołajka ![]() Newtrend sto lat dla synka! Dla Ciebie to napewno też szczególny dzień jak sobie tak wspomnisz
|
|
#1785 | ||
|
Rozeznanie
|
Sorento Dziwnie się czuję pisząc o praniu, jak tu większość już o nim zapomniało
a jeszcze pamiętam jak Trele wstawiała zdjęcia popranych Majkowych ciuszkow ale kiedy to było!Cytat:
chociaż może coś fajniejszego by się znalazło![]() Cytat:
też mam taki zamiar ![]() A my dziś zaczynamy 37 tydz! jeju jak zlecialo, a wogóle przegapilam bo w zeszłym tyg stuknął nam 9 msc
|
||
|
|
|
#1786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłam dziś na zebraniu klasowym u Matiego i pani się go nie umiała nachwalić, ona ma same 5 i 6 w 4 klasie. A ja na niego narzekam że się pieronek nic nie uczy.Pani stwierdziła że to jej najlepszy uczeń w klasie i że musimy być z mężem dumni z niego. Normalnie w szoku zostałam. |
|
|
|
|
#1787 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sent from my GT-P5110 using Wizaz Forum mobile app
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#1788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Minimum pół roczku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() [b]Domii[\b] a po śmierci babci Damiana nie bylo sprawy spadkowej? Jesli babcia nie miala rodzenstwa, to całość przypada na dzieci, ewentualnie wnuki jesli któres z dzieci nie żyje. No chyba ze wszyscy sie zrzekli swojej czesci spadku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez niunia32 Czas edycji: 2013-11-20 o 19:32 |
||
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie. Jestem z Jasiem u rodzicow i lekarz nie mogl dzisiaj przyjsc bo mu dyzur wypadl ale jutro juz przyjdzie napewno. Z Jaskowym glosem jest coraz gorzej i rodzice karza mi go u nich na noc zostawic zeby go na zimno teraz nie wystawiac a jutro rano przyjade do niego. Chodzi mi o to ze bede odciagac pokarm. Ostatnio odciagnelam i wylalam a teraz chcialabym go przetrzymac i mu dac. Tylko teraz tak...bede sciagac dzis wieczorem, pewnie w nocy i rano, za kazdym razem musze sciagac do czegos innego tak ? Nie moge np do jednej butelki prawda ? Poza tym jak odgrzac pozniej takie mleko ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-11-20 o 19:35 |
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
gratulacje dla nowych mamus, Trele mi sie wydaje ze na sanki to jednak za wczesnie, Cytat:
jutro mam ktg zobaczymy czy cos wyjdzie chociaz to chyba malo wiarygodne jednak jest, trzymam kciuki za rozwoj akcji, NEWTREND dla synka
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Domii bys wymieszala mleko musi miec ta sama temperaturę. Najlepiej do różnych pojemników inp po schlidzeniu w lodowce mozesz wymieszać.
Podgrza nie najlepiej butelke z mlekiem do garnka z woda Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1793 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 9 miesiąc!!![]() Cytat:
No to jakiś wypad do pizzerii albo kawiarni na ciacho się należy![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez bym chciała tak nauczyć, żeby za byle co na ręce nie brac... zobaczymy....kolezanka urodzila wpazdzierniku i tez zapowiadala:zadnego bujania, raczkowania, spania razem. teraz już lamie te zasady wszystkie po kolei ![]() jutro M. sklada lozeczko ![]() jeju...nie dociera do mnie,ze w każdej chwili może cos się zacząć dziac ![]() kiedy to zleciało??? |
||
|
|
|
#1795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Póki co królewna niechętnie śpi w swoim królestwie Najlepiej to na łóżku u mnie z cycem w buzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj w ogóle jakaś niespokojna jest. Bardzo mało spała w ciągu dnia. |
|||
|
|
|
#1796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile ja juz zdarzyłam pralek Od tego czasu wyprac Cytat:
Co do witamin to ja tez odstawilam BobikD I z brzuszkiem lepiej. Ale ja nie mam pewnosci czy to Od witamin kopru czy jedzenia. Ktosiula - 40tc nie znasz dnia ani godziny . Moze dzis ? ;> Hustawka okey , Majka jak ma humor to I 40min w niej posiedzi a jak humoru nie ma to nie ma bata Jesli chodzi o mnie to sama bym sie pohusiała . Fotki jak tylko zrobie nowe to wrzuce Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Nacytowałam i du,pa :/
a więc- za wszystkie tygodnie za wszystkie wizyty za porody za wyjście ze szpitala, oraz Lili- byście wyszli w piątek!Trele- piękna WAGA! mój wg ostatnich pomiarów miał 61 cm, ale coś mi sie wierzyć nie chce że on taki długi ;p za tydzień bedziemy sie ważyć u lekarza, sprawdze przy okazji swoją wage bo mój też jakoś szybko zaczął przybierać Powiedz mi ile ten implant kosztuje, bo chce podpytać o to gina ( PS. zmieniłam tego gbura, jak teraz trafie na jakiegoś debila to mnie szlag trafi! ) co do antykoncepcji- co sądzicie jeszcze o tych spiralkach? Domii- na pewno mleczko musi miec jednakową temp zeby zmieszać a potem nie podgrzewać tylko do gorącej wody wstawić i sie ogrzeje ![]() maomami- podziwiam Cię, tez chcialabym miec tyle siły by zostawić Kacpra w łózeczku i czekać az sam sie uspokoi, podając smoka czy głaskając.. mi jakoś tak smutno, przykro- ale musze to zmienić! bo wejdzie mi na głowe, teraz 4 kg waży a potem?? :p Ps, dzisiaj już nie ulewał De- wrzucałas zdjęcie Christiana? nie załapałam się ![]() Masz racje z tym wychodzeniem, choć ja sama sie czasem zastanawiam czy mam wychodzić- no ale wiecie, strach jeszcze przy tym pierwszym dziecku mnie ogarnia Tak wszystkie zachwalacie te metody z języka niemowląt i tą książkę ze chyba przeczytam ![]() A u nas spoko, byliśmy na tym USG i pełno dzieci, mały jak wszedł to tylko raz zająknął a tak to spokojny, spał sobie badanie twało z 15minut maks, dostaliśmy wydruki i okazało sie ze zmiany sie cofnęły i na razie nic nie widać, obraz czysty i nie musze sie martwić Oprócz tego stwierdzam ze mam tak zaje,bistą rodzinę, każdy chce pomóc przy tym remoncie, no super!!
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Takiego dziecka, jak mają znajomi życzę sobie samej i Wam, nierozpakowanym BARDZO.
no po prostu ideał, taki maleńki! a skóra na dłoniach jak płatki róży... takiego maleństwa nigdy w życiu nie widziałam!
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć w sumie w 4 tyg już było dla mnie bunga teraz to całkiem inny świat, moze dlatego ze w ciązy też było inaczej ;d Od jutra czytam tę książkę!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

kawał kobietki!!
Ślub 25.08.2012 
a mam taką straszną ochotę!!!!!!Może się odważę...
to ile mialam ? 5 dni? 

mam dosc prania tych jej kolder itp..nie wiem jak ja tego oduczyc ... a z mezem to nie wiem ale ja go napewno nie przeprosze to co przeszlam przez niego i jeszcze w tym stanie...a jak zaczne rodzic to zadzwonie czy ma zamiar mnie zawiesc i poki nie przyniesie mi kwiatow i nie przeprosi tak nie odezwe sie slowem,basta!

armię noworodków bym wykarmiła, leci jak z kranu