Zdradzi³y¶cie ch³opaka? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-11-21, 11:18   #61
_Karolinaa_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 132
Dot.: Zdradzi³y¶cie ch³opaka?

Wiedzial , ze zdrada dla Ciebie jest zwyklym malym bledem, ze kazdemu sie moze zdazyc itd itp? I mimo to byl z Toba? pogratulowac. Gdyby mi facet mowil ze dla niego zdrada to cos takiego, ze kazdy moze zbladzic , ze nigdy nie mowi nigdy to bym chyba go wysmiala...

I potem przez takie kobiety ,te prawdziwe maja opinie jaka maja...ze puszczalskie, ze wystarczy ze wyskoczy im jakis przystojniak i ze sie na niego rzuca bo to tylko przeciez chwila slabosci , tak tak jestesmy tylko ludzmi ;] i kazdemu sie zdaza...no coz sa tacy co maja takie sklonnosci, tylko po co wtedy pakowac sie w zwiazki. Nie lepiej od razu wskakiwac do lozka byle komu bez ranienia partnera? Na to samo wyjdzie

Edytowane przez _Karolinaa_
Czas edycji: 2013-11-21 o 11:20
_Karolinaa_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 11:23   #62
suszarka
Buc

Wiadomo¶ci: 9 912

Cytat:
Napisane przez _Karolinaa_ Poka¿ wiadomo¶æ
Wiedzial , ze zdrada dla Ciebie jest zwyklym malym bledem, ze kazdemu sie moze zdazyc itd itp? I mimo to byl z Toba? pogratulowac. Gdyby mi facet mowil ze dla niego zdrada to cos takiego, ze kazdy moze zbladzic , ze nigdy nie mowi nigdy to bym chyba go wysmiala...

I potem przez takie kobiety ,te prawdziwe maja opinie jaka maja...ze puszczalskie, ze wystarczy ze wyskoczy im jakis przystojniak i ze sie na niego rzuca bo to tylko przeciez chwila slabosci , tak tak jestesmy tylko ludzmi ;] i kazdemu sie zdaza...no coz sa tacy co maja takie sklonnosci, tylko po co wtedy pakowac sie w zwiazki. Nie lepiej od razu wskakiwac do lozka byle komu bez ranienia partnera? Na to samo wyjdzie
jakie kobiety?
Stary 2013-11-21, 11:24   #63
_Karolinaa_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez suszarka Poka¿ wiadomo¶æ
jakie kobiety?
Z takim podejsciem
Stary 2013-11-21, 11:55   #64
suszarka
Buc

Cytat:
Z takim podejsciem
wiesz, dla mnie walenie siê w pier¶ i zarzekanie - nigdy, nie zdradzê, tudzie¿ uwa¿anie facetów/lasek, którym zdradzili, za podrzêdny gatunek czy ludzi, którzy siê puszczaj±, no co¿ ¶mieszy mnie. niestety ¿ycie du¿o weryfikuje.

a mi z moim podej¶ciem jest dobrze, naprawdê.
Stary 2013-11-21, 12:07   #65
mary_poppins
sissy that walk

Wiadomo¶ci: 10 314

Nie przesadzajcie. Mówi± "nigdy nie mów nigdy", ale dlaczego kto¶ nie ma ufaæ samemu sobie? Ja znam siebie, jestem rozs±dna, mam konkretne pogl±dy na wiele spraw i nie mam potrzeby siê asekurowac, bo potrafiê przewidzieæ swoje postêpowanie. Nie s±dzê ¿ebym kiedykolwiek a¿ tak siê zmieni³a ¿eby ³amaæ swoje zasady moralne.
mary_poppins jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 12:10   #66
KrwawaMary86
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 065

Nigdy nie zdradzi³am. Nawet jak mój zwi±zek siê sypa³ i mia³am podejrzenia, ¿e on mnie zdradza. To nie w moim stylu. Mam chyba zbyt du¿e poczucie moralno¶ci. Wola³am siê rozstaæ a wtedy to ju¿ hulaj dusza...
KrwawaMary86 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 12:26   #67
natka 94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 142

Cytat:
Napisane przez Patrilla Poka¿ wiadomo¶æ
choæ chcia³abym zawsze postêpowac w³asciwie jednak wiem ze emocje drzemi±ce w czlowieku sa niesamowite i czasem zaskakujace ...
Cz³owiek my¶l±cy ró¿ni siê od zwierz±t tym, ¿e kieruje siê rozumem. Ka¿dy odpowiada za swoje czyny. Emocje niczego nie usprawiedliwiaj±.

Cytat:
Napisane przez suszarka Poka¿ wiadomo¶æ
wiesz, dla mnie walenie siê w pier¶ i zarzekanie - nigdy, nie zdradzê, tudzie¿ uwa¿anie facetów/lasek, którym zdradzili, za podrzêdny gatunek czy ludzi, którzy siê puszczaj±, no co¿ ¶mieszy mnie. niestety ¿ycie du¿o weryfikuje.

a mi z moim podej¶ciem jest dobrze, naprawdê.
A jak inaczej mia³abym nazwaæ takie zachowanie? Puszczalstwo to jak najbardziej trafne okre¶lenie.
Ludzie, którzy zdradzaj± s± jednak osobnikami poni¿ej pewnego poziomu.

Edytowane przez natka 94
Czas edycji: 2013-11-21 o 12:47
natka 94 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 12:28   #68
magd102
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 550

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Poka¿ wiadomo¶æ
Nie przesadzajcie. Mówi± "nigdy nie mów nigdy", ale dlaczego kto¶ nie ma ufaæ samemu sobie? Ja znam siebie, jestem rozs±dna, mam konkretne pogl±dy na wiele spraw i nie mam potrzeby siê asekurowac, bo potrafiê przewidzieæ swoje postêpowanie. Nie s±dzê ¿ebym kiedykolwiek a¿ tak siê zmieni³a ¿eby ³amaæ swoje zasady moralne.
Dok³adnie

oprócz macicy/penisa mamy jeszcze mózgi by ich u¿ywaæ...

„Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loterie; to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ.”

magd102 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 12:37   #69
_Karolinaa_
Raczkowanie

Alez owszem COS co zdradza (kobieta/mezczyzna) uwazam za podrzedny gatunek , ktory mam nadzieje , ze kiedys wyginie choc watpie widzac ,ze na swiecie jest coraz gorzej z tym...
Stary 2013-11-21, 12:41   #70
erRamirez
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 45

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Poka¿ wiadomo¶æ
czy to odcinek Ma³ej Brytanii? matka wie, ¿e æpiesz?
Mama nie ale mo¿e tatu¶ w niebie co wie na ten temat...
erRamirez jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 12:46   #71
suszarka
Buc

Cytat:
Alez owszem COS co zdradza (kobieta/mezczyzna) uwazam za podrzedny gatunek , ktory mam nadzieje , ze kiedys wyginie choc watpie widzac ,ze na swiecie jest coraz gorzej z tym...

pogratulowaæ....
Stary 2013-11-21, 12:50   #72
Clemence
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 377

Cytat:
Napisane przez RedLorry Poka¿ wiadomo¶æ
Równie¿ nie pochwalam zdrady, ale ju¿ bez przesady z tym, ¿e osoba zdradzaj±ca "nie zas³uguje na miano cz³owieka".
KA¿dy ma prawo mieæ swoje zdanie.

Ja osobi¶cie BARDZO brzydzê siê zdrad±.
No pewnie,najlepiej potem stwierdziæ,¿e siê nie ¿a³uje bo co masz powiedzieæ?
A ciekawe jakby¶ siê postawi³a w sytuacji ch³opaka?Wiedzialas co on mysli a MOZE CO CZUJE?
Zlituj siê chocia¿ nad Nim,jak nad sob± nie masz lito¶ci.Zdrada jest obrzydliwa i pokazuje brak szacunku,TOTALNY brak szacunku do drugiej osoby i naprawdê NIE WIEM jak mo¿na tak zrobiæ,a potem jeszcze pisaæ o braku ¿alu.
No pewnie,skoro sama wziê³a¶ nogi za pas i masz tak ma³o altruizmu to oczywiste.
Gorzej pewnie jakby to Ciebie tak zrani³ i lamentowa³aby¶ na forum,jaki on wredny,ze poszed³ do innej i jeszcze Ciebie zrani³.
Miej trochê klasy dziewczyno..

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 12:52   #73
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
choc watpie widzac ,ze na swiecie jest coraz gorzej z tym...
Mnie siê wydaje, ¿e przeciwnie - jest lepiej. Nie maleje liczba zdradzaj±cych co prawda, ale traktujemy to ju¿ jako co¶ z³ego, czêsto powód do zakoñczenia zwi±zku. Dok³adnie nie mogê tego wiedzieæ, ale chyba podej¶cie poprzednich pokoleñ by³o bardziej lajtowe, z tego co wiem do¶æ powszechnie uwa¿ano ¿e np. mê¿czyzna musi mieæ babê na boku, ale wa¿ne jest ¿e wraca potem do ¿ony. W ogóle gdyby nie by³o wielu zdrad to by nie powsta³y pasy cnoty Ilu chocia¿by królowe mia³y kochanków. Zdrada zawsze istnia³a.
Stary 2013-11-21, 12:53   #74
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 289

Cytat:
Przesadzasz jak talalala. Chyba, ¿e zdradzono ciebie i tak to odczuwasz, bo jak nie, to jak dla mnie przesadzasz. I nie wiem, co ma zdrada do prostytutek

¯ycie pisze ró¿ne scenariusze. Czasami zdrada jest pomy³k±, chwil± g³upoty, chwil± po¿±dania, czasami ludzie zdradzaj± z premedytacj±, a czasami s± uwik³ani w relacje z kim¶ innym, ale ju¿ uczuciowo s± zaanga¿owani w inn±. Generalnie zdrady s± ró¿ne i ró¿nego kalibru. Nie popieram zdrady, nigdy nie zdradzi³am, sama zosta³am zdradzona, jednak zadziwiaj± mnie ludzie, którzy wrzucaj± tak z³o¿ony problem do jednego wora. No i na dodatek dodaj± komentarze "nigdy nie zdradzê". Nigdy nie wiadomo, co los przyniesie i co siê zdarzy w waszym ¿yciu. Takie jest moje zdanie
Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 12:57   #75
SunTzu
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 67

nigdy nie zdradzi³am i tego siê bêdê trzyma³a
SunTzu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 12:57   #76
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Wiadomo¶ci: 41 583

Cytat:
Napisane przez ifeelfine Poka¿ wiadomo¶æ
Ciekawi mnie, czy która¶ z was kiedy¶ zdradzi³a swojego T¯.
A po co?

Cytat:
Alez owszem COS co zdradza (kobieta/mezczyzna) uwazam za podrzedny gatunek , ktory mam nadzieje , ze kiedys wyginie
Je¶li chcesz broniæ moralno¶ci, to bez sensu jest u¿ywanie w tym celu jêzyka nienawi¶ci.

Cytat:
Napisane przez Clemence Poka¿ wiadomo¶æ
A ciekawe jakby¶ siê postawi³a w sytuacji ch³opaka?Wiedzialas co on mysli a MOZE CO CZUJE?
No akurat jak siê kojarzy/przeczyta poprzedni w±tek autorki, to mo¿na mieæ wrêcz pewno¶æ, ¿e ani ona nie ¿a³uje, ani jego to za bardzo nie obesz³o
Stary 2013-11-21, 12:58   #77
tyene
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 182

Ale zdrady "los nie przynosi". Los mo¿e przynie¶æ wypadek, chorobê, tragediê rodzinn±. Zdrada to pewien wybór ¿yciowy - mo¿e byæ b³êdny, kretyñski, idiotyczny i nie musi definiowaæ cz³owieka na zawsze. Ale ¿eby sobie poradziæ ze zdrad±, trzeba przyznaæ, czym ona naprawdê jest - wyborem. Tak, czêsto emocjonalnym, ale jest wyborem, a nie "zrz±dzeniem losu".
Stary 2013-11-21, 12:59   #78
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Poka¿ wiadomo¶æ
No i na dodatek dodaj± komentarze "nigdy nie zdradzê". Nigdy nie wiadomo, co los przyniesie i co siê zdarzy w waszym ¿yciu. Takie jest moje zdanie
Los to mi mo¿e chorobê przynie¶æ, albo utratê pracy. Zdrada to pewien wybór, niezale¿nie od jej rodzaju - w przypadku fizycznej wybranie chwili przyjemno¶ci, w przypadku emocjonalnej wybranie swojej wygody. To nie ma nic wspólnego z losem, przypadkiem.
Stary 2013-11-21, 12:59   #79
_Karolinaa_
Raczkowanie

Nie wiem na prawdê co jest takiego dziwnego, ¿e s± ludzie, którzy mowi±,¿e nigdy tego nie zrobi±. Owszem s± szkoda tylko,¿e tak ma³y odsetek. S± na tym ¶wiecie jeszcze ludzie z moralno¶ci± (i nie mam na my¶li tu tylko katolików) i szacunkiem do siebie i partnera/partnerki. I tacy w tym ja, mo¿emy bez zwi±tpienia u¿yæ tu s³owa "nigdy". Tak samo jak mogê równie¿ powiedzieæ, ¿e nigdy nie zjem cz³owieka np. choæ i tak niektórzy bêd± mówiæ wtedy "jakby¶ umiera³a z g³odu to by¶ zjad³a" (zbaczam z tematu ,ale chcia³am przybli¿yæ tu o co chodzi z t± moralno¶ci±.)itd. Moralno¶æ. Nie wiem czy niektórym z was co¶ to mówi w ogóle. Moralno¶æ i szacunek , szczero¶æ . Dla mnie to s± jedne z najwiêkszych dla mnie warto¶ci. I na pewno NIGDY z tego nie zboczê
Stary 2013-11-21, 13:00   #80
tyene
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 182

Cytat:
Los to mi mo¿e chorobê przynie¶æ, albo utratê pracy. Zdrada to pewien wybór, niezale¿nie od jej rodzaju - w przypadku fizycznej wybranie chwili przyjemno¶ci, w przypadku emocjonalnej wybranie swojej wygody. To nie ma nic wspólnego z losem, przypadkiem.
Great minds think alike.
Stary 2013-11-21, 13:28   #81
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez Clemence Poka¿ wiadomo¶æ
KA¿dy ma prawo mieæ swoje zdanie.

Ja osobi¶cie BARDZO brzydzê siê zdrad±.
Zlituj siê chocia¿ nad Nim,jak nad sob± nie masz lito¶ci.Zdrada jest obrzydliwa i pokazuje brak szacunku,TOTALNY brak szacunku do drugiej osoby i naprawdê NIE WIEM jak mo¿na tak zrobiæ,a potem jeszcze pisaæ o braku ¿alu.
No pewnie,skoro sama wziê³a¶ nogi za pas i masz tak ma³o altruizmu to oczywiste.
Gorzej pewnie jakby to Ciebie tak zrani³ i lamentowa³aby¶ na forum,jaki on wredny,ze poszed³ do innej i jeszcze Ciebie zrani³.
Miej trochê klasy dziewczyno..
ale ze to do mnie?
Stary 2013-11-21, 13:29   #82
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 289

Cytat:
Wybaczcie, ¼le siê wyrazi³am. Chodzi³o mi o to ogólnie, ¿e nigdy w ¿yciu nic nie wiadomo. Cz³owiek ma emocje, uczucia, zmienia pogl±dy.
Przynajmniej widzê to po sobie - zawsze twierdzi³am, ¿e nie wybaczê zdrady jakiejkolwiek, bo uwa¿a³am, ¿e tak robi± naiwne i g³upie osoby. Jak przysz³o co do czego, to zamiast pewnej postawy i uciêcia znajomo¶ci wyla³am morze ³ez i postanowi³am wybaczyæ. I samo mnie to zaskoczy³o, bo tak jak mówiê, zawsze twierdzi³am "zdradzi³ mnie? to kop w dupê i papa" i ¿e nigdy nie dam szansy.

Po prostu uwa¿am, ¿e je¶li cz³owieka co¶ nie spotka, nie znajdzie siê w jakiej¶ skomplikowanej sytuacji, to nie powinien twierdziæ, ¿e "nigdy to, nigdy tamto".
Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 13:32   #83
Lirriel
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 747

Cytat:
Napisane przez laisla Poka¿ wiadomo¶æ
Im jestem starsza tym bardziej sk³aniam siê do pogl±du Nigdy nie mów nigdy Choæ jak na razie rzeczywi¶cie wyznajê pogl±d podobny do Twojego, jednak daleka jestem od stwierdzenia, ¿e ten, który zdradzi³ nie zas³uguje na miano cz³owieka. Cz³owiek czasami b³±dzi, myli siê, staram siê to mieæ na uwadze. Osobi¶cie nigdy nie kusi³o mnie do zdrady poniewa¿ gdy by³am w zwi±zku mia³am ochotê tylko na tego konkretnego faceta, jako¶ takie to proste by³o. Gdy nie mia³am, koñczy³am sprawê i ca³a filozofia
Cytat:
Napisane przez drabineczka Poka¿ wiadomo¶æ
Jak to siê mówi: zdarza siê nawet najlepszym nie ma ludzi idealnych, a ten kto przez 80 lat swojego ¿ycia i przez wiele lat zwi±zków, nie upada ani razu, temu mogê tylko pogratulowaæ

Cytat:
Napisane przez lasoa Poka¿ wiadomo¶æ
Ja my¶lê, ¿e je¿eli komu¶ niczego w zwi±zku nie brakuje to nie zdradzi, bo nie widzi takiej potrzeby.
Nie jestem czasami pewna, czy to jest kwestia potrzeb. Rutyna po ilu¶ latach zwi±zku jest czym¶ normalnym, inna bajka jak sobie z ni± ludzie radz± - czasem lepiej, czasem gorzej, i wtedy chyba ³atwiej ulec pokusie czego¶ "nowego". Oczywi¶cie nie na tyle, ¿eby dla owej nowej osoby ryzykowaæ ca³e dot±d u³o¿one, ustabilizowane ¿ycie.

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;43815019]Nigdy i nie zamierzam...
Ale te¿ nie uwa¿am, ¿e "osoba, która zdradzi nie zas³uguje na miano cz³owieka" i ¿e "zdrada to tchórzostwo".

No i zale¿y jaki to "rodzaj zdrady" je¶li jest w ogóle takie okre¶lenie.

Bo mo¿na siê z kim¶ przespaæ i to jest zdecydowanie zdrada.
Mo¿na mieæ kochanka/kochankê na boku i sypiaæ z nim regularnie i to jest zdrada chyba najgorsza - bo po co sprawiæ osobie, z któr± siê jest oficjalnie, zawód? Bo zdradza siê chyba nie bez powodu - co¶ jednak sk³ania ludzi do zdrady, jaki¶ bodziec. Mo¿e wygl±d, lepszy charakter, super rozmowa, pieni±dze, ju¿ nie kocha siê osoby, z któr± siê jest?

No i skoro nie ma ju¿ chemii miêdzy lud¼mi i dlatego siê zdradzaj± (lub jedna osoba ze zwi±zku zdradza - nie ma to wiêkszego znaczenia kto, chodzi o sam fakt, ¿e zdradza) to przyzwoicie by³o by siê najpierw rozstaæ a pó¼niej romansowaæ z kim siê chce bez ograniczeñ.

I nie chcê w ¿adnym wypadku pouczaæ czy moralizowaæ Ifeelfine, czy ka¿dej innej osoby, która zdradzi³a/zdradza.
Ale pomy¶lcie o tej drugiej osobie, co ona bêdzie czu³a. Lepiej rozstaæ siê i pó¼niej zdradzaæ do woli, kto co lubi. Nawet je¶li "zwi±zek mia³ siê ku koñcowi".
No chyba, ¿e obydwoje partnerzy zdradzaj± i s± zdradzani - to ju¿ trochê inna sytuacja.[/QUOTE]
Masz racjê.

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;43815922]Nawiazujac do katolicyzmu/chrzescijanstwa chodzilo mi o to, ze pewnie wiele osob tutaj wyznaje te religie i mimo wszystko wydaje sady dotyczace tego, kto zasluguje na miano czlowieka(!). A to juz stoi w sprzecznosci z chrzescijanstwem. Dla mnie to chore, nie wiem kto Wam dal takie prawo. Ludzie popelniaja znacznie gorsze uczynki i nikt nie kwestionuje ich czlowieczenstwa, a Wy szafujecie takimi osadami w zwyklej forumowej dyskusji. Moze najpierw warto byloby przyjrzec sie sobie zyciu zamiast ferowac wyrokami kto ma prawo byc nazywany czlowiekiem a kto nie. bosz, co za pycha w niektorych. Obyscie cale zycie byli idealni i nikt Was w ten sposob nie osadzil na podstawie wlasnych, wydumanych kryteriow.

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Cytat:
Ju¿ bez przesady, zdrada to najczê¶ciej zbiór takiego splotu czynników i okoliczno¶ci, ¿e wpadaj± w to nawet osoby, które dot±d zawsze by³y przeciwne. Jak ju¿ wcze¶niej m±drze dziewczyny powiedzia³y, zdarza siê nawet najlepszym. Poza tym czym innym jest ¶wiadomo¶æ, ¿e zdrada nieraz wynika z tego, ¿e czego¶ cz³owiekowi brakuje w dotychczasowym zwi±zku, a czym innym wykorzystanie tej ¶wiadomo¶ci (powszechnej przecie¿!) w praktyce i przeciwdzia³anie owym brakom. Nie ka¿dy to potrafi, a czasem jeste¶my po prostu ¶lepi i co¶, co dla nas jest idealne, nie jest takie dla drugiej strony.

Cytat:
Napisane przez tyene Poka¿ wiadomo¶æ
Ale zdrady "los nie przynosi". Los mo¿e przynie¶æ wypadek, chorobê, tragediê rodzinn±. Zdrada to pewien wybór ¿yciowy - mo¿e byæ b³êdny, kretyñski, idiotyczny i nie musi definiowaæ cz³owieka na zawsze. Ale ¿eby sobie poradziæ ze zdrad±, trzeba przyznaæ, czym ona naprawdê jest - wyborem. Tak, czêsto emocjonalnym, ale jest wyborem, a nie "zrz±dzeniem losu".
Tak, to jest zawsze wybór. Ja osobi¶cie twierdzê, ¿e czasem (podkre¶lam, ujmujê tutaj tylko jeden mo¿liwy scenariusz spo¶ród wielu, a nie twierdzê, ¿e to zawsze tak wygl±da i na tym polega mechanizm zdrady, bo tak nie jest!) ulegamy bo kto¶ tak d³ugo nas uwodzi (ale mówi±c d³ugo mam naprawdê na my¶li d³uuuuugie okresy czasu, a nie tydzieñ, dwa czy cztery), ¿e a¿ ostatecznie poddajemy siê sugestii, obietnicy, ciekawo¶ci i tak dalej. Niemniej, zawsze i wszêdzie, niezale¿nie od okoliczno¶ci, pozostaje to nasz± w³asn± decyzj±, naszym wyborem, bo nie jest to w ¿adnym razie przymus. Tylko od nas zale¿y, czy powiemy nie czy tak.

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Poka¿ wiadomo¶æ
Wybaczcie, ¼le siê wyrazi³am. Chodzi³o mi o to ogólnie, ¿e nigdy w ¿yciu nic nie wiadomo. Cz³owiek ma emocje, uczucia, zmienia pogl±dy.
Przynajmniej widzê to po sobie - zawsze twierdzi³am, ¿e nie wybaczê zdrady jakiejkolwiek, bo uwa¿a³am, ¿e tak robi± naiwne i g³upie osoby. Jak przysz³o co do czego, to zamiast pewnej postawy i uciêcia znajomo¶ci wyla³am morze ³ez i postanowi³am wybaczyæ. I samo mnie to zaskoczy³o, bo tak jak mówiê, zawsze twierdzi³am "zdradzi³ mnie? to kop w dupê i papa" i ¿e nigdy nie dam szansy.

Po prostu uwa¿am, ¿e je¶li cz³owieka co¶ nie spotka, nie znajdzie siê w jakiej¶ skomplikowanej sytuacji, to nie powinien twierdziæ, ¿e "nigdy to, nigdy tamto".
Dok³adnie tak! Zgadzam siê. Ogólnie ta dyskusja bardzo mi siê podoba, mo¿e wyj±wszy skrajne postawy typu "umrzyjcie zdradzacze", ale pad³o tutaj bardzo du¿o m±drych spostrze¿eñ.

Edytowane przez Lirriel
Czas edycji: 2013-11-21 o 13:35
Lirriel jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 13:35   #84
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 100

Nie

Cytat:
Napisane przez Patrilla Poka¿ wiadomo¶æ
uff w tym fyrtlu b³otka i "idealizowania" siebie (ja nigdy) znalazlam m±dr± wypowied¼ - masz racje w 100%
naprawdê róznie siê w zyciu dzieje, czlowiek nie jest idealny - nic nie jest czarne lub bia³e mnie juz nic w ¿yciu nie zdziwi i nie zarzekam siê, ¿e zrobi³abym tak lub inaczej choæ chcia³abym zawsze postêpowac w³asciwie jednak wiem ze emocje drzemi±ce w czlowieku sa niesamowite i czasem zaskakujace ... a nawet wielkie zbrodnie da siê wybaczyæ w obliczu róznych zbiegów okolicznosci ...
a Post Karolinaa, ktora pisze najpierw, ¿e taki cz³owiek nie zasluguje na swoje miano, a potem, ¿e szanuje siebie i innych bez kometarza a moze krótki - ogarnij siê dziewczyno
A ja nie lubiê takiego rozmywania granic, które szczególnie przydaj± siê ludziom o ma³ych rozumkach czyli tych, co daj± siê ponie¶æ zwierzêcym instynktom i w pupie maj± szacunek do siebie i partnera. I nie, to nie zdarza siê najlepszym, nie ma co siê oszukiwaæ. Osoba posiadaj±ca moralno¶æ nie bêdzie zdradzaæ, nie bêdzie siê sprzedawaæ, nie bêdzie biæ dzieci itp. S± ludzie, co s± moralni "po wierzchu", ale tak naprawdê nie czuj± tych zasad i - jak jest okazja - to czemu by nie...?
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 13:39   #85
Imperialista
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 4 917

Jeszcze do zniesienia fakt, jak osoba zdradzaj±ca ma odwagê cywiln± przyznaæ siê do zdrady, bo wtedy osoba zdradzona ma wybór, czy zadawaæ siê z kim¶ u³omnym je¶li chodzi o moralno¶æ. Najgorsi s± tacy robi± to sobie na boku i bomba wybucha po pewnym czasie (albo po latach).

PS. Nie oceniam oczywi¶cie osób, które praktykuj± ró¿ne praktyki seksualne (wymiana partnerów, zdrada na oczach partnera) czy po prostu zdradzona osoba to akceptuje.
Imperialista jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 13:42   #86
Harmonija
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 955

Cytat:
Pogl±dy jak pañ pewnej profesji.
ojojoj s³abiutkie toto.

Nie zdradzilam, ale nie wykluczam tego. Jestem tylko czlowiekiem, nigdy nie mowie nigdy. Tak samo zdajê sobie sprawê, ¿e ja kiedy¶ mogê zdradziæ partnera tak samo jak to, ¿e on mo¿e zdradzic mnie. I bez tej calej melodramatycznej otoczki "nigdy, przenigdy toz to upodlenie, zezwierzêcenie" itp.

Nalej Serce, nalej...

Na pocz±tku bóg stworzy³ cz³owieka, ale widz±c go takim u³omnym, da³ mu kota.
Harmonija jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 13:51   #87
_Karolinaa_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Harmonija Poka¿ wiadomo¶æ
ojojoj s³abiutkie toto.

Nie zdradzilam, ale nie wykluczam tego. Jestem tylko czlowiekiem, nigdy nie mowie nigdy. Tak samo zdajê sobie sprawê, ¿e ja kiedy¶ mogê zdradziæ partnera tak samo jak to, ¿e on mo¿e zdradzic mnie. I bez tej calej melodramatycznej otoczki "nigdy, przenigdy toz to upodlenie, zezwierzêcenie" itp.
Na szczê¶cie trafi³am na wspania³ego faceta, który identycznie jak ja nie szanuje 'kobiet' zdradzaj±cych i zachowuj±cych siejak, jak to nazwa³am 'pewnej profesji" oraz brzydzi sie takich osob.
Mogê byæ pewna jego a on mnie Zadne z nas sie nie UPODLI
Stary 2013-11-21, 13:53   #88
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Na szczê¶cie trafi³am na wspania³ego faceta, który identycznie jak ja nie szanuje 'kobiet' zdradzaj±cych i zachowuj±cych siejak, jak to nazwa³am 'pewnej profesji" oraz brzydzi sie takich osob.
Mogê byæ pewna jego a on mnie Zadne z nas sie nie UPODLI
Tylko kobiet? To nie masz siê za bardzo czym chwaliæ.
Stary 2013-11-21, 13:54   #89
_Karolinaa_
Raczkowanie

Nie tylko kobiet ale i mezczyzn. Mamy takie samo zdanie na ich temat
Stary 2013-11-21, 13:57   #90
Harmonija
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 955

No spoko, super. Ja tez zdrady nie popieram.

Ale zeby pisac, ze tacy ludzie to podgatunek?
poprostu to co piszesz jest glupie.

Nalej Serce, nalej...

Na pocz±tku bóg stworzy³ cz³owieka, ale widz±c go takim u³omnym, da³ mu kota.
Harmonija jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-03-15 08:13:01

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.