|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Ba teraz juz jest! Ja na dół jeszcze nie zagladałam ale sie macałam.wyglada na to że jest ok ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za niemowlaczka![]() Cytat:
za tydzień! Kobieto weź juz sie rozpakuj Mikołaj wylatuj z mamusi ale to już![]() Może czeka na 6 grudnia ![]() Cytat:
![]() Rybko Na chrzest podobaja mi sie te rzeczy z h&m .Bardzo |
|||
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
badanie do przyjemnych nie nalezalo, bolalo rozwarcie mam na 2 palce, lekarz mowi ze urodze za jakis tydzien ale mam nadzieje ze ruszy sie szybciej
|
|
#3096 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja robie pierniki ktosiuli wlasnie. Tzn ciasto juz gotowe czeka az Majka zasnie Cytat:
Mysle ze lepiej zeby miała łapcie chłodne niz była spocona Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3097 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jakos dzisiaj nie mam weny,pisze troche na odpierdziel
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43891533]Dziewczynki podczytałabym Was, gdybym miała lepszy internet, a tak to wchodzę szybko w wolnej chwili i zaraz mi się gubi zasięg, a mały się budzi i rezygnuję z dalszych prób. Więc tak szybko donoszę co u nas: wczoraj byłam na zdjęciu szwu, czekałam godzinę, Michał w samochodzie już zaczął marudzić. Lekarz był niezbyt miły, jęczał, że przyszłam w 8 dobie (bo 6 była sobotą, a położne nie kazały zawracać głowy w weekend). No, ale grunt, że już. Czuję się świetnie i zachodzę w głowę dlaczego moja 1 cc była taka jakaś nieudana- wtedy czułam się po stokroć gorzej. Teraz już śmigam jak dawniej i muszę sobie przypominać, że tydzień temu miałam operację- inaczej nosiłabym krzesła i myła podłogi na kolanach ;p Jeśli chodzi o Michasia- macierzyństwo weryfikuje wiele kwestii... Pozbyłam się chyba wszystkich zasad, które miałam przy Oli ;p Śpi z nami, potrzebował smoczka więc mu go dałam- inaczej nie odczepiłabym go od cyca. Wysypiam się i staram mieć jak najwięcej czasu dla Oli, która ciągle pyta czy ją kocham. Przeżywa wszystko na swój sposób, ale mówi, że kocha Michasia. Mąż bardzo mi pomaga, praktycznie tylko on przewija małego, pomaga w kąpaniu. Przez to, że był przy skurczach, że był po cc, że pocałował mnie, podziękował i był u nas codziennie- bardzo się zbliżyliśmy. Więc u nas dobrze Jestem szczęśliwa. Mam nadzieję, że każda z Was jest i że wszystkie trudy macierzyństwa niebawem się rozwieją i zostanie sama radość ![]() Pozdrawiam ![]() Tak więc u nas dobrze [/QUOTE]Super optymistyczne wieści ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za zarejestrowanie,my jutro odbieramy pesel w końcu!W tym momencie karmie co 3 godziny bo Tymek sobie uregulował juz rytm i tak sie wybudza. Ale chyba chodziło Ci o cos innego teraz zajarzyłam.Karmie około pół godziny.Mały jesli przysypia kilam go po policzku,a jesli ma już dośc to po prostu wyciągam mu brodawke z buzi bo sam nigdy nie wypluje![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3098 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wcinam Belvite te ciasteczka, to prawda są pyszne
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A marchewke też wcinam |
|||
|
|
|
#3099 |
|
Zadomowienie
|
Ja zmykam już szybko pod prysznic, ogarnąć się i spać. Jutro wizyta u ginki. Ciekawa jestem co mi powie. Trzymajcie kciuki!
Dobranoc Laseczki!
|
|
#3100 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Miss
![]() Cytat:
za jutrzejszy dzieńCytat:
Cytat:
![]() Moja niuńka coś więcej kicha
|
|||
|
|
|
#3101 | |
|
Rozeznanie
|
kto wie..
Pytałam ostatnio dziecia czy da znać tak dzień przed jak będzie się do wyjścia zbierał i niby odpukał, że da, ale za nic nie mogę się dowiedzieć co to będzie za znak ![]() Cytat:
za jutro!
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz sobie poczytam opisy porodów,zostawiam na deser
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3103 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I drożdżówki szamam... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Duzy ![]() Cytat:
miałam podobnie.Zaczeło sie od rozwarcia na palec w piatek,w srodę było juz 2-3 cm a za tydzień w srode urodziłam
|
|||||||
|
|
|
#3104 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Chyba kończę z laktacją
leci coraz mniej i teraz ściągnęłam z obu piersi tylko 60ml a mała na raz zjada około 100ml...I tu mam pytanie jak sprawić, żeby mleko się nie produkowało?? Wystarczy, że przestanę ściągać i zaniknie? Czy coś trzeba robić w tym temacie??Maomami, Beatka jak to u Was było, bo wiem, że nie karmicie piersią. A właściwie to czemu przestałyście? Sorki ale wtedy mnie nie było na wizażu a może pisałyście. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super, że synuś taki grzeczniutki - oby tak dalej ![]() za rozkręcenie mleczarniCytat:
trzymam!Cytat:
![]() Cytat:
są!Mya fajna czapa ale brzusio fajniejszy Gabrysiaczek Laura - bardzo mi się podoba Dizi za opis Moja gwiazda dziś w dzień prawie wcale nie spała mam nadzieję, że w nocy nadrobi
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-11-26 o 21:57 |
||||||
|
|
|
#3105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Taszanta Przebieralnia dla dzieci
Nasturcja Przystawiaj przystawiaj przystawiaj! Oby laktacja ruszyła! i kupki też![]() Rybka x 2 Gabrysiaczek Laura Mya Fajna czapa ![]() Maomami u nas tez często łapki chłodniejsze, a karczek cieplutki i stópki też. Własnie własnie musze jutro zadzwonic do przychodni i zarejstrowac Tymka do ortopedy. Ale mnie denerwuje że pisze troche bez polskich znaków a troche z-nie moge tego zniesc. Boziu ale ja mam spitolony charakter i jeszcze w gratisie zbudyniony mózg po ciazy ale ponarzekac musze ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
może Ci wyprorokuje poród![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]() Musisz byc czujna żeby nie przeoczyć ![]() Kurcze dziecko mi sie obudziło po 2 godzinach snu .nigdy nie wstawał o tej porze.Pewnie kupencja jest
|
|||
|
|
|
#3106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zeby mieć mniej pokarmu, którego notabene już nie było wiele, piłam 2-3 razy dziennie szałwie i u mnie tyle wystarczyło Mała wykąpana, pojedzona, leży w łóżeczku i modle się żeby zasnęła i spała ładnie w nocy bo w dzień prawie w ogóle nie spała więc niech się zlituje nad rodzicami
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina
Jak często ściągasz?Laktator to Twój najlepszy przyjaciel już od dłuższego czasu. A dopajałas Majke czy tylko na Twoim mleczku jest? Pora na moje karmienie ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Spokojnych nocek mamusie i dwupaczki oraz dzieciaczki |
|
|
|
#3108 |
|
Wtajemniczenie
|
Boję się dzisiejszej nocy...
![]() Do później mamusie Edytowane przez kyte Czas edycji: 2013-11-26 o 22:23 |
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
spokojnie, moze tym razem bedzie dobra nocka
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja tylko z doskoku. U nas kolejna bardzo ciężka noc. Siedzieliśmy z małą całą noc, strasznie płakała. Chyba znowu atak kolki Poszliśmy z mężem spać o 5.30 ![]() Była dzisiaj u mnie położna. Nie spodziewałam się i otworzyłam jej w szlafroku, a pod spodem tylko bieliznę miałam Miała mój stary numer i nie mogła się dodzwonić. Obejrzała małą, wszystko jest w porządku Zamawiamy jutro wózek. Ostatecznie na ten zdecydowaliśmy się. |
|
|
|
#3111 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Oby byla lepsza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dojście do wagi urodzeniowej zajęło nam 2,5 tygodnia chyba
|
|
#3114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam tez czekoladowe ale narazie nie brałam zeby nie kusiło :P A nabiału staram sie nie jesc Od trzech tygodni bo Majka na niego zle reaguje jestem prawie pewna. Od kad tego nie jem, z brzuszkiem nie mamy problemu , kupi sa normalne. Poczekam jeszcze z dwa trzy tygodnie I sprobuje powoli wprowadzac .. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- bedzie dobrze ! Mi wychodzi Chodakowska. Takie mnie zakwasy złapały teraz z opoznieniem ze z wanny nie mogłam wyjsc. Uda a jutro znowu trzeba cwiczyc Czytam o tych wysypkach co piszecie , troche w googlach poszperalam I jestem przerazona. Majka ma jakas wysypke Od trzech dni. Pojawia sie I znika. Dzis doszly przesuszone policzki. To moze byc wszystko .. Od teraz zaczynam smarowac ja ta Weleda bo jest najbardziej natluszczajaca. Jak nie pomoze to za dwa trzy dni sprobuje jeszcze raz to Oilatum. Jak nie to w poniedzialek uderzam do lekarza choc watpie zeby to mialo sens Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, moja koleżanka urodzila w 32tyg syna. Filipek urodził sie z wieloma wadami m.in przełyku, odbytu, ma problem z rączkami. Do dziś nie oddycha samodzielnie a tydzień temu stanęło mu serduszko. Lekarze reanimowali małego ale nadal jest źle. Proszę o kciuki by wszystko było ok. Mały przeszedł już 3 operacje i nie wiadomo czy nie bedzie trzeba kolejnej.. Trzymajcie kciuki
proszę.---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() współczuje nocek..
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Muszę Was Mamuśki na pewien czas opuścić. Nie jestem w stanie ogarnąć dzieci, siebie, domu i wszystkich obowiązków, których ilość się wiecznie mnoży. Powodzenia nierozpakowanym i początkującym Mamusiom. A tym, które już wiedzą jak jest- cierpliwości i sił. Kocham Was
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wspolczuje Wam tych nocek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3118 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za poród. Współczuje przeżyć, ale najważniejsze że skarb jest z wami.Możemy być parą. To na kiedy sie umawiamy? ![]() Brzusio już nisko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kurcze jak dokładnie może wyglądać ten czop. Czy może byc to taki gesty kremowy śluz, którego jest więcej niz zazwyczaj było? Jutro muszę wstać o 7 a mi się spać wcale nie chce i nie czuję się na poród. i mam dość juz KTG, a jutro znów będę musiała leżeć pod tym podpięta. ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Dzidzia trzymaj się. Na pewno sobie poradzisz bo jesteś super babką.
|
|
#3119 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
![]() Szacuneczek! Oby wysypka przeszla! [QUOTE=ryba91;43903267]dziewczyny, moja koleżanka urodzila w 32tyg syna. Filipek urodził sie z wieloma wadami m.in przełyku, odbytu, ma problem z rączkami. Do dziś nie oddycha samodzielnie a tydzień temu stanęło mu serduszko. Lekarze reanimowali małego ale nadal jest źle. Proszę o kciuki by wszystko było ok. Mały przeszedł już 3 operacje i nie wiadomo czy nie bedzie trzeba kolejnej.. Trzymajcie kciuki proszę.---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- i na spacerr ![]() współczuje nocek..[/QUOTE/] Przykre.... ![]() Kciuki i duzo zdrowka dla Maluszka Cytat:
![]() Trzymaj sie i odzywaj jak juz bedziesz mogla. Kto nam bedzie rad udzielal ![]() ![]() Cytat:
Oj chyba niedlugo Cie wezmie. Kciuki za pomyslne ktg. A mialam isc spac wczesniej ![]() Jutro dzien zalatwien urzedowych...extra Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3120 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Matko dziecko mi zasnęło dopiero 20 minut temu!!! Nie wiem co się dzisiaj stało, przez dzień prawie nie spała, teraz tez nie chciała zasnąć, myślałam już że wyjdę z siebie i stanę obok. Może wy mi doradzicie co robić, mała je i często przysypia przy butli trochę, taka drzemka, stąd też pewnie nie chce później dużo spać. Ale jak tak przysypia to udaje nam się ją odbić i odłożyć do łóżeczka, tylko że śpi z 5 minut maksymalnie i ma nagle zryw no i jest płacz i koniec spania. I teraz nie wiem co robić jak sie tak przebudzi i marudzi, brać na ręce i usypiać i próbować znowu odkładać czy próbować ululać w łóżeczku jakoś???
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.

za wizyty u lekarzy i za pierniczki 

także jestem jeden wielki chodzący rozstęp :P
długaśna Roksi jest 
ale sie macałam.wyglada na to że jest ok 
Bo ja ubieram jej w domu tylko bawełnianego pajaca albo body z długim + półśpiochy. I bez skarpetek. Nigdy nie zakładałam jej na to skarpetek
Wyczytałam w pierwszym roku życia dziecka, że dziecko często wieczorem ma już tyle wrażeń z całego dnia, że po prostu musi się wykrzyczeć. Może to to? 
), to w sobotę pojawiła jej się kaszka na szyi, a wczoraj rano wyczułam pod palcami kaszkę na brzuszku i udach. Pani dr powiedziała, że wygląda to na coś potówkopodobnego, ale na tle alergicznym
(mimo, że jem naprawdę bardzo mało)
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
klask i:

ponarzekac musze
Oczywiście nocka nieprzespana.