|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
basiczek24
TAK! Siedzę i się wk*****m od kilku dni! Mam problem z zaśnięciem i o siedzę przed kompem a nie smacznie śpię w łóżku... strasznie mnie to irytuje. TŻ ma z nią o tym pogadać jutro bo dziś to nie miał okazji bo miała gości... No po prostu tragedia. Gdzie wyczucie? Nawet moja mama oczy zrobiła jak jej powiedziałam... Niby za nich płaci sama, ale ja nie mam ochoty oglądać obcych na własnym weselu i może jeszcze zdjęcia będą chcieli sobie ze mną zrobić? Pffffffff :/ Nie obchodzi mnie to, że chce się zrewanżować za zaproszenie na ślub dwa lata wstecz (nikt się nie wybrał bo była taka sytuacja a nie inna... a ja choć jestem zaręczona prawie od 3 lat to byłam dopisana jako osoba towarzysząca na zaproszeniu... no ,ale na to już oko przymykam). Jedno z tych dzieci ma jeszcze przyjść z osobą towarzyszącą! No jeszcze czego. To już niech sama przyjedzie. Nie po to organizuję wesele w gronie najbliższej rodziny i przyjaciół by ona sobie sprowadzała Bóg wie kogo. Co to jej spotkanie towarzyskie czy nasz ślub i wesele? Jak to moja koleżanka napisała: "to koszty są a jak chce niech się po weselu z nimi na kawę umówi i pokaże film" Jeżeli On nie przemówi jej do rozumu- trudno. Zrobię taką wojnę, że popamięta :////.
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ta kwota jest z rachunku, nie jest założeniem mamy 120 butelek 0,5l. u TŻ rodzinka bardzo dużo pije. I u niego jest tradycja flaszki na odchodne... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzięki za wszystkie slowa otuchy
Jednak musze cos wytlumaczyc bo troche wyszlo tak, ze ledwo wiażemy koniec z końcem, a chcemy zrobic nie wiadomo jakie wesele a tak nie jest.... Zarabiamy nieźle jak na dzisiejsze czasy: ja jestem kierownikiem sklepu, a Tż programista (a dokladnie inspektorem ds systemow czy jakos tak) w zagranicznym banku. Niestety mamy dość duze koszta stale życia typu rachunki za mieszkanie, kredyt, dojazdy (TŻ codziennie dojezdza ok 80km w jedną strony, ja tez dojezdzam dosc daleko, ale pociągiem), 3 koty. Mimo wszystko żyjemy sobie dośc lekko kino kilka razy w miesiącu sie zdarza, jakies wyjscia do knajpy tak samo, ja co miesiac kupuje sporo kosmetykow, ciuch jakiś tez co miesiac "musi byc", jak sobie spedzamy wieczor przy % to tez albo przy niejtanszym whisky, albo przy jakimś wymyslnym piwku ze swiata piw TZ co chwile kupuje jakies sprzety, w tym roku byl to monitor za kilka tysi, telefony nowe dla mnie i dla Niego. Ja dodatkowo wspieram dosc czesto mojego siostrzeńca kupujac mu cos, TŻ stoluje sie w w pracy bo ja nie mam czasu/sily gotowac codziennie obiadow, no i kasa leci. A dla mnie wesele bylo zawsze największym marzeniem: biala suknia, piękna sala itd. I moglabym z tych wszystkich wygod zrezygnowac na te 20 miesięcy (dokładnie). Nie musialabym kupowac tyle ciuchow i kosmetykow. Do kina wystarczy mi jak pojde raz na 2 miesiące. Mysle, ze bez nowego TV też bysmy się obeszli. Tż planuje zakup tabletu mimo, ze tablet w domu jest (mój, ale ja go nigdy ze sobą nigdzie nie zabiera ), dodatkowo jest zwykly stacjonarny komputer plus 3 laptopy a mimo wszystko koszta oscylują wokół 35 tys ![]() Oglądalismy inne sale, trochę tańsze, ale albo bylo zbyt góralskie wnetrze, albo bylo brZydko na zewnątrz i zawsze cos (to przeważnie zdanie TŻta). Na dodatek teraz Ci znajomi poprzewracali Mu w glowie no i jest ![]() Ja juz sie Go nie będe o nic prosic, wczoraj Mu powiedziałam co o tym myśle. Poki co stanelo, ze nie będzie ślubu ani wesela. Ale oczywiscie nie mam zamiaru z Nim gadac póki nie zmieni swojego podejscia. Bo stac nas na wesele, rezygnujac jedynie ze wszystkich niezbyt pilnych i potrzebnych wydatkow. Na dodatek tylko przez 20 mscy, pozniej pewnie wrócilibysmy do starego, lekkiego życia ![]() A teraz lece do pracy
|
|
|
|
#4234 | ||
|
BAN stały
|
Już mam dość, kilka tysięcy wydane na zabiegi, jazda kilkugodzinna tam, na miejscu do pół godziny i kilkugodzinny powrót... W dodatku przez najbliższe dni nie funkcjonuję bez tabletek przeciwbólowych
To wszystko mi zbrzydło ale nie najbardziej przez to, tylko przez to, że zawsze myślę, że to już ostatni raz... Wszystkiego sobie odmawiam, żeby tylko odłożyć n te zabiegi, żeby wyglądać jak człowiek a nie paskuda z bliznami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to może zaproście tez wnuków przyjaciółek teściowej? na pewno jakaś ma. no po prostu brak słów, teściową to .. ![]() pysia1987 no właśnie o to mi też chodziło, że tablety, tv i inne duperele możecie kupić po ślubie, skoro jak mówisz tablet macie, 3 laptopy, komputer to ja nie widzę sensu w kupowaniu nowszych, w przeciągu 20 mcy. To nie jest niezbędna rzecz, tymbardziej że już macie ją w posiadaniu. Jak ktoś przyzwyczajony w luksusach, to ciężko go sprowadzić do szarej rzeczywistości, ale da się uzbroj się w cierpliwość, może Tż sam zrozumie że to nie koniec świata kupić tablet dopiero za 20 miesięcy, a kosztem tego wystawić wesele i uszczęśliwić Ciebie ?
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
Mam taką nadzieję, że do Niego dotrze, że to TYLKO 20mscy zaciśnięcia pasa, a nie AŻ.
Ale narazie nic nie będę robić ani gadac. Jak przez kilka dni nie będzie miał bułeczek do pracy zrobionych, wypranych ciuchow i zero seksu to mam nadzieje, że zrozumie Ale tak to jest, jak sie ktoś wychowuje w bogatej rodzinie i ma wszystkiego za dużo w dupie ja sie wychowalam w dużo biedniejszym domu i pewnie dlatego łatwiej byloby mi na jakiś czas z czegoś zrezygnowac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-11-25 o 07:13 |
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po weekendzie
![]() Ustalilismy z TŻ że na podróz poślubna jedziemy do Turcji ![]() zaczynamy odkładam kasiorke i też mamy zamiar zacisnąć pasa
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2013-11-25 o 07:31 |
|
|
|
#4238 |
|
Rozeznanie
|
co do tuszu to ja mogę polecić http://www.zeberka.pl/art/mascara-volume-diva-5045
mam ją już ponad rok i daje rade trochę jeszcze pociągnie, a maluje się nią codziennie. tak że polecam
|
|
|
|
#4239 |
|
BAN stały
|
Misia nie wiem co dokładnie zamierzacie robić i jaka to ma być wycieczka, ale mogę Ci polecić świetny hotel w Turcji. Ale to nieimprezowa okolica, raczej dla tych którzy chcą odpocząć i pobyczyc się
![]() Wczoraj zrobiłam grzanca, włączyłam świąteczne piosenki i z Tz oglądaliśmy śnieg za oknem Wysłane z telefonu |
|
|
|
#4240 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie nowe PM
![]() Cytat:
koniecznie ) ale najlepiej juz zamkniety w klubie, tylko dla nas zatem wszystkie PM z kalendarza powinny miec dostep Cytat:
narzekanie i odradzanie ![]() co jak co, ale chyba najwazniejsze powinno byc szczescie i zdanie naszej drugiej polowki, a nie znajomych czy tam nawet przyjaciol... Pysiu kochana, poczekaj chwilke, nie podejmuj takich decyzji pod wplywem emocji. Wiesz, u mnie TZ tez nie chcial wesela, ale z innych powodow. Teraz jednak jak widzi jak ja sie ciesze to on tez zaczal na to "czekac" i ze marzy o tym "kazda dziewczyna".... No i on nie chce mi tej radosci odbierac... Moze wytlumacz TZ ,ze to od zawsze bylo Twoje marzenie i skoro macie specic razem cale zycie, masz miec tylko ten jeden slub z nim, to chcesz je wlasnie przy num "spelnic". Troche dziwnie to wytlumaczylam, wiem ale mam nadzieje, ze wiesz o co chodzi... Po za tym, moze sobie "ponarzekaj", ze martwi Cie jego lekkie podejscie do pieniedzy... Tak na prawde zycie w malzenstwie jest juz chyba duzo mniej "konsumpcyjne", ma sie wiecej wspolnych celow, oszczedzanie na cos tam... itd. Przeciez jestescie dorosli i to tez jest taka proba, czy w imie spelnienia marzenia drugiej strony, jestesmy wstanie czegos sobie odmowic... Ja tam "manie" oszczedzania nawet nie wielkie kwoty, ale zawsze sobie cos tam odloze... Ostatnio powiedzialam TZ, ze po slubie bedziemy oszczedzac "na dziecko".... bo to dopiero bedzie wydatek.... Wozki i te inne... lekarze itd...Nawet gdybysmy miec dzicko za kilka lat to i tak warto zawsze lepiej byc do przodu z oszczedzaniem
|
||
|
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcemy dobry hotel z dobrym jedzeniem itp ogladałam juz kilka. No ja własnie chce spokojną dzielnice :P nie imprezownie ;PPolec mi koniecznie bo mamy trudny wybór ;P
|
|
|
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śnieg (
|
|
#4243 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sypie u nas jak diabli...
|
|
#4244 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny muszę się wam wyżalić
wczoraj mieliśmy iść z TŻ na 14 do mojej babci na obiad, a o 12:30 mama dzwoni, że babcia się przewróciła jak wracała z kościoła z sąsiadką i czeka w szpitalu na SORze normalnie jak to usłyszałam to panika, płacz, z babcią jesteśmy mega związane..szybko się zebraliśmy z TŻ i pojechaliśmy do szpitala, sąsiadka czekała z babcią, która leżała na łóżku na korytarzu z rozbitym nosem, poharatanym czołem i brodą, jak ją taką zobaczyłam to znowu się poryczałam ogarnęłam się i poszłam pytać w rejestracji co i jak, kiedy babcię lekarz zobaczy (wcześniej tylko pielęgniarki opatrzyły bo podobno sporo krwi się lało z nosa) to usłyszałam, że lekarz przyjmuje pacjentów wg stanu i mamy czekać, to mówię jaka jest sytuacja i ze babcia ma 83 lata. Ok, czekamy...w międzyczasie dojechała mama, minęły z 2h, pytamy z 3 razy no i dalej czekamy. Potem patrzymy a babci zaczyna się robić wylew pod okiem i głowa coraz bardziej ją boli, a np lekarz przyjmuje 30 latka, który sam chodził i wyglądał ok, tyle, że przyjechał karetką to miał pierwszeństwo wkurzyliśmy się, bo gdyby nie to, że babcia się przewróciła pod szpitalem prawie to też by karetką przyjechała Padło parę ostrych słow i po 5 min zabierają babcię na badanie, które właściwie wywalczyliśmy, w sumie 2,5 h czekała na pomoc, potem pojechała na tomograf głowy i wyszedł w porządku, ale lekarz postanowił zostawić ją na obserwacji na parę dni..Nie chciała się zgodzić początkowo, bo ma taki charakter, że wszystko chce robić sama i że sobie poradzi ale jakoś ją namówiliśmy, dała szczegółowe instrukcje co jej przywieźć z domu, a największym problemem dla niej było to, że nie dała nam tego obiadu, kochana tak nam dziękowała z TŻ, że byliśmy przy niej zresztą moja mama też mu dziękowała, bo był mega pomocny już nie mówię o tym jakie nastawienie mają tam i lekarze i pielęgniarki, tylko jedna dziewczyna miała ludzkie zachowanie i co mnie zdziwiło na maxa, to że zasugerowali babci zdjąć biżuterię, "żeby nie zginęła" ![]() przepraszam, że się tak rozgadałam ale musiałam się wygadać, nie cytujcie proszę
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2013-11-25 o 08:14 |
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Madzixx
a to był dla nas wszystkich najdroższy człowiek tak bardzo za Nim tęsknie Później to skasuje bo na kom nie umiem koloru zmienić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-11-25 o 17:23 |
|
|
|
#4247 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się, wróciłam do pracy po zwolnieniu, wczoraj zdjęłam szynę z ręki, niestety nadal boli. Podejrzewam zespół cieśni nadgarstka... Z tego co czytałam leczenie jest ciężkie i jeśli ręka będzie boleć to może mnie czekać w przyszłości operacja...
Nie dam rady Was nadrobić... madzixx88 przykro mi z powodu babci, ja byłam parę miesięcy temu na pogotowiu u siebie i cekaliśmy 5 godz na przyjęcie, widziałam ludzi z mega bólem, połamanych, z wystającymi kośćmi, oni też czekali tyle... Nie wyobrażam sobie tego i modlę się żeby nigdy nie potrzebować takiej pomocy.
|
#4248 |
|
Zadomowienie
|
madzixx88 współczuję :głasiu:
pysia1987 - mam podobne przejścia. Do mojego Ś.P. taty karetka jechała pól godziny (!!!) gdzie na nogach zaszłabym tam w 15 min.. A przyjechali tylko dlatego, ze sąsiad, który jest lekarze zadzwonił ich opieprzyć, że nie przysyłają karetki - wcześniej mój brat dzwonił (miał wtedy 20 lat) to powiedzieli mu, ze z dziećmi nie rozmawiają Niestety jak przyjechali, już niewiele dało się zrobić. Niesmak i żal do służby zdrowia został i prędko nie minie - o ile w ogóle...
|
#4249 |
|
Zadomowienie
|
madzixx88 - ja nie chcę być hejterem lekarzy, bo mają megaciężki zawód, a zwłaszcza Ci na sorze, ale czasami mnie aż trafia. Moją babcie w trakcie zawału serca szarpała ratowniczka medyczna z pogotowia za ręce i kazała jej wstawać i siadać bo jak na jej oko to nie zawał tylko coś z kręgosłupem. Gdzie babcia miała wszystkie objawy zawału, zdążyłam jej dać aspirynę i jeszcze dzwoniąc mówiłam żeby przyjechała karetka specjalistyczna, bo babcia ma zawał. Dopiero po bitwie ratowniczka z litością zrobiła badania i powiedziała że faktycznie zawał. Lekarz w szpitalu nam powiedział że jakbyś nie wymusili żeby babcie zabrali, to rano by już się przydał karawan, a nie pogotowie:/;/ 2 miesiące później babcia dostała porażenia mięśnia twarzowego i 4h siedziała sama na SORZe;/ do 2 w nocy.
Pysia - ja się nie chcę mądrzyć, ale może narzeczony się trochę przestraszył zaawansowania spraw, jak to facet? Bo jak dla mnie jest trochę dziwne że ktoś przekłada wypady do kina i kupno tabletu nad własny ślub? Ja bym się nie obrażała, tylko postarała się szczerze pogadać co komu na sercu leży
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
muszę się czymś pochwalić
wczoraj byłam cały dzień w pracy a jak wróciłam to nie chciało mi się włączać laptopa specjalnie po to ale wczoraj były równe 2 miesiące do ślubu no to dzisiaj mogę się już pochwalić, ze mam już 1 z przodu bo...do naszego ślubu został 1 miesiąc i 30 dni
|
|
#4251 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, niestety nie jestem w stanie nadrobić po weekendzie
Dziś też b. ciężki dzień w pracy, więc wpadłam się tylko przywitać i spadam pracować...Dziś mija rok od zaręczyn Do ślubu 250 dni |
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że Mu na weselu nie zależy. Jeżeli to zrobi to tylko dla mnie, a jak widać nie jest zdolny do takich poświęceń
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4253 |
|
Zadomowienie
|
Ale na ślubie mu na pewno zależy. A próbowałaś z nim rozmawiać jak on to sobie wyobraża wszystko? Cały ten dzień? Może się uda wypracować taki kompromis, żeby wszyscy byli zadowoleni
|
#4254 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też się nie mogę doczekać tej chwili, jak mnie zobaczy ![]() a co do sytuacji w salonie to wielki szok!!!! co za bezczelność! ja bym nagadała i trzasnęła ostentacyjnie drzwiami ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
extra, zazdroszczę ![]() ![]() świetne spinki Cytat:
![]() Namisek- nie dziwię Ci się, że jesteś wkurzona, musicie się dogadać jakoś w sprawie tych gości na spokojnie na pewno dojdziecie do kompromisu ![]() u mnie Teściowa nie ma cisnienia na zapraszanie "swoich" gości, bo 4 lata temu było wesele brata TŻ i wtedy pozapraszała pare swoich koleżanek itd, teraz mówi, że na drugie już nie musi ufff ![]() Kate Noir- w rodzinie mojego TŻ jest podobnie jeśli chodzi o wesela zawsze huczne na ponad 100 osób plus obowiązkowo poprawiny a nawet jeszcze 3 dnia świętowanie ![]() ja bym mogła nie mieć poprawin, wystarczyłby mi jeden dzień ale wiem, że jemu na tym mega zależy i że to ostatnie wesele w rodzinie tego pokolenia, oczekiwania są spore także się dogadaliśmy, ale ja np miałam decydujący głos sprawach np zespołu czy fotografa ![]() Pysia- na pewno sobie to poukładacie nie podejmujcie pochopnych decyzji Witam nowe Pmki
|
|
#4255 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałabym tam kiedyś wrócić ![]() Ile was wyszło za bilety (jeśli mogę wiedzieć)? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylko trochę drogie ![]() Cytat:
|
|
#4256 |
|
Rozeznanie
|
Tak pysia stwierdzenie zaniedbania w opiece,kiedy wiedzą dobrze, że ktoś choruje na raka moim zdaniem jest nie na miejscu bynajmniej. Wiadomo, że człowiek stara się jak tylko może by ulżyć choremu w cierpieniu (tym bardziej kiedy to bliska osoba), dba jak potrafi najlepiej, a w szpitalu powiedzą że chory zaniedbany/odwodniony itp. Jakby nie wiedzieli jakie spustoszenie w organizmie sieje ta okropna choroba. Jak z dnia na dzień wyniszcza go coraz bardziej.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-11-25 o 10:22 |
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
witam !
śnieg u nas pada....
|
#4258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie też
|
|
#4259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pysia- współczuję
straszne co musieliście przechodzić i jeszcze słuchać takich słow od obcych ludzi ehh Cytat:
![]() no niestety, co do się dzieje na pogotowiach to szkoda gadać Ad rem, Ysia ![]() Cytat:
![]() dopinacie już wszystko na ostatni guzik?
|
|
#4260 |
|
Rozeznanie
|
Taaa pomysł z założeniem później wątku ŻON2014 jak najbardziej trafny
A właśnie u mnie jest taka sytuacja że od strony mojej mamy, to moje wesele jest ostatnim z tego pokolenia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

To wszystko mi zbrzydło ale nie najbardziej przez to, tylko przez to, że zawsze myślę, że to już ostatni raz... 

koniecznie
bo mamy trudny wybór ;P

wkurzyliśmy się, bo gdyby nie to, że babcia się przewróciła pod szpitalem prawie to też by karetką przyjechała
zresztą moja mama też mu dziękowała, bo był mega pomocny
i co mnie zdziwiło na maxa, to że zasugerowali babci zdjąć biżuterię, "żeby nie zginęła"