Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-25, 12:38   #1831
VwVampirka
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

U mnie upławy też są bardzo obfite i wodniste, czasami jak mi się mokro zrobi to lecę spr, czy to przypadkiem nie krwawienie

I też mam intymne pytanko, jak u Was jest z siusianiem? Pomijając to, że często, to ja mam taki problem, że nawet jak bardzo mi się chce, to siadam i nic... muszę się wysilić, żeby poleciało... mam tak od dłuższego czasu, ale jest coraz gorzej... też macie z tym problem

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 12:39   #1832
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

dzień dobry, nadrobiłam weekend ale nie cytuje sorki

u nas piękne słonko i chłodek

wszystkim Kasiom wszystkiego naj naj lepszego, spełnienia marzeń

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 12:41   #1833
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
A za mną chodzi sernik z malinami, chyba dziś upiekę
o matko nie rob mi smaku

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
może nie mam upławów, aczkolwiek bez wkładki się u mnie nie obywa....
no i u mnie podobnie i to wieczne uczucie mokra, ze tak powiem...zrobilam badania moczu, ale jeszcze sa nie gotowe...
Stary 2013-11-25, 12:45   #1834
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Justyna bo pisalas rano ze nadajesz z lozka, ze maz pojechal opony wymieniac a Ty zaraz na sniadanko wiec cos sobie uroilam ze dzis musisz miec wolne jak sobie lezakujesz z rana

Vampirko ja tez tak mam z sikaniem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

A i ja dziekuje za zyczenia dla Kas ale dzis nie obchodze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 12:45   #1835
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
U mnie upławy też są bardzo obfite i wodniste, czasami jak mi się mokro zrobi to lecę spr, czy to przypadkiem nie krwawienie

I też mam intymne pytanko, jak u Was jest z siusianiem? Pomijając to, że często, to ja mam taki problem, że nawet jak bardzo mi się chce, to siadam i nic... muszę się wysilić, żeby poleciało... mam tak od dłuższego czasu, ale jest coraz gorzej... też macie z tym problem
Też mam sporo upławów

Co do siusiania to mam tak samo To normalne Z czasem może być też troszkę gorzej jak już dzidziuś będzie na tyle duży, że główką będzie uciskał pęcherz
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 12:48   #1836
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

Może spróbuj jeść żurawinę, mi pomogła na problemy z siusianiem

dziękuje za życzenia
Stary 2013-11-25, 12:49   #1837
Nikii89
Zakorzenienie

Niegrzeczna skądś to znam u Nas trzeba było siłą lub podstępem. Chociaż na szczęście Oskar dobrze żeby znosił.

Gosiu bardzo fajny prezent

Janeczko bardzo dobrze napisane
Cierpliwości to się człowiek uczy i to oj dużo Ja też z tych nerwowych i czasem mi się zdarzy krzyknąć na Oskara , ale za chwile się głupio czuję z tym
I jak się ma dziecko to całkiem inne myślenie, ja zawsze myślę aby np. dać jedzenie Oskarowi , potem TŻ a na końcu o sobie .

Karolak dla TZ

Principessina już choinka ?? my pewnie zabierzemy się za to w okolicach 22-23 grudzień

Oskar śpi a ja zastanawiam się co mam robić :P Rano bolał mnie trochę brzuch i rozmawiając z TŻ przez tel wspomniałam mu o tym i mi powiedział to połóż sie potem z Oskarem, ale mówię mu "a co z drugim daniem " a on "pierdziel to może być później"

Tak to bym zaczęła generalny porządek w salonie , ale nie lubię coś zaczynać a potem w połowie przerywać bo np. Oskar się obudzi i koniec wtedy sprzątania, wolę sobie to na wieczór zostawić kiedy idzie mi spac na noc.
Stary 2013-11-25, 12:51   #1838
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie ja też się zastanawiam skąd w ludziach bierze się tyle nie wiem czy nienawiści, ale napewno złości na własne dzieci. Latem ja się przechodzi między blokami to zewsząd słychać krzyki na dzieci, w ktorych lecą naprawdę niecenzuralne słowa. Jak to dziecko ma potem dobrze w szkole, albo wśród równieśników się zachowywać. Rosną mali "terroryści",a potem społeczeństwo się dziwi, że jest coraz więcej przemocy. Ja nie mówię tu oczywiście o jakiś sporadycznych sytuacjach, gdzie któreś z rodziców w chwili słabości wrzasnęło na dziecko, tylko o takich sytuacjach gdzie to się ciągle powtarza. Mnie cierpliwości nauczył mój mąż, który jest ostoją spokoju, a ja kiedyś byłam niezłą choleryczką i muszę powiedzieć, że można się tego oduczyć Ciekawa jestem jak mi przy dziecku podzie :P

Jeszcze apropo dzieci. Ostatnio byłam świadkiem jak matka z córką może taką 6-7letnią przechodziły koło postoju taksówek. Dziecko coś jej tam marudziło, ale nie było to jakiś wielki cyrk na pół osiedla. W pewnym momencie matka do tego dziecka mówi, żeby wybrało sobie jakąś taksówkę to ona ją tam zapakuje i kierowca wywiezie ją daleko stąd i mamusia będzie miała w końcu spokój. Co takie dziecko ma sobie w takiej chwili myśleć???
ja też, ja też. W zasadzie do dziś jestem ale to niebo a ziemia, kiedyś a dziś. Hehe.
Co do tej sytuacji matki z córką to żal.pl niestety ale takich sytuacji jest na pęczki. Ja znam przypadki bezpośredniego zwracania się do malucha, czy starszego dziecka typu: wy*****aj czy je**e Ci, na porządku dziennym. Człowiek do zwierząt lepiej się odnosi niż tacy do własnych dzieci. No ale niestety są ludzie i ludziska, najgorsze to, że nawet jak się zareaguje to potem wychodzi się na najgorszego bo nie ma dowodów odpowiednich, każdemu może się zdarzyć itp itp.

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Bardzo fajny brzuszek

Ojej Niegrzeczna, współczuję.. Trzymajcie się obie

No jest modelka niesamowita

Dziewczyny a mam pytanie do mamuś podwójnych. Czy któraś z Was korzysta z któregoś banku komórek macierzystych? My mamy umowę z Progenis i teraz ja się zastanawiam jak to jest z drugim dzieckiem. Tzn z tego co wiem to nie ma sensu pobierać komórek macierzystych, bo w razie czego dziecko może skorzystać z komórek starszego rodzeństwa, ale jeszcze muszę doczytać dokładnie jak to jest. Wiecie coś na ten temat?

I w ogóle mamusie nie podwójne zastanawiałyście się nad tym tematem już?

Koszt jest no.. bardzo duży, ale ja nie mogłam sobie wyobrazić tego, że coś by się stało i musiałabym żyć z myślą, że żal było mi kiedyś wydać trochę kasy żeby dziecko zabezpieczyć na wszelki wypadek. Rodzice nam pomogli finansowo w tej kwestii teraz płacimy 420zł na rok za magazynowanie komórek.
my nie korzystaliśmy, nie wgłębiałam się też szczególnie w ten temat.

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dzien doberek Brzuchatki maz wczoraj przytargal z garazu choinke pomalu sobie ja z synkiem ubierzemy

tak z tego co sie orientuje wsytarcza komorki macierzyste pobrane od jednego dziecka, my przechowujemy w San Marino a Wy?

Dziewczynki jak tam Wasze uplawy? ja mam uczucie mokrego w majtasach, sa b obfite, przepraszam za szczegoly
ja mam tak samo, bez wkładki ani rusz.
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Martuszka0 ja też zazdroszczę dziewczynom ruchów. Też czekam na swoją kolej..

Principessina co do upławów to mam wrażenie, że się właśnie ostatnio jakoś nasiliły. Jak mnie to wkurza jak mam mokro w majtach

Eee, właśnie, kiedy ubieracie choinkę? My w tym roku ze względu na Milę pełzającą, próbującą wstawać itd..musimy mieć sztuczną i do tego z samymi nietłukącymi się ozdobami Wiem już, że ona wiecznie będzie wisiała na tej choince i próbowała wszystko ściągać itd. Serce mnie boli, bo kocham żywe choinki. Ale niestety..nie w tym roku I właśnie wczoraj kupiliśmy sztuczną w ikei i odkąd ją mamy to ja się nie mogę doczekać kiedy będziemy ją wreszcie ubierać :-P
u nas zazwyczaj w Wigilię ale jak już sama mieszkałam to ubierałam wcześniej, lubiłam tak mieć wszystko już postrojone, taki nastrój świateczny w mieszkaniu mieć. Głównie dlatego,ze świeta spędzałam u rodzinki to chociaż przez chwilę chciałam nacieszyć się moją choinką u mnie w mieszkaniu hehe) No a jak mały się urodził to już w ogóle było cudownie Urodził się 10 dni przed Wigilią więc święta były cudne
Stary 2013-11-25, 12:54   #1839
Ramona_85
Zakorzenienie

przyszła mi koszula dzisiaj
jest tak akurat na 5/6 msc, bo teraz trochę jeszcze za duża, więc na te 10 kg więcej powinna starczyć, później ewentualnie jak będzie się dobrze nosić, zamówię rozmiar większą

kolor różowy trochę za silny jak dla mnie, wolałabym coś w malinie albo brudny róż, teraz będę różowa landrynka dobrze, że nie go go dużo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA033027.jpg (94,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PA033026.jpg (94,5 KB, 12 załadowań)
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 12:56   #1840
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
u nas zazwyczaj w Wigilię ale jak już sama mieszkałam to ubierałam wcześniej, lubiłam tak mieć wszystko już postrojone, taki nastrój świateczny w mieszkaniu mieć. Głównie dlatego,ze świeta spędzałam u rodzinki to chociaż przez chwilę chciałam nacieszyć się moją choinką u mnie w mieszkaniu hehe) No a jak mały się urodził to już w ogóle było cudownie Urodził się 10 dni przed Wigilią więc święta były cudne
My ubieramy ok. tygodnia przed Wigilią i mamy żywą choinkę. Misia codziennie pyta Mężula: Tatuś kupisz Misi choinkę? Najchętniej to już bym ubrała, bo widziałam że się pojawiły w ogrodniczych, ale jakoś zdrowy rozsądek mi nie pozwala
Stary 2013-11-25, 12:56   #1841
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
jest tak akurat na 5/6 msc, bo teraz trochę jeszcze za duża, więc na te 10 kg więcej powinna starczyć, później ewentualnie jak będzie się dobrze nosić, zamówię rozmiar większą

kolor różowy trochę za silny jak dla mnie, wolałabym coś w malinie albo brudny róż, teraz będę różowa landrynka dobrze, że nie go go dużo

Widzę, że nawet kolor mamy ten sam
Stary 2013-11-25, 12:59   #1842
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:

A jak materiał? Ja kupiłam jedną do szpitala jak się Misia miała urodzić i po pierwszym praniu nadawała się do wywalenia: skurczyła się i powychodziły takie kulki na niej
Stary 2013-11-25, 13:00   #1843
principessina
Zakorzenienie

Nikii89 u nas choinke ubiera sie albo na swietej Cecylii czyli 22.11 albo na 8.12, my ubieramy zazwyczaj tak po 1 grudnia, w tym roku wczesniej przytargal, bo ma duzo pracy i pracuje nawet w niedz i jeszcze ma dwa wesela przed swietami, wiec pomalutki sama porobie z malym no i zostana jeszcze do przystrojenia balkony oraz szopka, ktora musi bys w kazdym wloskim domu, taka tradycyjna z mchu, nawet strumyk jest brakuje nam tylko sniegu! zazwyczaj mamy ok. 20 st

Cytat:
cudowanie taki maly elfik na swieta

Ramona tez mam takie dwie koszule, w jednej z nich rodzilam, byly dobre nawet w 9tym m-cu z czasem jednak zbiegly sie troche w praniu, chyba nowe bede musiala zakupic

a do mamusek co lykaja zelazo, jak tam z Waszym wyproznianiem ja od 2 dni odstawilam te pastylki, nawet Wam nie bede tu pisac co przechodze....

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2013-11-25 o 13:02
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 13:00   #1844
carolyna86
Zakorzenienie

Hej dziewczynki! Witam się z L4, z powodu moich zasłabnięć weekendowych udałam się do lekarza rodzinnego i dostałam zwolnienie do następnego wtorku włącznie. Lekarka wysłała mnie również na EKG i musiałam świecić moimi cycuszkami przed starszym panem no a jutro lecę do labo - mam zrobić na czczo morfologię, cukier, żelazo i jonogram.

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 13:01   #1845
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczynki jak tam Wasze uplawy? ja mam uczucie mokrego w majtasach, sa b obfite, przepraszam za szczegoly
ja wręcz przeciwnie, taka sucha jestem, że ginka nie mogła włożyć palca, a chciała sprawdzić czy pęcherz rośnie prawidłowo

Cytat:
A za mną chodzi sernik z malinami, chyba dziś upiekę
jeju sernik i to z malinami jeszcze

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Dzięki. Z długością miałam problem. Nie wiedziałam czy skracać czy nie, ale dziewczyny mi doradziły żeby tego nie robić bo jak się pojawi większy brzuch to wówczas mi się ciut podniesie.

Ale jestem z niej zadowolona. Teraz myślę nad tą tuniką...
mnie sięga do kolan, ale chyba tez jej nie skrócę, ja jestem niska, mierzę 165 cm, taki karakan trochę, więc z reguły wszystko jest za długie na mnie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Widzę, że nawet kolor mamy ten sam
oo
a kupisz sobie jeszcze później większą, tą l/xl ?
Stary 2013-11-25, 13:01   #1846
ilkas
BAN stały

Janeczka7891 my właśnie też święta spędzimy u rodziny więc jakoś też bym chciała się nacieszyć wystrojem świątecznym u nas trochę wcześniej. No ale jeszcze chyba muszę sobie dać trochę na wstrzymanie.. I u nas to będą pierwsze święta razem z Milą

Ramona_85 oo, a ta koszula to ma tam taką opcję, że jest do karmienia? Tzn, że można odchylić ten różowy materiał i wyjąć cyca? Bo jeśli tak to ja miałam identyczną. A właściwie miałam dwie. Jedną taką, a drugą z taką wkładką tylko fioletową. Karmiłam w nich Milę
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 13:02   #1847
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:

wiesz co ja mam znowu odwrotny problem, idę chwilę sikam a potem jak już myję ręce to znowu czuję, że znowu mi się chce i tak non stop. Najgorzej jest w nocy. Ja nie wiem czy tam mi dziecko gdzieś nie fika nogami czy rączkami bo też w zasadzie gdzieś tam tak czuje.

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Niegrzeczna skądś to znam u Nas trzeba było siłą lub podstępem. Chociaż na szczęście Oskar dobrze żeby znosił.

Gosiu bardzo fajny prezent

Janeczko bardzo dobrze napisane
Cierpliwości to się człowiek uczy i to oj dużo Ja też z tych nerwowych i czasem mi się zdarzy krzyknąć na Oskara , ale za chwile się głupio czuję z tym
I jak się ma dziecko to całkiem inne myślenie, ja zawsze myślę aby np. dać jedzenie Oskarowi , potem TŻ a na końcu o sobie .

Karolak dla TZ

Principessina już choinka ?? my pewnie zabierzemy się za to w okolicach 22-23 grudzień

Oskar śpi a ja zastanawiam się co mam robić :P Rano bolał mnie trochę brzuch i rozmawiając z TŻ przez tel wspomniałam mu o tym i mi powiedział to połóż sie potem z Oskarem, ale mówię mu "a co z drugim daniem " a on "pierdziel to może być później"

Tak to bym zaczęła generalny porządek w salonie , ale nie lubię coś zaczynać a potem w połowie przerywać bo np. Oskar się obudzi i koniec wtedy sprzątania, wolę sobie to na wieczór zostawić kiedy idzie mi spac na noc.
ja też tak mam, wydaje mi się, ze nie ma też co popadać w paranoje. Bo wskazywanie dziecku granic, ze czegoś nie wolno itp a odnoszenie się wulgarnie przy zwykłych sytuacjach to wielka różnica.
Podam Ci sytuację, że bąbel nam rzucił kompem o podłogę w chwili złosci no i zepsuł nam cdrom, kupiłam ostatnio pamięc przenośną 300 zł, obiecałam, że wyciągnę to z jego skarbonki no ale i tak tego nie zrobiłam.
No nic a on ostatnio jak mu wgrywałam bajkę zaczął mi targać za tą pamięć, kilka razy!!! Prosiłam grzecznie, nie rób, to nie dla Ciebie, mama bajkę Ci wgrywa, zaraz będziesz miał bajkę i tak w kółko. TZ siedział obok. A mały jak grochem o ścianę kilka razy wyrwał mi kabel, nie wytrzymałam i musiałam krzyknąć, dałam mu klapsa i wtedy stanął i chyba zaczaił o co chodzi, wcześniej no masakra. On jest tak uparty czasem, ze się nie da. Ogólnie nie dostaje klapsów, jak coś zbroi (przeważnie rzuca rzeczami, pilot od tv, właśnie telefonem moim, tabletem itp) to co ma pod ręką, jak na stole stoi szklanka to też nią rzuci, klockami, no wszystkim - wtedy ląduje w kącie. Stoi aż przestanie płakać a potem mu tłumaczę dlaczego tam stał. Ostatnio mnie uderzył w głowę aż mi okulary spadły. No i zaś w kącie wylądował, wytłumaczyłam mu że mam go nie bije i on też nie może bić ani mnie, ani nikogo. No ale z tą pamięcią przenośną to mi nerwy już totalnie puściły. Żałowałam potem no ale trudno.
Stary 2013-11-25, 13:06   #1848
Ramona_85
Zakorzenienie

znowu coś nie tak z cytowaniem

koszula jest bawełniana, ale taka grubsza bawełna, nie takie z bazarków
zobaczymy po 1-wszym praniu na razie znoszę tą, co mam teraz, jak będzie pranie, to założę tamtą
Stary 2013-11-25, 13:07   #1849
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:

bardzo fajna. Ja miałam z guzikami na czas ciąży i do szpitala, kupiłam jedną z takimi lukami po bokach zeby pierś wyciągnąć przy karmieniu ale nie polecam, to był mój najgorszy zakup. Cycki potem wychodziły po bokach w szpitalu jak ktoś przyszeł to co chwila musiałam się poprawiać aż wkońcu się przebrałam bo tak mnie to denerwowało.
Stary 2013-11-25, 13:10   #1850
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Ramona tez mam takie dwie koszule, w jednej z nich rodzilam, byly dobre nawet w 9tym m-cu z czasem jednak zbiegly sie troche w praniu, chyba nowe bede musiala zakupic
ale naprawdę ładnie leży, prawie jak sukienka
taka dopasowana bardziej, nie worek, jak te z guzikami od siostry
a jaki miałaś rozmiar w 9-tym ? to jest s/m niby, ale bardziej takie S, więc podejrzewam, że przyjdzie mi później kupić większą

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:

Ramona_85 oo, a ta koszula to ma tam taką opcję, że jest do karmienia? Tzn, że można odchylić ten różowy materiał i wyjąć cyca? Bo jeśli tak to ja miałam identyczną. A właściwie miałam dwie. Jedną taką, a drugą z taką wkładką tylko fioletową. Karmiłam w nich Milę
tak, między tym różowym, a szarym jest dziura, na zakładkę jest uszyta
Stary 2013-11-25, 13:11   #1851
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
ja wręcz przeciwnie, taka sucha jestem, że ginka nie mogła włożyć palca, a chciała sprawdzić czy pęcherz rośnie prawidłowo

jeju sernik i to z malinami jeszcze

mnie sięga do kolan, ale chyba tez jej nie skrócę, ja jestem niska, mierzę 165 cm, taki karakan trochę, więc z reguły wszystko jest za długie na mnie

oo
a kupisz sobie jeszcze później większą, tą l/xl ?
zależe do kiedy ta mi będzie służyć, bo jak się zniszczy czy będzie za mała to kupię jeszcze tą większą

Cytat:
Janeczka7891 my właśnie też święta spędzimy u rodziny więc jakoś też bym chciała się nacieszyć wystrojem świątecznym u nas trochę wcześniej. No ale jeszcze chyba muszę sobie dać trochę na wstrzymanie.. I u nas to będą pierwsze święta razem z Milą

tak można ten różowy materiał odchylić
Stary 2013-11-25, 13:13   #1852
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam dzień smutasa/schizasa. Nie dość,że pogoda była do dupy i cały dzień mnie głowa ćmiła to jeszcze zaczęłam się schizować,bo Mała/y słabo wczoraj kopał i ogólnie rzadko dawał o sobie znać..jak nigdy.No i z nerwów już cała poryczana byłam,bo wyobraźnia działa.Głupia.
Dopiero wieczorem "odżył" i dziś już też normalnie fika jak na tą pore przystało..uf uf!
Nie powiem, że nie rozumiem, bo znam to bardzo dobrze Tylko na tym etapie nie masz sie co martwić, dzidź jeszcze nei rusza sie regularnie, jest malutki wiec jak sie obróci możemy nei wyczuwać ruchów
Ja już się boje, bo mam wrażenie, że teraz jakieś spokojniejsze dziecie mi się trafiło, przy szleństwach brzuszkowych Olafa bedę świrować, bo ten to podskakiwał nawet jak spał

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Dziś mam imieniny Dziękuję
Najlepszego
W ogóle od wczoraj mi chodzi po głowie kołysanka: Kasiu Kasiu nie płacz wiecej, zamknij oczka, uśniej prędzej Wcześniej wciaż o myszach śpiewałam repertuar mini mini na topie

Potem resztę nadrobię, jak się wyrwę z ferworu walki z pakowaniem Nie wiem jak sie zmieścić, młodemu to trzeba zapasową zimówkę i buty a kosmetyczke to ma jak trzy moje

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 13:14   #1853
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo fajna. Ja miałam z guzikami na czas ciąży i do szpitala, kupiłam jedną z takimi lukami po bokach zeby pierś wyciągnąć przy karmieniu ale nie polecam, to był mój najgorszy zakup. Cycki potem wychodziły po bokach w szpitalu jak ktoś przyszeł to co chwila musiałam się poprawiać aż wkońcu się przebrałam bo tak mnie to denerwowało.
kurczę, mam nadzieję, ze ja będę zadowolona , teraz w tej co śpię, to mi te guziki stale sie odpinają wstaję, to mam cyce na wierzchu, nie jesteśmy sami na piętrze, to jak chcę wyjść z pokoju to muszę się od razu przebrać, a nie zawsze mi się chce, bo pierwsze, to biorę tabletę i idę dalej leżeć
Stary 2013-11-25, 13:15   #1854
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
KasiuB wszystkiego najlepszego z okazji imienin!!!

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość

kasiab91 wszystkiego najlepszego to robimy podwójną imprezę zazdroszczę tych ruchów ja dziś w nocy poczułam delikatne pyknięcia jak zmieniałam pozycje w nocy
no to dziś razem No i wszystkiego co najlepsze, szczęśliwego rozwiązania
Cytat:
wszystkiego naj naj

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
WSZYSTKIM SOLENIZANTKOM WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

Cytat:
Kasiab91 gratuluję ruchów Moja dzidzia też już coraz częściej daje o sobie znać, było kilka dni takich,że prawie nic a od kilku dni codziennie i to dość często No i wszystkiego najlepszego z okazji imienin
W ogóle mi już leci 18 tydzień, jeszcze chwilka i półmetek

Cytat:
Kasiab wszystkiego najlepszego

Mam już zdjęcia, ale szczerze powiedziawszy z mojej perspektywy brzuszek wygląda fajniej
, brzuszek słodziutki
Cytat:
Kasiab wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Kasiab super że maluch daje o sobie znać... Bomba... JA ciągle czekam
A co do bebilonu długo czekałaś na prezenty??? Bo ja już jakiś czas temu się logowałam i ciągle nic nie otrzymałam
Logowałam się tego samego dnia co do FP także czekałam z miesiąc może trochę dłużej
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dzień dobry, nadrobiłam weekend ale nie cytuje sorki

u nas piękne słonko i chłodek

wszystkim Kasiom wszystkiego naj naj lepszego, spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki! Witam się z L4, z powodu moich zasłabnięć weekendowych udałam się do lekarza rodzinnego i dostałam zwolnienie do następnego wtorku włącznie. Lekarka wysłała mnie również na EKG i musiałam świecić moimi cycuszkami przed starszym panem no a jutro lecę do labo - mam zrobić na czczo morfologię, cukier, żelazo i jonogram.
No to odpoczywaj sobie i nie forsuj się za dużo.

Ja mam pojutrze wizytę i już się doczekac nie mogę

Wampirko- i Tobie też wszystkiego najlepszego:c mok:
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 13:18   #1855
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Nie powiem, że nie rozumiem, bo znam to bardzo dobrze Tylko na tym etapie nie masz sie co martwić, dzidź jeszcze nei rusza sie regularnie, jest malutki wiec jak sie obróci możemy nei wyczuwać ruchów
Ja już się boje, bo mam wrażenie, że teraz jakieś spokojniejsze dziecie mi się trafiło, przy szleństwach brzuszkowych Olafa bedę świrować, bo ten to podskakiwał nawet jak spał

Najlepszego
W ogóle od wczoraj mi chodzi po głowie kołysanka: Kasiu Kasiu nie płacz wiecej, zamknij oczka, uśniej prędzej Wcześniej wciaż o myszach śpiewałam repertuar mini mini na topie

Potem resztę nadrobię, jak się wyrwę z ferworu walki z pakowaniem Nie wiem jak sie zmieścić, młodemu to trzeba zapasową zimówkę i buty a kosmetyczke to ma jak trzy moje
Dziękuję Tej kołysanki to ja jeszcze nie słyszałam Mi tylko od mała śpiewali Kacha, Kacha gruba jak kiełbacha A ja zawsze taka szczuplutka byłam
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-25, 13:21   #1856
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Też mam sporo upławów

Ja tak samo, w tamtym tygodniu mialam chyba troszke gestsze, ale moze mi sie tylko wydaje.

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 13:31   #1857
ilkas
BAN stały

Jej..właśnie sobie uświadomiłam, że za tydzień w środę mam wizytę Szybko mi ten miesiąc od ostatniej minął. Liczę na to, że potwierdzi się w końcu płeć i będę już wiedziała kto tam mieszka
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 13:31   #1858
kasiab91
Zakorzenienie

Co do upławów to ja mam schizy straszne... Wydaje mi się, że dostałam @ albo nie trzymam moczu... Tyle tego to ja w życiu nie miałam

A teraz idę sprzatac bo goście się zapowiadają
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-25, 13:38   #1859
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Dziewczyny a mam pytanie do mamuś podwójnych. Czy któraś z Was korzysta z któregoś banku komórek macierzystych? My mamy umowę z Progenis i teraz ja się zastanawiam jak to jest z drugim dzieckiem. Tzn z tego co wiem to nie ma sensu pobierać komórek macierzystych, bo w razie czego dziecko może skorzystać z komórek starszego rodzeństwa, ale jeszcze muszę doczytać dokładnie jak to jest. Wiecie coś na ten temat?
Poprzednio nie rozważaliśmy, ale muszę teraz z Tżtem pogadać, bo i tak co miesiąc odkłada kase na koncie dla Oliego, może teraz byłoby warto... Bo jak mówisz, że od starszego dla młodszego rodzeństwa sie nadają to moze w drugą stronę też ?

Cytat:
Eee, właśnie, kiedy ubieracie choinkę? My w tym roku ze względu na Milę pełzającą, próbującą wstawać itd..musimy mieć sztuczną i do tego z samymi nietłukącymi się ozdobami Wiem już, że ona wiecznie będzie wisiała na tej choince i próbowała wszystko ściągać itd. Serce mnie boli, bo kocham żywe choinki. Ale niestety..nie w tym roku I właśnie wczoraj kupiliśmy sztuczną w ikei i odkąd ją mamy to ja się nie mogę doczekać kiedy będziemy ją wreszcie ubierać :-P
Ja bym chciała już Ale poczekam, tydzień przed świętami może, tak żeby do świąt z Olim wytrzymała Też stawiamy teraz na plastik

Cytat:
Jej, że Tobie się chce coś wieczorem robić, ja padam po padnieciu Oliego

Cytat:
Dziękuję Tej kołysanki to ja jeszcze nie słyszałam Mi tylko od mała śpiewali Kacha, Kacha gruba jak kiełbacha A ja zawsze taka szczuplutka byłam
http://w657.wrzuta.pl/audio/1XvYlmE4...asia_zaplakana Mam w komórce wgrane dwie płyty i wieczorem śpiewam z nią bo własny repertuar już dawno mi sie znudził

Cytat:
Co do upławów to ja mam schizy straszne... Wydaje mi się, że dostałam @ albo nie trzymam moczu... Tyle tego to ja w życiu nie miałam
Ja miałam tak jednego dnia, że aż zamówiłam papierki lakmusowe na zaś, bo wiem ze pod koniec będę schizować z wodami

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 13:40   #1860
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolja Pokaż wiadomość
A w czwartek jak wychodziłam żeby jechac do Tż to zastałam we wszystkich czterech oponach gwoździe.;/
co za chamstwo
Cytat:
Robię śniadanie, a Oskar podszedł do lustra na początek dał odbiciu buzi , potem sobie z nim pogadał po swojemu , a na koniec zrobił pomachał paluszkiem i tak zabawnie zrobił "ti ti ti " Ja na takie rzeczy się fajnie patrzy
dzieci są urocze

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości