|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Cześc dziewczyny. Jestem po zjeździe, pracy ale zaraz wracam do robienia ozdób bożonarodzeniowych, planu pracy do przedszkola itp więc nie dam rady nadrobić 20
U mnie nic się nie dzieje. AA tylko poinformowałam świadkową , że będzie świadkową. Była podobno miło zaskoczona
|
|
#4412 |
|
Rozeznanie
|
Śliczny jest
![]() Fryzury nie w moim guście, ale jeśli miałabym wybierać, to 3 ![]() docik, to zależy jaką będziesz miała całą stylizację Jeśli taką luźną, kolorową i mało poważną, to według mnie te buty mogą zostać. Nie wiem jednak czy Twoja suknia do takiej stylizacji pasuje.
|
#4413 | ||||
|
Zadomowienie
|
od rana mnie nie było i tyle stron!!!
![]() podzielę się na części, odkręcę nogi (udźca mam konkretnego, więc dwa akurat na walizkę ) cóż za desperacja... ale jak tak pragnę do NYC ![]() Cytat:
słodziak jesteś Cytat:
cudowna pjona... to jest mój mały wewnętrzny dramat... Cytat:
![]() Biały gajer z czarnymi spodniami jeszcze spoko, ale mój to wymyślił, że chce cały biały dzięki wujowi Google wybiłam mu to z głowy ![]() Cytat:
ślubny tydzien Was czeka, zazdraszczam ![]() to chyba eustomy nie maki ![]() gdzie gdzie
|
|
#4414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Witam nowe PMki
|
|
|
|
|
#4415 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
było fajnie, chociaż ostateczna zniżka wcale nie była taka wysoka, jak się spodziewaliśmy. Zdaniem pani z biura lepsza oferta była w ramach "first minute", no i mieliśmy problem z dopasowaniem dostępnych ofert do terminu naszego urlopu (zupełnie nie rozumiem, dlaczego większość wyjazdów zaczyna się i kończy w środku tygodnia).My chyba zdecydujemy się na wykupienie podróży wcześniej, niż ostatnio ![]() Cytat:
|
|
#4416 |
|
Rozeznanie
|
aneczka25057 - jak dla mnie najlepsza nr 2
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- dziewczyny proszę nie piszcie Pysi o tym że ma droga sale bo to też moja i teraz zaczynam się zastanawiać nam nią czy dam rade bo ślub równo za 11 miesięcy
|
|
|
|
#4417 |
|
Zadomowienie
|
aneczka25057 nr 3, jak dla mnie
Wydaje się najbardziej dopracowana z tych wszystkich i najładniej widać wszystkie szczegóły.
|
|
#4418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne ![]() Cytat:
![]() 2 fryzurka albo 4 są świetne. Bardzo ładne, podoba mi się. |
||
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Tysia, ale to nie chodzi o to, że masz rezygnować ze swojej sali
![]() Każdy bierze taką salę, na jaką go stać. Jak kogoś stać na salę za 300zł/os, ma taką chęć, ma kasę, to dlaczego miałby być zobowiązany do koniecznej zmiany sali na tańszą? Niech bierze, jeśli ma ochotę Chodzi o kontekst, Pysia napisała o kasie, a wspomniała, że sala kosztuje tyle i tyle, więc podpowiadamy, że może by poszukać tańszej alternatywy ![]() To przecież nie tak, że ma salę za 100zł/os a my jej każemy szukać czegoś JESZCZE tańszego
|
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
ja też planuję cieliste pończochy samonośne
|
|
#4421 |
|
Zadomowienie
|
Pysiu, będzie dobrze
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Ja obowiązkowo do paska, bo często zakładam samonośne, więc tym razem odświętnie do paska
|
|
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- ja gola noge przewiduje ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- A tak w ogole, pisalam do Projekt Slub i jak chce zaproszenia miec gotowe na koniec stycznia musimy juz zamawiac! Obled
|
|
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam takie szczęście do pończoch, że zanim ubiore to rozedrę/pozaciągam ![]() swiat_katarzyny czy Ty nie masz dzis imienin?
|
|
|
#4425 |
|
Raczkowanie
|
Moje kochane kolezanki, doszlam do Was wczoraj a juz jestem od Was uzalezniona
Jak pisalam wyjechalam do Niemiec na 10 dni, ale bede sie starala odzywac. nadrobilam juz 10 stron i zrobilam notatki co, ktorej odpisac Przepraszam za brak polskich znakow, ale w Niemczech tkich nie maja ![]() Wiec: kroooliczek89 22 tysiace to wcale nie taki duzy wydatek, u nas to polowa wydatkow. My placimy 170 zl za osobe, w tym mamy: obiad + 3 kolacje, napoje niegazowane bez limitu, owoce + fonntanne czekolady, apartament dla nowozencow, serwtki, swieczki itp. Sami musimy zalatwic, alkohol, napoje gaz, ciasta. Nasza hotel to: http://www.hotelantonio.eu/ little_zosh dziekuje ![]() alloffkowa Gratulacje! Zabieram sie z Wami jako fotograf ![]() pysia1987 Nie poddawaj sie i walcz o marzenia. Moj tez wolalby sam slub bez wesela, a pieniazki zainwestowac w dom, ale wie, ze marze o slubie i pieknzm weselu i chce, abym byla szczesliwa. ![]() Olinekwroc Witaj! mam tyle samo zalatwione co Ty, a slub 27.09. Damy rade! Wesele we Wro? Gdzie? Wenedka PIEKNE SLOWA!! I niestety musze uciekac na kolacje... nie dlugo jeszcze zajrze
|
#4426 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2 i 3 nr 3 też mam w inspiracjach ![]() Cytat:
![]() Co do butów to mam taki sam problem, nie zawsze ale b. często tak mam ;/ Cytat:
W końcu i mi po długim czasie udało załatwić się cos slubnego Zaklepałam makijażystkę na próbny i na slub gdyby było cos nie tak po próbnym to zmienię, ale jestem dobrej mysli ![]() Jak myslicie - czy 400zł za oprawę mszy do dużo czy mało? To jest cena za 4 dziewczyny, w tym skrzypce (zapomniałam zapytać czy 1 czy 2 pary
|
|
#4427 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
pisze na raty
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jest informatykiem nie tylko z zawodu, to przede wszystkim jego najwiękza pasja. Cały czas cos majstruje, tworzy itp wszystkie nowinki techniczne chciałby mieć a z drugiej strony nie wiem czy mam prawo mówić Mu co ma robic ze swoją kasą nie jesteśmy małżeństwem, a on cięzko na nia pracuje. Ja jezli chodzi o kase to się nie odzywam bo zarabiam nieźle, ale połowa idzie na mój kredyt więc do budżetu domowego On dokłada się i tak 4 razy więcej niż ja mam mega kompleksy na tym punkcie, mimo, że TZ mi tego nigdy nie wypomniał Cytat:
mnie sie te płaszcze kojarzą z Królową Śniegu ja bym wolała futerko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
skromniejsze z mniejsza ilościa gości? To juz jest minimalna ilość. Mam bardzo dużą rodzinę i zapraszam tylko najbliższe osoby, z którymi mam częsty, bardzo ciepły kontakt. Nie wyobrażam sobie, że mogłoby ich po prostu nie być bo sa cześcia mojego życia ![]() to jest sama rodzina plus moja przyjaciółka od dzieciństwa, była kolezanka z pracy z męzem (my u nich też byliśmy proszeni) i jedni znajomi TŻta. TŻ stwierdził, że na własną reke załatwił by ślub za granicą tylko w dwójkę. Ok i to jest fajne, ale z drugiej strony jak pomyśle, że spędziłabym najważniejszy dzień w moim życiu bez rodziny to stwierdzam, że to nie dla mnie Cytat:
Cytat:
TŻ wróci za 2 h do domu. Aż się boję...nie lubie cichych dni
|
||||||||||
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#4429 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ładna
Cytat:
ja z wielu rzeczy moge dla Niego zrezygnować, ale nie z wesela to jest moje największe marzenie i dlaczego mam z Niego rezygnować? Dlatego, że TŻ nie chce wydawać tyle kasy na jeden dzień? no way.... i tak już ide na kompromis zapraszając najbliższa rodzinę, a nie całą. Bo w rodzinie to sa wesela na 200 osób ja zdecydowałam się na najblższe osoby, brak kamerzysty, kupiłam tania suknię (choc uwierzcie mi, że wolałabym wydac 6 tys w salonie na nóweczkę) i wystarczy tych kompromisów mam jedno widzimisię. Bukiet z broszek. Ale dlatego, że nie lubie kwiatów. Mi się żadne nie podobaja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
widzieliśmy jeszcze pare innych sal, ale czasami były dość odległe i bez noclegów, więc za transport zapłaciliśmy kupe kasy |
|||||
|
|
|
#4430 |
|
Rozeznanie
|
pysiu to w koncu gdzie ma byc Twoje wesele marzen? bo juz sie pogubilam
|
|
|
|
#4431 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko na siebie i na TŻ - on zresztą nigdy w życiu by się nie zgodził wziąć kasy od moich czy swoich rodziców - w prezencie okej, ale przy organizacji wszystko płacimy sami i choć to gigantyczny wydatek to jesteśmy dumni, że dajemy radę.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam tydzień po Tobie ślub, a przygotowania w tym samym miejscu + kamerzysta spokojnie damy radę ![]() pysia1987 lepiej już u Was? Powiem Ci szczerze, że w opisanej sytuacji naprawdę zasługujesz na wesele! Dla mnie w momencie gdy decydujemy się zacząć razem nowe życie celem staje się zrobienie świetnego wesela - przecież to jeden jedyny raz w życiu! Nie chcę oceniać absolutnie, ale Twój TŻ chyba za bardzo zapatrzył się na swoje "zabawki" - wiadomo, że szalenie Cię kocha, ale musi dostrzec coś więcej bo jesteś tego warta. I mówię serio - walcz o swoje marzenie.
|
|
#4432 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja oprawy mszy nie załatwiam, ale 400zł to wydaje mi się rozsądnie, jak na targach pytałam to ceny poniżej 1000zł nie schodziły ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4433 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tamta salę pokazywyłam bo: była sporo tańsza, była blisko, miała fajny ogród z tyłu, ale...miała obskurne kible Cytat:
nie wiem, bo sie jeszcze nie widzieliśmy dziś. Tzn jak wychodziłam z pracy to TŻ spał zobaczymy co powie, ja nie powiem nic kolację też niech sobie zrobi i wypiłam Mu jego Mirinde bede walczyć, obiecuje ![]() kocham bardzo swoją rodzinę, rodziców. Mimo, że nie miałam łatwego życia nie zamieniłabym ich nigdy na nikogo innego. Co z tego, że TŻ jeżdził dwa razy do roku za granicę, miał oryginalne ciuchy itd. Bo jakos wielkiej miłości w ich domu nie było I właśnie dlatego, a może między innymi dlatego, że nie miałam łatwo, że na prawde dużo w życiu przeżyłam ( nawracająca się depresja, gwałt, próba samobójcza, śmierć ukochanej Siostry, Ukochanego tatusia i Ukochanego Wujka na przełomie 5 miesięcy, zaburzenia odżywiania, związek z czlowiekiem, który miał problemy psychiczne bardzo powazne itd itp) chce mieć ślub i wesele jak z bajki...bo tez uważam, że mimo popełnionych wielu błędów w życiu na to zasłużyłam ![]() zobaczymy......
|
||
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiu, nie o to mi chodziło
![]() Mnie nie o to chodzi, że Ty masz z czegokolwiek rezygnować, bo moim zdaniem jest to kwestia porozumiewania się w związku, rozmów i rozsądnych kompromisów. Chodzi mi o to, że JA bym zrezygnowała z wesela, gdyby mój facet go nie chciał. Nie dlatego, że rezygnowałabym z marzeń, ale jakbym miała ciągle słuchać, że to źle, tamto niedobrze, inne za drogo, tego nie kupuj, tego nie rób, byłby nieszczęśliwy, żę robimy to wesele, to dla mnie to wesele nie byłoby żadną przyjemnością. Ale to MOJE zdanie ![]() Nie odnosisz wrażenia, że on przez to grymaszenie i wybranie drogiej sali, chce Cię zniechęcić do wesela? I liczy, że dojdziesz do tego, że nie macie kasy/nie odłożycie i zrezygnujesz z tego?
|
|
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na co dzien nie mamy problemu z kasa. TŻ nie robi problemów, ze kupuje 60ta oparę butów, 15 szminką, czy 80 lakier do paznokci moim zdaniem to wynika z tego, że On nie czuję potrzeby spędzania tego dnia z rodziną no i przy okazji wydawania "na nich: tyle kasy
|
|
|
|
|
#4437 |
|
Rozeznanie
|
Pysiu juz sobie przypomnialam!! nie odpuszczaj!!! ja tez zawsze marzylam, zeby miec ten dzien jak z bajki i TZ to doskonale rozumiem, chociaz "to nie jego bajka"....
Trzymam kciuki!!! Tym bardziej, jesli wie ile Cie spotkalo powinien z radoscia odkladac na spelnienie Twojego marzenia!!!!! |
|
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pisałam Wam juz wiele razy: TŻ to strasznie mądry facet, mega inteligentny, obyty itd.....ale życiowo tak na co dzień jest bardzo trudny jak kiedyś Jego mama zapytała mnie, czy On mi mówi, że mnie kocha i powiedziałam, ze tak to była w szoku... Bo On nigdy nie ukazywał swoich uczuć w życiu nikomu tego nie powiedział oprócz mnie (i naszych kotów ) ja wiem, że jestem dla Niego najwazniejsza, ale z niektórymi rzeczami ciężko Mu się pogodzić
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-11-25 o 19:15 |
|
|
|
|
#4439 |
|
Zadomowienie
|
Co do podróży poślubnej my chcemy Grecję albo Hiszpanię.
Szczęśliwa żona od 02.08.2014r. ![]() ![]() 1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo Edytowane przez marlenqa22 Czas edycji: 2013-11-25 o 21:16 |
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
pysia1987
Pysia po tym co napisałaś jeszcze bardziej będę Ci kibicować - jesteś silną kobietą, która wie czego chce. Twój TŻ wcale nie miał w życiu wszystkiego dopóki nie spotkał Ciebie ![]() I z biegiem czasu kiedy stworzycie własną rodzinę, na wzór Twojej rodziny on doceni to jeszcze bardziej, po prostu w tym momencie jeszcze do tego nie dorósł. Trzymam za Ciebie mocno kciuki!
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:49.

)
Chciałam mieć taką suknię żeby iśc w butach na płaskim obcasie (na pierwszym 4cm obcas zakończył się o północy łzawymi oczami ból na podbiciu gąbka nie pomogła:/) i chciałam wyglądać inaczej niż klasyczna PMka bo nie lubię białego obuwia, mamy ślub cywilny więc chciałam poszaleć
ale też nie chce żeby wszyscy powiedzieli że brzydko wyglądała. Tżcikowi się buty podobają bo tylko buty widział. I nie wiem czy mogą te buty zostać. Wyglądam jak paragraf heheh bo chciałam wyjść prosto i przedobrzyłam 

dzięki wujowi Google wybiłam mu to z głowy 

nie jesteśmy małżeństwem, a on cięzko na nia pracuje. Ja jezli chodzi o kase to się nie odzywam bo zarabiam nieźle, ale połowa idzie na mój kredyt
więc do budżetu domowego On dokłada się i tak 4 razy więcej niż ja
I liczy, że dojdziesz do tego, że nie macie kasy/nie odłożycie i zrezygnujesz z tego?