|
|
#2581 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
To chyba inne badanie niż takie zwyczajne USG, prawda? Nie pomogę Ci, bo nie robiłam prenatalnych.Cytat:
.Cytat:
Aż tyle? To co oni tam robią?Ja zaraz lecę na kolejne kursy. Jestem dziś wymęczona bo wczoraj wieczorem bolała mnie miednica i nogi a dziś kręgosłup . I jakaś taka ciężka się czuję, niefajnie I chyba znowu muszę kupić staniki Miłego popołudnia
|
|
#2582 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dom jest wypaśny, samochody, wakacje, 5 pralek i 5 suszarek robi wrażenie Na dodatek te dzieciaki wyglądają na bardzo dobrze wychowane (te już prawie dorosłe)Cytat:
Skoro lekarz mówi że jest wszystko ok to jest wszystko ok. dla niego to bułka z masłem widzi to codziennie więc gdyby go coś zaniepokoiło od razu by alarmował Cytat:
|
|||
|
|
|
#2583 |
|
Moderator
|
No ba
![]() Osratnio ktoras z Was o termometr pytala i tez zaczelam sie interesowac tematem... Co myslicie o tym? http://www.aptekagemini.pl/termometr...skroniowy.html Chociaz tak szczerze mowiac caly czas sie zastanawiam czy mozna zwyklego elektronicznego uzywac? Do buzi wiadomo ze bobas nie wezmie, ale pod pache? Nie mozna tak? ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-11-21 o 14:31 |
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
całkiem fajny się wydaje
|
|
|
|
#2585 |
|
Raczkowanie
|
Kurde ale lecicie z tymi postami!! Nie idzie nadążyć
hmm no jeśli chodzi o tą wyprawkę to ja będę musiała skompletować ja od podstaw, bo tak jak pisałam to nasze pierwsze dzieciątko będzie, a nie mamy nikogo od kogo moglibyśmy cokolwiek dostać (nawet łóżeczko hehe). Wiadomo, że dziadkowie i ciocie itp będą obsypywać prezentami i różnymi takimi, no ale to dopiero po urodzeniu pewnie, więc wyprawkę trzeba mieć a wy dziewczyny macie już jakieś swoje typy?
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A termometr jest niezbędny? No bo jak maluch będzie chory to i tak trzeba do lekarza i tam zmierzą temperaturę
|
||
|
|
|
#2588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też będe takiego szukała Wiecie co dzisia w dzień dobry tvn było o last christmas i Wy jeszcze te świąteczne emotki i zgłupiałam świątecznie puszczam Majce świąteczne hity i wiecie co? Bardzo jej się podobają ![]() ehhh kocham świąteczną atmosferę o zapachu mandarynek
|
|
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie jem mandarynki
|
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No to do zabawy: http://www.youtube.com/watch?v=yXQViqx6GMY |
|
|
|
|
#2591 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Smacznego - zjedz za mnie tez jedna
|
|
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
i znowu czuję że jestem na studiach i kochamy się w chłopakach po kątach i chodzimy na świąteczne party i śpiewamy All I want for Christmas is you
(mam nadzieję że moje dziecię nie zna angielskiego póki co ...bo all I want is him ale niech tam sobie siedzi dłużej |
|
|
|
#2593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaczynam odliczać czas do ustawienia świątecznego dzwonka tj. 6,12
|
|
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mnie przeraża To jest kolejne 50 zł, które trzeba wydać na wyprawkę |
|
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a w tym roku czekam na święta z wyjątkową niecierpliwością, może ze względu na swój stan, może dlatego że siedzę w domu i się nudzę a w święta będzie się coś działo bo uznałam, że w tym roku powiesimy świąteczne ozdoby na domu trochę wcześniej, póki jeszcze w miarę ciepło
|
|
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mam faze na jakąś piosenkę to u mnie jest tak samo, przyjdzie tz i przełącza |
|
|
|
|
#2600 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Taaaaak! Ale jak wroce do domu to zjem pomaranczke bo akurat mam
|
|
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
jedz na zdrowie
![]() a jak słuchacie muzyki dla maluszka? słuchawki przykładacie do brzucha czy po prostu leci z głośników? |
|
|
|
#2602 |
|
Moderator
|
Ja z glosnikow
|
|
|
|
#2603 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Basia rano przyszła do mnie zapłakana, bo jej się śniło że ja zmieniłam się w potwora i mnie zamknęli w klatce a ona za mną tęskniła i chciała mnie wypuścić ![]() Potwierdzam. A jak masz jjuż skurcze lub bóle krzyżowe i nie potrafisz sie przez to skupic to bywa i dłużej ![]() Ja na porodówce pod zgodą na znieczulenie zewnątrzoponowe podpisałam sie panieńskim nazwiskiem, mimo że byłam 5 lat po ślubie Cytat:
Wróciłam z zakupów i nadal nic nie mam, bo jakoś nie mogę się odważyć na kupno typowo chłopięcych rzeczy. Nie wierzę, że to będzie chłopak Takich "uniseks" mam sporo po Basi bo nigdy nie lubiłam różu i cekinów, więc więcej mi nie potrzeba. Jednak poczekam z tymi zakupami do USG połówkowego .Cytat:
. Ogórkowa się gotuje, co z nią zrobię? i skąd mam wziąć teraz parówki? Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo Cię przepraszam, na prawdę mi przykro że tak Cię potraktowano, aleee nie mogę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę. Uwielbiam mandarynki, a teraz w ciaży nie mogę jeść zadnych cytrusów, bo puchnie mi język po nich |
|||||||
|
|
|
#2604 | |
|
Zadomowienie
|
gonicie z postami okropnie
![]() lece was podczytać bo mam 2 dni zaległości Co do termometra ,my mamy taki do ucha, jak dla mnie rewelacja ![]() Kilka sekund i temperatura zmierzona ![]() Cytat:
W nocy o północy dziecko ma gorącą główkę i co wtedy ?bierze się termometr i mierzy temp a nie jedzie prosto do lekarza aby zmierzył
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj rozmowa http://www.youtube.com/watch?v=Q5T8NR6BaXY Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-11-21 o 15:12 |
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie martw się. Mój gin na połówkowym też długo szukał nerek, ale powiedział żeby się nie niepokoić bo na tym etapie ciąży są one jeszcze mało widoczne. Tak więc na pewno jest ok. Kurcze, znowu pojechałam do lumpów. Mam takie dwa ulubione. I znowu wróciłam z ciuszkami Był piękny biały kombinezon za 7 (!) zł no ale nie wzięłam bo jeden już mam, a był w rozmiarze 50-56...
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2608 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() a skąd info że w Rossmannie jest -40 % na kosmetyki? dzisiaj kupiłam sobie pierwszy raz w życiu podkłąd Loreala bo było - 25% ale chętnie zrobiłabym sobie zapas kosmetyków do makijażu, zawsze marzył mi się róż w kremie, ale zawsze mi szkoda wydać tych prawie 40 zł
|
|
|
|
#2609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam zaufania do tych termometrów przykładanych do czoła. Używają tego w szpitalach i wiele razy spotkałam się z opiniami że to chiński badziew i pokazuje raczej tyle o ile a nie dokładną temperaturę. Ten do ucha mi się podoba ![]() A ja już zeżarłam wszystkie mandarynki i pomarańcze, muszę wysłać TZa do sklepu
|
|
#2610 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Podziwiam Twoja silna wola
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

To chyba inne badanie niż takie zwyczajne USG, prawda? Nie pomogę Ci, bo nie robiłam prenatalnych.
.
To co oni tam robią?
. I jakaś taka ciężka się czuję, niefajnie 

Raz oglądałam jak opowiadali o ściąganiu przez nią mleka i mrożeniu. I z tego co pamiętam to ona kilka godzin dziennie traci na to ściąganie, ale za to mają spore oszczędności 
Dom jest wypaśny, samochody, wakacje, 5 pralek i 5 suszarek robi wrażenie 

też będe takiego szukała 
czujesz jakie smaczniutkie??
.
więc postanowiłam poczytać co nieco, bo to będzie nasz pierwszy dzidziuś
Był piękny biały kombinezon za 7 (!) zł no ale nie wzięłam bo jeden już mam, a był w rozmiarze 50-56...