|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
Oby te mdłości przeszły, najwyzszy czas
|
|
|
|
|
#1292 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Nikii 3maj się i wracaj do zdrówka !
Janeczka jak ja Tobie zazdroszczę,że mieszkasz w górach ![]() :brzyda l:ZamyslonaRoztargniona Musisz myśleć pozytywnie bo dzidziuś to odczuwa ... zobaczysz,że jeszcze będzie dobrze ! To dopiero 14 tydzień także jeszcze serduszko dzidziusia się unormuje,musi ! Jestesmy z Tobą ! ![]() Ufff na szczęście z tym przeziębieniem męczyłam się tylko wczoraj,już dziś o niebo lepiej się czuję ! Rano poszłam zrobić wyniki z krwi i moczu,i po 15:00 pójdę odebrać ... Myślałam,że jak dojdę do domu to padnę bo nie jadłam ani nie piłam ... Ale doszłam do siebie po drzemce ![]() Lucynka tam spokojnie,nie uduś tego swojego chłopa ! Ja już jutro swojego wytulę ... Dziś wstałam po nocy z większym brzuszkiem
|
#1293 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
jak fajnie ze dzisiaj piąteK ja jeszcze tydzień i idę na L-4a tak wogóle to dzień zaczeliśmy o 4:30, Bartek od ponad tygodnia kaszle, niby mu przechodziło, później się przyglądał katar teraz znowu kaszel. Wczoraj bylismy u lekarza, osłuchowo na szczęście czysto. Ale rano dostał ataku kaszlu i godzine kaszlał bidulek. Więc dzis będzie ciężki dzień i jeszcze ta pogoda ponura ![]() ja mam dziś na obiad ![]() Cytat:
![]() Cytat:
] super u nas niby od przyszłego tygodnia lekki mróz ma być i śnieg posypaćCytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1294 |
|
Raczkowanie
|
Witam na nowym wątku
![]() Ciągle Was podczytuje ale macie takie tempo, że nie idzie nadążyć Ja wczoraj miałam wizytę i dzidzi ma 10,5 cm, taśma trzyma, nic się nie wpukla, no i w końcu wyleczyłam wredne bakterie, także mam przerwę od antybiotyków .
2004 - 39/40 tc cesarskie cięcie 2009 - 14 tc 2010 - 15 tc z pessarem 2011 - 16 tc ze szwem McDonalda 2013 - 13 tc, z taśmą założoną laparoskopowo w 13 tc 30.07.2013 r. - usunięta poprzednia taśma i założona nowa laparokopowo 09.12.2013 r. - Agnieszka 19 tc |
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1296 |
|
Wtajemniczenie
|
wranes to super,że dzidziuś rośnie i pozbyłaś się tego cholerstwa !
Jaki antybiotyk łykałaś na bakterie ? Bo ja tak samo ostatnio w moczu miałam bakterię,ale ginekolog stwierdził,że nie jest jeszcze źle i teraz musiałam zrobić znów mocz i od tego zależy czy mi da antybiotyk czy nie ...
|
#1297 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ZamyślonaRoztargniona będzie ok Nie stresuj się, jeśli lekarz powiedział, że jest ok to git ) ![]() Mój bąbel obudził się przed 9
|
|
#1298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2004 - 39/40 tc cesarskie cięcie 2009 - 14 tc 2010 - 15 tc z pessarem 2011 - 16 tc ze szwem McDonalda 2013 - 13 tc, z taśmą założoną laparoskopowo w 13 tc 30.07.2013 r. - usunięta poprzednia taśma i założona nowa laparokopowo 09.12.2013 r. - Agnieszka 19 tc |
|
|
|
|
#1299 |
|
Wtajemniczenie
|
Janeczka dla mnie najważniejsze,że są piękne widoki ... i jest takie czyste,świeże powietrze...wszystko bym za to oddała,zwłaszcza,że w górach lepiej się czuję ... powietrze dla mnie sprzyja i nie przeziębiam się tak często jak tu.
Wranes ok dzięki
|
#1300 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja tam nie tęsknie za śniegiem
co do badańmój ginek dał mi odsapnąć finansowo bo teraz mam zrobić tylko posiew moczu, mocz badanie ogólne i morfologie
|
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1302 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ale dzisiaj brzydko wrr i jestem taka niewyspana a tu trzeba jechać na uczelnie i się edukować na temat bezpieczeństwa publicznego i pozamilitarnych aspektów bezpieczeństwa, ![]() Miłego dnia Kobietki Zamyslona a bardzo niskie miało to tętno? Może jeszcze nic nie jest jeszcze przesądzone i dzidzia nadrobi z serduszkiem w swoim czasie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się deszczowo... U nas leje... I kalosze wzięłam do pracy
lubię je nosić Aldrin można oddać 3 głosy dziennie... Liczę na was;D Sukienki faktycznie nie będę skracała na razie. Niki dbaj o siebie... Życze szybkiego powrotu do zdrowia. janeczka ale widok Zamyślona za kolejny tydzień no i głowa do góry maluch jest silny, da radę. Ty musisz też pozytywnie myśleć. Bo on to czuje.Selenti udanego dnia na uczelni. Zmykam popracować... Wsytraczyło odwołanie jednego spotkania przez klienta i mogłam do was zajrzeć Miłego dnia brzuchatki... I jak by wam się nudzilo to proszę o głosy
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jeden oddany jeszcze dwa dzisiaj
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Na dworze brrr, pies mi ucieka nie chcę mnie słuchać, musiałam go ganiać, żeby wszedł do domu ![]() Głowa mnie boli dzisiaj od samego ranka... |
|
|
|
#1306 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
chociaż jeszcze porównując zaangażowanie mamy w ślub brata i mój... Jemu np zrobiła kilka bardzo pracochłonnych ozdób (parę tygodni nad nimi siedziała) a ja to prawie żebrałam, by mi chociaż poduszkę pod obrączki zrobiła... Wiem, wiem, jestem straszną, zazdrosną egoistką i jak ja mogę takie rzeczy wypominać (ale i tak zawsze to słyszałam i się przyzwyczaiłam Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
by serducho szybciej zaczęło bić! Ale skoro lekarz mówi, że nie ma powodów do paniki, to tak jest! i tego się trzymajmy! No i za test!ps, a jak TŻ po ostatniej samotnej wyprawie z małym do rodziny? Zżył się z nim trochę? Cytat:
za pozbycie się dziadostwa! Ps o jakiej taśmie piszesz, bo coś przeoczyłam...---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
Też lubię góry, chociaż w nich samych nigdy nie mieszkałam, ale zawsze miałam blisko i krajobraz podobny
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-11-22 o 10:38 |
||||||||||
|
|
|
#1307 |
|
Zadomowienie
|
Naturalne sposoby pozbycia sie bakterii z moczu jednak na mnie nie podzialaly. Dalej tez sladowe ilosci bialka. Ciekawe co mi lekarz przepisze. Gloddna sie juz robie w poczekalni, a w aucie zostawilam ciasto i marchweki..p
|
|
#1308 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobietki macie jakiś fajny przepis na łatwe i dobre ciasto?
Obiecałam zrobić jutro dla dziadka murzynka z jabuszkiem a może Wy mi podpowiecie coś ciekawszego ?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1309 |
|
Wtajemniczenie
|
Light Limara no ja do tej pory stosowałam naturalne sposoby tylko na te bakterie bo tak mi ginekolog zalecił ... a mama akurat porobiła żurawinę w słoiki więc za każdym razem dodawałam do herbaty
![]() VwVampirka no ja mam już dość swoich widoków ... i jeszcze te jeziora,latem jest jeszcze ładnie,ale zimą już beznadziejnie,nie ma całkiem co robić ... nie mieszkam az w tak małym mieście,ale nie podoba mi się tu całkiem.
|
#1310 | ||||
|
Rozeznanie
|
Zamyślona ważne, ze serduszko bije!! Z maluszkiem jest wszystko ok
![]() Cytat:
no właśnie, jaka taśma, bo też nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
paulka muffinki się szybko robi i są pyszne
Edytowane przez martuszka0 Czas edycji: 2013-11-22 o 10:59 |
||||
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się wziąsc za sprzątanie i pralkę z praniem puścic... Ale najpierw zjem ![]() A no i przyszła w końcu grzechotka z fisher Słodka taka
Dziewczyna - 27.06.2006 Narzeczona - 24.01.2012 Żona- 10.08.2013 ![]() MAMA- 03.05.2014 http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-11-22 o 11:01 |
|
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właśnie mi też wczoraj przyszła |
|
|
|
|
#1314 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Zawiozłam Misię do przedszkola i zatrzymałam się w Rossmanie Kupiłam parę rzeczy: 2 błyszczyko-pomadki z Loreala (jestem nimi zachwycona!!!), pomadkę Astor, puder prasowany Stay Matte Rimmel i brązową kredkę do oczu Rimmela. Wydałam 90 zł także jestem zadowolona zwłaszcza z tych błyszczyków ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- ZamyślonaRoztargniona spokojnie! Najważniejsze, że Serduszko bije i mam nadzieję że się wszystko unormuje. Trzymam za Was kcuki
|
|
#1315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może mi też przyjdzie niedługo.... Dzisiaj sama w domu jestem i jeszcze w łóżku leże :P Nie mam jakoś siły wstać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Nic nie pomagało ani pessar (zakłada się na szyjkę taki krążek), ani szew na szyjce. I znalazłam ostatnią szansę i nadzieję, dla kobiet których szyjka nie trzyma z różnych powodów (jakieś operacje, brak szyjki). Zakłada się tzw. taśmę z dostępu brzusznego (albo cięcie jak przy cesarce, albo laparoskopowo) na cieśń macicy, czyli bardzo wysoko. Ta taśma zastępuje jakby szyjkę. Ale bardzo mało ginekologów wie o takim rozwiązaniu i zaledwie słyszałam o 3 doktorach, którzy to zakładają. Także mam nadzieję, że tym razem szczęśliwie donoszę moją dzidzie
|
|
|
|
#1317 |
|
Wtajemniczenie
|
Słyszałyście o tym bonie podarunkowym z firmy pampers? https://www.pampers.pl/rejestracja
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za słowa otuchy. I zamierzam się niczym nie przejmować bo nic to nie zmieni.
Cytat:
Mąż w swojej rodzinie został uznany za bohatera, że się odważył sam z dzieckiem w podróż wybrać i nim zajmować. Synek to mały czaruś, podbija serca wszystkich, łącznie z przypadkowymi osobami w autobusie, więc rodzinka nim zachwycona. Zżyli się ze sobą bardzo. Teraz wisi ciągle na tatusia nodze a nie na mojej i woła "tata tata" a nie mama, więc tatuś nie ma wyboru i musi się nim zajmować. |
|
|
|
|
#1319 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, ja na pewno nie mogę powiedzieć, że mój lekarz zleca bez sensu jakieś badania żeby tylko zrobić, bo przykładowo w 1 ciąży nie miałam robionej tej glukozy okropnej, bo uznał, że nie trzeba, także jeśli zlecił to na pewno na jakiejś podstawie, więc muszę przeboleć i poczekać na wyniki w ogóle jaki szok - wyniki do odebrania w poniedziałek, ale dzisiaj wieczorem będę mogła sobie sprawdzić w Internecie Cytat:
i też śnieg kojarzy mi się z nartami tak jak Pomarańczy, no ale niestety - drugi rok z rzędu sobie nie pojeżdżę buuu ciekawe czy w następnym sezonie się uda wyskoczyć ![]() Cytat:
dzwoniłam wtedy do swojej położnej i mówiła, że jak się denerwuje to mam jechać na IP do szpitala i tam zrobić kolejne KTG i tak zrobiłam - bicie serca w normie. Po prostu przy pierwszym badaniu Hania musiała szaleć w tym brzuchu, wiercić się i przez to wyższe tętno. My też przecież mamy raz niskie a raz wyższe, zależy od tego co akurat robimy, więc może akurat maluszek spał czy coś i dlatego niższe tętno wyszło. Poczekaj ten tydzień ze spokojem i zobaczysz na następnym USG jak sytuacja heh no nie pytaj chociaż muszę przyznać, ze mój mąż nawet dobrze przyjął tą informację o dziwo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
daj znać co dostaniesz na te bakterie. Cytat:
Cytat:
U nas dzisiaj kolejny dzień deszczowy, jak nie pójdę trzeci dzień z rzędu na spacer to oszaleję w tym domu chyba... już zaczęłam szukać jakiś "kulek" dla dzieci w naszym mieście, wiem, ze tam bakterii tyle, że głowa boli, ale coś musimy robić przy takiej pogodzie. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak cos musze zrobic szybko - to robie taki placek "ze smietany" taka nazwe wymyslila kobietka ktora mi przepis dawała KLIK zamiast ciasta biszkoptowego, ciastka biszkoptowe wykładam, i zamiast truskawek daje banany
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

ja jeszcze tydzień i idę na L-4
co myślicie???
. Przed każdym wyjściem do WC budziłam TŻ aby w razie czego jak długo nie będę wracała to aby przyszedł zobaczyć co się dzieje. Przejął się tym bardzo bo spał też czujnie. Rano jak wychodził do pracy to powiedział że jego chyba też bierze bo źle się czuje :/ no i po 7 znowu mnie nieźle przegoniło.... Ehhhh.... pierwszy raz w ciązy
ale pojechalam do innego laboratorium gdzie wysylaja wyniki do poznania i mi zrobia na poniedzialek.. Ale nie powiem ile zaplacilam bo ja do teraz w to nie wierze.. Na bank jestem rekordzistka..