|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
madziuuula niestety ... dla mnie niektórzy ludzie w wojsku są dosłownie bez serca i tyle ... dosłownie zero współczucia,tak jakby nic nie mieli z człowieka w sobie. Jak mój tż uszkodził sobie kolano na poligonie pod wieczór to nie chcieli go zawieźć na pogotowie nawet
aż nastepnego dnia zobaczyli jak kuleje i ma całe sine i spuchnięte to z wielką łaską zawieźli ... ale już następnego dnia musiał na poligonie bo nic poważnego aż tak nie było tylko musiał uważać na kolana,nie mógł chodzić w pole i takie tam ... ale na poligonie musiał być .
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Dziewczyny, ale teraz mam spokój w domu
poszłam się wykapać, idę dzis na imprezę urodzinową do chrześniaka, czekam jeszcze na męża, aż wróci z pracy i zjemy obiad ![]() dzis do południa jeszcze trochę zmieniałam w naszym pokoju, jak wróci znowu będzie się ![]() ale ja już tak mam, u rodziców w domu cały czas przemeblowywałam pokój
|
|
|
|
#1683 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
slodkie sa![]() Cytat:
Cytat:
ew przyprawiam, ale w sumie ona przyprawiania nie potrzebuje dzieki zupkowej chemii![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1684 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam się niedzielnie....
u nas lenistwo na całego.... Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje i córka marnotrawna wróciła. tyle Cie nie było że juz się martwiłyśmy ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Gosius już nie długo się dowiesz jaka płeć
choć nie ukrywam że ja też się tego nie umiem doczekać :PSantom ja inaczej podchodzę do tej ciąży , łapię się nawet na tym że zapominam że w niej jestem. Bo jest tyle obowiązków przy Oskarze itp. Carolyna ja w poprzedniej ciązy też od II trymestru czułam się słabo , nie mogłam długo stać itp. Dziś też mi się słabo zrobiło w Kościele Principessina no duży sami byliśmy w szoku a urodził się 2dni przed terminemMadziula tak wskazało USG mojej bratowej pokazało że urodzi syna ok. 5kg a urodziła 3910gJak masz okazję to korzystaj i idź pospać ![]() Donuś zdrówka dla Mimi
|
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
To dla tych przestraszonych porodem SN wkleje mój obiecany
KWklejam mój błyskawiczny poród Jedyne co było dziwne tej nocy, to to że zamiast chodzić co 2 h do łazienki, jak przez ostatni miesiąc, chodziłam co 1godzinę No i tak do 1.30, wtedy się przebudziłam, mobilizuję się do ruszenia dupki i naglę poczułam jakieś pyknięcie w brzuchu. No ale nic, wstaje, idę do wc i lecą wody :p Nie duzo no ale oki, rozważania na kibelku to chyba już… Wracam do łóżka i myślę co teraz… Skurcz więc idę się kąpać. Teraz już nie zupełnie pamiętam ale był chyba skurcz po 15 minutach, nastepny po 10 a potem już regularnie co 2,5 – 3 minuty. Więc się ogarnęłam, budzę Tżta (oczywiście „wiedziałem” – bo na 13 marca miał ważne spotkanie służbowe o czym opowiadał już od stycznie, Olafowi też :p ) Zanim się ubrał, zrobiłam sobie kanapkę, bo się naczytałam jak się głodnieje w czasie porodu i że potem nie da się już zjeść No i w drogę z ręcznikiem pod tyłeczkiem jak co (ojej teraz to mnie tą swoją mazdą chyba nie zawiezie No i papiery, badanie, do windy, na porodówkę, zanim lekarz doszedł miałam już 7 cm rozwarcia Niestety nie zdążyłam do wc a potem mi wstać nie pozwolono, położna powiedziała bym lała na łóżko bo i tak wszytko poleci No i dalim radę, tż też się spisał, o 4.05 maluszek już był z nami Najlepszy był Tż, jak Olafa wzięli na badanie, neonatolog go woła, bo młody ma naczyniaka a Tż nie chciał podejść bo się bał I do mnie – ale co on ma taką spiczastą głowę ?![]() Tyle co pamiętam To był mój pierwszy poród jak co, więc nie zakładajcie że musi być ciężko O znieczuleniu nawet nie myślałam
|
#1687 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się niedzielnie
Z tego piernika staropolskiego? To polecam Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o wagę to od połowy ciąży Misia rosła bardzo szybko i moja ginka co chwilę mnie wysyłała do jakiś profesorów na konsultacje (pracowała w szpitalu akademickim) także ja wiedziałam że będzie duża. Urodziła się z wagą 4200g. Ilkas cieszę się że u Ciebie wszystko w porządku
|
|
|
#1688 |
|
Wtajemniczenie
|
Heeej wszystkim.
Pogoda okropna , pada , ponuro do południa okropnie mi się chciało spać. Tż już niestety pojechał teraz odliczanie 4 tygodni..... Po obiadku wybrałam się do szwagierki żeby szybciej mi zleciało... nie lubię gdy Tż jest w trasie.. :| Jutro kolejna wizyta tym razem kończy mi się zwolnienie więc idę na 10.40 ale pewnie lekarz mnie zbada. I znów zobaczę moje kochane Maleństwo ![]() Nie mogę się napatrzeć na zdjęcia zamieszczę za chwilkę jedno z nich ![]() ![]() Dziękuje za trzymanie kciuków!!
|
#1689 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Oj tam drażni nie drażni ja go lubię
zresztą nie długo będę zmieniać jak coś, bo mi się już nudzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie martw się w każdym razie Cytat:
...życzę powodzenia w leżenia/spania tylko na lewym boku przez okres 6miesięcy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
niestety nikt tam nie patrzy na to, że faceci też mają uczucia i też może ich coś boleć ![]() Cytat:
mój swego czasu chciał iść na zawodowego...wybiłam mu ten pomysł z głowy..tylko ze względu na te misje.Cytat:
![]() ![]() ale znając życie będę mordowała się znowu z bólami przez kilkanaście godzin ja po moim zdecydowanie myślę o znieczuleniu
|
|
#1690 |
|
Wtajemniczenie
|
Oto moje Maleństwo
![]()
|
#1691 |
|
Zadomowienie
|
Piękne
Dziewczyny jak macie ochotę to wrzuciłam do K. kilka zdjęć
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli szybko poszło, byłaś nacinana?? Carmen, to poproszę o spokojniejszy awatarek Lucynka słodkie maleństwo ![]() Mam do was pytanie. wczoraj dostaliśmy "wózek" baby design cosmo, który składa się tylko z fotelika. Moim zdaniem brakuje do niego przynajmniej gondoli. No i tak się zastanawiam czy nie udałoby mi się jej dokupić??? Patrzyłam na all, tam mają ale z innych modeli, ja mam baby design cosmo, a sprzedają np gondole baby design atlantic... Nie chciałabym żeby dzidzia spała tylko w foteliku, podobno to nie zdrowe i nie wygodne... Wózek się super prowadzi, ma pompowane kólka ale potrzebuje gondoli. Jestem wdzięczna za niego na lato super na początek ale bez godnoli ani rusz... Muszę zapytać osoby od której go dostaliśmy czy nie ma do niego gondoli, bo raczej z samego fotelika i podstawy się nie składał nie?
|
|
#1693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1694 |
|
Rozeznanie
|
Hej, nie mam kiedy wejsc na forum... no wiec wczoraj czulam sie beznadziejnie- bol głowy i strasznie niedobrze w wyniku czego spalam 4 godziny po poludniu... dzis podobnie zbtym ze pojechalismy odwiedzic rodzicow Tz i przed chwila wróciliśmy. Nie mam na nic sily, dzis 15t4d wiec mam nadzieje ze niedługo będzie lepiej
a i bylam w czwartek u gina- wszystko dobrze, kolejna wizyta 10 grudnia.Poza tym zaczal rosnąć brzuszek- podbrzusze to wypukla kulka ktorej juz jie wciagne gin mowi ze mam siedzieć z dłońmi splecionymi na brzuchu i wyczekiwac ruchow
|
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
cudowne zdjecie
Cytat:
bawcie sie dobrze!kaorlak to co z polowy skadnikow mam zrobic? ile mozna ciasto przechowywac w lodowce?
|
|
#1696 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale tym laniem pod siebie do wyra to mnie przeraziłaś Ja też bym nie mogła W ogóle to mam nadzieję, że jak przyjdzie na mnie pora, to zdążę zrobić lewatywę i nic nie pójdzie w trakcie... Albo się śmieje z mamusi i ginka, tylko to ukrywa ![]() Śliczny
|
|
|
#1697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z podanej porcji robię piernika z trzech blatów na średniej blaszce + 2 blaszki pierniczków I poczytaj komentarze pod przepisem, bo ciasto w trakcie pieczenia mocno rośnie. Przechowywać trzeba co najmniej 2 tygodnie, im dłużej tym lepiej. Ja mam zamiar jutro zarobić ciasto i piec 20 grudnia
|
|
|
#1698 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Śliczności Mamy zrobiony budyń waniliowy z ciasteczkami bebe zamoczonymi w soku malinowym a na górę będzie mus czekoladowy :bounce :
|
||
|
|
|
#1699 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe. Bardzo możliwe
|
#1700 |
|
Raczkowanie
|
Pomaracza, ale narobilas mi smaka tym budyniem. Ojjj musze sprawdzic czy mam jakis w zapasie.
|
|
|
|
#1701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Miałam pisać, że dziś mi się słabo zrobiło jak obiadek gotowałam, ale zaczęłam nadrabiać i zapomniałam
![]() Doszłam do siebie jak obiadek był już zimny i taki jadłam :/ a zmywać dam radę dopiero teraz...
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojj budyń też uwielbiam i wszytko co mleczne jogyrty, serki itp... wczoraj na obiadek robiłam ryz na mleku z truskawkami... zawsze jak to jem przypomina mi się lato,,,,a jutro zapowiadają śnieg... żałuje że nie zamroziłam sobie więcej truskawek |
|
|
|
|
#1703 |
|
Raczkowanie
|
Wampirka, ale juz lepiej? Ja tez ostatnio mam sporo takich chwilowych zaslabniec. Mam nadzieje, ze to minie, bo strach zwlaszcza podczas prowadzenia samochodu.
Rany, ale mi w brzuchu burczy |
|
|
|
#1704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Asiulka, ja jakoś muszę się zmusić teraz do tego, bo
1- mam kuchnię połączoną z pokojem (odradzam takie denne rozwiązania) i już wszystko zasmrodziłam , 2- jak ja nie pozmywam, to TŻ przyjdzie po całym dniu pracy, ledwo żywy i jak zje to zacznie wszystko zmywać, a mi będzie głupio, że on się narobił, ledwo stoi, a ja mu jeszcze dokładam... Agusia, już mi lepiej. Zrobiło mi się słabo, bo długo stałam i było mi gorąco od garów... w samochodzie nigdy mi się to nie zdarzyło (bo siedzę, albo prawie leżę), ale już na spacerkach się zdarzało...
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-11-24 o 18:38 |
||
|
|
|
#1705 |
|
Rozeznanie
|
santomzazdroszcze zycia w Norwegii i podejscia do ciazy.
Ja sie niestety spotkalam z lekarzem-slużbistą. Byl na " nie' i o zwolnieniu ani sluchac nie chcial. donus zdrowka i szybkiego powrotu malej do zdrowia. Edytowane przez anulka3999 Czas edycji: 2013-11-24 o 20:49 |
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Justyna tak tak, Igrzyska – już pisałam wcześniej, że na to idziemy ![]() IIkas witaj ponownie, córo marnotrawna gdzie byłaś? ![]() Santom dzidziuś najważniejszy, uważam, że podjęłaś dobrą decyzję Ramona powiem Ci, że ja nadal czasami nie wierzę w to, że jestem w ciąży ale tak to jest dopóki brzucha nie będzie i ruchów to trudno będzie w to uwierzyć mój gin też mi wysłał mmsa jak Hanię urodziłam z gratulacjami ![]() Donuś zdrówka dla Mimi Madziula balsam dobry pomysł, ja bym się też ucieszyła Menia współczuję sytuacji z TŻtem, nie wyobrażam sobie takiego czegoś, straszna niepewność cały czas właściwie… Lucynka super zdjęcie, to gin Wam daje w kształcie takiego serduszka? Wow ![]() Justyna no raczej wątpliwe, że wózek składa się z samego fotelika i stelaża. Może warto napisać do producenta czy nie sprzedają samej gondoli, bo tak nie ujedziesz. Miłego wieczora dziewczyny |
|
|
|
#1707 |
|
Wtajemniczenie
|
kasian86 nie nie hehe , ramke sama dodałam
Dziękuje
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz to musiałam to jakoś przeoczyc... I jak film się podobal??? My dziś z małżem zamierzamy skonczyć oglądać I czesc i moze sie wybierzemy na II... Natomiast co do wózka to mam w planach zadzwonić najpierw do tej znajomej czy ona nie ma tej gondoli. A jak nie to wtedy zadzwonie... Bo tak to mi sie wydaje ten wózek idealny na nasze doły i nierówne drogi... Zmykam zaraz coś robić na kolację bo jestem głodna jak wilk...
|
|
#1709 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przepis można znaleźć w necie. Tak naprawdę to podstawa to dwie zupki chińskie,: jedna może by ostra, jedna łagodna. a potem wrzucasz co chcesz 2 zupki, a raczej sam makaron, zalewasz wrzątkiem i przykrywasz, aż woda wyparuje. Potem schłodzisz makaron. Dodajesz umażone kawałki kurczaka, kukurydzę, pomidor, paprykę, ogórek kiszony, można i jajka, niektórzy jeszcze kapustę pekińską. Co tam chcesz. Potem sos: majonez, jogurt i możesz do tego dodać tę przyprawę co dodają do zupek chińskich. Wymieszać. Do lodówki, aż sos wsiąknie do makaronu. Mi bardziej ona smakuje na bardziej ciepło, niż prosto z lodówki ![]() Vampirka Twoja mama zachowała się nie fair. Skoro wiedziała co to wymioty to nie powinna się cieszyć, a tym bardziej to okazywać, jak się źle czułaś. Chyba najlepiej faktycznie to olać i się nie odzywać" Ja tylko ciągle w rodzinie słyszę: jak to ci niedobrze, mi nic w ciąży nie było. Nikt u mńie w rodzinie nie miał mdłości ani nie wymiotował, więc ja tylko taka czarna owieczka ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
fajny film?
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Nooo ja tak tylko żartowałam
Cytat:
nie no fajny fajny, dobrze się ogląda, szybko zleciały te ponad dwie godziny i wytrzymałam do końca z pełnym pęcherzem jakoś teraz pozostaje czekać na III część, bo ta się tak skończyła na zasadzie cdn
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

aż nastepnego dnia zobaczyli jak kuleje i ma całe sine i spuchnięte to z wielką łaską zawieźli ... ale już następnego dnia musiał na poligonie bo nic poważnego aż tak nie było tylko musiał uważać na kolana,nie mógł chodzić w pole i takie tam ... ale na poligonie musiał być .

Twoja kolej na leczenie! Ona zna sytuację od dawna, a zachowuje się jakby robiła Ci na złość
Nie miej żadnych wyrzutów, jak uda Ci się dostać zwolnienie, bo jak coś się stanie dzidziusiowi przez tą harówkę, to nikt nawet Ci nie podziękuje
Teraz jak się dowiedziałam,że będzie córcia to tak troszkę przeszło ...
Popołudniu miała temp ale nie wysoką a wieczorem zaczeła wymiotowac ale jak.... Coś strasznego i goraczka 39 st. Pojechalismy do przychodni w nocy i okazało sie ze ma zapalenie gardła i krtani tak sie biedna meczy dzisiaj praktycznie mówic nie moze... No i antybiotyk...

niestety nikt tam nie patrzy na to, że faceci też mają uczucia i też może ich coś boleć 

Ja też bym nie mogła
:bounce :