|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43867284]
Mogę bardzo poradzić staniki z Li Parie - ja ze względu na rozmiar biustu nie kupuję nigdzie indziej. Nie są one tanie, ale panie tak Ci dobiorą stanik że nie ma opcji żeby cycki wyglądały źle. Ja kupowałam normalne staniki, i panie przerobiły je na staniki do karmienia (nic nie dopłacałam). Potem będę mogła je przerobić z powrotem. Po wieloletnich doświadczeniach z dużym biustem mam podejście że dobry stanik to podstawa ha ha ha- znam doskonale te sklepy- pierwszy był na Chmielnej w Warszawie- odkąd tam trafiłam mam wszystkie staniki od nich kobitki są tam niesamowite i fantastycznie dobierają. Dzięki nim nauczyłam się jak dobierać stanik.Tak, nie są tam takie staniki ale można trafić na przeceny to raz a dwa robią przeróbki (sama tam przerabiałam kilka sztuk)
|
|
#2222 |
|
Raczkowanie
|
Witam się wieczorkiem
![]() trochę mnie nie było, ale co jakiś czas Was podczytywałam, gorzej z pisaniem. Ja trochę załapałam ostatnio doła, bo mam coraz większe trudności z poruszaniem się. Byłam 2 tyg temu na wizycie z Malutkim wszystko w porządku, lekarz nazwał go "ładnym dzidziusiem" i tak mi się miło zrobiło a jeśli chodzi o mnie to mam podejrzenie o rozchodzące się spojenie łonowe boli jak cholera... a najgorzej w nocy jak się mam obrócić, a robię co to co chwilę bo ból promieniuje na biodra i za długo na boku nie jestem w stanie wyleżeć. Pilotka chyba Ty pisałaś też o tym. Tylko mi lekarz powiedział, że w 100% da się to potwierdzić tylko przez rtg, a wiadomo, że to nie wchodzi w grę. Powiedział, że jak mi nie przejdzie choć trochę do następnej wizyty ( a przejść na pewno nie przejdzie bo jest coraz gorzej) to mam się zaopatrzyć w pas ściągającyZ przyjemniejszych rzeczy to mąż pomalował pokój dla dziecka, skrecił szafę i komodę, odebrał wózek Emma gratulacje ![]() Iwantyou super, że Dominik tak szybko przybiera i będziecie już w krótce w domku ![]() Gratuluję wszystkim super wózków i udanych zakupów dzieciowych ![]() Słodkie mamy współczuję Wam ja to teraz mam taki okres, ze potrafiłabym cały czas jesć słodkie ( przed ciążą nie przepadałam za słodyczami, bardziej lubiłam "słone rzeczy", później 4 miesiące wymiotowania i nie potrafię do dzisiaj na obiad spojrzeć, w ogóle mam straszną zgagę, a po słodkim właśnie nie.A tak w ogóle to witam się w 3 trymestrze |
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednej strony te wszystkie allegrowe wygladaja na badziewiaste, do tego rozmiarowka jest nie moja Bo kiedyś to i owszem, nosiłam "70B", ale juz dawno wyszłam z tego etapu. Przed ciążą nosiłam 65D, teraz 75D/DD. I za cholerę nie wiem jaki kupić do karmienia. Podobają mi się HotMilki, ale boję się w ciemno wybierać rozmiar.
|
|
#2224 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale się zdrzemnęłam elegancko półtorej godzinki
|
|
#2225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hahaha mnie tez zie zdarza musimy fajne miny robic wtedy ![]() Ddooooobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj ojciec nie jest złym człowiekiem, ale jest fatalnym ojcem. Widywalam go od przypadku do przypadku, zawsze wyczekiwalam spotkań z nim, a on obiecywał, a pozniej nie przyjeżdżał. Nie mówiąc o takich drobiazgach jak zapominanie o odebraniu z przedszkola. Od kiedy byłam na tyle duża, ze mogłam sama zdecydować o zerwaniu kontaktu prawie w 100% (a przynajmniej kontrolowania go) jest mi duzo lepiej. Naprawdę, beznadziejny ojciec, w którego jest się wpatrzonym to jedna z gorszych rzeczy, jakie mogą się przytrafić.
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wzięłam 85 D- zobaczymy
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam ten sam fotelik (dlatego wózek też mam peg perego) obstawiam, że to kwestia materiału (takich chropowatości po bokach). ale nie wierzę, żebym przez rok tak go ubrudziła, że nie da się doprać. Bardziej dzieci brudzą foteliki, gdy są starsze i jedzą w aucie. |
|
|
|
|
#2229 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kurcze jutro muszę zadzwonić do lekarza i przełożyć USG bo coś nabroiłam - zapisałam się na 5 grudnia ale to wtedy będzie 32t 5d, to chyba powinnam tydzień wcześniej się zapisać? Kurcze, ciąża odbiera mi myślenie Chciałam w ogóle się pochwalić że ostatnio czuję się nadspodziewanie dobrze, aż jestem zszokowana Nic mi nie dolega i ogólnie gdyby nie poruszanie się tempem ślimaka i dyszenie na schodach to bym się czuła jak nie w 8 miesiącu.
|
|
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i wolę podotykac poprzymierzac a nie tak w ciemno... Dobra idę spać dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2231 |
|
Gang Iren
|
O to prawda,z Wiki też trochę było takich akcji. Ale fajne są potem wspomnienia. Niedługo mój Eryk rozkręci się z gadaniem,to dopiero będzie ![]() Ja na co dzień mam z fiszbinami,a do spania całkiem miękkie. Mam dokładnie to samo...
|
#2232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na pewno, mój mąż tylko na mnie popatrzy i stwierdza: 'co, przywalił ci.' |
|
|
|
|
#2233 |
|
Gang Iren
|
Jeszcze w temacie staników. Dziewczyny niezdecydowane,które nie wiedzą jaki rozmiar itp,może na początek przerobić sobie stanik w którym wam wygodnie,pasuje na taki do karmienia. Tutaj np jest instrukcja jak tego dokonać :
http://stanikomania.blox.pl/2009/01/...e-karmnik.html
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A swoją drogą (to pytanie do mamuś od "strupkowej" laktacji) myślicie że zabrać ze sobą jakieś wkładki laktacyjne? Ostatnio w swoim staniku znalazłam plamki, a wolałabym nie kupować byle czego tylko dlatego, że go ubrudzę (zwłaszcza że to minimum 7-8dych). Zwłaszcza że w tym do karmienia to niemal na pewno wkładki będę nosić A odnośnie bazy izofix słyszałam, że jest bezpieczniejsza choćby przez to, że trudno ją źle założyć a foteliki na pasy często są właśnie źle przymocowane I jeszcze nam mówili że lepiej żeby fotelik nie był na stałe zamontowany za długo, ze względu na naprężenia i zużycie, tylko go trzeba wypinać. Jak chcecie poszukam artykułu, o co dokładnie chodziło Spadam już spać, bo mi mały daje czadu (czy raczej macica)
|
|
#2236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do stelaza, to mają rózne , kiedys stelaż był taki:http://imageshack.com/a/img202/1589/od5j.jpg ( przy Smartach). Teraz Smarta można wybrac w stelażu , tym ktory byl w sklepie i występuje w droższych modelach : http://imageshack.com/a/img543/3290/c5ds.jpg ( rożnią się białymi kołami z boku, ten strszy stelaz jest matowy, a ten drozszy błyszczący). Ja nie widzialam na zywo koloru z mojego linku- podoba mi się na zdjeciu, ale widze ze czesciowo material jest błyszcżacy, perłowy ( kolor to Creme Pearl)- szukam wszedzie na inetrnecie innych zdjec jak katologowych, ale nie ma
|
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o fajna sprawa ![]() aha- na noc ja też planuję taki miękki bo w czymś trzeba spać
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oh super- jakbyś mogła to zobacz ja jestem mobilna więc podjechać dla mnie nie ma problemu. Spodobał mi się model caffe latte ale chętnie przymierzę inne
|
|
|
#2240 |
|
Gang Iren
|
Bezpośrednio po porodzie nie miałam wcale stanika. W ogóle w szpitalu nie zakładałam,bo mleko mi jeszcze tak nie leciało,dopiero od drugiej doby jak zaczął mi się nawał. Ale przez pierwszy tydzień czy nawet ciut dłużej używałam tych miękkich cały czas (takie tanie kupiłam kilka sztuk),bo piersi jednak wtedy są wrażliwe.
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego na noc kupię taki miękki namiot np canpolu czy jakiś inny - jakoś może dam radę
średnio mi się widzi budzić się codziennie w zamleczałej pościeli
|
|
#2242 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mi nawet mimo stanika z wkładkami w nocy zdarzało się budzić gdy wszędzie było mokro i w środku nocy trzeba było całą pościel zmieniać
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie Chociaż polozna w SR mowila, zeby przez pierwszy tydzien po porodzie absolutnie nie używać wkladek laktacyjnych, bo zaburzaja cyrkulacje powietrza i sutki się nie goją. A znowu spanie z muszlami to moze byc wygodne.
|
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
To ile z was mamusie kupiło już i zdecydowało się na ten wózek Camarelo Sevilla/Carera ?
Bo palec mi zawisł nad przyciskiem "kupuję i ja"
|
#2245 |
|
Zadomowienie
|
migotko powiedz mi, ten stanik do karmienia co kupilas na allegro, to on ma usztywniona miseczke, czy tylko na dole ma ten drut usztywniajcy, a miseczka jest miekka???
Bo kurcze ostatnio zamowilam sobie i bylam pewna, ze on ma sztywna miseczke, bo tak wygladal, a tu doopa, jest miekki. Nie jest zly, bo nawet lekko podtrzymuje, ale kurcze ja nie lubie takich nieusztywnianych,bo mam wrazenie, ze mi wszystko wisi ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- magnusia ty chyba tez go zamowilas z tego co widzialam??? |
|
|
|
#2246 |
|
Rozeznanie
|
Ja do spania kupie jeden biustonosz o taki http://www.ebay.de/itm/MEDELA-Schwan...item4d033dcbb3
poza tym mam jeszcze topy w ktorych sie fajnie spi, a na codzien planuje kupic cos w rodzaju tych z alessa wlasnie szukam na ebay. Kurcze nie wiem co to oznacza ale od kilku dni powrocilo moje libido , caly dzien i cala noc mysle o przytulankach i nawet nie przeszkadza mi to ze dziecko sie tak bardzo wierci ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Magnusia daj znac jak dorwiesz ten latte, bo nie chce tak calkiem w ciemno kupowac u mnie kosztuje ok 25 e :/ Ma moze ktos ktorys z tych biustonoszy http://www.hm.com/de/product/07603?article=07603-A http://www.hm.com/de/product/00954?article=00954-C ???
|
|
#2247 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() niestety oprócz leżenia i to w wybranej pozycji nic nie poradzisz a mnie już od leżenia od dawna boli i sztywnieje mi lewy bok Każda pozycja powoduje u mnie jakiś dyskomfort. Właśnie rtg jest zakazane aaa no ewentualnie obwiązywanie się albo pas ściągający pomaga. Próbowałam bandażowania bioder jak mi zalecił gin i to jest masakra ![]() Nie dość, że chodzę jak kaczka to coraz bardziej męczę się i mam dziwne zawroty Chyba znowu przejdę się do kardiologa, bo jest coraz gorzej z sercem i w ogóle oddychaniem.Chociaż może jeszcze te 1,5 miesiąca przeboleję bez dodatkowego trucia się niepotrzebnymi lekami. W sumie lepsze ciągłe leżenie niż ładowanie w siebie kolejnych tabletek. A już na pewno lepsze dla dziecka. Cytat:
![]() ja też
|
||
|
|
|
#2248 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Bo ja myślałam że to wolniej z mleczarni cieknie, plus regularnie do dziecka się wstaje
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-11-25 o 01:05 |
||
|
|
|
#2249 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie wieczorową porą
Em ma Iwantyou - Dominik szybciutko rośnie Bardzo się cieszę, że już niedługo będziecie razem w domku! U mnie zajęty weekend - wczoraj wieczorem impreza urodzinowa koleżanki, dzisiaj jakieś domowe sprawy ![]() Przeżyłam też chwilę grozy, nawet na chwilę zapomniałam o ciąży - zalałam herbatą laptopa Na szczęście nie słodzę.... Przez tyle lat nigdy mi się nic takiego nie przydarzyło, a w ciąży musiało ![]() Jutro rano jadę do serwisu, żeby mi go wyczyścili, osuszyli itd. Mam nadzieję, że go uzdrowią. Dobrze, że mam "w zapasie" starego iMaca. Cytat:
Ja swojego lekarza nie pytałam już "dlaczego", wystarczyło mi jego zdanie i mina... Cytat:
![]() Cytat:
Myślałam, że Ex całkiem spoko, ale widać nie. Macie bardzo dobre podejście do sytuacji obydwoje z TZtem Dobrze, że przynajmniej wyżywa się na Was, a nie przekazuje te złe emocje dzieciom. U nas z Ex nie najlepiej. Przekaz dla dziecka generalnie jest taki, że tata i ogólnie wszyscy faceci są źli (bo z drugim partnerem też się Ex nie ułożyło). Generalnie to dosyć skomplikowana sprawa. Na szczęście moja pasierbica ma dobry kontakt z tatą i potrafi sama analizować sytuacje i wyciągać wnioski, ale gdy była młodsza bywało ciężko - mama manipulowała dzieckiem tak, by odegrać się na TZecie. W rezultacie traciło na tym najbardziej dziecko. U nas sytuacja była na tyle skomplikowana, że chodziliśmy przez pewien czas do psychologa dziecięcego - sami nie wiedzieliśmy jak postępować (sytuacja nas przerosła - Ex oświadczyła, że umiera i nie chciała nic więcej powiedzieć; dziecko było spanikowane, generalnie masakra), by sytuację rozwiązać w jak najkorzystniejszy sposób dla dziecka. U nas Ex dosyć niemiło zareagowała na wiadomość o ciąży - na następny dzień po "oficjalnym ogłoszeniu wiadomości" (czyli TZ powiedział pasierbicy, że może już nie utrzymywać tej informacji w tajemnicy - Zosia dowiedziała się wcześniej, przy okazji naszego wspólnego wyjazdu do Londynu - nie chciałam przechodzić przez bramki na lotnisku, więc Zosi musieliśmy powiedzieć o co chodzi i skąd to całe zamieszanie, ale poprosiliśmy ją, żeby nie mówiła nikomu, bo to była wczesna ciąża i nie wiedzieliśmy jak wszystko dalej się potoczy), czyli po tym jak pasierbica przekazała wiadomość swojej mamie, Ex wysłała smsa do TZta, że Zosia ma gorączkę i żeby przekazać tę informację mnie. Dwuznaczne wnioski można było z tego wyciągnąć :/ My tylko z TZtem wiedzieliśmy, że to nie przez tę nowinę Zosia ma temperaturę, bo o ciąży wiedziała już dużo wcześniej. Ale chyba mama naopowiadała jej różnych rzeczy, bo potem była trochę "nieswoja", zdystansowana itp. Potem nastąpiła jakaś fala awantur ze strony Ex na temat spraw szkolnych itd. Myślę, że bardziej "przeżywać" będzie narodziny naszego dziecka Ex niż sama Zosia. Czas jednak pokaże ![]() Znam jednak pary, które poukładały sobie życie w związkach rekonstruowanych. Nie jest to więc niemożliwe. Może nie żyją w przyjaźni, ale zachowują zdroworozsądkowe podejście, co umożliwia prawidłowy rozwój dzieci. A w sumie o dobro dziecka tu chodzi najbardziej. Cytat:
Dzieci adoptowane też często poszukują kontaktu z rodzicem biologicznym. To jest całkowicie naturalny odruch - chcemy znać swoje korzenie, chcemy wiedzieć skąd pochodzimy, do kogo jesteśmy podobni. Dzieci, czasem już dorosłe same weryfikują rzeczywistość i dokonują wyboru, czy chcą z takim rodzicem utrzymywać kontakt czy nie. Ale to powinien być wybór dziecka (czasem choćby już dorosłego). To poważny temat i obszerny. Może warto, żebyś pogadała o swojej sytuacji z jakimś dobrym psychologiem? Cytat:
---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2250 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, od dwóch godzin już nie mogę spać:/ niby już mogłabym się przyzwyczaić, bo to nie pierwszyzna, ale o tej godzinie dopiero zaczynam się na ogół kręcić, a tu sen nie nadchodzi...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

znam doskonale te sklepy- pierwszy był na Chmielnej w Warszawie- odkąd tam trafiłam mam wszystkie staniki od nich
kobitki są tam niesamowite i fantastycznie dobierają. Dzięki nim nauczyłam się jak dobierać stanik.
16.06.2012 
boli jak cholera... a najgorzej w nocy jak się mam obrócić, a robię co to co chwilę bo ból promieniuje na biodra i za długo na boku nie jestem w stanie wyleżeć. Pilotka chyba Ty pisałaś też o tym. Tylko mi lekarz powiedział, że w 100% da się to potwierdzić tylko przez rtg, a wiadomo, że to nie wchodzi w grę. Powiedział, że jak mi nie przejdzie choć trochę do następnej wizyty ( a przejść na pewno nie przejdzie bo jest coraz gorzej) to mam się zaopatrzyć w pas ściągający
ja to teraz mam taki okres, ze potrafiłabym cały czas jesć słodkie ( przed ciążą nie przepadałam za słodyczami, bardziej lubiłam "słone rzeczy", później 4 miesiące wymiotowania i nie potrafię do dzisiaj na obiad spojrzeć, w ogóle mam straszną zgagę, a po słodkim właśnie nie.
Bo kiedyś to i owszem, nosiłam "70B", ale juz dawno wyszłam z tego etapu. Przed ciążą nosiłam 65D, teraz 75D/DD. I za cholerę nie wiem jaki kupić do karmienia. Podobają mi się HotMilki, ale boję się w ciemno wybierać rozmiar.

Bardzo się cieszę, że już niedługo będziecie razem w domku!