Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-22, 09:40   #1291
pomarancza24
Zadomowienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
u mnie zaczął się dziś 14 tydzień, wiec wstałam rano z nadzieją, że mdłości i wymioty to już przeszłość. Niestety są nadal

Wczoraj byłam na badaniach prenatalnych. Wszystko ok poza biciem serca dziecka, to znaczy bije za wolno, poniżej normy. Mam nie panikować, ale ciężko, bo badanie robiłam w najlepszej klinice od badań prenatalnych w Wawie i lekarz kilka razy to mierzył.
Choroba starszego dziecka nie będzie miała wpływu na wyniki.
Wyniki testu pappa+usg za tydzień.
Nie panikuj, najważniejsze że bije i czekamy na resztę wyników.
Oby te mdłości przeszły, najwyzszy czas
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 09:44   #1292
meniaa94
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Nikii 3maj się i wracaj do zdrówka !

Janeczka jak ja Tobie zazdroszczę,że mieszkasz w górach od zawsze to było moim marzeniem,a niestety zostałam na tych cholernych mazurach ... A co do śniegu,piszesz,że masz go tam tak dużo,to może podesłalabyś troszkę dla nas ? :brzyda l:

ZamyslonaRoztargniona Musisz myśleć pozytywnie bo dzidziuś to odczuwa ... zobaczysz,że jeszcze będzie dobrze ! To dopiero 14 tydzień także jeszcze serduszko dzidziusia się unormuje,musi ! Jestesmy z Tobą !

Ufff na szczęście z tym przeziębieniem męczyłam się tylko wczoraj,już dziś o niebo lepiej się czuję !
Rano poszłam zrobić wyniki z krwi i moczu,i po 15:00 pójdę odebrać ...
Myślałam,że jak dojdę do domu to padnę bo nie jadłam ani nie piłam ...
Ale doszłam do siebie po drzemce

Lucynka tam spokojnie,nie uduś tego swojego chłopa ! Ja już jutro swojego wytulę ... Aaa i gratuluję 13 tygodnia !

Dziś wstałam po nocy z większym brzuszkiem Tak na wieczór mnie rozciągało od środka,jak kichnęłam to tak ciągnęło ... A i rano wstaję i od razu zadowolona,że już brzuszek wystaje bardziej
Stary 2013-11-22, 09:50   #1293
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry
jak fajnie ze dzisiaj piąteK ja jeszcze tydzień i idę na L-4

a tak wogóle to dzień zaczeliśmy o 4:30, Bartek od ponad tygodnia kaszle, niby mu przechodziło, później się przyglądał katar teraz znowu kaszel. Wczoraj bylismy u lekarza, osłuchowo na szczęście czysto. Ale rano dostał ataku kaszlu i godzine kaszlał bidulek. Więc dzis będzie ciężki dzień i jeszcze ta pogoda ponura
Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Frytki mi sie chce...
ja mam dziś na obiad
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
A to moja nowa sukienka, chyba muszę ją troszkę skrócić. co myślicie???
fajna ta sukieneczka
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Witam
źle się czuję chyba i mnie złapała ta cholera ;/

O 3 obudziły mnie zawroty głowy jakbym helikopter w głowie miała i do tego ciężkość na żołądku. Nie umiałam w ogóle zasnąć. Przed 4 pogoniło mnie do WC , a za 15min jeszcze . Przed każdym wyjściem do WC budziłam TŻ aby w razie czego jak długo nie będę wracała to aby przyszedł zobaczyć co się dzieje. Przejął się tym bardzo bo spał też czujnie. Rano jak wychodził do pracy to powiedział że jego chyba też bierze bo źle się czuje :/ no i po 7 znowu mnie nieźle przegoniło.... Ehhhh.... pierwszy raz w ciązy , teraz tylko mam zawroty głowy.
o kurcze, ale Cię dopadło, współczuję
]

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
A o to widok z balkonu
super u nas niby od przyszłego tygodnia lekki mróz ma być i śnieg posypać
Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana, bylam na badaniach pierwszych w ciazy jeszcze sie okazalo ze mi wszystkiego nie zrobia tu i bede musiala jechac na czczo do innego miasta, ale sie wnerwilam ale pojechalam do innego laboratorium gdzie wysylaja wyniki do poznania i mi zrobia na poniedzialek.. Ale nie powiem ile zaplacilam bo ja do teraz w to nie wierze.. Na bank jestem rekordzistka..
.
nawet nie pytam
Cytat:
Dzień dobry,
u mnie zaczął się dziś 14 tydzień, wiec wstałam rano z nadzieją, że mdłości i wymioty to już przeszłość. Niestety są nadal

Wczoraj byłam na badaniach prenatalnych. Wszystko ok poza biciem serca dziecka, to znaczy bije za wolno, poniżej normy. Mam nie panikować, ale ciężko, bo badanie robiłam w najlepszej klinice od badań prenatalnych w Wawie i lekarz kilka razy to mierzył.
mam nadzieje, ze się unormuje wszystko i jednak zadnej wady serduszka nie będzie

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 09:56   #1294
wranes
Raczkowanie

Witam na nowym wątku
Ciągle Was podczytuje ale macie takie tempo, że nie idzie nadążyć
Ja wczoraj miałam wizytę i dzidzi ma 10,5 cm, taśma trzyma, nic się nie wpukla, no i w końcu wyleczyłam wredne bakterie, także mam przerwę od antybiotyków .
2011 - 16 tc ze szwem McDonalda
2013 - 13 tc, z taśmą założoną laparoskopowo w 13 tc
30.07.2013 r. - usunięta poprzednia taśma i założona nowa laparokopowo
09.12.2013 r. - Agnieszka 19 tc
wranes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 09:58   #1295
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Light Limara moj gin zlecil mi: morfologie, zelazo, glukoze, anty HCV, VDRL, TSH, fT4, anty TPO, toxo IgM, CMV IgM i mocz badanie ogolne. Do tego zrobilam te anty HBs masakra pobrali mi z 7 ampulek
o, to ja miałam podobnie, plus przeciwciała na różyczkę i HIV
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:00   #1296
meniaa94
Wtajemniczenie

wranes to super,że dzidziuś rośnie i pozbyłaś się tego cholerstwa ! Jaki antybiotyk łykałaś na bakterie ?
Bo ja tak samo ostatnio w moczu miałam bakterię,ale ginekolog stwierdził,że nie jest jeszcze źle i teraz musiałam zrobić znów mocz i od tego zależy czy mi da antybiotyk czy nie ...
Stary 2013-11-22, 10:04   #1297
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wranes Pokaż wiadomość
Witam na nowym wątku
Ja wczoraj miałam wizytę i dzidzi ma 10,5 cm, taśma trzyma, nic się nie wpukla, no i w końcu wyleczyłam wredne bakterie, także mam przerwę od antybiotyków .
super, ze wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Nikii 3maj się i wracaj do zdrówka !

Janeczka jak ja Tobie zazdroszczę,że mieszkasz w górach od zawsze to było moim marzeniem,a niestety zostałam na tych cholernych mazurach ... A co do śniegu,piszesz,że masz go tam tak dużo,to może podesłalabyś troszkę dla nas ? :brzyda l:
(...)
wiesz co kiedyś to też było moim marzeniem, może gdyby to było w PL to lepiej by było ale tu jestesmy zupełnie sami, w tamtym roku jeszcze jakoś lepiej się tu czulam a teraz hmmm nie potrafię określić. Widoki tu są piękne, powietrze super ale do sklepu wszędzie daleko, jakieś większe zakupy albo coś to ze 30 km trzeba jechać wiec to dla mnie trochę uciążliwe, ja jestem wychowana w mieście i taka wiocha to troszkę dla mnie było coś nowego

ZamyślonaRoztargniona będzie ok Nie stresuj się, jeśli lekarz powiedział, że jest ok to git )

Mój bąbel obudził się przed 9 ale jeszcze potem ze mną poleżał chwilkę, poprzytulaliśmy się och uwielbiam takie przytulanki. Tak się teraz zastanawiam jak to będzie, jak mu zorganizować czas jak ja będę karmić itp.... nie wiem co mnie dziś naszło, chyba to że już tak długo nie śpie
Stary 2013-11-22, 10:07   #1298
wranes
Raczkowanie

Cytat:
wranes to super,że dzidziuś rośnie i pozbyłaś się tego cholerstwa ! Jaki antybiotyk łykałaś na bakterie ?
Bo ja tak samo ostatnio w moczu miałam bakterię,ale ginekolog stwierdził,że nie jest jeszcze źle i teraz musiałam zrobić znów mocz i od tego zależy czy mi da antybiotyk czy nie ...
Ja miałam robiony posiew z kanału szyjki (w moczu było ok), i brałam Unasyl i Zinat na bakterie e-coli i enetrobacter.
Stary 2013-11-22, 10:10   #1299
meniaa94
Wtajemniczenie

Janeczka dla mnie najważniejsze,że są piękne widoki ... i jest takie czyste,świeże powietrze...wszystko bym za to oddała,zwłaszcza,że w górach lepiej się czuję ... powietrze dla mnie sprzyja i nie przeziębiam się tak często jak tu.

Wranes ok dzięki
Stary 2013-11-22, 10:11   #1300
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dziewczyny ja tam nie tęsknie za śniegiem nie cierpię zimy i tej całej chlapy ..chce latooo !

co do badańmój ginek dał mi odsapnąć finansowo bo teraz mam zrobić tylko posiew moczu, mocz badanie ogólne i morfologie

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:14   #1301
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
A kiedy macie w planach się wyprowadzić jeśli można spytać? lub co Was powstrzymuje oprócz Twojego męża który nie chce się wyprowadzić? Bo widzę finansowo sobie radzicie skoro umiecie utrzymać jeszcze jedną rodzinę...Masakra, ja bym uciekła Podziwiam, że tyle wytrzymujesz
to nie my sie wyprowadzamy, tylko tescie, my urządzilismy sobie już połowe tej kondygnacji, a tescie mają drugie pół, jak zrobią swoja, to na zwolnią ta, na której teraz wspólnie mieszkamy. To nie tak, że my ich utrzymujemy, bo jedzenia im nie kupujemy, tylko w tym roku mąż zakupił ze swoich węgiel, ale w przyszłym roku podejrzewam, że też nam przyjdzie kupić, bo skąd oni odłożą no i za prąd teraz my płącimy, bo tesc ma za to kupić sobie brakujące elementy do swojej kondygnacji
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:17   #1302
Seleniti
Zadomowienie

Dzień dobry

Ale dzisiaj brzydko wrr i jestem taka niewyspana a tu trzeba jechać na uczelnie i się edukować na temat bezpieczeństwa publicznego i pozamilitarnych aspektów bezpieczeństwa,
Miłego dnia Kobietki

Zamyslona a bardzo niskie miało to tętno? Może jeszcze nic nie jest jeszcze przesądzone i dzidzia nadrobi z serduszkiem w swoim czasie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:26   #1303
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam się deszczowo... U nas leje... I kalosze wzięłam do pracy lubię je nosić

Aldrin można oddać 3 głosy dziennie... Liczę na was;D
Sukienki faktycznie nie będę skracała na razie.

Niki dbaj o siebie... Życze szybkiego powrotu do zdrowia.

janeczka ale widok

Zamyślona za kolejny tydzień
no i głowa do góry maluch jest silny, da radę. Ty musisz też pozytywnie myśleć. Bo on to czuje.

Selenti udanego dnia na uczelni.

Zmykam popracować... Wsytraczyło odwołanie jednego spotkania przez klienta i mogłam do was zajrzeć taka plucha na dworze że aż nie chce mi się wychodzić, a dziś prawie cały dzień w terenie...

Miłego dnia brzuchatki...
I jak by wam się nudzilo to proszę o głosy

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:34   #1304
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się deszczowo... U nas leje... I kalosze wzięłam do pracy lubię je nosić

Aldrin można oddać 3 głosy dziennie... Liczę na was;D
Sukienki faktycznie nie będę skracała na razie.

Niki dbaj o siebie... Życze szybkiego powrotu do zdrowia.

janeczka ale widok

Zamyślona za kolejny tydzień
no i głowa do góry maluch jest silny, da radę. Ty musisz też pozytywnie myśleć. Bo on to czuje.

Selenti udanego dnia na uczelni.

Zmykam popracować... Wsytraczyło odwołanie jednego spotkania przez klienta i mogłam do was zajrzeć taka plucha na dworze że aż nie chce mi się wychodzić, a dziś prawie cały dzień w terenie...

Miłego dnia brzuchatki...
I jak by wam się nudzilo to proszę o głosy

To jeden oddany jeszcze dwa dzisiaj
Stary 2013-11-22, 10:35   #1305
gosius91
Zakorzenienie

Dzień dobry

Na dworze brrr, pies mi ucieka nie chcę mnie słuchać, musiałam go ganiać, żeby wszedł do domu

Głowa mnie boli dzisiaj od samego ranka...

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:45   #1306
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
A to moja nowa sukienka, chyba muszę ją troszkę skrócić. co myślicie???
Sukienka bardzo ładnie leży. Nie skraca jej, bo jak dostaniesz większy brzuszek, to się jeszcze podniesie z przodu.

Cytat:
Vampirka to nie fajnie Twoi rodzice w dzieciństwie Was traktowali. A jak jest teraz ??
U mojego TŻ do tej pory widać który z synów jest tan najukochańszy ;/
U nas to przestało być takie widoczne. Brat się wyprowadził, ja też i chyba tak samo im nas brakuje
chociaż jeszcze porównując zaangażowanie mamy w ślub brata i mój... Jemu np zrobiła kilka bardzo pracochłonnych ozdób (parę tygodni nad nimi siedziała) a ja to prawie żebrałam, by mi chociaż poduszkę pod obrączki zrobiła... Wiem, wiem, jestem straszną, zazdrosną egoistką i jak ja mogę takie rzeczy wypominać (ale i tak zawsze to słyszałam i się przyzwyczaiłam )

Cytat:
Witam
źle się czuję chyba i mnie złapała ta cholera ;/

O 3 obudziły mnie zawroty głowy jakbym helikopter w głowie miała i do tego ciężkość na żołądku. Nie umiałam w ogóle zasnąć. Przed 4 pogoniło mnie do WC , a za 15min jeszcze . Przed każdym wyjściem do WC budziłam TŻ aby w razie czego jak długo nie będę wracała to aby przyszedł zobaczyć co się dzieje. Przejął się tym bardzo bo spał też czujnie. Rano jak wychodził do pracy to powiedział że jego chyba też bierze bo źle się czuje :/ no i po 7 znowu mnie nieźle przegoniło.... Ehhhh.... pierwszy raz w ciązy , teraz tylko mam zawroty głowy.
Bidulko Oby szybko przeszło...

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Aldrin już pisałam chyba z 10 razy, ze teraz w górach jestem tzn. mieszkam tymczasowo ;p

A o to widok z balkonu
W moich górach jest podobnie (widać je z miasta), na szczęście do mnie jeszcze zima nie dotarła... Nie cierpię!

Cytat:
Light Limara moj gin zlecil mi: morfologie, zelazo, glukoze, anty HCV, VDRL, TSH, fT4, anty TPO, toxo IgM, CMV IgM i mocz badanie ogolne. Do tego zrobilam te anty HBs masakra pobrali mi z 7 ampulek

Już wiem czemu nie dostałam wszystkiego na raz, tylko na raty co 2-3 tygodnie Padłabym w przychodni! Ale za to teraz mam żyłę jak ćpunka

Cytat:
Dzień dobry,

No przesyłam magiczne by serducho szybciej zaczęło bić! Ale skoro lekarz mówi, że nie ma powodów do paniki, to tak jest! i tego się trzymajmy! No i za test!

ps, a jak TŻ po ostatniej samotnej wyprawie z małym do rodziny? Zżył się z nim trochę?

Cytat:
Witam na nowym wątku
za pozbycie się dziadostwa! Ps o jakiej taśmie piszesz, bo coś przeoczyłam...

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Janeczka dla mnie najważniejsze,że są piękne widoki ... i jest takie czyste,świeże powietrze...wszystko bym za to oddała,zwłaszcza,że w górach lepiej się czuję ... powietrze dla mnie sprzyja i nie przeziębiam się tak często jak tu.
To ja Ci powiem, że jak jadę gdzieś dalej od domu to aż jestem przerażona tymi równinami... W krajobrazie ma wszędzie być pełno gór, pagórków itp, a nie patrzysz się i końca horyzontu nie widać... aż ciarek dostaję Też lubię góry, chociaż w nich samych nigdy nie mieszkałam, ale zawsze miałam blisko i krajobraz podobny

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde

Edytowane przez VwVampirka
Czas edycji: 2013-11-22 o 10:38
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:45   #1307
Light Limara
Zadomowienie

Naturalne sposoby pozbycia sie bakterii z moczu jednak na mnie nie podzialaly. Dalej tez sladowe ilosci bialka. Ciekawe co mi lekarz przepisze. Gloddna sie juz robie w poczekalni, a w aucie zostawilam ciasto i marchweki..p
Stary 2013-11-22, 10:56   #1308
paulka0212
Wtajemniczenie

Kobietki macie jakiś fajny przepis na łatwe i dobre ciasto?
Obiecałam zrobić jutro dla dziadka murzynka z jabuszkiem a może Wy mi podpowiecie coś ciekawszego ??

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:56   #1309
meniaa94
Wtajemniczenie

Light Limara no ja do tej pory stosowałam naturalne sposoby tylko na te bakterie bo tak mi ginekolog zalecił ... a mama akurat porobiła żurawinę w słoiki więc za każdym razem dodawałam do herbaty

VwVampirka no ja mam już dość swoich widoków ... i jeszcze te jeziora,latem jest jeszcze ładnie,ale zimą już beznadziejnie,nie ma całkiem co robić ... nie mieszkam az w tak małym mieście,ale nie podoba mi się tu całkiem.
Stary 2013-11-22, 10:58   #1310
martuszka0
Rozeznanie

Zamyślona ważne, ze serduszko bije!! Z maluszkiem jest wszystko ok

Cytat:
Witam na nowym wątku
Jaka duża dzidzia już no właśnie, jaka taśma, bo też nie wiem
Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ale dzisiaj brzydko wrr i jestem taka niewyspana a tu trzeba jechać na uczelnie i się edukować na temat bezpieczeństwa publicznego i pozamilitarnych aspektów bezpieczeństwa,
Miłego dnia Kobietki

Zamyslona a bardzo niskie miało to tętno? Może jeszcze nic nie jest jeszcze przesądzone i dzidzia nadrobi z serduszkiem w swoim czasie

to przyjemnych zajęć życzę
Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

U nas to przestało być takie widoczne. Brat się wyprowadził, ja też i chyba tak samo im nas brakuje
chociaż jeszcze porównując zaangażowanie mamy w ślub brata i mój... Jemu np zrobiła kilka bardzo pracochłonnych ozdób (parę tygodni nad nimi siedziała) a ja to prawie żebrałam, by mi chociaż poduszkę pod obrączki zrobiła... Wiem, wiem, jestem straszną, zazdrosną egoistką i jak ja mogę takie rzeczy wypominać (ale i tak zawsze to słyszałam i się przyzwyczaiłam )
Heh no ja też bym zapamiętała takie coś
Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Naturalne sposoby pozbycia sie bakterii z moczu jednak na mnie nie podzialaly. Dalej tez sladowe ilosci bialka. Ciekawe co mi lekarz przepisze. Gloddna sie juz robie w poczekalni, a w aucie zostawilam ciasto i marchweki..p
No to ciekawe co Ci lekarz teraz zaleci... Ja w przyszłym tygodniu będe robić ogólne badanie moczu i posiew zrobię...

paulka muffinki się szybko robi i są pyszne

Edytowane przez martuszka0
Czas edycji: 2013-11-22 o 10:59
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:59   #1311
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Obiecałam zrobić jutro dla dziadka murzynka z jabuszkiem a może Wy mi podpowiecie coś ciekawszego ??

Ja też miałam chęci coś upiec, ale skończyło się na tym, że poszłam do cukierni i kupiłam po kawałku paru gatunków ciast

Muszę się wziąsc za sprzątanie i pralkę z praniem puścic... Ale najpierw zjem

A no i przyszła w końcu grzechotka z fisher Słodka taka Aż się wzruszyłam...
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2013-11-22 o 11:01
kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:03   #1312
Emilia 25
404 Not Found

Taśma w sensie pępowina?

Stary 2013-11-22, 11:06   #1313
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Ja też miałam chęci coś upiec, ale skończyło się na tym, że poszłam do cukierni i kupiłam po kawałku paru gatunków ciast

Muszę się wziąsc za sprzątanie i pralkę z praniem puścic... Ale najpierw zjem

A właśnie mi też wczoraj przyszła
Stary 2013-11-22, 11:11   #1314
kaorlak
Zadomowienie

Dzień dobry!
Zawiozłam Misię do przedszkola i zatrzymałam się w Rossmanie Kupiłam parę rzeczy: 2 błyszczyko-pomadki z Loreala (jestem nimi zachwycona!!!), pomadkę Astor, puder prasowany Stay Matte Rimmel i brązową kredkę do oczu Rimmela. Wydałam 90 zł także jestem zadowolona zwłaszcza z tych błyszczyków

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

ZamyślonaRoztargniona spokojnie! Najważniejsze, że Serduszko bije i mam nadzieję że się wszystko unormuje. Trzymam za Was kcuki
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:13   #1315
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
A właśnie mi też wczoraj przyszła

może mi też przyjdzie niedługo....
Dzisiaj sama w domu jestem i jeszcze w łóżku leże :P
Nie mam jakoś siły wstać

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:15   #1316
wranes
Raczkowanie

Cytat:

za pozbycie się dziadostwa! Ps o jakiej taśmie piszesz, bo coś przeoczyłam...
Stwierdzono u mnie niewydolność cieśniowo szyjkową - szyjka nie trzyma i jajo płodowe wpukla się przez co były te moje straty . Nic nie pomagało ani pessar (zakłada się na szyjkę taki krążek), ani szew na szyjce. I znalazłam ostatnią szansę i nadzieję, dla kobiet których szyjka nie trzyma z różnych powodów (jakieś operacje, brak szyjki). Zakłada się tzw. taśmę z dostępu brzusznego (albo cięcie jak przy cesarce, albo laparoskopowo) na cieśń macicy, czyli bardzo wysoko. Ta taśma zastępuje jakby szyjkę. Ale bardzo mało ginekologów wie o takim rozwiązaniu i zaledwie słyszałam o 3 doktorach, którzy to zakładają. Także mam nadzieję, że tym razem szczęśliwie donoszę moją dzidzie
Stary 2013-11-22, 11:21   #1317
meniaa94
Wtajemniczenie

Słyszałyście o tym bonie podarunkowym z firmy pampers? https://www.pampers.pl/rejestracja
Stary 2013-11-22, 11:23   #1318
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Dziękuję za słowa otuchy. I zamierzam się niczym nie przejmować bo nic to nie zmieni.
Cytat:
ps, a jak TŻ po ostatniej samotnej wyprawie z małym do rodziny? Zżył się z nim trochę?
REWELACJA

Mąż w swojej rodzinie został uznany za bohatera, że się odważył sam z dzieckiem w podróż wybrać i nim zajmować. Synek to mały czaruś, podbija serca wszystkich, łącznie z przypadkowymi osobami w autobusie, więc rodzinka nim zachwycona.
Zżyli się ze sobą bardzo. Teraz wisi ciągle na tatusia nodze a nie na mojej i woła "tata tata" a nie mama, więc tatuś nie ma wyboru i musi się nim zajmować.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:25   #1319
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
[

Mi tylko zlecił morfologię, mocz, glukozę, toxso i grupę krwi.
I właśnie zastanawiałam się wczoraj czy nie powinnam jeszcze jakiś zrobić prywatnie, dlatego tak podpytuje co Wam jeszcze lekarz zlecił
Mi panie w laboratorium powiedziały, że jakbym miała skierowanie to właśnie tylko na te badania co masz wymienione, a że chodzę prywatnie to po pozlecali tego od groma, bo im się wydaje, że jak ktoś chodzi prywatnie to co stać żeby wydać ponad dwie stówki na badania nie wiem, ja na pewno nie mogę powiedzieć, że mój lekarz zleca bez sensu jakieś badania żeby tylko zrobić, bo przykładowo w 1 ciąży nie miałam robionej tej glukozy okropnej, bo uznał, że nie trzeba, także jeśli zlecił to na pewno na jakiejś podstawie, więc muszę przeboleć i poczekać na wyniki w ogóle jaki szok - wyniki do odebrania w poniedziałek, ale dzisiaj wieczorem będę mogła sobie sprawdzić w Internecie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Ale widok nienawidzę zimy, ale takim widokiem z okna bym nie pogardziła a w mieście to znowu ciapa będzie i czarno-szary śnieg
No ja mam to samo - w mieście nienawidzę zimy, to odśnieżanie samochody, nieodśnieżone chodniki, plucha, mokre buty - bleeee, za to w górach kocham i też śnieg kojarzy mi się z nartami tak jak Pomarańczy, no ale niestety - drugi rok z rzędu sobie nie pojeżdżę buuu ciekawe czy w następnym sezonie się uda wyskoczyć

Cytat:
Dzień dobry,

Zamyślona, przyjmij to na spokojnie, u mnie w ciąży z Hanią raz wyszła tachykardia na KTG, od razu zaczęłam szukać w necie informacji i masakra dzwoniłam wtedy do swojej położnej i mówiła, że jak się denerwuje to mam jechać na IP do szpitala i tam zrobić kolejne KTG i tak zrobiłam - bicie serca w normie. Po prostu przy pierwszym badaniu Hania musiała szaleć w tym brzuchu, wiercić się i przez to wyższe tętno. My też przecież mamy raz niskie a raz wyższe, zależy od tego co akurat robimy, więc może akurat maluszek spał czy coś i dlatego niższe tętno wyszło. Poczekaj ten tydzień ze spokojem i zobaczysz na następnym USG jak sytuacja

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

nawet nie pytam
heh no nie pytaj chociaż muszę przyznać, ze mój mąż nawet dobrze przyjął tą informację o dziwo

Cytat:
Witam na nowym wątku
Cześć wranes cieszę się, ze wszystko u Ciebie w porządku

Cytat:

Już wiem czemu nie dostałam wszystkiego na raz, tylko na raty co 2-3 tygodnie Padłabym w przychodni! Ale za to teraz mam żyłę jak ćpunka
Wiesz u mnie było tak, że pierwsze USG miałam w 6 tygodniu i wtedy jeszcze nic mi nie zlecał, bo mówił, że nie ma sensu, bo różnie może być, nawet serduszka nie było, a nie chciał mnie narażać na wydatki jakby się nie udało.... no i następna wizyta w 9 tygodniu i już mi zlecił te badania, no a kolejna będzie dopiero teraz w przyszłym tygodniu, dlatego u mnie to tak wyszło wszystko na raz.

Cytat:
To mam nadzieję, że zjadłaś coś już daj znać co dostaniesz na te bakterie.

Cytat:

Tak jak już dziewczyny pisały muffinki zrobisz w 5 minut a są bardzo smaczne

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Zawiozłam Misię do przedszkola i zatrzymałam się w Rossmanie Kupiłam parę rzeczy: 2 błyszczyko-pomadki z Loreala (jestem nimi zachwycona!!!), pomadkę Astor, puder prasowany Stay Matte Rimmel i brązową kredkę do oczu Rimmela. Wydałam 90 zł także jestem zadowolona zwłaszcza z tych błyszczyków
O wow, ciekawe czy jak ja pójdę przed 15 to jeszcze coś dostanę czy już kobitki zaszaleją całkowicie i opróżnią półki

U nas dzisiaj kolejny dzień deszczowy, jak nie pójdę trzeci dzień z rzędu na spacer to oszaleję w tym domu chyba... już zaczęłam szukać jakiś "kulek" dla dzieci w naszym mieście, wiem, ze tam bakterii tyle, że głowa boli, ale coś musimy robić przy takiej pogodzie.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Dziękuję za słowa otuchy. I zamierzam się niczym nie przejmować bo nic to nie zmieni.

REWELACJA

Mąż w swojej rodzinie został uznany za bohatera, że się odważył sam z dzieckiem w podróż wybrać i nim zajmować. Synek to mały czaruś, podbija serca wszystkich, łącznie z przypadkowymi osobami w autobusie, więc rodzinka nim zachwycona.
Zżyli się ze sobą bardzo. Teraz wisi ciągle na tatusia nodze a nie na mojej i woła "tata tata" a nie mama, więc tatuś nie ma wyboru i musi się nim zajmować.
I super
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:32   #1320
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:

A musisz koniecznie piec ? Ja jak cos musze zrobic szybko - to robie taki placek "ze smietany" taka nazwe wymyslila kobietka ktora mi przepis dawała KLIK zamiast ciasta biszkoptowego, ciastka biszkoptowe wykładam, i zamiast truskawek daje banany

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości