Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 20:28   #1231
Light Limara
Zadomowienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Ja mogę ci polecić Upadek Gigantów i Zima Świata - 2 części z trylogii K. Folleta - jak dla mnie super literatura.
Ręka Fatimy, Katedra w barcelonie, włądca barcelony... I jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to ci podeśle...
O i jeździec miedziany i 2 następne części - jeśli nie czytałaś...

Dziewczyny dziękuje za głosy... mam nadzieje że nie złości was to że co jakiś czas będę was o nie prosiła
Dzięki, jutro poszukam

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Wiesz co ja nie jestem pewna, bo z moją pamięcią różnie ale mi się coś kojarzy, ze mi mama robiła żółtaczkę prywatnie, bo tego właśnie nie robili w szkole. I to były chyba 3 dawki w odstępach około pół roku? No jakoś tak. Ja sobie zbadam jutro te anty HBs na wszelki wypadek i tak, bo może już nie działa ta szczepionka, w końcu miałam z 10 lat jak byłam szczepiona, a to chyba nie jest na całe życie

A odnośnie Igrzysk to w niedzielę idziemy z mężem do kina na drugą część przynajmniej taki jest plan
No właśnie nie jest na całe życie. Też muszę sprawdzić. Ciekawe czy jak co w ciąży można się jeszcze zaszczepić

Ja idę już spać, bo mi się oczy zamykają. Czytałam dowcipy przed chwilą i jeden zostawię na dobranoc:
Chłopak odprowadza swoją dziewczynę do domu po imprezie.
Kiedy dochodzą do klatki, facet czuje się na wygranej pozycji, podpiera się dłonią o ścianę i mówi do dziewczyny:
- Kochanie, a gdybyś mi tak zrobiła laseczkę.
- Tutaj? Jesteś nienormalny.
- No, tak szybciutko, nic się nie stanie.
- Nie! A jak wyjdzie ktoś z rodziny wyrzucić śmieci, albo jakiś sąsiad i mnie rozpozna.
- Ale to tylko laska, nic więcej, kobieto.
- Nie, a jak ktoś będzie wychodził.
- No dawaj nie bądź taka.
- Powiedziałam Ci, że nie i koniec!
- No weź, tu się schylisz i nikt Cię nie zobaczy, głupia.
- Nie!
W tym momencie pojawia się siostra dziewczyny w koszuli nocnej, rozczochrana i mówi:
- Tata mówi, że już wyrzuciliśmy śmieci i masz mu zrobić tą laskę do cholery, a jak nie to ja mu zrobię. A jak nie, to tata mówi, że zejdzie i mu zrobi, tylko niech zdejmie rękę z tego domofonu bo jest k**wa 3 rano!
Stary 2013-11-21, 20:30   #1232
pomarancza24
Zadomowienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Igrzyska były fajne, ale tylko pierwsza część. Trzecia to tragedia. Nawet nie doczytałam można ściągnąć z neta.
A właśnie nie przypominam sobie, żeby w ksiązkowej wersji Gry o tron była erotyka. W serialu to aż za dużo tego było. Na pewno autor nie rozpisywał się na te tematy pbardziej podoba mi się książka. No chyba, że chodzi o krwawe gody

principessina przezierność karkową ma dziecko ok. Moje miało taką samą

Gossiaczek na pierwszej stronie są też leki bezpieczne w ciąży. Może coś tam znajdziesz na choróbsko. Życzę zdrówka

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

A mam pytanie. Na pewno każda z Was była szczepiona na żółtaczkę w szkole? To chyba ta boląca szczepionka co zostawiała ślad na ramieniu? sprawdzałyście czy macie jeszcze przeciwciała?
Wydaje mi się tak jak dziewczyny piszą ta z blizna to gruźlica, a jeśli chodzi o żółtaczke to każdy robi sobie indywidualnie, tego w szkole na pewno nie było bo ja robiłam sama jak zaczynałam pracować, bo u mnie to było wymagane, a mój tz np nie ma
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:31   #1233
kaorlak
Zadomowienie

Dziękuję Kochane za życzenia dla Męża, przekazałam i on bardzo dziękuje Teraz wybył na miasto poświętować z kolegami, Misia śpi i siedzę sama

Byliśmy na obiedzie u Teściów z pysznym tortem z jagodami Misia się wyszalała z kuzynką i była przeszczęśliwa. Jestem zmęczona tym dniem

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
monija ja nie miałam i nie mam żadnych mdłości, a dzieci rosną zdrowo. Nie czytaj żadnych pierdół. Trzeba myśleć pozytywnie.
To teraz pochwalę się brzuszkiem.
Piękny jest już czym się pochwalić

urocze

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
co nas kobietki czeka
niektore pewnie juz to znają

