Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-26, 20:40   #3091
lusesita23
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Laura - ładnie
U mnie jak brzuch opadł to ani razu już zgagi nie miałam, a wcześniej prawie codziennie taką lekką na wieczór. W ogóle wydaje mi się, że jeszcze niżej mam brzuch.

O to ciekawe czy te 2 tygodnie jeszcze wytrzymasz. Coś mi się wydaje, że jednak nie i przed samą wizytą się rozpakujesz

3 stopień to najwyższy stopień dojrzałości, czasem się mówi po prostu, że łożysko się starzeje, albo, że świeci na USG bo tak wygląda jak jest już zwapniałe w większym stopniu. Ale spokojnie, to normalne, że masz już 3 stopień.

Ale wymyślili... rozumiem jakbyś rozbierała na 2 minutki przed wizytą a nie pół godziny tak dzieciaczek leży....

O to za wizyty u lekarzy i za pierniczki
dzięki za info
Stary 2013-11-26, 20:46   #3092
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
staram się prasować ale czasem jest tak że muszę przebrać na szybko małą to wtedy nie mam czasu na prasowanie

będzie mała! trzymam kciuki

oby poszło szybko już teraz!

Mya, przestań! też się przejmowałam w ciązy jak wyglądam, mam całe uda w paski plus do tego na bokach mam parę rozstępów, zauważyłam ze na brzuchu mi się zrobiły, mam sflaczały brzuch i mocną kreską od cycków po piczkę prawie, na cyckach też rozstępy mi się porobiły także jestem jeden wielki chodzący rozstęp :P
ale jak będę już mogła pójdę na fitnes wezmę się za siebie i się wylaszczę i w dupie mam to że mam rozstępy TŻ mnie kocha, moje dziecko uważa mnie za najlepszą i najfajniejszą mamę na świecie i to mi całkowicie wystarczy, a wygląd? teraz już tak jego nie przeżywam jak w ciąży

gratuluję! długaśna Roksi jest

no czupryne ma wybitnie bujną i zaczynają jej się loczki robić jak TŻ i po kąpaniu ma takie puszyste włoski też po tatusiu aaaa no i rzęsy też ma długie

fajnie że miałaś ciocię to od razu Cię też inaczej traktowali

gratulacje!

my kąpiemy co drugi dzień i zmieniłam po 2 tygodniach ręcznik bo nie było żadnych zabrzudzeń, nie wiem czy nie za rzadko

a z praniem nie przesadzasz, u mnie też ciągle kupa ciuchów Nelki

mojemu dziecku się coś poprzestawiało usnęła dopiero z jakieś 20 min temu

i w ogóle nie kupujcie mleka Enfamil AR, nie dość że jest paskudne [próbowałam] to małej się po nim nadal ulewa, smoczka używamy 1 do tego mleka bo ono nie gęstnieje w butelce i gluty się robią i butelka się zapycha a z 2 leci za szybko, strasznie źle się miesza bo się robi jeden wielki glut i mam wrażenie że mała się nim nie najada
kupiliśmy na spróbowanie ale wrócimy doBebilonu bo był o niebo lepszy

aaa i w ogóle TŻ mi tam zaglądał w celu sprawdzenia jak to wygląda i nie ma już szwów, wszytsko ładnie się pogoiło tylko stwierdził, że mam strasznie dużą i rozciągniętą po tym porodzie i że ma nadzieje że wróci do rozmiarów z przed porodu

dobra idę spać bo jestem padnięta

do karmienia!
Będzie z niej piekna dziewczyna w przyszłości.
Ba teraz juz jest!
Ja na dół jeszcze nie zagladałam ale sie macałam.wyglada na to że jest ok
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
witam się w środku nocy. córa wstała po 5 i po spaniu :/

wrzucam kilka fotek
38t3d
Super rodzinnie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:47   #3093
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Wróciła córka marnotrawna

Czytam Was na bieżąco, tylko czasu i weny brak by odpisać. Nie mówiąc już o tym, że oczywiście jeśli nawet coś chciałam którejś z Was odpisać, to już nie pamiętam

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom!
Trzymam kciuki za kolejne porody!

Dzidzia - niech się neuro cmoknie Wituś to okaz zdrowia!
lineczka - warto kąpać codziennie właśnie dla złapania rytmu

Kilka wątków, jakie mi utkwiły:
- ubieranie - jak Was czytałam, to miałam wrażenie, że Nina jest biedna, taka wychłodzona Bo ja ubieram jej w domu tylko bawełnianego pajaca albo body z długim + półśpiochy. I bez skarpetek. Nigdy nie zakładałam jej na to skarpetek
- pranie - pralka chodzi u mnie non stop A ręcznik kąpielowy zmieniam tak co tydzień (zależy, ile mam akurat prania i jak mi brakuje, to go dorzucam), ale ja - jak mao - kładę na ręcznik tetrę
- prasowanie - prasuję po każdym praniu

Któraś z Was pisała (mao? kyte?), że ostatnio wieczorem maluch płakał 10 minut i nagle była cisza... Nina nam ostatnio zrobiła to samo. Wydawało nam się, że to taki wymuszający płacz, więc staraliśmy się jej nie podnosić. I po jakimś czasie nagle cisza jak makiem zasiał i dziecko śpi Wyczytałam w pierwszym roku życia dziecka, że dziecko często wieczorem ma już tyle wrażeń z całego dnia, że po prostu musi się wykrzyczeć. Może to to?

U nas ok. Mała w dzień praktycznie nie śpi. Sporo się ostatnio pręży, ale bączki idą, kupki też (choć chwilę jej to zajmuje).
Po odparzeniu nie ma śladu (Dzidzia - dziękuję Ziaja pomogła ). Za to wczoraj byłam u pediatry, bo nie dość, że wysypka z twarzy nie schodzi (zaczynam wątpić czy to trądzik ), to w sobotę pojawiła jej się kaszka na szyi, a wczoraj rano wyczułam pod palcami kaszkę na brzuszku i udach. Pani dr powiedziała, że wygląda to na coś potówkopodobnego, ale na tle alergicznym Szkoda tylko, że nie wiadomo skąd. Generalnie postanowiłam odstawić (albo zredukować do absolutnego minimum) białko, bo trochę mi to podpada (mimo, że jem naprawdę bardzo mało)
A buzię mam smarować jakimś kremem natłuszczającym, bo jest bardzo przesuszona. Kupiłam Allerco. Zobaczymy.
Ale męczy mnie już ta wysypka Wygląda paskudnie, nie wiem, czy Ninę to swędzi, czy nie... Już było lepiej, a teraz jest bardzo źle I to głównie jest teraz taka kaszka...

Aha, musimy jechać na zakupy, Mała wyrasta z pajacy, jakie ma

A może to lojotokowe zapalenie skóry.Moja przyjaciółka była ostatnio ze swoim synkiem w u dermatologa bo tez miał całą buźke wysypana.Myślała że to trądzik niemowlęcy a okazało sie własnie że to łojotokowe zapalenie ktore może przerodzic sie w azs :/ dostala maść z antybiotykiem i ma ograniczyc składniki,a jadła prawie wszystko.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-26, 20:47   #3094
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

babku super opis i wielkie brawa dla męża!

ola GRATULACJE!Czekamy na zdjęcie MARCINA.

aaby ja też nie nakładam na Filipa zbyt dużej liczby ubrań,dokąłdnie tak jak ty.I prasuje ciuszki tylko dla małego,choć zdarzyło mi się zdjąć suche body prosto z suszarki,bo nie chciało mi się iśc do pokoju po czyste

niunia super fotki brzuszkoweJa już zapomniałam jak to jest mieć brzuszek

rybko jakbyś mogław wolnej chwili zmienić na pierwszej stronie datę narodzin Filipa na 28.10,bo wkradł się błąd i jest 29.10

U nas dobrze,Filip gównie je,śpi i rośnie!!!Od dziś mam już w domu niemowlaka Czasy noworodkowe już za nami
za niemowlaczka

Cytat:
Dzień dobry!
Dzisiaj u mnie równy 40 tydzień - ciąża donoszona na maxa, od jutra zaczynamy 41 i właściwie już będę lekko przeterminowana.
Jak zwykle u nas kompletna cisza.

Wczoraj jak się przyssaliśmy z mężem do tych pierniczków to dzisiaj chyba upiekę kolejną partię :P i tak nie mam nic do roboty.
A jutro sobie pojadę na szkolenie zawodowe, przynajmniej zdobędę punkty edukacyjne i czas przyjemnie ucieknie.

Nocka za mną taka sobie, jak się obudziłam to nie moglam zasnąć, ale za to rano się wyleżalam z książką w ręku.

Trzymam kciuki, żeby jednak się rozkręciło

Fajnie, że się odezwalaś! U mnie schody też nic nie dają a biegam w kółko :P Bunga-bunga też na mojego szkraba nie działa

GRATULACJE! JAKA DUŻA DZIEWCZYNKA Roksana - piękne imię!

Fajne foto

I wzruszyłam się lekko Kochany ten Twój mąż - istny skarb!

BRAWO! Kolejny szybko porodzik I imię też ładne!

Ładniusio - rodzinnie!

klask i:

Trele oddaj Lineczce to mięso co je u Ciebie zostawiła!!!!!

Idę odtańczyć wokół deski do prasowania taniec wywołujący poród :bunia :

Aha - wylicytowałam wczoraj kauzelę FP Rainforest
za tydzień! Kobieto weź juz sie rozpakuj Mikołaj wylatuj z mamusi ale to już
Może czeka na 6 grudnia

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Witam po dłuższej przerwie. Jak pisałam wcześniej 21.11 miałam się stawić do szpitala o 6 rano.
O godzinie 8 miałam cc i na świat przyszedł nasz synek dokładnie o 8.22

Mikołaj waga 3950 i 53 cm .

Dzisiaj wróciliśmy do domu niestety nie miałam dostępu do internetu i was nie dam rady nadrobić.
W tej chwili walczymy z cycem i jest to bardzo mordercza walka bo mały albo nie chce wcale złapać albo zasypia przy jedzeniu. Ale się nie poddajemy.
Jeszcze raz gratulacje i kciuki za cycorka

Rybko Na chrzest podobaja mi sie te rzeczy z h&m .Bardzo

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-26, 21:07   #3095
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

a z tym łożyskiem to co to znaczy?
ja mam w karcie 3 stopien dojrzalosci, od jakiś 3 tyg.
tezmi mowil gin,ze to oznacza gotowość do porodu,ale o starzeniu nie mowil nic
w sumie to wiem tyle ze jakby to lozysklo bylo bardzo zle i ktg tez by zle wyszlo to do szpitala rodzic, ale mowi ze gorzej by bylo jakbym byla juz w 40 tyg,

badanie do przyjemnych nie nalezalo, bolalo rozwarcie mam na 2 palce, lekarz mowi ze urodze za jakis tydzien ale mam nadzieje ze ruszy sie szybciej
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 21:08   #3096
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
nasturcja
za twój kręgosłup, karmienie i brzuszek Miłka

Ja jestem z końcówki (28.12 wg terminu)
A macie wybrane imię już? Bo nie pamiętam

Taszanta super, że wyjazd przebiegł bezproblemowo
za brzuszek maluszka

metkaa nie stresowuj

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

ale pomysły mają

niunia32 za wizytę
O będę miała prezent na urodziny ?
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za te opinie odnośnie ubrań n chrzest A CO do kiecki .. ja wiem ze ona cieńsza, ale my robimy na chacie wiec bedzie ciepło, a chciałam ładnie wyglądać na zdjęćiach jedyne zimno gdzie bede musiała przejść to z samochodu do kościołą i domu no wiec nie patrze na grubość kiecy aż tak

Anoula - trzymamy, napisała jeszcze że w sumie boli ale nieregularnie

metka- daj znac jak po wizycie

lusesita- super brzuchol! ja w 20 tyg miałam II stopien a 31 III stopień dojrzałości i nic sie nie działo opróćz przedwczesnych skurczy itd

Mya- To Ty z tą czapa i przepowiadałas zime stulecia? Czapa ekstra, ale zimę odpędź .. niech popada ale w swięta i po świętach niech już bedzie ładnie pięknie słonecznie a co do kłucia, ja tez tak miałam,ale wtedy mi sie szyjka skróciła do tego jednego cm.

nasturcja- za brzuszek Miłoszka i kupki trzymam mocno kciuki aby sie unormowało wszystko A do karmienia sie nie zniechęcaj. DUŻO sił życze!!

Taszanta- rozbawiłas mnie tą rozbieralnią dla dzieci co oni ogłupieli? Mój lubi być golasem ale przecież chwile i sie takie ciałko wychładza.. nie? no chyba ze tam jakas super ekstra temp. jest Co do ubioru, jakbym mogłą wybrać kolor tej koszulo-body to własnie tak zeby Tż i mały mieli chociaż podobne, no ale przecież nie kupie mu muchy i specjalnej koszuli ( bo pewnie trzeba miec specjalną jakąś, a nie zwykłą, nie znam sie)

Trele- to imie tylko z ciuchami sie kojarzy Sama bym nie dała tak na imie... a co do imion, mąż mnie męczy ze teraz diewczynka jak bedzie to da GRAŻKA na imie.......

niunia- za wizyte to rodzić czas

coś jeszcze miałam pisać i nie wiem ..

aaaa, że Bytom w ogóle nie jest przystosowany dla matki z dzieckiem, matki z dzieckiem w wózku, ciężarnej, starszych osób i osób na wózku/o lasce itd.! Zrobiłam mężowi wykład na ten temat ale niestety zburzył moje ambicje i jakoś mi sie smutno zrobiło, na szczescie Kacper mnie jutro wysłucha i na pewno poprze ..bo teraz jest zajęty to mu nie bede przerywać

Ja robie pierniki ktosiuli wlasnie. Tzn ciasto juz gotowe czeka az Majka zasnie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
w sumie toi mnie sie wszystkie podobają, ale najbardziej te z h&m i ta koszulka niebieska

A sukienka super, też musze czegoś poszukać

Super opis

ładna waga synusia

Super że wszystko u Was dobrze

Powodzenia i lekkiego porodziku!!!!!

trzymam kciuki za oba USG
Pół dnia sie staram do Was napisać ale Zuza ma dzisiaj ewidentnie zły dzień, przez cały dzień spała może łącznie 2 godziny, cały czas na rączkach praktycznie dzisiaj, teraz też leży u mnie, jak odłoże to jest płacz, a kąpanie gdzieś koło 21 bo tak ma pore jedzenia a ona sie nauczyła że po kąpaniu obowiązkowo od razu flacha musi być.

Byliśmy dzisiaj z mężem w kancelarii i mamy chrzciny 26.12. Nie chcieliśmy za bardzo w święta ale u nas w Kościele jest w ostatnią niedziele miesiąca i potem byłby dopiero 26.01 więc w końcu zdecydowaliśmy sie na ten grudzień.

Mam takie pytanie: ubieram małą w body z dł rękawem i półśpiochy no i karczek ma ciepluchny ale rączki często chłodne i nie wiem czy mam ją cieplej ubierać?? Tylko jak miała body z krótkim i pajaca to były znowu łapcie spocone i ona bardzo rozdrażniona i ewidentnie to było od tego że było jej za ciepło
Chyba znowu mamy podmienione dzieciaczki bo Majka przegrzeczna.

Mysle ze lepiej zeby miała łapcie chłodne niz była spocona

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 21:09   #3097
nemosek
Zakorzenienie

Jakos dzisiaj nie mam weny,pisze troche na odpierdziel

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43891533]Dziewczynki podczytałabym Was, gdybym miała lepszy internet, a tak to wchodzę szybko w wolnej chwili i zaraz mi się gubi zasięg, a mały się budzi i rezygnuję z dalszych prób.

Więc tak szybko donoszę co u nas: wczoraj byłam na zdjęciu szwu, czekałam godzinę, Michał w samochodzie już zaczął marudzić. Lekarz był niezbyt miły, jęczał, że przyszłam w 8 dobie (bo 6 była sobotą, a położne nie kazały zawracać głowy w weekend). No, ale grunt, że już.
Czuję się świetnie i zachodzę w głowę dlaczego moja 1 cc była taka jakaś nieudana- wtedy czułam się po stokroć gorzej. Teraz już śmigam jak dawniej i muszę sobie przypominać, że tydzień temu miałam operację- inaczej nosiłabym krzesła i myła podłogi na kolanach ;p

Jeśli chodzi o Michasia- macierzyństwo weryfikuje wiele kwestii... Pozbyłam się chyba wszystkich zasad, które miałam przy Oli ;p Śpi z nami, potrzebował smoczka więc mu go dałam- inaczej nie odczepiłabym go od cyca.
Wysypiam się i staram mieć jak najwięcej czasu dla Oli, która ciągle pyta czy ją kocham. Przeżywa wszystko na swój sposób, ale mówi, że kocha Michasia.

Mąż bardzo mi pomaga, praktycznie tylko on przewija małego, pomaga w kąpaniu.
Przez to, że był przy skurczach, że był po cc, że pocałował mnie, podziękował i był u nas codziennie- bardzo się zbliżyliśmy.

Więc u nas dobrze Jestem szczęśliwa. Mam nadzieję, że każda z Was jest i że wszystkie trudy macierzyństwa niebawem się rozwieją i zostanie sama radość

Pozdrawiam

Tak więc u nas dobrze [/QUOTE]
Super optymistyczne wieści
Cytat:
co do spodni- oczywiście w kościele widać ich nie bedzie ale potem zdjęcia bedai bedzie je widac

ej, jak można nazwać szczotkę do sprzątania KAŚKA???????????????????: mur:
a płyn do mycia naczyń Tymek

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
witam się i ja

mąż się trochę ogarnął i mamy w końcu zarejestrowane dziecko
powiedzcie mi czy Wy też jestescie ciągle głodne ?
no i może któraś z mam wie jak długo dziecko powinno się karmić co 3h?
za zarejestrowanie,my jutro odbieramy pesel w końcu!

W tym momencie karmie co 3 godziny bo Tymek sobie uregulował juz rytm i tak sie wybudza.
Ale chyba chodziło Ci o cos innego teraz zajarzyłam.Karmie około pół godziny.Mały jesli przysypia kilam go po policzku,a jesli ma już dośc to po prostu wyciągam mu brodawke z buzi bo sam nigdy nie wypluje
Cytat:
Wklejam fotki ubranek,bo robiłam dla koleżanki + kocyk

takie, które podobają mi się najbardziej

Gdyby jednak okazał się Jaśto jest też kilka niebieskich bluz, białych body itp.
Fajne

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja na poczatku bylam glodna nonstoper. W koncu w ciazy porzadnie sobie zoladek rozciagłam .. Teraz dla odmiany głodu nie czuje I czesto jem jak mi sie przypomni.

Co do karmienia. Mysle ze dziecko samo Ci da znac kiedy bedzie mialo dosc.

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Moja znajoma dała córce na imie Zara. Podoba Wam sie?

Oryginalnie może niekoniecznie dałabym tak swojemu dziecku na imię ale cos jest fajnego w tym imieniu co mi sie podoba

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ja zawsze uwielbiałam święta W tym roku wydawało mi się że będzie okropnie ale zapowiada się całkiem fajnie
Tez uwielbiam świeta!!!!!Choinka,śnieg, atmosfera świąt.Magia!!!!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-26, 21:10   #3098
kyte
Wtajemniczenie

Właśnie wcinam Belvite te ciasteczka, to prawda są pyszne
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
lusesita super Brzusio

kyte ja jem prawie wszystko ze słodyczy niestety Oczywiście omijam te czekoladowe,chociaż zdarza mi się dziabnąć jakąs kostkę czekolady Niestety jej ich bardzo dużo,przeważnie biszkopty i herbatniki,ale także cukierki,krówki,ciastka kruche wszelkiego rodzaju,pączki.Normalnie opanować się nie moge
Ja jeszcze jakoś się trzymam, ale ledwo
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
Anoula trzymam kciuki,

ja po usg, mlody wazy 3465g i okazalo sie ze lozysko sie starzeje, jakies złogi sie robia, na 19,15 mam wizyte i juz zapowiedzial ze sie dobrze przebadamy zeby moze szybciej sie to wszystko ruszyło, mam stresa
Ładna waga,to oby się ruszyło
Cytat:
Ja dlatego robie zapasy mleka w zamrazalniku bo makówki to za mna chodza Od ciazy I nie odpuszcze. To samo z karpikiem

U mnie budyn odpada mleko
Ale wiesz co jeszcze zastepuje mi słodycze ? Marchewka ;D

A czemu nie możesz mleka?Bo coś mi umknęło chyba.
A marchewke też wcinam
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 21:11   #3099
Miss Triss
Zadomowienie

Ja zmykam już szybko pod prysznic, ogarnąć się i spać. Jutro wizyta u ginki. Ciekawa jestem co mi powie. Trzymajcie kciuki!

Dobranoc Laseczki!

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 21:20   #3100
kyte
Wtajemniczenie

Miss

Cytat:
my jutro mamy USG bioderek i ja mam też USG poporodowe wiec pewnie wrócę wieczorem bo gin dopiero na 14:30 a wiadomo jak to u nich bywa zwłaszcza jak przyjdzie taka ciężarna jak ja- nic nie wiedząca i o wszytko pytająca. Wizyta z 10 przedłuza sie do 30 minut

i jutro bede robić pierniki, bez mąki te od ktosiuli i zrobie też partię od niuni.. dla tylu łakomczuchów pasuje zrobić sporo a bede u siostry miedzy USG a USG
za jutrzejszy dzień
Cytat:
w sumie toi mnie sie wszystkie podobają, ale najbardziej te z h&m i ta koszulka niebieska

A sukienka super, też musze czegoś poszukać

Super opis

ładna waga synusia

Super że wszystko u Was dobrze

Powodzenia i lekkiego porodziku!!!!!

trzymam kciuki za oba USG
Pół dnia sie staram do Was napisać ale Zuza ma dzisiaj ewidentnie zły dzień, przez cały dzień spała może łącznie 2 godziny, cały czas na rączkach praktycznie dzisiaj, teraz też leży u mnie, jak odłoże to jest płacz, a kąpanie gdzieś koło 21 bo tak ma pore jedzenia a ona sie nauczyła że po kąpaniu obowiązkowo od razu flacha musi być.

Byliśmy dzisiaj z mężem w kancelarii i mamy chrzciny 26.12. Nie chcieliśmy za bardzo w święta ale u nas w Kościele jest w ostatnią niedziele miesiąca i potem byłby dopiero 26.01 więc w końcu zdecydowaliśmy sie na ten grudzień.

Mam takie pytanie: ubieram małą w body z dł rękawem i półśpiochy no i karczek ma ciepluchny ale rączki często chłodne i nie wiem czy mam ją cieplej ubierać?? Tylko jak miała body z krótkim i pajaca to były znowu łapcie spocone i ona bardzo rozdrażniona i ewidentnie to było od tego że było jej za ciepło
Na rączki się nie patrzy bo noworodki mają mniejsze krążenie w łapkach, patrzy się właśnie na karczek.
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
A może to lojotokowe zapalenie skóry.Moja przyjaciółka była ostatnio ze swoim synkiem w u dermatologa bo tez miał całą buźke wysypana.Myślała że to trądzik niemowlęcy a okazało sie własnie że to łojotokowe zapalenie ktore może przerodzic sie w azs :/ dostala maść z antybiotykiem i ma ograniczyc składniki,a jadła prawie wszystko.
Ty mnie nie strasz moja malutka dostała jakieś wysyki

Moja niuńka coś więcej kicha
Stary 2013-11-26, 21:34   #3101
sorento
Rozeznanie

Cytat:
O będę miała prezent na urodziny ?
kto wie.. Pytałam ostatnio dziecia czy da znać tak dzień przed jak będzie się do wyjścia zbierał i niby odpukał, że da, ale za nic nie mogę się dowiedzieć co to będzie za znak

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Ja zmykam już szybko pod prysznic, ogarnąć się i spać. Jutro wizyta u ginki. Ciekawa jestem co mi powie. Trzymajcie kciuki!
Dobranoc Laseczki!
spokojnej nocki
za jutro!

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 21:40   #3102
nemosek
Zakorzenienie

Zaraz sobie poczytam opisy porodów,zostawiam na deser

Cytat:
Nie mogłam się powstrzymać
Nadrobiłam Was wczoraj, ale mi się przysnęło, mojemu laptopowi też się drzymło i się nie wyłączył, więc mąż tylko go odłożył i mi nie pokasowało co napisałam

Nemosku Wróciłaś
I to z opisem od razu Uśmiałam się (wyobraziłam sobie dentystkę odbierającą poród, ale musiała być przerażona ), a na koniec popłakałam ze wzruszenia

Babku witaj z powrotem
Super, że sobie radzicie
dla męża i cioci też
Fifik i Fifik z tatusiem A zdjęcie z porodówki po zzo
super opis porodu, tż zachowywał się wzorowo!

Gabrysiaczek
Fajna fotka Wasza z psinkiem!

Koala za opis! Super, że u Was ok

dzidziadziumdzia Jak tam samopoczucie Twoje i Aliski???
Super, że z Witusiem wszystko ok
Fajnie, że Iskra już w domu, ale niech nie szaleje za bardzo pozdrów ją!

anka relacja na żywo z I fazy porodu Gratulacje raz jeszcze, czekamy na zdjęcie Gabrysia!

weronisiek za opis, ale Cię wymęczyli
Miś
super, że u Was wszystko gra!

Lilith za opis
Dobrze, że mąż się ogarnął, bo inaczej

Basiaaaaaa witaj z powrotem
Czekamy na zdjęcia Waszej parki

rusałka
żeby ból szybko minął, dla męża za pomoc

rybka zdrówka dla całej Waszej trójeczki
Co do chrzcin- mi się najbardziej komplecik z hm podoba
Te czarne spodenki może faktycznie nie za bardzo wyjściowe, ale na pewno będą wygodne i się Kacperek nie będzie złościł, że coś go gniecie.
Sukienka dla Ciebie bardzo fajna, ale też się zastanawiam, czy Ci za zimno nie będzie??

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-26, 21:41   #3103
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
co do 1/12 ja się piszę może być

choć gin mówił, że niby jeszcze w listopadzie urodzę,ale coś mi się wierzyć nie chce

ja uwielbiam atmosferę świąt troszkę ubolewam,że przed samymi świętami nie pobuszuję przy świątecznych ozdobach

ale z drugiej strony...mamy już tyle ozdób,że kupno kolejnych to bezsens

i mam cichą nadzieję, że Wigilię uda nam się spędzić choć trochę u rodziców...
bez tego nie wyobrażam sobie świąt, nawet z Marysią

a to mój buń dziś, czyli 39 i 1

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

PIONA
:s impreza:
O jaki fajny

Cytat:
W sumie to 1.12.13 bardzo fajnie brzmi, mogę się przyłączyć? Wytrzymam jeszcze te kilka dni

Fajny buniek!

Ale u nas świątecznie! Ja w zeszłym roku miałam mega parcie na święta, chyba dlatego, że to były pierwsze w naszym domku. Jakoś o tej porze już powyjmowałam różne ozdoby, a choinkę miałam tydzień przed wigilią ubraną. Teraz też mi się pomału udziela. Może jutro uda mi się skoczyć do Ikei to sobie osłonkina doniczki pokupuje czerwone i inne cuda. No i choinkę musimy kupić, ale chyba sztuczną kupimy, w zeszłym roku mieliśmy żywą, ale tak co roku tyle kasy wydawać
Przypomniałas mi że trzeba w tym roku kupic choinkę
Cytat:
Anoula napisała mi sms'a :

TEST OCT wykazał, że łożysko jest wydolne i mogę rodzić naturalnie. Było trochę przejść przy tym ale opisze to już jak wróce, po teście ordynator dwa razy zrobił mi masaż szyjki i po drugim odszedł mi czop, teraz czekamy na rozwój wydarzeń ale wygląda na to że zbliżamy sie ku końcowi. Pozdrowienia dla wszystkich, urodziła któras?

O kurcze az 2 masaże jej sie trafily.

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Ja się strasznie nie mogę doczekać żeby zobaczyć synka! I też chciałabym żeby był już troszkę podrośnięty Tylko liczę żeby się urodził przed 8 grudnia, bo mój TŻ wyjeżdża na dwa dni do stolicy :/:/

Wy już takie przygotowania, a u nas pierwsze święta razem, pierwsze w nowym mieszkaniu i jestem w lesie ze wszystkim. Nie mamy żadnych ozdób, planów i w ogóle masakra
U nas tez pierwsze świeta w nowym mieszkaniu,we trójeczkę!
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Mamusie karmiące piersią..chce mi się bardzo czegoś słodkiego..prosze podpowiedzcie co można zjeść...

My tak samo,pierwsze święta we 3 , na nowym mieszkaniu, i nie mam ani jednej ozdoby świątecznej

Trzymam za rozwój sytuacji

Jaka czapa
Na pewno święta będą cudowne w tym roku

I muszę się pochwalić!!Przywożą nam meble do salonu w sobote

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Pytałaś o herbatkę, są takie specjalne dla dzieci herbatki z kopru włoskiego można je podawać maluszkom. Podajesz coś na brzuszek?
Ja metoda próbowacza ostatnio zjadłam pół kasztanka-nie mogłam sie powstrzymać.A biszkopt jem na potegę-taki robiony
I drożdżówki szamam...

Cytat:

ja się zastanawiam czy nie mam za mało pokarmu ale nie wiem jak to sprawdzić
No własnie ostatnio sie pytałam jak to jest z tym pokarmem.Czasem mam wrażenie że już nic nie leci z jednej piersi,a ssał może z 20 minut.Ale w sumie sie najada więc jest ok

Cytat:
Anoula trzymam kciuki,

ja po usg, mlody wazy 3465g i okazalo sie ze lozysko sie starzeje, jakies złogi sie robia, na 19,15 mam wizyte i juz zapowiedzial ze sie dobrze przebadamy zeby moze szybciej sie to wszystko ruszyło, mam stresa

Duzy

Cytat:
a miałam miałam
zapomniałam napisać

godzina poślizgu..

szyjka miękka, rozwarcie postępuje, takie 1,5-2cm rozwarcia.

ogólnie wizyta za 2 tyg, no chyba, że się rozpakuję do tego czasu. jak nie to powoli będziemy myśleć o skierowaniu do szpitala.
To możesz juz nie dotrwać,miałam podobnie.Zaczeło sie od rozwarcia na palec w piatek,w srodę było juz 2-3 cm a za tydzień w srode urodziłam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-26, 21:55   #3104
paulinaizabela
Zakorzenienie

Chyba kończę z laktacją leci coraz mniej i teraz ściągnęłam z obu piersi tylko 60ml a mała na raz zjada około 100ml...I tu mam pytanie jak sprawić, żeby mleko się nie produkowało?? Wystarczy, że przestanę ściągać i zaniknie? Czy coś trzeba robić w tym temacie??

Maomami, Beatka jak to u Was było, bo wiem, że nie karmicie piersią. A właściwie to czemu przestałyście? Sorki ale wtedy mnie nie było na wizażu a może pisałyście.

Cytat:
dziewczyny mam pytanie jak odciągnięcie mleko i stoi w temp. pokojowej to podajecie je w tej temp czy podgrzewacie do tych 37 stopni?
Czasem podgrzewam, a czasem nie

Cytat:

śliczna piłeczka...jejciu ja już zapomniałam, że w ciąży byłam

Cytat:

TEST OCT wykazał, że łożysko jest wydolne i mogę rodzić naturalnie. Było trochę przejść przy tym ale opisze to już jak wróce, po teście ordynator dwa razy zrobił mi masaż szyjki i po drugim odszedł mi czop, teraz czekamy na rozwój wydarzeń ale wygląda na to że zbliżamy sie ku końcowi. Pozdrowienia dla wszystkich, urodziła któras?

No to czekamy i trzymamy

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Kochane żyję, ale ledwo

Miłek jest przekochany! Coraz mniej śpi w dzień, między karmieniami zaczynają mu się okresy aktywności. Pokochał leżaczek-bujaczek z wibracjami Za to w nocy śpi po 4.5-5 h Mamy kłopoty z brzuszkiem, ciężko mu zrobić kupę i męczy się z bąkami. W desperacji podajemy espumisan.
Mój kręgosłup coraz bardziej daje o sobie znać, ale jeszcze chodzę

Mam coraz mniej pokarmu Walczę laktatorami: ręcznym i elektryczym, ale każdego dnia jest mniej. Nie wiem, co robić.

Czytam Was na bieżąco, jeno czasu na odpisywanie brak. Z tego, co pamiętam:

-ubieram Miłka w: body kr. rękaw + pajac z dł. rękawem. lub body dł. rękaw + śpiochy. Lub body kr. rękaw + śpiochy + kaftanik. lub kaftanik + śpiochy.

-nie prasuję ciuszków po praniu, nie mam siły ani czasu

- ręcznik piorę co tydzeń.

Gratuluję noworozpakowanym Mamusiom!!
Bidulka jesteś z tymi plecami oby przestały wreszcie boleć
Super, że synuś taki grzeczniutki - oby tak dalej
za rozkręcenie mleczarni

Cytat:

trzymam!

Cytat:
a miałam miałam
zapomniałam napisać

godzina poślizgu..

szyjka miękka, rozwarcie postępuje, takie 1,5-2cm rozwarcia.

ogólnie wizyta za 2 tyg, no chyba, że się rozpakuję do tego czasu. jak nie to powoli będziemy myśleć o skierowaniu do szpitala.
Pewnie za 2 tygodnie to już będziecie z Hanią w domku

Cytat:

Dobranoc Laseczki!
są!

Mya fajna czapa ale brzusio fajniejszy zmieniłaś się na buźce

Gabrysiaczek Laura - bardzo mi się podoba

Dizi za opis

Moja gwiazda dziś w dzień prawie wcale nie spała mam nadzieję, że w nocy nadrobi

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-11-26 o 21:57
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 22:05   #3105
nemosek
Zakorzenienie

Taszanta Przebieralnia dla dzieci
Nasturcja Przystawiaj przystawiaj przystawiaj! Oby laktacja ruszyła! i kupki też

Rybka x 2
Gabrysiaczek Laura

Mya Fajna czapa

Maomami u nas tez często łapki chłodniejsze, a karczek cieplutki i stópki też.

Własnie własnie musze jutro zadzwonic do przychodni i zarejstrowac Tymka do ortopedy.

Ale mnie denerwuje że pisze troche bez polskich znaków a troche z-nie moge tego zniesc.

Boziu ale ja mam spitolony charakter i jeszcze w gratisie zbudyniony mózg po ciazy
ale ponarzekac musze

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:

Dobranoc Laseczki!
może Ci wyprorokuje poród

Cytat:
Miss

za jutrzejszy dzień

Na rączki się nie patrzy bo noworodki mają mniejsze krążenie w łapkach, patrzy się właśnie na karczek.

Ty mnie nie strasz moja malutka dostała jakieś wysyki

Moja niuńka coś więcej kicha
Nie straszę, informuję

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
kto wie.. Pytałam ostatnio dziecia czy da znać tak dzień przed jak będzie się do wyjścia zbierał i niby odpukał, że da, ale za nic nie mogę się dowiedzieć co to będzie za znak

spokojnej nocki
za jutro!
Ale sobie z mamą pokonwersował
Musisz byc czujna żeby nie przeoczyć

Kurcze dziecko mi sie obudziło po 2 godzinach snu .nigdy nie wstawał o tej porze.Pewnie kupencja jest

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-26, 22:07   #3106
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Chyba kończę z laktacją leci coraz mniej i teraz ściągnęłam z obu piersi tylko 60ml a mała na raz zjada około 100ml...I tu mam pytanie jak sprawić, żeby mleko się nie produkowało?? Wystarczy, że przestanę ściągać i zaniknie? Czy coś trzeba robić w tym temacie??

Maomami, Beatka jak to u Was było, bo wiem, że nie karmicie piersią. A właściwie to czemu przestałyście? Sorki ale wtedy mnie nie było na wizażu a może pisałyście.
U nas skończyło sie karmienie piersią po pierwsze dlatego że mała z piersi się nie najadała i spadała z wagi, a po drugie jak odciągałam pokarm to było go z czasem coraz mniej i coraz trudniej było ściągać i musiałam i tak dokarmiać mm, a nie dostawiałam małej bo ona nie umiała chwycić moich brodawek i karmiłam w kapturkach a zabawy było z tym co nie miara.
Zeby mieć mniej pokarmu, którego notabene już nie było wiele, piłam 2-3 razy dziennie szałwie i u mnie tyle wystarczyło

Mała wykąpana, pojedzona, leży w łóżeczku i modle się żeby zasnęła i spała ładnie w nocy bo w dzień prawie w ogóle nie spała więc niech się zlituje nad rodzicami

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 22:10   #3107
nemosek
Zakorzenienie

Paulina

Jak często ściągasz?Laktator to Twój najlepszy przyjaciel już od dłuższego czasu.
A dopajałas Majke czy tylko na Twoim mleczku jest?

Pora na moje karmienie

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Spokojnych nocek mamusie i dwupaczki oraz dzieciaczki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-26, 22:11   #3108
kyte
Wtajemniczenie

Boję się dzisiejszej nocy...
Do później mamusie

Edytowane przez kyte
Czas edycji: 2013-11-26 o 22:23
Stary 2013-11-26, 22:25   #3109
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
spokojnie, moze tym razem bedzie dobra nocka
Stary 2013-11-26, 22:26   #3110
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cześć

Ja tylko z doskoku. U nas kolejna bardzo ciężka noc. Siedzieliśmy z małą całą noc, strasznie płakała. Chyba znowu atak kolki Poszliśmy z mężem spać o 5.30

Była dzisiaj u mnie położna. Nie spodziewałam się i otworzyłam jej w szlafroku, a pod spodem tylko bieliznę miałam Miała mój stary numer i nie mogła się dodzwonić. Obejrzała małą, wszystko jest w porządku W ogóle świetna babka Godzinę siedziała, o wszystko wypytałam, sporo rzeczy mi doradziła.

Zamawiamy jutro wózek. Ostatecznie na ten zdecydowaliśmy się.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17816098_w640_h640_captiva_02_1.jpg (46,2 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spacer2.jpg (29,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spacer.jpg4f3a717369b2c.jpg (29,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fotel.jpg (27,3 KB, 8 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 22:27   #3111
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Do później mamusie
Będzie dobrze

Stary 2013-11-26, 22:36   #3112
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
U nas skończyło sie karmienie piersią po pierwsze dlatego że mała z piersi się nie najadała i spadała z wagi, a po drugie jak odciągałam pokarm to było go z czasem coraz mniej i coraz trudniej było ściągać i musiałam i tak dokarmiać mm, a nie dostawiałam małej bo ona nie umiała chwycić moich brodawek i karmiłam w kapturkach a zabawy było z tym co nie miara.
Zeby mieć mniej pokarmu, którego notabene już nie było wiele, piłam 2-3 razy dziennie szałwie i u mnie tyle wystarczyło

Mała wykąpana, pojedzona, leży w łóżeczku i modle się żeby zasnęła i spała ładnie w nocy bo w dzień prawie w ogóle nie spała więc niech się zlituje nad rodzicami
Kurcze ja tez mam wrazenie ze Tymek malo przybral.Mam nadzieje ze mylne...

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Do później mamusie
Oby byla lepsza

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-26, 22:37   #3113
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze ja tez mam wrazenie ze Tymek malo przybral.Mam nadzieje ze mylne...

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Oby byla lepsza

U nas niestety mała spadała i ważyliśmy i ją i waga nie chciała pokazać inaczej a dojście do wagi urodzeniowej zajęło nam 2,5 tygodnia chyba

Stary 2013-11-26, 22:57   #3114
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wcinam Belvite te ciasteczka, to prawda są pyszne

Ja jeszcze jakoś się trzymam, ale ledwo

Ładna waga,to oby się ruszyło

A czemu nie możesz mleka?Bo coś mi umknęło chyba.
A marchewke też wcinam
A jakie masz? Ja wczoraj upolowalam w Tesco z zurawina I jagodami. Pycha !
Widziałam tez czekoladowe ale narazie nie brałam zeby nie kusiło :P

A nabiału staram sie nie jesc Od trzech tygodni bo Majka na niego zle reaguje jestem prawie pewna. Od kad tego nie jem, z brzuszkiem nie mamy problemu , kupi sa normalne.
Poczekam jeszcze z dwa trzy tygodnie I sprobuje powoli wprowadzac ..
Cytat:

Dobranoc Laseczki!

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Do później mamusie
bedzie dobrze !

Mi wychodzi Chodakowska. Takie mnie zakwasy złapały teraz z opoznieniem ze z wanny nie mogłam wyjsc. Uda a jutro znowu trzeba cwiczyc

Czytam o tych wysypkach co piszecie , troche w googlach poszperalam I jestem przerazona.
Majka ma jakas wysypke Od trzech dni. Pojawia sie I znika. Dzis doszly przesuszone policzki.
To moze byc wszystko ..
Od teraz zaczynam smarowac ja ta Weleda bo jest najbardziej natluszczajaca. Jak nie pomoze to za dwa trzy dni sprobuje jeszcze raz to Oilatum. Jak nie to w poniedzialek uderzam do lekarza choc watpie zeby to mialo sens

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 23:07   #3115
ryba91
Zakorzenienie

dziewczyny, moja koleżanka urodzila w 32tyg syna. Filipek urodził sie z wieloma wadami m.in przełyku, odbytu, ma problem z rączkami. Do dziś nie oddycha samodzielnie a tydzień temu stanęło mu serduszko. Lekarze reanimowali małego ale nadal jest źle. Proszę o kciuki by wszystko było ok. Mały przeszedł już 3 operacje i nie wiadomo czy nie bedzie trzeba kolejnej.. Trzymajcie kciuki proszę.

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Ja tylko z doskoku. U nas kolejna bardzo ciężka noc. Siedzieliśmy z małą całą noc, strasznie płakała. Chyba znowu atak kolki Poszliśmy z mężem spać o 5.30

Była dzisiaj u mnie położna. Nie spodziewałam się i otworzyłam jej w szlafroku, a pod spodem tylko bieliznę miałam Miała mój stary numer i nie mogła się dodzwonić. Obejrzała małą, wszystko jest w porządku W ogóle świetna babka Godzinę siedziała, o wszystko wypytałam, sporo rzeczy mi doradziła.

i na spacerr

współczuje nocek..
Stary 2013-11-26, 23:11   #3116
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Hej,

Muszę Was Mamuśki na pewien czas opuścić.
Nie jestem w stanie ogarnąć dzieci, siebie, domu i wszystkich obowiązków, których ilość się wiecznie mnoży.

Powodzenia nierozpakowanym i początkującym Mamusiom. A tym, które już wiedzą jak jest- cierpliwości i sił.

Kocham Was

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 23:16   #3117
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Nie widze fotki
Wspolczuje Wam tych nocek

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-26, 23:21   #3118
Asist22
Rozeznanie

Cytat:

Nie mów hop póki nie przeskoczysz. A może tak się zbierze, że nie doczekasz do jutrzejszej wizyty.
No dzisiaj to już ciężko będzie mi urodzić

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Babku, Basiula za opisy.

To i ja wkleję swój, a co - uprzedzam tylko, może zawierać drastyczne elementy

12.11- zgłosiłam się na ktg, skurcze zapisały się spore, ale nieregularne, ze względu na skończony 38 t i poprzednie cięcie dr zadecydował o pozostawieniu mnie już w szpitalu, jeszcze tylko szybkie USG i zonk- jakim cudem mój Szkrabik przybrał aż tyle? Na usg wyszło, że Adaśko waży- 4300, 4400, a 3 tyg wcześniej waga była 3070. Po usg wszystko jasne- nie mam co marzyć nawet o porodzie SN - tylko cięcie Zabrali mnie na patologię i kazali odpoczywać, po chwili przychodzi położna i mówi, żeby na 7.00 rano się przygotować, pójdziemy na porodówkę bo będą ciąć Oczywiście nocka nieprzespana.

13.11 - na porodówce. Podłączyli mnie pod ktg, kroplówkę i czekam. Ze mną na sali jeszcze jedna dziewczyna czeka na CC. Męża na razie nie mogli wpuścić, lekarze na odprawie, a ja w stresie. Po chwili przychodzi położna, zerka na nasze wykresy, u sąsiadki ok, podchodzi do mnie i uśmieszek " o Pani to tutaj ładnie rodzi, czuje Pani skurcze?" - a ja zdziwiona mówię, że tak w skali do 10 to 3, może 4, ale tak nieszczególnie, poleciała po lekarza, ten zaskoczony jak to można nie czuć skurczy i szybka decyzja- spotykamy się za 5 minut na sali operacyjnej. Zadzwoniłam szybko do męża, a ten akurat poza zasięgiem. Godzina 8. 24 leżę już stole, anestozjolog (fajna babka) zaczyna coś podśpiewywać pod nosem - aż zaczęłam się zastanawiać czy przypadkiem nie wzionęła sobie jakiegoś gazu czy coś. Przyszedł operator, zasłonili mnie zasłonką, poczułam tylko jeszcze jak dr przejechał tym płynem dezynfekującym po brzuchu i czuję, że coś jest nie tak, słabszy oddech, kręci się w głowie i mam mroczki przed oczami- myślę sobie, że zaraz im tu odlecę, zdołałam tylko wydusić, że mi słabo, anestezjolog rzuciła okiem na monitorki - bradykardia, szybko podała mi jakiś lek, nic, druga dawka, nic, inny lek i ok, wracam do normalności. W samą porę, po dosłownie 2 minutkach usłyszałam - jest! chłop jak dąb, zdążyłam tylko pomyśleć czemu go nie słyszę i w tym momencie rozległ się ten najpiękniejszy dźwięk świata-pierwszy krzyk dziecka pokazali mi go nad zasłonką i za chwilę zabrali na badanka, dr w tym czasie zszywał, po chwili przynieśli mi go do przytulenia, już opatulonego, a dr dalej zszywał wytuliłam to małe, cieplutkie ciałko i zabrali go na noworodki - mąż już tam czatował, a dr dalej mnie zszywał i tak jak zazwyczaj cięcie trwa ok. pół godziny u mnie trwało godzinę i piętnaście minut. Ale efekt jest niezły- blizna może cm dłuższa, ale dużo, dużo ładniejsza niż poprzednio. potem było standardowo, cały dzień i noc na sali pooperacyjnej, gdzie przynosili mi Maluszka na przytulanie i pierwsze karmienie. Trochę mi przykro było tylko, że męża zobaczyłam tylko przez chwilę na korytarzu, bo na pooperacyjną nie wolno mu było wejść, ale zadzwonił do mnie i tak pięknie podziękował za drugiego synka, że beczałam jak głupia

Ola, Ania, Ślimaczek moje gratulacje!
za poród. Współczuje przeżyć, ale najważniejsze że skarb jest z wami.

Cytat:
Ja też i znając życie będzie cisza ;P Ale możemy być dla siebie parą
Możemy być parą. To na kiedy sie umawiamy?

Cytat:

Brzusio już nisko

Cytat:

Za szybciutki poród

Cytat:
Cześć

Fajny wózio i chyba z tego lenowatwgo materiału.

Cytat:
dziewczyny, moja koleżanka urodzila w 32tyg syna. Filipek urodził sie z wieloma wadami m.in przełyku, odbytu, ma problem z rączkami. Do dziś nie oddycha samodzielnie a tydzień temu stanęło mu serduszko. Lekarze reanimowali małego ale nadal jest źle. Proszę o kciuki by wszystko było ok. Mały przeszedł już 3 operacje i nie wiadomo czy nie bedzie trzeba kolejnej.. Trzymajcie kciuki proszę.

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

i na spacerr

współczuje nocek..
Aby małemu się poprawiło.

Kurcze jak dokładnie może wyglądać ten czop. Czy może byc to taki gesty kremowy śluz, którego jest więcej niz zazwyczaj było?

Jutro muszę wstać o 7 a mi się spać wcale nie chce i nie czuję się na poród. i mam dość juz KTG, a jutro znów będę musiała leżeć pod tym podpięta.

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Dzidzia trzymaj się. Na pewno sobie poradzisz bo jesteś super babką.
Stary 2013-11-26, 23:41   #3119
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
U nas niestety mała spadała i ważyliśmy i ją i waga nie chciała pokazać inaczej a dojście do wagi urodzeniowej zajęło nam 2,5 tygodnia chyba
O kurcze to rzeczywiscie bardzo dlugo dochodzila do tej wagi.A wlasciwie to czemu nie przybierala?Wytlumaczyl to lekarz w jakis sposob?

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
A jakie masz? Ja wczoraj upolowalam w Tesco z zurawina I jagodami. Pycha !
Widziałam tez czekoladowe ale narazie nie brałam zeby nie kusiło :P

A nabiału staram sie nie jesc Od trzech tygodni bo Majka na niego zle reaguje jestem prawie pewna. Od kad tego nie jem, z brzuszkiem nie mamy problemu , kupi sa normalne.
Poczekam jeszcze z dwa trzy tygodnie I sprobuje powoli wprowadzac ..

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

bedzie dobrze !

Mi wychodzi Chodakowska. Takie mnie zakwasy złapały teraz z opoznieniem ze z wanny nie mogłam wyjsc. Uda a jutro znowu trzeba cwiczyc

Czytam o tych wysypkach co piszecie , troche w googlach poszperalam I jestem przerazona.
Majka ma jakas wysypke Od trzech dni. Pojawia sie I znika. Dzis doszly przesuszone policzki.
To moze byc wszystko ..
Od teraz zaczynam smarowac ja ta Weleda bo jest najbardziej natluszczajaca. Jak nie pomoze to za dwa trzy dni sprobuje jeszcze raz to Oilatum. Jak nie to w poniedzialek uderzam do lekarza choc watpie zeby to mialo sens

Podziwiam Twoje samozaparcie

Szacuneczek!
Oby wysypka przeszla!

[QUOTE=ryba91;43903267]dziewczyny, moja koleżanka urodzila w 32tyg syna. Filipek urodził sie z wieloma wadami m.in przełyku, odbytu, ma problem z rączkami. Do dziś nie oddycha samodzielnie a tydzień temu stanęło mu serduszko. Lekarze reanimowali małego ale nadal jest źle. Proszę o kciuki by wszystko było ok. Mały przeszedł już 3 operacje i nie wiadomo czy nie bedzie trzeba kolejnej.. Trzymajcie kciuki proszę.

i na spacerr

współczuje nocek..[/QUOTE/]
Przykre....
Kciuki i duzo zdrowka dla Maluszka

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej,

Nie jestem w stanie ogarnąć dzieci, siebie, domu i wszystkich obowiązków, których ilość się wiecznie mnoży.

Powodzenia nierozpakowanym i początkującym Mamusiom. A tym, które już wiedzą jak jest- cierpliwości i sił.

Kocham Was
My Ciebie tez love

Trzymaj sie i odzywaj jak juz bedziesz mogla.
Kto nam bedzie rad udzielal

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
No dzisiaj to już ciężko będzie mi urodzić

za poród. Współczuje przeżyć, ale najważniejsze że skarb jest z wami.

Możemy być parą. To na kiedy sie umawiamy?

Brzusio już nisko

Za szybciutki poród

Fajny wózio i chyba z tego lenowatwgo materiału.

Aby małemu się poprawiło.

Kurcze jak dokładnie może wyglądać ten czop. Czy może byc to taki gesty kremowy śluz, którego jest więcej niz zazwyczaj było?

Jutro muszę wstać o 7 a mi się spać wcale nie chce i nie czuję się na poród. i mam dość juz KTG, a jutro znów będę musiała leżeć pod tym podpięta.

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Dzidzia trzymaj się. Na pewno sobie poradzisz bo jesteś super babką.
Powiem Ci ze mi czop odchodzil stopniowo.Na poczatku lekko brazowy a potem lekko kremowa zbita wydzielina,sporo wydzieliny.
Oj chyba niedlugo Cie wezmie.
Kciuki za pomyslne ktg.

A mialam isc spac wczesniej
Jutro dzien zalatwien urzedowych...extra

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-26, 23:45   #3120
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej,

Kocham Was
dzidzia poukładaj sobie wszystko spokojnie

Cytat:

i na spacerr

współczuje nocek..
Oby z maluszkiem było dobrze

Cytat:
O kurcze to rzeczywiscie bardzo dlugo dochodzila do tej wagi.A wlasciwie to czemu nie przybierala?Wytlumaczyl to lekarz w jakis sposob?

Po prostu ona się nie najadała, niby była przy piersi, jadła ale co chwile przysypiała, a spała po cycku nawet i czasem 3-4 godziny, ale ona w sumie nie jadła tylko raczej piła bo pociumkała przez 5-7 minut i potem spanko. Długo długo nam zajął powrót do wagi urodzeniowej, Teraz tez nie przybiera w zastraszającym tempie, ważyliśmy ją 3 dni temu to jeszcze nie miała 4 kg ale przybiera, każdego dnia na wadze jest więcej, a wtedy niestety było mniej

Matko dziecko mi zasnęło dopiero 20 minut temu!!! Nie wiem co się dzisiaj stało, przez dzień prawie nie spała, teraz tez nie chciała zasnąć, myślałam już że wyjdę z siebie i stanę obok.
Może wy mi doradzicie co robić, mała je i często przysypia przy butli trochę, taka drzemka, stąd też pewnie nie chce później dużo spać. Ale jak tak przysypia to udaje nam się ją odbić i odłożyć do łóżeczka, tylko że śpi z 5 minut maksymalnie i ma nagle zryw no i jest płacz i koniec spania. I teraz nie wiem co robić jak sie tak przebudzi i marudzi, brać na ręce i usypiać i próbować znowu odkładać czy próbować ululać w łóżeczku jakoś???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości