Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 10:50   #1891
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Taaa??? Trochę mi się tęskni za śniegiem, lubie jak tak ładnie sypie, jest biało i wszystko się skrzy a ja siedzę opatulona kocykiem z herbatką w ręku w blasku świec Ale w tym roku to lepiej, żeby zimy nie było i roztopów i zasp i wielkiego mrozu, a w ogóle najlepiej, zeby nie robiło się ciemno już i 16 tylko jak Bóg przykazał o 20 na przykład bo się depresji nabawię :P Na śnieg się zgadzam na święta, tak ok 23 grudnia do 2 stycznia max I żeby było ładnie mroźno ale bezwietrznie i słonecznie - o takie mam życzenia!

To nie masz żadnych kontroli juz umówionych? Ja teraz co tydzień chodzę. Czekałabym do terminu z OM, może się ruszy do tego czasu. W ogóle to z tego co ja obserwuję lekarze kierują się jednak terminem z OM.
Do białego puchu to tu jeszcze daaaaleko .. Teraz juz np pada tylko deszcz.
Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
To jest myśl, weź takie wieeelkie szczypce, usadź go na krześle i zapytaj: to co? wyrywamy?
Może się wystraszy i do dentysty ucieknie
Dokładnie to miałam napisac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:16   #1892
anka_85
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Zerknęłam w kalendarz i wychodzi mi 40 tygodni z OM. No ale jakby liczyć od zapłodnienia, 38 jak nic.
No i co ja mam o tym myśleć? Źle liczyli czy jak?

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:18   #1893
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Zerknęłam w kalendarz i wychodzi mi 40 tygodni z OM. No ale jakby liczyć od zapłodnienia, 38 jak nic.
a dokładnie wiesz kiedy zaszłas?
pewnie dlatego jest +- 2tygodnie ;d
Stary 2013-11-21, 11:28   #1894
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
hej,ja dzis wizyta,ale jestem zdolowana ,przygnebiona i wgl meza wyrwalam z pracy bo poklocilam i wczoraj nie gadalismy dzis juz nie wytrzymalam zadzwonilam sciemnilam zeby przyjechal bo sobie rady z mala nie daja i mam gdzies ze straci dniowke ma mnie na kolanach przeprosic;( zycie jest takie ciezkie przyjedzie znow bedzie awantura,nie mam juz sil
nie denerwuj się kochana!!! będzie dobrze, może mąż się ukorzy i zajmie Tobą

adosieńka Kubuś jest cudny!!!

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Wrzucam na szybko foty, które mam na tel - z aparatu wciąż niezgrane

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
12 lat temu o tej porze widziałam mojego Tatę po raz ostatni. Była brzydka pogoda, strasznie padał deszcz i zimno. Za kilka godzin mój Tata zginie w czołowym zderzeniu z ciężarówka ;(

Przykro mi kochana. Ja też mam przed oczami widok taty machającego mi z okna na pożegnanie jak szłam na uczelnię. Więcej go żywego nie zobaczyłam. Pamiętam tylko ten tęskny wzrok, jakby przeczuwał...

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

I pewnie pracownicy je wynosza zanim wyłoza na pòłki

Co do wczorajszegi pytania o sanki ..
Właśnie śnieg pada

what???

Udało mi się kupić 2 opakowania Dady 2. W sumie bez problemu ale to pewnie dlatego, ze wokół mam 7 biedronek. Choć faktycznie najwięcej było 3 i 4. Na 13:45 mam wizytę u gina. Ciekawe co powie...

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Ania jeśli jesteś pewna kiedy doszło do zapłodnienia i nie zgadza się to z wyliczonymi przez lekarza tc, to najpewniej masz nieregularne owulacje. Na tą właśnie okoliczność mówi się, że tp to termin przybliżony i poród może nastąpić w ciągu +/- 2 tygodni.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:33   #1895
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a dokładnie wiesz kiedy zaszłas?
pewnie dlatego jest +- 2tygodnie ;d
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
nie denerwuj się kochana!!! będzie dobrze, może mąż się ukorzy i zajmie Tobą

adosieńka Kubuś jest cudny!!!

Przykro mi kochana. Ja też mam przed oczami widok taty machającego mi z okna na pożegnanie jak szłam na uczelnię. Więcej go żywego nie zobaczyłam. Pamiętam tylko ten tęskny wzrok, jakby przeczuwał...

what???

Udało mi się kupić 2 opakowania Dady 2. W sumie bez problemu ale to pewnie dlatego, ze wokół mam 7 biedronek. Choć faktycznie najwięcej było 3 i 4. Na 13:45 mam wizytę u gina. Ciekawe co powie...

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Ania jeśli jesteś pewna kiedy doszło do zapłodnienia i nie zgadza się to z wyliczonymi przez lekarza tc, to najpewniej masz nieregularne owulacje. Na tą właśnie okoliczność mówi się, że tp to termin przybliżony i poród może nastąpić w ciągu +/- 2 tygodni.
wiem, kiedy zaszłam w ciąże, dam sobie rękę odciąć, że było to dokładnie 28 lutego. no i jak nic wychodzi to co wychodzi.
nie rozumiem, dlaczego ustalili 21.11 jako jedyną date, no i wychodzi na to, że przy 36 tygodniach "dziecko było gotowe do wyjścia" a nie było. jak wogóle takie info mogli dać? bzdura totalna.
no jak nic przeciągnie się chyba, aż do okolic 5.12
no nie wierzę, aż się położnej dzisiaj zapytam, co ona myśli. mam dzisiaj wizyte.
miesiączki zawsze jak w zegarku miałam, co do owulacji - regularna czy nie - nie mam pojęcia.

Ani

Edytowane przez anka_85
Czas edycji: 2013-11-21 o 11:35
Stary 2013-11-21, 11:37   #1896
ryba91
Zakorzenienie

U mnie też tyle biedronek a ostatnio nie zdążyłam kupić.. a teraz mi sie udalo, ale dzień przed promcją. wg. wystawili te rzeczy ale be cen wczoraj- ale w komputerach mieli już ceny wiec pewnie chodziło o to zeby ludzie nie wykupili odrazu wszystkiego.

Nie mam pomysłu na obiad...
Stary 2013-11-21, 11:40   #1897
issia88
Zakorzenienie

U mnie do zapłodnienia doszło 14lutego, a OM miałam 28lutego i w sumie już się nie sugeruje niczym. Jedno USG wyliczyło mi 30listopad, drugie w III trym datę na 5 grudnia, ginka wróży, że to na dniach, więc w sumie nie ma co się spinać tylko czekać

Ja dzisiaj od rana sprzątam, piorę elementy do łóżeczka i kosza, później wezmę się za obiad i może to pomoże w wygonieniu Małej na dniach, bo już bym chciała mieć ja przy sobie

Lecę sprzątać dalej
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:42   #1898
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
wiem, kiedy zaszłam w ciąże, dam sobie rękę odciąć, że było to dokładnie 28 lutego. no i jak nic wychodzi to co wychodzi.
nie rozumiem, dlaczego ustalili 21.11 jako jedyną date, no i wychodzi na to, że przy 36 tygodniach "dziecko było gotowe do wyjścia" a nie było. jak wogóle takie info mogli dać? bzdura totalna.
no nie wierzę, aż się położnej dzisiaj zapytam, co ona myśli. mam dzisiaj wizyte.
miesiączki zawsze jak w zegarku miałam, co do owulacji - regularna czy nie - nie mam pojęcia.
ciężko powiedzieć... porozmawiaj z położną skoro się z nią dziś widzisz.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:49   #1899
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Jutro wychodzimy
no wreszcie

dzidzia,

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Mój mąż dowiedział się od kierownika biedronki,że jeden sklep dostaje max. 10 paczek promocyjnych dada 2. Przynajmniej w krk. i oczywiście nigdzie ich nie ma
No to chyba dlatego, że one najtaniej wychodzą
Mi się udało dorwać jedną paczkę. Ale w pierwszej biedronce w ogóle nie było - było chyba z 10 paczek 4 i to wszystko, a w drugiej były 2 paczki 2 i później dużo 4 i 5. Za to 3 ZERO.
Udało mi się też w Lidlu dla siostrzeńca kupić puzzle z Kubusiem Puchatkiem za 15 zł to już tak na święta.

ryba, widzę, że Twój mąż z dentystą to tak jak mój z alergologiem. Co roku jest marudzenie - bo on tak źle się czuje, że mu katar leci, przeklina i marudzi. A jak mu mówię: idź w końcu zrób sobie testy do lekarza to nie pójdzie "bo przecież mu przejdzie". To ja już się nauczyłam mu tylko odpowiadać, żeby w takim razie nie marudził, że mu leci ten katar. Przecież dorosły jest, nie musisz go za rączkę prowadzić i trzymać u tego dentysty. Nawet jeśli faktycznie ma traumatyczne wspomnienia.
Stary 2013-11-21, 11:55   #1900
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Mi ginka dała już skierowanie do szpitala biorąc pod uwagę termin z OM czyli 27.11, tydzień po tym terminie 5.01 jak nic się nie będzie działo to ze skierowaniem mam się zgłosić do szpitala. Termin z USG mam na 11.12 ale powiedziała że nie będzie ona brany pod uwagę.

A jak ty się w ogóle czujesz, pewnie już ledwo chodzisz, Ania ma już ładną wagę więc mogłoby cię już coś wsiąść szybciej co byś się nie męczyła.

Cięzko sie poruszac, wstawac, siadac a o spaniu nie ma mowy, co sie przekrece to bol w kroczu niesamowity a moj ma l4 i mnie pilnuje abym sie nie forsowala, jedynie obiad da mi zrobic nawet na spacer nie daje mi pojsc. bo im wiecej chodze tym bardziej boli. a jesli sie nie bede oszczedzac, to spojenie mi sie tak rozejdzie ze bede musiala po porodzie 3 tyg w gpisie siedziec
Stary 2013-11-21, 11:58   #1901
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
U mnie do zapłodnienia doszło 14lutego, a OM miałam 28lutego i w sumie już się nie sugeruje niczym. Jedno USG wyliczyło mi 30listopad, drugie w III trym datę na 5 grudnia, ginka wróży, że to na dniach, więc w sumie nie ma co się spinać tylko czekać

Ja dzisiaj od rana sprzątam, piorę elementy do łóżeczka i kosza, później wezmę się za obiad i może to pomoże w wygonieniu Małej na dniach, bo już bym chciała mieć ja przy sobie

Lecę sprzątać dalej
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ciężko powiedzieć... porozmawiaj z położną skoro się z nią dziś widzisz.
zgłupiałam przez chwile ale wszystko się zgadza.

jest 38/40

porozmawiam z położną... pewnie każą czekać, a na dzisiejszej wizycie nie zdarzy się nic więcej, jak zmierzenie ciśnienia + analiza moczu.
męczą mnie te wycieczki do szpitala, normalnie bez sensu są te wizyty.
jak miałabym paski do analizy moczu, mogłabym sama im podać wynik przez telefon , ciśnienie też.

zaczyna mnie już wkurzać ten ciągły dyskomfort i wizja latania z tym cieżarem 2 tygodnie dłużej, to powoduje mega zniechęcenie.
nie wiem jak ja będę spać. nigdy spanie mnie nie bolało
do tego ten dziwny stres przeplatany z jakąś ekscytacją, dość już, dość

Ani

Stary 2013-11-21, 11:59   #1902
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
no wreszcie

dzidzia,

No to chyba dlatego, że one najtaniej wychodzą
Mi się udało dorwać jedną paczkę. Ale w pierwszej biedronce w ogóle nie było - było chyba z 10 paczek 4 i to wszystko, a w drugiej były 2 paczki 2 i później dużo 4 i 5. Za to 3 ZERO.
Udało mi się też w Lidlu dla siostrzeńca kupić puzzle z Kubusiem Puchatkiem za 15 zł to już tak na święta.

ryba, widzę, że Twój mąż z dentystą to tak jak mój z alergologiem. Co roku jest marudzenie - bo on tak źle się czuje, że mu katar leci, przeklina i marudzi. A jak mu mówię: idź w końcu zrób sobie testy do lekarza to nie pójdzie "bo przecież mu przejdzie". To ja już się nauczyłam mu tylko odpowiadać, żeby w takim razie nie marudził, że mu leci ten katar. Przecież dorosły jest, nie musisz go za rączkę prowadzić i trzymać u tego dentysty. Nawet jeśli faktycznie ma traumatyczne wspomnienia.
hahaha mu chyba chodzi o wsparcie takie psychiczne też mi dzwonił przed 10minutami i mówi jak go ząb boli- powiedziałam ze albo idzie do dentysty albo ma sie zamknąć bo mnie wkurza takie marudzenie, skoro nic nie chce z tym zrobić a jak wróci i dalej bedzie narzekać i marudzić to go wyrzucę z domu albo sama wyrwę tego zęba (tyle ze on do kanałowego leczenia jest)... powiedział ze pójdzie w takim razie

Maaaaaaasakra jak zimno. Mały na balkonie, ale nie zamykam drzwi bo jak sie obudzi to mogę nie usłyszeć
Stary 2013-11-21, 12:02   #1903
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Anka dla nich swietoscia jest termin z USG !
Ja mialam OM nieznany I wyliczyli mi z usg . Dlatego ja sie balam ze mala jest wiecej przenoszona niz 9 dni .
Siostra Tz według OM ma tetmin na 30.01 ale po usg w 20tc przesuneli jej na 21.01 . Ich interesuje jak rozwiniete jest dziecko a nie okres kiedy mialas.
Wiem glupie to / ja tez sie z tym do konca nie zgadzam.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
U mnie też tyle biedronek a ostatnio nie zdążyłam kupić.. a teraz mi sie udalo, ale dzień przed promcją. wg. wystawili te rzeczy ale be cen wczoraj- ale w komputerach mieli już ceny wiec pewnie chodziło o to zeby ludzie nie wykupili odrazu wszystkiego.

Nie mam pomysłu na obiad...
U mnie spagetti

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:04   #1904
sorento
Rozeznanie

ola_k11; za wizytę!
Dla Ciebie też tulek

anka_85 zapytaj
najwyżej dołączysz do grudniowych mam

agnieszka255 oszczędzaj się bidulko, dla Waszego wspólnego dobra.
Może jakaś książka fajna? Film? Serial do nadrobienia? Żeby Ci się nie nudziło

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:08   #1905
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Biedulka moja padła...takiej jej jeszcze nie widziałam..jakby miała jakieś adhd..charczała piszczała płakala strasznie sie wykrecala i podkurczała nózki...to było straszne
Nie wiem czy po raz kolejny podam jej te witaminy.

Kyte a spróbuj może jak będzie się tak jeszcze prężyła przyłożyć jej ciepłą pieluszkę do brzuszka, nagrzej tetreżelazkiem i przyłóż, u nas pomaga

Cytat:
Fajnie ze pytasz bo ja dla brata planuje kupic , to chetnie sie dowiem

Bidulenka

Ja sie obudziłam przed chwila I w szoku jestem gdzie jest moje dziecko? Spi! Od 22 :O
Ładnie musiałabyc wczoraj tym wrzaskiem zmeczona.
Teraz sie obudzila I cycoli ale mi cos sie nie podoba.
Po 7 h nie karmienia powinnam juz pływac , a ja czuje ze tego pokarmu nie ma za duzo. Kurna co sie dzieje?
Kryzys?

za nocke, a tak się martwiłaś co to będzie

Cytat:
Witam porannie!
Wczoraj Ninie sie cos poprzestawialo i zamiast do poludnia, to dala nam popalic po poludniu. Ale jaki byl blogi spokoj przez pol dnia
W ogole wczoraj w nocy Mala zasnela po 20 i obudzila sie dopiero po 3. Az sie wystraszylam. W nocy karmilam z lewej piersi. Jak wstalam o 6 to prawa piers byla tak twarda i bolaca ze nie moglam wrecz oddychac. Laktator poszedl w ruch ibw pare minut sciagnelam 120ml A zawsze sciagalam ledwo 30-40ml z obu piersi w pol godziny. Ciesze sie bo moze uda sie sciagnac jak bede musiala jechac do rehabilitanta i nie bede musiala Malej ze soba ciagnac No i na chrzciny tez chcialabym sciagnac

Niestety po poludniu wyszla konsekwencja tych 7 godzin snu - Nina ma mocno zaczerwieniona pupe, chyba poczatek odparzenia Takze wietrzymy sie i krochmalimy ale w tej chwili jak na moje jest coraz gorzej

za wszystkie wizyty i porody!
za piekne wagi, kolejne tygodnie i m-ce!

Nina konczy dzis miesiac!
za miesiąc.
Ja na odpażenia polecam mąkę ziemniaczaną u nas się super sprawdziłą

Cytat:
Witam się!!

Póki pamiętam Aaby - nam w szpitalu zrobili Miłkowi mega odparzenie. Nie pomogły ani Ziajka wspominana przez Dzidzię, ani sudocrem, ani bepanthen. Pomógł Alantan plus. I rezygnacja z chusteczek, bo podrażniały bardziej- przegotowana ciepła woda i wacik. I przez jeden dzień mycie pupy przy każdej zmianie pieluchy pod bieżącą wodą. Po trzech dniach - śladu nie było. A pupa to była wcześniej jedna, wielka rana.

Byliśmy wczoraj na wizycie- Miłosz waży 3450g!! Przybrał 350g w tydzień Pan doktor aż zabił brawo i powiedział "brawo Mama!", a ja poczułam się, jakbym zdobyła złoto na olimpiadzie
Nadal musimy go trzymać w wyjątkowym cieple, bo wychładza się szybciej niż inne noworodki. Ale to już pikuś, grunt, że przybiera
piękna waga Miłoszka!!! A nie mówiłyśmy że wszystko będzie dobrze
Cytat:

I pewnie pracownicy je wynosza zanim wyłoza na pòłki

Co do wczorajszegi pytania o sanki ..
Właśnie śnieg pada

Śnieg??? Już?? OMG

Dzień dobry u nas nocka w miarę chociaż dzisiaj mała była jakaś niespokojna, teraz leży w łóżeczku i patrzy na karuzelkę.
Próbowałam dzisiaj dać jej mleko 2 miarki AR i 2 miarki zwykłego ale po jakimś czasie jej zaczęło wypływać z buźki jeszcze sporo, nie chlusnęło ale jednak chyba jeszcze za wcześnie więc zostajemy na 3 AR i 1 zwykłego

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:20   #1906
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mialam OM nieznany I wyliczyli mi z usg . Dlatego ja sie balam ze mala jest wiecej przenoszona niz 9 dni .
Siostra Tz według OM ma tetmin na 30.01 ale po usg w 20tc przesuneli jej na 21.01 . Ich interesuje jak rozwiniete jest dziecko a nie okres kiedy mialas.

U mnie spagetti

głupota totalna, no i cholera wie tak jak mówisz, ile "przeterminowania" jest.
martwi mnie łożysko, czy aby na pewno wszystko ok, jak wyglądają wody.
ja miałam 1 skan w 6 tygodniu i data 24.11
kolejny skan 6 tydzień i ostateczna data zapadła na 21.11

Cytat:
ola_k11; za wizytę!
Dla Ciebie też tulek

anka_85 zapytaj

powiem że nie mam pojęcia, czy załapie się na Listopad, czy może na grudzień.
niby wszystkie sygnały miałam, że to już tuż tuż, no ale tak naprawdę to dzisiaj ja już nic nie wiem. nic.

najgorsze jest to, że jak to wszystko się opóźni to pokomplikuje to wszystko z pracą i urlopem tż.

Ani

Stary 2013-11-21, 12:24   #1907
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie spagetti

tak,dokładanie u nas tak samo, choć u mnie to tylko 3 dni roznicy, między OM a USG.
ale zdarza się,ze nawet 2 tyg. jest

Łóżeczko już zlozone kot w nim spal dzis
Stary 2013-11-21, 12:29   #1908
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam czwartkowo
U nas nocka w miarę minęła choć po karmieniu o 5.30 mała miała oczy jak 5 zł i do 7 ją trzymałam na rękach a po odłożeniu do łóżeczka ładnie zasnęła

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
hej ja znów cierpie na brak czasu. Mam wieści od adoosienki Dostałam Kubusia Tygryska i adoosienka
napisała, że od poniedziałku są w domku i uczą się siebie nawzajem. Cycuchy ma obżarte i bardzoboli przy karmieniu. Jak się ogarnie to włączy kompa i zajrzy świata serdecznie nas pozdrawiają z Kubusiem

napisałam że m tez pozdrawiamy ciepło to posłała jeszcze drugąfotke z podpisem "oto mina Kubulka jak mu przekazałam żę ma super wizażowe ciotki "
ale słodki tygrysek

Cytat:

Wrzucam na szybko foty, które mam na tel - z aparatu wciąż niezgrane

Załącznik 5486767

Załącznik 5486768
śliczności małe

Cytat:
12 lat temu o tej porze widziałam mojego Tatę po raz ostatni. Była brzydka pogoda, strasznie padał deszcz i zimno. Za kilka godzin mój Tata zginie w czołowym zderzeniu z ciężarówka ;(

Mojego taty nie ma z nami 10 lat

Cytat:
Witam się!!

Póki pamiętam Aaby - nam w szpitalu zrobili Miłkowi mega odparzenie. Nie pomogły ani Ziajka wspominana przez Dzidzię, ani sudocrem, ani bepanthen. Pomógł Alantan plus. I rezygnacja z chusteczek, bo podrażniały bardziej- przegotowana ciepła woda i wacik. I przez jeden dzień mycie pupy przy każdej zmianie pieluchy pod bieżącą wodą. Po trzech dniach - śladu nie było. A pupa to była wcześniej jedna, wielka rana.

Byliśmy wczoraj na wizycie- Miłosz waży 3450g!! Przybrał 350g w tydzień Pan doktor aż zabił brawo i powiedział "brawo Mama!", a ja poczułam się, jakbym zdobyła złoto na olimpiadzie
Nadal musimy go trzymać w wyjątkowym cieple, bo wychładza się szybciej niż inne noworodki. Ale to już pikuś, grunt, że przybiera
Ach te położne

świetne wieści, pięknie Miłoszek przybiera

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Jutro wychodzimy
super

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Taaa??? Trochę mi się tęskni za śniegiem, lubie jak tak ładnie sypie, jest biało i wszystko się skrzy a ja siedzę opatulona kocykiem z herbatką w ręku w blasku świec Ale w tym roku to lepiej, żeby zimy nie było i roztopów i zasp i wielkiego mrozu, a w ogóle najlepiej, zeby nie robiło się ciemno już i 16 tylko jak Bóg przykazał o 20 na przykład bo się depresji nabawię :P Na śnieg się zgadzam na święta, tak ok 23 grudnia do 2 stycznia max I żeby było ładnie mroźno ale bezwietrznie i słonecznie - o takie mam życzenia!.
Pięknie by było jak by się spełniło
Stary 2013-11-21, 12:30   #1909
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

straszne

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Witam się totalnie niewyspana dzisiaj... 13 dni zostało do terminu, a ja mam wrażenie, że nigdy nie urodzę Od tygodnia śpię raczej kiepsko, bo co chwilę się muszę obracać z boku na bok (albo brzuch boli, a to zimno, a niewygodnie, a do łazienki muszę iść...). Już jestem zmęczona tym stanem...
Trochę nie wiem na co mam czekać teraz, bo tydzień temu byłam na KTG, po którym ginka powiedziała mi tylko, że mam przyjechać do szpitala jak coś się zacznie dziać. Żadnej wizyty kontrolnej w międzyczasie ani nic, więc nawet nie wiem czy coś się święci na najbliższą przyszłość (bliższą niż te dwa tygodnie z góry założone...;p).
Do tego musiałam powtórzyć to KTG, bo wyszła deceleracja na pierwszym i teraz też cały czas się stresuję czy wszystko ok. Drugie już wyszło w porządku, no ale zawsze ten niepokój został...

Ja tak może nie na bieżąco dla siebie, ale wbijam się w temat - sudocrem to kiedy stosować? Wiem, że dopiero jak odparzenie będzie, ale na takie małe zaczerwienienie od razu czy jak jakiś konkret?

brawo Mama!
najgorzej tą końcówkę whytrzymać, ale damy radę

ja dziś do 11 pospalam i w nocy tylko 2 razy na siku wstałam - a nie 4-6 jak zwykle
Stary 2013-11-21, 12:42   #1910
Anoula
Zakorzenienie

Uciekły mi cytaty :/ z tego co pamiętam

Dzidzia bardzo Ci współczuję takich przeżyć.

Nasturcja super, że Miłosz tak szybko prybiera

Agnieszka, Lubieolowki nie martwcie się takie rozbieżności to nic, Ja wg OM jestem już po terminie a wg USG dopiero 38 tydzień zaczęłam
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:50   #1911
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
straszne

najgorzej tą końcówkę whytrzymać, ale damy radę

ja dziś do 11 pospalam i w nocy tylko 2 razy na siku wstałam - a nie 4-6 jak zwykle
Chyba przejęłam dzisiaj Twoje nocne wstawanie, bo ja zamiast 2 razy wstawałam 4 ;p A łóżeczko macie u siebie w sypialni czy macie pokoik dla dzidzi?

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Uciekły mi cytaty :/ z tego co pamiętam

Dzidzia bardzo Ci współczuję takich przeżyć.

Nasturcja super, że Miłosz tak szybko prybiera

Agnieszka, Lubieolowki nie martwcie się takie rozbieżności to nic, Ja wg OM jestem już po terminie a wg USG dopiero 38 tydzień zaczęłam
No Ty to możesz sobie w terminach wybierać ^^ Ważne żeby Maluszek był gotowy do wyjścia Jak będę musiała czekać jeszcze 2 tygodnie to trudno. Dostanę świra, ale niech siedzi jak musi ;p

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:51   #1912
niunia32
Zakorzenienie

hmmm to u mnie w pierwszej i drugiej ciąży pod uwagę brali termin z OM.
także to chyba zależy od lekarza i tego czy miesiączki były regularne

Wróciłam przed chwilą ze spaceru.
Jeszcze córka mi zrobiła awanturę, bo usiadła w kałuży i ona nie pójdzie do domu się przebrać. udało mi się ją uspokoić i wsadzić do wózka i lecieć przebrać...
zmęczyłam się...

teraz popijam kawkę i muszę zabrać się za ogarnięcie chatki
właśnie kończy się prać rożek i inne duperelki do łóżeczka

no i brat ma dzisiaj przyjść porobić parę zdjęć

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:55   #1913
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

[QUOTE=

To nie masz żadnych kontroli juz umówionych? Ja teraz co tydzień chodzę. Czekałabym do terminu z OM, może się ruszy do tego czasu. W ogóle to z tego co ja obserwuję lekarze kierują się jednak terminem z OM.[/QUOTE]

no mialam isc ale znalazlam sie w szpitalu i ide jutro do niej. zobaczymy co powie..niby rozwarcie na dwa palce szyjka ma 1 cm, głowka bardzo nisko wiec czekam tylko na te skurczybykilekarze mowili ze dziecko gotowe do porodu

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
ola_k11; za wizytę!
Dla Ciebie też tulek

anka_85 zapytaj

no z tym n nicnirobieniem mozna oszalec, ale lepsze nudzenie sie w domu niz w szpitalu
Stary 2013-11-21, 12:57   #1914
anka_85
Zakorzenienie

Właśnie wyczytałam na angielskich stronach, że trzeba zjeść 6 całych ananasów, żeby była odpowiednia dawka tej substancji czynnej.
można też wypić ponad 100 ml oleju rycynowego.
i jedno i drugie = sraczka za przeproszeniem.
zjem kilka razy ostre curry, dalej pije herbate z liści malin i nie zamierzam eksperymentować, bo zakończy sie to wszystko wymiotami i rozwalonym żołądkiem, a to ostatnia rzecz na jaką mam ochotę przed porodem.

trudno, jak będzie chciał wyjść to wyjdzie. a jak nie, to niech robią ze mną co chcą w szpitalu.

więc dzisiaj mam na obiad curry.

strasznie nie chce mi sie iść na to spotkanie z położną, ale drugi raz praktycznie na końcowce nie mogę tego olać i odwołać

Ani

Stary 2013-11-21, 12:59   #1915
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Chyba przejęłam dzisiaj Twoje nocne wstawanie, bo ja zamiast 2 razy wstawałam 4 ;p A łóżeczko macie u siebie w sypialni czy macie pokoik dla dzidzi?

No Ty to możesz sobie w terminach wybierać ^^ Ważne żeby Maluszek był gotowy do wyjścia Jak będę musiała czekać jeszcze 2 tygodnie to trudno. Dostanę świra, ale niech siedzi jak musi ;p

no tak myslalam,ze ktoś podebral te wstawanie

mamy dwa pokoje,wiec na początku w jednym będziemy z Małą

kolo roku, przenisiemy się ze spaniem do drugiego,a Mala już będzie mieć swój pokój
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
no mialam isc ale znalazlam sie w szpitalu i ide jutro do niej. zobaczymy co powie..niby rozwarcie na dwa palce szyjka ma 1 cm, głowka bardzo nisko wiec czekam tylko na te skurczybykilekarze mowili ze dziecko gotowe do porodu

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

no z tym n nicnirobieniem mozna oszalec, ale lepsze nudzenie sie w domu niz w szpitalu
no to już tuż, tuż!!!

u mnie szyjka skrócona o 1 cm i rozwarcie na palec, ale to już trochę trwa....

może jednak wytrzymam do grudnia
Stary 2013-11-21, 13:04   #1916
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

ciekawe jak tam ze mną...
też mam 1 cm rozwarcia... dowiem się we wtorek...

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:10   #1917
Mya1989
Zakorzenienie

nadrobiłam wszystko, ale nie mam siły cytować... Tylko Dzidzię ;roza:
Cytat:

Współczuję z całego serca, niedawno minęło 6 lat odkąd nie żyje moja mama, ale ja wyparłam to z mózgu. Staram się nie myśleć o tym, że jej nie ma, bo to bardzo boli. Ale Tobie współczuje ejszcze bardziej, bo moja mama kilka masc chorowała,a Twój tata wyszedł i już nie wrócił. Aż mi łezki poleciały

Jestem tak wymemłana dziewczyny, że szok. Ciągle chce mi się spać. Wczoraj spałam od 19 do dzisiaj do 9 i wciąż mi się chce! Do tego jakieś badziewo mnie łapie, bo pokasluje i gardło mnie boli. A gorąco mi tak,że szok

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:12   #1918
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość

zgadzam sie!!

Ciekawe jak tam lineczka i czy któraś z przeterminowanych urodziła.. może nasza niespodzianka?;>
Stary 2013-11-21, 13:22   #1919
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ciekawe jak tam ze mną...
też mam 1 cm rozwarcia... dowiem się we wtorek...
Kurczę, a ja nic nie wiem, bo mi ginka nic nie powiedziała. Nawet nie wiem przez to czy mam się jakoś nastawiać na coś czy nie :/:/

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:25   #1920
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
nadrobiłam wszystko, ale nie mam siły cytować... Tylko Dzidzię ;roza:

Współczuję z całego serca, niedawno minęło 6 lat odkąd nie żyje moja mama, ale ja wyparłam to z mózgu. Staram się nie myśleć o tym, że jej nie ma, bo to bardzo boli. Ale Tobie współczuje ejszcze bardziej, bo moja mama kilka masc chorowała,a Twój tata wyszedł i już nie wrócił. Aż mi łezki poleciały

Jestem tak wymemłana dziewczyny, że szok. Ciągle chce mi się spać. Wczoraj spałam od 19 do dzisiaj do 9 i wciąż mi się chce! Do tego jakieś badziewo mnie łapie, bo pokasluje i gardło mnie boli. A gorąco mi tak,że szok
mnie zaczęło tak okrutnie mdlić że chyba zaraz
o matulu kochana, zapomniałam już jak to jest, jak tak dalej pójdzie zostaje w domu, bo nie opanuje jazdy autem dzisiaj

Ani

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości