Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-25, 11:38   #1801
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Kasian to mała modelka Ci rośnie Oskar też lubi ubierać szaliki, swetry nasze, buty ale przy lustrze nie staje tylko paraduje po domu w tym.

Seleniti wszystkiego najlepszego i gratuluję 16tygodnia

Kasiab wszystkiego najlepszego

Janeczka czyli ustawia ale tatusia No tak bo to on musi koło mamusi leżec a nie tata
Jak słodko z tym buziakiem w brzuszek

Agusia malutki brzuszek ale widoczny już

Niegrzeczna biedna Igusia, oby ząbki szybko wyszły i już jej nie bolało. A smarujecie czymś dziąsełka??

Santom w sumie sa bardzo do siebie podobne sa ładne ale to nie mój gust Najwazniejsze że Tobie się podobają

Sylvunia sądze że tak bo ma nawet dobre komentarze więc sprzedawca w miarę , ale zamów sobie na razie kilka rzeczy aby sprawdzić jak jakościowo będą wyglądać
I np. po praniu
Stary 2013-11-25, 11:39   #1802
monijaaa
Zadomowienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Sylvunia zdjęcia są z wczoraj, a to był 14t1d.

No właśnie wydaje mi się, że mój brzuch jak na początki 15t jest dość duży. Niektórym moim koleżankom zaczął się pojawiać gdzieś tak w 5 miesiącu. Az się boję co będzie później

.
Ja tez mam duzy brzuszek. Ale juz kiedys mowilam, ze moja mam tez taki miala pozniej stanal w miejscu i w jakims 6 miesiacu "wystrzelil " dalej

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:41   #1803
agus7ia
Raczkowanie

Janeczka sweter jest super, duuuzy brzuch sie w nim zmieści więc muszę jeszcze takie dorwać bo ten to model zeszłoroczny
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:43   #1804
agaaga89
Zakorzenienie

Agusia śliczny brzuszek, jaki już widoczny

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

U mnie dziś w lumpku -50 % chciałam sobie kupić jakieś swetry albo golfy na zimę większe, ale było tyle babek i taki gorąc, że nie dałam rady poddałam się i wyszłam bez żadnych łupów

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:43   #1805
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
no to trzymam gorąco kciuki i mam nadzieję, ze ułoży Wam się wszystko tak jak byście chcieli ) Och ja bardzo fajnie wspominam te czasy narzeczeństwa hehehe szalałam a szalałam Ostatnio z panieńskiego zdjęcia oglądałam, TZ też więc się uśmialiśmy, oczywiście i tak on widział tylko wybrane te do wywołania a reszta skonfiskowana
Nie dziękuję, żeby nie zapeszać ja sobie raczej nie poszaleję więc Tobie zazdroszczę i tych wspominek też ahh planujemy się pobrać jeszcze za nim Mała się urodzi a pewnie jak za jakiś dłuższy czas będziemy planować Kościelny i weselicho, to pewnie na moim "panieńskim" sobie odbiję

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:43   #1806
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dziękuje dziewczyny

Mam nadzieję , że przetrwamy jakoś te najgorsze dni ..

Nikii mam dentinox na dziąsła ale ona sobie nie daję posmarować , a na smoczku jak daje to wypluwa od razu, no istny koszmar
wpada od razu w histerie

co tego ja też się źle czuję, brzuch mnie boli, bulgocze mi coś w brzuchu ciągle i na nic nie mam ochoty.

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:45   #1807
gosius91
Zakorzenienie

Cześć

Melduję się, że jestem po badaniach. Ehhh - Pani wydała mi resztę a ja zamiast przeliczyć, schowałam do kieszeni i pognałam na pobranie krwi - czym prędzej żeby kolejkę zająć. Po powrocie do domu, okazało się, że dałam się rąbnąć na dychę. Zamiast 33 zł, wydali mi 23zł. Heh

Ogólnie jakiś zły dzień mam - a to prądu nie było - kiedy akurat pranie miałam w pralce.. Paznokcie mi się rozdwajają coś. Pogoda pod psem. Głowa pęka.. Eh..

No, i stało się, było klik na allegro - motorek dla chrześniaka na pierwsze urodziny. Poniżej info z aukcji i zdjęcie.

MOTOCYKL MA 2 BIEGI - PRZÓD I TYŁ

NOŻNY PEDAŁ GAZU

MAKSYMALNA PRĘDKOŚĆ TO OKOŁO 3,5 KM/H

WYKONANY BARDZO STARANNIE Z SOLIDNYCH MATERIAŁÓW - PLASTIK I METAL

EFEKTY DŹWIĘKOWE I ŚWIETLNE - PO NACIŚNIĘCIU GUZIKA KOGUT MIGOCE I WYDAJĘ DŹWIĘK ALARMU

PODCZAS JAZDY DO PRZODU ŚWIECA SIĘ ŚWIATŁA

I co? Będzie ? TŻ się tak uparł, że byłam bezradna i musiałam się zgodzić - 127zł

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:45   #1808
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Jak tak czytam o Waszych pociechach to się tak rozczulam udane macie dzieci mimo, że pewno czasem nieźle dadzą popalić, aż się przez to sama nie mogę doczekać i chciałabym już już już mimo wszystko
no Ci powiem czasami jest masakra. Tylko, że ja to mówię, że dziecko jak ma zły dzień to popłakuje a my albo się wydrzemy na kogoś albo chodzimy naburmuszeni i wsjo a taki mały człowiek to nie wie sam co się z nim dzieje. Ja często nie panuję nad sobą, chociaż pracuję nad tym i tak już jestem mniej wybuchowa niż kiedyś, dziecko uczy cierpliwości, oj uczy Za to TZ jest potem biedny bo na nim się wyżywam Jak mam zły dzień i mały mnie denerwuje to cały czas sobie powtarzam, ze on na świat się nie prosił, to my go pragnęliśmy i my dla niego jesteśmy Tylko czasami to naprawdę nie pomaga, są dni bezsilności, jeszcze jak inne problemy do tego się dołożą to już całkiem.
Teraz i tak bardzo doceniam to co mam, ktoś kiedyś ładnie powiedział, że biedny jest nie ten kto nie ma pieniędzy a ten kto pragnąłby dziecka a nie może go mieć.
Na dzień dzisiejszy pragnę tylko aby moje dzieci były zdrowe, to jest dla mnie najcenniejsze ) i oby szczęśliwie przetrwać te 9 miesięcy bez przykrych sytuacji Takie o to mam marzenie jak narazie
Ja po tych wszystkich sytuacjach znajomych, jak niektórzy traktują dzieci itp to naprawdę zastanawiam się skąd tyle nienawiści czasem do własnego dziecka, zeby łaciną podwórkową do nich się odnosić. Nie powiem też mi czasem się wyrwie, ch****a albo coś ale to na palcach u jednej ręki mogę policzyć przez całe dwa lata, chociaż i tak sądzę, ze to o tyle za dużo ) Ło ale się rozpisałam
Stary 2013-11-25, 11:48   #1809
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
o te mi bardziej chodzi http://allegro.pl/komplet-spiochy-sp...662129329.html
komplet po 14 zł spiochy + kaftanik + 7 wysyłka ale jak sie kupuje wiecej to chyba nie wyjdzie zle...
a ten kaftanik jest na kopertkę? Wydaje mi się, że te zapinane na środku sa lepsze
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:49   #1810
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
no Ci powiem czasami jest masakra. Tylko, że ja to mówię, że dziecko jak ma zły dzień to popłakuje a my albo się wydrzemy na kogoś albo chodzimy naburmuszeni i wsjo a taki mały człowiek to nie wie sam co się z nim dzieje. Ja często nie panuję nad sobą, chociaż pracuję nad tym i tak już jestem mniej wybuchowa niż kiedyś, dziecko uczy cierpliwości, oj uczy Za to TZ jest potem biedny bo na nim się wyżywam Jak mam zły dzień i mały mnie denerwuje to cały czas sobie powtarzam, ze on na świat się nie prosił, to my go pragnęliśmy i my dla niego jesteśmy Tylko czasami to naprawdę nie pomaga, są dni bezsilności, jeszcze jak inne problemy do tego się dołożą to już całkiem.
Teraz i tak bardzo doceniam to co mam, ktoś kiedyś ładnie powiedział, że biedny jest nie ten kto nie ma pieniędzy a ten kto pragnąłby dziecka a nie może go mieć.
Na dzień dzisiejszy pragnę tylko aby moje dzieci były zdrowe, to jest dla mnie najcenniejsze ) i oby szczęśliwie przetrwać te 9 miesięcy bez przykrych sytuacji Takie o to mam marzenie jak narazie
Ja po tych wszystkich sytuacjach znajomych, jak niektórzy traktują dzieci itp to naprawdę zastanawiam się skąd tyle nienawiści czasem do własnego dziecka, zeby łaciną podwórkową do nich się odnosić. Nie powiem też mi czasem się wyrwie, ch****a albo coś ale to na palcach u jednej ręki mogę policzyć przez całe dwa lata, chociaż i tak sądzę, ze to o tyle za dużo ) Ło ale się rozpisałam
Piekne slowa

Stary 2013-11-25, 11:50   #1811
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny

Mam nadzieję , że przetrwamy jakoś te najgorsze dni ..

Nikii mam dentinox na dziąsła ale ona sobie nie daję posmarować , a na smoczku jak daje to wypluwa od razu, no istny koszmar
wpada od razu w histerie

co tego ja też się źle czuję, brzuch mnie boli, bulgocze mi coś w brzuchu ciągle i na nic nie mam ochoty.
spróbuj kupić coś homeopatycznego w aptece. My mieliśmy takie granulki (tutaj z DE) co pół godziny można było podawać nawet. Bardzo pomagały, nie tylko mojemu bo potem znajomym woziliśmy do PL bo też chwalili. Dentinox też mieliśmy, pomagał ale nie aż tak bardzo. Jak mu wychodziło te 8 naraz to i tak dostaliśmy maść na zapalenie dziąseł i wtedy było najlepiej bo szybko mu pomagały. Te granulki bardzo polecam - Orsanit, być moze bedzie w PL cos podobnego ja nie wiem bo nawet sie nie rozglądałam ) Wiem, ze raz mieliśmy takie ampułki z Polski, też właśnie homeopatyczne.
Stary 2013-11-25, 11:51   #1812
kaorlak
Zadomowienie

Dzień dobry!
Ale dzisiaj piękne słoneczko! Aż się lepiej czuję U Nas śniegu nie było. Mężul dał mi dzisiaj pospać, jak Misia się obudziła to wziął ją do innego pokoju i tam się bawili, a później razem zrobili śniadanko

Cytat:
Napisane przez Lolja Pokaż wiadomość
A w czwartek jak wychodziłam żeby jechac do Tż to zastałam we wszystkich czterech oponach gwoździe.;/
Coś Ty Po prostu brak słów

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
W ogóle zauwazyłam, że strasznie mi się oczy wysuszają.. tzn szczypią i bolą :/ jakieś krople chyba muszę kupić...
A dziś mykam do dermatologa... Jutro laryngolog...
Do oczu polecam świetlika w kropelkach

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Dzięki
na 10.40
później trzeba zawieść zwolnienie do pracy
I jak po wizycie?

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
prezentem

No i mogę już powiedziec CZUJĘ MALEŃSTWO KAŻDEGO DNIA CORAZ BARDZIEJ!!! Wiedziałam, że zrobi mi prezent Tylko mąż zły bo jak przyłoży rękę to maleństwo się wycisza
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam

U mnie też biało A miałam dziś tak abstrakcyjny sen, że padniecie zaraz:
śniło mi się, że wyciągnęłam sobie z brzucha taką kulkę (ok 4cm, chyba to pęcherzyk był), przekroiłam nożem na pół, wyjęłam dzidziusia i sobie go oglądałam, porobiłam zdjęcia, a potem wcisnęłam z powrotem do tego pęcherzyka, żeby nie zmarzł, zatkałam i wsadziłam z powrotem do brzuszka... to jeszcze nie koniec, bo obok mojego dzidzia był tam jeszcze dzieć Lolitki, która mi go podrzuciła, bo musiŁa coś załatwić, i jeszcze nie koniec, bo oba maluszki świeciły jak napromieniowane

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Witam się w 16 tygodniu!
U nas też śnieżek i słoneczko! Z okna mam widok na góry świętokrzyskie, więc pięknie to wgląda
Gratuluję 16 tc. Zazdroszczę widoku

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
Odnośnie lodów ostatnio równiez za nimi przepadam rózne smaki za mna chodza i tz biega do marketu
Ja za lodami nie przepadam, ale ostatnio jadłam gałkę krówkowych. Matko jakie były pyszneeeeeee!!!

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Tak po cichu :P Wczoraj wydawało mi się że czuję takie delikatne puknięcia w brzuszek , ale myślę sobie a to nie to, a dziś tak samo czułam , choć jeszcze delikatne więc i może moje dziecię zaczyna o sobie dawać znać 15t5d
No to ja tak po cichu gratuluję

Cytat:
Kasiab wszystkiego najlepszego

Mam już zdjęcia, ale szczerze powiedziawszy z mojej perspektywy brzuszek wygląda fajniej
Piękny

Cytat:
hej dziewczyny

ledwo żyję.. mam 2 dni z życiorysu wyjęte, Iga przez te 2 dni ciągle płacze, nic nie je a nocą jest jeszcze gorzej, płacze jakby ją kto ze skóry odzieral.. winowajca? zęby
byliśmy u lekarza z nią , gardło lekko czerwone , biedna teraz poszła spać, w nocy prawie w ogóle nie spała, my też..co 5 min jak w zegarku wstawaliśmy ją uspokajać mowie Wam płakałam razem z nią

także będzie mnie mniej trochę.. ale pamiętajcie o mnie
będe Was podczytywać w wolnej chwili
Biedulka że też dzieciaczki muszą się tak męczyć, jak nie kolki na początku to później zęby. Ehhhh

Dzisiaj muszę zarobić piernika staropolskiego. Mniam, mniam nie mogę się doczekać!
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:53   #1813
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Na dzień dzisiejszy pragnę tylko aby moje dzieci były zdrowe, to jest dla mnie najcenniejsze )
o i to jest najważniejsze
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:55   #1814
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Na moje stanowisko też szukają współczuje tej osobie już. Nie chcę tam wracać do tego piekła
skąd ja to znam

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Na leżącym jesteś ? Rozumiem, że Ci przykro, że kogoś szukają, też to czułam, mimo że zaczęli na moim macierzyńskim . . . Tylko u mnie szukają do dziś, taki ogon mają
jestem na leżącym przez ten mój okropny kaszel. trzymało mnie długo, został tylko katar, no ale jeszcze do czwartku nie moge wychodzic z domu....nie leże cały czas, obiad zrobie, posprzątam coś... ale ile można się włóczyć po domu...? chce do ludzi

ja jestem ciekawa czy znajdą kogoś na moje stanowisko ze wszystkimi wymaganiami, jakie tam podali

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:57   #1815
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
No, i stało się, było klik na allegro - motorek dla chrześniaka na pierwsze urodziny. Poniżej info z aukcji i zdjęcie.

MOTOCYKL MA 2 BIEGI - PRZÓD I TYŁ

NOŻNY PEDAŁ GAZU

MAKSYMALNA PRĘDKOŚĆ TO OKOŁO 3,5 KM/H

WYKONANY BARDZO STARANNIE Z SOLIDNYCH MATERIAŁÓW - PLASTIK I METAL

EFEKTY DŹWIĘKOWE I ŚWIETLNE - PO NACIŚNIĘCIU GUZIKA KOGUT MIGOCE I WYDAJĘ DŹWIĘK ALARMU

PODCZAS JAZDY DO PRZODU ŚWIECA SIĘ ŚWIATŁA

I co? Będzie ? TŻ się tak uparł, że byłam bezradna i musiałam się zgodzić - 127zł
Faajny sprzęt tylko, że chyba jeszcze zaczeka zanim go poużywa

Cytat:
Zgadzam się z calutkim postem przede wszystkim z nauką cierpliwości... Kiedyś byłam strasznie nerwowa, strasznie. Złośliwa, wyzywałam, czepiałam się pierdół, a przy Małym nauczyłam się wręcz anielskiej cierpliwości, sama siebie nie poznaję w porównaniu do obrazu sprzed 3 lat Ile miłości, ciepła i dobrych uczuć wnosi dziecko w życie to jest nie do opisania.
Poza tym też nie rozumiem przeklinania przy dzieciach a tym bardziej - na dzieci, szok... Nie raz Filip mnie wyprowadzi z równowagi, ale podniesiony ton głosu wystarczy. Takie dziecko rozumie w najprostszy sposób, nie trzeba wcale do tego używać ku** czy ch****
Generalnie super słowa

Stary 2013-11-25, 11:58   #1816
meniaa94
Wtajemniczenie

sylvuniaa84 fajny jest ten komplecik ale np.ja nie lubię zamawiać ubranek przez internet,wolę iść do sklepu i dotknąć,pomiziać czy mi się spodoba materiał itp Często buszuję w pepco,tesco itp ;p
Stary 2013-11-25, 11:58   #1817
agus7ia
Raczkowanie

No właśnie ja też się zastanawiam skąd w ludziach bierze się tyle nie wiem czy nienawiści, ale napewno złości na własne dzieci. Latem ja się przechodzi między blokami to zewsząd słychać krzyki na dzieci, w ktorych lecą naprawdę niecenzuralne słowa. Jak to dziecko ma potem dobrze w szkole, albo wśród równieśników się zachowywać. Rosną mali "terroryści",a potem społeczeństwo się dziwi, że jest coraz więcej przemocy. Ja nie mówię tu oczywiście o jakiś sporadycznych sytuacjach, gdzie któreś z rodziców w chwili słabości wrzasnęło na dziecko, tylko o takich sytuacjach gdzie to się ciągle powtarza. Mnie cierpliwości nauczył mój mąż, który jest ostoją spokoju, a ja kiedyś byłam niezłą choleryczką i muszę powiedzieć, że można się tego oduczyć Ciekawa jestem jak mi przy dziecku podzie :P

Jeszcze apropo dzieci. Ostatnio byłam świadkiem jak matka z córką może taką 6-7letnią przechodziły koło postoju taksówek. Dziecko coś jej tam marudziło, ale nie było to jakiś wielki cyrk na pół osiedla. W pewnym momencie matka do tego dziecka mówi, żeby wybrało sobie jakąś taksówkę to ona ją tam zapakuje i kierowca wywiezie ją daleko stąd i mamusia będzie miała w końcu spokój. Co takie dziecko ma sobie w takiej chwili myśleć???
Stary 2013-11-25, 12:05   #1818
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze apropo dzieci. Ostatnio byłam świadkiem jak matka z córką może taką 6-7letnią przechodziły koło postoju taksówek. Dziecko coś jej tam marudziło, ale nie było to jakiś wielki cyrk na pół osiedla. W pewnym momencie matka do tego dziecka mówi, żeby wybrało sobie jakąś taksówkę to ona ją tam zapakuje i kierowca wywiezie ją daleko stąd i mamusia będzie miała w końcu spokój. Co takie dziecko ma sobie w takiej chwili myśleć???
Tak właśnie się uczy dziecko a. nieufności do obcych, b. podważania miłości rodziców Beznadziejny przypadek...

Stary 2013-11-25, 12:05   #1819
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

Mam już zdjęcia, ale szczerze powiedziawszy z mojej perspektywy brzuszek wygląda fajniej
Bardzo fajny brzuszek

Cytat:
hej dziewczyny

ledwo żyję.. mam 2 dni z życiorysu wyjęte, Iga przez te 2 dni ciągle płacze, nic nie je a nocą jest jeszcze gorzej, płacze jakby ją kto ze skóry odzieral.. winowajca? zęby
byliśmy u lekarza z nią , gardło lekko czerwone , biedna teraz poszła spać, w nocy prawie w ogóle nie spała, my też..co 5 min jak w zegarku wstawaliśmy ją uspokajać mowie Wam płakałam razem z nią

także będzie mnie mniej trochę.. ale pamiętajcie o mnie
będe Was podczytywać w wolnej chwili
Ojej Niegrzeczna, współczuję.. Trzymajcie się obie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Kasian to mała modelka Ci rośnie Oskar też lubi ubierać szaliki, swetry nasze, buty ale przy lustrze nie staje tylko paraduje po domu w tym.
No jest modelka niesamowita

Dziewczyny a mam pytanie do mamuś podwójnych. Czy któraś z Was korzysta z któregoś banku komórek macierzystych? My mamy umowę z Progenis i teraz ja się zastanawiam jak to jest z drugim dzieckiem. Tzn z tego co wiem to nie ma sensu pobierać komórek macierzystych, bo w razie czego dziecko może skorzystać z komórek starszego rodzeństwa, ale jeszcze muszę doczytać dokładnie jak to jest. Wiecie coś na ten temat?

I w ogóle mamusie nie podwójne zastanawiałyście się nad tym tematem już?

Koszt jest no.. bardzo duży, ale ja nie mogłam sobie wyobrazić tego, że coś by się stało i musiałabym żyć z myślą, że żal było mi kiedyś wydać trochę kasy żeby dziecko zabezpieczyć na wszelki wypadek. Rodzice nam pomogli finansowo w tej kwestii teraz płacimy 420zł na rok za magazynowanie komórek.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 12:10   #1820
agaaga89
Zakorzenienie

No i sobie nie popiszę bo Tż mnie zgania, łobuz, łajdak jeden

Stary 2013-11-25, 12:11   #1821
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Porażka Biedne dziecko
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 12:11   #1822
agus7ia
Raczkowanie

Kasian my z mężem też o tym myślimy i raczej będziemy się decydować. fakt jednorazowo trzeba wyłożyć trochę pieniędzy, ale też bym sobie nie darowała jak by się działo coś czemu można było zapobiec dzięki tym komórkom, a ja bym myślała o pieniądzach. Na ten moment nie wiem skąd weźmiemy na to kasę, ale będziemy oszczędzać i najwyżej wolę kupić tańczy wózek czy łóżeczko niż potem żałować.
Stary 2013-11-25, 12:25   #1823
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a mam pytanie do mamuś podwójnych. Czy któraś z Was korzysta z któregoś banku komórek macierzystych? My mamy umowę z Progenis i teraz ja się zastanawiam jak to jest z drugim dzieckiem. Tzn z tego co wiem to nie ma sensu pobierać komórek macierzystych, bo w razie czego dziecko może skorzystać z komórek starszego rodzeństwa, ale jeszcze muszę doczytać dokładnie jak to jest. Wiecie coś na ten temat?

Koszt jest no.. bardzo duży, ale ja nie mogłam sobie wyobrazić tego, że coś by się stało i musiałabym żyć z myślą, że żal było mi kiedyś wydać trochę kasy żeby dziecko zabezpieczyć na wszelki wypadek. Rodzice nam pomogli finansowo w tej kwestii teraz płacimy 420zł na rok za magazynowanie komórek.
My jeszcze nie myslelismy, nie ma kiedy na spokojnie porozmawiac na wiele tematow ;/

Ale obiecalismy sobie ze w tym tygodniu ogarniemy kwestie badania prenatalne i komorki macierzyste.

Stary 2013-11-25, 12:27   #1824
principessina
Zakorzenienie

Dzien doberek Brzuchatki maz wczoraj przytargal z garazu choinke pomalu sobie ja z synkiem ubierzemy

Cytat:

tak z tego co sie orientuje wsytarcza komorki macierzyste pobrane od jednego dziecka, my przechowujemy w San Marino a Wy?

Dziewczynki jak tam Wasze uplawy? ja mam uczucie mokrego w majtasach, sa b obfite, przepraszam za szczegoly
Stary 2013-11-25, 12:31   #1825
agus7ia
Raczkowanie

A za mną chodzi sernik z malinami, chyba dziś upiekę
Stary 2013-11-25, 12:32   #1826
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczynki jak tam Wasze uplawy? ja mam uczucie mokrego w majtasach, sa b obfite, przepraszam za szczegoly
może nie mam upławów, aczkolwiek bez wkładki się u mnie nie obywa....

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 12:33   #1827
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
WSZYSTKIM SOLENIZANTKOM WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
Dziękuję i przekazuję życzonka dalej, bo jest tu nas trochę

Cytat:
spory już! Ale lepiej dostawać brzuszek stopniowo po trochu, niż od razu duży, z mega rozstępami gratis

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Janeczko rozmawialiśmy o tym na poważnie i doszliśmy do wniosku, że oboje tego chcemy ale zapowiedziałam mu, że cywilny również jest ślubem, a nie formalnością załatwianą w urzędze i jeżeli mi się nie oświadczy to może sobie o mnie jako o żonie tylko pomarzyć więc jakby nie patrzeć decyzja leży po jego stronie
ba, no oczywiście, że ślub to ślub! Nawet cywilny! Tak więc pierścionek i zaręczyny obowiązkowo!

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Cześć
No, i stało się, było klik na allegro - motorek dla chrześniaka na pierwsze urodziny. Poniżej info z aukcji i zdjęcie
Prezent super, ale na 1 roczek to zdecydowanie za wcześnie... dokupcie jakieś czekoladki, by miał coś na teraz...

Co do banku komórek macierzystych, to coś mi się obiło o uszy... a jaki jest ten pierwszy koszt?

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 12:34   #1828
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:

Hmm ja chyba nie w temacie... Muszę o tym poczytać, bo nie wiem o co chodzi
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 12:36   #1829
ilkas
BAN stały

Martuszka0 ja też zazdroszczę dziewczynom ruchów. Też czekam na swoją kolej..

Principessina co do upławów to mam wrażenie, że się właśnie ostatnio jakoś nasiliły. Jak mnie to wkurza jak mam mokro w majtach

Eee, właśnie, kiedy ubieracie choinkę? My w tym roku ze względu na Milę pełzającą, próbującą wstawać itd..musimy mieć sztuczną i do tego z samymi nietłukącymi się ozdobami Wiem już, że ona wiecznie będzie wisiała na tej choince i próbowała wszystko ściągać itd. Serce mnie boli, bo kocham żywe choinki. Ale niestety..nie w tym roku I właśnie wczoraj kupiliśmy sztuczną w ikei i odkąd ją mamy to ja się nie mogę doczekać kiedy będziemy ją wreszcie ubierać :-P
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 12:37   #1830
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
gratki

Justynka, dzis mąż zamówi mi tą tunikę, ale jeszcze waham się na kolorem, ten kremowy mi się podoba
mierzyłam długość, mnie wypada przed kolano, a jak u Ciebie?
Dzięki. Z długością miałam problem. Nie wiedziałam czy skracać czy nie, ale dziewczyny mi doradziły żeby tego nie robić bo jak się pojawi większy brzuch to wówczas mi się ciut podniesie.

Ale jestem z niej zadowolona. Teraz myślę nad tą tuniką...

Lolja dziwne takie przebijanie opon, po co to ktoś zrobił, na złość albo z nudów???

Kasiab super że maluch daje o sobie znać... Bomba... JA ciągle czekam
A co do bebilonu długo czekałaś na prezenty??? Bo ja już jakiś czas temu się logowałam i ciągle nic nie otrzymałam

Magdi za kolejny tc. No i ja bym nie schizowała tylko zadzwoniła po konsultację do lekarza...

Kasian nie mam wolnego, a chętnie bym wzięła... A skąd taki pomysł że ja na wolnym dziś??

Selenti z okazji imienin. no i super że TŻ się w końcu powoli określa no i dorośleje

Gosius złe dni każdą z nas dopadają... Będzie lepiej... Mi to dośc szybko się humor poprawia
Motorek fajny...

niegrzeczna zdrówka dla małej... Pamiętaj też o sobie.

Zmykam troszkę popracować...

Pamiętajcie o głosach

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości