|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja idę już spać, bo mi się oczy zamykają. Czytałam dowcipy przed chwilą i jeden zostawię na dobranoc: Chłopak odprowadza swoją dziewczynę do domu po imprezie. Kiedy dochodzą do klatki, facet czuje się na wygranej pozycji, podpiera się dłonią o ścianę i mówi do dziewczyny: - Kochanie, a gdybyś mi tak zrobiła laseczkę. - Tutaj? Jesteś nienormalny. - No, tak szybciutko, nic się nie stanie. - Nie! A jak wyjdzie ktoś z rodziny wyrzucić śmieci, albo jakiś sąsiad i mnie rozpozna. - Ale to tylko laska, nic więcej, kobieto. - Nie, a jak ktoś będzie wychodził. - No dawaj nie bądź taka. - Powiedziałam Ci, że nie i koniec! - No weź, tu się schylisz i nikt Cię nie zobaczy, głupia. - Nie! W tym momencie pojawia się siostra dziewczyny w koszuli nocnej, rozczochrana i mówi: - Tata mówi, że już wyrzuciliśmy śmieci i masz mu zrobić tą laskę do cholery, a jak nie to ja mu zrobię. A jak nie, to tata mówi, że zejdzie i mu zrobi, tylko niech zdejmie rękę z tego domofonu bo jest k**wa 3 rano!
|
|
|
#1232 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
|
|
|
|
|
#1233 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Kochane za życzenia dla Męża, przekazałam i on bardzo dziękuje
![]() Byliśmy na obiedzie u Teściów z pysznym tortem z jagodami Cytat:
Cytat:
No tak, dzieci są niesamowite! U Nas zapowiedzią kombinatorstwa jest cisza w pokoju Misi Jak jej nie słyszę to lecę, żeby sprawdzić co tym razem, czy ściana wymalowana czerwoną kredką, czy miśki wysmarowane Sudocremem czy inny pomysłA tak pod choinką leżał kiedyś mój Mąż, bo wieszał gwiadę na czubku, stracił równowagę na krześle i złapał się choinki. Chociaż była przywiązana to się przewróciła razem z Mężem. Na szczęście skończyło się tylko na kilku rozbitych bombkach Cytat:
mądra MamusiaCytat:
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Co do Igrzysk książki szybko połknęłam. Z mężem zabrałam się za film do dziś go nie skonczyliśmy, także zastanawiamy się nad pójściem na II część.
A w przypadku gry o tron najpier czytałam książkę a potem film, teraz to już jestem na bieżąco z filmem bo chyba już 3 sezony były A to moja nowa sukienka, chyba muszę ją troszkę skrócić. co myślicie???
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Zmykam trochę pojeździć na rowerze...
|
|
#1236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dowcip dobry, też już słyszałam kiedyś, ale chyba jakaś inna wersja była Cytat:
ona w ogóle czasami ma potrzebę takiego psocenia, zaczyna się to chodzeniem po pokoju i machaniem rękami - szuka co by zbroić Oj to ale mąż miał przeżycie Cytat:
teraz od nowego roku jakoś zaczyna się kolejny nie?Trudno powiedzieć czy sukienka za długa, musiałabyś pokazać całą sylwetkę, łącznie z łydkami Coodmalina - gratuluję MAMO PRZEDSZKOLAKA ![]() pokaż jakieś zdjęcia z tej uroczystości
|
|||
|
|
|
#1237 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zrób to dla siebie i dziecka a będzie dobrze Cytat:
![]() jaaa ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1238 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hope mi chodziło o to, byś sama gadała, jak ciężko, jeśli masz ochotę A jak nie nam to Tżtowi, albo pamiętnikowi, nie gnieć tego w sobie No mam nadzieję, że się uda, ja od porodu Olafa mam takie przeświadczenie, że drugie to juz nie to . . . Myślałam że to przez nasze ciażowe perypetie ale wszystkie tak mamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale to nie fair, Ty masz teraz dwa mózgi Cytat:
Jej zobaczyć zdjęcie Twoich dzieci Cytat:
![]() Cytat:
Jedynie dziadki i faktycznie to odczuwałam jako jedyna wnuczka na 3 wnuków. I odczuwam do dziś Mam nadzieję, że uda mi się być fair w stosunku do swoich własnych, musze się poedukować, bo u mnie to predzej to drugie będzie pokrzywdzone niż Olaf ![]() Cytat:
Ślad jest od gruźlicy a żółtaczka była nieobowiązkowa, odpłatna, ja miałam bo się okazało, że brat jest nosicielem (wyszło mu jako nastolatek a najprawdopodobniej został zarażony w szpitalu w pierwszych latach życia Tż przyjechał o 18.30 godzinę później juz go nie było bo mecz Ale Olis dziś wyspany i kochany, rozbudził mnie totalnie muzyką z radia na pełny regulator i z godzinę tańcowaliśmy ![]() Nikki a jak Oskarek dziś? I jak Wy? Jak ja pisze to pewnie zaraz sie odezwiesz I gdzie ta Ilkas?? Frytki mi sie chce...
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
Zjadłam kolację i zaczęły się wieczorne harce mojego Maluszka. Wieczorem jest bardzo ruchliwe
|
|
#1240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głupie to, wiem, na pewno z czasem się to zmieni ![]() Tak, wszyscy zauważyli ![]() Cytat:
Ooo ale cudnie, a jak wiemy Oliś to rewelacyjny tancerz, więc musieliście dawać czadu ![]() Ale mężul Twój naprawdę szaleje z tą formą - raz mecz, raz bieganie, wow, podziwiam |
||
|
|
|
#1241 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja! Znowu będę głodna Cytat:
Ja też
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Pytał mnie czy szczepiłam się na żółtaczkę, mówię, ze tak, a potem pokojarzyłam, że to z 20 lat temu było tak czy siak jutro idę na badania to sobie zmierzę przy okazji te przeciwciała i zobaczę co i jak.
|
|
|
|
|
#1243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
kaorlak >> 100 lat dla męża
![]() monijaaa >> co do ustających mdłosci w 10 tyg,,, >> są dziewczyny które całą ciąże nie wymiotują, inne przez 9 mies,,, tak że nie ma reguły, mi nawet do głowy by nie przyszło by ustępujące mdłości mogły oznaczac coś złego , zazwyczaj największe nasilenie jest w I trym.ale nie ma reguły, każda z nas jest inna !! kasian86 >> ale śmiałam jak napisałaś o swojej Hani hehehe, a najlepszy tekst "...że aż zatrzaski były obsrane" hehehehe ========================= ===================== |
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze ale ci zazdroszcze... U mnie ciągle nic... W którym jesteś tc? Madziulaaa włosy dobrze wysuszone i wzięłam czapę na głowę. Faktycznie gdzie ta ILKAS??? Wydaje mi się że strach i obawa przed dzieleniem sprawiedliwie miłości pomiędzy swoje dzieci jest naturalny... Ale w rzeczywistości samo z siebie wychodzi to po połowie... nie zastanawiasz się jak już będziesz co dzień o nie dbała czy kochasz któreś bardziej... Kasian kolejne czesci GoT chyba od lutego. Miałam pojezdzić na rowerku i dooopa siedze dalej na kompie i myśle o kolacji - twarożek
|
|
#1246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale poźniej mam wyrzuty sumienia, że tak myślę.. |
|
|
|
|
#1247 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1248 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
potem w chacie tak śmierdziało, ze każdy pytał co to dziecko jadło Cytat:
chociaż podejście do ciąży jest jednak trochę inne ![]() No właśnie, od lutego masz rację. Chociaż ja nie wiem co oni pokażą jak ponad połowa bohaterów wybita ![]() Twarożek bardzo dobry na kolację, samo białko Ja czekam do środy do wizyty, a potem też wsiadam na rower A póki co dzisiaj nie mogę odejść od tego komputera więc przepraszam za nawał postów, już się zaraz zamykam
|
|||
|
|
|
#1249 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Oszalały?!?!?! Ile można napisać w ciągu jednego niecałego dnia a potem siedzę pół godziny i nadrabiam zanim coś sensownego odpiszę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Na konkretne kopniaki przyjdzie czas, ale to co opisujesz to mogą być wyczuwalne ruchy maluszka ![]() Cytat:
Błogosław sobie, że mdłości już mijają, wiele kobiet by Ci pozazdrościło, że tak szybko się ich pozbyłaś Genialny Uśmiałam się zdrowo z tych zdjęć, dzieci są niezawodne w rozbrajaniu ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Myślę, że lekarz SPECJALISTA wie co mówi, i nie masz powodów do obaw... Oszczędzajcie się teraz, dbaj o Was dalej i nie wpadaj w złą formę, do następnej wizyty wszystko się uspokoi Myślę, że dobrze, że zrobił Ci taki zabieg teraz niż jakby się dopatrzył przed samym porodem, to dopiero by był stres ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aaa i przyszła mi dziś grzechotka z fisher price ![]()
|
|
#1250 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
norma jest do 3 także nie wiem w czym obawy? i po co ten test PAPPA?![]() Cytat:
mam nadzieję, że mój synuś nie odczuje tak bardzo, że jako starszak musi się dzielić, nie chcę egoisty. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny od jutra zaczyna się ta obniżka 40% na kolorówkę w Rossmanie?
|
|
|
#1252 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
I w Hebe i w SP też -40% na niektóre szafy.
|
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
I zeżarło mi pół cytatów, bomba
![]() ![]() ![]() Hope nie denerwuj się, ja Ciebie błagam To Ty tutaj jesteś wątkowym niewyczerpalnym źródłem nadziei i myślę, że tego nikt nie zakwestionuje ale masz też prawo do gorszych dni! I kto jak kto, ale to właśnie Ty w swojej sytuacji masz pierwszeństwo do płaczu i słabości więc jeżeli czasem musisz coś z siebie wyrzucić to pamiętaj, że masz grono ciotek klotek wizażanek i wpadaj to wystukać
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to są kolorówki??? ![]() Zmykam... Jutro też mi sie pewnie nie uda do was w ciągu dnia zajrzeć, bo mam pełno spotkać w ciągu dnia... Także jak coś to proszę pamiętać o głosach że ich potrzebuje ![]() Miłego wieczorku mamusie... Śpijcie dobrze
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj mam Tżta na służbie, ale jutro lecę do SP wypolować jakieś witaminki ciężarówkowe
|
#1256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- wszystkie akcesoria do makijażu kredki, pomadki ,pudry, podkłady itd itd |
|
|
|
|
#1257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolorówka to kosmetyki do malowania typu Rimmel, Loreal, Maybelinne itd
|
|
|
#1258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale maleństwu chcesz już wyprawkę szykować ?![]() Żeście mnie rozbawiły no Bo od wczoraj to w sumie miałam wyrzuty sumienia ![]()
|
|
#1259 |
|
Wtajemniczenie
|
Oooo super,że w rossmanie jutro jest ta obnizka ! Będzie trzeba się przejść jak lepiej się poczuję ...
|
#1260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też się nie zawsze dogadywałam ze swoim bratem, ale w sumie.. lepszy taki niż żaden Łe kurde, aż żal nie skorzystać ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Ja już idę się wyprysznicować i do łózka, bo moja pora już dawno minęła teraz to już noc głęboka Miłego wieczoru i do jutra |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

ale mi się coś kojarzy, ze mi mama robiła żółtaczkę prywatnie, bo tego właśnie nie robili w szkole. I to były chyba 3 dawki w odstępach około pół roku? No jakoś tak. Ja sobie zbadam jutro te anty HBs na wszelki wypadek i tak, bo może już nie działa ta szczepionka, w końcu miałam z 10 lat jak byłam szczepiona, a to chyba nie jest na całe życie
przynajmniej taki jest plan 

Jak jej nie słyszę to lecę, żeby sprawdzić co tym razem, czy ściana wymalowana czerwoną kredką, czy miśki wysmarowane Sudocremem czy inny pomysł
mądra Mamusia

Mam nadzieję, że uda mi się być fair w stosunku do swoich własnych, musze się poedukować, bo u mnie to predzej to drugie będzie pokrzywdzone niż Olaf
Ale Olis dziś wyspany i kochany, rozbudził mnie totalnie muzyką z radia na pełny regulator i z godzinę tańcowaliśmy 

Mam takie jakies mieszane i cholernie dziwne odczucia, naczytałam się, że to niedobrze jak w 10 tygodniu mdłości ustają, bo to podobnmo apogeum powinno być.
mam nadzieję, że mój synuś nie odczuje tak bardzo, że jako starszak musi się dzielić, nie chcę egoisty.