|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Cytat:
![]() A pochwalisz się fotkami? ![]() Przyszedł pan od neta-transfer nam mają zwiększyć, miał coś wiercić, ale poszedł na klatkę i mówi, że nie wie co i gdzie
|
|
#1922 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() No tylko TŻ mnie trochę zbił dziś z tropu, bo wyczytał, że ten implant jest wielkości zapałki no i widać na ramieniu, że on jest pod skórą ![]() Daj proszę znać, jak ci wszczepią jak to jest naprawdę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja miałam dziś fajną nockę, mała znowu spała 7 godzin ciekawe jak długo potrwa taka sielanka ![]() Dziewczyny mam pytanie : jak wygląda taka standardowa wizyta kontrolna po ciąży u ginekologa- jest badanie na fotelu, uciskanie brzucha, USG????
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ma nadzieje że mały się wykluje teraz, żeby rzucić im urlop tacierzyński w poniedziałek i jednocześnie tygodniowe wypowiedzenie i nową prace ma zacząć po 8 grudnia. jak teraz nie urodzę, to będzie musiał iść w poniedziałek normalnie do pracy - do tej której nienawidzi, bo nikomu jeszcze nie powiedział że odchodzi. może i Gabriel będzie grudniaczkiem, prezencik na mikołaja
|
|
#1924 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie jest za droga w porównaniu z innymi, nie podrażnia skóry, ogólnie bardzo fajna.Zamawiałam z allegro.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miłosz pięknie przybiera!!!! ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1925 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Witam się powizytnio. Mam nadzieję, że wszystkie wasze wizyty poszły idealnie. Anka nie martw się. Dzieciaczki na zdjęciach przesłodkie. u mnie po wizycie rozwarcie na palec i wszystko sie przygotowuje. Ile wynosi rozwarcie na palec ???? Lekarz zalecił starania nad wykurzeniem małego w postaci bunga bunga i stymulacji brodawek. Oglądałam porodówkę i trochę mnie to przeraziło. Salka taka malutka, że szok. Pokoje są dwu i trzyosobowe więc ok. No i oczywiście Pani położna bardzo się zmartwiła, że nie chodziłam na SR, ale koleżanka powiedziała mi, że to i tak jej nic nie dało. Więc nie wiem co myśleć, ale teraz już nie nadrobię. Zresztą nasze mamy też nie chodziły i jakoś urodziły. Dziś się postaramy cos tam zrobic i się postymulować. Jak nic to nie da następna próba w niedzielę, bo w sobotę i w niedzielę nie rodzę !!!!! Zaciskam nogi. A i jeszcze po badaniu pierwszy raz brzuch mnie bolał ![]() W poniedziałek następna wizyta. Oczywiście na ktg żadne skurcze się nie piszą. Jakoś mi tak szkoda pozbywać się tego brzuszka, przyzwyczaiłam się do niego.
|
|
#1926 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Chce mi się spać..
![]() Cytat:
![]() I doczytałam że już pada deszcz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój za mną wczoraj chodził i pokazywał rankę w palcu ![]() Dziękuję, też wypróbuje |
|||
|
|
|
#1927 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam że tylko o sobie ale mam jakiś straszny dzień, w sumie od wczoraj od wieczora
|
#1928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak bym spokojnie czekala na grudzień ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi brzucha szkoda, ale tylko trochę. boje się tego, jak będzie wyglądał po porodzie. no i żeby rozstępy szybko zrobiły się blade. Ale mnie irytują znajomi, dzisiaj 21 i lawina pytań, odzywa się nawet rodzina z którą kontaktu od lat nie było... no i każde pytanie takie samo. no cholera, przecież jest facebook po co pytać, odświeżyć aktualności i wszystko jasne
|
|
#1930 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Sprzątam jak na wizytę perfekcyjnej pani domu
Kurze dosłownie wszędzie, wszystkie drzwi, framugi, obrazki, kontakty cuda-wianki. Teraz będę odkurzać całą chatę plus listwy przypodłogowe. A jeszcze muszę obiad zrobić, coś czuję, że plecki dadzą wieczorek o sobie znać.Cytat:
![]() Na umytą i osuszoną pupkę sypiesz i co dalej? Wietrzysz trochę pod tetrą czy pampka normalnie wkładasz? Może to głupie pytanie, wybacz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobra, odkurzacz wzywa!
|
|
#1931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mała zasnęła idę się położyć. |
|
|
|
|
#1932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nich Terminy chyba sie rozbiegły o miesiac jak nie wiecej Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1933 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
niech rośnie i trzyma ciepełko
|
|
#1934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytanie nie głupie, mnie pokazała położna jak dać tą mąkę bo jak się nałoży od razu to też się coś może porobić odpażenia chyba
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Złapałam się na tym, że jestem wściekła na Ninę że od dłuższego czasu non stop płacze - a jest przewinięta i nakarmiona. I po raz pierwszy odłożyłam ją do łóżeczka i nie reagowałam na płacz. Krzyczała dobre 10 minut. Teraz co jakiś czas zamruczy. I w tej chwili oczywiście mam wyrzuty sumienia, bo ma takie smutne oczy i leży tam w tym łóżeczku sama Byłyśmy też na spacerze... Czy tylko ja nie moge wyjść na spacer dłuższy niż godzinę, bo jest ryk? Wręcz z zegarkiem w ręku! I dla mnie spacer to stres - tylko czekam, aż będzie krzyk. A jak widzę te uśmiechnięte mamy z wózkami to mnie skręca. To też nie mój dzień
|
|
#1936 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cuuudnie! śnieg ![]() Cytat:
![]() U nas okej wszystko, radzimy sobie jakoś tż całymi dniami w pracy w my odwozim Natalcie do przedszkola, potem w domu coś robimy, jakiś spacer, popołudniu znów po natalke trzeba jechac i tak w kółko Cytat:
tak to jest z tymi naszymi "aniołkami" u nas z kolei nie smarowały niczym. Ja osobiście też nie smakuje za każdym razem a te maści cynkowe jak sudocrem to już stosuje pry mocnych odparzeniach, chociaż zazwyczaj bardziej nam tłyste pomagają niż te wysuszające i mąka ziemniaczana.te pampki to takie dla tesco robione, są z takim serduszkiem i pisze "tesco loves baby" o takie http://dzieciowo.pl/wp-content/uploa...oves_baby4.jpg Cytat:
Cytat:
z tego co pamiętam to tylkona fotelu mnie poprzednio badał ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- a na te dady jakaś super promo jest? oblukałam już że są te pudła za 49,90 moze jakieś 3 by się obstały jutro zajrze
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-11-21 o 14:46 |
||||||
|
|
|
#1937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w przyszlym tygodniu sie wybiore do tej kliniki I dam Ci znac co mi zrobili A zaraz napisze do kolezanki ktora ma ten inplant jaki on jest duzy, bo ja czytalam ze to drucik ale ze wielkosci zapałki ? Cytat:
Ja mam dokładnie to samo .. Majka marudzi caly dzien a Tz przychodzi z roboty I mam ogromna ochote od progu zdzielic go w łeb zanim słowo powie. Jak mała przysnie to olej wszystko I kładz sie z nia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1938 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie
![]() Na wstępie od rauz przepraszam,że nieobecność,ale neta nie miałam,więc i odwyk wizażowi narzucony ![]() GRATULACJE DLA WSZYTKIM NOWYCH MAM I ICH POCIECH!!! Widzę,że pisałałyście o przybieraniu na wadze waszych pociech.Mój jest chyba bezprzecznie nr 1 W 3 tygodnie przybrał 1300g na samej piersi!!!Aż nie mogłam uwierzyć na ważeniu,choć wszystkie znaki (czytaj za małe ubranka 56 z dnia na dzień i częste jedzenie )mogły dac mi do myślenia Waga urodzeniowa 3050g,teraz 4300g
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz juz jest dobrze. Poradze Ci tylko przeczekac I z czasem beda sie wydluzac .. Cytat:
a inplant Ryba pisala ze 1200 podobno :O a starcza na 3 lataWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1940 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mnie ryż z warzywami i piersią z kurczaka ![]() Cytat:
dzisiaj z rana dopiero pozmywalam naczynia które stały w zlewie od przedwczoraj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() witajcie! :P kurde coś ostatnio mało mnie na wizażu! ![]() w ogólę muszę się pochwalić! wczoraj cały dzien Nelka była tylko na cycku! ![]() zaliczyliśmy pierwsze zakupy z małą oczywiście cały czas przespała:P i zauważyłam ze się popisuje w gościach ze ona cały czas śpi a w domu baluje całymi dniami i spać nie chce ![]() dobra zbieramy się do Biedroki może upoluję pampersy i chusteczki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||||
|
|
|
#1941 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
No ja wreszcie mogę napisać. Mały śpi, ale zaraz pewnie koniec spania... Noc była ciężka. Wciąż się wszyscy w trójkę siebie uczymy i póki co każda noc wygląda inaczej... Największą zmorą jest ból podczas karmienia Nie wiem kiedy uda mi się wejść znowu Dziękuję za gratulacje i miłe słowa ![]() Przesyłam Wam naszego Słodkiego Królewicza - zadowolonego z siebie po dzisiejszej nocy, kiedy rodzice ledwo patrzyli na oczy...
|
|
|
|
#1942 | |||
|
Zakorzenienie
|
adoosienka jesteś!
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
Cytat:
dla Nelki i cycorka! nie ma to jak sprawiać dobre wrażenia przy innych ![]() Cytat:
co do piersi to trudno powiedzieć, przy Natalce dosyć długo miałam popękane i bolące sutki, teraz tylko bolały kilka dni,przy trzecim dziecku to może nawet nie poczuje ze karmie |
|||
|
|
|
#1943 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niestety tu służba zdrowia jest DZIWNA, i nie ma nic za darmo, ale jak patrzyliśmy to chyba więcej refundują za ten implant niż za spiralę, no ale mnie już nic tutaj nie zdziwi ![]() No ciekawe jak ten implant wygląda, bo z taką zapałką pod skórą chodzić to można sensacje wzbudzać Cytat:
|
|
#1944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój dziec ogólnie mało daje znac o sobie dzisiaj ale jak powiedziałam jej, że ma dac znać to dupkę wypięła![]() Cytat:
Lineczka brawa wielkie za cycolenie! Wiem jakie to dla Ciebie ważne więc cieszę się podwójnie Dziś przyszła karuzelka z FP, cudna jest, ale strasznie cicha i powolna. Ja się spodziewałam jakichś fanfarów, ale jak tak myślę to noworodek chyba by się wystraszył czegoś takiego |
||
|
|
|
#1945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takze co 2 karmienie podaje ta jedna miarke zwyklego
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Mała mi przysnęła, więc mam chwilę dla siebie. Niezłą akcję miałam w nocy Amelia podobno długo płakała, a ja tak mocno spałam że nic nie słyszałam mimo że śpię z nią na jednej kanapie Mąż przyszedł w nocy do pokoju zobaczyć co się dzieje. Opowiadał mi, że myślał że coś mi się stało, że zemdlałam itp. Szturchał kilka razy, a ja zero reakcji. Pierwszy raz tak mi się zdarzyło. Ehh aż się wystraszyłam, że coś złego będzie się działo dziecku, a ja nie usłyszę
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją droga to dziwne, że aż tak zasnęłaś:O może to pogoda, ponoc ciśmnienie skacze jak oszalałe
|
|
|
|
|
#1948 |
|
Rozeznanie
|
Nie nadrabiam, teraz bo nie czuję się na siłach. Właśnie wróciłam z ktg ze szpitala. Skurcze ładnie się pisały. Mój gin zbadał mnie i od wczorajszej wizyty powiększyło się rozwarcie, mamy teraz tak na ok 2 palce i powiedział że na dniach urodzimy. Skurcze trzymają mnie cały czas, plecy bolą. Nic nie spałam w nocy bo tak mnie męczyło. Zasnęłam dopiero dziś rano koło 10 i spałam do 13. Ogólnie doktor zalecił nam dziś położyć się do szpitala. Także wieczorem pewnie się wybiorę. Teraz siedzę sobie na piłce może trochę ból mi złagodzi.
Planuję jeszcze pospać ale wątpię bym zasnęła.
|
#1949 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale myślę że jest badanie, usg , wywiad, jak z blizna po cc i ewentualnie cytologie pobierają jeśli jest jej czasCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no tak w nocy harcuje a w dzień śpi, norma![]() Cytat:
A czemu nie śpicie z mężem w jedym pokoju? Ma się wyspać?
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała śpi u mnie na klacie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

musze cos innego poszukać, a nie chciałam tabsów bo o nich latwo zapomnieć i w moim przypadku o to nie trudno

Nie jest za droga w porównaniu z innymi, nie podrażnia skóry, ogólnie bardzo fajna.Zamawiałam z allegro.

czekamy na wieści!

dzisiaj z rana dopiero pozmywalam naczynia które stały w zlewie od przedwczoraj 

takze co 2 karmienie podaje ta jedna miarke zwyklego