|
|
#61 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 132
|
Dot.: Zdradzi³y¶cie ch³opaka?
Wiedzial , ze zdrada dla Ciebie jest zwyklym malym bledem, ze kazdemu sie moze zdazyc itd itp? I mimo to byl z Toba? pogratulowac. Gdyby mi facet mowil ze dla niego zdrada to cos takiego, ze kazdy moze zbladzic , ze nigdy nie mowi nigdy to bym chyba go wysmiala...
I potem przez takie kobiety ,te prawdziwe maja opinie jaka maja...ze puszczalskie, ze wystarczy ze wyskoczy im jakis przystojniak i ze sie na niego rzuca bo to tylko przeciez chwila slabosci , tak tak jestesmy tylko ludzmi ;] i kazdemu sie zdaza...no coz sa tacy co maja takie sklonnosci, tylko po co wtedy pakowac sie w zwiazki. Nie lepiej od razu wskakiwac do lozka byle komu bez ranienia partnera? Na to samo wyjdzie Edytowane przez _Karolinaa_ Czas edycji: 2013-11-21 o 11:20 |
|
|
|
|
#62 | |
|
Buc
Wiadomo¶ci: 9 912
|
Cytat:
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Buc
|
wiesz, dla mnie walenie siê w pier¶ i zarzekanie - nigdy, nie zdradzê, tudzie¿ uwa¿anie facetów/lasek, którym zdradzili, za podrzêdny gatunek czy ludzi, którzy siê puszczaj±, no co¿ ¶mieszy mnie. niestety ¿ycie du¿o weryfikuje.
a mi z moim podej¶ciem jest dobrze, naprawdê.
|
|
#65 | |
|
sissy that walk
Wiadomo¶ci: 10 314
|
Nie przesadzajcie. Mówi± "nigdy nie mów nigdy", ale dlaczego kto¶ nie ma ufaæ samemu sobie? Ja znam siebie, jestem rozs±dna, mam konkretne pogl±dy na wiele spraw i nie mam potrzeby siê asekurowac, bo potrafiê przewidzieæ swoje postêpowanie. Nie s±dzê ¿ebym kiedykolwiek a¿ tak siê zmieni³a ¿eby ³amaæ swoje zasady moralne.
|
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 065
|
Nigdy nie zdradzi³am. Nawet jak mój zwi±zek siê sypa³ i mia³am podejrzenia, ¿e on mnie zdradza. To nie w moim stylu. Mam chyba zbyt du¿e poczucie moralno¶ci. Wola³am siê rozstaæ a wtedy to ju¿ hulaj dusza...
|
|
|
|
|
#67 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 142
|
Cytat:
Cytat:
Ludzie, którzy zdradzaj± s± jednak osobnikami poni¿ej pewnego poziomu. Edytowane przez natka 94 Czas edycji: 2013-11-21 o 12:47 |
||
|
|
|
|
#68 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 550
|
Cytat:
oprócz macicy/penisa mamy jeszcze mózgi by ich u¿ywaæ...
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Alez owszem COS co zdradza (kobieta/mezczyzna) uwazam za podrzedny gatunek , ktory mam nadzieje , ze kiedys wyginie
choc watpie widzac ,ze na swiecie jest coraz gorzej z tym...
|
|
|
|
|
#70 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 45
|
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Buc
|
Cytat:
pogratulowaæ....
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 377
|
Cytat:
Ja osobi¶cie BARDZO brzydzê siê zdrad±. No pewnie,najlepiej potem stwierdziæ,¿e siê nie ¿a³uje bo co masz powiedzieæ? A ciekawe jakby¶ siê postawi³a w sytuacji ch³opaka?Wiedzialas co on mysli a MOZE CO CZUJE? Zlituj siê chocia¿ nad Nim,jak nad sob± nie masz lito¶ci.Zdrada jest obrzydliwa i pokazuje brak szacunku,TOTALNY brak szacunku do drugiej osoby i naprawdê NIE WIEM jak mo¿na tak zrobiæ,a potem jeszcze pisaæ o braku ¿alu. No pewnie,skoro sama wziê³a¶ nogi za pas i masz tak ma³o altruizmu to oczywiste. Gorzej pewnie jakby to Ciebie tak zrani³ i lamentowa³aby¶ na forum,jaki on wredny,ze poszed³ do innej i jeszcze Ciebie zrani³. Miej trochê klasy dziewczyno..
|
|
|
|
#73 | |
|
sissy that walk
|
Mnie siê wydaje, ¿e przeciwnie - jest lepiej. Nie maleje liczba zdradzaj±cych co prawda, ale traktujemy to ju¿ jako co¶ z³ego, czêsto powód do zakoñczenia zwi±zku. Dok³adnie nie mogê tego wiedzieæ, ale chyba podej¶cie poprzednich pokoleñ by³o bardziej lajtowe, z tego co wiem do¶æ powszechnie uwa¿ano ¿e np. mê¿czyzna musi mieæ babê na boku, ale wa¿ne jest ¿e wraca potem do ¿ony. W ogóle gdyby nie by³o wielu zdrad to by nie powsta³y pasy cnoty
Ilu chocia¿by królowe mia³y kochanków. Zdrada zawsze istnia³a.
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 289
|
Cytat:
![]() ¯ycie pisze ró¿ne scenariusze. Czasami zdrada jest pomy³k±, chwil± g³upoty, chwil± po¿±dania, czasami ludzie zdradzaj± z premedytacj±, a czasami s± uwik³ani w relacje z kim¶ innym, ale ju¿ uczuciowo s± zaanga¿owani w inn±. Generalnie zdrady s± ró¿ne i ró¿nego kalibru. Nie popieram zdrady, nigdy nie zdradzi³am, sama zosta³am zdradzona, jednak zadziwiaj± mnie ludzie, którzy wrzucaj± tak z³o¿ony problem do jednego wora. No i na dodatek dodaj± komentarze "nigdy nie zdradzê". Nigdy nie wiadomo, co los przyniesie i co siê zdarzy w waszym ¿yciu. Takie jest moje zdanie
Postanowienie: je¼dziæ, lataæ, zwiedzaæ za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podró¿e 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿ K&K
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 67
|
nigdy nie zdradzi³am i tego siê bêdê trzyma³a
|
|
|
|
|
#76 | ||
|
po drugiej stronie szafy
Wiadomo¶ci: 41 583
|
A po co?
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 182
|
Ale zdrady "los nie przynosi". Los mo¿e przynie¶æ wypadek, chorobê, tragediê rodzinn±. Zdrada to pewien wybór ¿yciowy - mo¿e byæ b³êdny, kretyñski, idiotyczny i nie musi definiowaæ cz³owieka na zawsze. Ale ¿eby sobie poradziæ ze zdrad±, trzeba przyznaæ, czym ona naprawdê jest - wyborem. Tak, czêsto emocjonalnym, ale jest wyborem, a nie "zrz±dzeniem losu".
|
|
#78 | |
|
sissy that walk
|
Los to mi mo¿e chorobê przynie¶æ, albo utratê pracy. Zdrada to pewien wybór, niezale¿nie od jej rodzaju - w przypadku fizycznej wybranie chwili przyjemno¶ci, w przypadku emocjonalnej wybranie swojej wygody. To nie ma nic wspólnego z losem, przypadkiem.
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem na prawdê co jest takiego dziwnego, ¿e s± ludzie, którzy mowi±,¿e nigdy tego nie zrobi±. Owszem s± szkoda tylko,¿e tak ma³y odsetek. S± na tym ¶wiecie jeszcze ludzie z moralno¶ci± (i nie mam na my¶li tu tylko katolików) i szacunkiem do siebie i partnera/partnerki. I tacy w tym ja, mo¿emy bez zwi±tpienia u¿yæ tu s³owa "nigdy". Tak samo jak mogê równie¿ powiedzieæ, ¿e nigdy nie zjem cz³owieka np.
choæ i tak niektórzy bêd± mówiæ wtedy "jakby¶ umiera³a z g³odu to by¶ zjad³a" (zbaczam z tematu ,ale chcia³am przybli¿yæ tu o co chodzi z t± moralno¶ci±.)itd. Moralno¶æ. Nie wiem czy niektórym z was co¶ to mówi w ogóle. Moralno¶æ i szacunek , szczero¶æ . Dla mnie to s± jedne z najwiêkszych dla mnie warto¶ci. I na pewno NIGDY z tego nie zboczê
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 182
|
Great minds think alike.
|
|
#81 | |
|
Buc
|
Cytat:
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 289
|
Cytat:
Przynajmniej widzê to po sobie - zawsze twierdzi³am, ¿e nie wybaczê zdrady jakiejkolwiek, bo uwa¿a³am, ¿e tak robi± naiwne i g³upie osoby. Jak przysz³o co do czego, to zamiast pewnej postawy i uciêcia znajomo¶ci wyla³am morze ³ez i postanowi³am wybaczyæ. I samo mnie to zaskoczy³o, bo tak jak mówiê, zawsze twierdzi³am "zdradzi³ mnie? to kop w dupê i papa" i ¿e nigdy nie dam szansy. Po prostu uwa¿am, ¿e je¶li cz³owieka co¶ nie spotka, nie znajdzie siê w jakiej¶ skomplikowanej sytuacji, to nie powinien twierdziæ, ¿e "nigdy to, nigdy tamto".
Postanowienie: je¼dziæ, lataæ, zwiedzaæ za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podró¿e 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿ K&K
|
|
|
|
|
|
#83 | ||||||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 747
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;43815019]Nigdy i nie zamierzam... Ale te¿ nie uwa¿am, ¿e "osoba, która zdradzi nie zas³uguje na miano cz³owieka" i ¿e "zdrada to tchórzostwo". No i zale¿y jaki to "rodzaj zdrady" je¶li jest w ogóle takie okre¶lenie. Bo mo¿na siê z kim¶ przespaæ i to jest zdecydowanie zdrada. Mo¿na mieæ kochanka/kochankê na boku i sypiaæ z nim regularnie i to jest zdrada chyba najgorsza - bo po co sprawiæ osobie, z któr± siê jest oficjalnie, zawód? Bo zdradza siê chyba nie bez powodu - co¶ jednak sk³ania ludzi do zdrady, jaki¶ bodziec. Mo¿e wygl±d, lepszy charakter, super rozmowa, pieni±dze, ju¿ nie kocha siê osoby, z któr± siê jest? No i skoro nie ma ju¿ chemii miêdzy lud¼mi i dlatego siê zdradzaj± (lub jedna osoba ze zwi±zku zdradza - nie ma to wiêkszego znaczenia kto, chodzi o sam fakt, ¿e zdradza) to przyzwoicie by³o by siê najpierw rozstaæ a pó¼niej romansowaæ z kim siê chce bez ograniczeñ. I nie chcê w ¿adnym wypadku pouczaæ czy moralizowaæ Ifeelfine, czy ka¿dej innej osoby, która zdradzi³a/zdradza. Ale pomy¶lcie o tej drugiej osobie, co ona bêdzie czu³a. Lepiej rozstaæ siê i pó¼niej zdradzaæ do woli, kto co lubi. Nawet je¶li "zwi±zek mia³ siê ku koñcowi". No chyba, ¿e obydwoje partnerzy zdradzaj± i s± zdradzani - to ju¿ trochê inna sytuacja.[/QUOTE] Masz racjê. [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;43815922]Nawiazujac do katolicyzmu/chrzescijanstwa chodzilo mi o to, ze pewnie wiele osob tutaj wyznaje te religie i mimo wszystko wydaje sady dotyczace tego, kto zasluguje na miano czlowieka(!). A to juz stoi w sprzecznosci z chrzescijanstwem. Dla mnie to chore, nie wiem kto Wam dal takie prawo. Ludzie popelniaja znacznie gorsze uczynki i nikt nie kwestionuje ich czlowieczenstwa, a Wy szafujecie takimi osadami w zwyklej forumowej dyskusji. Moze najpierw warto byloby przyjrzec sie sobie zyciu zamiast ferowac wyrokami kto ma prawo byc nazywany czlowiekiem a kto nie. bosz, co za pycha w niektorych. Obyscie cale zycie byli idealni i nikt Was w ten sposob nie osadzil na podstawie wlasnych, wydumanych kryteriow. Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Lirriel Czas edycji: 2013-11-21 o 13:35 |
||||||
|
|
|
|
#84 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 100
|
Nie
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 917
|
Jeszcze do zniesienia fakt, jak osoba zdradzaj±ca ma odwagê cywiln± przyznaæ siê do zdrady, bo wtedy osoba zdradzona ma wybór, czy zadawaæ siê z kim¶ u³omnym je¶li chodzi o moralno¶æ. Najgorsi s± tacy robi± to sobie na boku i bomba wybucha po pewnym czasie (albo po latach).
PS. Nie oceniam oczywi¶cie osób, które praktykuj± ró¿ne praktyki seksualne (wymiana partnerów, zdrada na oczach partnera) czy po prostu zdradzona osoba to akceptuje. |
|
|
|
|
#86 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 955
|
ojojoj s³abiutkie toto.
Nie zdradzilam, ale nie wykluczam tego. Jestem tylko czlowiekiem, nigdy nie mowie nigdy. Tak samo zdajê sobie sprawê, ¿e ja kiedy¶ mogê zdradziæ partnera tak samo jak to, ¿e on mo¿e zdradzic mnie. I bez tej calej melodramatycznej otoczki "nigdy, przenigdy toz to upodlenie, zezwierzêcenie" itp.
|
|
#87 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogê byæ pewna jego a on mnie Zadne z nas sie nie UPODLI
|
|
|
|
|
|
#88 | |
|
sissy that walk
|
Tylko kobiet? To nie masz siê za bardzo czym chwaliæ.
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
Nie tylko kobiet
ale i mezczyzn. Mamy takie samo zdanie na ich temat
|
|
|
|
|
#90 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 955
|
No spoko, super. Ja tez zdrady nie popieram.
Ale zeby pisac, ze tacy ludzie to podgatunek? poprostu to co piszesz jest glupie.
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

Ilu chocia¿by królowe mia³y kochanków. Zdrada zawsze istnia³a.

mnie juz nic w ¿yciu nie zdziwi i nie zarzekam siê, ¿e zrobi³abym tak lub inaczej