|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() Cloche ja nie stosuje metody 3,5,7! Chyba zle mnie zrozumialas i wcale do niej nie namawiam.Tez uwazam ze to straszne zostawic maluszka na tyle minut. Nie dalabym rady! Tak, mam szczescie bo moj w lozeczku marudzi jedynie i robo ehe ehe, a nie ryczy i wrzeszczy. Ashy widze u Ciebie pewna zaleznosc. Po pierwsze metoda Tracy jest juz raczej dla niemowlat jak tytul wslazuje. Moj tez byl spiochem i ta kolejnosc byla nie mozliwa, prawie nie bylo tzw.aktywnosci ;-) ale napisalas ze na drugim etapie usypialas na rekach, odkladalas wiec jak ona sie budzila to byla zdezorientowana. Tak jakbys zasypiala w sypialni a budzila sie w salonie! Wiec terax jest czujna i jak tylko czuje zmiane gdy ja kladziesz to sie budzi.. nie dziwie sie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2492 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My kupiliśmy ze 3 lata temu także to już pewnie przeżytkowy model ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Zakorzenienie
|
Ale o ktora pytasz?
Ja mysle ze ksiazki daja do myslenia, ale to nie jest instrukcja obslugi naszego dziecka, bo kazdy czlowiek jest inny i tylko matka jak najpierw zada sobie troche trudu zeby poobserwowac dziecko, wyczuc jego potrzeby, moze znalezc sposob na nie. Ale tak, uwazam ze wlasnie po znalezieniu sposobu na swoje dziecko mozna je nauczyc ,,wspolpracy'' w tym tez normalnego zasypiania. Ale podkreslam tylko matka ktora tak naprawde najlepiej zna dziecko moze znalezc metode. Ksiazki to tylko drogowskazy. Kinga czy ja napisalam ze zmuszam do nie jedzenia? Nie, ja odzwyczajam od pobudek. Moj niby glodomorek spi juz 8, 9 h bez jedzenia i budzi mnie spokojnie sie bawiac. Dla mnie oznacza to ze wiekszosc dotychczasowych pobudek byla nawykowa i raczej bez sensu. Jak ktos lubi gdy dziecko wyrywa go ze snu po to zeby chwile pociumkac to ok. Ja nie widze sensu, ale dopoki widzialam ze je i tego potrzebuje naprawde to karmilam i cieszylam sie ze to robie ![]() Edytowane przez gold-fish Czas edycji: 2013-11-25 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie spałam z rodzicami, ale zawsze krzyczałam przez ścianę - akurat byla taka latwo przpuszczalna glos - tato tato tato! - co? - siku!.. To idz!.. No dobra to ide.. i szlam... A jak się strasznie bałam to tato szedł ze mną ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz taka walka o nie jedzenie w nocy, o samodzielne zasypianie, a jak będzie miało 2,3 lata to się zacznie, a to siku, a to potwory są w szafie, a to poczytaj bajkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2498 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2499 |
Zakorzenienie
|
Kurde no nastukałam długigo posta i mi sesja wygasła...
To na szybko. Msci sięna mnie zasypianie w naszym łóżku bo tu w szpitalu dziecko ma spać w swoim łóżeczku... No i jak wojtek zasypia przy cycku ewentualnie wtulony we mnie lub co jest najbardziej hardcorowe na mnie to musze 8 kg klocka podniesc tak zeby nie zmienić mu pozycji, podniesc się ze skrzypiącego łóżka ktore jest 15 cm nad ziemią do pozycji stojącej i wsadzic do łóżka 1,3 m nad ziemią a potem jeszcze zasunąc metalowe skrzypiące zasuwy... hardcore... wczoraj 3 godziny go odkladałam... w koncu z wycienczenia za któryms przytualniem sama zasnęłam i się odkladanie skonczylo... W domu nam lepiej to odkladanie idzie.. ale nie mam az tylu wyzwan:p A i diabli propo wagi. My się tu wazymy rano i wieczorem, na czco na golasa. zobacz na odchyly: Sobota wieczór -8270 g (kroplówka na noc 250 ml) Niedziela rano -8500 g Niedziela po południu 8480g Niedziela wieczór 8410 g Poniedziałek rano 8500g Poniedziałek wieczór 8380g Pierwsze ważenie bylo na innej wadze, pozostale na tej samej wszystko robione przeze mnie i sprawdzane 2 razy ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Zakorzenienie
|
A ja z innej beczki.
Zakładając, że nie zamierzam stosować BLW ( bo sama jeszcze nie wiem bo nic na ten temat nie wiem, nic nie czytałam) to czy Któraś doświadczona mama może mi powiedzieć jak odbywa się nauka gryzienia? Po prostu tak, że kupuję kolejne słoiczki i tam już są kawałki czegoś i dziecko się uczy w ten sposób gryźć?
#2502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas było tak, że młoda dostała skórkę, dostała chrupkę - nie wiedziałam, że umie już gryźć (a myślę, że dzięki temu nauczyła się) i dałam jej kawałek mięsa, ja patrzę a ona żuje i od tej pory ma w obiadkach kawałki, wiadomo nie za duże, ale cos tam zawsze gryzie
![]() |
#2503 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zawsze jak widzę inne dzieci to wydają mi się takie duże. Ostatnio na spotkaniu ze Szprotką Kubuś też mi się wydawał taki duży.. A na zdjęciach widać, że chłopaki podobni wzrostem i posturą ![]() Cytat:
i wezwałam lekarza do domu, na wizytę prywatną Czwartego dnia mieliśmy wysypkę na brzuszku, ale taką delikatną i szybko zniknęła. spodziewałam się krostek, a to były raczej takie czerwone plamki ---- Dziewczyny.. Ash, Veronic.. współczuję Wam tych płaczów.. biedne Dzieciaczki.. biedne Wy ![]() Cytat:
![]() czopek szybko wypadł, bałam się wciskać głębiej. od początku dawałam go bez przekonania i z obawami. Sama w dzieciństwie nie lubiłam czopków. syropki zdecydowanie lepiej się spisały.. zwłaszcza nurofen, bo paracetamol też sobie nie radził. Jeśli u Was to wina ząbków to może spróbuj nurofen, on działa też przeciwzapalnie Cytat:
![]() małe dzieci-mały kłopot duże dzieci- duuuży ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Swoją drogą właśnie do mnie dotarło, że to już tylko 1,5 mies.do tego wieku, a pamiętam, że jak sobie kupowałam ten słoiczek to myślałam "ale jeszcze dużo czasu". W ogóle czas z Daro szybciej mi leci niż czas w ciąży. Raz na jakiś czas z zaskoczeniem odkrywam albo, że jest duży albo, że już ma aż tyyyle miesięcy, a jeszcze niedawno chodziłam po ulicach i patrzyłam na inne dzieciaczki w jego wieku i myślałam, że to jeszcze tyyyle czasu minie nim on będzie w tym wieku.
![]() |
#2505 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2506 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciekawa jestem jak te nasze spacerówki się spiszą.. i kiedy będziemy musieli się przesiąść ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- ----- kurdeeee !!! nie wiem jakie wybrać krzesełko ![]() niech mi ktoś pomoże ![]() Mamy małą kuchnię i chciałąm coś zgrabnego.. ale wszystkie te mniejsze, składane na płasko wydają się jakieś takie mało stabilne.. z drugiej strony krzesełko będzie tylko do karmienia.. Raczej nie do przesiadywania i zabawy.. Nie wiem jaki model wybrać.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty myślisz, że twoje dziecko śpi całą noc? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do drugiego, to dokladnie to samo wynika z moich obserwacji, a troche maluszkow sie przez moje zycie przewinelo. dzieci naprawde same z siebie wiedza, kiedy maja dosc albo kiedy potrzebuja wiecej - czy to jedzonko, czy bieganie i hulanki ![]() ![]() Ash, duzo sily ci zycze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2510 |
Zakorzenienie
|
Co do jedzenia i kawałków, to czasami mi się zdarzają większe kawałki w jedzeniu i zjada. Nie wiem czy przeżuwa czy połyka ...
Ostatnio ciamkała winogrono i tak się przyssała, że spory kawałek poleciał do japki. Mąż się rzucił w pogoni paluchem i co? I nie ma! Połknęła sobie i upominała się o następne ![]() W każdym razie, nie krztusi się ![]()
#2511 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2512 |
Zakorzenienie
|
Xal dla mnie wyprowadzka na studia to nie wyprowadzka
![]() gold fish nic już Ci nie odpiszę, bo mi się nie chce wałkować kolejny raz tematu. KAŻDY ROBI JAK UWAŻA. |
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2514 |
Wtajemniczenie
|
melduję, że u nas masakra...
i to chyba zęby, bo nie prężył się jak na ból brzucha ryk jakby świnkę zarzynali...serio... w ciągu dnia spał w sumie godzinę, wieczorem nie mógl zasnąć, w łożeczku non stop wstawał i się cieszył, potem zaczęły się marudy,w łozeczku źle, na rękach źle, wył jak opętany, w końcu oddałam go tżtowi a sama poszłam prasować (super odskocznia ![]() ![]() już szłam go niego z luminalem, ale tż w końcu jakoś go uśpił...teraz leży w łozeczku w jakiejś dziwnej powykręcanej pozycji co do usypiania- to jak widzicie u nas nie ma żadnej ale to żadnej reguły, raz zaśnie od razu bez płaczu, a czasami taka rzeźnia, nawet na rękach jest mu źle, w łozeczku nie mogę go już samego zostawić, bo bez nadzoru krzywdę może sobie zrobić wczoraj dałam mu jabłko do łapki, rzucał się na nie jakby wieki jedzenia nie widział, gryzł ząbkami, niektóre kawałki połykał, niektóre wypluwał, a niektórymi się krztusił w sumie zjadł może 1 ćwiartkę, jak mu spadło na podłogę to się żałośnie popłakał jabłko jest mega wredne, zostawia takie plamy, że za cholerę tego nie mogę sprać ![]() ![]() generalnie wolę dać coś z lyżeczki, mniej brudu, wiem ile zje itd kinga- no właśnie który masz parowar ? tefal vitalcuisine? oookkk już doczytałam ![]() Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-11-25 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do wazenia, to ja mam lepszy motyw ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2516 |
Wtajemniczenie
|
spadam się ogarnąć w łazience i spać
jak nocka będzie spokojna ![]() dobranoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Zakorzenienie
|
a ja to widze tak: rozne sa dzieci, rozne mamy...jedna będzie wymagajaca, inna poblazliwa. jedna zapisze na wszystkie możliwe zajecia dodatkowe, inna będzie w domu uczyc dobrych manier, a jeszcze inna pusci na lake i nie padnie na zawal jak dziecko wroci umorusane
![]() ![]() Clo - z tym sercem to swiete słowa! pamiętam jak w dzieciństwie bawilysmy się z dziewczynka chora na serducho. babcia wiecznie za nia chodzila i w kolko było tylko: Agniesiu nie biegaj, nie wolno Ci na drabinki. oj uważaj, bo się zgrzejesz. zaloz te opaske. Agnieszko nie szalej, Aguniu chodz tu usiadz na chwilke...nie miała zycia z ta babcia ![]() aaa i miałam jeszcze napisac, ze ja to już naprawdę jestem dziwna ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-11-26 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2518 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no właśnie to jest to - wiem ile zje ![]() ![]() No a co do tego spania jeszcze to tak jak ustaliłyśmy - każda robi to, co uważa za słuszne. JA wiem, że Bartek raczej z głodu się nie budzi, raczej po to, żeby possać, po prostu, tak jak to któraś napisała może to nawyk. Budzi się bo wie, że possie a te dzieci, które zostały oduczone już pewnie mają zakodowane, że nie ma się po co budzić ![]() ![]() Ja cierpliwie poczekam na to aż Bartuś zrezygnuje z pobudek nocnych sam ![]() ![]() Jeszcze miałam Kingę zacytowaną ale mi wcięło ![]() ![]() ![]() Byłam dziś na spotkaniu właśnie na temat BLW, nie dowiedziałam się niczego nowego ale było bardzo miło i fajnie było posłuchać relacji ![]() A no i wieści z marchewkowego frontu - dziś Barti jadł chętniej, robił mniam i się uśmiechał ![]() właśnie popłakiwał przez sen ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Zadomowienie
|
A możecie mnie oświecić co to BLW?? Tyle razy tu padło a czeski film mam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- My mieliśmy dziś 3!!! kupy jagodowe. Zwykle była 1 co dwa dni a tu dziś takie wyproznianie na całego! Może na ząbki? I właśnie były takie rzadsze troszkę. Albo biogaia coś ruszyła. Do mamuś które pierwsze ząbki mają za sobą - mialyscie takie kupkowe epizody przy ząbkowaniu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Barti obudził się jednak jeszcze raz z rykiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.