|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII
U mnie przez uczelnie też słabo z czasem ale postanowiłam (wywiązuję się z tego
) że w weekend zawsze chociaż raz zaolejuje czasem dodatkowo w tygodniu jak uda mi sie wcześniej wrócić chociaż na 3h przed myciem zawsze to coś, lepsze niż nic ![]() Dopadł mnie kryzys włosowy są brzydkie i ciagle spuszone, nie układają się.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez izaa29 Czas edycji: 2013-11-26 o 22:00 |
|
|
|
#3662 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Powiem tak: Jaki sens ma mieszkanie z kimś, kto robi problemy z niczego? Mama ma bardzo ciężki charakter. Wszystko jej przeszkadza. Non stop narzuca nam swoje zdanie. Ostatnio zaczął się temat ślubu, bo wypada itd, co ludzie powiedzą? Najlepiej by było wziąć ślub do formalności. Z ojcem byłabym w stanie mieszkać. Jest w porządku, chciałby dla mnie jak najlepiej. Odkąd pamiętam potrafiliśmy się ze sobą dogadać. Niestety mama ma taki a nie inny charakter. Nie chciałabym by moje kłótnie z mamą wpłynęły na samopoczucie TŻ. Ojciec TŻ zaproponował nam wspólne mieszkanie w Warszawie jakiś czas temu. Będę miała lepsze możliwości, chociażby w kwestii dojazdu do pracy. Teraz mogłam składać CV co najwyżej do centrum. Wiedziałam, że ,np. na pragę albo do żoliborza już mogę mieć ciężki dojazd. A w miejscowościach obok mojego domu w kwestii pracy są tylko sklepy spożywcze, magazyny i ewentualnie jakieś prace dorywcze ,np. zbieranie jabłek. Martwiło mnie to, że w zimę autobus mógłby mi nie przyjechać i co bym zrobiła? Kiedyś dojechałam do miejscowości położonej 6km od mojego domu i stałam 1,5h na mrozie przy temperaturze - 20 stopni. Opłaty, zarówno w jednym i drugim miejscu są bardzo podobne. U ojca TŻ są prawdę mówiąc mniejsze. Nie oszukujmy się, ale paliwo+ internet+ opłaty za prąd i gaz wynoszą w mojej miejscowości tyle samo ile mała kawalerka w Warszawie. Nie mówiąc już o kupnie węgla na zimę co roku. Będę miała większą możliwość rozwoju. Na wsi nie rozwinę zainteresowań. Tutaj co najwyżej mogę wyjść na spacer. Najbliższy sklep jest 3 km dalej. W Warszawie biblioteka, siłownia i sklepy będą bardzo blisko. Nie będę musiała już robić ogromnej listy zakupów by nie jeździć ileś razy do sklepu ze względu na paliwo. Mam nadzieję, że nie będziemy musieli się po raz kolejny przeprowadzać. Oby wszystko się ułożyło. |
|
|
|
|
#3663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziś wieczorem zupełnie przypadkim dowiedziałam się, że wszyscy wkoło (jak zwykle) doskonale wiedzą, kiedy D. wraca do Polski, ba, znają dokładną datę. Super, że ja się dowiaduję o tym ostatnia i to nie od niego, a praktycznue obcych i w dodatku zażenowanych tym faktem. Od jakiegoś czasu jestem dość szczera z mamą, powiedziałam jej także o tym. Popytała, czy dzwoni itp i podała przykład taty - kiedy pracował przy wydobyciu ropy naftowej, wracał raz na jakiś czas na kilka hodzin, zawsze potrafił znaleźć czas żeby do niej przyjechać, więc żebym jej nie wciskała, że ten nie ma w ogóle czasu, bo telefon i internet od czegoś są. Najgorsze jest to, że ma całkowitą rację. Nie dawałam tego po sobie poznać, ale tylko czułam wbijające się igiełki, tak przykro mi było sobie to uświadamiać. No cóż, ja mu niczego nie jestem winna, wręcz przeciwnie. |
|
|
|
|
#3664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3665 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ważne, by czytać podany fragment ze zrozumieniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale na szczęście w moim przypadku głupota to schorzenie uleczalne ![]() Scarrabeo, byłabym zapomniała - siostro
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja stoję murem za zdaniem, że w mieście są lepsze możliwości wszędzie... I edukacja i praca i sport... Myślę, że będzie Wam lepiej ![]() edytah, nie wiem czemu mi nie zacytowało, kurde Twój TŻ po raz kolejny zachowuje się nie fair wobec Ciebie... Nie podoba mi się to... tak jak napisał Deszczowy Piesek, musisz z nim poważnie porozmawiać... Bo tu nie chodzi tylko o to jak ta relacja między Wami się układa, ale o to, że wszyscy to widzą.. A wg mnie takie rzeczy powinny zostawać w związku... Ty powinnaś wiedzieć prędzej od znajomych
|
|
#3667 |
|
Wtajemniczenie
|
Deszczowy, Kas, Xminor Też tak uważam. Irytuje mnie to, że ja daję tyle z siebie. Teraz zdaję sobie sprawę z tego, ile mnue to kosztowało od samego początku. Prawda, ja powinnam o tym wiedzieć jako jedna z pierwszych osób, kiedy wróci. A nie wszyscy wkoło wiedzą, tylko ja potem wychodzę na głupią. Oj porozmawiam z nim o tym. Gość ma 24 lata, głupi nie jest, liczyłabym na jakąś odpowiedzialność i powagę, a nie takie zachowywanie się jak dziecko. Mam nadzieję, że prędzwj wygarnę mu to wszystko niż poleją mi się łzy. A kiedy dziewczyna płacze z takiego powodu, to porażka dla faceta. Jego obawy:
- że nie wyczekam te pół roku i znajdę sobie innego - dałam radę - że o nim zapomnę - nie dało się - że przestahę go kochać - no cóż, mimo wszystko mam jakieś nadzieje, głupiam - i kupa jeszcze innych, niewypowiedzianych. Względem siebie i niego jestem w porządku po całej linii. Niech mi się tylko spróbuje tłumaczyć brakiem czasu albo zmęczeniem - ja dałam radę budzić się o 3-4 w nocy żeby zamienić chociaż kilka zdań, raz nawet położyłam się z tego powodu o 5 rano. Boli jak cholera, ale cóż poradzić. 16. grudnia niedługo, tuż po moich urodzinach, idealnie na rozmowy |
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to chyba za wiele do rozważania już nie ma, przez te pół roku temat mam zrobiony na wszystkie strony. Tylko tak przykro... |
|
|
|
|
#3670 | ||
|
Konto usunięte
|
Hej
Cytat:
trzymaj się Cytat:
![]() Jakiego masz? Ogłaszam wszem i wobec, że maska z Tołpy to mój KWC Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ---------- Jak to się dzieje, że budzik dzwoni mi o 5:20, ja zamknę oczy dosłownie na chwilkę, budzę się a tutaj już 6:00? Tak, zaspałam więc śniadanie zjedzone na szybko, kawa wypita jeszcze szybciej. Dziś luźny dzień w szkole, a później długi weekend. Jutro i w piątek będę złą uczennicą Włosowo napiszę tylko tyle, że z powodu dłuższego snu nad którym nie potrafiłam zapanować, umyję je tylko szamponem z Green Pharmacy, nałożę odżywkę Nivea Long Repair i z pewnością zwiążę je w koczka bo będą wyglądały koszmarnie. Z resztą jak zawsze w okresie zimowym |
|
|
|
|
#3672 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na głowie przed każdą jedną lekcją i nadzieja, że mnie dzisiaj nie zapyta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Wczoraj wieczorem zrobiłam znów 2 koczki i chyba jeszcze lepiej się skręciły
Do 3 razy sztuka, pewnie za trzecim razem nie wyjdą ![]() Ale dzisiaj świeci słoneczko, aż chce się żyć. Do szkoły tylko na 5 lekcji, w tym wf i idę spokojnie, bo mam dzień niepytany
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozazdroścć... u mnie mróz, zimno, bez słońca i do kitu. Po uzgodnieniu z mamą nie idę na 3 pierwsze lekcje - nuepotrzebne mi banie z matematyki, wystarczy mi tyle ile mam. 3 lekcję, historię, też opuszczam tylko dlatego, żeby potem nie było cyrków, że się może Szanowny Matematyk czepiać, że tylko na jego lekcjach mnie nie było. A ten, D. dziś rano wspomniał, że mi nie powie kiedy wraca. Bo spytałam, kiedy (mimo że doskonale wiem i znam nawet dokładną datę). "Mówiłaś kiedyś że Seba (brat jego) ci powiedział". Ta, ale mniej więcej przed świętami. "No to więcej ci nie powiem, będziesz miała surprise". Tyle wygrać. |
|
|
|
|
#3676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale byłam ciekawa czy wyszły.---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() No to będziesz miała niespodziankę
|
|
#3677 |
|
Wtajemniczenie
|
heeeej
U mnie dzisiaj zima się zaczęła... Rano wstałam - wszystko zmrożone, myję zęby - sypie śnieg! Ja już chce wiosnę! a najlepiej upalne lato ![]() Wczoraj jadłam kanapkę i chyba odpadł mi jeden z zamków od zęba... Na szczęście dzisiaj już przestanę być szablozębna już nie mogę się doczekać
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie mróz ale szaro i buro ![]() Wiedziałam, że studentów się nie szanuje ale żeby aż tak prowadząca ćwiczenia jest chora tydzień już, dziś mam zajęcia o 13.15, a o 13 mamy się dowiedzieć czy się odbędą czy jednak dotrze
|
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wieje okrponie, jest mega wilgotno, niby śniegu już praktycznie nie ma, bo +2 na termometrze, ale odczuwalna będzie z -5 , brrrr!
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oh ja zła ![]() Tylko w akademiku można wyjść umyć zęby przed spaniem a za 15minut wychodzić z 7 24-letnimi facetami do klubu i nieźle tańczą
|
|
#3681 | |
|
Konto usunięte
|
hej
Cytat:
Tobie to dobrze z tymi ciachami
|
|
|
|
|
#3682 | |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Dziękuję Myję włosy co 3 dni.. wczoraj nie miałam już siły i nie umyłam, dziś obudziłam się ze swędzącą głową (powinnam sama siebie schłostać za te 4 dni
|
|
|
|
|
#3683 |
|
Spaceroholiczka
|
Ja od tygodnia nie mogę domyć włosów sodą. Niedługo z desperacji sięgnę po Domestos albo Kreta
|
|
|
|
#3684 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43904189] Jakiego masz? Ogłaszam wszem i wobec, że maska z Tołpy to mój KWC Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Asus Transformer Book ![]() ale maska do włosów czy twarzy? ![]() Cytat:
i tym sposobem nigdy nie będę miała długich włosów, bo zimą się niszczą, a latem za gorąco skąd to znam, nawet spóźniona wejdę na fejsa/wizaż ![]() Cytat:
![]() taa, może i ma dobre intencje, ale mimo wszystko jakoś mu nie wychodzi ![]() Cytat:
![]() wróciłam od TŻta rano, bo jechał do pracy. mróz, szron, a ja w rajstopkach wpadłam do domu, od razu gorąca herbata z imbirem, ściągnęłam dresy i grube skarpety z suszarki, na szczęście w łazience mam ciepły wywiew ![]() znowu mam dolegliwości tam na dole i kolejna kasa pójdzie na ginekologa, mam już dość, a przez miesiąc było dobrze...
|
|
#3685 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() u mnie @ spóźnia się, powinna być dwa tygodnie temu, a dzisiaj zaczął mnie brzuch pobolewać. Czas wybrać się do gina
|
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zimno Cię podrasowało, pewnie to spowodowało nawrót dolegliwości. Ale jeśli to to, o czym wspominałam, to będzie wracać często, jeśli nie odstawisz tabsów. ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Chyba moje zapalenie zatok przesadziło. Nawet jedzenie mnie męczy, nie mówiąc o tym, żem spocona jak szczur
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43906875]Do włosów TA
![]() u mnie @ spóźnia się, powinna być dwa tygodnie temu, a dzisiaj zaczął mnie brzuch pobolewać. Czas wybrać się do gina [/QUOTE]trochę wysoko zapach, ale jak mówisz że służy to może się skuszę chociaż dużo ostatnio u mnie na półce u mnie bardziej bakteryjne ale z okresem nie lekceważ, lepiej jak tam wszystko działa.Cytat:
wiem, wiem... ale na razie pójdę do innej lekarki, bo tamta mi przepisała leki na chybił trafił, bez badania posiewu więc cały czas mam nadzieję, że to nie tabsy, tylko póki co źle dobrane leki. już nawet na wątku grzybicznym siedzę ![]() na zapalenie zatok to płukanie nosa, współlokatorka sobie ostatnio robiła, prawie zemdlałam jak to zobaczyłam
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43906305]
też bym tak zrobiła Tobie to dobrze z tymi ciachami [/QUOTE]Piona! ![]() No nie powiem , że nie ale jeden biedaczek właśnie myje swoje buty żelem pod prysznic w zlewie w kuchni borocek , oczy takie małe i czerwone ma ![]() Cytat:
grzej się biedna
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A myślisz, że nie robię ?
|
|
#3690 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
poczytuje referat na seminarium i czuję pobolewający brzuch |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

) że w weekend zawsze chociaż raz zaolejuje czasem dodatkowo w tygodniu jak uda mi sie wcześniej wrócić chociaż na 3h przed myciem zawsze to coś, lepsze niż nic 

Bo ja w czwartek mam z granic, szeregów i pochodnych. A jeszcze przed Świętami mamy mieć z całek 

trzymaj się 
Mam cieniutkie włosy, może i są gęste, ale czasami mam z nimi takie jazdy, że szkoda gadać

borocek , oczy takie małe i czerwone ma