|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Wiesz.. pierwszą ciążę poroniłam w 8tyg, wiec tu była podniesionego ryzyka.. W 5 tc nie było nic widać i nawet podejrzenie pozmacicznej było, póżniej w 6 był zarodek ale serduszka nie no i dopiero jak serduszko biło wtedy gin dał nam spokój
i szczerze to zdziwona byłam tymi częstymi wizytami i usg bo na NFZ chodziłam
|
|
|
|
#2882 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2883 | |
|
Rozeznanie
|
Karolcia ja tez mam bepanthen maść.
Cytat:
na co moja mama stwierdzila: ale cycki!!!!!!! I też jakoś mi się tak łyso zrobiło ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
filupka a te cycki były w kostiumie?
![]()
|
#2885 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja już trochę się uspokoiłam, już nie ogrania mnie panika, że nie przygotuję wszystkiego tak, jak lubię czyli na każdą ewentualność ![]() Cytat:
![]() Może jutro zrobię zdjęcie kocyka i przy okazji brzuchola to wrzucę, ale kocyk jest taki sam jak dziewczyn (z jednej strony minky, z drugiej taki gładki materiał, ale mój ma kolor błękitny - pasuje do pościeli do kołyski )Cytat:
A mogę zapytać, co kupujesz??? Wszystko z listy wyprawkowej? Cytat:
![]() Witaj, Sławusiu! (Mam straszny sentyment do tego imienia! |
||||
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. tzn w sensie, że mi nie urosły wcale
|
|
|
#2887 |
|
Rozeznanie
|
Całe szczęście w kostiumie ale i tak dziwnie to przed mamą wyglądało
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2888 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To chyba tylko mój gin taki ostrożny, że nic nie chce powiedzieć, dopiero jak ma pewność, co widzi. Fajna sytuacja z żelem Mam duży ubaw z męża, lubię go prowokować sukieneczkami albo różowościami, fajnie reaguje ale to chyba nie potrwa długo, bo ni stąd ni zowąd wyraził chęć uczestnictwa w 3/4d. Nie wiem, co go naszło, do tej pory jakoś sie nie wyrywał, raz był, ale tylko dlatego, bo Marcel chciał zobaczyć dzidzię. Cytat:
![]() Zazdroszczę fikania. Moja Mała jakaś spokojna jest, nie czuję ruchów codziennie, a jak już to delikatnie, aż muszę się skupić na tym. Pierwszy raz pczułam 2 listopada, minęły prawie 3 tygodnie, a ona wciąż sie nie rozbrykała porządnie. Chyba zaczne sie martwić ![]() Cytat:
A na zimę kupiłam porządny ciepły śpiworek.
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-11-22 o 22:59 |
|||
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uciekam spać, odezwe się jutro rano, a jak nie - znaczy że zeszłam po glukozie ![]() Dobranoc
|
|
#2890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kiedyś przeglądałam z telefonu przyjaciółki zdjęcia jej synka i nagle zonk, co widzę, jakaś dziwna fotka, oglądam ją z każdej strony, od pasa w dół - uda, majtki Ona spiekła raka i mówi, że wysyła takie mężowi, jak ma ochotę wieczorem zaszaleć, co by go zachęcić odpowiednio![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- gdzie w sobotę jest czynne laboratorium? |
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie..... jest dobrze
|
|
|
|
|
#2892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
faktycznie może kocyk jako "wyściółka" i dziecię w drugim kocyku będzie miało lepiej ![]() pewnie jeszcze nie raz wyskoczę z dziwnym pytaniem
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Pora na mnie
Słodkich snów mamuśki.. Nie spamujcie za dużo
|
|
|
|
#2894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pokaż swój wózek![]() a ja znowu spała do 12, więc nie chce mi sie spać teraz, muszę koniecznie zmienić rytm dnia |
|
|
|
|
#2895 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o Sebastianie nawet nie pomyślalam wiec to imię zostawiam Tobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale ja upartością wywalczyłam Stasia i jestem zadowolona ![]() Oj dziewczyny widzę, że euforia zakupów dopadła nas na szeroką skalę ?Ja od wczoraj umieram z bólu zęba 8 ;( zaczęłam brać żelazo i mi zęby zaczęły się strasznie sypać najgorsze jest to, że my ciężarówki nie możemy poddać się usuwaniu zębów bez zaświadczenia od lekarza ginekologa :/ że wyraża zgodę na takie zabiegi :/ tak więc z bólem muszę wytrzymać do wtorku bo wtedy mam wizytę u gina ![]()
|
|||
|
|
|
#2896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale żeby nie było tak pięknie to dostałam ochrzan od gina, ze za dużo przytyłam- 8 kg- obecnie 20 t.c i mam do następnej wizyty za miesiąc ani grama nie przytyć tylko jak ja mam to zrobić? nie jem mięsa ani ryb więc na obiad zazwyczaj mam sałatkę i ziemniaki- podobno one tuczą ale jak ich nie zjem to głodna jestem. Spróbuję je ograniczyć i przestawić się na zupy. Dziś zrobiłam dyniową- pycha, a jutro planuję cebulową ale nie wiem jak długo wytrzymam Prócz tego jem jogurty i kanapki z ciemnego pieczywa i sera, warzywa, pestki dyni itp więc nie wiem skąd te kilogramy- pewnie ze słodkości, które czasem podjadałam. Muszę z tym skończyć
|
|
|
#2897 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny.
Nie było mnie kilka dni a Wy tak naskobałyscie ze od 19 was czytałam. Szalone. Tylko dzis o ile dobrze zapamietałam powstalo 7 stron. Co to TSH ja badam co dwa tygodnie i na tym etapie ciazy mam wizyty u endokrynologa juz co miesiac, na poczatku chodziłam co 2 tygodnie (niestety prywatnie). W sumie bardzo dobrze nie załuje bo gin mnie nastraszył nie leczona tarczyca a na poczatku wynik TSH był ponad 6. Teraz ponżej 1. Wciaż biore tabletki w tym momecie dawka 100. Od ok 6 tygodni nie zmieniana (nie zwiekszana). Co do wyprawki i zakupów w SH, ja też nie moge sie oprzeć. Będac juz w niecałym 3 miesiacy wylicytowałam na all 2 komplety ciuszków chłopiecych bo czyłam ze bedzie chłopak. Teraz chodze i nadal kupuje wiec jak w styczniu bede chciała zobaczyc i posegregować wszyskie moje zdobycze okarze sie ze mój chłopiec ma wiecej ciuszków niz jego własni rodzice razem wzieci. Wczoraj to nawet kupiłam dla koleżanki która bedzie miała córke dwie słodkie sukieneczki. A co to bedzie dalej bo do rozwiazania zostało mi 4 miesiace. |
|
|
|
#2898 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Filupka ![]()
|
|
#2899 |
|
Rozeznanie
|
żeby zrobić ze spacerówki gondolę, dopina się ją na zatrzaski
http://www.luxforkids.de/shopbilder/...ux4kids-de.jpg http://www.raf-pol.com.pl/aukcja/fot...m/magnum9f.jpg dobranoc dziewczynki słodkich snów
|
|
#2900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Przywitam się z Wami szybko przed wyjściem do pracy. Cytat:
Cytat:
![]() , i też jem normalnie a nie o to chyba chodzi, żeby się w ciąży odchudzać . Dodatkowo chodzę przecież na basen 2 razy w tyg..... Ostatnio myślę o tym, żeby zacząć możęe jeszcze chodzić na kijkach .A gin chyba niepoważny, niemożliwe chyba, żebyś do nast.wizyty nie przytyła ani grama. Cytat:
![]() Zmykam, miłego dnia dla Was
|
|
#2902 | |
|
Moderator
|
Dzien dobry
![]() Ja juz nie spie bo TZ daje taki koncert, ze sie po prostu nie da Cytat:
Co do wagi to ja osiagnelam wynik, ktorego od jakiegos czasu sie balam, czyli +10
|
|
|
|
|
#2903 |
|
Raczkowanie
|
Witam, właśnie właśnie dawno nie było zdj brzuszków ciążowych - mówię to ja, która ani jednego nie wrzuciła
![]() w domu pełna chata, szwagierka z dzieciakami a dodam, że mieszkamy z teściami Nawet na siusiu mi sie wstać nie chce, ale jeszcze z 10 min wytrzymam- nie wiecej ![]() teQiba koncert, tzn chrapie Ci za uchem czy jak?
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
w kielcach na jagiellońskiej
![]() Cytat:
![]() Dobry! Wypilam! Nie było takie złe, trochę mnie teraz rozbalala głową, ale sobie siedzę dzielnie jedna Pani z kolejki słyszała że ja na glukozę więc jak miała wchodzić to mnie wpuściła. Są jeszcze ludzie. Jak wchodziłam była pusta poczekalnia, teraz, po 10min ludziow jak mrowków. Nie wiem czy dobrze powiedziałam w rejestracji, jaką mi gin kazała zrobić glukozę (zgubiłam kartkę ), bo po godzinie nie muszę iść na pobranie tylko po 2och dopiero, ale pytałam pani, która pobierała krew i mówi że to nie ma aż takiej różnicy.
|
|
#2905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a może spróbuj ziemniaki zastąpić kasza? też sie nią można dobrze najeść, bo na samej zupie nie dasz rady Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2906 |
|
Raczkowanie
|
aż wskoczyłam na wagę, przed ciążą w granicach 55kg a dziś 63,1 (pewnie z 0,5 będzie mój ciężki pęcherz
) dupeczka troszeczkę czuję że urosła, ale cycki, jak było B tak jest B, może troszkę bardziej pełniejsze. Od 2-3 dni tak czuję, że urósł mi brzuch, bo zaczyna przeszkadzać. Marudzenie z ciężkim brzuchem dopiero się zacznie ![]() a my wczoraj pierogi robiliśmy, pychotka
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedzcie mi. Ja mam w domu taką cytrynę ale w butelce. Ona jest jak zwykła cytryna. No i się zastanawiam czy jak bym przyszła z taką buteleczką to one by mi to tam wymieszały bo mi się nie chce kupować cytryny bo używam właśnie tej z butelki i to rzadko
|
|
|
|
|
#2908 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
) i chciałam ją wywalić, ale pani z lab mówi, zebym ją wzięła do domu, ale że również nie pije herbat z cytryną, to zapytałam pani, czy nie chce dla siebie albo dla kogoś kto na glukoze zapomni i takim sposobem została z lab
|
||
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się nie mogę zebrać do chodzenia na basen a bardzo chciałam chociaż 1x w tyg z tz... Bo samej w wodzie to bym się wynudziła a tak to on mnie tam podholuje jak się zmęcze jak będzie za głęboko |
|
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wogóle dzień dobry Ide sernik z brzoskwiniami robić A jak wczoraj było urodzinowo to dziś ja się pochwalę.. 34 lata za mna To ja już wolę sobie to wytłumaczyć, że podwójna 17-tka A wczoraj w sklepie spotkałam kol z podstawówki i była z synem co do średniej szkoły już chodzi, ma-sa-kra!!! A ja w sezon pieluchowy będę dopiero wchodzić Dziś 25 tydzień kończę U mnie też już 7 na plusie. Teraz przybieram coś za dużo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

i szczerze to zdziwona byłam tymi częstymi wizytami i usg bo na NFZ chodziłam
więc bez tego kuponu, ale ze zniżką 40% kosmetyki byłyby o jakieś 1-1,5 zł droższe tak mniej więcej

Jestem po USG.
Proszę o wpisanie SŁAWUSIA na pierwszą stronę 

klask i:

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
o Sebastianie nawet nie pomyślalam wiec to imię zostawiam Tobie 

, i też jem normalnie a nie o to chyba chodzi, żeby się w ciąży odchudzać