|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Nie spałyśmy całą noc..zasnęła mała dopiero po 6 albo to ja odpłynęłam..nie pamiętam.Głowa mi tak strasznie pęka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2942 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Właśnie wróciłam ze spaceru z psem do sklepu, bo oczywiście lodówka świeci pustkami. Na dworze zimno, ale przyjemniej niż wczoraj, bo nie ma takiego wiatru, natomiast całą powrotną drogę zacinał mi prosto w twarz śnieg. Oj będzie mroźna zima w tym roku.
Śmigam zrobić śniadanko i poczytam co u Was słychować.
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Cora padla,a ja mam zupe na gazie i nie moge isc spać
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2944 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-26 o 10:33 |
||||
|
|
|
#2945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Slimaczek, Ola gratulacje Dzidzia super że z Witusiem wszystko w porządku a lekarze niech spadają na drzewo :p Maomami ale macie wypasioną porodówkę Antibia oby się laktacja rozkręciła Paulinaizabela ja ciuszki prasuję po każdym praniu Trele u nas pralka z Jaśkowymi ciuszkami też na okrągło chodzi ![]() A ręcznik zmieniam co tydzień ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2946 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co będziesz powiększać?![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Cytat:
żeby się szybko rozkręciło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
dla męża za postawę ![]() Cytat:
Tak trzymaj
|
|||||||||
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj to samo stwierdziłam
|
|
|
|
|
#2948 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Dzisiaj u mnie równy 40 tydzień - ciąża donoszona na maxa, od jutra zaczynamy 41 i właściwie już będę lekko przeterminowana. Jak zwykle u nas kompletna cisza. Wczoraj jak się przyssaliśmy z mężem do tych pierniczków to dzisiaj chyba upiekę kolejną partię :P i tak nie mam nic do roboty. A jutro sobie pojadę na szkolenie zawodowe, przynajmniej zdobędę punkty edukacyjne i czas przyjemnie ucieknie. Nocka za mną taka sobie, jak się obudziłam to nie moglam zasnąć, ale za to rano się wyleżalam z książką w ręku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Roksana - piękne imię!Cytat:
![]() Cytat:
Kochany ten Twój mąż - istny skarb!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Trele oddaj Lineczce to mięso co je u Ciebie zostawiła!!!!! Idę odtańczyć wokół deski do prasowania taniec wywołujący poród Aha - wylicytowałam wczoraj kauzelę FP Rainforest
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam Was gaduły więc teraz już na spokojnie...
Dzień dobry U nas wszystko w porządku Jaś spędził u dziadków 2 noce i dopiero wczoraj wieczorem wróciliśmy do domu .W niedzielę z zakupów wróciliśmy dość późno i moi rodzice poprosili żeby został jeszcze jedną noc u nich, pojechaliśmy po zakupach (około 23) tylko po to żebym ja mleko odciągnęła i zostawiła rodzicom na noc .Wczoraj od rana byłam u rodziców bo okropnie tęskniłam za Jasiem i całego dnia bez niego już bym nie wytrzymała. Zauważyłam że Jaś u moich rodziców jest dużo spokojniejszy niż tutaj... stwierdziłam że pewnie to przez to że u rodziców utrzymuje się jednakowa temperatura a tutaj w naszym pokoju cieplutko, na korytarzu chłodno, w kuchni gorąco, też mnie wkurza taka różnica temperatur więc wcale nie dziwie się że młody się oburza .Aaa no i ból kręgosłupa i nerek zamiast ustępować to się nasila Jestem już tak zdesperowana że umówiłam się na masaże do znajomej mojej mamy
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
coralady
za niemowlaka! Ależ ten czas leci, co? new - wiesz, że o AZS też już myślałam? Tyle, że Nina się nie drapie, nie swędzi jej to... A przy AZS to chyba swędzi okrutnie, nie? ![]()
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać o najważniejszym. Moi rodzice chcieli Jaśkowi na Mikołajki kupić leżaczek dali mi pieniądze i kazali jakiś fajny wybrać w Rzeszowie... Kupiliśmy taki http://www.smyk.com/taggies-lezaczek...t-niemowlaka-p
|
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
ktosiula, domii29, lineczka1989 dzięki
idę coś ogarnąć w tym domu. nie chce mi się strasznie... |
|
|
|
#2953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- ha a ja miałam sprzątać chałupę ale właśnie koleżanka zadzwoniła ze wpada na kawkę więc mam wolne, jedynie pranko zdążyłam zrobić. |
|
|
|
|
#2954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko, ale jestem wymeczona,ale kolejna partia za mną. Myślę ze jeszecze tydzień i bedzie szło mi o wiele wiele lepiej. ![]() Chciałam iść z młodym na spacer ale grad padał, a teraz sniego
|
|
#2956 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
malinka, niestety ale nie zawsze po odejściu czopa to od razu zaraz poród jest... Mi trochę odeszło ponad tydzień temu i teraz cisza już... babku, z Twojego opisu porodu taką miłość z mężem widać, że aż miło Ola, gratulacje! Anoula, i jak tam ten test z oksytocyny? Daj znać! Miss Triss, ja trochę się znam na prawie konsumenckim, ale musiałabyś nakreślić sprawę, bo pewnie nie we wszystkim będę umiała pomóc. nie dobijaj ja myślę tak samo jak ktosiula - będę przeterminowana. Już się nawet nie nastawiam, bo u mnie w temacie porodu cisza i spokój. Nic się nie dzieje. Córka nie słucha się ani mnie ani męża jak jej mówimy żeby wylazła. W sobotę umówiłam się już nawet do internisty żeby załatwiać sobie to dalsze zwolnienie, żeby macierzyńskiego nie trzeba było wykorzystywać. Od wczoraj jeszcze dodatkowo strasznie boli mnie lewa część szyi i karku - tak jakbym się jakoś źle do snu ułożyła. No, ale to już mnie od wczoraj boli i nie puszcza i jakbym się nie ułożyła to boli Zbieram się do sklepu bo muszę ciasto upiec. Dzisiaj bez robienia obiadu - coś sobie odgrzeję z mrożonek bo później jadę po męża do pracy i idziemy się przejść po jarmarku bożonarodzeniowym
|
#2957 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ladnie![]() Cytat:
no pewnie,ze damy!!! a jak opieka u Ciebiew szpitalu? bo o to jestem spokojna - polozne i pielęgniarki są super Cytat:
ja tez dziś planuje sprzątanie, M. w pracy, nie będzie widzial nie strasz ![]() Hej! 6 dni do TP w nocy bolał mnie brzuch jak na początku ciąży,czyli okresowo! pierwszy raz tak miałam...i skurcz jakiś co jakiś czas...czyzby to te słynne przepowiadacze?
|
||||
|
|
|
#2958 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam jak na płeć razem czekałyśmy![]() a co do wyglądu dzisiaj czuję się o niebo lepiej ale to też Wasza zasługa. A płyty Ewki i Mel B czekają aż sie Ula podrodzi wszystko wróci do normy:PCytat:
Cytat:
to mi się tak fajnie kojarzy!Cytat:
bardzo ładne![]() Cytat:
![]() dajecie mi tyle pociechy i radości na tej końcówce. Już nie mówiąc o pomocy![]() Cytat:
![]() A widziałam ostatnio zdjęcie Witusia, jaki z niego już duży chłopak!! A jak się zmienił! ![]() Dzisiaj wstałam jak zwykle połamana jakbym grypę miała, zastanawia mnie dlaczego tak jest ze wszystkie kości bolą:mysli: Ciekawe jak tam u Nasturcji i Miłoszka, tak sobie o niej myślałam w łóżku
|
||||||
|
|
|
#2959 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra skąd macie te świąteczne emoty?
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
a no i idę prasować
|
|
|
|
#2961 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale fajne foteczki! Masz piękne dołeczki na buzi! Zawsze chciałam takie mieć. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za awans na niemowlaczka!Cytat:
za tydzień i za karuzelkę. Ale Twój Mały jest uparciuszek, że nie chce wyjść z brzuszka! Za dobrze mu tam. Cytat:
Cytat:
za bujaczek! Bardzo fajny!Nie zacytowało mi Ola - wielkie gratulacje! Witamy kochanego Marcinka na świecie!
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Jak sobie otworzysz okienko z emotkami to na samym dole sa swiateczne
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale szkoda,ze go już 12 lat nie widziałam
|
|
|
|
|
#2966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ktosiula, Mya, Ty i ja mamy praktycznie ten sam termin porodu i u żadnej ani widu ani słuchu żeby coś się zbliżało. Wydaje mi się, że razem się przeterminujemy i razem wylądujemy na porodówkach. Takie coś mam przeczucie ... tylko ciekawe jak się sprawdzi. ![]() To będzie chyba najlepsze wyjście! Od Mikołaja!
|
|
|
#2967 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2968 |
|
Wtajemniczenie
|
Ślimaczek, Ola
Gabrysiaczek, Niunia super foty Kyte Babku extra opis ![]() My po spacerku jeszcze godZInkę werandowania zaliczyłysmy ogarnęłam i chate i wizaż to czas na cycolenie, bo syrena się zaraz rozwyje
|
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam sie nad chrztem, a raczej ubiorem (wiem ze czas, ale musze w budżet wpisać, zeby mi na żarło nie brakło :hahahah: )
Kacper: http://www.hm.com/pl/product/14223?article=14223-B + http://www.hm.com/pl/product/10901?a...rticle=10901-D (chyba ze znajde ciemno szare, ale ten krój) + jakieś kapcioki NIBY h@m daje taki zestaw co finansowo taniej wychodzi, ale te spodnie to mi tak do chrztu średnio pasi..: http://www.hm.com/pl/product/16314?article=16314-A jak dla mnie mało elegancje galoty. albo cos z tego typu: http://www.babycolibra.pl/komplet-ch...uplikat-1.html http://www.babycolibra.pl/komplet-ch...kat-1-481.html ale bez tych czapek, ![]() albo sama dobrać np.: http://www.babycolibra.pl/koszula-body-chlopieca.html + jakieś ciemne spodnie, cos jak te z h@m ale ciemne i do tego sweterek ? tylko nei moge na necie znaleźć. Kóre wg was najlepsze? albo jakiś komentarz? ;> jakbym Kacprowi kupowała tą ostatnią koszule niebieską to mąż też w niebieskiej byłby.. te body z muszką niestety mąż muszkki by nie miał :P a dla mnie myślałam : http://allegro.pl/show_item.php?item=3724320701 ale to jeszcze zobacze, bo nie wiem jak bede z kasą stać i w ogóle :P
|
#2970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A dla ciebie, sukienka mi sie podoba
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

oby się laktacja rozkręciła 
.Przy okazji w tym snie była straszna burza z piorunami i huragan

a ja specjalnie sie umówiłam z mężem ze on szybciej wraca a ja cisne do banku:/ dobrze ze adzwoniłam bo pojechalabym na darmoche. ale co oni mają zasystem ze z tygodniowym opóźnieniem wszystko robią
i co będziesz powiększać?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
klask i: