Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-25, 09:20   #4261
asia1206
Raczkowanie

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21

madzixx88 współczuję sytuacji i personelu który akurat miał dyżur-sama jestem ratownikiem medycznym i widzę co się dzieje w naszej służbie zdrowia-aczkolwiek nie zawsze tak jest-każdy jest tylko człowiekiem i może mieć gorszy dzień-niestety smutne jednak prawdziwe jest to,że w szpitalach szczególnie na SORze zawracana jest uwaga na wiek pacjenta i jeśli nie zrobi się awantury można czekać w nieskończoność.Kiedyś mój synek miał atak kolki nerkowej i lekarz na pogotowiu odmówił pomocy-kazał iść na pomoc doraźną-zrobiłam taką afere że szok i dopiero po tej interwencji łaskawca raczył zainteresować się dzieckiem
Co do spraw ślubnych to mamy już nauki za sobą pozostało nam ostatnie potkanie 16.12 w poradni
Króliczku

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 09:30   #4262
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
tylko pozazdrościć
dopinacie już wszystko na ostatni guzik?
nie tzn. na początku grudnia idę do parafii odebrać podpisaną karteczkę z zapowiedziami (1 grudnia będą wygłaszane ostatnie), trzeba zanieść w końcu do parafii TŻ żeby też ksiądz wygłaszał (nie orientujecie się czy mogę po prostu zanieść ja ? czy musi to zrobić TŻ osobiście ?), trzeba jechać do jednego USC i płacić opłatę, do drugiego USC z potwierdzeniem wpłaty z pierwszego no i odebrać papiery
ogólnie dalej nie mamy nic zarezerwowanego ani nic

a zaraz jedę zmienić opony na zimowe (mam nadzieje, ze w pn rano nie będzie kolejki)
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 09:30   #4263
ParisParisienne
Rozeznanie

Slonca, mam pytanie:

Musze kupic suknie. Slub Koscielny mam w sierpniu. W Polsce bede w grudniu - na swieta, ale mam wtedy kilka dni tez zeby popatrzec na suknie. I teraz mam pytanie: czy powinnam ja zamowic juz teraz koniecznie? W grudniu?
Kolejny raz bede moze w marcu, albo w polowie lutego... ale to na weekend doslownie. No i w kwietniu, jakos w polowie. Ale wtedy bede tez przed slubem cywilnym i mysle, ze bede dosc zajeta i do koscielnego zostanie 3 i pol miesiaca... wiec juz chyba za malo czasu....

Wiec co radzicie? Juz sie nastawic na kupowanie w grudniu?
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 09:35   #4264
poznanianka1990
Zakorzenienie

Hej Nadrobiłam!

no_doubt, zachowania tej sprzedawczyni nie skomentuje, po prostu masakra! Tacy ludzie nie powinni pracować w salonie sukien ślubnych!

Kropka, olinek, witajcie

Jeśli chodzi o tusz to ja polecam essence multi coś tam (różowo-czarne opakowanie, do kupienia tylko w drogerii natura). Jest pogrubiajaco-wydluzajacy , po prostu świetny! Dla mnie to KWC wśród ruszy, a kosztuje 10zl

Jeśli chodzi o budżet na wesele to łącznie wyjdzie ok 25-30 tys na ok. 66 osób (łącznie z obsluga, niestety za salę płacimy 190zł/os) ale do uzbierania mamy mniej, bo mamy już wpłacone zaliczki. Mamy już odłożene 10 tys, 9 tys wiszą nam rodzice C. Brat C. obiecał, że do końca tego roku nam to oddadzą.Zbieramy sami, odmawiamy sobie wielu rzeczy typu wakacje, kino itd, ale marzymy o weselu, nie chcemy z niego rezygnować. Moi rodzice nie są w stanie nam sfinansować wesela. Co jedynie mój tata chce zaplacic za zespół, a mama chce mi dac część kasy na suknię (ok 1 tys). Ale teraz pojawia sie mały problem, bo jest okazja kupić mieszkanie, nowe od dewelopera w atrakcyjnej cenie i wtedy pojawia sie problem co z reszta kasy na wesele. Ale najpierw zobaczymy czy uda się wziąć kredyt na to mieszkanie. Trzymajcie kciuki!

Pysia, nie działajcie pod wpływem chwili! Porozmawiajcie na spokojnie, przedstaw TZtowi całą sytuację, że to tylko 20 miesięcy , powiedz że Ci na tym weselu zależy. Trzymam kciuki!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2013-11-25 o 09:38
poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 09:43   #4265
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Elrosa
Przyszedł mój zestaw do robienia spinek do mankietów
Dziękuję za namiary, ciekawe, co mi z tego wyjdzie.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 09:51   #4266
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Jakies konkretne typy sukien masz wybrane?
A zachowanie tej ekspedientki jest poniżej krytyki! Może to jakas sfrustrowana stara panna, która próbuje innym zepsuć radosć z szukania sukni

Jedno nie wyklucza drugiego Jesli nie jestes pewna to szukaj dalej.
Mierzyłam tą wrzuconą przez Ciebie Pytałam o możliwosć wypożyczenia (nie tej, tylko swojej, też z tiulu) i pani w salonie powiedziała, ze tiulowych sukni nie wypożyczają (bo ja też miałam taki plan na początku).
Jak przymierzałam to nie miałam nic konkretnego, ale jak zajechałam do domu to nie mogę przestać myśleć o tej jednej
Mi Panie nie robiły problemu z wypożyczeniem, nic nie mówiły, że jak z tiulu to nie można wypożyczyć. Wada jest taka przy wypożyczaniu, że nie mogę nic w sukience zmienić. Nie mogę usunąć trenu, którego nie chcę. Drugi problem mi Pani zaznaczyła, że przy wypożyczaniu nie utną mi zbyt dużo sukni, bo później mało która dziewczyna ją zechce. Nie jestem zbyt wysoka (165cm) i powiedziała mi, że będę musiała buty z min. 10 cm obcasem

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaraz będę nadrabiać a tymczasem się pochwalę żę mamy już bilety lotnicze na podróż poślubną !!
Tak więc 29 września- 14 października Nowy Jork jest nasz !!!
Zazdraszczam

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 09:54   #4267
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o tusz to ja polecam essence multi coś tam (różowo-czarne opakowanie, do kupienia tylko w drogerii natura). Jest pogrubiajaco-wydluzajacy , po prostu świetny! Dla mnie to KWC wśród ruszy, a kosztuje 10zl
Kurcze, ja tez mam ulubiony tusz z drogerii natura, której nie ma u mnie w miejscowości przez internet też nie da się go kupić..

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 09:55   #4268
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
witam !

śnieg u nas pada....
A w Elblągu słonko świeci, piękna pogoda

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 09:55   #4269
niulka_1985
Zadomowienie

Witam nowe PM-ki
Dziewczyny, jakoś ostatnio nie mam czasu na wizaż, niestety.........
Cały czas czekamy za obrączkami - już jest tydzień po terminie i żadnego odzewu nie ma
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 09:57   #4270
enzunio
BAN stały

Paris zamów teraz

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 09:57   #4271
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Slonca, mam pytanie:

Musze kupic suknie. Slub Koscielny mam w sierpniu. W Polsce bede w grudniu - na swieta, ale mam wtedy kilka dni tez zeby popatrzec na suknie. I teraz mam pytanie: czy powinnam ja zamowic juz teraz koniecznie? W grudniu?
Kolejny raz bede moze w marcu, albo w polowie lutego... ale to na weekend doslownie. No i w kwietniu, jakos w polowie. Ale wtedy bede tez przed slubem cywilnym i mysle, ze bede dosc zajeta i do koscielnego zostanie 3 i pol miesiaca... wiec juz chyba za malo czasu....

Jeśli znajdziesz tę jedyną to zamawiaj, po co czekać do lutego. Mi w Madonnie pani powiedziała że na suknię czeka się pół roku. Zamówiłam na początku listopada, ślub w czerwcu. Później dowiedziałam się że suknia szyje się max 2 miesiące, ale panie w salonach mówią że pół roku żeby producent spokojnie sobie szył i był czas na poprawki.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 09:59   #4272
moooniaaaa
Zakorzenienie

Pysia,a moim zdaniem czas sprowadzić tż na ziemię bo chyba nie pierwszy raz kłócicie się o pieniądze? Bo wielką sztuką nie jest samo posiadanie pieniędzy, ale to co się z nimi robi. A jeśli dla niego wielkim wyrzeczeniem jest to, że nie kupi sobie kolejnego laptopa albo tableta ... kiedyś Ci powie, że dzieci nie chce bo to pożeracze jego kasy? Pamiętaj, że to też jest Twoje życie i Ty też masz prawo do swoich marzeń i decyzji.

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Witam się, wróciłam do pracy po zwolnieniu, wczoraj zdjęłam szynę z ręki, niestety nadal boli. Podejrzewam zespół cieśni nadgarstka... Z tego co czytałam leczenie jest ciężkie i jeśli ręka będzie boleć to może mnie czekać w przyszłości operacja...
Mój ojciec miał z tydzień temu zabieg na cieśnie nadgarstka. Nie ma się czego bać, 3 dni w szpitalu poleżał, nawet narkozy nie miał tylko miejscowe znieczulenie, w tym tygodniu zdejmują mu szwy. Ręką normalnie wszystko trzyma. To tylko w internecie tak strasznie wygląda za jakiś czas będzie jeszcze drugą rękę 'robił' bo ta cała rehabilitacja to pic na wodę.

Dziewczyny, jaki śnieg? co Wy mówicie? u nas piękne słońce świeci
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:00   #4273
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olinekwroc Pokaż wiadomość
Witajcie PMki!

dzisiaj trafiłam do tego wątku-sama ślubować będę 20.09.2014
Przyznam, że trochę się przeraziłam jak bardzo zaawansowane sa Wasze przygotowania!
My mamy tylko kościół, salę, fotografa i zespół Czuję lekką panikę, ile jszcze trzeba załatwić i ustalić. A mój TŻ angażuje się w temat maks. na 5 minut, potem wraca do swoich zajęć
Witaj Mój TŻ też zbytniego entuzjazmu póki co nie wykazuje, co do przygotowań. Głównym motorem naszych działań jestem ja

Madzixx jak przeczytałam to co napisałaś to się popłakałam. Moja babcia była dla mnie jak rodzona matka. W lutym będzie dwa lata jak nie ma jej ze mną, a marzyła, by być na moim ślubie. Strasznie mi jej brakuje. Mam nadzieję, że z Twoją babcią wszystko będzie dobrze. 3mam kciuki Kochana A na naszą "służbę zdrowia" to brak mi słów.

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.

Edytowane przez no_doubt
Czas edycji: 2013-11-25 o 10:08
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:08   #4274
Krychulec89
Zadomowienie

Witajcie
Tak czytam o waszych kosztach za sale i mnie zatkało U nas w miasteczku jest śliczna sala, odnowiona... przepiękna, ale niestety 210/os + wiejski stół 14/os. Dodam, że mamy ok 150 osób Kupujemy do tego alko i opłacamy orkiestrę. O tyle jest opłacalne, że mamy już w cenie kamerzystę i fotografa który jeździ z nami cały dzień Oczywiście tort, przystrojenie, balony, płatki róż, fontanna czekoladowa w cenie.
U nas nie ma problemu bo odkładamy równo... (ja od 6 miesięcy) i mamy uzbierać równo za sale i mam nadzieje, że starczy na alko i orkiestrę
Co do reszty to będziemy kupować systematycznie. Zero wakacji, zero snowboardu, nart jak co roku
Myślę, że to jest kwestia dogadania się i jak komuś zależy na ślubie i weselu to nie widzi problemu w oszczędzaniu. Ale tu są potrzebne chęci.
Współczuje PM-kom, które są w takiej sytuacji, że muszą namawiać TŻ do odkładania kasy. I żeby im zależało tak jak im
Pytanie do zimowych PM-ek... w co się ubieracie? Ja mam kilka pomysłów... ale nie mogę się zdecydować Załączam kilka płaszczy... bo bolerko to nie dla mnie... bo mam duży biust i nie będzie to dobrze wyglądało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 139048707215647297_SwX05hCB_c.jpg (34,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ziimowa panna młoda.jpg (18,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3_suknia_paola__plaszcz.jpg (14,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6420_1289946149_4ce304250f666.jpg (21,6 KB, 26 załadowań)
Stary 2013-11-25, 10:11   #4275
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Misia nie wiem co dokładnie zamierzacie robić i jaka to ma być wycieczka, ale mogę Ci polecić świetny hotel w Turcji. Ale to nieimprezowa okolica, raczej dla tych którzy chcą odpocząć i pobyczyc się

Wczoraj zrobiłam grzanca, włączyłam świąteczne piosenki i z Tz oglądaliśmy śnieg za oknem

Wysłane z telefonu
Ja poproszę Marzymy z TŻ o wyjeździe do Turcji po ślubie.

A teraz zabieram się do nadrabiania zaległości w czytaniu. Pędzicie jak szalone
Stary 2013-11-25, 10:14   #4276
enzunio
BAN stały

Napisz do mnie pw bo ja nie umiem wysłać tylko odpisać

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:18   #4277
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Krychulec89 Pokaż wiadomość
Pytanie do zimowych PM-ek... w co się ubieracie? Ja mam kilka pomysłów... ale nie mogę się zdecydować Załączam kilka płaszczy... bo bolerko to nie dla mnie... bo mam duży biust i nie będzie to dobrze wyglądało
Co prawda nie jestem zimową PM-ką ale na Twoim miejscu wybrałabym płaszczyk nr 2 lub 3.
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-11-25 o 10:20
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:20   #4278
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Tż się ze mnie śmieje, że na północy to sami poganie mieszkają Na początku był trochę przerażony bo był to dla niego lekki szok kulturowy

eeee, nie jest chyba z ludźmi północy tak źle

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
wszystkie Was zabiore w podroz chcecie? a tz zostawie w domu dobranoc

Ja się mogę wpakowac do walizeczki, do ślubu schudne, więc nadbagazu nie będzie

Cytat:
Slonca, mam pytanie:

Mi powiedziały, że pół roku na suknię, no i ze dwa na przymiarki i przeróbki, mi się też wydaje, ze trochę przesadzaja, ale tak na dobrą sprawę, to te krawcowe mają co robić, to nie jedną suknia jest...

Stary 2013-11-25, 10:21   #4279
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
szczerze mowiac mi sie te plaszcze kompletnie nie podobaja wtgladaja troche jak ze Startreka ja bym sobie ten temat odpuscila, mimo ze to zima... przeciec w kosciele nie bedziesz siedziala w plaszczu? jesli jest nieogrzewany to ewentylanie bym postawila na jakas etole futrzasta i tyle... To bedzie dziwnie wygladalo, jesli Ty bedziesz w plaszczu, a tz w garniturze tylko...
Po za tym wiem, ze te plaszcze sa bardzo drogie... Jak ostatnio zamawialam sukienke na cywilny ( w kwietniu, wiec tez dosc drogo), to Pani powiedziala, ze plaszczyk ( bez szalu ) 1600 a wypozyczenie chyba 800.... wiec maskara! wiec juz sobie wyobrazam ile beda kosztowac te bardziej zdobne...
Stary 2013-11-25, 10:30   #4280
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

Ja nie zimowa, ale wypowiem sie, ze 1 i 2 strasznie mi się spodobały

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:31   #4281
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
witam !

śnieg u nas pada....
u mnie też

Cytat:
szczerze mowiac mi sie te plaszcze kompletnie nie podobaja wtgladaja troche jak ze Startreka ja bym sobie ten temat odpuscila, mimo ze to zima... przeciec w kosciele nie bedziesz siedziala w plaszczu? jesli jest nieogrzewany to ewentylanie bym postawila na jakas etole futrzasta i tyle... To bedzie dziwnie wygladalo, jesli Ty bedziesz w plaszczu, a tz w garniturze tylko...
Po za tym wiem, ze te plaszcze sa bardzo drogie... Jak ostatnio zamawialam sukienke na cywilny ( w kwietniu, wiec tez dosc drogo), to Pani powiedziala, ze plaszczyk ( bez szalu ) 1600 a wypozyczenie chyba 800.... wiec maskara! wiec juz sobie wyobrazam ile beda kosztowac te bardziej zdobne...
no tak tylko , że facet ma koszulę z długim rękawem i marynarkę :P więc jemu jest ciepło.Pozatym bądźmy realni niewiele kościołów grzeje tak , że w zimie można się rozebrać:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:32   #4282
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzięki za wszystkie slowa otuchy
Jednak musze cos wytlumaczyc bo troche wyszlo tak, ze ledwo wiażemy koniec z końcem, a chcemy zrobic nie wiadomo jakie wesele a tak nie jest.... Zarabiamy nieźle jak na dzisiejsze czasy: ja jestem kierownikiem sklepu, a Tż programista (a dokladnie inspektorem ds systemow czy jakos tak) w zagranicznym banku. Niestety mamy dość duze koszta stale życia typu rachunki za mieszkanie, kredyt, dojazdy (TŻ codziennie dojezdza ok 80km w jedną strony, ja tez dojezdzam dosc daleko, ale pociągiem), 3 koty. Mimo wszystko żyjemy sobie dośc lekko kino kilka razy w miesiącu sie zdarza, jakies wyjscia do knajpy tak samo, ja co miesiac kupuje sporo kosmetykow, ciuch jakiś tez co miesiac "musi byc", jak sobie spedzamy wieczor przy % to tez albo przy niejtanszym whisky, albo przy jakimś wymyslnym piwku ze swiata piw TZ co chwile kupuje jakies sprzety, w tym roku byl to monitor za kilka tysi, telefony nowe dla mnie i dla Niego. Ja dodatkowo wspieram dosc czesto mojego siostrzeńca kupujac mu cos, TŻ stoluje sie w w pracy bo ja nie mam czasu/sily gotowac codziennie obiadow, no i kasa leci. A dla mnie wesele bylo zawsze największym marzeniem: biala suknia, piękna sala itd. I moglabym z tych wszystkich wygod zrezygnowac na te 20 miesięcy (dokładnie). Nie musialabym kupowac tyle ciuchow i kosmetykow. Do kina wystarczy mi jak pojde raz na 2 miesiące. Mysle, ze bez nowego TV też bysmy się obeszli. Tż planuje zakup tabletu mimo, ze tablet w domu jest (mój, ale ja go nigdy ze sobą nigdzie nie zabiera ), dodatkowo jest zwykly stacjonarny komputer plus 3 laptopy wiec moim zdaniem to nie sa produkty pierwszej potrzeby. Rezygnujac z nich, przy zachowaniu obecnego budżetu na jedzenie i dom spokojnie byśmy odlożyli kase. Ale TŻ towi sie to nie uśmiecha a i tak wesele nie bylo by jakies wypaśne bo: w piątek (wtedy sa noclegi gratis dla wszystkich), bez orkiestry tylko z djem, bez kamerzysty, fotograf znajomy Tż (pół darmo), jechalibysmy swoim autem, nie byloby jakiegos barmana, ani nic z tych rzecy, jak wiecie suknie kupilam za 300zł a mimo wszystko koszta oscylują wokół 35 tys

Oglądalismy inne sale, trochę tańsze, ale albo bylo zbyt góralskie wnetrze, albo bylo brZydko na zewnątrz i zawsze cos (to przeważnie zdanie TŻta). Na dodatek teraz Ci znajomi poprzewracali Mu w glowie no i jest

Ja juz sie Go nie będe o nic prosic, wczoraj Mu powiedziałam co o tym myśle. Poki co stanelo, ze nie będzie ślubu ani wesela. Ale oczywiscie nie mam zamiaru z Nim gadac póki nie zmieni swojego podejscia. Bo stac nas na wesele, rezygnujac jedynie ze wszystkich niezbyt pilnych i potrzebnych wydatkow. Na dodatek tylko przez 20 mscy, pozniej pewnie wrócilibysmy do starego, lekkiego życia

A teraz lece do pracy
laska a co z tymi zaległymi sprzętami?? naprawdę potrzebne Wam aż 3 laptopy i stacjonarny do tego??
Ja bym zrobiła tak jak Ty, że zero odzywania się, a jakby się pytał dlaczego to bym powiedziała że najpierw coś obiecuje, a potem kładzie lachę...
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

aaaaahhh !! extra, zazdroszczę w dobrej cenie udało Wam się wyrwać bilety? teraz patrzyłam, że np na styczeń są mega promocje chyba ok 600 zł by byśmy jakoś pod koniec czerwca/początek lipca chcieli lecieć

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ale super! Zazdrość mnie zżera!!! Chciałabym tam kiedyś wrócić
Ile was wyszło za bilety (jeśli mogę wiedzieć)?
1800 w dwie strony za dwie osoby.
Byśmy jeszcze nie kupowali, ale że taka promocja
mam jedynie stresa bo to 4 tygodnie po ślubie, nie byłam pewna czy w takim czasie wyrobią mi paszport, na nowe nazwisko więc kupiliśmy na panieńskie... poprostu nie będę zmieniać dokumentów do tego czasu...
stresuje mnie to troche
Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
eeee, nie jest chyba z ludźmi północy tak źle

Ja się mogę wpakowac do walizeczki, do ślubu schudne, więc nadbagazu nie będzie

Mi powiedziały, że pół roku na suknię, no i ze dwa na przymiarki i przeróbki, mi się też wydaje, ze trochę przesadzaja, ale tak na dobrą sprawę, to te krawcowe mają co robić, to nie jedną suknia jest...

walizka jedna 23 kg max xd
lepiej nie chudnij do takiej wagi :P
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:36   #4283
ysia
Zadomowienie

Cytat:
W kwietniu na ślub chcesz mięć płaszczyk? Ja liczyłam że wystarczy mi sam sweterek

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:39   #4284
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie i bolerka i takie płaszczyki wyglądają po prostu fatalnie, pierwszy i ostatni wg. mnie mógłby być ale też nie do każdej sukni takie coś by pasowało ja będę miała po prostu zwykły sweterek i tyle
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:40   #4285
21klaudyna
Zadomowienie

Sprawdziłam , do ślubu zostało 250 dni - chyba to do mnie jeszcze nie dociera

dla tych "płaszczykowatych" http://www.youtube.com/watch?v=tSJgqVdjaGg - zobaczcie sobie 1.37 - PM ma rewelacyjny płaszczyk. Wygląda w nim cudnie klasycznie elegancko ale wg mnie mega pięknie. Wszystko zależy od tego co ubierzecie.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2013-11-25 o 10:45
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:44   #4286
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Slonca, mam pytanie:
Myślę, że to dobry pomysł - ja mam ślub w lipcu, panie ustaliły, że ostateczne wymiary wezmą ode mnie na przełomie marca i kwietnia, potem jeszcze dwukrotnie przymiarki w maju i czerwcu. U mnie akurat sukienka będzie szyta na miejscu, ale wiem, że kuzynki sprowadzały swoje gdzieś z zagranicy i trwało to dłużej.

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Pysia,a moim zdaniem czas sprowadzić tż na ziemię bo chyba nie pierwszy raz kłócicie się o pieniądze? Bo wielką sztuką nie jest samo posiadanie pieniędzy, ale to co się z nimi robi. A jeśli dla niego wielkim wyrzeczeniem jest to, że nie kupi sobie kolejnego laptopa albo tableta ... kiedyś Ci powie, że dzieci nie chce bo to pożeracze jego kasy? Pamiętaj, że to też jest Twoje życie i Ty też masz prawo do swoich marzeń i decyzji.
Popieram! Pysiu koniecznie musicie porozmawiać... my oboje jesteśmy programistami, więc z tej perspektywy zupełnie serio powiem - odłożenie na wesele w takim czasie nie jest wcale tak trudne. Tylko właśnie - kwestia priorytetów. Owszem, to ogromnie kuszące, żeby przefujarzyć całą wypłatę, szczególnie, że oboje jesteśmy z niebogatych rodzin. Pytanie, czy warto.

U mnie sprawdza się taki mechanizm: po wypłacie przelewam 3/4 kwoty, którą chcę oszczędzić na konto oszczędnościowe w innym banku. Nie mam do niego karty, a przelewy idą strasznie długo, żeby nie kusiło mnie wyciągać przed kolejną wypłatą przelewam to, co mi zostało. Może spróbujcie tak zrobić przez jeden-dwa miesiące? Niech Twój TŻ się przekona, że to nic strasznego.
U mnie jest o tyle prościej, że to K. zależy na weselu, a do tego zbieramy na przyszłe mieszkanie, bo wynajem nas też już zabija

Edytowane przez Elrosa
Czas edycji: 2013-11-25 o 10:52
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:50   #4287
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Też nie jestem zimowa, ale 4 jest uroczy Tylko pewnie Paris ma rację i koszmarnie drogi :/

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:51   #4288
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
W kwietniu na ślub chcesz mięć płaszczyk? Ja liczyłam że wystarczy mi sam sweterek
no ja wlasnie tez na to licze sukinke bede miec bez ramion, ale z takiego grubszego materialu.... jak juz ja bede miec, to sie pochwale w klubie
Stary 2013-11-25, 10:51   #4289
mala_czarna_21
Zakorzenienie

ja na ślub w kwietniu też szukam sweterka ale liczę że nie będę musiała go zakładać

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:52   #4290
aneczka25057
Rozeznanie

Mały offtop, ale nieco przyjemniejszy niż poprzedni

Przedstawiam Wam naszego nowego domownika. Jest z nami tydzień i ma na imię ALEX
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131122_172728.jpg (105,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20131122_172917.jpg (100,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20131125_082546.jpg (81,2 KB, 29 załadowań)
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości