|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Berbi obawy chyba normalne, każda z nas ma przed usg, a potem przez kilka dni unosimy się nad ziemią ze szczęścia, będzie dobrze!!
dzisiaj nie spałam w nocy, też śniło mi się że krwawię
|
|
#1442 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
Monia pozwól sobie teraz na wypłakanie się, na te wszystkie emocje - trzymanie ich w sobie nie poprawi samopoczucia a tylko przedłuży cierpienie... Tak okropnie mi przykro... ![]() Jesteś bardzo, bardzo dzielna i silna ale pamiętaj, że łzy to nie oznaka słabości... Co do badań to dziewczynki tu napisały chyba wszystko co trzeba - teraz będzie też ważne znaleźć jak najlepszego lekarza. Trzymaj się ciepło Cytat:
![]() na pewno jest ok Cytat:
Dobrze, że jesteś już w domu Cytat:
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie sa moje ruchy?????:banghead::bang head::banghead::banghead: Leze dzis cos bo mnie brzuch boli.. biore nospe i mysle ze przejdzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-11-23 o 13:46 |
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie maluchy się biją nawzajem a Tobie na razie uchodzi na sucho. poczekaj jeszcze trochę a dobrze cię skopią.
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty kochana, jak samopoczucie przed wizyta? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na samą myśl mi niedobrze taki mam stres. pewnie nogi mi się będą trzęsły jak galareta kiedy każe mi położyć się do usg i zgiąć kolana próbuję zająć myśli robiąc prezent Mikołajkowy
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Mi teraz w szpitalu wyszło 23sec i powiedzieli, że to dobry wynik.
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bedzie dobrze. Musi byc..Ja prezent juz mam.mysle nad fantazyjnym opakowanien Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Zalezy od lekarza.. jak pacjent ma problemy z krwia i jest na lekach to obnizone aptt moze byc malym problemem. Ale zazwyczaj mowia ze jest ok. Poza tym inaczej sie wypowie na ten temat ginekolog a inaczej hematolog. Dla kazdego co innego jest norma.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1449 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Za 6 tyg. Tylko nie wiem u kogo mam ją zrobić w wypisie napisano "u lekarza prowadzącego" czyli u swojego gina czy o co chodzi?Przypomniało mi się, że zaraz po wybudzeniu wypytywałam - kogo tylko się dało - co mi wycięto. Tak bałam się o ten jajowód, a nawet o jajnik... Chyba dlatego, że zaraz jak trafiłam na salę, leżałam z Wietnamką, też miała ciążę pozamaciczną, ale jej usunięto cały jajnik... W nocy słyszałam jak płakała. Starali się z mężem o dziecko 11 lat, to była ich pierwsza ciąża... I "pochwalę" się jeszcze moją morfologią - hemoglobina 9,5, hematokryt 29
|
|
#1450 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane
Ja wyszlam dzis do domu. Przepraszam ze jeszcze nie odnosze sie personalnie ale nie odnajduje sie dobrze na komorce a i jeszcze musze odespac tamta noc, a i dzisiejszy sen obfitowal w przerwy i od 5:30 nie spie, wiec jak wejde na kompa to zaczne w koncu robic notatki, ukladac sobie w glowie i poodpowiadam. Nie zrobilam badan bo raz ze nie mielismy przy sobie ani grosza dwa - panie w labie szpitalnym pierwszy raz mialy stycznosc z tymi badaniami - dacie wiare??? Skrupulatnie zapisaly sobie o co maz pytal bo wyslalam jego by podpytal jaki koszt bedzie, a on wraca i mowi ze maja zadzwonic jak sprawdza tam gdzie odsylaja bo nie maja o tym pojecia Jedno o co prosze to o to byscie wy kochane Ciezarne nie baly sie, nie utozsamialy za bardzo bo to przezywanie razem ze mna tylkp stresu wam da... JANA kochana wszystko bedzie dobrze na pewno. Berbie- ty tez ! Uwierzcie w sile Waszych malenstw i pamietajcie ze dobre nastawienie ma znaczenie! To juz zapisano w etiologi ciazy ze psychiczne podejscie tez robi swoje. Noski do gory! Wasze dzieciaczki to silne istotki, na pewno maja sie dobrze tylko jeszcze mamy musza w koncu sie usmiechnac i dostrzec to oddychamy oddychamy przed wizyta! Nie tupiemy nozkami. BuziakiSent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Waderko mi gin powiedziala ze badanie hist pat robi sie nie po to by zbadac przyczyne, tylko sprawdzic czy to dla ciebie nie mialo jakiegos zagrozenia. Tak mniej wiecej. Tez jestem ciekawa co przychodzi w informacji, ale chyba lepiej byloby samemu jakos zorganizowac zeby zrobili badanie plodu czy mial jakies wady, lub czy jakas bakteria czy co... A to hist pat to wydaje mi sie nie ma co sie nastawiac kochana... Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-11-23 o 15:46 |
|
|
|
#1451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1453 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1454 |
|
Raczkowanie
|
Hope bardzo mi przykro
|
#1455 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie to tylko wskazuje na zatrważający fakt, jak mało kobiet jest kierowanych do diagnozy... a poronienia są przecież częste, wszyscy coraz bardziej ich świadomi, ale co z tymi naszymi fachowcami, llekarzami... co oni mówią tym kobietom?co robią w związku z poronieniami, że labolatoria do których chodzimy nie mają pojęcia o takich badaniach... Zdaje sie, że większość mówi jednym głosem: pewnie to natura, wady genetyczne, nic nie możemy/ mogliśmy zrobić, to się zdarza...
To słyszałam wtedy, za pierwszym razem, i to samo usłyszałam dziś... To chyba jakieś już tendencyjne słowa pocieszenia, by się nie obwiniać. Alee gdzieś ginie w tych głosach jeden, by reagować, szukać, zapobiegać...
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-11-23 o 19:20 |
|
|
|
#1456 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Elizko zobaczysz jak bedzie fajnie jak Twoje malenstwa zaczna sobie robic zawody ktory mocniej odbije sie od Twojego pecherza. Ja jak tak mialam to z toalety prawie nie eychodzilam. Fajne jest kopanie czterech nozek. Czasami tak mysle ze chcialabym to przezyc jeszcze raz tylko zeby juz nie byly jednojajowe. Waderko dobrze ze juz w domku. dzielna jestes. Hope wiem po sobie ze bycie twardym nie pomaga. Ja musze plakac. I chyba dla mnie to jest taka ulga. Pozdrawiam wszystkie
|
#1457 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ojej... przykre to bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
kurcze przerażające to jest... i mega wkurzające...
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy dobrze się wysłowię, ale chyba lepiej zrobić badania genetyczne partnerów, które po 2# są za darmo, bo one wskazują czy poronienia były wywołane jakąś niezgodnością partnerów. to daje wiedzę na przyszłość. badanie genetyczne dziecka da obraz tylko tego dlaczego dana ciąża się nie utrzymała, jeśli w ogóle cokolwiek wykaże. ale nie wiem czy dobrze rozumuje.
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiedziałam, że po drugim # takie badania są bezpłatne. Wcześniejsza gin mówiła mi, że w ogóle badania to robi się po trzecim #...
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
ja dostałam te skierowanie do rodzinnego od ręki. z tego co wiem, to większość też nie miała z tym problemu. tylko w różnych rejonach jest inaczej z terminami. my mieliśmy bardzo szybko.
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś często spina mi się brzuch i zaczeły mnie te spiecia lekko boleć
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43846434]Z marchewka jeszcze sie wstrzymam, podam to jabluszko najpierw,choć niby nie powinno sie od owoców zaczynać... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Mi pediatra radziła zaczynać od jabłka i tak zaczynałam. Też słyszałam teorię, że od warzyw bo dziecko nie polubi owoców, ale w przypadku Jakuba ta teoria nijak się ma do rzeczywistości bo i tak woli warzywa niż owoce. Do tego stałe pokarmy mogą powodować problemy z brzuszkiem, zaparcia, mały organizm musi się przestawić na nowe jedzenie. Marchewka może powodować zaparcia, więc jeśli dziecko ma takie tendencje chyba jednak lepiej zaczynać od jabłka. Jakub bardzo długo przestawiał się na nowe jedzenie, trawienie tego, było trochę problemów z brzuszkiem, kupami aż w końcu samo przeszło, przyzwyczaił się, tyle że to trwało.. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43846683]U nas rozszerzanie idzie źle i na samą myśl o dalszym ciągu robi mi się słabo. Manny dziecko nie chce, pluje dalej niż widzi, po Sinlacu, czyli produkcie teoretycznie bezpiecznym, dla alergików - krew w kupie :/ No jak tu się nie stresować. Jak po jabłku lub kleiku ryżowym będą podobne akcje, to zawieszam sprawę na miesiąc.[/QUOTE] Perse, spokojnie, nie możesz po kilku próbach mówić, że źle idzie, nie każde dziecko je wszystko od razu. Kiedyś w jakiejś dzieciowej gazecie znalazłam takie porównanie, że rozszerzanie diety w odbiorze dziecka można porównać do sytuacji znalezienia się kogokolwiek z nas w jakiejś afrykańskiej czy jakiejś innej egzotycznej wiosce, gdzie serwują nam swoje posiłki, a w nich różnego rodzaju robactwo czy co tam mają lokalnego i ile z nas by to zjadło ze smakiem? Dziecko ma tak samo, zna tylko swoje mleko a tu nagle dostaje coś co raz, że nie przypomina w ogóle jedzenia, a dwa nie smakuje jak jedzenie. Nie wiem jak z tym kleikiem, bo on też może powodować zaparcia, może już lepiej marchewkę niż kleik? Chyba, że koniecznie musisz dawać jakąś kaszę? Albo daj jabłko, niech spróbuje, np. przez 3 dni (tyle możesz trzymać słoiczek), ile zje tyle zje, poliże, posmakuje a potem kleik ryżowy z jabłkiem? może tak byłoby bezpieczniej dla brzuszka, a przy okazji smaczniej bo kleik na wodzie to tak byle jak "smakuje". Nie stresuj się i nie zawieszaj niczego pochopnie. Daj dziecku czas. Jak zawiesisz to zapomni o tym i będziecie zaczynać od nowa. Ja musiałam po 2-3 tygodniach zrobić Jakubowi 2 tyg przerwy bo miał problemy z brzuszkiem i nie wiadomo było od czego. Po takiej przerwie zaczynaliśmy od nowa. Od początku nauka jedzenia łyżeczką, od nowa malutkie porcyjki i stopniowe zwiększanie, przyzwyczajanie do smaków bo nic nie pamiętał. Cytat:
|
||
|
|
|
#1463 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jak to jest czuć 2 maluchy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
waderko dobrze, że jesteś już po
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki, żeby Wam się powyjaśniało po Waszej myśli.
|
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też ostatnio mam takie przemyślenia... pokora i cierpliwość... kilka lat temu byłam przekona jak będzie wyglądać moje życie. teraz o to się modlę z nadzieją
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
wadera, dobrze, że już w domu i że operacja była oszczędzająca
u nas dzisiaj rok od śmierci Jasia
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
hope- bardzo mi przykro....mocno Cię przytulam
nie ma żadnych słów, które mogłyby naprawdę dać ukojenie Mamie po stracie.... waderka- dobrz, że jajowód ocalał. Wypoczywaj bo ostatnio chyba nie miałaś w ogóle szans na jakiś spokojny sen. Perse- ja spotkałam się z opinią, że marchew reguluje pracę przewodu pokarmowego i wiele źródeł tak podaje, chociaż nie wiem dlaczego niektórzy pediatrzy utrzymują, ze marchewka powoduje zaparcia elizka, BERBIE - cierpliwości ciężaroweczki ![]() esesia- a to Zosia daje popalić ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- wika- smutna rocznica, mam nadzieję, że nie jesteś dzisiaj sama i spędzasz weekend z mężem...
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pomyślne wyjaśnienie wszystkich spraw
|
|
#1469 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, nie wiem, czy ktoś mnie jeszcze pamięta, pojawiłam się tu na chwile w marcu, po stracie pierwszego Aniołka.
Dziś dowiedziałam się ze moja ciąża (5t5d) nie rozwija się (za mały pęcherzyk, brak zarodka) i lekarz nie daje mi nadziei... Nie wiem, czego się spodziewać? Czy poronienie się 'samo' zacznie? Czy będzie konieczny zabieg? czy któraś z Was mogłaby się podzielić doświadczeniami? Lekarz kazał mi narazie czekać, we worek mam następną wizytę. Poprzednio miałam poronienie zatrzymane i konieczny był zabieg, ale to byl 14 tydz... |
|
|
|
#1470 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jak w I trymestrze miałam obumarice to czekałam na poronienie samoistne - co parę dni miałam USG kontrolne |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

Monia pozwól sobie teraz na wypłakanie się, na te wszystkie emocje - trzymanie ich w sobie nie poprawi samopoczucia a tylko przedłuży cierpienie...
Tak okropnie mi przykro... 

. Jeszcze nigdy tak nie miałam tak żeby płakać przez sen. 
na samą myśl mi niedobrze taki mam stres. pewnie nogi mi się będą trzęsły jak galareta kiedy każe mi położyć się do usg i zgiąć kolana

oddychamy oddychamy przed wizyta! Nie tupiemy nozkami. Buziaki