|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Dziękuję Dziewczyny za pomoc
![]() Szczególnie Tobie Monia dzięki, wiele mi uświadomiłaś tym postem. Może ten mój dołek wynika z tego, że miałam wyobrażenie, że Maluch z chęcią będzie próbować nowych smaków i będzie małym żarłoczkiem, a tu... no jakby to powiedzieć, rzeczywistość mija się z wyobrażeniami ![]() Na pocieszenie moje cycki znowu odmawiają posłuszeństwa... Mam już kryzysy laktacyjne co tydzień Więc dobrze by było, gdyby Artek jadł choć jeden posiłek zamiast mleka albo chociaż w większej ilości, bo wtedy może jakoś by mi się udało ciągnąć tę laktację, a tak to nie wiem, co będzie....Wika, strasznie mi przykro
|
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Witam
![]() ![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
nie wiem co poradzić. zastanawia mnie tylko, że przy tak wczesnej ciąży lekarz już zawyrokował. przecież różnie bywa, czasem owulacja jest później niż nam się wydawało i dziecko jest młodsze niż wskazuje to z OM, itd, itp. ale sama nie wiem, nie miałam nigdy tak wcześniej usg, nie wiem co już powinno wtedy być.. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43857760]Dziękuję Dziewczyny za pomoc ![]() Szczególnie Tobie Monia dzięki, wiele mi uświadomiłaś tym postem. Może ten mój dołek wynika z tego, że miałam wyobrażenie, że Maluch z chęcią będzie próbować nowych smaków i będzie małym żarłoczkiem, a tu... no jakby to powiedzieć, rzeczywistość mija się z wyobrażeniami ![]() Na pocieszenie moje cycki znowu odmawiają posłuszeństwa... Mam już kryzysy laktacyjne co tydzień Więc dobrze by było, gdyby Artek jadł choć jeden posiłek zamiast mleka albo chociaż w większej ilości, bo wtedy może jakoś by mi się udało ciągnąć tę laktację, a tak to nie wiem, co będzie....[/QUOTE]będzie dobrze ![]() fajnie by było gdyby dzieci rzucały się na nowe rzeczy, ale niestety rzadko tak jest. Jakub jest małym żarłoczkiem, ale początki były trudne, wcale nie był zainteresowany nowymi smakami, większością pojedynczych warzyw gardził, potem jadł zupy i wszystko co wiązało się z pomieszanymi smakami, owoców długo nie lubił, teraz je z kaszą i wszystko co jadł zapijał sporymi ilościami mleka, inaczej się wściekał. A nie myślałaś o mm? Pytam z ciekawości. Ja mam cały czas mieszane uczucia do włączania mm, długo walczyłam o kp, ale tak na prawdę tylko się stresowałam co na pewno nie pomagało laktacji, Jakub się wściekał, nie chciał jeść z piersi, wolał moje z butli, ja nie mogłam ściągnąć i błędne koło, nie przybierał na wadze i dopiero na mm oboje odetchnęliśmy. jadł z butli, na spokojnie dojadał z piersi, najczęściej w nocy i w końcu zaczął porządnie przybierać na wadze. Po tej szarpaninie postanowiłam, że jeśli będę miała kolejne dziecko nie będę się tak strasznie bronić przed mm, wiadomo walka o kp będzie bardzo ważna, ale nie za wszelką cenę. |
|
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
WIKA!!!!!!!!!
a no trochę a u Was przygotowania do imienin Kasi? Cytat:
|
|
|
|
|
#1475 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczyny ja tylko na chwile, ja chora, Tosia chora - kaszel, katar, dodatkowo Tosi ida naraz trzy dwojki
aaa wczoraj kupilam kartke swiateczna i opakowanie na prezent mikolajkowy, teraz tylko musze zaczac go robic , kiedy wysylacie prezenty?Perse my zaczynalysmy rozszerzanie diety od kaszek Holle na mleku ktore Tosia wczesniej jadla...a wogole nie mowilam Wam Tosia w zwiazku z tym ze jakis czas temu zaczela prawie przeypiac cala noc, nie je juz z piersi nic nie pilam na zatrzymanie lakatacji bo po sciagnieciu z obu piersi na koncowce karmienia mialam zaledwie ok 20ml...
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1477 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie za 1 razem trzeba było # wywołać, a za drugim organizm już sam zareagował. Cytat:
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przypomnij co się stało, że w 14 tc #? dziecko się nie rozwijało? ja dziś mało spałam w nocy a jak już zasnęłam to miałam koszmary
|
|
#1479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1480 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
Cytat:
Wika - Kundzia-zdrówka dla Was Wadera-jak się czujesz Ja prezent wysyłam chyba w poniedziałek 2 grudnia A moja Amelka od trzech dni strajkuje i nie chce wogóle pić mleka,próbowałam jej dawać nawet przez sen ale ona zaciska usta i płacze dawałam jej z łyżeczki i też nie chce,ale jak zagęszcze kaszką i dam jej z łyżeczki to wtedy je
|
|
|
#1481 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie nie najlepiej. Niby już nic nie boli, szwy tylko trochę ciągną. Ale od wczoraj mam strasznistą biegunkę, co do ust nie wezmę to zaraz lecę do wc... a i tak wszystko na pusto... I jak ja mam w takich warunkach dojść do siebie? Jestem podobno blada jak duch. Biorę żelazo, ale czy ono się w ogóle wchłania w takich warunkach
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może gorzką czekoladą się ratuj, w moim przypadku na osłabienie i biegunkę pomaga. co do prezentów, to jaką przesyłką wysyłamy? zwykłą czy rejestrowaną?
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Może najlepiej poleconą
![]() Cytat:
|
|
#1485 |
|
Konto usunięte
|
Wika
|
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1487 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jestem lekarzem ale wydaje mi się, że lekarz się za bardzo pospieszył z wyrokami - ja na Twoim miejscu udałabym się jeszcze na konsultację do innego lekarza. Co do poronienia to trudno coś wyrokować - przy tak niskiej ciąży jest spora szansa, że wszystko samo się zacznie - tak mi mówili lekarze w szpitalu. Ale ja naprawdę bym na Twoim miejscu jeszcze się nie poddawała bo u mnie na tym etapie był tylko pęcherzyk - serduszko było widać dopiero na wizycie w 7t1d wg OM bo wg. usg był to 6t3d. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kurcze to niedobrze - odwodnisz się... może rzeczywiście gorzka czekolada coś by dała. Co do prezentów to chyba przesyłka polecona to dobry pomysł. Ja prezent już mam ale tylko dlatego, że trafiłam na coś przypadkiem w sklepie co bardzo mi się spodobało. Myślę jeszcze o jakimś drobiazgu własnoręcznym ale nie wiem jak mi pójdzie z realizacją Bo ja ostatnio w ogóle jestem beznadziejna jeśli chodzi o realizację wszelkich zadań nie potrafię się do niczego zmobilizować, w jakiś marazm i lenistwo popadłam okropne
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
Perse na spokojnie z tym rozszerzeniem. U nas Olek w miarę jadł ale za to były problemy z kupsztalami, nawet do8 dni nie robił
Wika ![]() Kundzia to Tosia już w ogóle nie je z piersi? Esia ja też jestem ciekawa jak długo Olek będzie na cycusiu. A ty jak długo chcesz karmić?
|
#1489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja prezent wyśle w czwartek/piątek ![]() Cytat:
Ja wyśle poleconym priorytetem.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Wadera trzymaj się kochana
Kunia a byłaś z Tosia u lekarza? Oby jej szybko przeszło
|
#1491 |
|
Rozeznanie
|
Wadera- hmm a może jakiś wirus ci łapie i dlatego masz biegunkę,oj biedactwo tyle juz przeszlas
|
|
#1492 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie kobietki...
pomału układam myśli, postaram się być już mniej chaotyczna także tutaj. waderko - jak dobrze, że tak się to skończyło... mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie kochana... Musimy się teraz porządnie wziąć za te sprawy. ooo kochana, widzisz ja też miałam pytać dziewczyny czy po zabiegu biegunka normalna bo też mnie męczyła dziś... Może to od antybiotyków? pewnie też łykasz? wika- twoja sześciolatka jest bardzo bystrą dziewczynką measiu- mam nadzieję że jak najszybciej wezmą się do roboty i zrobią porządek bo to jest niedopuszczalne... no jakże tak można lekceważąco podchodzić. Współczuję. jojla, kochana.... fiolusek - tak, mąż bardzo mnie wspiera i jakoś się trzymam.. Mam nadzieję, że Ty teraz ze swoim świętujesz przyjemnie! rena- dziękuję za wsparcie i za link do pyłku, też go zakupimy. margot_2012- kochana, u mnie na wątku mamusiowym były dziewczyny którym też nie dawano szans na rozwinięcie się ciąży ale szczęśliwie zarodki pojawiły się widoczne potem, potem czekały na serduszka, nie chcę więc wyprzedzać faktów i ci współczuć, trzeba miec ndzieję słoneczko, strach nic ci nie da, nie wniesie nic dobrego, więc lepiej opanuj emocje, uspokój je, cierpliwie poczekaj. 5 tc to naprawdę za wcześnie n ferowanie wyroków... Dowiedziałaś się w piątek i daje ci lekarz czas tylko do wtorku... ? ja bym poczekała przynajmniej tydzień, na pewno nic się nie stanie jak poczekasz przecież to wczesna ciąża. Nie wiadomo kiedy dokładnie była owulacja, ciąża może być np 2 tyg młodsza, więc 3 tc to byłoby o wiele za wcześnie na widoczność zarodka itd... Dlatego właśnie powinno się chodzić na 1 usg około 8 tyg, wtedy spokojnie można ocenić. Myślę, że zanim poddasz się temu lekarzowi poczekaj, umów się do innego za jakiś tydzień, niech on powie co myśli. Nie będziesz sobie miała nic do zarzucenia wówczas. jeśli chcesz podam ci namiary na jedną z dziewczyn która miała podobnie i też już zwatpiła i chciała odejsć wątku, ale wszystko skończyło się dobrze. Do dzieci od pierwszych dni trzeba jednak mieć dużo cierpliwości... Przemyśl to. Kunegunda.bis - to Was złapało... kurujcie się dziewczyny ![]() Elizabarbara, berbie, Persephone,- dziękuję Wam za cenne wskazówki. Chwała Wam za to ![]() Czarnula, Kucyku, Iza, Wika, Ciociami, Jana, Hosenko, Anitko, , Maga, Melbidakin, Eseska, Moni_ka, Pani22ka, Edytte, Pszczółko, Natalia_23, Zebrawpaski , Bardzo Wam dziękuję za każde słowo wsparcia. Każdą z osobna pragnę utulic do mojego złamanego serca
|
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
o właśnie, może to po antybiotyku... ja nie miałam takich problemów ale brałam dodatkowo jakieś osłonowe, które mi polecili w aptece.
|
#1494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1495 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ja nie biorę antybiotyku
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
ale wtedy dojdzie na 2.12 a nie na 6.12
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
Z naszą kochaną pocztą ciężko będzie tak celnie utrafić na 6 grudnia. Ja też wolę wysłać wcześniej, niż miałoby dojść z opóźnieniem. A zawsze możemy się umówić, że otworzymy dopiero 6 grudnia
|
#1498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1499 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny Wika trudny dzień, wspomnienia.. przytulam ciepło kochana.Waderko dobrze, że już w domu jesteś. Oby z każdym dniem było jakoś lepiej.. Perse ech.. przytulam i Ciebie, bo wiem, że ciężko Ci z tym wszystkiemu co się teraz u Was dzieje ![]() Elizka jak się dzisiaj czujesz? Barbi jak ja Ci współczuję tych koszmarów.. też miałam kilka takich w tej ciąży i wiem jakie to okropne.. a Ty to w ogóle źle sypiasz więc tym mocniej ![]() Izka i jak te skurcze? kiedy odstawiasz ten lek co je powstrzymywał?? Cytat:
Cytat:
Jestem z Tobą myślami. Trudny, bardzo trudny czas przed Tobą, Twoim mężem.. Boże jakie to niesprawiedliwe.. Pamiętaj, że nie musisz być silna.. nie teraz. Teraz pozwól sobie na przeżycie żałoby.. ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Wczoraj pół dnia spędziłam u poczekalni u endokrynologa No i moja tarczyca coś znów poświrowała. Tsh skoczyło do góry i jest znów prawie 4, ft3 spadło poniżej normy.. jakieś cysty mam na tarczycy. No i tyle, czyli nie ciekawie, ale mam nadzieję, że leki będą pomagać. Dr uspokajała, że maleństwu to nie powinno szkodzić.. Boże oby ![]() Jutro wieczorem wizyta u gina. Też mam jakiegoś stresa przed nią.. Oby było wszystko dobrze ![]()
Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-11-24 o 18:16 |
||
|
|
|
#1500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
będzie dobrze
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

Więc dobrze by było, gdyby Artek jadł choć jeden posiłek zamiast mleka albo chociaż w większej ilości, bo wtedy może jakoś by mi się udało ciągnąć tę laktację, a tak to nie wiem, co będzie....

a u Was przygotowania do imienin Kasi?

dawałam jej z łyżeczki i też nie chce,ale jak zagęszcze kaszką i dam jej z łyżeczki to wtedy je