Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-22, 11:34   #2131
karbie1984
Raczkowanie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

dziewczyny napiszcie mi jeszcze raz z jakiej firmy kaszki dajecie maluchom i u kogo zamawiacie.
ja miałam Bobowite waniliową i za każdym razem dodawałam coś żeby zjadła, ale za słodkie te kaszki.
co do zabawek.
byliśmy u znajomych ( mają roczną dziewczynkę ) i moja Hania zobaczyła tam konika na biegunach. pisk radości był niesamowity. kilka godzin wzroku od niego nie odrywała. i wczoraj już u nas był Mikołaj ( moi rodzice ) z koniem. dziecko piszczy i aż cała się do niego rwie.
gdybym nie widziała jej reakcji u znajomych nigdy bym nie wpadła żeby konika kupić
wrzucę zdjęcie tylko tż musi mi pomóc zrobić
karbie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:41   #2132
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

megusia strasznie się maleństwo wycierpiało
dobrze że już o tym zapomniało

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
wenflon zakladaja tam, gdzie znajda fajna zyle. wbrew pozorom na glowie najmniej boli... ale wyglada niefajnie, fakt.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

diabli, po lapkach dostaniesz! rozszerzaj diete, cyc da rade w towarzystwie kaszki! miesko wprowadz ii bedzie git. a na te skopana wage nie zwracaj juz uwagi. albo sprawdzcie na jakiej lepszej...co do rozszerzania diety i tych wiekoskladnikowych rzeczy to mam podobna opinie. poczatek ostroznie, jak nic sie nie dzieje to heja dajemy roznosci. jak ja w wieku paru lat pierwszy raz dostalam banana, to nikt sie nie pieprzyl 3 dni po lyzeczce

clo..a powiedz mi dlaczego niby mnie boli??
jak miałam lat 12 to z trudem wytrzymałam wkłucie w głowe..strasznie mnie bolało ..pamiętam do dziś

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:53   #2133
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
za skończone pół roczku i
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO z okazji urodzin

Ja też podaję probiotyk, przerzuciam się na trilac plus.
Dawałam biogaię, ale jest najdroższa i ma tylko 1 szczep bakterii, Dicoflor z kolei jest najlepszy na biegunkę więc akurat tego nie bardzo chcę podawać ot tak.
Trilac plus ma 4 szczepy bakterii, więc mnie przekonał, a daję bo w sumie już kilku pediatrów i znajomych mi powiedziało, że w okresie rozszerzania diety warto.
Dziękujemy

Już sobie notuję Trilac plus
Stary 2013-11-22, 11:59   #2134
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karbie1984 Pokaż wiadomość
wczoraj wróciłyśmy ze szpitala.
w sobotę wieczorem mała dostała prawie 40 stopni gorączki, dałam syrop gorączka spadła, ale w nocy to samo.
w niedziele pojechaliśmy - lekarka z podejrzeniem zapalenia dróg moczowych zostawiła nas w szpitalu. zakładanie welflonu w głowkę masakra - mała łkała mi jeszcze 2 godziny później. ja noc praktycznie nie przespana, bo musiałam pilnować żeby się nie obracała i nie wyrwała tego. dostała 2 kroplówki
wyniki z krwi, moczu i usg wyszły dobre. wczoraj nas wypuścili z diagnozą: gorączka 3 dniowa. matko co ja tam przeżyłam
Hana na sam widok pielęgniarki płakała jak szalona.
och..biedactwo
trzydniówka ...ufff...dobrze że choc diagnoza jakby nie patrzec pocieszająca (raczej nieuchronne ..i tylko raz))
czy dostała po tej gorączce jakąś wysypkę??

W

G
Stary 2013-11-22, 12:00   #2135
modro
Rozeznanie

Ja tak na szybko, nadrobiłam 1 stronę, bo moje dziecko wstało dziś o 4:30 i nie ma zamiaru iść na drzemkę, marudna jest na maksa i zaraz wyjdę z nią na spacer, bo na łeb dostanę.

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Na spacer to tak, ale chodzi mi że np. do jakiś konkretnych miejsc nie chodzimy sami, tak się składa. A do sklepów z nim nie chodzę, zawsze ktoś z nim w domu zostanie. Czasem na początku chodziłam, ale teraz już nie, odkąd zaczął się od razu budzić w sklepie i ryczeć.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Nooo, to jest ohydne Sama bym się z nim nie wykąpała.
Padłam

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Chyba się wypowiem i ja co do kapieli. My się razem nie kąpiemy, ale nie ze względów higienicznych, tylko taki mamy pogląd ( i doświadczenie), że każdy kąpie się sam, myje relaksuje. O ile niemowlę we wspólnej kąpieli jest "słodkie" to 2 latek włażący każdemu do wanny już nie. Ale ja nie o tym. Wydaje mi się, że jak mama kąpie się z dzieckiem to dlaczego tatuś już nie może? Mniej higieniczne? A seks to niby sterylny? W końcu z tym samym chłopem i ojcem dziecka
To na tyle w temacie
A na basen chcę iść tylko to ja ciągle się przeziębiam ... a jak P liże puzzle, panele ... to basen na pewno nie zaszkodzi.
Ja się z dziećmi nie kąpię, bo nie. Powód - nie czuję takiej potrzeby. Poza tym sama nie lubię siedzieć w wannie np. z małżem, mam wizję cudzych bakterii namnażających się w wodzie i mnie obłażących Nie lubię też, jak mnie miziają inne dorosłe stopy - nie mam nic przeciwko stopom moich dzieci Ze starszą córką biorę czasem prysznic, jak nie mam co z nią zrobić, a boję się, że "za bardzo zaopiekuje się młodą". Nie mówię, że kąpiel z dzieckiem jest zła, ale ja po prostu tego nie robię i nie pozwalam innym na kąpiel z moimi dziećmi i tyle.

Cytat:
aa, zapomnialam napisac...
modro, bardzo mnie pocieszylas z ta waga malej no, ale dziewczynki rzadza sie swoimi prawami. mimo wszystko - nie ma sie czym przejmowac, bo przeciez np. taki 3. centyl oznacza, ze 3% dzieci ma taka lub nizsza wage. no wiec skads te 3% musza sie wziac!
To dobrze, że Cię pocieszyłam Sama się nie przejmuję jej niską w sumie wagą, więc spokojnie będę zdawać relację z dalszych minimalnych postępów wagowych

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 12:05   #2136
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Kurde napisałam elaborat i mi się skasowało

dobra nie chce mi się pisać drugi raz więc krótko... robię przerwę z rozszerzaniem diety bo wydaje mi się że przez to mamy masakryczne nocki. Ciągłe pobudki, bączki, niemożność zaśnięcia.

A wczoraj Helenka skończyła 6 miesięcy z tej okazji miała dzień maruda.

Ja miałam urodziny, z tej okazji mąż oglądał tv jak co dzień a ja ogarniałam i dłubałam na kompie. A potem się zdziwił że mam focha. Stwierdzam, że nie obchodzę już urodzin bo tylko ciągle mi przykro.

A z moją mamą rozmawiałam 5 razy w ciągu dnia i dopiero zadzwoniła o 22 że zapomniała mi życzeń złożyć

Dobra wymarudziłam się, poużalałam, dzień czas zacząć

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Moja też wczoraj jadła kalafior - ale już 3 raz, noc była nieciekawa.
Co to infacol?

Dziewczyny a dajecie jakieś probiotyki?

wszystkiego najlepszego Deb: roza::r oza:
i dla Helenki za pół roczku również kwiatki : roza:

W

G
Stary 2013-11-22, 12:05   #2137
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

clo..a powiedz mi dlaczego niby mnie boli??
jak miałam lat 12 to z trudem wytrzymałam wkłucie w głowe..strasznie mnie bolało ..pamiętam do dziś
nie wiem dokladnie, ale unerwienie inne no i plytko trza sie wbic. Flo mial milion razy pobierana krew - z dloni, stopy, glowy... powiem ci, ze na glowie bylo najmniej masakrycznie i najszybciej. a jak juz jest wenflon, to nie szarpie sie go co chwile jak by bylo w przypadku dloni.
nie ma co porownywac tego z odczuciami u wiekszych ludzi, juz bedzie inaczej... w kazdym razie to tak na pocieche pisze, zeby nie martwic sie jakos tymi wkluciami w glowe, bo sa w glowe

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 12:17   #2138
Veronic
Wtajemniczenie

dzien dobry
Cytat:
nie wiem dokladnie, ale unerwienie inne no i plytko trza sie wbic. Flo mial milion razy pobierana krew - z dloni, stopy, glowy... powiem ci, ze na glowie bylo najmniej masakrycznie i najszybciej. a jak juz jest wenflon, to nie szarpie sie go co chwile jak by bylo w przypadku dloni.
nie ma co porownywac tego z odczuciami u wiekszych ludzi, juz bedzie inaczej... w kazdym razie to tak na pocieche pisze, zeby nie martwic sie jakos tymi wkluciami w glowe, bo sa w glowe

potwierdzam też nie raz zakładałam wenflon w głowę lub pobierałam krew, oczywiście noworodkowi lub niemowlakowi, a nie starszakowi
i dzieci znosiły to nie najgorzej
raz dwa i po bólu

aa i wenflon "w szyi" też może być , nie tylko wkłucie centralne
i jest zakładany przez lekarza

deb- spóźnione wszystkiego dobrego dla Was

---
Wojtuś miał mega problem z zaśnięciem... teraz niby śpi od pół godziny ale się kręci i popłakuje, pewnie zaraz się obudzi

miłego dnia
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 12:20   #2139
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
no to i ja bo fajnie sobie powspominać
1. ciąża miała być cudownym stanem, miałam jak najdłużej pracować - od pracy stojącej dostałam strasznych bóli brzucha i krzyża i odrazu l4, w 20 tyg mój książe tak się rozwalił w macicy że ucisnął moczowód - efekt ból nerki, szprycowanie ketonalem, szpital i cewnikowanie nerki - przez 3 miesiące musialam korzystać z wkładek urologicznych - kazde sikanie - to były łzy no i to picie min 4 l dziennie
2. miałam urodzić sn, pragnełam by mi położyli malucha na piersi - a skończyło się cc bo mały nie zszedł do kanału
3. miałam szybko dojść do siebie po cc - dopiero po 2 tyg się wyprostowałam
4. miała byc sielanka w domu - po 5 dniach dostałam krwotoku
5. ale za te trudy dostałam w miarę łatwy egzemplarz niemowlaka - do 3 miesiaca najadl sie i spal, bardzo mało płacze i w ogóle jest spokojnym dzieckiem

dobrze, że chociaż egzemplarz spokojny

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

dokładnie, Barti miał w dłoni a później w główce, wyglądało to strasznie ale chociaż mu nie przeszkadzało a na rączce musiał mieć niedrapkę bo zrobiłby sobie krzywdę

dzień dobry
za nami noc ssaka Bartek budził się co godzinę

mamy bibę??

Deb sto lat
Dziękuję
widzę, że przybywa nocnych ssaków - przestaję się czuć osamotniona
Stary 2013-11-22, 12:22   #2140
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
widze ze u justi i diabli z jedzeniem podobnie. u was jeszcze dochodzi wiecej... Flo mnie ostatnio bije reja przy cycu. az boli... a druga reka szczypie...

Nie martw się, ja tez jestem oklepywana non stop. A ulubionym zajęciem Bartka jest wyciąganie wkładki laktacyjnej ze stanika z drugiej piersi. Jak wyciągnie to macha nią i przytula do buzi

Przyszła nam właśnie Sophie. Super jest, omemlana na piątą stronę

Stary 2013-11-22, 12:24   #2141
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

tak myślałam że "na pociechę"
Ja słyszałam że owszem główka jest "bez czucia" przy porodzie i chwile po..ale później normalnie unerwiona i czuła bardziej niż inne części ciała...ale jeśli chodzi o ból przy wkłuciach to tylko pamiętam jak miałam sama takowe w dziecięcym wieku...a takie malutkie dzieci po prostu muszą to wytrzymac i już..nie uciekną przecież..tylko płaczem czy krzykiem się "ratują" ...jedno co nas trzyma w "opanowaniu" to to że to dla dobra dziecka jest i pozwalamy na takie zabiegi
bo łatwiej jest jednak wkłuć się w główkę i bezpieczniej i raczej tyle...ale ból zawsze jest bólem i zawsze boli

Gabriel wczoraj wieczorem pierwszy raz przekręcił sie z plecków na brzuszek z wyciągnięciem rączki...teraz robi to non stop i uhahany strasznie...przy okazji musiałam wzmocnic ochraniacze w łóżeczku bo obija sie przez te wariacje w główkę i czerwona z każdej strony....leżąc na brzuszku
chwyta sam smoczek i wkłada ekspresowo do buziuni

W

G
Stary 2013-11-22, 12:30   #2142
deb
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny napiszcie mi jeszcze raz z jakiej firmy kaszki dajecie maluchom i u kogo zamawiacie.
ja miałam Bobowite waniliową i za każdym razem dodawałam coś żeby zjadła, ale za słodkie te kaszki.
co do zabawek.
byliśmy u znajomych ( mają roczną dziewczynkę ) i moja Hania zobaczyła tam konika na biegunach. pisk radości był niesamowity. kilka godzin wzroku od niego nie odrywała. i wczoraj już u nas był Mikołaj ( moi rodzice ) z koniem. dziecko piszczy i aż cała się do niego rwie.
gdybym nie widziała jej reakcji u znajomych nigdy bym nie wpadła żeby konika kupić
wrzucę zdjęcie tylko tż musi mi pomóc zrobić
Ja zamówiłam Holle bezglutenu bezmleczną od byrbyr112 z allegro - dziewczyny u niego kupowały. Ale ja czekam dopiero na przesyłkę.

Fajnie z tym konikiem czekam na fotkę moja ma konika po młodszej siostrze TŻ. Na razie jest u moich rodziców, chyba musimy sprawdzić jak będzie reagować. Ale myślę, że u Ciebie była taka radość też dlatego że widziała jak fajnie inne dziecko się bawi.

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:

wszystkiego najlepszego Deb: roza::r oza:
i dla Helenki za pół roczku również kwiatki : roza:
dziękujemy pięknie

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
dzien dobry

potwierdzam też nie raz zakładałam wenflon w głowę lub pobierałam krew, oczywiście noworodkowi lub niemowlakowi, a nie starszakowi
i dzieci znosiły to nie najgorzej
raz dwa i po bólu

aa i wenflon "w szyi" też może być , nie tylko wkłucie centralne
i jest zakładany przez lekarza

deb- spóźnione wszystkiego dobrego dla Was

---
Wojtuś miał mega problem z zaśnięciem... teraz niby śpi od pół godziny ale się kręci i popłakuje, pewnie zaraz się obudzi

miłego dnia
Dziękuję
Ale Kochanie jesteście

Biedny Wojtuś...nie wiem co Ty przeżywasz. Jesteś super silną kobietą!
Stary 2013-11-22, 12:31   #2143
megusia87
Zadomowienie

[QUOTE=deb;43831492]Biedne maleństwo, tak się musiało nacierpieć
Fajnie, że poród miałaś łatwy. Moja mama miała szybki poród, skurczy prawie nie czuła i ja na taki liczyłam, ale przeliczyłam się także widać że nie ma co liczyć na mamowe opowieści[COLOR="Silver"]

Cytat:
:
Dzięki

Stary 2013-11-22, 12:33   #2144
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Nie martw się, ja tez jestem oklepywana non stop. A ulubionym zajęciem Bartka jest wyciąganie wkładki laktacyjnej ze stanika z drugiej piersi. Jak wyciągnie to macha nią i przytula do buzi

Przyszła nam właśnie Sophie. Super jest, omemlana na piątą stronę

Haha niezły jest
Ja zapomniałam pisać że przyszedł mi stanik Alles Leticia, jest boski
Helence też się spodobał i jak karmię to drapie drugą pierś tzn. stanik - naszyte są na nim takie kropeczki i chyba jej się to podoba i faktura stanika.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
tak myślałam że "na pociechę"
Ja słyszałam że owszem główka jest "bez czucia" przy porodzie i chwile po..ale później normalnie unerwiona i czuła bardziej niż inne części ciała...ale jeśli chodzi o ból przy wkłuciach to tylko pamiętam jak miałam sama takowe w dziecięcym wieku...a takie malutkie dzieci po prostu muszą to wytrzymac i już..nie uciekną przecież..tylko płaczem czy krzykiem się "ratują" ...jedno co nas trzyma w "opanowaniu" to to że to dla dobra dziecka jest i pozwalamy na takie zabiegi
bo łatwiej jest jednak wkłuć się w główkę i bezpieczniej i raczej tyle...ale ból zawsze jest bólem i zawsze boli

Gabriel wczoraj wieczorem pierwszy raz przekręcił sie z plecków na brzuszek z wyciągnięciem rączki...teraz robi to non stop i uhahany strasznie...przy okazji musiałam wzmocnic ochraniacze w łóżeczku bo obija sie przez te wariacje w główkę i czerwona z każdej strony....leżąc na brzuszku
chwyta sam smoczek i wkłada ekspresowo do buziuni
za nowe umiejętności
Stary 2013-11-22, 12:33   #2145
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

witamy

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, pamiętacie wątek Wyobrażenia przed porodem a rzeczywistość po?
Ja tam dużo nie planowałam, po pierwszym porodzie rzeczywistość przerosła mnie tak bardzo że teraz poszłam na żywioł Pozatym stare dobre przysłowie prawi.. jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga...
Ale napewno zaskoczył mnie mój sukces laktacyjny, pewnie dlatego że nie myslałam o kp.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
co do mojej przemądrej siostry... ona zawsze wie najlepiej i nie ma jeszcze dzieci... jak będzie rzygać w ciąży to jej wypomnę
o tak, takie co nie mają dzieci są zawsze najmądrzejsze

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

super waga przegonilyscie nas, ze ho ho. Nela jutro konczy 6 miesięcy...wazylysmy się dzisiaj i mamy nadal 6900 ja nie wiem już jak to jest. 23 października (miesiąc temu!) było dokładnie tyle samo. a 16 października chwalilysmy się, ze mamy 7kg także zglupialam i dzisiaj mam trochę smutny dzien. zwatpilam w cyce, rozważam mm. od jutra ruszamy z kaszka i wprowadzam mieso. za tydzień szczepienie to porozmawiam z pediatra o co chodzi... trochę mnie to dobilo, mam wrazenie, ze cala ta "szopka" z mrozeniem pokarmu i walka o niego była niepotrzebna...jakos chyba Nelci to moje mleko nie sluzy. tatusia mamy w delegacji, wraca dopiero jutro w nocy, wiec mala już polozylam i nawet nie mam komu pojeczec, ze mnie temat irytuje hehe.

--
Diabli czas u Was na konkretne rozszerzenie diety, a nie na mm. Mrożenie pokarmu to nie szopka, my go teraz zużywamy do kaszek bezmlecznych i dodajemy owoce. Polecam. Pozatym pewnie dziewczyny już pisały, dziecko aktywniejsze więcej spala, my też od jakiegos czasu bardzo powoli przybieramy. (w miesiąc jakieś niecałe 300 g, także du.py nie urywa) Kaszki są fajnym sposobem na kaloryczny posiłek, mięsko jak najbardziej, ale nie rezygnuj z cyca w okresie jesienno-zimowym bo teraz musimy im dostarczać przeciwciał by odgonić choróbska

Cytat:
A wczoraj Helenka skończyła 6 miesięcy z tej okazji miała dzień maruda.

Ja miałam urodziny, z tej okazji mąż oglądał tv jak co dzień a ja ogarniałam i dłubałam na kompie. A potem się zdziwił że mam focha. Stwierdzam, że nie obchodzę już urodzin bo tylko ciągle mi przykro.

Dziewczyny a dajecie jakieś probiotyki?
100 lat dla Helenki i dla Ciebie spóźnione ale szczere
To ile mówisz, wiosen skończyłaś

Probiotyków nie daje, mam dicoflor w lodówce ale zapominam o nim. Mała nie ma kolek, problemów z kupa, świetnie przyswaja nowe pokarmy, więc nie widzę potrzeby.

Cytat:
bobovite kasze manne z moim mlekiem i owocami, i wtedy to juz słodkie nie jest
Stary 2013-11-22, 12:35   #2146
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Haha niezły jest
Helence też się spodobał i jak karmię to drapie drugą pierś tzn. stanik - naszyte są na nim takie kropeczki i chyba jej się to podoba i faktura stanika.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

za nowe umiejętności
Super ja też noszę alles, mam mama cubana. Chciałabym tez jakiś inny ale nie wiem czy taki sam rozmiar zamówić?

Stary 2013-11-22, 12:41   #2147
diabli
Zakorzenienie

poszlam do pediatry i tylko sie wkurzylam. nasz lekarz przyjmowal dzieci chore, dla zdrowych popoludniu bedzie babka, ale nie przyjmie bo ma duzo bilansow. prosze przyjsc...we wtorek. ale ja chce tylko zapytac o to jej przybieranie (ona Nelke wczoraj wazyla) NO NIE MA PANI POKARMU, PROBOWALA PANI ODCIAGAC? DOKARMIAC DZIECKO I TO PREDKO. ale ona nie wyglada zle, nie placze z glodu. DZIECKO JAK JEST OSLABIONE TO NIE PLACZE, BO NIE MA SILY (i glupi usmiech na buzi). ale je obiadek i deser... fika, bryka. NO TO PODAC JESZCZE RAZ DZIENNIE PELNY POSILEK MLEKA. no i podziekowalam i wyszlam...zla jestem, ze w ogole z nia dyskutowałam, bo to nie lekarz dobra, nie mam nic przeciwko mm, bo Nela już je dostawala i zyje ale przez to pokarmu nie będę miała więcej...i nawet jeśli mam go mniej przez wprowadzenie sloikow to hmm mam mieć jeszcze mniej? bawiłam się godzine po karmieniu laktatorem i odciagnelam tylko 40ml, ale dosypalam lyzke jaglanej holle i wyszlo nam dość sporo fajnej papki. mala zjadla z lyzeczki także pierwsza kaszke mamy za sobą.
ufff, kiedyś bedac niania tlumaczylam mamom, ze dzieci nie musza ciagle jesc, a zaczynam wpadac w te sama obsesje
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 12:51   #2148
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha niezły jest

za nowe umiejętności
bardzo dziękujemy

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
poszlam do pediatry i tylko sie wkurzylam. nasz lekarz przyjmowal dzieci chore, dla zdrowych popoludniu bedzie babka, ale nie przyjmie bo ma duzo bilansow. prosze przyjsc...we wtorek. ale ja chce tylko zapytac o to jej przybieranie (ona Nelke wczoraj wazyla) NO NIE MA PANI POKARMU, PROBOWALA PANI ODCIAGAC? DOKARMIAC DZIECKO I TO PREDKO. ale ona nie wyglada zle, nie placze z glodu. DZIECKO JAK JEST OSLABIONE TO NIE PLACZE, BO NIE MA SILY (i glupi usmiech na buzi). ale je obiadek i deser... fika, bryka. NO TO PODAC JESZCZE RAZ DZIENNIE PELNY POSILEK MLEKA. no i podziekowalam i wyszlam...zla jestem, ze w ogole z nia dyskutowałam, bo to nie lekarz dobra, nie mam nic przeciwko mm, bo Nela już je dostawala i zyje ale przez to pokarmu nie będę miała więcej...i nawet jeśli mam go mniej przez wprowadzenie sloikow to hmm mam mieć jeszcze mniej? bawiłam się godzine po karmieniu laktatorem i odciagnelam tylko 40ml, ale dosypalam lyzke jaglanej holle i wyszlo nam dość sporo fajnej papki. mala zjadla z lyzeczki także pierwsza kaszke mamy za sobą.
ufff, kiedyś bedac niania tlumaczylam mamom, ze dzieci nie musza ciagle jesc, a zaczynam wpadac w te sama obsesje

i co DIABLI tak szczerze o tym sądzisz??

skoro dziecie fika ..bawi się i uśmiecha..to znaczy ze głodne(zagłodzone wręcz)??
proszę podejdź do tego bardziej luzacko...jest ok..karm i wprowadzaj pomału.. jeśli chcesz.."papki" do diety Nelki..

W

G
Stary 2013-11-22, 12:55   #2149
cloche
Zakorzenienie

tak z doskoku nadrabiajac widze, ze bardzo duzo dziewczyn ma teraz problem z tym cycem na minute, a w nocy nadrabianie i tak se pomyslalam...
diabli, moze Nelcia ma taka sama faze (w sumie ma, bo pisalas), ale w nocy dalej spi jak susel i nie zdazy nadrobic? bo zapotrzebowanie kaloryczne wzroslo, to oczywiste. do tego tyle ciekawych rzeczy w ciagu dnia - gdzie tu sie skupic na jedzonku... i u nas np. wychodzilo teraz ostatnio jakies 100g na tydzien chyba tylko dzieki temu, ze Flo duzo wisial na cycu w nocy! no ale jak Nelcia jest spiochem, to co zrobisz... chyba trzeba dalej diete rozszerzac, ale cyca dalej podawac na dopchanie ile wlezie
wiesz, ja tez bym sie martwila na twoim miejscu, jak by Nelci lekarz nie obejrzal. ale obejrzal, ba, nawet kardiolog ja ogladal. porob dla swietego spokoju reszte badan. ale nie klnij na swoje mega cycolki, ktore przeciez wam tyle dobrego daja!

Agnes, z tym powiedzeniem, jesli chcesz rozsmieszyc pana boga... wlasnie mi o nim ostatnio mama przypomniala. no, to mamy
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:41   #2150
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
witamy

100 lat dla Helenki i dla Ciebie spóźnione ale szczere
To ile mówisz, wiosen skończyłaś

Probiotyków nie daje, mam dicoflor w lodówce ale zapominam o nim. Mała nie ma kolek, problemów z kupa, świetnie przyswaja nowe pokarmy, więc nie widzę potrzeby.

bobovite kasze manne z moim mlekiem i owocami, i wtedy to juz słodkie nie jest
18
a tak serio to prawie 30 czyli 29

U nas niestety jakiś problem z rozszerzaniem jest więc spróbuję jakiegoś probiotyku - jak będzie kupię ten Trilac.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Super ja też noszę alles, mam mama cubana. Chciałabym tez jakiś inny ale nie wiem czy taki sam rozmiar zamówić?

Powiem Ci, że ja za każdym razem muszę inny rozmiar kupować. Ale moja mama mnie mierzy bo ma sklep z bielizną więc mam pomoc od porodu pod biustem mam mniej 10cm no i miseczkę też mam mniejszą.
A ten stanik co masz jest nadal dobry? Nie masz żadnych luzów?

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:

rzeczywiście niepotrzebnie dyskutowałaś. Nie słuchaj tej baby przecież ewidentnie to było na odwal się mówione żebyś się nie pchała do lekarza. Chciałaś odpowiedzi to Ci dała.

Nie śpiesz się tak z rozszerzaniem bo do roku piersią karmić przestaniesz w takim tempie Masz mleczko, dziecko nie płacze, jest ożywione, ładnie się bawi - nie jest nieszczęśliwa i wygłodzona. Rozszerzaj powoli tak by dalej karmić małą piersią skoro masz taką możliwość
Stary 2013-11-22, 13:48   #2151
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
A co do podsumowania, na podstawie Waszych wpisów, u nas było tak:

- z racji tego, że pracowałam u siebie, pracowałam do 7mca, później wstawanie o 5 było ponad siły
- co do aktywności - obiecywałam sobie że tak będzie a tu klops, leniuch taki ze mnie był że aż wstyd
- poród miał być masakryczny bo moja mama miała bóle krzyżowe i mnie przestraszyła a był tak krótki i lekki że 2 dni po mogłam rodzić znowu; miałam mieć znieczulenie ale ze względu na moje problemy z sercem anestezjolog robił z tym problem (mój kardiolog i ginekolog wyśmiali go za to bo bez problemu powinien podpisać znieczulenie) i olałam wszystkie kliniki i poszłam do miastowego szpitala
- po porodzie dziecko miało spać i jeść i tak było
- miała być beztroska i cieszenie się maluchem a w 2 tyg stwierdzono ropień odbytu który najpierw na żywca przez tydzień codziennie nakłuwano co efektu nie dawało. Gdy dostałam się do CZD lekarze byli przerażeni tym jak próbowano małego leczyć z tego ropnia, na drugi dzień mały był operowany. Wycięto to dziadostwo. Została otwarta rana która miała się goić od dna, po każdej kupie (a niemowlak robił co chwilę) trzebabyło wkładać w ranę strzykawkę z płynem odkażającym i pod ciśnieniem płukać. Trwało to miesiąc a za każdym razem taki okropny płacz że ja psychicznie nie wyrabiałam. Tak się maluszek wycierpiał
- po połogu udało się wrócić do swojej figury, nawet jest mnie mniej niż przed ciążą

jejku jak się biedactwo wycierpiało..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:59   #2152
megusia87
Zadomowienie

[QUOTE=deb;43834622]18
a tak serio to prawie 30 czyli 29

U nas niestety jakiś problem z rozszerzaniem jest więc spróbuję jakiegoś probiotyku - jak będzie kupię ten Trilac.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Powiem Ci, że ja za każdym razem muszę inny rozmiar kupować. Ale moja mama mnie mierzy bo ma sklep z bielizną więc mam pomoc od porodu pod biustem mam mniej 10cm no i miseczkę też mam mniejszą.
A ten stanik co masz jest nadal dobry? Nie masz żadnych luzów?[COLOR="Silver"]

Ja kupowałam ten stanik już po porodzie jak cyce były już konkretnie mleczne
Fakt jest taki że prawa pierś jest szalona i produkuje 2x więcej niż lewa i ciężko mi dobrać stanik. Fajnie to wygląda jak są pełne, jedna jak armata :-o
Jest u nas taki sklep gdzie mają alles ale znalazłam tylko 2 staniki odpowiednie i je kupiłam. Mieli mieć już 10 razy dostawę a tu nic z tego :/ już nawet tam nie chodzę bo mnie wkurza takie odwlekanie. Pozostaje jedynie Allegro ale jak tu kupić jak każdy stanik jest inny...
Pozazdrościć umiejętnej mamy

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Jakie 30?????? Dwójka z przodu to dwadzieścia

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Lub 18+VAT

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
No i tylko ciśnienie Ci podnieśli. Nie słuchaj niekompetentnych bab, a ta wnioskując taka była :/

Stary 2013-11-22, 14:11   #2153
deb
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupowałam ten stanik już po porodzie jak cyce były już konkretnie mleczne
Fakt jest taki że prawa pierś jest szalona i produkuje 2x więcej niż lewa i ciężko mi dobrać stanik. Fajnie to wygląda jak są pełne, jedna jak armata :-o
Jest u nas taki sklep gdzie mają alles ale znalazłam tylko 2 staniki odpowiednie i je kupiłam. Mieli mieć już 10 razy dostawę a tu nic z tego :/ już nawet tam nie chodzę bo mnie wkurza takie odwlekanie. Pozostaje jedynie Allegro ale jak tu kupić jak każdy stanik jest inny...
Pozazdrościć umiejętnej mamy

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Jakie 30?????? Dwójka z przodu to dwadzieścia

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Lub 18+VAT

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

No i tylko ciśnienie Ci podnieśli. Nie słuchaj niekompetentnych bab, a ta wnioskując taka była :/

Trochę daleko mieszkasz bo tak mogłabyś podjechać na pomierzenie
A masz tylko jeden taki sklep? W Katowicach jest kilka.
Najgorzej chyba właśnie miseczki dopasować. Pod biustem się sama zmierzysz ale z miseczkami problem. Przez neta kupowałam jak miałam cały czas ten sam rozmiar i po prostu nowy stanik chciałam.
18+VAT - podoba mi się

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Na weekend jedziemy do moich rodziców - już się boję pakowania
Ale mają wannę i mam nadzieję na kąpiel z małą

No i mama ma mi upiec jakieś ciasto z okazji urodzin będziemy z Helą świętować
Stary 2013-11-22, 14:18   #2154
Hawwa87
Zakorzenienie

Ech, uwielbiam tych, którzy na każdą wątpliwość z przybieraniem czy karmieniem zalecają mm To samo jest w mojej przychodni, więc jak u nas były problemy, to konsultowaliśmy się z położną i jednocześnie doradcą laktacyjną i wyszliśmy na prostą.

Diabli, jeśli uważasz, że ta babka nie była kompetentna, to olej ją i zdaj się na własną intuicję

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 14:34   #2155
_pola
Rozeznanie

Cytat:
pewnie tak, ale gdyby przybrala chociaż 200 to olalabym sprawę...musze w nia częściej wciskać jedzenie. nie wiem jak to zrobimy bo ten nasz plan już tak fajnie się ustalil na razie kaszka i słoiki z mięsem. jak za tydzień nadal nic nie drgnie to pewnie zdecydujemy się na mm raz dziennie.
Dzień dobry Mamusie
Jestem na liście zaginionych, ale caaały czas Was podczytuję, tylko ciężko mi idzie z odpisywaniem
Ale postanowiłam pocieszyć diabli Nasze dziewczyny z tego samego dnia, ba nawet prawie z tej samej godziny i też ciągle jej waga mnie szokuje. El ważyła po urodzeniu 3750, a teraz mamy zaledwie 7kg (miesiąc temu było 6800). I jesteśmy od 3ech miesięcy na mm, po 4-tym wprowadziłam obiadki, potem deserki. Tylko kaszek jeszcze nie jemy. Tak więc diabli nie wątp w swoje cyce, bo wątpię czy mm coś da (Elena duuużo więcej przybierała na kp). A ja wiele bym oddała żeby móc karmić kp...
I oczywiście wszystkiego najlepszego dla Nelusi z okazji pół roczku

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc

Edytowane przez _pola
Czas edycji: 2013-11-22 o 14:35
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 14:42   #2156
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie
Jestem na liście zaginionych, ale caaały czas Was podczytuję, tylko ciężko mi idzie z odpisywaniem
Ale postanowiłam pocieszyć diabli Nasze dziewczyny z tego samego dnia, ba nawet prawie z tej samej godziny i też ciągle jej waga mnie szokuje. El ważyła po urodzeniu 3750, a teraz mamy zaledwie 7kg (miesiąc temu było 6800). I jesteśmy od 3ech miesięcy na mm, po 4-tym wprowadziłam obiadki, potem deserki. Tylko kaszek jeszcze nie jemy. Tak więc diabli nie wątp w swoje cyce, bo wątpię czy mm coś da (Elena duuużo więcej przybierała na kp). A ja wiele bym oddała żeby móc karmić kp...
I oczywiście wszystkiego najlepszego dla Nelusi z okazji pół roczku

chciałam zobaczyc w podpisie ile Twoja Elenka ma miesięcy i co zobaczyłam że termin już minął...

śliczne imię
kojarzy mi się z filmem "podwodny świat"
oczywiście z tą dziewczynką

W

G

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2013-11-22 o 14:43
Stary 2013-11-22, 14:44   #2157
karolina2121
siedzę i myślę

teoria niezaliczona... 1 głupi punkt

ta ciąża chyba jest inna , na początku poprzedniej odrzucało mnie od jedzenia , a teraz żre jak prosię
Stary 2013-11-22, 14:46   #2158
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Potrzebuje, ale daje radę sama

wydawało mi się, ze coś jeszcze cytowałam ale miałam przerwę w czytaniu. Ostatnie 3 dni (3 kupy) to masakra. Leży na brzuszku i robi się czerwona. No ok, to jest norma, ale później się rozkręca syrena. Wczoraj to ją uspokajałam na rękach a ona płakała taka przytulona. Nie wiem czy to ten ch.olerny kalafior czy nie może sobie poradzić z bobkowymi kupkami? No ale te kupki takie gęstsze to ma od dłuższego czasu.
Jak następna bez kalafiora taka będzie to chyba dodam połowę infacolu dziennie.
a dlaczego od razu myślisz specyfiku a nie o naturalnych metodach? dorzuc cos po czym macie lepsze kupy - szpinak, dynia, marchewka, jabłko... bez sensu od razu biec do apteki. tak sobie mysle :P nasze mamy dawaly rade bez infacolu i innych takich a gęstsze kupki to już teraz będą...koniec ery pultow hehe. mamy już duuuuze dzieci to i kupy dorosle zresztą Ty pewnie tez nieraz musisz się niezle wysilić żeby zrobić kupe :P i nie biegniesz od razu po xenne extra i inne cuda.

kalafior może wywolywac wzdęcia, ale czy jest powodem zatwardzenia?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 14:47   #2159
karbie1984
Raczkowanie

Cytat:
och..biedactwo
trzydniówka ...ufff...dobrze że choc diagnoza jakby nie patrzec pocieszająca (raczej nieuchronne ..i tylko raz))
czy dostała po tej gorączce jakąś wysypkę??
w poniedziałek w nocy dałam lek na obniżenie gorączki i ustąpiła całkowicie. we wtorek dostała wysypkę, w środę nas wypuścili z informacją że planki do 3 dni znikną, dzisiaj nie ma ani jednej.

deb konik stał samotnie w kącie, reakcją małej byliśmy zaskoczeni, zresztą jej musi się coś spodobać "od pierwszego wejrzenia"
mąż w biedronie kupił poszewkę na poduszkę z miki i było to samo. pisk i wierzganie nóżkami
karbie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 14:51   #2160
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Trochę daleko mieszkasz bo tak mogłabyś podjechać na pomierzenie
A masz tylko jeden taki sklep? W Katowicach jest kilka.
Najgorzej chyba właśnie miseczki dopasować. Pod biustem się sama zmierzysz ale z miseczkami problem. Przez neta kupowałam jak miałam cały czas ten sam rozmiar i po prostu nowy stanik chciałam.
18+VAT - podoba mi się

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Na weekend jedziemy do moich rodziców - już się boję pakowania
Ale mają wannę i mam nadzieję na kąpiel z małą

No i mama ma mi upiec jakieś ciasto z okazji urodzin będziemy z Helą świętować
No tak u nas jest tylko jeden sklep. A do Katowic to cała wyprawa musiałaby być

Wanny pozazdrościć ja mam tylko prysznic a marzy mi się wyciągnąć członki i się zrelaksować

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości