Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-23, 14:45   #2011
AgatkaL
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

mp_84 pokoik świetny
muminku...super, że wszystko dobrze

Byłam dziś na lumpach, ale kupiłam tylko dwa kocyki.
Robię właśnie spaghetti

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 14:50   #2012
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Gosia, a nie możesz zrobić terminu do lekarza i powiedzieć o tych dolegliwościach i obawach? Nie zbadaja Cię sensownie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

to samo miałam napisac- kurczę przecież muszą Cię zbadać co i jak
Stary 2013-11-23, 15:12   #2013
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nettk_a Pokaż wiadomość
Witam Was po przerwie ponad tygodniowej!

Niestety nie ominęła mnie wizyta w szpitalu na patologii, gdzie leżałam 8 dni (tzn. pierwsze na porodówce bo nie było miejsca na patologii, co za emocje ). Wczoraj mnie wypisali i znowu leżenie przede mną. Ale już wolę leżeć w domu niż w szpitalu.
Dobrze ,że już w domu, a czemu w szpitalu byłaś ?

Cytat:
Gosia, a nie możesz zrobić terminu do lekarza i powiedzieć o tych dolegliwościach i obawach? Nie zbadaja Cię sensownie?
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
to samo miałam napisac- kurczę przecież muszą Cię zbadać co i jak
no właśnie Gosia ,aż dziwne kurcze idź i sprawdź, przecież nie powinni ci odmówić sprawdzenia czy wszystko ok, jak źle się czujesz

mp_84- śliczny pokoik
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 15:13   #2014
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Juz nie wyrabiam szczerze powiedziawszy , ale nie chce więcej stresu z pracodwaca... Pracuje 4 dni w tygodniu, więc jeszcze tylko 2 tygodnie i 2 dni, ale jak mówię, w poniedziałek lecę do diabetologa, poproszę o zwolnienie na ten dzień, więc zostaje 9 dni roboczych. Odliczam jak jakiś żołnierz w jednostce...

A czym się kierowalas przy wyborze? Elektryczne z jednej półki jakościowej nie są w podobnej cenie? O mamo, ale ja zielona jestem jeszcze... Myślałam o avent, a właściwie dostałam propozycje, czy to może być Avent, nie mam pojęcia co odpowiedzieć...
Ja tez odliczam. Oficjalnie został mi tydzien, ale cos czuje, ze zabawie dłużej, bo nie wyrobie sie ze wszystkim

Kupiłam najtańszy, ktory mi się podobał i mial kilkustopniowa regulacje sily ssania
Stary 2013-11-23, 15:14   #2015
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Mówię położnej,wszystko jest normalne według nich.
Oni bez potrzeby nie ingerują w ciążę. Tu nie ma badań ginekologicznych ani w ciąży,ani po ciąży ani profilaktycznie. Dopiero jak coś się dzieje. Np gdybym miała krwawienie to pewnie by mnie wysłali na badanie.
O moim bolącym spojeniu tylko mówiła położna,że jak nic lepiej nie będzie to na następnej wizycie skieruje mnie na fizjoterapię. Zanim mnie zapiszą,to może raz pójdę,więc i tak nic mi to nie pomoże.
Stary 2013-11-23, 15:20   #2016
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wiecie co? Mam przeczucie,że urodzę wcześniej...
Moje dolegliwości są coraz gorsze. Do tego doszło ból podbrzusza,takie rozpieranie i kłucie w pochwie,jakby wbijanie igły. Do tego coraz więcej mam skurczów,są naprawdę bardzo często.
Jeszcze z miesiąc chciałabym jednak wytrzymać.
Najgorsze,że nic nie wiem,jak to tam wyglada,czy moja szyjka się skraca itd.
Ja tez ostatnio mam bole jak na @ i klucie dokładnie takie jak opisujesz. Skurczy typowych nie, ale twardnienia brzucha baaardzo czesto.
Wg gin wszystko jak najbardziej w porzadku, szyjka jeszcze nie ruszona w ogole, brzuch miękki, nic nie wskazuje rychłego porodu.

Wiec moze u Ciebie tez wcale nie jest złe?

Edytowane przez perfuzja
Czas edycji: 2013-11-23 o 15:34
perfuzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 15:29   #2017
EVI07
Raczkowanie

Witam się po wizycie u diabetologa.
Na szczęście wszystko jest w porządku, wyniki badań ekstra, ciśnienie i waga też ok (schudłam pół kilo, ale nic mi nie mówił na to), kazał już rozmawiać z ginką na temat porodu, bo powiedział, że jak na mnie patrzy, to wydaje mu się, że mogę wcześniej urodzić. W ogóle sugerował położenie mnie w szpitalu od 36 tc, bo skoro pierwszą córę urodziłam w 38 tc, to teraz mogę urodzić dwa tyg. wcześniej, a chodzi o to, żeby zdążyli zrobić cc. A w ogóle on mówi, że ciężarnej z cukrzycą nie powinno się trzymać do terminu porodu, tylko rozwiązywać ciążę wcześniej (37+1 około), bo często starzeje się wcześniej łożysko, a po 36 tc często już się pacjentkom nie robi USG i nie wiadomo, co się z tym łożyskiem dzieje. Ja mam fart, bo mój diabetolog pracuje w tym szpitalu co mam rodzić i zna się z moją gin, więc powiedział, że w razie czego poprze decyzję okulisty o wskazaniach do cc.

Chociaż ja i tak mam coraz silniejsze przeczucie, że urodzę sn, bo na cc będzie za późno...

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ja się pokusiłam po obiedze na 2 kostki gorzkiej czekolady z wedla i wyszlo mi 120 coraz ciężej opanować mi moje łakomczustwo ...
Mam ten sam problem, coraz częściej czepiam się tego, czego ruszać nie powinnam... Pocieszam się, że wyniki mam w miarę dobre...
Cytat:
Jak tak sobie czytam o Twoich zestawach menu przy tej naszej cukrzycy ciażowej, to mam wrażenie, że masz już wszystko obcykane i cały temat masz w małym paluszku.

Chyba musimy się tam do Ciebie wybrać i będziesz nas żywić odpowiednio jak prawdziwy dietetyk/diabetolog-instruktor bo widzę że przy Tobie to ani cukier nie będzie przekraczany a i głodne nie będziemy napewno. Coś jak w powiedzeniu: "wilk będzie syty i owca cała"
Też mam wrażenie, że Migotka najlepiej z nas oswoiła się z cukrzycą...
Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Mój TŻ to też średnio gumki lubi, więc to jeden z argumentów. A czemu boisz się spirali? Mi kiedyś koleżanka mówiła że spirala powoduje bezpłodność, ale ona to samo twierdzi o tabletkach, więc nie traktuję jej słów poważnie.
Ja mam bardzo małą macicę, kiepsko mi się rozciąga (wada anatomiczna) i już kilku ginów mi powiedziało, że założenie u mnie spirali to (cyt.) "job twoja mać!", generalnie okupiłabym to bólem, krwawieniami i bardzo bolesnymi miesiączkami, więc nie, nie reflektuję...
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Boje się, że źle jem, że wszystko źle robię i się zaraz okaże, że cała ta moja dieta jest o kant d..y roztrzaść..
A z głodem.. to JUŻ nie chodzę głodna, chyba się żołądek skurczył, na początku ciągle mnie ssało, teraz są dni, że zjem omlet z dwóch jajek, za 2-3 h pomarańcze i do 14 głodu nie czuję... ale już dostałam ochrzan od diabetologa, że nie tyję, a dziecko rośnie, że to dla mnie źle. tak źle, tak niedobrze...
Mnie też się już żołądek chyba skurczył, głodna już tak bardzo nie chodzę (no, chyba, że na "zachcianki"), ale znowu schudłam pół kilo w tydzień...
Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dziewczyny przedstawiam Wam w załączniku powóz mojej córki
Bardzo fajny, ale laska ma furę!
Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Jak myślicie ze stanem zapalnym pęcherza moczowego jechać na zwykły dyżur weekendowy, czy na IP na ginekologiczno położniczym? Na razie wdrożyłam leczenie domowe, ale jak jutro się pogorszy to rozważam opcję odwiedzenia lekarza. Czy może w ogóle poczekać do poniedziałku?
Wiesz, to zależy na kogo trafisz, ja pojechałam na IP i mnie odesłali, bo nie rodzę,a na kłopoty z pęcherzem jest internista. Ale na weekendowych dyżurach też można trafić na debila.
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
A ja lubię pić kakao i patrzeć przez okno jak sobie pada śnieg
Nie chcę śniegu. Po pierwsze, że mój mąż właśnie usiłuje ułożyć ażury pod garażem, co by się w błocie samochodami nie topić, a po drugie nie mam zimówek do auta, bo ubiegłoroczne się skończyły (druty wylazły...), a na nowe mnie nie stać...
Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
dokładnie tak jest - dlatego my dostaliśmy już zakaz przytulanek praktycznie do końca szkoda mi i męża i siebie
zastanawiam się teraz co do pupy. bo że sudocrem w razie "W" to wiem, ale co tak na co dzień? możecie coś polecić? mam też linomag z tlenkiem cynku, ale teraz nie wiem, czy to kremik do codziennego stosowania, czy cos w stylu zamiennika słynnego sudocremu
A co my mamy powiedzieć?! Od 6 miesięcy post...

Ja zamiast sudocremu polecam bepanthen, nie wysusza skóry i nadaje się na pogryzione brodawki.
Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Też tego się boję. I to bardziej niż wszystkiego innego - cc, połogu, czy pielęgnacji noworodka. Gdybym poczuła tą miłość już, nie martwiłabym się niczym innym. Naprawdę .
I szczerze to zamartwiam się tym, bo nie wiem, czy już nie powinnam czegoś takiego czuć. Jak czytam sobie niektóre wypowiedzi w necie o "olbrzymiej miłości do istotki w brzuszku" itp. to czuję się dosłownie jak jakaś wyrodna suka . Bo owszem, martwię się o dziecko, dbam o ciążę jak tylko potrafię, szykuje się na jego przyjęcie, ale póki co, wielką miłością nie mogę chyba tego nazwać... Raczej troską. I tak sobie myślę, że może się nie nadaję A może to uczucie dopiero przyjdzie?
Wiesz, to nie zawsze jest tak, że miłość wyraża się tylko w uczuciach do brzuszka. To wszystko co kupujecie dla Dzidzia, badania lekarskie, dbałość o siebie, różnorodne lęki i obawy-to wszystko też jest miłością, tylko nie zawsze się o tym pomyśli. A taka świadomość, że "to moje ukochane Dziecko, jak mu ktoś zechce zrobić krzywdę, to zabiję" może pojawiać się później, często dopiero jak wrócisz z Maluszkiem ze szpitala do domu i wypracujecie rytm dnia. Kochana, będzie dobrze, miłość do Dziecia jest w nas.
Cytat:
Moje dolegliwości są coraz gorsze. Do tego doszło ból podbrzusza,takie rozpieranie i kłucie w pochwie,jakby wbijanie igły. Do tego coraz więcej mam skurczów,są naprawdę bardzo często.
Mam podobne odczucia. Bóle podbrzusza jak na okres są coraz silniejsze (mimo nospy), rozpieranie w pochwie, kłucie. Wizytę mam w piątek, więc też nie wiem, czy się tam nie skracam, ale jakoś przeczucia mam na wcześniejsze rozpakowanie.
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-23, 15:29   #2018
gosia261282
Gang Iren

Perfuzja
Pewnie,że może nie być,tylko najgorsze jest to że nic nie wiem.
Z drugiej strony czasem jest tak,że kobieta ma ciążę zagrożoną,a urodzi o czasie i jest OK,a czasem jest wszystko OK i nagle poród przedwczesny.
Z Erykiem też jakoś miałam przeczucie,że urodzę przed terminem,a urodziłam 2 tyg po

Niemniej w przyszłym tygodniu idę kupić to co mi brakuje dla małego i zagnam męża,żeby ściągnął ze strychu ubranka po Eryku i inne akcesoria...
Stary 2013-11-23, 15:48   #2019
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Pewnie,że może nie być,tylko najgorsze jest to że nic nie wiem.
Z drugiej strony czasem jest tak,że kobieta ma ciążę zagrożoną,a urodzi o czasie i jest OK,a czasem jest wszystko OK i nagle poród przedwczesny.
Gosiu, może po prostu pójdź prywatnie? Nie wierzę, że w cywilizowanym kraju nie można się prywatnie zbadać
Święty spokój często jest najważniejszy....
Stary 2013-11-23, 15:56   #2020
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Niestety nie ominęła mnie wizyta w szpitalu na patologii, gdzie leżałam 8 dni (tzn. pierwsze na porodówce bo nie było miejsca na patologii, co za emocje ). Wczoraj mnie wypisali i znowu leżenie przede mną. Ale już wolę leżeć w domu niż w szpitalu.
Dobrze, że jesteś w domu. Zupełnie inaczej się leży i inkubuje . A czemu leżałaś na patologii?
Cytat:
Też mam takie kłucia w pochwie, ale w środę na kontroli mój gin powiedział, że szyjka się już nie skraca i widać, że leżenie przynosi efekty. Może te kłucie i inne odczucia wcale nie zwiastują rychłego porodu. Szkoda, że nie możesz skontrolować sytuacji. Trzymam kciuki byś wytrzymała chociaż ten upragniony miesiąc, a Ty trzymaj mocno nogi razem i na ile możesz, na tyle oszczędzaj się
Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Wiesz, to nie zawsze jest tak, że miłość wyraża się tylko w uczuciach do brzuszka. To wszystko co kupujecie dla Dzidzia, badania lekarskie, dbałość o siebie, różnorodne lęki i obawy-to wszystko też jest miłością, tylko nie zawsze się o tym pomyśli. A taka świadomość, że "to moje ukochane Dziecko, jak mu ktoś zechce zrobić krzywdę, to zabiję" może pojawiać się później, często dopiero jak wrócisz z Maluszkiem ze szpitala do domu i wypracujecie rytm dnia. Kochana, będzie dobrze, miłość do Dziecia jest w nas.
Bardzo Ci dziękuję za te słowa. Przeczytałam je i chyba masz rację, że to też jakiś sposób okazywania miłości. Podniosłaś mnie na duchu

Czekam na znajomych, więc pewnie zajrzę do Was jutro. Życzę Wam miłego wieczoru. Mam nadzieję, że będzie dla wszystkich spokojny i że Em ma i Dorotka są już w domu .
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 15:57   #2021
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
Fajna ceny w jakim to sklepie?
Makro

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
U mnie z ruchami jest dokładnie tak samo W ogóle położna mówiła, że dziewczynki są mniej ruchliwe od chłopców.
Żeby nie było tak, że ta moja dziewczynka się synkiem okaże
Mloda się rozpycha jak tylko może. Na dodatek mam wrażenie, że co rusz ma czkawke

Właśnie wróciliśmy z drugiego mieszkanka. 50km w samochodzie, a tyłek boli :p zabrałam rzeczy małej, zaraz biorę się za rozkładanie i segregacje tego co mam i powoli bierzemy się za pranie. Wczoraj kupiłam białego jelenia i dzidziusia balsam do prania- mam nadzieję, że się nie zawiode
I chyba szybko spac pojde, bo dziś do 5 męczyły mnie zęby- jeśli dziś się powtórzy czeka mnie dyżur stomatologiczny.

Ciekawe jak Em ma i Dorotka mam nadzieję, że puścili je do domu

Gosia nie strasz U mnie dwa miesiace równo (dziś zaczęliśmy 8 miesiac) brzuch cały czas twardy prawie, dołem boli i ciągnie i czasami jakieś klucie się pojawia z dołu. A ja zamierzam przenosić moja małą ( a przynajmniej tak mi się wydaje ) więc proszę bez paniki tutaj, bo wszystkie grzecznie terminów doczekamy

Oo mąż frytki zrobił chyba że sto lat nie jadłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-23, 16:01   #2022
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie u diabetologa.
Na szczęście wszystko jest w porządku, wyniki badań ekstra, ciśnienie i waga też ok (schudłam pół kilo, ale nic mi nie mówił na to), kazał już rozmawiać z ginką na temat porodu, bo powiedział, że jak na mnie patrzy, to wydaje mu się, że mogę wcześniej urodzić. W ogóle sugerował położenie mnie w szpitalu od 36 tc, bo skoro pierwszą córę urodziłam w 38 tc, to teraz mogę urodzić dwa tyg. wcześniej, a chodzi o to, żeby zdążyli zrobić cc. A w ogóle on mówi, że ciężarnej z cukrzycą nie powinno się trzymać do terminu porodu, tylko rozwiązywać ciążę wcześniej (37+1 około), bo często starzeje się wcześniej łożysko, a po 36 tc często już się pacjentkom nie robi USG i nie wiadomo, co się z tym łożyskiem dzieje. Ja mam fart, bo mój diabetolog pracuje w tym szpitalu co mam rodzić i zna się z moją gin, więc powiedział, że w razie czego poprze decyzję okulisty o wskazaniach do cc.
O proszę.
Czyli słodkie mamusie mogą się spodziewać wcześniejszego rozwiązania.
Aż zapytam o to swojego gina we wtorek. Ciekawe co powie.
Chociaż w sumie i tak mam już skierowanie na cc od kardiologa. Ale cukrzyca ciążowa będzie drugim powodem.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 16:09   #2023
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja tez odliczam. Oficjalnie został mi tydzien, ale cos czuje, ze zabawie dłużej, bo nie wyrobie sie ze wszystkim

Kupiłam najtańszy, ktory mi się podobał i mial kilkustopniowa regulacje sily ssania
No właśnie zwróciło to moja uwagę, ten Avent ma 3 stopnie, styknie? Ile ma ten twój?

Co do pracy piernicze, nie będę się więcej wysilać, mam dużo za duzo nadgodzin, atmosfera jest do dupy... Nie mam się dla czego ani kogo poświęcać...i nikt mi za to nie podziekuje..
Nie to co w mojej polskiej firmie, gdzie jak się zwolnilam, to mi zaległy urlop wyplacili wszystkie lata wstecz, ok 15 tysięcy, to jeszcze dołożyli 3000 premii, w ramach podziękowania i uznania za moją pracę...

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 16:12   #2024
selena85
Wtajemniczenie

Kobietki można jeść orzeszki ziemne w ciąży???

Bo mi się coś o uszy obiło, że orzechy jedzone w ciąży mogą powodować astmę u dzieci... ?
Stary 2013-11-23, 16:13   #2025
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość

Oo mąż frytki zrobił chyba że sto lat nie jadłam

dawaj adres już buty zakładam!!!
Stary 2013-11-23, 16:16   #2026
cayenneOna
Zadomowienie

Dziewczyny z DE, tak off top spytam, macie moze douglas beauty-box Abo? Napalilam się jak dzik na zoledzie, załatwić to jak wygrana w lotto

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 16:19   #2027
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Co do laktatora ja w styczniu po wypłacie zamawiam medele mini elektroniczną . W SR pokazywała jak działa i mnie zachwycił . I ogólnie ma dobre opinie . Na allegro stoją po 250-300zł mam nadzeję , że zdąże kupić przed porodem .

Kurczę mnie też ostatnio pobolewa brzuch jak na okres . Mam nadzieję , zę dotrzymam do stycznia . w ogole kiedy będę wiedzieć,że jakieś skurcze mnie łapią ? Można te skurczę do czegoś porównać , żebym wiedziała jak to boli ?

W kościele są rekolekcje . pojechałam na 9 z mężem pół godziny wcześniej żeby iść do spowiedzi i usiaść . Spoko pojechaliśmy usiadłam ale nikt nie spowiadał , msza się zaczęła widzę księża są nikt nie spowiada, msza się skończyła i pierwszy raz w życiu spotkałam się z tym , żde nie było spowiedzi
Jestem wściekła bo ledwie co wysiedziałam na mszy . Ksiądz podczas kazania tak głośni gadał/ krzyczał , że mały cały czas kopał Mi podczas mszy wszystko się działo : zimno gorącą , niedobrze , słabo , oblał mnie zimy pot masakra
Stary 2013-11-23, 16:23   #2028
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
dawaj adres już buty zakładam!!!
Zapraszam :-D tylko szybko, bo zaraz zjemy

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:

Bo mi się coś o uszy obiło, że orzechy jedzone w ciąży mogą powodować astmę u dzieci... ?
Ja slyszalam, że w ogóle orzechy uczulaja. Ale jem. Nie codziennie i na kilogramy, ale nie odmawian sobie jak mam ochote a laskowe to już w ogóle moja miłość

Doczytałam, że orzechy są dobre na alergie. A nie służą tylko jeśli kobieta na astmę, albo jest uczulona na orzechy ale to tylko internetowe mądrości

Edytowane przez patrycjja
Czas edycji: 2013-11-23 o 16:29
patrycjja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 16:35   #2029
milka-pilka
Zakorzenienie

Poleciała mi z prawej piersi pierwszy raz siara No cieszę się jak głupia (nie sądziłam, że kiedykolwiek taka wiadomość mnie uszczęśliwi hehe )
Właśnie zobaczyłam plamkę na bluzce.
Ja też mam głupie sny - dzisiaj śnił mi się poród - jakaś masakryczna akcja i się obudziłam nagle. Śniło mi się, że odczuwam ból :/

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
U mnie się to kompletnie nie sprawdza. Chłopaka prawie nie czuję za to panna - szatan prawie mi brzuch rozrywa.

Cytat:

Ale szybko zleciało

Cytat:
No właśnie zwróciło to moja uwagę, ten Avent ma 3 stopnie, styknie? Ile ma ten twój?

Co do pracy piernicze, nie będę się więcej wysilać, mam dużo za duzo nadgodzin, atmosfera jest do dupy... Nie mam się dla czego ani kogo poświęcać...i nikt mi za to nie podziekuje..
Nie to co w mojej polskiej firmie, gdzie jak się zwolnilam, to mi zaległy urlop wyplacili wszystkie lata wstecz, ok 15 tysięcy, to jeszcze dołożyli 3000 premii, w ramach podziękowania i uznania za moją pracę...
Bardzo fajna firma (ta polska), człowiek z przyjemnością dla takiej pracuje i to na pełnych obrotach.

Cytat:

Kilka lat temu (5-6) była taka teoria, że nie można. Teraz już zrobiono badania i nie ma przeciwwskazań, ale oczywiście z umiarem
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-23, 16:51   #2030
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

Cytat:
Chciałam się podpytac o elektryczne laktatory, wiem, że wielokrotnie była dyskusja na ten temat, ale ze ja jedna z ostatnich z was rodze, to mam zawsze opóźnienia. Czy ten z aventu jest dobry czy czytalyscie o jakiś innych lepszych?

.
Ja czytalam dosc duzo o laktatorach, bo dla mnie to będzie ważna sprawa i z opinii wyszlo mi ze najlepsze ma Lovi Prolactis http://www.bangla.babyonline.pl/p36679 - za 350 zl masz w zestawie i elektroniczny i ręczny i ponoc jest bardzo skuteczny i bardzo delikatny.Za mieisac bede go zamawiala
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 17:51   #2031
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
Ja czytalam dosc duzo o laktatorach, bo dla mnie to będzie ważna sprawa i z opinii wyszlo mi ze najlepsze ma Lovi Prolactis http://www.bangla.babyonline.pl/p36679 - za 350 zl masz w zestawie i elektroniczny i ręczny i ponoc jest bardzo skuteczny i bardzo delikatny.Za mieisac bede go zamawiala
Te opinie z Bangli (szczególnie z ostatnich kilku m-cy) przyjmowałabym z przymrużeniem oka. W lipcu można było "wygrać" ten laktator, warunkiem było wystawienie mu oceny, więc większość z tych recenzji może nie być obiektywna

Choć jak tak czytam teraz na innych forach, to też ma b. pozytywne opinie

Edytowane przez krolowa_nilu
Czas edycji: 2013-11-23 o 17:54
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 17:52   #2032
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Evi, selena az mi wstyd po dzisiejszych wynikach, jak piszecue ze najbardziej ogarnelam ;( sniadanie 127, obiad 127. Pal licho, bo wynik w miare. Ale tak dlaczego wlasnie wciagnelam paluszki ;(..... porazka totalna dzis jesli chodzi o moje nastawienie od wczoraj to porazka pocalosci. Co chwile cos mi hopsa. Co chwile nawija sie pod reke cos jak paluszki.

Slodkie mamusie, co do wczesniejszego porodu moja diab powiedziala ze nie widzi wskazan do wczesniejszego rozwiazania...., ale zapytam gina, nie powiem -zmartwilam sie tym lozyskiem :/ Troche mniea mrtwi ze dalej chodze w odstepach co miesiac na wizyty, teraz ide dopiero 3.12. W 36 tc (35+2). Wiekszosc kolezanek, znajomych juz na tym etapie co 2 tyg mialy wizyty. Z tym, ze nie mam l4moze dlatego. Jestem zaniepokojona i wolalabym czesciej, ale lekarz nie widzi powodu... hmmm teraz bede robic gbs, oby bylo ok. W tym tyg czeka mnie kardiolog i diabetolog eh... w koncu te echo serca bede miala.

Ja laktotor dostalam mam reczny z aventa.

Cyckonosze zostawiam, pewnie mleczarnia urosnie, a majatku nie wydalam wiec, w razie czego -trudno.

Demony, czytalam, ze sie twoj byly kontaktowal i dal az 200 zl.... i mam podobne zdanie jak dziewczyny,.smieszne, po takim czasie pytanie o Was i ta zawrotna suma pf..

Evi ladnie ujelas to o milosci, kazde nasze dbanie o siebie, lekarz, znoszenie bolu ograniczen i inne swiadczy o trosce i milosci d dziecka. Po porodzie sie ZAKOCHAMY. Zapomnimy o tych zlych rzeczach, ktore przechodzimy.

W ogole jakies fatum.na tztami ja dzis sie z moim scielam i przeryczalam pol dnia wygladam.okrutnie oczy zapuchniete, porozciagny dres, nos jak renifer wlosy jak mop.... brakuje mi smrodu dzis.

Odwazylam sie ubrac spodnie sprzed ciazy - weszlam. To na tyle wciasnelam tak wlasciwie, ale tyle przybralam czy zadek mi siw rozszerzyl. Pochowalam reszte rzeczy przedciazowych, takich w ktore sie nie mieszcze ico ???....szafa prawie pusta.
Stary 2013-11-23, 18:09   #2033
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Tez ma 3

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Milka tydzien pracy Do terminu jeszcze 5
Stary 2013-11-23, 18:36   #2034
ejani
Zadomowienie

hej, witam się i ja wieczornie- dzień nie był jakoś przesadnie aktywny, ale że mąż dłubał coś przy domu to nie miałam serca leżeć cały czas (choć fakt, że on spał do 12)
a rano miałam dziwna "przygodę" był wcześniej wykonawca (bo tylko tak mu pasowało) i położyliśmy się przed 9, a jakieś pół godziny później tak się źle poczułam, że musiałam aż usiąść (zawsze było odwrotnie), bo jak leżałam nie mogłam prawie oddychać, było mi duszno, mdło, i bardzo źle (choć ciężko mi teraz określić na czym to polegało) i jeszcze bolał brzuch i męczyła zgaga. co dziwne ciśnienie było w porządku, więc nic nie rozumiem... do południ pół siedziałam,pół leżałam na kanapie obłożona poduszkami i jakoś przeszło... miała któraś z Was podobnie?

nie cytuję wszystkiego, bo podczytywałam Was z telefonu (ale nie miałam sił odpisywać), ale widzę że wkleiło mi jakieś cytaty z wczoraj

Cytat:
Lactacyd jest w ogóle super- szczerze mówiąc to najlepszy płyn do higieny jaki miałam odkąd go używam skończyły się różne podrażnienia, dyskomforty itp
ja się jakoś nie mogę do niego przekonać...

[QUOTE=mp_84;43846105]a teraz pochwalę się pokoikiem synka- juz prawie wszsytko mamy gotowe, jeszcze drobiazgi i rzeczy pielęgnacyjne./QUOTE]

pięknie jak widać w każdej chwili można małego wprowadzać...
u mnie nadal nie ma podłóg i drzwi a ściany popękane i niepomalowane... ale coś się ma ruszyć na początku grudnia, trzymajcie kciuki, żeby nie było kolejnej obsuwy

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
zaczynam odzyskiwać spokój, czytając, że nie tylko ja mam takie obawy; może to całkiem normalne? przynajmniej u niektórych kobiet I staram się trzymać myśli, że na pewno pokocham. Jak przyjdzie czas .

Co do słowa "córka", "syn" - dla mnie też brzmi to kosmicznie! Zdarzyło mi się (już kilka razy), jak byłam zupełnie sama, powiedzieć do siebie na głos "jestem mamą". Niby nic, ale jakie emocje poczułam, to nawet nie umiem ich nazwać. Jakieś takie niedorzeczne wzruszenie, ekscytację Pomyślałam, że najbliższy dzień 26 maja i 1 czerwca nabiorą dla mnie nowego wymiaru. No i święta. Może odzyskają swoją magię?
a ja odwrotnie- już czuję dość dużą czułość do tego małego w brzuchu i często używam słowa syn (najczęściej w zdaniu "synu, odpuść" ) choć oczywiście nie wiem, co to będzie po porodzie jak to będzie taka mała poczwarka... ale przyznam się, że mam problem ze słowami "mama","tata" bo one jakoś ciągle dla mnie oznaczają moich rodziców i trochę mi z tym dziwnie

Cytat:
oj, biedaku dobrze, że już wszystko w porządku!

Cytat:
kurczę, chyba bym zwariowała, gdybym co jakiś czas nie mogła sprawdzić!
ale może jednak udasię dotrzymać bezpiecznego terminu? trzymam za to kciuki

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Co do laktatora ja w styczniu po wypłacie zamawiam medele mini elektroniczną . W SR pokazywała jak działa i mnie zachwycił . I ogólnie ma dobre opinie . Na allegro stoją po 250-300zł mam nadzeję , że zdąże kupić przed porodem .
też myślę o tej medeli (bo to o nią chodzi?)
http://www.aptekagemini.pl/medela-la...-electric.html

czytałam o nim bardzo dużo dobrego, tylko jeszcze muszę przekonać męża do takiego wydatku (szczególnie że jakoś nie mogę się przekonać do używanego)- już mu to oznajmiłam, więc teraz czekam na akceptację

choć z drugiej strony ciągle mam nadzieję zostać na macierzyńskim ten rok a raczej dłużej nie chcę karmić, więc tylko na wyjścia raz na jakiś tydzień lub dwa to sama się zastanawiam czy nie za drogo

a co do rekolekcji, to ja w tym roku raczej się zdecyduję na internetowe:
http://gloria24.pl/internetowe-rekol...rich-zapowiedz
sama boję się gdzieś wychodzić (co prawda ostatnio spokojnie przeszła cała msza, ale przedostatnio było kiepsko i wyszłam) a mąż najbliższy czas znowu będzie miał ciężki w pracy pewnie, więc by się nie wyrobił

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Poleciała mi z prawej piersi pierwszy raz siara No cieszę się jak głupia (nie sądziłam, że kiedykolwiek taka wiadomość mnie uszczęśliwi hehe )
Właśnie zobaczyłam plamkę na bluzce.
ja też się cieszę jak głupia, jak coś widzę choć przyznam się, że martwi mnie, że te strupki, zamieniające się coraz częściej w mini kropelki jeszcze nie brudzą bluzek (?), ale w sumie jeszcze trochę czasu jest i nie wiem, czemu mi tego tak brak, bo to pewnie mało przyjemne. ale zawsze by oznaczało jakiś postęp. na razie tylko czasem zostaje ślad po bepanthenie, którym je traktuję

--co do wcześniejszych tematów to antykoncepcja jest poza moim światopoglądem, więc zostanę przy naturalnych metodach (szczególnie że jeszcze jakieś dziecko by się przydało, choć martwię się jak zniosę drugą ciążę jeśli ta już omal mnie nie wykończyła)

natomiast pieluchy mam zamiar normalnie do śmietnika wyrzucać, jeśli się okaże to ciężkie do zniesienia to albo w te torebki pachnące zainwestuję albo śmietnik wyląduje na balkonie albo i to i to

co tam było jeszcze? fajne macie wózki (już nie będę szukać, kto który) trochę mi szkoda że nas to wybieranie i próbowanie omija. ale wydatki też, więc tylko trochę

co do isofixu, to ja bym chciała mieć i jeśli sobie będziemy mogli na to pozwolić, to kupimy, a jak nie to będziemy jeździć w foteliku od kompletu wózka (niestety ta budowa sprawiła, że skoro już mamy jakikolwiek to priorytetem będzie dokończenie wszystkiego a dopiero potem drugi fotelik-może już większy?) ale fakt, że z dzieckiem od nas będzie ciężko gdziekolwiek się ruszyć bez samochodu (no, może do przychodni jest jeden autobus bezpośredni) więc to jest wysoko na liście zakupów
Stary 2013-11-23, 18:40   #2035
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Gosiu, może po prostu pójdź prywatnie? Nie wierzę, że w cywilizowanym kraju nie można się prywatnie zbadać
Święty spokój często jest najważniejszy....
Jakiś czas temu dostałam ulotkę prywatne Usg i prywatna konsultacja ginekologiczna.
Badanie ginekologiczne... 190 funtów,a usg dodatkowo płatne,tu były różne opcje,najtańsze za 70. Wiec badanie z usg minimum 260 funtow musiałabym dać...
W tej chwili nie bardzo mnie na to stać. Jeszcze nie skończyliśmy remontu robić.
Stary 2013-11-23, 18:48   #2036
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez ostatnio mam bole jak na @ i klucie dokładnie takie jak opisujesz. Skurczy typowych nie, ale twardnienia brzucha baaardzo czesto.
Wg gin wszystko jak najbardziej w porzadku, szyjka jeszcze nie ruszona w ogole, brzuch miękki, nic nie wskazuje rychłego porodu.

Wiec moze u Ciebie tez wcale nie jest złe?
O i ja tez mam takie klucia, czasem zaboli mnie brzuch jak na okres i to wszystko.. We wtorek mam wizyte u gina wiec zobaczymy co tam..

Cytat:
Dziewczyny z DE, tak off top spytam, macie moze douglas beauty-box Abo? Napalilam się jak dzik na zoledzie, załatwić to jak wygrana w lotto

Ja mam Glossybox, probowalam z Douglasa ale wiecznie wszystko wyczerpane itd. Ja Glossyboxa jestem zadowolona, co miesiac place 15 euro i dostaje 5-6 produktow. Jak ktos sie lubi bawic to jest naprawde super pomysl. To co mi nie pasuje to zostawiam dla mamy czy siostr, ale ogolnie fajne rzeczy sa. Zobacz sobie ostatnie pudelka na www.glossybox.de .
Co do laktatora to ja chyba wezme elektryczny medela mini, ogladalam filmiki na youtube i jakos tak sie przekonalam do niego.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Jakiś czas temu dostałam ulotkę prywatne Usg i prywatna konsultacja ginekologiczna.
Badanie ginekologiczne... 190 funtów,a usg dodatkowo płatne,tu były różne opcje,najtańsze za 70. Wiec badanie z usg minimum 260 funtow musiałabym dać...
W tej chwili nie bardzo mnie na to stać. Jeszcze nie skończyliśmy remontu robić.
O Boze... Powariowali
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 18:48   #2037
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
co za ceny....
Stary 2013-11-23, 18:53   #2038
Cicici
Rozeznanie

Ja dzisiaj zglaszalam przeprowadzke no i internet + stacjonarny bede miala tylko do konca listopada w starym mieszkaniu, a w nowym dopiero od 18 grudnia. Nie wiem czy internet w telefonie mi wystarczy
I oby sie mala nie urodzila do tego czasu bo mam zamiar ja na skajpaju rodzinie pokazac
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 19:02   #2039
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
co za ceny....
Tzn,żeby uściślić kolejne wizyty miały być tańsze,to był koszt pierwszej wizyty,bo rejestracja nowego pacjena. No ale nie zmienia to faktu,że to kupa pieniędzy.

Tak jak ostatnio poszłam z Wiki do dentysty,bo zrobiła jej się mała dziurka(a nie chciałam czekać na darmowe,bo były długie terminy,a ją bolał ten ząb) i za zwykłą plombę zaśpiewali 90 funtów
Stary 2013-11-23, 19:02   #2040
selena85
Wtajemniczenie

Od 10 min siedzę z tamponem w nosie bo krew zaczęła mi standardowo lecieć. Słabe te naczynia krwionośne w tej ciązy, że hej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości