|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
kurde, nie wiem jakie wybrać to krzesełko
![]() mając na uwagę mało miejsca w kuchni myślałam o czymś małym, skłądanym na płasko.. chciałam takie http://allegro.pl/graco-krzeselko-te...724206154.html albo coś takiego http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...687467754.html ale one wydają się takie mało stabilne ![]() zwariować można.. jak nie wózek, fotelik to krzesełko.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() najmnijszy aki gdzies z 3cm na 3cm ![]()
![]() |
#2583 |
Zakorzenienie
|
Kinga, Ash
![]() Ash- ojj tak, nagraj Sofcię i pochwal się koniecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Zadomowienie
|
Xal wstawiam fotki tych klocków
![]()
#2585 |
Wtajemniczenie
|
marchew dobrze że już wracacie do domu
no i brawa dla Sofci że tak ładnie jadła, ja chciałam zacząć od niedzieli ale coś mi się pomyliło i nagotowałam obiadu młodemu na 3 dni, ja sie boję najbardziej tego syfu po jedzeniu, muszę mu jakieś robocze rzeczy znaleźć ![]() przyszla zima na całego do nas, no i już leżę z bolącym gardłem, pospałam z małym 2 godz i chyba jest jeszcze gorzej ![]() a co do drzemek my od miesiąca mamy już 2, rano ok 10 - 40 min i ok 14 2-2,5 h, no i maly budzi się równo 8.20 ![]() ![]() a co do zarwania nocy, zmęczenia - czasami czuję sie nieciekawie po nocy z kilkoma pobudkami na cyca ale póki co mam luksus tego że mogę się położyc z nim w dzien, gorzej będzie jak pojawi się rodzeństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 |
Wtajemniczenie
|
hejj
![]() Wojtek śpi..ale była walka... tż go uśpil, ja nie potrafiłam ![]() ![]() jest cały posiniaczony .. ![]() kupuję łóżeczko turystyczne,bo inaczej głowę sobie rozbije, co go położę, to on wstaje ![]() ![]() mam nadzieję, że turystyczne będzie dla niego bezpieczniejsze no i będzie do zabawy, może będę miała chociaż chwilę spokoju? ![]() aa dałam mu dzisiaj na spróbowanie ciasteczka hipp po 7 miesiącu, ale on nie miał pojęcia co z tym zrobić... wziął całe do buzi i trzymał, potem się popłakał skończyło się tym,ze same je zjadłam, takie obślinione ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2588 |
Zakorzenienie
|
Veronic- Ty masz fisher Price Easy Clean , prawda ? zadowolona jesteś ? faktycznie zajmuje mało miejsca ? ale na płasko chyba się nie skłąda..?
buuu... nigdy się nie zdecyduję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam małą kuchnię ,zajmuje mało miejsca, w razie czego można wsunąć pod stół, u mnie stoi cały czas rozłożone ale całkiem na płasko to go się nie składa jedyne co to jest drogie, ale ja nie żałuję wydanych pieniędzy (mimo,że z natury jestem oszczędna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | ||
Zakorzenienie
|
super, dzwoniłam do Męża. Jak będzie wracał to kupi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() brawooo Wojtuś ![]() ---- no i tym sposobem mam nowy tytuł ![]() Wojtuś już wstaje, Emil raczkuje,cała banda nieźle dokazuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Wtajemniczenie
|
może ktoś luknąć na to lózeczko? nada się?
http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...721839805.html sprzedawca ma dobre komentarze, patrzylam na inne, ale niektorzy mają nawet 200 negatywow ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2592 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() A pisze na nich powyżej 3 lat? Chyba jutro się przejdę i kupię, jak sie uda wyjść na spacer. Cytat:
Gold czy w twojej książce jest coś o usypianiu w dzień? Możesz rzucić jakimś pomysłem na wieczorną marudę?
![]() |
#2593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te kółeczka ma plastikowe czy gumowe? łatwo się je przesuwa, nie rysuje paneli ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2594 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chyba zaraz kliknę i kupię. bo naprawdę boję się o Małego ja też chcę pomysły na marudę ![]() ![]() Wojtek doprowadza się do skrajnego wyczerpania, chyba z nadmiaru emocji nie może zasnąć, usypia w koszmarnym płaczu ![]() ![]() ![]() nie wiem co mam z nim zrobić w nocy ostatnio nie jest źle, dzisiaj ok północy obudził się na cyca,potem o 4 obudził się z krzykiem, ale szybko go uspokoiłam smoczkiem i potem o 5 na karmienie, a przed 8 wchodzę do niego a on stoi i się cieszy ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2596 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Musze przestać probować karmić Kube rybą, ewidentnie jej nie lubi, a ja sie uparłam ![]() ![]() na deser dostał owoc kaki bo ma fajna konsystencje, ale skórka za mieka i sie rwie, wiec musiałam obrać i bylo tak śliskie, że biedny nie mógł tego złapać dwa razy mu się udało troche possać i zaraz wypadało, ale się denerwował, żal mi go było i zamieniłam na śliwkę, jutro znowu spróbuje z tym kaki, ale dam polowke w calosci i jakies uchwyty wydraze :p Ale za to kolacja ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-11-26 o 17:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
albo podwieszona na haku na suficie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Materac to taka deska, obłozona cienką warstwą gąbki i materiałem, przynajmniej u mnie. Najlepiej dokupić materac turystyczny albo przełożyć ten z łóżeczka zwykłego.
![]() |
#2600 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wojtek tylko łyka papki ![]() dałam mu takie herbatniki (bo dostałam, sama bym raczej nie kupiła:P) ale mówię Wam, on w ogóle nie miał pojęcia , że to się gryzie i połyka ochraniacz bym musiała mieć taki wysoki ( w ogóle są takie?)na całe łóżeczko ... a i tak pewnie by kombinował ze wstawaniem ,jak już się nauczył tż go uśpił i śpi już 1,5godziny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() turystyczne pewnie i tak predzej czy później się nam przyda a ochraniacze? nie widzę na all takich wysokich,....tylko wysokość 30cm, a to mi nic nie da ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- już widzę jaki będę miala wieczór, jak Młody teraz się wyśpi ![]() ![]() diabli- zagłosowane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam te zamek wzory prawy górny róg, bo sa najbardziej kolorowe ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja póki co usilnie do tego dąże, ale duuużo lepiej nam idzie z owockami niż obiadkami. Inna sprawa, że nie rozumiem dlaczego Daro nawet po sporej dawce owocków nieźle z cycka pije, ale może ma skok bo w ogóle ostatnie 2 dni pije w dzień aż 5 min., a mieliśmy już 2-3. Postanowiłam swoje słoiczki wszystkie hippa wyciągnąć z lodówki i ładnie poukładać na półkę w kuchni, którą uprzednio wysprzątałam w tym celu. I co? Po godzinie półka wypadła ze ściany ![]() TŻ już naprawił, ale rozdzieliłam słoiki na półkę i szafkę bo boję się znów załadować taką ilość w jedno miejsce.
![]() |
#2605 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2606 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja urodziłam Kubusia dzień przed swoimi urodzinami- najwspanialszy prezent jaki mogłam sobie wymarzyć! ![]() Cytat:
![]() A powiedz mi, te zwierzątka na ścianie, to naklejka, tapeta czy malowane ręcznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---- ![]() Przyszłam, poczytałam i uciekam, bo moja marudka już wojuje w łóżeczku- pospał całe 30 minut, ale dobre i to, przynajmniej Was poczytałam ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś ![]() ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-11-26 o 18:00 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2609 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sprawdzalas te centyle? na którym jest Paulinka? lekarka chyba się dzisiaj zakrecila, bo wyszlo jej, ze Nela poza siatka ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Zakorzenienie
|
Młody chodzi spać ok 19.30 wstaje 6.30-7.30
![]() w ciągu dnia ma 3 drzemki ok 9 ok 12 i ok 15 przeważnie po 40 minut, jedna zazwyczaj troszkę dłuższa ![]() zaktualizowałam swoje cv i zaczęłam wysyłać ![]()
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-11-26 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.