|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
czesc
![]() magolinko a gdzie pisze w regulaminie o tym ze trzeba pozniej cos zamowic bo ja szukalam ale nie znalazlam podasz libka? my kapiemy codziennie i codziennie Zuzia ma zakladany pajacyk czy spioch nowy (tzn nie z dnia poprzedniego itp)wychodze z zalozenia ze po kapieli ja tez zakladam pizamke czysta wiec czemu mialabym dziecku nie zmieniac..ona tez wie ze kapiel+spiochy=noc i zapada w sen nocny.. rano wstajemy robimy kosmetyke myjemy buzle kremujemy kozy wyjmujemy oczka i przebiersmy w bodziaki\rajtuzki albo jak tam mi sie uwali..nigdy w spiochscz czy pajacykach nie chodzimy w dzien wyjatek byl jeden jak mialam kaco zatrucir ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- czy ktos mi powie czemu w zupce marchewkowej ryzem czy jarzynowej bobovity bodajze jest sok winogronowy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() Ja nóg właśnie nie mogę ćwiczyć przez naczyniaka w udzie.... przez to nawet z Chodakowską przestałam ćwiczyć ![]() Jeszcze mam 1cm przerwy w mięśniach brzucha ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Zakorzenienie
|
Ewusia, nasza Oliwia od 2,3 tygodni nie potrafi grzecznie leżeć brzuszku. Polezy i porozglada się z 5 minut i już zaczyna szaleć. Tyłek idzie do góry, zapiera się stopami i próbuje pełzac do przodu. Palce od dłoni wbija w matę/przewijak, żeby podciągnąć się do przodu. Męczy ją to strasznie i szybko się denerwuje jak leży w miejscu i nic nie wychodzi z pelzania.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4054 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie możesz ćwiczyć w ogóle czy tylko do momentu jego zaleczenia? Ja mam 2,5cm ![]() ![]() Kejt, spokojnie, mój się schował, ale tylko dlatego, że wbił się w dziurę w brzuchu ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() |
#4055 |
Zakorzenienie
|
włączyłam odpowiedz i komp mi się wyłączył
![]() jedynie tweed ![]() ja zaczęłam czytać książkę o spaniu dzieci, jak znajdę tytuł to napiszę, jak na razie mi się podoba i zamierzam zastosować u siebie niektóre aspekty, tylko muszę dojść do końca "każde dziecko może nauczyć się spać" czytam jeszcze to co kiedyś elaine czytała "przebudzenie śpiącej królewny" co do tej książki mam mieszane uczucia, 50twarzy grey'a to przy tym pikuś |
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A nie ćwiczę brzucha,bo jakoś nie mam motywacji ![]() Moj pępek zapada się razem ze skórą jak się położę na plecach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tweed mówisz że przysiady można spokojnie robić , to jak tak to zacznę, ale nie 50 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Konto usunięte
|
Twee zobrazuję Ci nasze kupy
![]() Więc uwaga, kto je śniadanie, proszę nie czytać :P Ale kupy to ważna sprawa, dopóki dzieci się nie nauczą mówić, że boli, to po czym mamy zauważyć, że coś im dolega... Zwykle Artek robi takie, że są w nich jakieś resztki, takie białawe, czyli jest taka jakby zawartość pieluchy. Kolor - od musztardowego po zielony, ale to tylko od czasu do czasu, więc się nie przejmuję. Czasami, choć dość często robi luźniejsze kupy, które nie mają tej zawartości, ale barwią pieluszkę na wyżej wymieniony kolor. Czasami jeden i drugi typ jest taki jakby ciągnący, że jak przyłożę przód pieluchy do tyłu, to się ciągnie. Ale nasz czwartkowy śluz, to był śluz i nie pomyliłabym tego z niczym innym. Wybacz porównanie, ale to wyglądało jak taki gil, glut (Margoś wybacz, ale nie znajduję innego słowa...). Taki długi, jasny, też tam podbarwiony kupowo, ale ewidentnie śluz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |
Wtajemniczenie
|
Tweed te przysiady robi sie jednorazowo czy można podzielić sobie
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43871898] Magolina a jaką książkę czytałaś? Jak już pisałaś, to wybacz..... Ja się niedługo zabieram za A.Munro, jestem ciekawa jej prozy, bo to tegoroczna noblistka. A tak szczerze to mam wielką ochotę na jakąś zimną, klimatyczną japońską powieść. Ale mam tyle książek do przeczytania, że nie wiem, kiedy zrealizuję tę ochotę...[/QUOTE] Michael Schofield ,,Pomóc Jani" o dziewczynce chorej na schizofrenie. Cytat:
![]() Sorry za wprowadzenie w błąd ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Łoooo bo cały cykl o Śpiącej Królewnie to jest hardkor ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() Si si, mój TŻ też to doczytał, że jak się nie zamówi nic innego do roku, to mogą to zaproponować. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() perse- mi jeszcze się przypomniało jak nam na sr mówili, żeby jak dziecko już będzie bardziej takie mobilne (leży na macie, przewraca się na brzuszek itp.) pamiętać o tym zmienianiu ciuszków na noc, ponieważ w ciągu dnia na ciuszkach dziecka znajduje sie sporo kurzy/roztoczy z rożnych miejsc.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4062 | |
Zadomowienie
|
Dzień Misie Ptysie Kolorowe (Madi
![]() Najpierw rzeczy przyjemne czyli impreza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A to z okazji zacnej czyli ukończenia przez mojego diabła 5 miesięcy w dniu dzisiejszym A z powyższej okazji mój pierworodny postanowił zaprezentować swoje najlepsze diabelskie ![]() ![]() ![]() Donoszę również o kolejnej randce Antka i Zuzy fotorelację wrzucę do klubiku w wolnej do pośmiacia się. Tosiek jak zwykle musiał szatanić. Oj charakterne dziecko mam ![]() Cytat:
Przepraszam, że tylko o sobie ale nawet nie mam sił nadrabiać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | |
Zakorzenienie
|
jak stoje to skóra nachodzi na mój, że robi się jakby zwis
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43872614]Łoooo bo cały cykl o Śpiącej Królewnie to jest hardkor ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() do oczka sół fizjologiczna ![]() Fajny Tż ![]() ![]() ![]() Co do przysiadów, to aż takiego doopska jak ta laska nie chcę miec ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43872587]Twee zobrazuję Ci nasze kupy ![]() Więc uwaga, kto je śniadanie, proszę nie czytać :P Ale kupy to ważna sprawa, dopóki dzieci się nie nauczą mówić, że boli, to po czym mamy zauważyć, że coś im dolega... Zwykle Artek robi takie, że są w nich jakieś resztki, takie białawe, czyli jest taka jakby zawartość pieluchy. Kolor - od musztardowego po zielony, ale to tylko od czasu do czasu, więc się nie przejmuję. Czasami, choć dość często robi luźniejsze kupy, które nie mają tej zawartości, ale barwią pieluszkę na wyżej wymieniony kolor. Czasami jeden i drugi typ jest taki jakby ciągnący, że jak przyłożę przód pieluchy do tyłu, to się ciągnie. Ale nasz czwartkowy śluz, to był śluz i nie pomyliłabym tego z niczym innym. Wybacz porównanie, ale to wyglądało jak taki gil, glut (Margoś wybacz, ale nie znajduję innego słowa...). Taki długi, jasny, też tam podbarwiony kupowo, ale ewidentnie śluz.[/QUOTE] i tak czytałam jedząc ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
Zakorzenienie
|
dzoan, a pół łyżeczki kaszki bezglutenowej do mleka?
![]()
#4066 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za odp.
![]() Ewuniu - taki klin tez u nas jest ale mnie chodzi o poduszke ![]() Tweed - czyli na ktory drugi bok? Mozesz mi to jak chlop krowie na miedzy wytlumaczyc ![]() Ghia- ![]() Ja zmieniam malemu codziennie wieczorem czysta pizamke. Jak nie obkupka w nocy body z pod spodu pajaca to mu zostawiam go w nim rano i ubieram reszte ciuszkow czysta. Codziennie zmieniam pizamke bo tak mi weszlo juz w nawyk ![]() Ale jak maly czasem zasnal w ubranku to nie panikowalam. Zawsze ma wygodne ciuszki. Nie ubieram go w jeansy etc. Perse- a ja z tego artykulu zrozumialam ze dziecko slina czy cos takiego dotykajac cycka przekazuje jakies info co jego organizm potrzebuje. Moze ja cos zle zinterpretowalam ![]() I masz racje kp jest ciezkie, ale mysle ze warto sie poswiecic choc ze 3mce. No ale sciaganie i karmienie to juz w ogole szacun ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 05:02 ---------- Poprzedni post napisano o 04:57 ---------- Dzoann- sprobuj dodac w godzinach wieczornych jedno kp extra. Nakarm malego mimo tego ze sie nie domaga. Ja tak zrobilam. Karmie przed snem co 1,5 co 1 nawet i mam ponad 3h snu. Moze to przypadek nie wiem. Sent from my iPhone using Tapatalk
#4067 |
Wtajemniczenie
|
Tweed ćwiczę z tobą
![]() ![]() 50 pierwszych zrobione ![]() ![]() ![]() Trudno mi sobie wuobrazić te 245 za miesiąc ![]()
![]() |
#4068 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Syrop to gastrotuss baby. Też mamy ten film ściągnięty i czeka do obejrzenia. misiaczka, wow, współczuję na pocieszenie napiszę że też zaczynam szukać mieszkania ale na wynajem na razie bo już nie wyrabiam...może kiedyś kilka perełek opiszę ![]() Neni, kurcze, ale jazda, ja też się łamię i noszę i kołyszę bo wiecznie nie wyspana jestem ![]() ![]() fiazo, jak czegoś ciekawego się dowiesz o tym usypianiu z książki to daj znać ![]()
![]() |
#4069 |
Zakorzenienie
|
Śpiworek do wózka, fotelika i na sanki długości 90cm na jak długo wystarczy? Chodzi mi żeby dziecko nie wyrosło za szybko.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4070 |
Zadomowienie
|
Pol dnia za nami a my dopiero wstalismy z lozka
![]() ![]() Sam z poduszek do glowki to znam tylko Lifenest ale ona chyba do 3 miesiaca. Musisz go jak najwiecej na brzuszku kłaść i lozeczko/ przewijak tak zeby sie obkrecal w ta mniej lubiana strone. Tak samo zabawki etc. Co do chodzika to ja bym powiedziała wprost. Ja tesciowej np. oznajmilam ze nie chce ubranek z misiami etc, bo design wiekszosci poprostu wbija mi noze w oczy. Jak chce cos kupic to gladkie ![]() Dzoan ja jak swojego karmie i przysypia to grzechocze grzechotka :p dopiero jak zje to kładę go spać. Teraz dodaje kleik kukurydziany i spi do 7-8 a tak spal do 6. Dzis do sprawdzonego zestawu dynia + ziemniaki dodam brokuły. Ponoć dobre na kupki. Na podwieczorek jabłka z bananem, które są tak pyszne że sama bym z chęcią wciągnęła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Dotka sok winogronowy stosuje sie zamiast cukru. Dzemy dla diabetykow tez nim slodza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a te kaszki bezglutenowe i kleiki kukurydziane nie są od skończonego 4 miesiąca?
Sam ja nawet jak go nakarmię przed kąpielą i zaraz po znowu, to i tak śpi normalnie czyli ok. 2 godz..rzadko 3 przekroczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4074 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziewczyny chcę zrobić to: http://kuchnianaobcasach.blogspot.co...manny-bez.html Czy jeśli jadam jogurty i czekoladę, tzn. że Małemu nie zaszkodzi mleko i kakao z tego przepisu? Bo się trochę tego kakao boję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja się mogę moją podzielić, bo ja mam motywacji za 10, ale ćwiczyć konkretnie nie mogę ![]() mój też ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() przysiady angażują mięśnie brzucha w dość niewielkim stopniu, kiedy są dobrze wykonywane, więc jak chcesz, to śmiało rób ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43872587]Twee zobrazuję Ci nasze kupy ![]() Więc uwaga, kto je śniadanie, proszę nie czytać :P Ale kupy to ważna sprawa, dopóki dzieci się nie nauczą mówić, że boli, to po czym mamy zauważyć, że coś im dolega... Zwykle Artek robi takie, że są w nich jakieś resztki, takie białawe, czyli jest taka jakby zawartość pieluchy. Kolor - od musztardowego po zielony, ale to tylko od czasu do czasu, więc się nie przejmuję. Czasami, choć dość często robi luźniejsze kupy, które nie mają tej zawartości, ale barwią pieluszkę na wyżej wymieniony kolor. Czasami jeden i drugi typ jest taki jakby ciągnący, że jak przyłożę przód pieluchy do tyłu, to się ciągnie. Ale nasz czwartkowy śluz, to był śluz i nie pomyliłabym tego z niczym innym. Wybacz porównanie, ale to wyglądało jak taki gil, glut (Margoś wybacz, ale nie znajduję innego słowa...). Taki długi, jasny, też tam podbarwiony kupowo, ale ewidentnie śluz.[/QUOTE] o matko, perse ![]() ![]() btw. jestem hardcorem, bo mogłabym jeść najwykwintniejszą kolację świata czytając tego typu opisy, nic mnie już nie rusza ![]()
![]() |
#4076 | ||
Zakorzenienie
|
hahahahah mago
![]() ja jestem hardcorem i lubię się męczyć, więc robię na raz, jak chcesz to sobie podziel, ale nie w odstępach kilkugodzinnych ![]() tak robię ![]() Cytat:
![]() ![]() trzeba było w końcu jakoś uczcić słuszny wiek, nie ![]() Cytat:
![]() no już go tak nie wybielajmy, sam nie pomyślał, najpierw wystosowałam nabuzowany monolog, i wtedy go olsniło ![]() ![]()
![]() |
#4077 |
Zadomowienie
|
Witamy sie
![]() Ja tylko na chwilke dzisiaj bo weekend ciezki i jestem zoombie. Czy to mozliwe ze po zmianie firmy wit.d3 moga byc problemy z brzuszkiem? No mam taki sajgon ze szok. Dzisiaj byłysmy u gin dla małej i nic nie zrobiono tylko dost. skier. na szczególowe usg na styczen :/ no ale p.dr stwierdziła ze jezeli w ciazy nic nie wyszło to ta tobiel juz na pewno sie wchłoneła bo była mała i ze to nie torbiel tylko pecherzyk i nie panikowac . wiec luzik. Mykam ogarnac dom. miłego dzionka i kciuki dla potrzebujacych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4078 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do regulaminu z fotoksiążkami-rozwiewam wątpliwości Aby uzyskać status „Aktywnego Użytkownika”, musisz dokonać zakupu produktów foto (w tym także wydruków oraz powiększenia zdjęć) korzystając z usług PhotoBox przynajmniej raz w roku. W przypadku, gdy Twoje konto pozostaje nieaktywne dłużej niż rok, PhotoBox może, 15 dni po wysłaniu wiadomości mailowej, (i) usunąć Twoje konto lub jego część, (ii) wykluczyć Cię z serwisu i/lub zablokować dostępne usługi, (iii) usunąć wszystkie elementy, w szczególności informacje, komunikaty, wiadomości, albumy, zdjęcia, obrazy, przechowywane przez Ciebie pliki („Zawartość”) na stronie serwisu lub (iv) zaproponować Ci opcję płatnego przechowywania Twoich danych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, kupujące słoiczki HIPP, gdzie wychodzą one najtaniej? w sumie są one wszędzie; ross, auchan, tesco itd. macie jakieś sprawdzone sklepy?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.