Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 11:02   #2761
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Ja w planach mam zamiar jeść to co do tej pory . Jak coś będzie nie tak to będe rezygnować z rożnych rzeczy ale nie mam zamiaru żyć na samym chlebie i wodzie .
w szpitalu widziałam posiłki dla kobiet które urodziły i miały tam normalnie surówkę ziemniaki i smażoną rybę
Stary 2013-11-27, 11:05   #2762
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
ja mam pod sobą małą flecistkę , która trenuje zawsze wtedy gdy mnie zamula czyli tak po 15. nie powiem, gdzie już planowałam jej ten flet wsadzić

Mąż składał łóżeczko- ja nie wiem dlaczego, ale tyle gadał i komentował, że kusiło mnie by go zakneblować. Łóżeczko klupsi radek II z kołyską- nie podoba mi się, że tak szuflada odstaje, chyba jakieś firaneczki poszyje.
Podoba się, bardzo ładne lóżeczko!

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
w szpitalu widziałam posiłki dla kobiet które urodziły i miały tam normalnie surówkę ziemniaki i smażoną rybę
W szpitalach to nawet kobietom z cukrzycą ciążową dają takie posiłki po których cukier skacze do kosmosu..........!
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:08   #2763
Roane
Wtajemniczenie

Kiedy Wasze dzieciaki bardziej szaleją, rano czy wieczorem? Zauważacie jakiś wpływ swojej aktywności na ich aktywność? Bo mój mnie budzi co rano, i centralnie go czuję po obu stronach brzucha naraz, jakby stprawdzał jak bardzo jest w stanie moją macicę rozciągnąć

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
(...)
Wczoraj zaskoczył mnie pozytywnie TZ ,bo ubralam sie do lekarza w obcisle leginsy i tunike...a tz do mnie :"o ja pier...ale ty zgrabna jestes,nawet nie widac ze w ciazy jestes". Nawet milo mi sie zrobilo i od razu pobiegalm do lusterka i w sumie pomyslalam sobie,ze nie jest tak źle, w zasadzie nie poszlo mi ani w tylek,ani w uda...a przeciez przytylam juz 9,5kg a jestem w 30 i przez to czuje sie jak wieloryb . Tz to potrafi kobite dowartosciowac Ale brzuch mam ogromny ...z boku wyglądam jak beczułka
Może pomyśl o jakiejś nagrodzie dla niego, taki grzeczny jest
Stary 2013-11-27, 11:09   #2764
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Kochana...zmartwię Cię teraz - po porodzie gdy będziemy karmić piersią dalej nas obowiązuje dieta
Są nawet diety matki karmiącej - już dostałam gdzieś o tym broszurkę...

A po Nutelli dzieć kupki nie będzie mógł zrobić
Dieta matki karmiacej to przeżytek. Należy jest wszystko, tylko z rozsądkiem. Dopiero jesli dziecko bedzie miało objawy alergii to trzeba sie zacząć zastanawiać.

Ja dzisiaj od niechcenia zmierzylam sobie ciśnienie (bo zawsze miałam nudne 110-115/70-75). A tam na wyświetlaczu 135/80. Zmierzylam jeszcze raz - niewiele mniej. Chyba muszę sie zacząć bardziej przykładać do mierzenia
Stary 2013-11-27, 11:12   #2765
selena85
Wtajemniczenie

Tak na szybko streszczę co mam napisane na tej broszurce dla mam karmiących.
Czego jeść raczej nie powinnaś:

- lepiej nie pić kawy i mocnej herbaty - kofeina i teina może rozdrażniać malucha
- alkohol (wiadomo). Jedynie okazjonalną lampkę wina.
- czosnek - maluchowi może sie nie spodobać jego zapach
- fasola, groch, kalafior, kapusta, brukselka, rośliny strączkowe - mogą powodowac kolki u maluszka. Lepiej jeść warzywa tarte lub gotowane na parze.
- ostre przyprawy. Lepiej zastąpić je ziołami.
- ciężkostrawne, tłuste i smażone potrawy - mogą powodowac ból brzuszka i wzdęcia u dziecka
- dania z surowych ryb, jajek i mięsa - grożą zatruciem pokarmowym
- słodycze - puste kalorie bezużyteczne dla dziecka. Niektórzy twierdzą, że może być trudno po nich dziecku zrobić kupkę.
- a gdy dziecko jest alergikiem (co się po czasie może okazać) - trzeba wyeliminować z diety alergeny takie jak: mleko i jego przetwory, wołowinę, cielęcinę, jajka, ryby, soję, cytrusy, truskawki, pomidory, orzechy, czekoladnę, kakao, żywność sztucznie barwioną i z konserwantami. Uważnie z gotowymi daniami.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:14   #2766
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Ile bierzecie pampersow do szpitala?
wezmę paczuszkę małą dada 1 i new born pampersa.

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Forester też mi się nie podoba taka dziura mój klupś też to będzie miał może jakąś tasiemkę, koronkę... Choć dla chłopca to nie bardzo mi pasuje. Teraz to dopiero zauważyłam kiedy wrzuciłaś fotkę.
ja właśnie ostro myślę jaka ta firaneczka ma być i albo kupie albo coś uszyje, bo nawet kwestia kurzu będzie kłopotliwa. A mój żelkowy mózg jakoś nie załapał na zdjęciach, że ta dziura taka duża. A może dla chłopca też da się coś wykombinować np. materiał w marynarskie pasy itp.

mezaga strasznie Ci współczuje tej nocy w szpitalu. To jest to czego się boję- ja w gorącu nie zasnę, muszę mieć zimno i wtedy nawet na ziemi spać będę. Ale najważniejsze, że z Tobą i Maluchami jest ok (swoją drogą spore już te Twoje towarzystwo), oby było tak dalej. I może ten styczeń nie byłby taki zły

iwantyou99 teraz już tylko czekać na kawalera w domu. Już się pewnie doczekać nie możesz.

Hosenka żeby wszystko było dobrze!

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Mam takie samo łóżeczko. Nowe. Ze starszakiem tez miałam dokłądnie to. Dokupiłam na allegro falbankę maskującą - może coś pomoże w kwestii dziury. Choć u nas jest taka tektura do położenia na szufladzie. O której dowiedzieliśmy sie oglądając aukcję. Jak sie okazało mój mąż ją wywalił w kartonie bo myślał, że to takie tam byle co Grzebał w kartonie, w śmietniku
Poszłam właśnie szukać w kartonie- nie ma, ale patrzę na łóżeczko, a on to położył pod materacyk też mu pewnie nigdzie nie pasowało, więc położył w pierwszym lepszym miejscu. U mnie kiedyś wywalił z kartonem klamkę do szafki kuchennej, do tej pory szafka jest bez klamki, bo zamówienie nowej było bardziej skomplikowane niż kupno nowej szafki.

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
dziewczyny- wózek ciemny szary czy przybrudzony beż?
ja mam szary z brązem (fotka poniżej) kupiłam używany więc w kwestii koloru nie miałam nic do gadania, ale jak go wczoraj prałam (ręcznie na kolanach) to chwaliłam niebiosa za te kolory
Tak swoją drogą prezentuje Wam furę terenową mojej Marysi (Peg perego classico). Przepraszam za sajgon w tle, ale byłam w euforii wyładowywania go z kartonów)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek.jpg (52,7 KB, 54 załadowań)
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:15   #2767
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

Cytat:
Ciemny zdecydowanie.
Nie będzie się paprał a zimą to nieuniknione no i latem robale nie będą Ci go obsiadywać
Ja te biore ciemny szary.
dzięki za opinie! jeszcze moze zobrazuje zdjeciem ktore dostalam ze sklepu. kusi mnie ten jasny( Khaki) ale ciemny tez mi sie podoba, szczegolwnie ze srodek ma jasny wiec fajnie kontrastuje. stelaz bedzie taki njak na jasnym wózku- ciemny ma na zdjeciu stary stelaż.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131126_162931.jpg (52,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg greyy.jpg (30,0 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 95568449_1_644x461_emmaljunga-smart-duo-combi-warszawa.jpg (30,3 KB, 39 załadowań)
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:18   #2768
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za opinie! jeszcze moze zobrazuje zdjeciem ktore dostalam ze sklepu. kusi mnie ten jasny( Khaki) ale ciemny tez mi sie podoba, szczegolwnie ze srodek ma jasny wiec fajnie kontrastuje. stelaz bedzie taki njak na jasnym wózku- ciemny ma na zdjeciu stary stelaż.
Ciemny zdecydowanie, moim zdaniem
Stary 2013-11-27, 11:21   #2769
forester
Zadomowienie

Cytat:
dla mnie zdecydowanie ten ciemny środkowy. Wierz mi, że je trzeba prac ręcznie i jest to nie lada wyzwanie, więc lepiej mieć opcje, która wymaga tego prania jak najmniej a nadal się fajnie prezentuje.

Co do diety matki karmiącej- początkowo zrezygnuje z cytrusów i rzeczy wzdymających, bo sama się po nich średnio czuje. A na czekoladę jestem uczulona od lat, więc ten alergen odpada.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:22   #2770
EVI07
Raczkowanie

Witam się i ja po nieprzespanej nocy!
Tym razem ciąża dałaby spać, ale nie byłabym sobą, gdybym nie zaczęła mieć gonitwy myśli-i ze spania . Wczoraj (wreszcie po 2 latach) podpisaliśmy umowę na zrobienie kuchni i garderoby w sypialni (wcześniej nie udało mi się zmobilizować tż, żeby zadzwonił do kumpla, który się ma tym zająć) no i oczywiście załapałam stresa, czy nam na wszystko wystarczy pieniędzy... Teoretycznie powinno, ale jak będę robić kuchnię, to muszę sobie fundnąć zmywarkę (podstawa, nienawidzę zmywać garów) i ... Mam ambitny plan, że wystarczyć musi, ale od myślenia boli mnie już głowa (dupa też...)

Selena, zgadzam się z tym co napisałaś: Aaaaleeeee te glukometry kłamią!
Oczywiście, że kłamią i to na potęgę!!! Mój też jest kanciarz pierwszej klasy!!!
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Glukometry to ułomne urządzenia!! ale jak się mierzy częściej niż co 15 min, to w ogóle są do d...y. Zapisz sobie te wyniki i pokaż diabetologowi, bo mi moja pytała czy nie miewam spadków do 50

Jak mi się chce kebaba!! i białej czekolady
A ja chcę pączka z dżemem i torcik wedlowski!
Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Też właśnie myślałam, ze to przez długie spanie, ale jak próbowałam wstać wcześniej to cukry jeszcze wyższe Najgorsze jest to, że cokolwiek zjem to te wyniki mam w miarę stałe pomiędzy 90, a 100 Próbowałam już z chlebkiem i bez chlebka, próbowałam się nażreć, próbowałam spać na głodniaka i wiecznie te same wyniki Może dziś spróbuję zjeść samo białko i zobaczymy co będzie?
Widzę, że masz to samo co ja... Też zawsze mam na czczo cyrk. Samo białko też próbowałam (serek wiejski i szklanka mleka 1,5%), przez trzy dni było super, a potem bonanza od nowa (pomijam fakt, że wstałam głodna jak dzikie zwierzę). Moja rodzinna mówi, że glukometr na czczo (a zwłaszcza Optium Xido) fałszuje o co najmniej 20 jednostek, więc trzymam się tej wersji. A jakie masz wyniki z żyły i hemoglobiny glikowanej? Jak dobre, to możesz się o insulinę nie martwić, nie dadzą Ci, bo baliby się niedocukrzenia, tak mi mój diabek mówi.

Obrzydła mi ta cukrzyca!!!
Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Dziewczyny od spojeń, czy sama kość łonowa też Was boli? Normalnie nie mogę dziś wytrzymać a do tego co ruszę nogą (szczególnie w bok) to koszmar- tak jak wcześniej rwa, tylko w innym miejscu...
Oj boli, boli, a szczególnie jak pochodzę, posiedzę na kiblu, albo postoję, wtedy idzie paść z bólu...
Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Wreszcie Was nadrobilam. Nie mogę zasnąć w tym szpitalu. Za gorąco jest chyba no i cały czas bolą mnie te kolana i kostki. Zrobili mi dzisiaj dwa razy ktg. Żadnych skurczy nie zarejestrowano. Było też jedno porządne usg. Chłopiec waży 2200 a pannica 1800. Dostałam też już dzisiaj dwa zzastrzyki na rozwój płuc i leci teraz druga kroplówka z magnezem. Generalnie jest ok. Szynka skrocona do 2,5cm i miękka ale podobno źle nie jest. Dwóch lekarzy nawet przepowiada mi rodzenie w styczniu. Nie wiem tylko czy to w żartach nie było powiedziane.
Dobra, obracał się na drugi bok - może zasne na godzinkę.
O skracającej się szynce jeszcze nie słyszałam... Ale cieszę się, że z dzieciaczkami wszystko ok i trzymam kciuki za lepsze spanie!
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Jestem zmęczona straszniee ale prawie wszystko mamy zrobione i kupione. Tzn pokój Dominika czeka. Większość ciuszkowcpoprasowana i poukładana. Wozek i nosidlo tez mamy
W sobote mama przyjedzie ogarnąć szafę w sypialni i gotowe.
Mamy dzisiaj okulistę wiec trzymać kciuki ciotunie
Trzymamy!
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:23   #2771
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:

- lepiej nie pić kawy i mocnej herbaty - kofeina i teina może rozdrażniać malucha
- fasola, groch, kalafior, kapusta, brukselka, rośliny strączkowe - mogą powodowac kolki u maluszka. Lepiej jeść warzywa tarte lub gotowane na parze.
- ciężkostrawne, tłuste i smażone potrawy - mogą powodowac ból brzuszka i wzdęcia u dziecka
- słodycze - puste kalorie bezużyteczne dla dziecka. Niektórzy twierdzą, że może być trudno po nich dziecku zrobić kupkę.
- a gdy dziecko jest alergikiem (co się po czasie może okazać) - trzeba wyeliminować z diety alergeny takie jak: mleko i jego przetwory, wołowinę, cielęcinę, jajka, ryby, soję, cytrusy, truskawki, pomidory, orzechy, czekoladnę, kakao, żywność sztucznie barwioną i z konserwantami. Uważnie z gotowymi daniami.
Wydaje mi się że to takie dmuchanie na zimne. Ja zamierzam kontynuować dietę ciążową - zero alkoholu i niewielkie ilości kawy, i to maks moich ograniczeń jeśli chodzi o żarcie. Bez sensu tak wogóle nie jeść np. czosnku, przecież w ten sposób dziecko przyzwyczaja się do rodzimej kuchni, że zna te smaki z mleka matki.
Wydaje mi się że dietę należy wprowadzić dopiero jak widać taką potrzebę, a nie zapobiegawczo. Wszystko z głową! Ani ścisła dieta na zapas nie jest dobra, ani życie na bigosie i grochówce!
Stary 2013-11-27, 11:23   #2772
EVI07
Raczkowanie

Coś mi się dzisiaj wizaż wścieka, albo mnie wylogowuje, albo mi wkleja posta po kilka razy...

Edytowane przez EVI07
Czas edycji: 2013-11-27 o 11:25
Stary 2013-11-27, 11:25   #2773
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Kiedy Wasze dzieciaki bardziej szaleją, rano czy wieczorem? Zauważacie jakiś wpływ swojej aktywności na ich aktywność? Bo mój mnie budzi co rano, i centralnie go czuję po obu stronach brzucha naraz, jakby stprawdzał jak bardzo jest w stanie moją macicę rozciągnąć
Ja czuję Małą pod prawym żebrem i przy lewym biodrze najczęściej. I zawsze w miedzyczasie delikatne 'smyranie' w każdej innej części brzucha i nie wiem jak ona to robi, ale mój pępek mimo wklęsłości ma raz na jakiś czas wypchany jeden brzeg. A pora nie na znaczenia. W południe jest słabiej ale to dlatego, że zazwyczaj coś robię. Chociaż jak usiade to brzuch skacze jak nie wiem i mam wrażenie, że to dziecko prawie wcale nie śpi.
Nie wiem też, gdzie są te delikatniejsze ruchy w późniejszych tygodniach :p

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Dieta matki karmiacej to przeżytek. Należy jest wszystko, tylko z rozsądkiem. Dopiero jesli dziecko bedzie miało objawy alergii to trzeba sie zacząć zastanawiać.
Miałam już krótkie spięcie z teściami (bo co jak uczuli) i przyjaciółką (bo kupka) .
Ale kurcze, jak się bedzie ciuchac i dmuchać od początku to potem nie bedzie wiadomo co i jak. A tak jak się jakieś problemy pojawią to bedzie info dla nas i bedzie można coś z tym zrobić.
Ja mam nadzieję że panna wda się we mnie. Mama mnie prawie nie karmiła, jak miałam kilka miesięcy wróciła do pracy. Ale już wcześniej moja babcia kochana pod swoje skrzydła mnie brała. I uwierzcie, że grochówka nawet mnie nie powaliła zresztą mam filmy i widzę, że nikt się że mną nie cackał. A teraz jestem zdrowa jak ryba, a z szkole żeby udać chorobę to musiałam termometr do herbaty wsadzac bo mnie wszystko omijało
Ja bym chciała karmić piersią, no i wiem że teraz i produkty gorsze i dzieci słabsze, ale nie popadam w skrajność. Grochówy nie dam, ale mandarynke czy czekoladę zjem. Bedzie uczulenie bądź problemy z kupą- odstawie. Ale po co robić to na zapas :p
Stary 2013-11-27, 11:26   #2774
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Fajne ciuszki mają http://endo.pl/kategorie/dla_niemowlaka.xml właśnie puściłam zamówienie na bluzeczkę i leginsy
Stary 2013-11-27, 11:28   #2775
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Evi co do kosztów dolicz sobie z 1000 na nieprzewidziane zakupy . My też liczyliśmy mniej a wyszło nam więcej mimo , że na szczęście kasę mamy jeszcze odłożoną . Ale cały czas coś dochodziło
Stary 2013-11-27, 11:29   #2776
tajeczka
Zadomowienie

Hej jednak dzisiaj ide na usg sprawdzic kontrolnie co z tymi wodami, wiec poprosze o magiczne kciuki teraz ja bede wchodzic
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:31   #2777
Inw
Raczkowanie

Witajcie,

Ja dziś z doskoku, bo siedzenie jakoś męczące się zrobiło, a i wczoraj z tym poszalałam. Może posprzątam dziś nieco więcej, korzystając z okazji że czuję że muszę się poruszać. Niedługo zabraknie mi powierzchni do sprzątania

Co do spania to zastanawiam się czy nie mogłoby mi tak zostać jak teraz, znaczy po prostu najczęściej spać mi się nie chce, niezależnie od pory dnia czy nocy. Czasem rankiem spanie mnie dopadnie, ale nocami słabo. Tylko tak to by mogło być już po urodzeniu Grzesia, bo teraz to psu na budę, a wtedy pewnie się przyda

mp_84 mi też się te jasne kolory podobają, ale bałabym się właśnie o praktyczność - czy nie spędzę więcej czasu czyszcząc niż spacerując i czy owady ich lubić nie będą. Zupełnie ciemne też niekoniecznie, sama już prawie wybrałam czarny, ale zrezygnowałam jak pomyślałam o upałach jakie ostatnio mamy latem i jakby się to jeszcze nagrzewało. Z praktycznego punktu widzenia wydaje mi się że taki pośredni kolor najlepszy. Chociaż nie ten jest najładniejszy oczywiście

Roane u mnie zdecydowanie są pory aktywności stałe + dodatkowe kopania po jedzeniu. Na 100% się spodziewam gimnastyki wieczorem, kiedy się kładę, w nocy jeśli wstaję do toalety i rano po śniadaniu. Często ruchy generuje też położenie się lub właśnie siad plackiem, ale wtedy to mam wrażenie że mnie wygonić sprzed kompa próbuje, bo wali jak w bęben

Edytowane przez Inw
Czas edycji: 2013-11-27 o 11:35
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:36   #2778
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Ja w planach mam zamiar jeść to co do tej pory . Jak coś będzie nie tak to będe rezygnować z rożnych rzeczy ale nie mam zamiaru żyć na samym chlebie i wodzie .
Cytat:
W szpitalach to nawet kobietom z cukrzycą ciążową dają takie posiłki po których cukier skacze do kosmosu..........!
No właśnie, same szpitalne posiłki poddają w wątpliwość jakość szpitala i kwestię diety (jakiejkolwiek). Ja w pierwszej ciąży miałam dietę wysokobiałkową bezsolną, bo miałam nadciśnienie i w szpitalu na patologii dawali mi pieczoną karkówę, przesoloną na maksa, z tłustym, słonym sosem, w którym łyżka stawała!
Cytat:
Tylko wziąć scyzoryk i się zastrzelić! Takie wywalanie wszystkiego z diety moim zdaniem skutkuje u dziecka jeszcze większą alergią. Dopiero jak widać, że coś jest nie halo, wtedy należy eliminować.
Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Nie wiem też, gdzie są te delikatniejsze ruchy w późniejszych tygodniach
U mnie właśnie są od tygodnia delikatniejsze, nie czuję mocnych kopniaków, a tylko rozciąganie w okolicy pępka, ew. pęcherza (34 tc), tak jakby mi się Młody uspokoił. Ale ruchy są, więc nie panikuję, a w piątek i tak mam wizytę u ginki.
Stary 2013-11-27, 11:36   #2779
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że to takie dmuchanie na zimne. Ja zamierzam kontynuować dietę ciążową - zero alkoholu i niewielkie ilości kawy, i to maks moich ograniczeń jeśli chodzi o żarcie. Bez sensu tak wogóle nie jeść np. czosnku, przecież w ten sposób dziecko przyzwyczaja się do rodzimej kuchni, że zna te smaki z mleka matki.
Wydaje mi się że dietę należy wprowadzić dopiero jak widać taką potrzebę, a nie zapobiegawczo. Wszystko z głową! Ani ścisła dieta na zapas nie jest dobra, ani życie na bigosie i grochówce!
O to ja też mam pilnować się tak jak teraz w ciązy zero alkoholu . Kawa tylko zbożowa /śniadaniowa .
Ale z jedzeniem to co jem teraz i wiem , ze nic mi po tym nie będzie .

Ja sama wychowałam się na krowim mleku i jakoś zyję nikt nie pilnował super diet . A cyca nie chciałam ciągnąć . Jadłam obstawiam to co było na obiad i też jakoś za bardzo nie chorowałam .
Stary 2013-11-27, 11:41   #2780
senira666
Zakorzenienie

Cytat:

a to da się kupić taką ?? nie barwioną i bez wszystkich E ?? bo jeżeli sama sobie takiej szyneczki nie wychoduje to raczej nie kupie

Cytat:
jak dla mnie też ciemny zdecydowanie

Cytat:
Evi co do kosztów dolicz sobie z 1000 na nieprzewidziane zakupy . My też liczyliśmy mniej a wyszło nam więcej mimo , że na szczęście kasę mamy jeszcze odłożoną . Ale cały czas coś dochodziło
na remonty zawsze trzeba liczyć 2x więcej czasu i drugie tyle kosztów

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
O to ja też mam pilnować się tak jak teraz w ciązy zero alkoholu . Kawa tylko zbożowa /śniadaniowa .
Ale z jedzeniem to co jem teraz i wiem , ze nic mi po tym nie będzie .

Ja sama wychowałam się na krowim mleku i jakoś zyję nikt nie pilnował super diet . A cyca nie chciałam ciągnąć . Jadłam obstawiam to co było na obiad i też jakoś za bardzo nie chorowałam .
też uważam że w trakcie karmienia nie ma co ograniczać wszystkiego ... niech dzieciaczek pozna smaki nawet nie nie najfajniejsze jak czosnek chociażby ... dopiero jeżeli by się coś działo to eliminować. no ale żeby była równowaga to nie mam zamiaru jeść potraw pierdząco-wzdymających
Stary 2013-11-27, 11:43   #2781
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Relanium mozna

Cześć dziewczyny. Jestem zmęczona straszniee ale prawie wszystko mamy zrobione i kupione. Tzn pokój Dominika czeka. Większość ciuszkowcpoprasowana i poukładana. Wozek i nosidlo tez mamy
W sobote mama przyjedzie ogarnąć szafę w sypialni i gotowe.
Mamy dzisiaj okulistę wiec trzymać kciuki ciotunie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Trzymam mocno kciuki.
Mezega a ty w szpitalu? Sorki gdzieś mi to umknelo , za was też kciukaski trzymam.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:44   #2782
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie my też się liczymy z nieprzewidzianymi wydatkami. I włos mi się jeży na głowie!!!
Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
Hej jednak dzisiaj ide na usg sprawdzic kontrolnie co z tymi wodami, wiec poprosze o magiczne kciuki teraz ja bede wchodzic
Trzymamy!
Stary 2013-11-27, 11:50   #2783
upadly_aniol00
Zakorzenienie

senira dokładnie . Mam dwie sąsiadki co karmią piersią i mają dietę . Później boją się coś dodawać żeby dziecko nie miało kolek . Niby szybko i ładnie z wagi lecą ale co to za jedzenie jest . z jedną byłam na weselu to zjadła tylko gotowane mięso i nic więcej przez całe wesele . Teraz dziecko ma coś koło 5 miesięcy a ona ciągle dietę stosuję i nie wiele co dodała do niej i mieso tylko gotowane

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Kurcze głodna jestem ale nie chcę mi się jeszcze obiadu robić . W ogóle nic mi się nie chce
Stary 2013-11-27, 11:50   #2784
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Jasny dla mnie zawsze oznacza niepraktyczny. wybrałabym ciemny
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:55   #2785
Le La
Zadomowienie

Dziewczyny szybkie pytanie!!!!!! Wlasnie podczas sikania zauwazylam taki sluz jakby jasnobezowy, jasnobrazowy tak troche go bylo na wkladce i na papierze. Mam sie zaczac martwic???????
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:58   #2786
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny szybkie pytanie!!!!!! Wlasnie podczas sikania zauwazylam taki sluz jakby jasnobezowy, jasnobrazowy tak troche go bylo na wkladce i na papierze. Mam sie zaczac martwic???????
O ile nie ma tam żywej krwi (mocno czerwonej, takiej jak podczas okresu) to nie ma powodów do paniki. Na wszelki wypadek powiadom o tym gina (jeśli masz taką możliwość) albo zadzwoń na IP, położne na pewno ci powiedzą co i jak
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:59   #2787
perfuzja
Zakorzenienie

Ja znam kobietę, ktora przez pierwszy miesiac karmienia jadła tylko ryż, przez drugi ryż i gotowaną marchewkę, a przez trzeci ryż, marchewkę i jabłko. I tak trzy razy.
Wszystkim chwali się, ze dzięki temu jej dzieci nie mialy kolek. Szkoda tylko, ze nie sprawdziła czy nie miałyby tez kiedy jadlaby normalnie. Wyglada teraz jak żywy trup, serio.
Stary 2013-11-27, 12:04   #2788
tajeczka
Zadomowienie

Ja juz po wód nie ubywa, a nawet bym powiedziała, że im się poprawiło, bo była ostatnio największa kieszeń płynowa 26mm a teraz 29, termin porodu mi się przesunął niby na 10.02 ale to tak orientacyjnie raczej, dziewczynka wychodzi na usg troche młodsza, ale to jest bardzo możliwe, bo nie do końca jestem pewna OM aaa no i dziewczynka wazy prawie 1500g, więc w tydzień przybrała ponad 100g, więc na ten etap chyba nieźle
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:04   #2789
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Jak nic więcej się nie dzieje to chyba nie ma powodu do paniki, ale zawsze jak masz taką możliwość lepiej przedzwonić do lekarza, chociażby dla uspokojenia.

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja znam kobietę, ktora przez pierwszy miesiac karmienia jadła tylko ryż, przez drugi ryż i gotowaną marchewkę, a przez trzeci ryż, marchewkę i jabłko. I tak trzy razy.
Wszystkim chwali się, ze dzięki temu jej dzieci nie mialy kolek. Szkoda tylko, ze nie sprawdziła czy nie miałyby tez kiedy jadlaby normalnie. Wyglada teraz jak żywy trup, serio.
Na sr położna opowiadała o kobiecie która przez uczulenie dziecka doszła do jedzenia samego ryżu... po czym okazało się że dziecko ma uczulenie na ryż
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:07   #2790
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Le la mi się wydaję tak jak piszę królowa jeśli nie ma żywej czerwonej krwi to nie ma czym sie martwić . Ale na świętego spokoju może warto przedzwonić do gina .
Perfuzja no to jak moja sąsiadka ryż , gotowana pierś marchewka . Później dodała pomidora dopiero . Co z tego , ze schudła ale też nie wygląda za ciekawie .
W ogóle da się dziecko nauczyć , żeby dojadało z piersi do syta ?
Bo sąsiadki dziecko possa chwile i za godzinę znów głodne a ma już mówię ok 5 miesięcy . Czy to jest uzależnione od dziecka jak będzie ssało ?

A teraz druga znajoma też trzyma taką dietę to jej lekarz cytrusy już po miesiącu kazał dodawać do diety tylko te w puszkach .

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości