Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-22, 21:17   #2881
czbasia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
tak czesto chodzilas do gina
Wiesz.. pierwszą ciążę poroniłam w 8tyg, wiec tu była podniesionego ryzyka.. W 5 tc nie było nic widać i nawet podejrzenie pozmacicznej było, póżniej w 6 był zarodek ale serduszka nie no i dopiero jak serduszko biło wtedy gin dał nam spokój i szczerze to zdziwona byłam tymi częstymi wizytami i usg bo na NFZ chodziłam
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 21:18   #2882
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
laktator ten, o który was pytałam kiedyś: http://www.superpharm.pl/produkt/nuk...ktator-reczny/
a kosmetyki wyszły tak: żel do mycia ciała 12,12zł, mleczko do ciała 10,05zł, krem na wiatr i niepogodę 7,22.
Tylko, że ja miałam jeszcze taki kupon -25zł na całe zakupy i zamiast na koniec odjąć mi tą kwotę to od każdej ceny odejmują procentowo jakoś więc bez tego kuponu, ale ze zniżką 40% kosmetyki byłyby o jakieś 1-1,5 zł droższe tak mniej więcej Niestety nie pamiętam dokładnie, jakie są oryginalne ceny, żeby móc to obliczyć.

A laktator wyszedł mi za 86zł, mam nadzieję że się sprawdzi

Promocja tak, ale taka standardowa (link wyżej). Te 40% nie obejmowało takich urządzeń
dzięki

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
dzięki zmobilizuję męża do zajęcia się nią w końcu - jakoś zawsze coś innego się znajduje, ale chyba najwyższy czas..
a trzeba będzie się tym zająć - stara jest już bidulka (może z 10 lat młodsza ode mnie, a kiedyś wiele razy była zalewana, bo rodzice zapominali węża od pralki wyciagnąć, więc może w końcu nie wytrzymała..)
mści się teraz

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Dzięki za przepis na chałkę! Jutro chyba robię dzień gotowania. Tak za mną chodzą te parówki w cieście, no i teraz ta chałka...
bardzo dobra wyszła

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki,
Sorka, że tak późno, ale dopiero na neta weszłam. Jak już pisałam kupiliśmy mieszkanie i mamy sporo spraw do załatwienia. A jeszcze dziś obiecałam siostrze że zajmę się jej dzieciakami. Więc padam ale szczęśliwa.
A więc do rzeczy Jestem po USG.
Dzieciątko waży 360 g (21 tc). Lekarz zbadał wszyściutko. Kostka po kostce, narząd po narządzie. I wszystkie wyniki są w normie. Fakt że jest jakaś 6mm torbielka w główce ale lekarz powiedział, że one powstają u 10% płodów i wchłaniają się więc nie ma się czym martwić. Chyba że ma powyżej 10mm. Ale mimo wszystko troszkę się wystraszyłam. W każdym bądź razie nie ma to na nic wpływu na razie. No i będę miała SYNA Nawet ja nie mam wątpliwości co do tego Proszę o wpisanie SŁAWUSIA na pierwszą stronę
gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Moja paczka przyszła dzisiaj mama wzięła paragon i szukała swoich rzeczy, ile ma mi oddać i czyta 'Durex, żel intymny".... i mówi "to pewnie dla X - mojego brata" a ja "Nie, dla nas"
Ale siara
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 21:18   #2883
filupka
Rozeznanie

Karolcia ja tez mam bepanthen maść.

Cytat:

Moja paczka przyszła dzisiaj mama wzięła paragon i szukała swoich rzeczy, ile ma mi oddać i czyta 'Durex, żel intymny".... i mówi "to pewnie dla X - mojego brata" a ja "Nie, dla nas"
Ale siara
klask i:
Elunka to ja miałam podobna historię z mamą. Ostatnio szłam na basen i juz w domu założyłam sobie strój a że miseczka z B powiększyła mi sie do D wyglądam bardzo.... sexi. Więc postanowiłam se zrobić fotke i wysłać tz bo byl w pracy. Po jakiś paru godzinach dalam mamie telefon bo miala zadzwonić do brata na skypie a tam sie wyswietlilo to zdjęcie na co moja mama stwierdzila: ale cycki!!!!!!! I też jakoś mi się tak łyso zrobiło

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 21:24   #2884
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

filupka a te cycki były w kostiumie?

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 21:24   #2885
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
już sobie to wyobrażam

w moim domu też mąż myje okna Żaden wstyd - ciesz się że masz pomocnego męża

A ja się pochwalę, byłam na zakupach, kupiłam laktator i mam też już żelik do mycia, oliwkę i krem do buzi z Hippa dla mojej małej, bo w super pharm 40% rabatu na kosmetyki pielęgnacyjne dla dzieci
I sobie też coś kupiłam w końcu - tusz do rzęs
Ale szalejecie z tymi zakupami
Ja już trochę się uspokoiłam, już nie ogrania mnie panika, że nie przygotuję wszystkiego tak, jak lubię czyli na każdą ewentualność

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Ja tez buszowałam dziś w sh i nabyłam prześliczny różowy ocieplany kocyk z możliwością zasuwania jak śpiworek, ale jako, że przyda mi się dopiero na następną jesień, na razie oddałam go do użytku siostrze męża, ma 8-miesięczna córkę, będzie dla niej jak znalazł.
Od 2 tygodni polowałam na taki ocieplany pajacyk ale najpierw szedł za 16 zł, uznałam, że ze drogo, więc czekałam aż dziś kupiłam za 12
No i nie omieszkałam trochę pownerwiac małża oglądając ostentacyjnie dziewczyńskie ciuszki a on patrzył na mnie z politowaniem i pokazywał, żeby odłożyć to różowe paskudztwo

Kupiłam dziś w rossmanie tusz z MF, podobają mi sie znizki -40%

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

A jaka płeć preferowała agunia?

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

pokaz kocyk
Jeju, jak czytam o Waszych ciucholandowych łowach aż przebieram nagami, żeby jakiś odwiedzić
Może jutro zrobię zdjęcie kocyka i przy okazji brzuchola to wrzucę, ale kocyk jest taki sam jak dziewczyn (z jednej strony minky, z drugiej taki gładki materiał, ale mój ma kolor błękitny - pasuje do pościeli do kołyski)

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dziewczyno, ja mam już 280 przeszło, a jeszcze nie wsadziłam do koszyka wielu rzeczy...

bosko, nie?
Ja tez dzisiaj byłam, ale w związku z tym, że mam już wyprawkę na co najmniej 2 dzieci, to kupiłam tylko 2 białe bodziaki z krótkim i żółtą sukieneczkę na lato z haftami - 6 złotych

Na anemię polecam już tego Buraka z Herbapolu, czuję, że będzie lepiej u mnie z wynikami, bo paznokcie dużo mocniejsze. Mam nadzieję, że się nie łudzę.

Dziewczyny, nie trzeba prać ciuszków z ciucholandu w takich wysokich temp. Przecież pewnie wszytskie będziemy prasować te ubranka, a żelazko zabije wszystko Bo bawełnę można prasować w maksymalnej temperaturze

Ja po szkole rodzenia - ćwiczenia świetne, będę chyba w domu coś próbować. I potem wykład o porodzie. Też ciekawy, choć w sumie nie mam Wam nic do przekazania. O może tyle, że porów właściwy liczy się od momentu, gdy przez godzinę występują skurcze co 10 min

Miłego wieczoru
Ofuck, 280zł???
A mogę zapytać, co kupujesz??? Wszystko z listy wyprawkowej?

Cytat:
Hej dziewczynki,
Sorka, że tak późno, ale dopiero na neta weszłam. Jak już pisałam kupiliśmy mieszkanie i mamy sporo spraw do załatwienia. A jeszcze dziś obiecałam siostrze że zajmę się jej dzieciakami. Więc padam ale szczęśliwa.
A więc do rzeczy Jestem po USG.
Dzieciątko waży 360 g (21 tc). Lekarz zbadał wszyściutko. Kostka po kostce, narząd po narządzie. I wszystkie wyniki są w normie. Fakt że jest jakaś 6mm torbielka w główce ale lekarz powiedział, że one powstają u 10% płodów i wchłaniają się więc nie ma się czym martwić. Chyba że ma powyżej 10mm. Ale mimo wszystko troszkę się wystraszyłam. W każdym bądź razie nie ma to na nic wpływu na razie. No i będę miała SYNA Nawet ja nie mam wątpliwości co do tego Proszę o wpisanie SŁAWUSIA na pierwszą stronę
GRATULUJĘ
Witaj, Sławusiu! (Mam straszny sentyment do tego imienia!)

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 21:25   #2886
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
1. Karolcia ja tez mam bepanthen maść.

2. Elunka to ja miałam podobna historię z mamą. Ostatnio szłam na basen i juz w domu założyłam sobie strój a że miseczka z B powiększyła mi sie do D wyglądam bardzo.... sexi. Więc postanowiłam se zrobić fotke i wysłać tz bo byl w pracy. Po jakiś paru godzinach dalam mamie telefon bo miala zadzwonić do brata na skypie a tam sie wyswietlilo to zdjęcie na co moja mama stwierdzila: ale cycki!!!!!!! I też jakoś mi się tak łyso zrobiło

1. dziękuję robię dokładną listę do apteki i zgłupiałam, bo dziś dowiedziałam się że jest krem i maść
2. a ja nie mam cycków

tzn w sensie, że mi nie urosły wcale
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 21:34   #2887
filupka
Rozeznanie

Cytat:
filupka a te cycki były w kostiumie?

Całe szczęście w kostiumie ale i tak dziwnie to przed mamą wyglądało

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-22, 21:36   #2888
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A to nie bedzie gdzies 13tc? To mnie tez juz wtedy lekarz powiedzial.
Cytat:
Tylko pamiętaj o pozorach i dobrej minie

Ale siara
klask i:

Ja przecież też już wiedziałam w 15 tyg, bo Mały się grzecznie wypiął jajkami przed panią doktor
A ja myślałam, że mnie wcześnie powiedział, bo w 18 tygodniu, nawet nie byłam przygotowana na to To chyba tylko mój gin taki ostrożny, że nic nie chce powiedzieć, dopiero jak ma pewność, co widzi.

Fajna sytuacja z żelem Ciekawe, co powiedziałaby mama, gdyby znalazła moją wibrę

Mam duży ubaw z męża, lubię go prowokować sukieneczkami albo różowościami, fajnie reaguje ale to chyba nie potrwa długo, bo ni stąd ni zowąd wyraził chęć uczestnictwa w 3/4d. Nie wiem, co go naszło, do tej pory jakoś sie nie wyrywał, raz był, ale tylko dlatego, bo Marcel chciał zobaczyć dzidzię.

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Dzieki Wczoraj wieczorem już sie rozbrykało troszkę i rano dziś i poźniej znowu cisza i teraz rozrabia troszeczkę. (w dzień pewnei ukolysane spi) Co nie zmienia faktu, że inaczej sobie "te kopniaki" wyobrażałam) Na razie to takie przyjemne piknięcia, hmmm.. wybuchy mini wylkanu....chyba to najlepsze określenei na to co dzieje się u mnie w brzuszku

Też mandarynki pochłaniam i do pomelo zamierzam sie dobrać
Zjadłabym pomelo
Zazdroszczę fikania. Moja Mała jakaś spokojna jest, nie czuję ruchów codziennie, a jak już to delikatnie, aż muszę się skupić na tym. Pierwszy raz pczułam 2 listopada, minęły prawie 3 tygodnie, a ona wciąż sie nie rozbrykała porządnie. Chyba zaczne sie martwić

Cytat:
mam pytanie do bardziej doświadczonych ode mnie - czyli do Was wszystkich
wózek mam z twardym dnem, gondolę się dopina na zatrzaski i chciałam dokupić jakiś materacyk czy coś, żeby dzieciowi było miękko i w miarę ciepło i najpierw rzuciły mi się w oczy materace typu http://allegro.pl/babylux-materacyk-wkladka-do-wozka-fotelika-polar-i3733180915.html
lub
http://allegro.pl/babylux-materacyk-...721791231.html, ale zostaje problem boków, cienkich, więc i chłodnych
i wtedy mi wpadło w oko coś takiegohttp://allegro.pl/show_item.php?item=3706701942 (też ma dziury na pasy i można odpiąć górną część i nawet używać w foteliku samochodowym, a co najwazniejsze jakaś tam izolacja jest, więc może robić za kołderkę)
ale na lato i tak coś lżejszego by wtedy trzeba było zakupić, prawda?

nie iwem jak to rozwiązać - okładać dziecię kocykami po bokach? bosz.. jak ja mało wiem o dzieciach...
Takie ocieplenia do wózka które pokazałaś, to chyba na spacerówkę bardziej i na jesień/zimę. Rodzisz na początku kwietnia, do gondoli przyda się raczej ciepły kocyk (takiego malucha możesz w kocyk swobodnie zawinąć) i okrycie na nóżki, myślę, to wystarczy. No, mnie wystarczało, a mam kwietniowe dziecko A na zimę kupiłam porządny ciepły śpiworek.

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-11-22 o 21:59
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 21:37   #2889
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Całe szczęście w kostiumie ale i tak dziwnie to przed mamą wyglądało

Chociaż tyle
Uciekam spać, odezwe się jutro rano, a jak nie - znaczy że zeszłam po glukozie

Dobranoc

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-22, 21:46   #2890
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Elunka to ja miałam podobna historię z mamą. Ostatnio szłam na basen i juz w domu założyłam sobie strój a że miseczka z B powiększyła mi sie do D wyglądam bardzo.... sexi. Więc postanowiłam se zrobić fotke i wysłać tz bo byl w pracy. Po jakiś paru godzinach dalam mamie telefon bo miala zadzwonić do brata na skypie a tam sie wyswietlilo to zdjęcie na co moja mama stwierdzila: ale cycki!!!!!!! I też jakoś mi się tak łyso zrobiło

Ja kiedyś przeglądałam z telefonu przyjaciółki zdjęcia jej synka i nagle zonk, co widzę, jakaś dziwna fotka, oglądam ją z każdej strony, od pasa w dół - uda, majtki Ona spiekła raka i mówi, że wysyła takie mężowi, jak ma ochotę wieczorem zaszaleć, co by go zachęcić odpowiednio

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Chociaż tyle
Uciekam spać, odezwe się jutro rano, a jak nie - znaczy że zeszłam po glukozie

Dobranoc
gdzie w sobotę jest czynne laboratorium?
Stary 2013-11-22, 21:47   #2891
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Zjadłabym pomelo
Zazdroszczę fikania. Moja Mała jakaś spokojna jest, nie czuję ruchów codziennie, a jak już to delikatnie, aż muszę się skupić na tym. Pierwszy raz pczułam 2 listopada, minęły prawie 3 tygodnie, a ona wciąż sie nie rozbrykała porządnie. Chyba zaczne sie martwić

Kochana ale u mnie już koncowka 25tc więc ja mam prawo się niepokoic jak dzidzia spokojna. Na Twoim obecnym etapie to nie byłam pewna czy wogóle coś czuję Spokojnie..... jest dobrze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-22, 21:52   #2892
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Takie ocieplenia do wózka które pokazałaś, to chyba na spacerówkę bardziej i na jesień/zimę. Rodzisz na początku kwietnia, do gondoli przyda się raczej ciepły kocyk (takiego malucha możesz w kocyk swobodnie zawinąć) i okrycie na nóżki, myślę, to wystarczy. No, mnie wystarczało, a mam kwietniowe dziecko A na zimę kupiłam porządny ciepły śpiworek
dziękuję faktycznie może kocyk jako "wyściółka" i dziecię w drugim kocyku będzie miało lepiej

pewnie jeszcze nie raz wyskoczę z dziwnym pytaniem
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 21:54   #2893
czbasia
Zakorzenienie

Pora na mnie
Słodkich snów mamuśki.. Nie spamujcie za dużo
Stary 2013-11-22, 22:01   #2894
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję faktycznie może kocyk jako "wyściółka" i dziecię w drugim kocyku będzie miało lepiej

pewnie jeszcze nie raz wyskoczę z dziwnym pytaniem
Co to znaczy gondola na zatrzaski pokaż swój wózek

a ja znowu spała do 12, więc nie chce mi sie spać teraz, muszę koniecznie zmienić rytm dnia
Stary 2013-11-22, 22:13   #2895
BeautifulLie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
gratuluję synka mi się też zdrobnienie podoba Staś, a jak czytałam to już myślałam że wybrałaś mu imię Sebastian bo też się nad takim zastanawiałam
Hehe dziekuje o Sebastianie nawet nie pomyślalam wiec to imię zostawiam Tobie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
witajcie
Normalnie czuje że żyje boli mnie chyba każda część ciała Jak się wali to się wali wszystko teściową w niedziele zabrało pogotowie tż szybko pojechał za karetką mi kazał zostać w domu żebym się nie męczyła i dzięki bogu bo mial wypadek 100m od domu na szczeście nic mu się nie stalo ale mój pojazd nie działo trza do naprawy oddac. Tż z kolegą mają problemy w firmie bo piz*a u której pracowali robi im problemy co za tym idzie nie ma możliwości wziąc wolnego. Pojechałam wczoraj do teściowej autobusem tyle lat korzystałam z autobusów to i ten raz stwierdzilam że przezyje i tu się zaczelo 50minut w autobusie myślałam że umrę zaduch tłok i moja choroba lokomocyjna ktorą ciąża jeszcze podwoiła... Chciałam odciążyć tż zeby mu już głowy nie zawracać i od razu zrobiłam zakupy duże zakupy chociaż ze sklepu na autobus ciocia pomogła mi zatachać te siatki więc dałam rade tu miałam ochote zostawić polowe i isc na 2 razy... cały dzien łażenia po sklepach do szpitala A ceny w niektórych z kosmosu pieluszki tetrowe po 8,20zł sztuka! Ledwo do domu wrócilam taka byłam obolała złapaly mnie silne skurcze, krocze to myślalam że mi rozerwie Nawet już siły nie miałam żeby zakupy rozpakować a tu trza gadzinie dać jeść, iść do pieca żeby ciepło było... Kot biega i miauczy bo głody, psina z tęsknony łata i mnie gryzie po nogawkam kwiatki z parapetów pozrzucał, psy w kojcu szczekają bo chcą jeśc... weszłam zdjełam płaszcz nasypałam karmy kotu i psu wypusciłam go na dwor, zaczełam podgrzewać rosól psom i przelewałam z jednego do drugiego garna i chlusło mi na brzuch i w batali wrzący rosół kontra brzuszek wygrał rosół ztargałam bluzke spodnie amol na wacik na brzuch bąble mi powyłazil i boli jak cholera...Położyłam sie tak jak stalam... po pół h tż wrócił... Zaniósl psu jes, zasypał piec węglem, wyjął naczynia ze zmywarki, rozpakowal zakupy zagrzał obiad - kupiłam kebaba (jedyna dobra rzecz jaka mnie spotkała ostnimi czasy) zrobil mi gorącą czekolade, naszykowal kąpiel i po kąpieli padliśmy o 19 do łóżka, on zasnął a ja do północy gapiłam się w tv tak mnie wszystko boląło że spać nie mogłam... Skurcze mineły po nospie i odpoczynku ale krocze dalej boli... Teściową wypiszą jutro albo pojutrze nic powarznego się nie dzieje złapały ją duszności. Teraz siedze czytam i muszę się zebrać za obiadek bo tż będzie o 16.30 planuje kupić te papierki lakmusowe do sprawdzania czy mi wody nie ciekną ma któraś z tym jakieś doświadczenia?

Zostało mi jeszcze do zakupy pieluszki tetrowe i jednorazowe i stelaż do baldachimu i już będę miała wszystko co niezbędne :P
ja cię ale miałaś hardcore :/ ale dobrze że z maleństwem dobrze

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

Mnie się Staś przeogromnie podoba. Gdybym nie miała meża tylko sama decydowała chyba nie byłoby Piotrusia tylko Staś, ale że bardzo rodzinnie nam się kojarzy to nie będzie Stasia i stanęło na Piotrusiu
Wyobraź sobie, że nad Piotrusiem też sie zastanawiałam bo dziadek tak bardzo chciał, żeby dać prawnuczkowi na imię Piotruś ale ja upartością wywalczyłam Stasia i jestem zadowolona

Oj dziewczyny widzę, że euforia zakupów dopadła nas na szeroką skalę
?Ja od wczoraj umieram z bólu zęba 8 ;( zaczęłam brać żelazo i mi zęby zaczęły się strasznie sypać najgorsze jest to, że my ciężarówki nie możemy poddać się usuwaniu zębów bez zaświadczenia od lekarza ginekologa :/ że wyraża zgodę na takie zabiegi :/ tak więc z bólem muszę wytrzymać do wtorku bo wtedy mam wizytę u gina a tak nawiasem boję się dentysty
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-22, 22:44   #2896
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Hehe dziekuje o Sebastianie nawet nie pomyślalam wiec to imię zostawiam Tobie

ja cię ale miałaś hardcore :/ ale dobrze że z maleństwem dobrze

Wyobraź sobie, że nad Piotrusiem też sie zastanawiałam bo dziadek tak bardzo chciał, żeby dać prawnuczkowi na imię Piotruś ale ja upartością wywalczyłam Stasia i jestem zadowolona

?Ja od wczoraj umieram z bólu zęba 8 ;( zaczęłam brać żelazo i mi zęby zaczęły się strasznie sypać najgorsze jest to, że my ciężarówki nie możemy poddać się usuwaniu zębów bez zaświadczenia od lekarza ginekologa :/ że wyraża zgodę na takie zabiegi :/ tak więc z bólem muszę wytrzymać do wtorku bo wtedy mam wizytę u gina a tak nawiasem boję się dentysty
Współczuję mnie też od kilku dni pobolewał ząb- na szczęście nie 8- i dziś poszłam do dentystki. Gina się najpierw zapytałam czy znieczulenie mogę wziąć bo bez tego nie wyobrażam sobie borowania i jak powiedział, że nie ma przeciwskazań od razu poleciałam do gabinetu. Jaka ulga

Ale żeby nie było tak pięknie to dostałam ochrzan od gina, ze za dużo przytyłam- 8 kg- obecnie 20 t.c i mam do następnej wizyty za miesiąc ani grama nie przytyć tylko jak ja mam to zrobić? nie jem mięsa ani ryb więc na obiad zazwyczaj mam sałatkę i ziemniaki- podobno one tuczą ale jak ich nie zjem to głodna jestem. Spróbuję je ograniczyć i przestawić się na zupy. Dziś zrobiłam dyniową- pycha, a jutro planuję cebulową ale nie wiem jak długo wytrzymam Prócz tego jem jogurty i kanapki z ciemnego pieczywa i sera, warzywa, pestki dyni itp więc nie wiem skąd te kilogramy- pewnie ze słodkości, które czasem podjadałam. Muszę z tym skończyć

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 22:55   #2897
estera85
Raczkowanie

Witam dziewczyny.
Nie było mnie kilka dni a Wy tak naskobałyscie ze od 19 was czytałam. Szalone. Tylko dzis o ile dobrze zapamietałam powstalo 7 stron.

Co to TSH ja badam co dwa tygodnie i na tym etapie ciazy mam wizyty u endokrynologa juz co miesiac, na poczatku chodziłam co 2 tygodnie (niestety prywatnie). W sumie bardzo dobrze nie załuje bo gin mnie nastraszył nie leczona tarczyca a na poczatku wynik TSH był ponad 6. Teraz ponżej 1. Wciaż biore tabletki w tym momecie dawka 100. Od ok 6 tygodni nie zmieniana (nie zwiekszana).

Co do wyprawki i zakupów w SH, ja też nie moge sie oprzeć. Będac juz w niecałym 3 miesiacy wylicytowałam na all 2 komplety ciuszków chłopiecych bo czyłam ze bedzie chłopak. Teraz chodze i nadal kupuje wiec jak w styczniu bede chciała zobaczyc i posegregować wszyskie moje zdobycze okarze sie ze mój chłopiec ma wiecej ciuszków niz jego własni rodzice razem wzieci. Wczoraj to nawet kupiłam dla koleżanki która bedzie miała córke dwie słodkie sukieneczki.

A co to bedzie dalej bo do rozwiazania zostało mi 4 miesiace.
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 00:43   #2898
JustiLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
ja też od kilku dni na potegę wcinam mandarynki wczoraj w Realu kupiłam ponad 3kg- a co sobie będę żałować

Dziewczyny, czy da się zrobić makaron z truskawkami tylko, że z mrożonych truskawek
Ja pierw gotuję makaron i mrożone truskawki moczę przez 5 minut z woreczkiem w tej wodzie co makaron odcedzałam i pod przykryciem. Wkładam do blendera i zalewam jogurtem naturalnym. Miksuję i jest mmm....

Filupka

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 02:56   #2899
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Co to znaczy gondola na zatrzaski pokaż swój wózek
żeby zrobić ze spacerówki gondolę, dopina się ją na zatrzaski
http://www.luxforkids.de/shopbilder/...ux4kids-de.jpg

http://www.raf-pol.com.pl/aukcja/fot...m/magnum9f.jpg

dobranoc dziewczynki słodkich snów
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-23, 05:40   #2900
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Jestem taka szczęśliwa W ogóle mój synek jest taki niegrzeczny że lekarz stwierdził, że chyba szaleju się najadł :P Tak się wiercił, że masakra. W sumie obudziliśmy go bo na początku sobie spał więc nie ma się co dziwić, że rozdrażniony był troszkę To ma po mamusi
Szkoda że nie mam aparatu do USG w domu
Gratulacje! Witamy Sławusia! Ja gdybym miała aparat do usg w domu to chyba 24h na dobę bym go używała

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-11-23, 06:56   #2901
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Przywitam się z Wami szybko przed wyjściem do pracy.

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Zaświadczenie? Ja usuwałam na początku ciąży i wystarczyło tylko ustne potwierdzenie od gina, że można wyrywać (a dodam, że robiłam to ze znieczuleniem bo to 8 była - kłopotliwy ząb podobno), Gin. nie miał żadnych obiekcji.

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Ale żeby nie było tak pięknie to dostałam ochrzan od gina, ze za dużo przytyłam- 8 kg- obecnie 20 t.c i mam do następnej wizyty za miesiąc ani grama nie przytyć tylko jak ja mam to zrobić? nie jem mięsa ani ryb więc na obiad zazwyczaj mam sałatkę i ziemniaki- podobno one tuczą ale jak ich nie zjem to głodna jestem. Spróbuję je ograniczyć i przestawić się na zupy. Dziś zrobiłam dyniową- pycha, a jutro planuję cebulową ale nie wiem jak długo wytrzymam Prócz tego jem jogurty i kanapki z ciemnego pieczywa i sera, warzywa, pestki dyni itp więc nie wiem skąd te kilogramy- pewnie ze słodkości, które czasem podjadałam. Muszę z tym skończyć
Nie martw się ja też już mam 8 na plusie , i też jem normalnie a nie o to chyba chodzi, żeby się w ciąży odchudzać . Dodatkowo chodzę przecież na basen 2 razy w tyg..... Ostatnio myślę o tym, żeby zacząć możęe jeszcze chodzić na kijkach .
A gin chyba niepoważny, niemożliwe chyba, żebyś do nast.wizyty nie przytyła ani grama.

Cytat:
Witamy Sławusia na wątku!

Zmykam,
miłego dnia dla Was
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 07:19   #2902
teQiba
Moderator

Dzien dobry
Ja juz nie spie bo TZ daje taki koncert, ze sie po prostu nie da

Cytat:
Mam duży ubaw z męża, lubię go prowokować sukieneczkami albo różowościami, fajnie reaguje ale to chyba nie potrwa długo, bo ni stąd ni zowąd wyraził chęć uczestnictwa w 3/4d. Nie wiem, co go naszło, do tej pory jakoś sie nie wyrywał, raz był, ale tylko dlatego, bo Marcel chciał zobaczyć dzidzię.
Cos mi sie wydaje, ze chyba zauwazyl Twoje dziwne ciagotki do rozowego

Co do wagi to ja osiagnelam wynik, ktorego od jakiegos czasu sie balam, czyli +10
Stary 2013-11-23, 07:44   #2903
meluzyna87
Raczkowanie

Witam, właśnie właśnie dawno nie było zdj brzuszków ciążowych - mówię to ja, która ani jednego nie wrzuciła 5 dni w pracy, wiec dziś piszę z łóżeczka
w domu pełna chata, szwagierka z dzieciakami a dodam, że mieszkamy z teściami Nawet na siusiu mi sie wstać nie chce, ale jeszcze z 10 min wytrzymam- nie wiecej
teQiba koncert, tzn chrapie Ci za uchem czy jak?
meluzyna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 07:46   #2904
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
gdzie w sobotę jest czynne laboratorium?
w kielcach na jagiellońskiej
Cytat:
Co do wagi to ja osiagnelam wynik, ktorego od jakiegos czasu sie balam, czyli +10
oj, ją już też kochana balansuje na pograniczu. Startowałam z 51kg, teraz mam raz 61, czasem 60.5... Myślenie o tym nic nie da, więc żyj tylko chwilą

Dobry! Wypilam! Nie było takie złe, trochę mnie teraz rozbalala głową, ale sobie siedzę dzielnie jedna Pani z kolejki słyszała że ja na glukozę więc jak miała wchodzić to mnie wpuściła. Są jeszcze ludzie. Jak wchodziłam była pusta poczekalnia, teraz, po 10min ludziow jak mrowków. Nie wiem czy dobrze powiedziałam w rejestracji, jaką mi gin kazała zrobić glukozę (zgubiłam kartkę ), bo po godzinie nie muszę iść na pobranie tylko po 2och dopiero, ale pytałam pani, która pobierała krew i mówi że to nie ma aż takiej różnicy.

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-23, 07:48   #2905
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Współczuję mnie też od kilku dni pobolewał ząb- na szczęście nie 8- i dziś poszłam do dentystki. Gina się najpierw zapytałam czy znieczulenie mogę wziąć bo bez tego nie wyobrażam sobie borowania i jak powiedział, że nie ma przeciwskazań od razu poleciałam do gabinetu. Jaka ulga

na tym etapie ciężko już będzie "zahamować" tycie
a może spróbuj ziemniaki zastąpić kasza? też sie nią można dobrze najeść, bo na samej zupie nie dasz rady mnie by z głodu skręcało...

Cytat:
Dzien dobry

ja też już nie śpie bo tż na uczelni
zaraz wszystkie tyle będziemy mieć... A przynajmniej większość bo niektóre sobie wagę jakby zatrzymały na początku
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2013-11-23, 07:49   #2906
meluzyna87
Raczkowanie

aż wskoczyłam na wagę, przed ciążą w granicach 55kg a dziś 63,1 (pewnie z 0,5 będzie mój ciężki pęcherz ) dupeczka troszeczkę czuję że urosła, ale cycki, jak było B tak jest B, może troszkę bardziej pełniejsze. Od 2-3 dni tak czuję, że urósł mi brzuch, bo zaczyna przeszkadzać. Marudzenie z ciężkim brzuchem dopiero się zacznie
a my wczoraj pierogi robiliśmy, pychotka
Stary 2013-11-23, 07:52   #2907
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry! Wypilam! Nie było takie złe, trochę mnie teraz rozbalala głową, ale sobie siedzę dzielnie
z cytryną?

a powiedzcie mi. Ja mam w domu taką cytrynę ale w butelce. Ona jest jak zwykła cytryna. No i się zastanawiam czy jak bym przyszła z taką buteleczką to one by mi to tam wymieszały bo mi się nie chce kupować cytryny bo używam właśnie tej z butelki i to rzadko

Stary 2013-11-23, 07:56   #2908
meluzyna87
Raczkowanie

Cytat:
na tym etapie ciężko już będzie "zahamować" tycie
a może spróbuj ziemniaki zastąpić kasza? też sie nią można dobrze najeść, bo na samej zupie nie dasz rady mnie by z głodu skręcało...
Zupami to ja sie zupełnie nie najadam, jeszcze krupnik, jarzynowa to na godzinę starczy ale inne zupy to ja zjem i za pół godz tak mnie ssie w żołądku

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
z cytryną?
a powiedzcie mi. Ja mam w domu taką cytrynę ale w butelce. Ona jest jak zwykła cytryna. No i się zastanawiam czy jak bym przyszła z taką buteleczką to one by mi to tam wymieszały bo mi się nie chce kupować cytryny bo używam właśnie tej z butelki i to rzadko
Ja nie podpowiem, ale wydaje mi się, że nie bardzo - ale mną sie nie sugeruj. Ja np wzięłam cytrynę, ile taka jedna kosztuje, z 1zł i dosłownie z 10 kropel wcisnęłam (kocham słodycze więc wcisnęłam tylko żeby obaczyć różnice w smaku ) i chciałam ją wywalić, ale pani z lab mówi, zebym ją wzięła do domu, ale że również nie pije herbat z cytryną, to zapytałam pani, czy nie chce dla siebie albo dla kogoś kto na glukoze zapomni i takim sposobem została z lab
Stary 2013-11-23, 07:59   #2909
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Nie martw się ja też już mam 8 na plusie , i też jem normalnie a nie o to chyba chodzi, żeby się w ciąży odchudzać . Dodatkowo chodzę przecież na basen 2 razy w tyg..... Ostatnio myślę o tym, żeby zacząć możęe jeszcze chodzić na kijkach .
A gin chyba niepoważny, niemożliwe chyba, żebyś do nast.wizyty nie przytyła ani grama.
masz dużo ruchu ja się nie mogę zebrać do chodzenia na basen a bardzo chciałam chociaż 1x w tyg z tz... Bo samej w wodzie to bym się wynudziła a tak to on mnie tam podholuje jak się zmęcze jak będzie za głęboko

Stary 2013-11-23, 08:00   #2910
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

Serenady od rana Ci wyśpiewuje??

A wogóle dzień dobry Ide sernik z brzoskwiniami robić
A jak wczoraj było urodzinowo to dziś ja się pochwalę.. 34 lata za mna To ja już wolę sobie to wytłumaczyć, że podwójna 17-tka A wczoraj w sklepie spotkałam kol z podstawówki i była z synem co do średniej szkoły już chodzi, ma-sa-kra!!! A ja w sezon
pieluchowy będę dopiero wchodzić
Dziś 25 tydzień kończę
U mnie też już 7 na plusie. Teraz przybieram coś za dużo Aż się boję wyników glukozy W tydzień kg urosłam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości