Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-22, 11:04   #4981
treselle0
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
a po co? będzie chciała to sama zasnie.
nie zgadzam sie Nie kazde dziecko jest w stanie samo usnac. A im bardziej robi się zmęczone tym bardziej moze z tym walczyć. Tak małemu dziecku trzeba czasem pomóc.
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:04   #4982
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Nawijko powiedz mi proszę,jak nakładasz oleje na włosy to śpisz w nocy tak? Czy zmywasz przed snem? Normalny szampon to zmyje?
Tak, nakladam i ide w kimonko (mozesz tez robic to na dzien, ale ja nie lubie widoku obtluszczonych wlosow :P). Zmywam rano.
Szampon z drogerii spokojnie Ci to zmyje Ja myje raz, ale dokladnie masuje.
O ile oczywiscie nie nalozysz pol butli, a jedynie max 2 lyzki
Najlepiej wylac odpowiednia ilosc na talerzyk, maczac opuszki palcow i nakladac na poszczegolne pasma. W ten sposob zuzyjesz mniej oleju niz jakbys przelewala bezposrednio z butli na dlon

Co do dopajania przy mm - czytalam kiedys, ze obecnie (kiedys bylo inaczej) nie jest to konieczne, bo mleka skladaja sie w ponad 70% z wody.
Mozna dopajac, ale nie trzeba.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:07   #4983
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
a
jeszcze raz proszę o kciuki jutro.. JAk mi się uda to rano dam znać na którą idziemy, o ile będe miała jak...a jak nie to po wizycie odezwę się jak najszybciej się tylko da...

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Czekam dzisiaj na bardzo stresujący telefon w związku z moimi, bo dalej nie wiem nic konkretnego, same kłamstwa, a wiem, że u nich sie źle dzieje Od rana mam takiego stresa jak stąd tam.
:

Cytat:

SILVER ja Częstochowa, więc w sumie też sląsk i u mnie też się msze zamawia. choc ja nie ubierałam Wojtka jak na chrzest :/miał spodnie jeansowe i koszule. Ewcie jeszcze nie wiem jak zestroje, jeszcze w kościele nie byłam zamawiać. I nas to jeszczze normalna msza, czyta tylko ksiądz z jakiej intencji i wsio
Ja też ubiorę Darię jakoś ładnie ,ale chyba nie tak na biało jak do chrztu
Dużo osób tak ubiera na roczki ale nie będę przesadzać

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Pięknie, przypomniałaś mi coś, dodam zdjęcie jak Michaś mi czasem zasypiał.
Ale słodko śpiocha
Cytat:
Dokładam moją śpioszkę z wczoraj, padła jak długa oraz mało widoczne dwa ząbki.

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Przyszedł do nas lew z fp. Bostonka powoli ustępuje, mogę już chodzić prawie normalnie i używać dłoni. Życie jest piękne
Dobrze że już lepiej

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
nie zgadzam sie Nie kazde dziecko jest w stanie samo usnac. A im bardziej robi się zmęczone tym bardziej moze z tym walczyć. Tak małemu dziecku trzeba czasem pomóc.
Dokładnie. Zgadzam się. Daria może być nie wiem jak zmęczona ale sama w łóżeczku nie zaśnie
Stary 2013-11-22, 11:08   #4984
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam sie z gocha, jesli bedzie wystarczajaco zmeczona, to nie ma opcji a zasnac musi. To czysta fizjologia. Usypiajac przyspieszasz tylko to, co nieuniknione.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:09   #4985
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję nocki
Moja w ogóle nie zjada barszczu, choćbym nie wiem jak przyprawiała i co dodawała to jest na nie.
W ogóle zjada moje zupy, ale te na świeżo, przy odmrażanej 'dziękuje' po pierwszych łyżeczkach...
moja właśnie też tak ma ostatnio, trze oczka marudzi ale chwila usypiania i ona gotowa do zabawy, trochę się pobawi i znowu tarcie i marud...

Nawijko - po znajomości. Praca polega na rekrutacji osób aplikujących do pracy w marketach, czy na inwentaryzacje. Miało być 2h na telefonie, ale to chyba w świecie idealnym, u mnie połowa nie odbiera, druga się rozmyśliła, trzeciej trzeba wszystko wytłumaczyć i tak mija godz., za godziną Olka zaczyna marudzić trzeba przerywać pobawić się, a jeszcze jakies zakupy, spacer z dzieckiem, jedzenie, usypianie, posprzątanie....ciężko
Wcale jej sie nie dziwie, ze odmrazanej nie chce - tez bym nie zjadla

Kurcze, brzmi fajnie... Ale tak, jak piszesz - dziecko musi na to pozwolic
Chcesz zrezygnowac?

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Jak w tym filmie z Willem Smithem: 7 dusz bodajże.
Nie widzialam, tyly straszne mam z filmami...

Cytat:
a po co? będzie chciała to sama zasnie.
Chcialabym, zeby tak bylo

Stary 2013-11-22, 11:11   #4986
elllmi
Zakorzenienie

hej
miało być cały dzień pochmurno, a coś mi słońce do okien zagląda

a miałam Wam wczoraj pisać - wystawiłam na tablicy kurtkę i pisze do mnie panienka z miejscowości jakieś 15-20 min ode mnie samochodem, czy mogłabym jej tą kurtkę podwieźć, bo może byłaby zainteresowana jasne, lecę pędzę w podskokach

Cytat:
Dziewczyny jak rozpoznać, że dziecko nie potrzebuje drugiej drzemki? Bo u nas to jest dziwnie. Blanka trze oczka około 14, ale zasnąć nie może, nie ma czasu Usypiać ją "na siłę"??
u nas też tak jest, że śpiący, ale kombinuje, jak chcę uspać; u nas działa to, że kładę się z Filipem na łóżku, on szaleje chwilę i pada
a ząbki widać, widać

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
mi to się zawsze dupcyć chce jak @ mam
jak Ty już coś napiszesz

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Przyszedł do nas lew z fp. Bostonka powoli ustępuje, mogę już chodzić prawie normalnie i używać dłoni. Życie jest piękne
następna ma lwa
i super, że Ci lepiej

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:12   #4987
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Co do tż... Boszzz,od wczoraj jestem ze swoim szpadlem pokłócona
Poszło o pierdołe ale skoro ma ochotę się gniewać to proszę bardzo. Przynajmniej mam spokój bo się nie odzywa.
Iiii wczoraj mi zarzucił że mi nie wierzy że nie miałam czasu posprzątać (zaczęłam robić to przed spaniem i to pana ugodziło). Tak kuuwa jakbym miała czas to obiad bym zjadła o normalnej porze a nie obiado-kolacje po 21
No tak mnie tym w.ku... wił że jak sobie pomyśle to mam ochotę mu przyładować teraz

Dzisiaj od godz 6 do godz 19:20 zajmowałam się Oskarem SAMA-bo jak tatuś na mamusie obrażony to synkiem już z własnej woli się nie zajmie. No i kij mu w oko,obyło się bez jego pomocy.
Wybaczcie że ględze ale mam na niego takiego nerwa jak stąd do tamtąd
Żeby dziecko na tym cierpiało to jest dla mnie śmieszne
Głupi kutafon.
Muszę się z tobą zgodzić, bo żeby sięna dziecku odgrywac to już szczyt
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ja padam na pysk, dzisiaj zrobilam 11km, mialam machnac 8 ale spotkalam znajomych z klubu i tak sie poodbiegalismy nawzajem, ze wyszlo mi 11
O maj gad, ja po 5 min na orbitreku wczoraj nie dałam rady tego powtórzyć
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Co do dopajania przy mm - czytalam kiedys, ze obecnie (kiedys bylo inaczej) nie jest to konieczne, bo mleka skladaja sie w ponad 70% z wody.
Pocieszające to jest bo moja czasem ma takie klocki z tym piciem że jestem załamana.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:15   #4988
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Zgadzam sie z gocha, jesli bedzie wystarczajaco zmeczona, to nie ma opcji a zasnac musi. To czysta fizjologia. Usypiajac przyspieszasz tylko to, co nieuniknione.
tylko jest pytanie, czy chcesz męczyć dziecko (i siebie), czekając aż przestanie walczyć ze zmęczeniem, co może trwać naprawdę dłuuuugo, i padnie zapewne w końcu od płaczu. A i sen pózniej niespokojny.

Nie nawijko, nie mogę. Nawet te parę groszy jest nam potrzebne Zresztą może może coś im się zwolni kiedy w firmie i mnie wcisną? Póki jakos idzie to niech idzie. Ale Ola najważniejsza wiec jak nie przestane dawać radę to podziękuję.

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2013-11-22 o 11:17
Stary 2013-11-22, 11:15   #4989
Ifwka
Zakorzenienie

Nadrabiam Was po łebkach ale nocka masakra i ledwo daję radę teraz w pracy. Wieczorem jak padnę w domu to nie wstanę.
Oliwka poszła spac jak normalnie a raczej padła przed 20 bo w dzień miała tylko jedno spanie około 1,5h. Po 2 obudziła mnie jejczeniem , dałam jej mleko a ona dalej jojczy. Dotykam czoła a tu mega gorące. Zmierzyłam temp. i miała 37,8. Dałam nurofen, gorączka w końcu spadła ale o spaniu można było zapomnieć. Mama się zlitowała nade mną i wzięła ją przed 4 więc jeszcze troszkę pospałam. Dzwoniłam niedawno i z Oliwką wszystko ok, je, śmieje się i w ogóle. Trochę się zestresowałam tym L
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-11-22, 11:15   #4990
Lenova
Wtajemniczenie

Witam

Chciałam tylko zapytac czy Wasze dzieci też takie marudne dziś ???
Jakiez mam jęczydło w domu....
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:17   #4991
s i l v e r
Zakorzenienie

Widziałyście jak Jola P. dziś tańczyła w DDTVN???
Stary 2013-11-22, 11:24   #4992
treselle0
Zadomowienie

a słyszeliscie 'polaka' w brytyjskim mam talent? No genialne

Mykamy z Ola po drozdzoweczkę dla mamy (znaczy dla mnie)
Stary 2013-11-22, 11:31   #4993
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a miałam Wam wczoraj pisać - wystawiłam na tablicy kurtkę i pisze do mnie panienka z miejscowości jakieś 15-20 min ode mnie samochodem, czy mogłabym jej tą kurtkę podwieźć, bo może byłaby zainteresowana jasne, lecę pędzę w podskokach
Haha

Cytat:
Nie nawijko, nie mogę. Nawet te parę groszy jest nam potrzebne Zresztą może może coś im się zwolni kiedy w firmie i mnie wcisną? Póki jakos idzie to niech idzie. Ale Ola najważniejsza wiec jak nie przestane dawać radę to podziękuję.
Dobre podejscie

Stary 2013-11-22, 11:34   #4994
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle zjada moje zupy, ale te na świeżo, przy odmrażanej 'dziękuje' po pierwszych łyżeczkach...
A dziwisz się, że nie chce odmrożonej zupy?? Ja sobie nie wyobrażam zamrozić i potem to zjeść... dlatego czegoś takiego dziecku w życiu bym nie zaproponowała...

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Widziałyście jak Jola P. dziś tańczyła w DDTVN???
Kto to Jola P???

Dziękuję za kciuki.. Niestety nie ma miejsc do lekarza, a że będzie w pracy dopiero po 13.30 to dopiero wtedy zadzwonię i z nią osobiście pogadam i na pewno nas przyjmie, tylko, że popołudniu... Paulina nadal wodne kupki roni i mam wrażenie, że wogle nie sika... hmmmm możliwe to to??? Niczego nie widać po niej, zadowolona bawi się, jest wesoła i wogle....

u nas też noc masakryczna... Najpierw Paulina zasnąć nie mogła a potem pies..... wrrrr miałam ochote wyrzucić go za drzwi na zbity pysk... Nie dość że strasznie dyszał jakby nie wiadomo jaki upał był to jeszcze cały drżał ale to nie jest istotne. Pchał się na Paulinę strasznie i nie można go było siłą odciągnąć czy z łóżka zrzucić... W końcu nie wytrzymaliśmy i tź założył mu smycz i przyziązał to fytryny w kuchni... poł godz spokoju, potem skomlenie na całą kamienicę, no to przeniósł go do pokoju ale znowu to samo.. Paulina też się co chwilę budziła, także prawie wogle nie spałam... teraz Ksadi śpi obrażóny w drugim pokoju, nawet pyska nie podniesie jak go wołam... Paulina zadowolona bawi się na podłodze a ja marzę o śnie.....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:34   #4995
s i l v e r
Zakorzenienie

http://www.hotmoney.pl/Nieoczekiwany...-ludzie-a32585
Stary 2013-11-22, 11:35   #4996
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
tylko jest pytanie, czy chcesz męczyć dziecko (i siebie), czekając aż przestanie walczyć ze zmęczeniem, co może trwać naprawdę dłuuuugo, i padnie zapewne w końcu od płaczu. A i sen pózniej niespokojny.

U nas usypianie "na sile" nie zdaje egzaminu. Nie da sie. Wole zaufac naturze. Ide za potrzeba dziecka, usypiam a nie zasypia, to przysparzam niepotrzebnego stresu nam obu. Odczekam, albo sprobuje ponownie, albo do tego czasu sama usnie. Na placz sa inne sposoby
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:42   #4997
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
A dziwisz się, że nie chce odmrożonej zupy?? Ja sobie nie wyobrażam zamrozić i potem to zjeść... dlatego czegoś takiego dziecku w życiu bym nie zaproponowała...
a ja zamrażam zupki i nie uważam, że daję małemu coś obrzydliwego, czego nie da się tknąć i zawsze zjada ze smakiem;
nie mam czasu, żeby codziennie gotować nową zupkę, bo pracuję w domu i całe przedpołudnia mam zajęte, także...

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:44   #4998
sylwietta1988
Zakorzenienie

hej kochane, ząłapałam sie jeszcze tradycyjnie juz bede wieczorem nadrabiac mały spi, towpadłam a tu prosze- następna czesc sie klania

dostałam dzis lwa z fiszerprajsa i na szczescie promocej mam w sklepie u siebie w miescie

do wieczorka
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:45   #4999
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Przedostatni poscik, zamykamy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:46   #5000
hje
Zakorzenienie

Koniec!!!

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

ZAPRASZAM -----> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=729486
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:46   #5001
calawdeszczu
Wtajemniczenie

.

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-11-22 o 11:52
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:54   #5002
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
U nas usypianie "na sile" nie zdaje egzaminu. Nie da sie. Wole zaufac naturze. Ide za potrzeba dziecka, usypiam a nie zasypia, to przysparzam niepotrzebnego stresu nam obu. Odczekam, albo sprobuje ponownie, albo do tego czasu sama usnie. Na placz sa inne sposoby
Ja w sumie też, marud, pakuje do wózka, bujam chwilę, śpiewam, nie śpi - wyciągam i próbuję zająć czymś innym
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a ja zamrażam zupki i nie uważam, że daję małemu coś obrzydliwego, czego nie da się tknąć i zawsze zjada ze smakiem;
nie mam czasu, żeby codziennie gotować nową zupkę, bo pracuję w domu i całe przedpołudnia mam zajęte, także...
Ja też zamrażam, i nie ma problemu z jedzniem. Sama dla nas tez mrożę dużo rzeczy i jem potem ze smakiem.
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
hej kochane, ząłapałam sie jeszcze tradycyjnie juz bede wieczorem nadrabiac mały spi, towpadłam a tu prosze- następna czesc sie klania

dostałam dzis lwa z fiszerprajsa i na szczescie promocej mam w sklepie u siebie w miescie

do wieczorka
No to super że dostałaś lwa bo jużskończyli wysyłać.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-11-22, 12:15   #5003
charlizz
Zadomowienie

Hej laski
Noc miałyśmy no słabą, a biorąc pod uwagę, że ja do luxusu przyzwyczajona...

Właśnie zdałam sobie sprawę, że w środę mam dwa kolokwia i jestem w czarnej

A i co najważniejsze - HOPE GRATULACJE!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 12:20   #5004
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
owszem każde dziecko jest inne.
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 12:26   #5005
charlizz
Zadomowienie

Aaa, nawijko, ja się zaliczam do grona, które myje twarz intimeą z biedry

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:14   #5006
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

kciuki za Nancy i Kubusią
Stary 2013-11-22, 19:27   #5007
blogerka
Wtajemniczenie

U nas koszmarnych nocek ciąg dalszy - do 2 jest dobrze a później sajgon, płacz co 30 min. Nawet nie chce mi się liczyć ile razy wstaję. Ale trwa to już tyle dni, że jak w końcu prześpimy noc z kilkoma pobudkami to będę zrelaksowana jak nigdy
1 (szósty) ząbek juz wylazł, Wyłazi jeszcze na pewno siódmy, i oby to było na tyle na razie

Poza tym ciągle jest "mamamamam" albo :mememe: Nawet jak byl u rodziców wczoraj to podobnio systematycznie stał pod drzwiami mojego starego pokoju i wołała mama bo myślał, że tam będę.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Ja również się z tym zgadzam i Borys bardziej zmęczony, tym bardziej rozdrażniony i płaczliwy, w końcu wpada w histerie i wtedy już wcazle nie jest tak łatwo, nie pada z wymęczenia, o nie ..
Wolę reagować jak tylko widze, że oczka przeciera no i jednak systematyczne pory drzemek co do 5-10 min i spania nocnego bardzo się u nas sprawdzają, no i koniecznie w połączeniu z równie systematcyznymi posiłkami.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Nam z kolei pediatrzy zawsze mówili, że dobowo dziecko powinno wypić samej wody tyle ile jednorazowo pije mleka. Czyli u nas powiedzmy ze 180 mm.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości