Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-24, 21:44   #2221
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43867284]

Mogę bardzo poradzić staniki z Li Parie - ja ze względu na rozmiar biustu nie kupuję nigdzie indziej. Nie są one tanie, ale panie tak Ci dobiorą stanik że nie ma opcji żeby cycki wyglądały źle. Ja kupowałam normalne staniki, i panie przerobiły je na staniki do karmienia (nic nie dopłacałam). Potem będę mogła je przerobić z powrotem.

Po wieloletnich doświadczeniach z dużym biustem mam podejście że dobry stanik to podstawa [/QUOTE]

ha ha ha- znam doskonale te sklepy- pierwszy był na Chmielnej w Warszawie- odkąd tam trafiłam mam wszystkie staniki od nich kobitki są tam niesamowite i fantastycznie dobierają. Dzięki nim nauczyłam się jak dobierać stanik.
Tak, nie są tam takie staniki ale można trafić na przeceny to raz a dwa robią przeróbki (sama tam przerabiałam kilka sztuk)
Stary 2013-11-24, 21:47   #2222
sharey
Raczkowanie

Witam się wieczorkiem
trochę mnie nie było, ale co jakiś czas Was podczytywałam, gorzej z pisaniem. Ja trochę załapałam ostatnio doła, bo mam coraz większe trudności z poruszaniem się. Byłam 2 tyg temu na wizycie z Malutkim wszystko w porządku, lekarz nazwał go "ładnym dzidziusiem" i tak mi się miło zrobiło a jeśli chodzi o mnie to mam podejrzenie o rozchodzące się spojenie łonowe boli jak cholera... a najgorzej w nocy jak się mam obrócić, a robię co to co chwilę bo ból promieniuje na biodra i za długo na boku nie jestem w stanie wyleżeć. Pilotka chyba Ty pisałaś też o tym. Tylko mi lekarz powiedział, że w 100% da się to potwierdzić tylko przez rtg, a wiadomo, że to nie wchodzi w grę. Powiedział, że jak mi nie przejdzie choć trochę do następnej wizyty ( a przejść na pewno nie przejdzie bo jest coraz gorzej) to mam się zaopatrzyć w pas ściągający i chodzę taka pokraka przybita i w k%&%&na, bo mam problem nawet wrzucić pranie do pralki a nie mówiąc już o innych rzeczach.

Z przyjemniejszych rzeczy to mąż pomalował pokój dla dziecka, skrecił szafę i komodę, odebrał wózek i zakupiliśmy sporo rzeczy w hurtowni ( ten sprzedawca z allegro r_p77 ma hurtownię w mojej okolicy i kupiłam u niego bezpośrednio).

Emma gratulacje życzę dużo radości i zdrówka
Iwantyou super, że Dominik tak szybko przybiera i będziecie już w krótce w domku

Gratuluję wszystkim super wózków i udanych zakupów dzieciowych

Słodkie mamy współczuję Wam ja to teraz mam taki okres, ze potrafiłabym cały czas jesć słodkie ( przed ciążą nie przepadałam za słodyczami, bardziej lubiłam "słone rzeczy", później 4 miesiące wymiotowania i nie potrafię do dzisiaj na obiad spojrzeć, w ogóle mam straszną zgagę, a po słodkim właśnie nie.

A tak w ogóle to witam się w 3 trymestrze
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 21:54   #2223
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Ja w przyszłym miesiącu pochodzę po okolicznych sklepach i popatrze czy mają/ jakie mają staniki do karmienia no i kupię chyba dwa takie sportowe do spania...
Bo do spania chyba takie "codzienne" sie nie nadają?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja właśnie nie wiem co ze stanikami do karmienia. To moj ostatni poważny zakup, do którego nie mogę się zebrać.

Z jednej strony te wszystkie allegrowe wygladaja na badziewiaste, do tego rozmiarowka jest nie moja Bo kiedyś to i owszem, nosiłam "70B", ale juz dawno wyszłam z tego etapu. Przed ciążą nosiłam 65D, teraz 75D/DD. I za cholerę nie wiem jaki kupić do karmienia. Podobają mi się HotMilki, ale boję się w ciemno wybierać rozmiar.
Stary 2013-11-24, 21:58   #2224
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Zaraz zaczne panikowac,.moj maluch jakis malo ruchliwy jest dzis.... zaczynam sie stresowac. Rano sie cos poruszal i potem mimo lezenia po jedzeniu jakiss szmyranie i poza tym nic... (((

A mój mi żyć nie daje. Poszliśmy po zakupy, w środku Lidla ja szukam pomidorów w puszce o on jak nie *&%$#* matkę po żebrach, myślałam że się na lewą stronę wywrócę. Nie był to najkoszmarniejszy ból na świecie, ale tak z zaskoczenia mnie wzięło że aż się przestraszyłam.

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Roane nie wiem czy chcę, żeby miał kontakt. Nie wiem jak sama będę się czuć spotykając się przymusowo. Kiedyś będę chciała sobie ułożyć z kimś życie, a on będzie gdzieś krążył wokół mnie?
Będzie mieszkał nadal w Londynie, dlatego ograniczę mu prawa do opieki. Może znudzą mu się przyjazdy do Polski, na razie i tak był obecny raz na 2 miesiące. Teraz już nic a nic.
Z drugiej strony chciałabym dla Mikusia jak najlepiej, nie jestem na tyle doświadczona, żeby przewidzieć czy kontakt znikomy z ojcem będzie lepszy czy jego całkowity brak...
Conajmniej przez 18 lat będziesz miała z nim kontakt. Legalnie nie da się tego uniknąć, jeśli on zechce się z dzieckiem widywać. Możesz mu ten kontakt znacznie utrudniać, ale czy to jest dobry pomysł? Przecież nawet jeśli Tobie ten facet wydaje się najgorszą szumowiną na świecie, to nie znaczy że jest złym człowiekeim czy będzie złym ojcem, to znaczy tylko że TŻ z niego jak z koziej dupy trąba. Dzięki ojcu Mikołaj może mieć też kontakt z rodziną z jego strony - babką, ciotkami, kuzynami itp. Nawet jeśli ojciec będzie średni, to będzie jakikolwiek, to i tak lepsze niż zastanawianie się "czemu nie znam swojego tatusia". Pomyśl też o tym, że chociaż torchę zaangażowany ojciec może dla Ciebie oznaczać odrobinę czasu dla siebie - jeśli ojciec będzie zabierał dziecko np. na weekend to Ty będziesz miała wolny weekend

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Zakupy w markecie z 4,5 latkiem, który niby nic nie słyszły...
Tż pokazał mi dziewczynę swoją pierwszą. Ja: to ta, która Twoja mama nie może przeboleć. Tz: ta. Koniec rozmowy. Pół godziny później zgubił się nam Tż. Starszka pyta: mamo, gdzie tata. Ja: łazi między półkami. Starszak: może poszedł sobie nową żonę znaleźć. Taką, co babci się podoba

Uważajcie co i gdzie mówicie przy swoich dzieciach
Padłam

Ale się zdrzemnęłam elegancko półtorej godzinki
Stary 2013-11-24, 22:02   #2225
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Migotka- kupiłam taki sam stanik co Ty, mam nadzieję, że rozmiar będzie OK a jak nie to trudno 26 zł w plecy
A jaki rozmiar wzielas? Ogolnie wygladaja na fajne, tylko moim cyckom troche do nih brakuje jeszcze.

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
A mój mi żyć nie daje. Poszliśmy po zakupy, w środku Lidla ja szukam pomidorów w puszce o on jak nie *&%$#* matkę po żebrach, myślałam że się na lewą stronę wywrócę. Nie był to najkoszmarniejszy ból na świecie, ale tak z zaskoczenia mnie wzięło że aż się przestraszyłam.

Conajmniej przez 18 lat będziesz miała z nim kontakt. Legalnie nie da się tego uniknąć, jeśli on zechce się z dzieckiem widywać. Możesz mu ten kontakt znacznie utrudniać, ale czy to jest dobry pomysł? Przecież nawet jeśli Tobie ten facet wydaje się najgorszą szumowiną na świecie, to nie znaczy że jest złym człowiekeim czy będzie złym ojcem, to znaczy tylko że TŻ z niego jak z koziej dupy trąba. Dzięki ojcu Mikołaj może mieć też kontakt z rodziną z jego strony - babką, ciotkami, kuzynami itp. Nawet jeśli ojciec będzie średni, to będzie jakikolwiek, to i tak lepsze niż zastanawianie się "czemu nie znam swojego tatusia". Pomyśl też o tym, że chociaż torchę zaangażowany ojciec może dla Ciebie oznaczać odrobinę czasu dla siebie - jeśli ojciec będzie zabierał dziecko np. na weekend to Ty będziesz miała wolny weekend

Padłam

Ale się zdrzemnęłam elegancko półtorej godzinki

Hahaha mnie tez zie zdarza musimy fajne miny robic wtedy

Ddooooobranoc
Stary 2013-11-24, 22:05   #2226
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zgadzam się z tym zdecydowanie.
Moj ojciec nie jest złym człowiekiem, ale jest fatalnym ojcem. Widywalam go od przypadku do przypadku, zawsze wyczekiwalam spotkań z nim, a on obiecywał, a pozniej nie przyjeżdżał. Nie mówiąc o takich drobiazgach jak zapominanie o odebraniu z przedszkola.
Od kiedy byłam na tyle duża, ze mogłam sama zdecydować o zerwaniu kontaktu prawie w 100% (a przynajmniej kontrolowania go) jest mi duzo lepiej. Naprawdę, beznadziejny ojciec, w którego jest się wpatrzonym to jedna z gorszych rzeczy, jakie mogą się przytrafić.
Stary 2013-11-24, 22:06   #2227
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki rozmiar wzielas? Ogolnie wygladaja na fajne, tylko moim cyckom troche do nih brakuje jeszcze.

.

wzięłam 85 D- zobaczymy
Stary 2013-11-24, 22:15   #2228
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
No wlasnie ja nie znalazłam ani jednego fotelika, ktory z baza byłby bezpieczniejszy niz bez. Ale czesto zdarza się, ze maja taka sama ocenę, to prawda .
peg perego SL z bazą ma 5, bez 4

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
O mój Peg Perego Primo Viaggio same 5
Ciekawe co z tym czyszczeniem że tylko 3 dali
mam ten sam fotelik (dlatego wózek też mam peg perego) obstawiam, że to kwestia materiału (takich chropowatości po bokach). ale nie wierzę, żebym przez rok tak go ubrudziła, że nie da się doprać. Bardziej dzieci brudzą foteliki, gdy są starsze i jedzą w aucie.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 22:17   #2229
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
ha ha ha- znam doskonale te sklepy- pierwszy był na Chmielnej w Warszawie- odkąd tam trafiłam mam wszystkie staniki od nich kobitki są tam niesamowite i fantastycznie dobierają. Dzięki nim nauczyłam się jak dobierać stanik.
Tak, nie są tam takie staniki ale można trafić na przeceny to raz a dwa robią przeróbki (sama tam przerabiałam kilka sztuk)
No ja też kupuję tylko u nich, i często czaję się na promocje. Zawsze miło i profesjonalnie, naprawdę super

Kurcze jutro muszę zadzwonić do lekarza i przełożyć USG bo coś nabroiłam - zapisałam się na 5 grudnia ale to wtedy będzie 32t 5d, to chyba powinnam tydzień wcześniej się zapisać? Kurcze, ciąża odbiera mi myślenie

Chciałam w ogóle się pochwalić że ostatnio czuję się nadspodziewanie dobrze, aż jestem zszokowana Nic mi nie dolega i ogólnie gdyby nie poruszanie się tempem ślimaka i dyszenie na schodach to bym się czuła jak nie w 8 miesiącu.
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 22:26   #2230
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie nie wiem co ze stanikami do karmienia. To moj ostatni poważny zakup, do którego nie mogę się zebrać.

Z jednej strony te wszystkie allegrowe wygladaja na badziewiaste, do tego rozmiarowka jest nie moja Bo kiedyś to i owszem, nosiłam "70B", ale juz dawno wyszłam z tego etapu. Przed ciążą nosiłam 65D, teraz 75D/DD. I za cholerę nie wiem jaki kupić do karmienia. Podobają mi się HotMilki, ale boję się w ciemno wybierać rozmiar.
No właśnie dla mnie to też czarna magia. I czy usztywniane czy nie ?? Z fizbinami czy bez ?? Na noc osobne ? Sportowe? A rozmiar to już w ogóle nie wiem.
No i wolę podotykac poprzymierzac a nie tak w ciemno...

Dobra idę spać dobranoc

Stary 2013-11-24, 22:26   #2231
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość

Uważajcie co i gdzie mówicie przy swoich dzieciach

O to prawda,z Wiki też trochę było takich akcji.
Ale fajne są potem wspomnienia. Niedługo mój Eryk rozkręci się z gadaniem,to dopiero będzie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Bo do spania chyba takie "codzienne" sie nie nadają?
.

Ja na co dzień mam z fiszbinami,a do spania całkiem miękkie.

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
a jeśli chodzi o mnie to mam podejrzenie o rozchodzące się spojenie łonowe boli jak cholera... a najgorzej w nocy jak się mam obrócić, a robię co to co chwilę bo ból promieniuje na biodra i za długo na boku nie jestem w stanie wyleżeć.
Mam dokładnie to samo...
Stary 2013-11-24, 22:30   #2232
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Apropo ruchow, odnosze dziwne wrazenie ze moje dziecko w ogole nie spi, ona sie rusza non stop! Dzien i noc!! Klade sie spac to wariuje, budze sie na siusiu - wierci sie, budze sie rano to mnie obkopuje po glodnym zoladku i musze biec do kuchni zeby cos zjesc.. Zastanawiam sie czy to normalne, na tym etapie dzieci podobno juz maja taki swoj plan dnia i ze jezeli sa aktywne to takie beda po porodzie.. Jezeli tak bedzie to chyba stane sie zombi
Mam nadzieję, że to prawda, bo mój synuś przeważnie całą noc śpi. Czasem go nie czuję od położenia się, do rana. Za to w dzień nadrabia podwójnie.

Cytat:
Hahaha mnie tez zie zdarza musimy fajne miny robic wtedy
Na pewno, mój mąż tylko na mnie popatrzy i stwierdza: 'co, przywalił ci.'
Stary 2013-11-24, 22:31   #2233
gosia261282
Gang Iren

Jeszcze w temacie staników. Dziewczyny niezdecydowane,które nie wiedzą jaki rozmiar itp,może na początek przerobić sobie stanik w którym wam wygodnie,pasuje na taki do karmienia. Tutaj np jest instrukcja jak tego dokonać :

http://stanikomania.blox.pl/2009/01/...e-karmnik.html
Stary 2013-11-24, 22:35   #2234
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jeszcze w temacie staników. Dziewczyny niezdecydowane,które nie wiedzą jaki rozmiar itp,może na początek przerobić sobie stanik w którym wam wygodnie,pasuje na taki do karmienia. Tutaj np jest instrukcja jak tego dokonać :

A bezpośrednio po porodzie da się wytrzymać w staniku z fiszbinami?
Stary 2013-11-24, 22:36   #2235
ejani
Zadomowienie

Cytat:
właśnie bardzo bym chciała przymierzyć biustonosze tej firmy- szczególnie modem caffe latte ale cholera nie ma w sklepach (przynajmniej nie znalazłam do tej pory) ...
Ja też nie mam za dużych cycków ale i tak bym nie chciała mieć wiszących rodzynków
A czy mi się dobrze kojarzy, że masz niedaleko do grochowa, czy Cię z kimś pomyliłam? Przy wiatracznej jest butik, gdzie mają spory wybór allesa, do karmienia chyba też (coś na pewno mają, bo już ostatnio mi proponowały). We wtorek lub środę będę u lekarza to i tam zajrzę, to jak masz upatrzony model to się mogę spytać czy jest (ale tam mają często dostawy). Ceny zbliżone do tych na stronie (2 zł różnicy na tym co noszę za możliwość przymierzenia z 15 i porady to niedużo)

A swoją drogą (to pytanie do mamuś od "strupkowej" laktacji) myślicie że zabrać ze sobą jakieś wkładki laktacyjne? Ostatnio w swoim staniku znalazłam plamki, a wolałabym nie kupować byle czego tylko dlatego, że go ubrudzę (zwłaszcza że to minimum 7-8dych). Zwłaszcza że w tym do karmienia to niemal na pewno wkładki będę nosić

A odnośnie bazy izofix słyszałam, że jest bezpieczniejsza choćby przez to, że trudno ją źle założyć a foteliki na pasy często są właśnie źle przymocowane

I jeszcze nam mówili że lepiej żeby fotelik nie był na stałe zamontowany za długo, ze względu na naprężenia i zużycie, tylko go trzeba wypinać. Jak chcecie poszukam artykułu, o co dokładnie chodziło

Spadam już spać, bo mi mały daje czadu (czy raczej macica)
Stary 2013-11-24, 22:37   #2236
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
am
dzięki za odp!
nie wiedziałam o tych stelażach, super że napisałaś!
na używany z tego roku raczej nie mam szans
więc pozostają mi te większe... hmmm w takim razie muszę się zastanowić.
Zależy mi na masywnym wózku, który będzie przystosowany do wszelkich wertepów
koła tylko pompowane, waga w sumie mało ważna, bo mam gdzie trzymać na parterze, w zimie kwestia kilkunastu schodków a w lecie odpada, bo można w garażu chować.
Przeraża mnie tylko ten stelaż Chociaż tylko w zimie, bo na wyjazdy mam już wózek, typowa lekka składana spacerówka na pozostałe pory roku.
hmmm no i brak zwrotnych kółek... chociaż jak piszesz że wózek płynie to mnie pocieszyłaś
właśnie ten kolor widziałam na żywo prezentuje się pięknie, elegancko, klasycznie. hmm jeżeli chodzi o utrzymanie czytsości to czytałam że te wózki mają wręcz niezniszczalne tapicerki i można je prać i czyścić na okrągło.
Mam nadzieję, że znajdę dobrą okazję, bo zwlekam ciągle i szukam

ę
ale one nie są dużo większe- wiele jest innych wozkow które są wieksze od Emmaljungi. Emmaljunge przedstwiwli mi jako mercedesa wsrod wózków
co do stelaza, to mają rózne , kiedys stelaż był taki:http://imageshack.com/a/img202/1589/od5j.jpg ( przy Smartach). Teraz Smarta można wybrac w stelażu , tym ktory byl w sklepie i występuje w droższych modelach : http://imageshack.com/a/img543/3290/c5ds.jpg ( rożnią się białymi kołami z boku, ten strszy stelaz jest matowy, a ten drozszy błyszczący).

Ja nie widzialam na zywo koloru z mojego linku- podoba mi się na zdjeciu, ale widze ze czesciowo material jest błyszcżacy, perłowy ( kolor to Creme Pearl)- szukam wszedzie na inetrnecie innych zdjec jak katologowych, ale nie ma
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 22:38   #2237
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

o fajna sprawa ciekawe jak to się sprawdza przy push-upach
aha- na noc ja też planuję taki miękki bo w czymś trzeba spać
Stary 2013-11-24, 22:41   #2238
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
o fajna sprawa ciekawe jak to się sprawdza przy push-upach
aha- na noc ja też planuję taki miękki bo w czymś trzeba spać
Ja wlasnie nie wyobrażam sobie spania w staniku
Stary 2013-11-24, 22:41   #2239
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
A czy mi się dobrze kojarzy, że masz niedaleko do grochowa, czy Cię z kimś pomyliłam? Przy wiatracznej jest butik, gdzie mają spory wybór allesa, do karmienia chyba też (coś na pewno mają, bo już ostatnio mi proponowały). We wtorek lub środę będę u lekarza to i tam zajrzę, to jak masz upatrzony model to się mogę spytać czy jest (ale tam mają często dostawy). Ceny zbliżone do tych na stronie (2 zł różnicy na tym co noszę za możliwość przymierzenia z 15 i porady to niedużo)

oh super- jakbyś mogła to zobacz ja jestem mobilna więc podjechać dla mnie nie ma problemu. Spodobał mi się model caffe latte ale chętnie przymierzę inne Jak możesz to daj adres tego butiku
Stary 2013-11-24, 22:43   #2240
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
A bezpośrednio po porodzie da się wytrzymać w staniku z fiszbinami?

Bezpośrednio po porodzie nie miałam wcale stanika. W ogóle w szpitalu nie zakładałam,bo mleko mi jeszcze tak nie leciało,dopiero od drugiej doby jak zaczął mi się nawał. Ale przez pierwszy tydzień czy nawet ciut dłużej używałam tych miękkich cały czas (takie tanie kupiłam kilka sztuk),bo piersi jednak wtedy są wrażliwe.
Stary 2013-11-24, 22:44   #2241
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego na noc kupię taki miękki namiot np canpolu czy jakiś inny - jakoś może dam radę średnio mi się widzi budzić się codziennie w zamleczałej pościeli
Stary 2013-11-24, 22:50   #2242
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
dlatego na noc kupię taki miękki namiot np canpolu czy jakiś inny - jakoś może dam radę średnio mi się widzi budzić się codziennie w zamleczałej pościeli

Mi nawet mimo stanika z wkładkami w nocy zdarzało się budzić gdy wszędzie było mokro i w środku nocy trzeba było całą pościel zmieniać
Stary 2013-11-24, 22:52   #2243
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

No wlasnie Chociaż polozna w SR mowila, zeby przez pierwszy tydzien po porodzie absolutnie nie używać wkladek laktacyjnych, bo zaburzaja cyrkulacje powietrza i sutki się nie goją. A znowu spanie z muszlami to moze byc wygodne.
Stary 2013-11-24, 22:52   #2244
selena85
Wtajemniczenie

To ile z was mamusie kupiło już i zdecydowało się na ten wózek Camarelo Sevilla/Carera ?

Bo palec mi zawisł nad przyciskiem "kupuję i ja"
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 23:08   #2245
Le La
Zadomowienie

migotko powiedz mi, ten stanik do karmienia co kupilas na allegro, to on ma usztywniona miseczke, czy tylko na dole ma ten drut usztywniajcy, a miseczka jest miekka???
Bo kurcze ostatnio zamowilam sobie i bylam pewna, ze on ma sztywna miseczke, bo tak wygladal, a tu doopa, jest miekki. Nie jest zly, bo nawet lekko podtrzymuje, ale kurcze ja nie lubie takich nieusztywnianych,bo mam wrazenie, ze mi wszystko wisi

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

magnusia ty chyba tez go zamowilas z tego co widzialam???
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 23:26   #2246
Cicici
Rozeznanie

Ja do spania kupie jeden biustonosz o taki http://www.ebay.de/itm/MEDELA-Schwan...item4d033dcbb3
poza tym mam jeszcze topy w ktorych sie fajnie spi, a na codzien planuje kupic cos w rodzaju tych z alessa wlasnie szukam na ebay.

Kurcze nie wiem co to oznacza ale od kilku dni powrocilo moje libido , caly dzien i cala noc mysle o przytulankach i nawet nie przeszkadza mi to ze dziecko sie tak bardzo wierci

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Magnusia daj znac jak dorwiesz ten latte, bo nie chce tak calkiem w ciemno kupowac u mnie kosztuje ok 25 e :/
Ma moze ktos ktorys z tych biustonoszy http://www.hm.com/de/product/07603?article=07603-A http://www.hm.com/de/product/00954?article=00954-C ???
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 00:11   #2247
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
Witam się wieczorkiem
trochę mnie nie było, ale co jakiś czas Was podczytywałam, gorzej z pisaniem. Ja trochę załapałam ostatnio doła, bo mam coraz większe trudności z poruszaniem się. Byłam 2 tyg temu na wizycie z Malutkim wszystko w porządku, lekarz nazwał go "ładnym dzidziusiem" i tak mi się miło zrobiło a jeśli chodzi o mnie to mam podejrzenie o rozchodzące się spojenie łonowe boli jak cholera... a najgorzej w nocy jak się mam obrócić, a robię co to co chwilę bo ból promieniuje na biodra i za długo na boku nie jestem w stanie wyleżeć. Pilotka chyba Ty pisałaś też o tym. Tylko mi lekarz powiedział, że w 100% da się to potwierdzić tylko przez rtg, a wiadomo, że to nie wchodzi w grę. Powiedział, że jak mi nie przejdzie choć trochę do następnej wizyty ( a przejść na pewno nie przejdzie bo jest coraz gorzej) to mam się zaopatrzyć w pas ściągający i chodzę taka pokraka przybita i w k%&%&na, bo mam problem nawet wrzucić pranie do pralki a nie mówiąc już o innych rzeczach.
współczuję, wiem co przechodzisz i jakie to dobijające
niestety oprócz leżenia i to w wybranej pozycji nic nie poradzisz
a mnie już od leżenia od dawna boli i sztywnieje mi lewy bok
Każda pozycja powoduje u mnie jakiś dyskomfort. Właśnie rtg jest zakazane
aaa no ewentualnie obwiązywanie się albo pas ściągający pomaga. Próbowałam bandażowania bioder jak mi zalecił gin i to jest masakra
Nie dość, że chodzę jak kaczka to coraz bardziej męczę się i mam dziwne zawroty Chyba znowu przejdę się do kardiologa, bo jest coraz gorzej z sercem i w ogóle oddychaniem.
Chociaż może jeszcze te 1,5 miesiąca przeboleję bez dodatkowego trucia się niepotrzebnymi lekami. W sumie lepsze ciągłe leżenie niż ładowanie w siebie kolejnych tabletek. A już na pewno lepsze dla dziecka.

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
ale one nie są dużo większe- wiele jest innych wozkow które są wieksze od Emmaljungi. Emmaljunge przedstwiwli mi jako mercedesa wsrod wózków
co do stelaza, to mają rózne , kiedys stelaż był taki:http://imageshack.com/a/img202/1589/od5j.jpg ( przy Smartach). Teraz Smarta można wybrac w stelażu , tym ktory byl w sklepie i występuje w droższych modelach : http://imageshack.com/a/img543/3290/c5ds.jpg ( rożnią się białymi kołami z boku, ten strszy stelaz jest matowy, a ten drozszy błyszczący).

Ja nie widzialam na zywo koloru z mojego linku- podoba mi się na zdjeciu, ale widze ze czesciowo material jest błyszcżacy, perłowy ( kolor to Creme Pearl)- szukam wszedzie na inetrnecie innych zdjec jak katologowych, ale nie ma
dzięki za tyle informacji! ja w ogóle nie ogarniam tych różnic

Cytat:
ja też
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 00:51   #2248
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Moj ojciec nie jest złym człowiekiem, ale jest fatalnym ojcem. Widywalam go od przypadku do przypadku, zawsze wyczekiwalam spotkań z nim, a on obiecywał, a pozniej nie przyjeżdżał. Nie mówiąc o takich drobiazgach jak zapominanie o odebraniu z przedszkola.
Od kiedy byłam na tyle duża, ze mogłam sama zdecydować o zerwaniu kontaktu prawie w 100% (a przynajmniej kontrolowania go) jest mi duzo lepiej. Naprawdę, beznadziejny ojciec, w którego jest się wpatrzonym to jedna z gorszych rzeczy, jakie mogą się przytrafić.
Ale wiesz, Ty przynajmniej wiesz z własnej obserwacji że Twój ojciec jest zwyczajnie niewydolny wychowawczo i tyle, sama mogłaś zadecydować o braku kontaktu, nikt nie zrobił tego za Ciebie. Inaczej byłoby, gdybyś nie miała z nim wogóle kontaktu, i jako 8-latka zastanawiała się "czemu nie znam tatusia", albo gdyby np. od dziecka powtarzano Ci, że ojciec to świnia.

Cytat:
Mi nawet mimo stanika z wkładkami w nocy zdarzało się budzić gdy wszędzie było mokro i w środku nocy trzeba było całą pościel zmieniać
To tak szybko potrafi namleczyć się? Czy Twój mały całe noce przesypiał? Bo ja myślałam że to wolniej z mleczarni cieknie, plus regularnie do dziecka się wstaje

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-11-25 o 01:05
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 01:19   #2249
milka-pilka
Zakorzenienie

Witajcie wieczorową porą

Em ma Cudowne wieści! Gratulacje dla Ciebie i Dorotki! Wspaniale, że jesteście już razem w domu

Iwantyou - Dominik szybciutko rośnie Bardzo się cieszę, że już niedługo będziecie razem w domku!

U mnie zajęty weekend - wczoraj wieczorem impreza urodzinowa koleżanki, dzisiaj jakieś domowe sprawy

Przeżyłam też chwilę grozy, nawet na chwilę zapomniałam o ciąży - zalałam herbatą laptopa
Na szczęście nie słodzę....
Przez tyle lat nigdy mi się nic takiego nie przydarzyło, a w ciąży musiało Na prawdę mam teraz nieskoordynowane ruchy
Jutro rano jadę do serwisu, żeby mi go wyczyścili, osuszyli itd. Mam nadzieję, że go uzdrowią.
Dobrze, że mam "w zapasie" starego iMaca.

Cytat:
Wczoraj widziałam się z moim kolega, studentem medycyńy, ktory wlasnie skończył praktyki ginekologiczno-poloznicze na Starynkiewicza, i stwierdził z grubsza, ze jesli mam wybierać czy rodzic na ulicy czy na Starynkiewicza, to wybrać ulicę
Czyli słowa mojego zaufanego gina się potwierdzają
Ja swojego lekarza nie pytałam już "dlaczego", wystarczyło mi jego zdanie i mina...

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Potwierdzam Tzn. potwierdza to moja położna
Niestety szans, aby dostać się tak wcześnie na nfz do ortopedy pewnie nie ma, więc w tym wypadku musimy iść prywatnie. Po porodzie należy od razu załatwiać skierowania na kolejne wizyty u ortopedy.
Ja będę szła na wizytę prywatną (a i tak będę musiała zapisać dziecko jeszcze przed narodzinami, żeby się zmieścić w terminie)

Cytat:
Eks TŻa to historia jak z horroru. Ja mówię o niej Smoczyca, bo ma imię które mi się kojarzy z kimś miłym i łagodnym, i ni cholery do niej nie pasuje. Otóż Smoczyca ma do TŻa wielki żal o to, że sobie życie ułożył. Ona jest osobą bardzo religijną, twierdzi że jej religia - katolicka - nie pozwala jej sobie życia ułożyć, bo jej ślubny małżonek żyje, więc ona do końca życia będzie sama, bo inaczej to cudzołóstwo. Jest na tyle religijna, że 9-letniemu chłopcu, własnemu synowi, potrafi wciskać że Hello Kitty to dzieło szatana, więc oglądać mu nie wolno bo pójdzie do piekła. Mały sam nam o tym powiedział, totalnie na poważnie, bo matce przecież uwierzył. Oprócz tego jest choleryczna, niemiła, nieuprzejma i generalnie odpychająca. Żeby było bardziej makabrycznie - kobieta jest przedszkolanką. Żeby nie było że TŻ na nią ponarzekał i jestem uprzedzona - ja ją poznałam długo przed tym, zanim poznałam TŻa, więc opinię o niej zdążyłam sobie wyrobić na podstawie własnych obserwacji. Nie ja byłam powodem rozpadu ich związku - zaczęliśmy się spotykać po tym, jak oni się rozeszli. Niestety, Smoczyca jest przekonana że to nieprawda, że on miał romans i się kryliśmy, więc ja jej męża odbiłam. Takie strasznie drobnomieszczańskie podejście - mąż odszedł, ale gdzie on winny, przecież to nie on rzucił tylko kochanka mi go odbiła. Możecie sobie wyobrazić, jak w związku z tym reaguje.
Ale, Smoczyca ma jednak zaletę - wyżywa się tylko na TŻcie i na mnie, o ile ma okazję. Dzieciom wciska do głów tylko religijne kity, bajek o tatusiu im nie opowiada, nie buntuje ich, nie nastawia negatywnie.
Cały misterna wątpliwość zasadza się na tym, że Smoczyca jeszcze nie wie, że my się spodziewamy dziecka. TŻ od dłuższego czasu przygotowuje dzieci na tę wiadomość o nadchodzącym braciszku - one znają mnie, wiedzą że ja i tatuś jesteśmy parą od dawna, a od jak tylko dowiedzieliśmy się że udało nam się zafasolkować rozmawiał z nimi kilka razy o rodzeństwie itp, ale jeszcze nie powiedział im jasno, że Mikołaj nadciąga. TŻ jedzie do dzieci za kilka dni - zostanę sama na 6 dni - i wtedy właśnie ma wyciągnąć zawleczkę z granata Toteż coraz bardziej się stresuję.
W sumie teraz jest dobrze, tyle że jak Mikołaj się urodzi Smoczyca jest osobą która może zepsuć nam cały ten układ. Jest pedagogiem, jest świadoma, jaką krzydwę może zrobić własnym dzieciom jeśli zacznie je buntować przeciwko ojcu, ale z drugiej strony boimy się że na wieść o Mikołajku odbije i w końcu strzeli do dzieci tekstem z serii "tatuś już was nie kocha bo ma nowe dziecko".
Starsze dzieci mają już sporo własnego rozumu - są bardzo fajne, ogarnięte i z poczuciem humoru. Jak byliśmy w Polsce to całkiem nieźle ich poznałam i to jak są wychowane przekonało mnie do tego że TŻ będzie świetnym ojcem. Więc o starsze się tak bardzo nie boimy, że matka zrobi im wodę z mózgu. TŻ bardzo się martwi o małą, bo jeśli matka dzieci zechce je nabuntować, to właśnie mała będzie najbardziej podatna - 5-latka.
Gdyby wszyscy dorośli zaakceptowali cały układ, byłoby naprawdę ok, a najwięcej skorzystałyby na tym dzieci. Ja wiążąc się z TŻem doskonale wiedziałam że ma dzieci i że będzie im poświęcał masę czasu i pieniędzy, i staram się mu to ułatwiać najbardziej jak jestem w stanie, ja mogę w życiu mieć jeszcze 15-stu TŻów a dzieci ojca mają tylko jednego i uważam że niejako mają do niego 'pierwszeństwo'. Nie mam z nimi żadnego problemu i go głowy nie przyszłoby mi w jakikolwiek sposób utrudniać im kontaktu.

Wiele o tym rozmawialiśmy. Wydaje mi się że on jest bardzo dobrym ojcem - ma cierpliwość do dzieci, bawi się z nimi, rozmawia. Spędza z nimi tyle czasu ile jest w stanie, dzwoni, siedzą na skype. Jak byliśmy w Polsce, zabierał je na weekendy i popołudnia. Starał się zabierać je najczęściej jak się dało - znacznie częściej niż miał zasądzone - ale ich matka nie zasze mu pozwalała, czasem miała humor na "nie bo nie" a czasem do niego wydzwaniała żeby "wziął dzieci bo ona już nie da rady". Mam nadzieję że on będzie swoje dzieci z pierwszego związku traktował tak, żeby nie czuły się poszkodowane - w sytuacji gdyby czuły się tak jak Ty, PawMaj13, poszkodowani byliby w sumie wszyscy, i nie byłoby to zdrowe ani dla jego dzieci, ani dla naszego, jeśli nie byłoby w miarę "sprawiedliwie".

Zobaczyłam ten filmik i od razu przyszły mi na myśl nasze wątkowe wcześniaczki:
http://9gag.tv/v/1818?ref=fbp9
Filmik piękny, popłakałam się.

Myślałam, że Ex całkiem spoko, ale widać nie. Macie bardzo dobre podejście do sytuacji obydwoje z TZtem Będę trzymać kciuki, bo informacja o dziecku na pewno będzie szokiem dla Ex :/
Dobrze, że przynajmniej wyżywa się na Was, a nie przekazuje te złe emocje dzieciom.
U nas z Ex nie najlepiej. Przekaz dla dziecka generalnie jest taki, że tata i ogólnie wszyscy faceci są źli (bo z drugim partnerem też się Ex nie ułożyło). Generalnie to dosyć skomplikowana sprawa. Na szczęście moja pasierbica ma dobry kontakt z tatą i potrafi sama analizować sytuacje i wyciągać wnioski, ale gdy była młodsza bywało ciężko - mama manipulowała dzieckiem tak, by odegrać się na TZecie. W rezultacie traciło na tym najbardziej dziecko. U nas sytuacja była na tyle skomplikowana, że chodziliśmy przez pewien czas do psychologa dziecięcego - sami nie wiedzieliśmy jak postępować (sytuacja nas przerosła - Ex oświadczyła, że umiera i nie chciała nic więcej powiedzieć; dziecko było spanikowane, generalnie masakra), by sytuację rozwiązać w jak najkorzystniejszy sposób dla dziecka.
U nas Ex dosyć niemiło zareagowała na wiadomość o ciąży - na następny dzień po "oficjalnym ogłoszeniu wiadomości" (czyli TZ powiedział pasierbicy, że może już nie utrzymywać tej informacji w tajemnicy - Zosia dowiedziała się wcześniej, przy okazji naszego wspólnego wyjazdu do Londynu - nie chciałam przechodzić przez bramki na lotnisku, więc Zosi musieliśmy powiedzieć o co chodzi i skąd to całe zamieszanie, ale poprosiliśmy ją, żeby nie mówiła nikomu, bo to była wczesna ciąża i nie wiedzieliśmy jak wszystko dalej się potoczy), czyli po tym jak pasierbica przekazała wiadomość swojej mamie, Ex wysłała smsa do TZta, że Zosia ma gorączkę i żeby przekazać tę informację mnie. Dwuznaczne wnioski można było z tego wyciągnąć :/ My tylko z TZtem wiedzieliśmy, że to nie przez tę nowinę Zosia ma temperaturę, bo o ciąży wiedziała już dużo wcześniej. Ale chyba mama naopowiadała jej różnych rzeczy, bo potem była trochę "nieswoja", zdystansowana itp. Potem nastąpiła jakaś fala awantur ze strony Ex na temat spraw szkolnych itd. Myślę, że bardziej "przeżywać" będzie narodziny naszego dziecka Ex niż sama Zosia. Czas jednak pokaże

Znam jednak pary, które poukładały sobie życie w związkach rekonstruowanych. Nie jest to więc niemożliwe. Może nie żyją w przyjaźni, ale zachowują zdroworozsądkowe podejście, co umożliwia prawidłowy rozwój dzieci. A w sumie o dobro dziecka tu chodzi najbardziej.

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Roane nie wiem czy chcę, żeby miał kontakt. Nie wiem jak sama będę się czuć spotykając się przymusowo. Kiedyś będę chciała sobie ułożyć z kimś życie, a on będzie gdzieś krążył wokół mnie?
Będzie mieszkał nadal w Londynie, dlatego ograniczę mu prawa do opieki. Może znudzą mu się przyjazdy do Polski, na razie i tak był obecny raz na 2 miesiące. Teraz już nic a nic.
Z drugiej strony chciałabym dla Mikusia jak najlepiej, nie jestem na tyle doświadczona, żeby przewidzieć czy kontakt znikomy z ojcem będzie lepszy czy jego całkowity brak...
Moim zdaniem (myślę, że podobnie wypowiedziałby się psycholog dziecięcy czy pedagog) bardzo ważne jest, by dziecko miało możliwość kontaktu z ojcem. On dla Ciebie może być najgorszy, możesz mieć do niego wielki żal, ale nie powinnaś decydować za dziecko.
Dzieci adoptowane też często poszukują kontaktu z rodzicem biologicznym. To jest całkowicie naturalny odruch - chcemy znać swoje korzenie, chcemy wiedzieć skąd pochodzimy, do kogo jesteśmy podobni.
Dzieci, czasem już dorosłe same weryfikują rzeczywistość i dokonują wyboru, czy chcą z takim rodzicem utrzymywać kontakt czy nie. Ale to powinien być wybór dziecka (czasem choćby już dorosłego).
To poważny temat i obszerny. Może warto, żebyś pogadała o swojej sytuacji z jakimś dobrym psychologiem?

Cytat:
Jest jedna bardzo istotna sprawa - miałaś wybór Sama dokonałaś oceny sytuacji i podjęłaś decyzję. Mama nie zadecydowała za Ciebie odgórnie. Miałaś możliwość poznać swojego ojca. To jest bardzo ważne.

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

Cytat:
Ale wiesz, Ty przynajmniej wiesz z własnej obserwacji że Twój ojciec jest zwyczajnie niewydolny wychowawczo i tyle, sama mogłaś zadecydować o braku kontaktu, nikt nie zrobił tego za Ciebie. Inaczej byłoby, gdybyś nie miała z nim wogóle kontaktu, i jako 8-latka zastanawiała się "czemu nie znam tatusia", albo gdyby np. od dziecka powtarzano Ci, że ojciec to świnia.
Dokładnie
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 03:51   #2250
ejani
Zadomowienie

Dziewczyny, od dwóch godzin już nie mogę spać:/ niby już mogłabym się przyzwyczaić, bo to nie pierwszyzna, ale o tej godzinie dopiero zaczynam się na ogół kręcić, a tu sen nie nadchodzi...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości