|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Zerknęłam w kalendarz i wychodzi mi 40 tygodni z OM. No ale jakby liczyć od zapłodnienia, 38 jak nic.
No i co ja mam o tym myśleć? Źle liczyli czy jak?
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie dlatego jest +- 2tygodnie ;d
|
|
#1894 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
adosieńka Kubuś jest cudny!!! Cytat:
Cytat:
Udało mi się kupić 2 opakowania Dady 2. W sumie bez problemu ale to pewnie dlatego, ze wokół mam 7 biedronek. Choć faktycznie najwięcej było 3 i 4. Na 13:45 mam wizytę u gina. Ciekawe co powie... ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Ania jeśli jesteś pewna kiedy doszło do zapłodnienia i nie zgadza się to z wyliczonymi przez lekarza tc, to najpewniej masz nieregularne owulacje. Na tą właśnie okoliczność mówi się, że tp to termin przybliżony i poród może nastąpić w ciągu +/- 2 tygodni. |
|||
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rozumiem, dlaczego ustalili 21.11 jako jedyną date, no i wychodzi na to, że przy 36 tygodniach "dziecko było gotowe do wyjścia" a nie było. jak wogóle takie info mogli dać? bzdura totalna. no jak nic przeciągnie się chyba, aż do okolic 5.12 no nie wierzę, aż się położnej dzisiaj zapytam, co ona myśli. mam dzisiaj wizyte. miesiączki zawsze jak w zegarku miałam, co do owulacji - regularna czy nie - nie mam pojęcia.
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-11-21 o 11:35 |
|
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też tyle biedronek a ostatnio nie zdążyłam kupić.. a teraz mi sie udalo, ale dzień przed promcją. wg. wystawili te rzeczy ale be cen wczoraj- ale w komputerach mieli już ceny wiec pewnie chodziło o to zeby ludzie nie wykupili odrazu wszystkiego.
![]() Nie mam pomysłu na obiad...
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie do zapłodnienia doszło 14lutego, a OM miałam 28lutego i w sumie już się nie sugeruje niczym. Jedno USG wyliczyło mi 30listopad, drugie w III trym datę na 5 grudnia, ginka wróży, że to na dniach, więc w sumie nie ma co się spinać tylko czekać
![]() Ja dzisiaj od rana sprzątam, piorę elementy do łóżeczka i kosza, później wezmę się za obiad i może to pomoże w wygonieniu Małej na dniach, bo już bym chciała mieć ja przy sobie ![]() Lecę sprzątać dalej
|
|
|
|
#1898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1899 | |
|
Zadomowienie
|
dzidzia, Cytat:
Mi się udało dorwać jedną paczkę. Ale w pierwszej biedronce w ogóle nie było - było chyba z 10 paczek 4 i to wszystko, a w drugiej były 2 paczki 2 i później dużo 4 i 5. Za to 3 ZERO. Udało mi się też w Lidlu dla siostrzeńca kupić puzzle z Kubusiem Puchatkiem za 15 zł ryba, widzę, że Twój mąż z dentystą to tak jak mój z alergologiem. Co roku jest marudzenie - bo on tak źle się czuje, że mu katar leci, przeklina i marudzi. A jak mu mówię: idź w końcu zrób sobie testy do lekarza to nie pójdzie "bo przecież mu przejdzie". To ja już się nauczyłam mu tylko odpowiadać, żeby w takim razie nie marudził, że mu leci ten katar. Przecież dorosły jest, nie musisz go za rączkę prowadzić i trzymać u tego dentysty. Nawet jeśli faktycznie ma traumatyczne wspomnienia.
|
|
#1900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cięzko sie poruszac, wstawac, siadac a o spaniu nie ma mowy, co sie przekrece to bol w kroczu niesamowity
|
|
#1901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jest 38/40 porozmawiam z położną... pewnie każą czekać, a na dzisiejszej wizycie nie zdarzy się nic więcej, jak zmierzenie ciśnienia + analiza moczu. męczą mnie te wycieczki do szpitala, normalnie bez sensu są te wizyty. jak miałabym paski do analizy moczu, mogłabym sama im podać wynik przez telefon , ciśnienie też. zaczyna mnie już wkurzać ten ciągły dyskomfort i wizja latania z tym cieżarem 2 tygodnie dłużej, to powoduje mega zniechęcenie. nie wiem jak ja będę spać. nigdy spanie mnie nie bolało do tego ten dziwny stres przeplatany z jakąś ekscytacją, dość już, dość
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mi dzwonił przed 10minutami i mówi jak go ząb boli- powiedziałam ze albo idzie do dentysty albo ma sie zamknąć bo mnie wkurza takie marudzenie, skoro nic nie chce z tym zrobić a jak wróci i dalej bedzie narzekać i marudzić to go wyrzucę z domu albo sama wyrwę tego zęba (tyle ze on do kanałowego leczenia jest)... powiedział ze pójdzie w takim razie Maaaaaaasakra jak zimno. Mały na balkonie, ale nie zamykam drzwi bo jak sie obudzi to mogę nie usłyszeć
|
|
#1903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mialam OM nieznany I wyliczyli mi z usg . Dlatego ja sie balam ze mala jest wiecej przenoszona niz 9 dni . Siostra Tz według OM ma tetmin na 30.01 ale po usg w 20tc przesuneli jej na 21.01 . Ich interesuje jak rozwiniete jest dziecko a nie okres kiedy mialas. Wiem glupie to / ja tez sie z tym do konca nie zgadzam. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1904 |
|
Rozeznanie
|
ola_k11;
za wizytę!Dla Ciebie też tulek anka_85 zapytaj najwyżej dołączysz do grudniowych mam ![]() agnieszka255 Może jakaś książka fajna? Film? Serial do nadrobienia? Żeby Ci się nie nudziło
|
#1905 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za nocke, a tak się martwiłaś co to będzieCytat:
za miesiąc.Ja na odpażenia polecam mąkę ziemniaczaną u nas się super sprawdziłą Cytat:
piękna waga Miłoszka!!! A nie mówiłyśmy że wszystko będzie dobrze Cytat:
Dzień dobry u nas nocka w miarę chociaż dzisiaj mała była jakaś niespokojna, teraz leży w łóżeczku i patrzy na karuzelkę. Próbowałam dzisiaj dać jej mleko 2 miarki AR i 2 miarki zwykłego ale po jakimś czasie jej zaczęło wypływać z buźki jeszcze sporo, nie chlusnęło ale jednak chyba jeszcze za wcześnie więc zostajemy na 3 AR i 1 zwykłego
|
|
#1906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
martwi mnie łożysko, czy aby na pewno wszystko ok, jak wyglądają wody. ja miałam 1 skan w 6 tygodniu i data 24.11 kolejny skan 6 tydzień i ostateczna data zapadła na 21.11 Cytat:
niby wszystkie sygnały miałam, że to już tuż tuż, no ale tak naprawdę to dzisiaj ja już nic nie wiem. nic. najgorsze jest to, że jak to wszystko się opóźni to pokomplikuje to wszystko z pracą i urlopem tż.
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zdarza się,ze nawet 2 tyg. jest ![]() Łóżeczko już zlozone |
|
|
|
|
#1908 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam czwartkowo
U nas nocka w miarę minęła choć po karmieniu o 5.30 mała miała oczy jak 5 zł i do 7 ją trzymałam na rękach a po odłożeniu do łóżeczka ładnie zasnęła Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mojego taty nie ma z nami 10 lat Cytat:
![]() super Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
straszne ![]() Cytat:
ja dziś do 11 pospalam i w nocy tylko 2 razy na siku wstałam - a nie 4-6 jak zwykle |
||
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekły mi cytaty :/ z tego co pamiętam
Dzidzia bardzo Ci współczuję takich przeżyć. Nasturcja super, że Miłosz tak szybko prybiera ![]() Agnieszka, Lubieolowki nie martwcie się takie rozbieżności to nic, Ja wg OM jestem już po terminie a wg USG dopiero 38 tydzień zaczęłam
|
|
|
|
#1911 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak będę musiała czekać jeszcze 2 tygodnie to trudno. Dostanę świra, ale niech siedzi jak musi ;p
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm to u mnie w pierwszej i drugiej ciąży pod uwagę brali termin z OM.
także to chyba zależy od lekarza i tego czy miesiączki były regularne Wróciłam przed chwilą ze spaceru. Jeszcze córka mi zrobiła awanturę, bo usiadła w kałuży i ona nie pójdzie do domu się przebrać. udało mi się ją uspokoić i wsadzić do wózka i lecieć przebrać... zmęczyłam się... teraz popijam kawkę i muszę zabrać się za ogarnięcie chatki właśnie kończy się prać rożek i inne duperelki do łóżeczka no i brat ma dzisiaj przyjść porobić parę zdjęć |
|
|
|
#1913 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=
To nie masz żadnych kontroli juz umówionych? Ja teraz co tydzień chodzę. Czekałabym do terminu z OM, może się ruszy do tego czasu. W ogóle to z tego co ja obserwuję lekarze kierują się jednak terminem z OM.[/QUOTE] no mialam isc ale znalazlam sie w szpitalu i ide jutro do niej. zobaczymy co powie..niby rozwarcie na dwa palce szyjka ma 1 cm, głowka bardzo nisko wiec czekam tylko na te skurczybyki lekarze mowili ze dziecko gotowe do porodu---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wyczytałam na angielskich stronach, że trzeba zjeść 6 całych ananasów, żeby była odpowiednia dawka tej substancji czynnej.
można też wypić ponad 100 ml oleju rycynowego. i jedno i drugie = sraczka za przeproszeniem. zjem kilka razy ostre curry, dalej pije herbate z liści malin i nie zamierzam eksperymentować, bo zakończy sie to wszystko wymiotami i rozwalonym żołądkiem, a to ostatnia rzecz na jaką mam ochotę przed porodem. trudno, jak będzie chciał wyjść to wyjdzie. a jak nie, to niech robią ze mną co chcą w szpitalu. więc dzisiaj mam na obiad curry. strasznie nie chce mi sie iść na to spotkanie z położną, ale drugi raz praktycznie na końcowce nie mogę tego olać i odwołać
|
#1915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak myslalam,ze ktoś podebral te wstawanie ![]() mamy dwa pokoje,wiec na początku w jednym będziemy z Małą kolo roku, przenisiemy się ze spaniem do drugiego,a Mala już będzie mieć swój pokój ![]() Cytat:
u mnie szyjka skrócona o 1 cm i rozwarcie na palec, ale to już trochę trwa.... ![]() może jednak wytrzymam do grudnia
|
||
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam 1 cm rozwarcia... dowiem się we wtorek... |
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem tak wymemłana dziewczyny, że szok. Ciągle chce mi się spać. Wczoraj spałam od 19 do dzisiaj do 9 i wciąż mi się chce! Do tego jakieś badziewo mnie łapie, bo pokasluje i gardło mnie boli. A gorąco mi tak,że szok
|
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jak tam lineczka i czy któraś z przeterminowanych urodziła.. może nasza niespodzianka?;>
|
|
#1919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o matulu kochana, zapomniałam już jak to jest, jak tak dalej pójdzie zostaje w domu, bo nie opanuje jazdy autem dzisiaj
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.

Ale w tym roku to lepiej, żeby zimy nie było i roztopów i zasp i wielkiego mrozu, a w ogóle najlepiej, zeby nie robiło się ciemno już i 16 tylko jak Bóg przykazał o 20 na przykład bo się depresji nabawię :P Na śnieg się zgadzam na święta, tak ok 23 grudnia do 2 stycznia max 
KCIUKI DLA ANI 
przyjedzie znow bedzie awantura,nie mam juz sil

i oczywiście nigdzie ich nie ma

za nocke, a tak się martwiłaś co to będzie
A zawsze sciagalam ledwo 30-40ml z obu piersi w pol godziny. Ciesze sie bo moze uda sie sciagnac jak bede musiala jechac do rehabilitanta i nie bede musiala Malej ze soba ciagnac