No tak, dzieci są niesamowite! U Nas zapowiedzią kombinatorstwa jest cisza w pokoju Misi Jak jej nie słyszę to lecę, żeby sprawdzić co tym razem, czy ściana wymalowana czerwoną kredką, czy miśki wysmarowane Sudocremem czy inny pomysł

A tak pod choinką leżał kiedyś mój Mąż, bo wieszał gwiadę na czubku, stracił równowagę na krześle i złapał się choinki. Chociaż była przywiązana to się przewróciła razem z Mężem. Na szczęście skończyło się tylko na kilku rozbitych bombkach

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość

Muszę się pochwalić, że kolokwium mi poszło na 4 chyba jednak dzidzia mi pomogła bo jak czegoś nie pamiętałam to mnie po chwili oświecało
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------
mądra Mamusia

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dobry wieczor Brzuchatki przyszlam sie pochwalic po wizycie, ale nie do konca spadl mi kamien z serca, ale do rzeczy...
jestem dokladnie w 12 tyg i 3 dniu przeziernosc karkowa 1.7 mm, wyniki testu Pappa beda za tydzien, ginek powiedzial, ze przeziernosc jest ok, sa tu dziewczyny o podobnych parametrach?
no i co nie daje mi spokoju, sorki za wyrazenie ale myslalam ze sie dzis zesra...na tym fotelu, okazalo sie ze te plamienia to polip na szyjce, lekarz ukrecil kawalek polipa i troche podwiazal, strasznie krwawi i znowu bede zyc w ciaglym strachu do nast. wizyty...jeszcze w pon mam sie pokazac to ew. jak nadal bede krwawic to pojde...myslicie, ze takie krwawienia na szyjce moga byc niebepieczne dla dzidziusia? lekarz mowil zebym byla spokojna, ale ja bym nie byla soba gdybym sie nie przejmowala

no ide Was nadrabiac, przepraszam za takie wciecie sie poprostu szukam ukojenia moich nerwow
Kochana już Ci Dziewczyny wszystko napisały. Będzie dobrze!!! Cieszę się bardzo że z Dzidziusiem wszystko dobrze
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:31   #1234
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Co do Igrzysk książki szybko połknęłam. Z mężem zabrałam się za film do dziś go nie skonczyliśmy, także zastanawiamy się nad pójściem na II część.
A w przypadku gry o tron najpier czytałam książkę a potem film, teraz to już jestem na bieżąco z filmem bo chyba już 3 sezony były

A to moja nowa sukienka, chyba muszę ją troszkę skrócić. co myślicie???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00096.jpg (69,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00095.jpg (91,7 KB, 70 załadowań)

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:36   #1235
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

Ja idę już spać, bo mi si oczy zamykają. Czytałam dowcipy przed chwilą i jeden zostawię na dobranoc:
Kiedy dochodzą do klatki, facet czuje się na wygranej pozycji, podpiera się dłonią o ścianę i mówi do dziewczyny:
- Nie! A jak wyjdzie ktoś z rodziny wyrzucić śmieci, albo jakiś sąsiad i mnie rozpozna.
- Nie!
W tym momencie pojawia się siostra dziewczyny w koszuli nocnej, rozczochrana i mówi:
- Tata mówi, że już wyrzuciliśmy śmieci i masz mu zrobić tą laskę do cholery, a jak nie to ja mu zrobię. A jak nie, to tata mówi, że zejdzie i mu zrobi, tylko niech zdejmie rękę z tego domofonu bo jest k**wa 3 rano!

: cojest: dobre juz to gdzieś kiedyś słyszałam

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Zmykam trochę pojeździć na rowerze...

Mama Franka

Stary 2013-11-21, 20:43   #1236
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

No właśnie nie jest na całe życie. Też muszę sprawdzić. Ciekawe czy jak co w ciąży można się jeszcze zaszczepić

Ja idę już spać, bo mi się oczy zamykają. Czytałam dowcipy przed chwilą i jeden zostawię na dobranoc:
- Nie!
No ja się w ciąży nie będę szczepić na pewno

Dowcip dobry, też już słyszałam kiedyś, ale chyba jakaś inna wersja była

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość

No tak, dzieci są niesamowite! U Nas zapowiedzią kombinatorstwa jest cisza w pokoju Misi Jak jej nie słyszę to lecę, żeby sprawdzić co tym razem, czy ściana wymalowana czerwoną kredką, czy miśki wysmarowane Sudocremem czy inny pomysł

A tak pod choinką leżał kiedyś mój Mąż, bo wieszał gwiadę na czubku, stracił równowagę na krześle i złapał się choinki. Chociaż była przywiązana to się przewróciła razem z Mężem. Na szczęście skończyło się tylko na kilku rozbitych bombkach

Wiesz co Hania młodsza od Misi i dużo mniej rozumna przez to, ale też tak mam, że jak jej nie słyszę to znaczy, że coś się święci ona w ogóle czasami ma potrzebę takiego psocenia, zaczyna się to chodzeniem po pokoju i machaniem rękami - szuka co by zbroić

Oj to ale mąż miał przeżycie

Cytat:

No 3 sezony na pewno jak nie więcej teraz od nowego roku jakoś zaczyna się kolejny nie?

Trudno powiedzieć czy sukienka za długa, musiałabyś pokazać całą sylwetkę, łącznie z łydkami

Coodmalina - gratuluję MAMO PRZEDSZKOLAKA pokaż jakieś zdjęcia z tej uroczystości
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:44   #1237
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Ja póki co problemów ze snem nie mam Śpie całą noc i budzę się przeważnie po 7

A teraz dostałam super ekstra informacje , mój Tż przyjeżdża na weekend... huraaa zawsze to dobre i 3 dni a przynajmniej mniej tygodni będzie do świąt strasznie się cieszę
super , że Tż wraca upojnego weekendu
Cytat:
Dobry wieczor Brzuchatki przyszlam sie pochwalic po wizycie, ale nie do konca spadl mi kamien z serca, ale do rzeczy...
jestem dokladnie w 12 tyg i 3 dniu przeziernosc karkowa 1.7 mm, wyniki testu Pappa beda za tydzien, ginek powiedzial, ze przeziernosc jest ok, sa tu dziewczyny o podobnych parametrach?
no i co nie daje mi spokoju, sorki za wyrazenie ale myslalam ze sie dzis zesra...na tym fotelu, okazalo sie ze te plamienia to polip na szyjce, lekarz ukrecil kawalek polipa i troche podwiazal, strasznie krwawi i znowu bede zyc w ciaglym strachu do nast. wizyty...jeszcze w pon mam sie pokazac to ew. jak nadal bede krwawic to pojde...myslicie, ze takie krwawienia na szyjce moga byc niebepieczne dla dzidziusia? lekarz mowil zebym byla spokojna, ale ja bym nie byla soba gdybym sie nie przejmowala

no ide Was nadrabiac, przepraszam za takie wciecie sie poprostu szukam ukojenia moich nerwow

Ramona jak tam?
kochana jak ginek Cię uspokają to widocznie to naprawdę nic groźnego dla dzidzi i wyluzujspokój i tylko spokój
zrób to dla siebie i dziecka a będzie dobrze

Cytat:
princi, jak lekarz Ci mowi, ze masz sie nie martwić, to my mamy lepszą wiedzę ? jak lekarz widzialby w tym najmniejsze zagrozenie to by cie polozyl w szpitalu albo dał masę przykazań a nie kazal spokojnie zyć. Czemu ty się kobieto nie cieszysz że z dzieciątkiem wszystko ok i że źródło krwawienia nie jest w ogole zwiazane z nim? czemu nie cieszysz sie ze to nie z macicy ta krew? ze dzieci , łożysko wporządku... Ja kobito krawie z łożyska i chętnie się z tobą zamienię na polipa.
ty nie szukasz ukojenia swoich nerwow tylko wlasnie ciagle szukasz zmarwien. Wiercisz dziurę w internecie w poszukiwaniu zagwozdki. Nie ma chyba dnia zebys się nie martwiła. Zróbże to dla swojego dziecka przede wszystkim, przecież ono to wszysto czuje... proszę Cię, bardzo bardzo Cię proszę, znasz już źrodło plamień, wiesz że to nie zagraża dziecku, powinnaś naprawdę odetchnąć i być w końcu radosna w tej ciąży... nie szukaj zmartwień !
Wiadomo że polip to nie powód do radości ale ja bym była przeszczęśliwa, gdyby moje krawienia nie były związane z dzieckiem i macicą... naprawdę musisz w końcu zacząć cieszyć się z tej ciąży. Najwyższy czas. Proszę.
podpisuję się nogami i rękami

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Aaaa kto dzisiaj oglada ze mna KUCHENNE REWOLUCJE ?
jaaa

Cytat:
Co do Igrzysk książki szybko połknęłam. Z mężem zabrałam się za film do dziś go nie skonczyliśmy, także zastanawiamy się nad pójściem na II część.
A w przypadku gry o tron najpier czytałam książkę a potem film, teraz to już jestem na bieżąco z filmem bo chyba już 3 sezony były

bardzo ładnie leży, ja bym nie skracała

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:45   #1238
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Właśnie Hope ja się zgadzam z Madziuula chociaż też rozumiem o co chodzi, bo czasami niestety jestem zmuszona pominąć niektóre rzeczy.

Madziuulka mam to samo... też się boję, że nie będę umiała równo podzielić tej miłości, bo mam do Hani ogromną słabość, a jeszcze jak widzę jaka ona jest w stosunku do mnie, jak mi okazuje miłość na te swoje sposoby, to jest coś pięknego no i nie wiem czy będę umiała tak podzielić tą miłość żeby nikt nie był pokrzywdzony ale to chyba normalne dylematy podwójnych mam, a potem się okazuje, ze serce matki jest tak pojemne jak nigdy byśmy sobie nie wyobrażały
Ja też pomijam Hope mi chodziło o to, byś sama gadała, jak ciężko, jeśli masz ochotę A jak nie nam to Tżtowi, albo pamiętnikowi, nie gnieć tego w sobie

No mam nadzieję, że się uda, ja od porodu Olafa mam takie przeświadczenie, że drugie to juz nie to . . . Myślałam że to przez nasze ciażowe perypetie ale wszystkie tak mamy

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
A co do miłości do drugiego dziecka to również nad tym rozmyślam, ale powtarzam sobie, że miłość Matki nie polega na jej dzieleniu, a mnożeniu Z pewnością pokochamy te nasze szkraby równie mocno, jak pierworodne Choć teraz wydaje się to abstrakcją Ja w Kubę jestem zapatrzona, jak w obrazek
Pięknie To mnie pocieszacie, bo mysłałam że sama tak mam

Cytat:
Madziula, kasian, wlasnie nie nerwuje, wprost przeciwnie - nic nie mowie.
Tego zazdroszczę, bo ja mam ciety język i czasem nie wytrzymuje

Cytat:
zakochałam się w tym małym profesorku

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić, że kolokwium mi poszło na 4 chyba jednak dzidzia mi pomogła bo jak czegoś nie pamiętałam to mnie po chwili oświecało
Brawo Ale to nie fair, Ty masz teraz dwa mózgi

Cytat:
Jestem już po pracy...
Zjadłam ryż z warzywami, kwaśny kapuśniak i odpoczywam... Zaraz jadę do cioci umyć włosy
Ojej biedna, tylko dobrze wysusz zanim wrócisz

Cytat:
Dziękuję za wszystkie komplementy w imieniu brzuszka i dzieci
Jej zobaczyć zdjęcie Twoich dzieci

Cytat:
Ja już lepiej się ugryzę, suchaj dziewczyn Przeziernośc jak najbardziej oki, czemu jej sie czepiasz

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Ja mam brata młodszego o 3 lata. Niestety rodzice dali mi odczuć, kto jest tym lepszym dzieckiem (i tym, że ja byłam tym z wpadki, a On już z małżeństwa).
Współczuje. Moi własnie nigdy nas nie wyrózniali. Mimo że brat był wpadka Jedynie dziadki i faktycznie to odczuwałam jako jedyna wnuczka na 3 wnuków. I odczuwam do dziś Mam nadzieję, że uda mi się być fair w stosunku do swoich własnych, musze się poedukować, bo u mnie to predzej to drugie będzie pokrzywdzone niż Olaf

Cytat:
A mam pytanie. Na pewno każda z Was była szczepiona na żółtaczkę w szkole? To chyba ta boląca szczepionka co zostawiała ślad na ramieniu? sprawdzałyście czy macie jeszcze przeciwciała?
Ja pamiętam Ślad jest od gruźlicy a żółtaczka była nieobowiązkowa, odpłatna, ja miałam bo się okazało, że brat jest nosicielem (wyszło mu jako nastolatek a najprawdopodobniej został zarażony w szpitalu w pierwszych latach życia )

Tż przyjechał o 18.30 godzinę później juz go nie było bo mecz Ale Olis dziś wyspany i kochany, rozbudził mnie totalnie muzyką z radia na pełny regulator i z godzinę tańcowaliśmy Się nasprzątałam, znalazłam Język dwulatka w mojej literaturze więc idę zaraz się edukować

Nikki a jak Oskarek dziś? I jak Wy? Jak ja pisze to pewnie zaraz sie odezwiesz

I gdzie ta Ilkas??

Frytki mi sie chce...

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:54   #1239
kaorlak
Zadomowienie

Zjadłam kolację i zaczęły się wieczorne harce mojego Maluszka. Wieczorem jest bardzo ruchliwe
Stary 2013-11-21, 20:57   #1240
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
No mam nadzieję, że się uda, ja od porodu Olafa mam takie przeświadczenie, że drugie to juz nie to . . . Myślałam że to przez nasze ciażowe perypetie ale wszystkie tak mamy

No bo ja na razie mam do tego takie podejście, ze mi Hania by w zupełności wystarczyła a drugie dziecko to bardziej dla niej głupie to, wiem, na pewno z czasem się to zmieni

Cytat:
Tak, wszyscy zauważyli

Cytat:

Tż przyjechał o 18.30 godzinę później juz go nie było bo mecz Ale Olis dziś wyspany i kochany, rozbudził mnie totalnie muzyką z radia na pełny regulator i z godzinę tańcowaliśmy Się nasprzątałam, znalazłam Język dwulatka w mojej literaturze więc idę zaraz się edukować

Ooo ale cudnie, a jak wiemy Oliś to rewelacyjny tancerz, więc musieliście dawać czadu

Ale mężul Twój naprawdę szaleje z tą formą - raz mecz, raz bieganie, wow, podziwiam
Stary 2013-11-21, 20:58   #1241
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Krwawienie kojarzy się z tym najgorszym, więc nic dziwnego, że się stresujesz. Jednak, skoro lekarz uspokaja to wszystko na pewno jest ok Musisz trochę odpuścić dla dobra Dzidzi - Hope dobrze radzi

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Aaaa kto dzisiaj oglada ze mna KUCHENNE REWOLUCJE ?
Ja! Znowu będę głodna

Cytat:
Wiesz co ja nie jestem pewna, bo z moją pamięcią różnie ale mi się coś kojarzy, ze mi mama robiła żółtaczkę prywatnie, bo tego właśnie nie robili w szkole. I to były chyba 3 dawki w odstępach około pół roku? No jakoś tak. Ja sobie zbadam jutro te anty HBs na wszelki wypadek i tak, bo może już nie działa ta szczepionka, w końcu miałam z 10 lat jak byłam szczepiona, a to chyba nie jest na całe życie
Kasiu, masz rację. Te szczepienia z dzieciństwa nie uodparniają na całe życie Trzeba wykonać serię 3 szczepionek i te (z tego co kojarzę) już dają odporność na zawsze. Ja miałam zrobić przed zajściem w ciąże, ale ciągle brakowało mi czasu i teraz pójdę na CC bez szczepienia Szczepienie w ciąży ponoć nie jest zalecane.

Cytat:

Ja też

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:01   #1242
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

Kasiu, masz rację. Te szczepienia z dzieciństwa nie uodparniają na całe życie Trzeba wykonać serię 3 szczepionek i te (z tego co kojarzę) już dają odporność na zawsze. Ja miałam zrobić przed zajściem w ciąże, ale ciągle brakowało mi czasu i teraz pójdę na CC bez szczepienia Szczepienie w ciąży ponoć nie jest zalecane.

Hmm to mówisz, że jak się miało serię 3 szczepionek to jest uodpornienie na całe życie? Muszę poczytać mogłam zapytać gina w sumie jak jest ale nie pomyślałam jak zwykle (muszę sobie spisywać wszystkie pytania, bo jak wchodzę do gabinetu to się zachowuję jak baran ). Pytał mnie czy szczepiłam się na żółtaczkę, mówię, ze tak, a potem pokojarzyłam, że to z 20 lat temu było tak czy siak jutro idę na badania to sobie zmierzę przy okazji te przeciwciała i zobaczę co i jak.
Stary 2013-11-21, 21:04   #1243
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
No bo ja na razie mam do tego takie podejście, ze mi Hania by w zupełności wystarczyła a drugie dziecko to bardziej dla niej głupie to, wiem, na pewno z czasem się to zmieni
Ciiii ja też tak mam

Cytat:
Mi się kojarzy, że to ostatnie i tak powinno się po 5 latach jako przypominające zrobić. My mieliśmy sprawdzaną odporność właśnie po 5 latach i jeszcze była wiec nie trzeba było. Jak sie ma kogoś w rodzinie to są za darmo, a mój tata hipochondryk to o to dbał

Marianek i Rysiu
Stary 2013-11-21, 21:05   #1244
asiulka_22
Zakorzenienie

kaorlak >> 100 lat dla męża

monijaaa >> co do ustających mdłosci w 10 tyg,,, >> są dziewczyny które całą ciąże nie wymiotują, inne przez 9 mies,,, tak że nie ma reguły,
mi nawet do głowy by nie przyszło by ustępujące mdłości mogły oznaczac coś złego , zazwyczaj największe nasilenie jest w I trym.
ale nie ma reguły, każda z nas jest inna !!

kasian86
>> ale śmiałam jak napisałaś o swojej Hani hehehe, a najlepszy tekst "...że aż zatrzaski były obsrane" hehehehe

========================= =====================
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:06   #1245
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Zjadłam kolację i zaczęły się wieczorne harce mojego Maluszka. Wieczorem jest bardzo ruchliwe

Kurcze ale ci zazdroszcze... U mnie ciągle nic... W którym jesteś tc?

Madziulaaa włosy dobrze wysuszone i wzięłam czapę na głowę.

Faktycznie gdzie ta ILKAS???

Wydaje mi się że strach i obawa przed dzieleniem sprawiedliwie miłości pomiędzy swoje dzieci jest naturalny... Ale w rzeczywistości samo z siebie wychodzi to po połowie... nie zastanawiasz się jak już będziesz co dzień o nie dbała czy kochasz któreś bardziej...

Kasian kolejne czesci GoT chyba od lutego.

Miałam pojezdzić na rowerku i dooopa siedze dalej na kompie i myśle o kolacji - twarożek

Mama Franka

Stary 2013-11-21, 21:10   #1246
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
J

pocieszyłyście mnie dziewczyny, myślałam że tylko ja tak mam
ale poźniej mam wyrzuty sumienia, że tak myślę..

IGA

Maja

Stary 2013-11-21, 21:11   #1247
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Hmm to mówisz, że jak się miało serię 3 szczepionek to jest uodpornienie na całe życie? Muszę poczytać mogłam zapytać gina w sumie jak jest ale nie pomyślałam jak zwykle (muszę sobie spisywać wszystkie pytania, bo jak wchodzę do gabinetu to się zachowuję jak baran ). Pytał mnie czy szczepiłam się na żółtaczkę, mówię, ze tak, a potem pokojarzyłam, że to z 20 lat temu było tak czy siak jutro idę na badania to sobie zmierzę przy okazji te przeciwciała i zobaczę co i jak.
No właśnie te 'stare' chyba nie dają odporności na całe życie. No, ale też dopytam lekarza, bo tyle wiem co kiedyś Teściowa mi tłumaczyła, ale że temat mnie mało interesował to tyle też zapamiętałam

Cytat:
Ciiii ja też tak mam

i się kojarzy, że to ostatnie i tak powinno się po 5 latach jako przypominające zrobić. My mieliśmy sprawdzaną odporność właśnie po 5 latach i jeszcze była wiec nie trzeba było. Jak sie ma kogoś w rodzinie to są za darmo, a mój tata hipochondryk to o to dbał
Mi się tłucze po głowie, że właśnie teraz wykonanych szczepień nie trzeba powtarzać po 5 latach, ale ręki nie dam sobie uciąć

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:13   #1248
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Ciiii ja też tak mam

Cytat:
Mi się kojarzy, że to ostatnie i tak powinno się po 5 latach jako przypominające zrobić. My mieliśmy sprawdzaną odporność właśnie po 5 latach i jeszcze była wiec nie trzeba było. Jak sie ma kogoś w rodzinie to są za darmo, a mój tata hipochondryk to o to dbał
O kurcze to już zupełnie nie wiem czy miałam po tych 5 latach, ale podejrzewam, że moja mama - tak jak Twój tata - by o tym nie zapomniała

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość

kasian86
>> ale śmiałam jak napisałaś o swojej Hani hehehe, a najlepszy tekst "...że aż zatrzaski były obsrane" hehehehe

========================= =====================
Nooo kochana jakbyś to zobaczyła na żywo to zamiast śmiechu by była załamka.. potem w chacie tak śmierdziało, ze każdy pytał co to dziecko jadło no masakra kupna jednym słowem

Cytat:
Faktycznie gdzie ta ILKAS???

Wydaje mi się że strach i obawa przed dzieleniem sprawiedliwie miłości pomiędzy swoje dzieci jest naturalny... Ale w rzeczywistości samo z siebie wychodzi to po połowie... nie zastanawiasz się jak już będziesz co dzień o nie dbała czy kochasz któreś bardziej...

Kasian kolejne czesci GoT chyba od lutego.

Miałam pojezdzić na rowerku i dooopa siedze dalej na kompie i myśle o kolacji - twarożek
Masz rację Justyna, to na pewno przychodzi naturalnie chociaż podejście do ciąży jest jednak trochę inne

No właśnie, od lutego masz rację. Chociaż ja nie wiem co oni pokażą jak ponad połowa bohaterów wybita

Twarożek bardzo dobry na kolację, samo białko więc zjedz, a potem możesz popedałować parę minut i będzie super efekt

Ja czekam do środy do wizyty, a potem też wsiadam na rower

A póki co dzisiaj nie mogę odejść od tego komputera więc przepraszam za nawał postów, już się zaraz zamykam
Stary 2013-11-21, 21:16   #1249
agaaga89
Zakorzenienie

Oszalały?!?!?! Ile można napisać w ciągu jednego niecałego dnia a potem siedzę pół godziny i nadrabiam zanim coś sensownego odpiszę

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
prawie wyspana, prawie wypoczęta i prawie bez przeziębionych zatok... ale dziś to nic przezcież dziś u Nas wielkie święto, PASOWANIE NA PRZEDSZKOLAKA Wczoraj wieczorem było mierzenie eleganckich koszul, z 5 tylko 2 dobre wiec wyboru wielkiego nie było Przy okazji zmierzyłam Ziuta, i znowu 2 cm na plusie, wyciąga się nam chłopaczysko Baterie w aparacie naładowane... oj będzie się działo, aż ojciec sobie wolne w pracy wziął
Gratuluję Przedszkolaka przez duże P!!!

Cytat:
Coś poczułam
Ale nie wiem czy to ruchy
Nie przypominają mi motylków, przelewania wody ani tego, że coś się tam poruszyło...
Bardziej przypomina to wyczuwanie pulsu, gdy przyłoży się rękę do tętnicy, ale było bardzo nieregularne...

Przyłożyłam w poszukiwaniu ręce do brzuszka (jak zwykle) a tam nagle pyk... pyk,pyk,pyk... pyk,pyk... pyk, pyk...
było to słabsze niż puls, który wyczuwałam do tej pory, puls zresztą później znalazłam w innym miejscu i był normalny...

Myślicie, że to już dzidzia

Po jakim czasie te pierwsze ruchy stają się bardziej wyraźne, bym przestała mieć wątpliwości?
Ja myślę, że to już dzidzia Na konkretne kopniaki przyjdzie czas, ale to co opisujesz to mogą być wyczuwalne ruchy maluszka

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Ja jutro ide na USG .

Kurde walnijcie mnie Mam takie jakies mieszane i cholernie dziwne odczucia, naczytałam się, że to niedobrze jak w 10 tygodniu mdłości ustają, bo to podobnmo apogeum powinno być.
Mogę Tobą potrząsnąć? Błogosław sobie, że mdłości już mijają, wiele kobiet by Ci pozazdrościło, że tak szybko się ich pozbyłaś I nie stresuj się niepotrzebnie, a jutro wracaj z dobrymi wieściami!

Cytat:
To teraz pochwalę się brzuszkiem.
Genialny rosną te Twoje Chłopaki

Cytat:
co nas kobietki czeka
niektore pewnie juz to znają
Uśmiałam się zdrowo z tych zdjęć, dzieci są niezawodne w rozbrajaniu

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Ja odebralam dzisaj jedne z wynikow z krwi wyszlo ze jednak jakas barteria mnie zaatakowala i jest w krwi w bialych krwinkach ale nie panikuje czekam do jutra co powiedza na zakaźnym potem chyba dostane jakis antybiotyk ;(
Musze swoja odpornosc wzmocin wiec mleko z czoskiem, syrop z cebuli i herbata z imbirem
Ubierajcie sie cieplo mamuski prosze was ;*
Grunt to trafna diagnoza co to za padalstwo się przyplątało, a potem tylko lekarz wstrzeli się z lekarstwem i po problemie, proszę się nie stresować

Cytat:
Spokojnie Myślę, że lekarz SPECJALISTA wie co mówi, i nie masz powodów do obaw... Oszczędzajcie się teraz, dbaj o Was dalej i nie wpadaj w złą formę, do następnej wizyty wszystko się uspokoi Myślę, że dobrze, że zrobił Ci taki zabieg teraz niż jakby się dopatrzył przed samym porodem, to dopiero by był stres

Cytat:

Jak się wyciągnie na brzuszku to wcale nie będzie długa, a wygląda bardzo ładnie

Cytat:
Ach będziesz miała wieczornego rozbójnika

Aaa i przyszła mi dziś grzechotka z fisher price

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:17   #1250
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
posłuchaj się Hope i lekarza ja miałąm 1,83 norma jest do 3 także nie wiem w czym obawy? i po co ten test PAPPA?

Cytat:
Ja mam brata młodszego o 3 lata. Niestety rodzice dali mi odczuć, kto jest tym lepszym dzieckiem (i tym, że ja byłam tym z wpadki, a On już z małżeństwa). Brat zawsze miał wszystko co chciał, a ja zawsze musiałam ustąpić, bo byłam starsza, mi nic się nie należało, bo on bardziej potrzebuje (np nie jadał owoców, bo nie lubił więc dostawał więcej słodyczy, ale ja i tak w miejsce tych słodyczy nie dostawałam w to miejsce owoców)... do tego jeszcze musiałam się nim zajmować... ale mimo to oboje wyszliśmy na ludzi
współczuję mam nadzieję, że mój synuś nie odczuje tak bardzo, że jako starszak musi się dzielić, nie chcę egoisty.

Cytat:

- Nie!
kiedyś mój ulubiony kawał kocham go

Cytat:
dokładnie ja te drugie to też właściwie ze względu na synka. Bo się nudzi sam ze mną w domu, bo nie chce by był sam w przyszłości jak nas zabraknie, bo nie chcę by był rozpieszczonym egoistycznym jedynakiem...Ja też mam brata takiego jakiego mam, często to kawał ch... ale zawsze jest!!!

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:18   #1251
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze ale ci zazdroszcze... U mnie ciągle nic... W którym jesteś tc?
W 18.

Dziewczyny od jutra zaczyna się ta obniżka 40% na kolorówkę w Rossmanie?
Stary 2013-11-21, 21:20   #1252
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
W 18.

I w Hebe i w SP też -40% na niektóre szafy.
Stary 2013-11-21, 21:21   #1253
agaaga89
Zakorzenienie

I zeżarło mi pół cytatów, bomba aj lajk it

Hope nie denerwuj się, ja Ciebie błagam To Ty tutaj jesteś wątkowym niewyczerpalnym źródłem nadziei i myślę, że tego nikt nie zakwestionuje ale masz też prawo do gorszych dni! I kto jak kto, ale to właśnie Ty w swojej sytuacji masz pierwszeństwo do płaczu i słabości więc jeżeli czasem musisz coś z siebie wyrzucić to pamiętaj, że masz grono ciotek klotek wizażanek i wpadaj to wystukać

Stary 2013-11-21, 21:23   #1254
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
W 18.

Kurcze to tak jak ja. Od pon będzie 19 i ciągle nic. No ale wiem że to indywidualna kwestia, u jednych jes wcześniej u drugich póżniej.

A co to są kolorówki???

Zmykam... Jutro też mi sie pewnie nie uda do was w ciągu dnia zajrzeć, bo mam pełno spotkać w ciągu dnia...

Także jak coś to proszę pamiętać o głosach że ich potrzebuje

Miłego wieczorku mamusie... Śpijcie dobrze

Mama Franka

Stary 2013-11-21, 21:25   #1255
agaaga89
Zakorzenienie

Ja dzisiaj mam Tżta na służbie, ale jutro lecę do SP wypolować jakieś witaminki ciężarówkowe

Stary 2013-11-21, 21:27   #1256
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

tak od jutra

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:

A co to są kolorówki???
wszystkie akcesoria do makijażu kredki, pomadki ,pudry, podkłady itd itd

IGA

Maja

Stary 2013-11-21, 21:29   #1257
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze to tak jak ja. Od pon będzie 19 i ciągle nic. No ale wiem że to indywidualna kwestia, u jednych jes wcześniej u drugich póżniej.

A co to są kolorówki???
Spokojnie, już niedługo poczujesz

Kolorówka to kosmetyki do malowania typu Rimmel, Loreal, Maybelinne itd
Stary 2013-11-21, 21:29   #1258
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Mi się tłucze po głowie, że właśnie teraz wykonanych szczepień nie trzeba powtarzać po 5 latach, ale ręki nie dam sobie uciąć
Wiesz co ja miałam darmowe, to może dlatego trzeba je było powtarzać ?

Cytat:
Nooo kochana jakbyś to zobaczyła na żywo to zamiast śmiechu by była załamka.. potem w chacie tak śmierdziało, ze każdy pytał co to dziecko jadło no masakra kupna jednym słowem
Co za dogłębny opis, niemal 4d oddziaływujena wszystkie zmysły Pisz tak pisz, strasz przyszłe mamuski

Cytat:
Tak Ale maleństwu chcesz już wyprawkę szykować ?

Żeście mnie rozbawiły no Bo od wczoraj to w sumie miałam wyrzuty sumienia

Marianek i Rysiu
Stary 2013-11-21, 21:34   #1259
meniaa94
Wtajemniczenie

Oooo super,że w rossmanie jutro jest ta obnizka ! Będzie trzeba się przejść jak lepiej się poczuję ...
Stary 2013-11-21, 21:38   #1260
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość

dokładnie ja te drugie to też właściwie ze względu na synka. Bo się nudzi sam ze mną w domu, bo nie chce by był sam w przyszłości jak nas zabraknie, bo nie chcę by był rozpieszczonym egoistycznym jedynakiem...Ja też mam brata takiego jakiego mam, często to kawał ch... ale zawsze jest!!!
No i następna ja też się nie zawsze dogadywałam ze swoim bratem, ale w sumie.. lepszy taki niż żaden

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość

I w Hebe i w SP też -40% na niektóre szafy.
Łe kurde, aż żal nie skorzystać

Cytat:
Co za dogłębny opis, niemal 4d oddziaływujena wszystkie zmysły Pisz tak pisz, strasz przyszłe mamuski
Oj tam, jakie straszenie, toż to codzienność przecie, nic nadzwyczajnego

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Ja już idę się wyprysznicować i do łózka, bo moja pora już dawno minęła teraz to już noc głęboka

Miłego wieczoru i do jutra
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości